2004/05/22

TÁRSALGÓ

Ide bármilyen témában lehet írni és a látogatók is itt leveleznek egymással (meg a postokon, persze).

Ha új postot szeretnél, írj, hogy azt milyen témában nyissam meg.

Ide jöhetnek a hozzászólások és az ötletek a torokorszag.lap.hu oldal és e blog technikai működésével vagy tartalmával kapcsolatban.

Írd meg, ha a blogon halott linket találsz.

98 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Szia Efendi,


Örülök a kezdeményezésnek, remélem nagy sikere lesz az új blognak!

Egy új topic-ot javasolnék: mint közismert haspók, természetesen a török ételek receptjeit szeretném olvasni/írni/csereberélni másokkal. Persze tudjuk, hogy a török konyha főként "mediterrán" finomságokból áll, de éppen ezért érdekes lehet a görög, arab és más térségbeli konyhák hívei számára is.

Macar

2004. május 24. 12:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves BeyEfendi,
nagyon klassz a kezdemenyezesed, gratulalok es koszonjuk.
Lehetseges esetleg egy olyan topic megnyitasa ami a Torokorszagban elo magyarok talalkozasi foruma lenne? A torokorszagi beilleszkedes, tanulmanyok, elmenyek es mindennapi apro csepro gondok megosztasa mellett talan egy jo kis barati kort is letre tudnank hozni, es a jovoben szemelyesen is talalkozhatnaknk (Ankara, Isztanbul, Antalya stb.)
Koszonettel
MSE

2004. május 26. 12:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szivesen venném, ha Magyarországon élő törökök jelentkeznének, akikkel beszélgetni lehetne, mert könyvből nem lehet egy nyelvet megtanulni.El tudnám képzelni, hogy itt élő egyetemisták, vagy mások egy-egy család "örökbefogadottjai" lennének, és egymást tanitanák,ez a családot nélkülöző fiataloknak is jó lenne, és barátságok szövődhetnének..szigoruan nem partnerkeresés!!!!Ilyek kapcsolatok főleg vidéken lennének célravezetők, ahol nincs nyeliskola törkül tanulóknak.Szervezze meg valaki,örülnék:))Nilüfer

2004. június 30. 15:24:00 CEST  
Blogger Efendi said...

2004. augusztus 31.
Ilona kérdése:

"Van-e Budapesten olyan szórakozóhely, ahol rendszeresen rendeznek török esteket, esetleg játszanak török zenét. Nem az autentikusra gondolok, hanem inkább modernebb zenére, török motívumokkal."

2004. szeptember 12. 1:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Efendi,

tudsz abban valami tanacsot adni, hogy a nyari szezon vegevel (a charterjaratok befejeztevel)hogyan lehet telen is olcson repulni Torokorszagba (legjobb lenne BUDAPEST - Ankara vagy Istanbul)?
Lehet, hogy masnak is nehezseg az hogy a magyar es a torok hivatalos nemzeti legitarsasag borsos aron arul jegyeket, a fapadosok kozul pedig nem talalok Magyarorszag-Torokorszag jaratot.

Elore is koszonom
MSE

2004. szeptember 13. 16:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ezert kerdezem, hogy nyari szezon vegevel tudtok-e telre Budapest-Istanbul/Ankara vagy barmilyen mas torok desztinaciora olcso jaratot.
MSE

2004. szeptember 13. 16:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!Szeretném megtudni, hogy török barátaimnak milyen meghivólevelet kell küldeni, hogy egyéni látogató vízumot kapjanak.Kell-e hozzá igazolni, hogy el tudom őket helyezni és tartani egy.két hétig.Ha valaki tudja, legyen szives megirni!Köszönöm előre is:Nilüfer

2004. szeptember 13. 19:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Zsuzsa!Köszönöm, előbb ujra irtam csak azután olvastam:))igy megismáteltem a kérdést.Nem baj, de amit irtál, elképesztő....nem is csodálom, hogy a barátaim nem akarták kérni:) De elkezdem az intézést, és hátha jövő nyárra sikerül megszerezni.Teljesen meg vagyok döbbenve..ennyi hercehurca egy nyaralásért..nahát!Mindenesetre köszönöm.Nilüfer

2004. szeptember 13. 19:43:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Szept. 13-19. között lehet venni pl Isztambul-Bécs között retúr KLM-jegyet, ára 75 euro + illeték, repülni lehet vele okt. 15. - jan. 8. között. Részletek az "Olcsó repjegy" poston.

Ez a post megmarad, akkor is, ha a KLM-akció lejár szept. 19-én, majd ha lesz más olcsó és minőségi ajánlat, felrakom, nézzétek a postot. Efendi.

2004. szeptember 14. 0:35:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Nagyon rendes es felettebb gyors vagy Efendi a repjegyek teren (is), KOSZONOM!!! Mar csak egy kerdes: ha torok allampolgar akinek magyar a hazastarsa van, es Becsen keresztul akar menni Magyarorszagra, az ankarai osztrak kovetsegen is sorba kell allnia atutazo vizumert vagy a magyar konzulatus megadja, vagy nem kell egyaltalan mert EU?
Koszi
MSE

2004. szeptember 19. 12:01:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Szerintem török állampolgárnak kell osztrák vízum, ha a KLM-mel Bécsbe érkezik és onnan vonattal vagy gépkocsival utazik tovább Magyarországra. Ha repülőgéppel megy tovább Budapestre és nem megy ki a reptérről, valószínű, hogy nem kell vízum, de jó volna megkérdezni az osztrák konzulátust, az a biztos.

2004. szeptember 19. 22:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ismer valaki olyan török férfit, akinek több (2-3-4) felesége van? Hogyan működik ez a konstrukció?

2004. szeptember 20. 23:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Üdvözlök minden Levelező Társat!
Sajnos kevés szó esikarról, hogy Budapesten, Magyarországon merre keressünk (találjunk) török vendéglőt, kávéházat, boltot .........
Férfi révén mindig érdeklődve olvasom a magyar lányok idegenbe házasodásának tapasztalatait. De eddig még sehol nem olvastam (pl görög lapon sem) hazánkba házasodott lányok tapasztalait. :o)
Üdv Attila

2004. szeptember 22. 11:35:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Attila, jó az ötlet, megcsinálom a török kocsma/bolt/kávézó postot. De a címeket csak az olvasókkal együtt tudjuk összehozni. Már kb. egy hónapja várom, hogy valaki megírja a Tanuljunk törökül! postra az Effy és a Millennium címét, telefonszámát, de hiába.

2004. szeptember 22. 20:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Effy studió BudapestJózsef körút 2 1/1 061 33 44 429 Bocsi, eszembe sem jutott, hogy nem tudod:)NIlüfer

2004. szeptember 23. 20:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

József Körút kettő..első emelet egy:))Igy világosabb:)Nilüfer

2004. szeptember 23. 20:54:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Kösz, most még az volna jó, ha valaki megírná a BILS címét és telefonszámát

2004. szeptember 24. 0:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

BILS Nyelviskola, Bp.V.ker.
Bajcsy-Zsilinszky u.62. III/1.
tel:311-5481
Üdv.
Kürdig

2004. szeptember 29. 12:18:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Kösz a címet, a többiek nevében is!

2004. szeptember 29. 22:23:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Mandula megtisztelte a blog olvasóit esküvői fotóival, amit nevükben is köszönök. Azokat a blog fényképalbumában nézhetitek meg - még a megrögzött szingliknek is megjöhet a kedve a házassághoz.

Az egyik fényképen látható, amint éppen aranyérméket aggatnak a menyasszonyra - ez Törökországban hagyomány. Nem menyasszonytáncon kell kalapozni, az esküvői vendégek tradicionálisan az ékszerboltban szerzik be az ajándékot: az érme kapható 1/4, 1/2 és 1/1 méretben és árban, kinek-kinek kedve és bukszája szerint.

Az esküvőkkel csak az a baj, hogy általában vasárnap tartják őket, mivel a házasságkötési ceremónia már pénteken megkezdődik, így aztán a násznép útja a lagziból egyenesen a munkahelyre vezet.

2004. szeptember 30. 0:09:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Bp.-en török oktatást vállalok,óránként 900-ért vállalom,török illetve törököknek magyar oktatást.Házhoz is megyek.Elérhetőségem:edwardhyde@freemail.hu

2004. október 4. 16:32:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

2004. október 7. 21:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

törökországba szeretnék kijutni valamilyen egyetemre! Tud valakiolyan helyet, ahol megtudhatom, hogy
Magyarországon van e olyan pályázható ösztöndíj, amivel Törökországba lehetne kijutni tanulni?
sEGÍTSETEK!
Köszi:Léna
bright@freemail.hu

2004. október 23. 17:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba:)

Már egy párszor irtam,hogy szívesen vállalok még pár tanulót,akik törökül kívánnak tanulni,vagy törököket akik magyarul.Én egy félig török félig magyar lány vagyok,aki kint élt 4 évig.A nyelvtanulás mellett,tanuloimnak havonta alkalmanként tartok,törökkonyha kóstolot,eredeti török filmek levetitését,ha már megfelelő a nyelvi háttér,és hamarosan,mihelyt megkapom a könyveket törökországból,bővebb történelmi áttekintést is.
Addig is Allah szeme legyen rajtatok:)

edwardhyde@freemail.hu

2004. október 28. 18:20:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Nem volna rossz, ha megírnátok a mozi, a könyv- és cikkajánló és a magyarországi török programok postra, ha hallatok valamilyen készülö eseményröl vagy új könyvet/cikket láttok. Én is csak utólag vettem észre, hogy az egyik csatorna a múlt héten vetítette a "Büyük adam, kücük ask" c. új - és jó - török mozifilmet.

2004. november 9. 12:20:00 CET  
Blogger Efendi said...

Mélben, le van írva a poston, hogyan. Kösz

2004. november 12. 14:46:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A Nemzetek Házában /VI.ker,Bajza u./november 16-án 18.00-tól lesz valami vetítéses előadás Anatóliáról.
/ Legalábbis így hallottam, bár sehol nem találtam a Neten pontos programot/.
Biztos érdekes lesz, én megyek!
Üdv.
Kürdig

2004. november 12. 16:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

...most látom, hogy itt a blogon fönn van pontosan :)
Kürdig

2004. november 15. 15:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ahmed Zaki Abu sádi: ÖRÖK SZERELEM

Nincs hatalom, mely eltéphetne tőled
szívemben annyi izzó vágy remeg;
a Mindenséget betölti a lelked
s nekem is csókod adta létemet.
Szerelmem, én már bárhová is kerüljek,
csak egy a vágyam, te és újra te,
S, ha porrá válok sem enyészek el, mert
bennem van arcod emlékezete.

/arabból fordította Germanus Gyula/

lehet, hogy butaság amit írni fogok, és lehet, hogy ez senkit sem érdekel, de lehetne rövid arab és török verseket két nyelven írni... jelen estben török-magyart...
Ja! és lehet, hogy egy kicsit a jövőbe tekintek, de van egy oldal, ahol rengeteg török, arab.....stb név és annak jelentése van. Pl ha egy sikeres török-magyar házasságból születik egy kislány, innen lehet választani neki egy szép török nevet, ha az apukával még nincs lefixálva:
www.bdancer.com/med-guide/names/fnames.html
Üdvike: Sahane

2004. november 20. 16:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba mindenkinek!

megnéztem a névgyűjteményt, viszont az általam keresett nevek jelentését nem találtam.leírom, hátha valaki tud hozzászólni.
a nevek Hayri (állítólag szerencsét jelent), Hayrullar, Umut és Ugur.

Üdv: Vik

2004. december 15. 11:41:00 CET  
Blogger Hatice said...

Sziasztok.

Található a blogon rovat repülőjegyekről,illetve utazási tanácsok,mit érdemes megnézni Törökországban.Viszont szerintem jó lenne ha egyéb utazási alternatívákat is megoszthatnánk.A repülőút nagyon gyors,és kényelmes,de azt hiszem sokan nem engedhetjük meg magunknak,főleg aki nem csak egy nyaralás kapcsán,hanem gyakrabban jár(na) Törökországba ,hiszen az árak még akciósan is igen-igen borsosak a legtöbbször.
Lehet viszont menni pl vonattal,bár másfél napig tart az út,így biztos hogy pár napos kinntartózkodásért nem érdemes.Illetve hallottam már kósza híreket arról is hogy busszal ki lehet jutni időnként Istanbulba.
Ha ezekről vannak valakinek pontosabb információji,szerintem nagyon jó volna ha leírná őket.

2004. december 28. 15:02:00 CET  
Blogger Hatice said...

Szia Vik.

Én ugyan török nem vagyok,csak saját tudomásom és fordításom alapján merem leírni az általad leírt nevek jelentését.Ha valaki valamelyiket másképp tudja,akkor javítson ki:)
Hayr?= jósággal,kíválósággal,szerencsével kapcsolatos.
Hayrullah=Allah jótéteménye
Umut=remény
Ugur=jó hír,szerencsehozó
Én nagyjából így tudom:)

2004. december 28. 15:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok

2004. december 29. 21:59:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A Suntimes utazási irodánál van akció Isztambulba reggelis szállodai elhelyezéssel jan.19-től ill.jan.20-tól charter géppel, 19900+ill.
Szerintem ez nagyon jó ár!
Csak ha valakit érdekel...
Üdv. Kürdig

2005. január 4. 12:42:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Ha minden igaz, akkor én jövőre török-magyar szakra megyek az ELTÉ-re (ha sikerül), és addig is ismerkedem a törökkel, és Törökországgal, és olyan emberekkel, akiknek ez az egész szintén sokat jelent. Tehát ha valaki megszán egy elveszett kezdőt, és kedve van, akkor írjon: lunata@freemail.hu Előre is köszi: pocahont :)

2005. január 8. 11:28:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Jut eszembe, inkább erre a címre: lunata@citromail.hu :)

2005. január 8. 11:29:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben: Azt szeretném megtudni, hogy hol tudnék alapfokú írásbeli nyelvvizsgát tenni török nyelvből.
Előre is köszönöm az infókat!
hajnick@freemail.hu-ra is írhattok.
Üdv. Mindenkinek!
Hajni

2005. január 25. 14:58:00 CET  
Blogger Hatice said...

Szia Hajni.

Sok lehetőséged nincs,vizsgázhatsz Budapesten a Rigó utcában illetve a Rigó utcában Budapesten.Kb ennyi országszerte:)
Évente kétszer,márciusban és novemberben van török nyelvvizsga.A legközelebbi alapfokú március 5-én.Erre hivatalosan február 5-ig lehet jelentkezni,de állítólag pótjelentkezéssel ez után is.
kb 3000 ft körül van a csak írásbeli,alapfokú.

2005. január 26. 20:55:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Próba

2005. február 23. 11:45:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok! Én voltam az előző, "Próba" üzenet írója. Sokat
kínlódtam ezzel a hozzászólás dologgal,mert csak nagyon keveset értek a szám.tech.-hez és még eddig nem találkoztam ilyen blog
dologgal.Most a melóhelyről írok
titokban,remélem nem bukok le.
A lényegre térve: Ez az! Ez az!
Én egy ilyen honlapra vártam már
több mint másfél évtizede! Én egy
fanatikus,megátalkodott Törökország őrült vagyok. Az egész
1989-ben kezdődött. Egy buszos túrista úton mentünk Töröko.-ba.
Az első élményem az volt,hogy lementünk Tekirdagba(Rodostó),hogy megnézzük a Rákóczi-házat. Hajnali 5-kor értünk oda és a Márvány-tenger partján parkoltunk le. Ahogy kelt fel a nap a "tenger vizéből" valami történt velem. Elkapott valami varázs és ez tart már 16 éve. Az egész ország mint egy mese. Tekirdag után mentünk Istanbulba,hadd ne mondjam,hogy szinte megszédültem.Nincs még egy
ilyen fantasztikus város a világon! Döbbenet,hogy ott miket lát az ember! Persze mindenki a buszon meg volt őrülve a vásárlásért,csak mi ketten az öcsémmel hagytuk ott a csoportot és mentünk el olyan helyekre-Yerebatan sarayi,Kücük Aya Sofya camii,Bozdogan Kemeri-amiről a többiek nem is tudtak. Nekem Istanbulban a Yenikapi városrész
a kedvencem. Két év alatt kimentem
Töröko.-ba egymás után négyszer.
Később jártam még Edirnében,ami
szintén elképesztően szép város
a Selimiye camii-val. Egyszóval azóta Törökország az elsőszámú kedvencem. A másik őrület 1989 óta
a török futball. Kérdezném,hogy a sportszerkesztő török vagy magyar
és hogy melyik országban él. Lennének hozzá kérdéseim. Az első
pillanattól kezdve Besiktas fanatikus vagyok. Örülök,hogy most
már én is köztetek lehetek.
TÜRKIYE HER ZAMAN!!!

2005. február 23. 12:14:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi aksamlar Pocahont!
Február 23.óta ez a kedvenc honlapom!Nagyon tetszik minden,amit itt olvashatok.Éljen sokáig a
TÜRKIYE CUMHURIYETI!
Üdv:Borbicsek

2005. március 6. 22:09:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler Pocahont!
Bár nagyon érdekel,nem tanulom a török nyelvet.Őszintén bevallom,hogy ennek elsősorban a lustaság az oka.Van ugyan egy török-magyar,magyar-török szótáram
és azt szoktam lapozgatni.A találkozón nem voltam,mert 130 km-re lakom Budapesttől.Üdv:Borbicsek

2005. március 7. 9:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Persze,biztosan élvezetes,
ha az ember nem muszályból
csinálja,hanem eleve érdekli is az a nyelv.Meg
tudom érteni,ha gondot okoz
a beszélgetőtárs hiánya.Az
öcsém pont ilyen okból merte csak az írásbelit le-
tenni holland nyelvből.Nem
volt kivel gyakorolnia szóban.Na jó, azért egy pi-
cikét tudok törökül.
Ben idi Istanbul dört kez.
Benim en cok sevilen memle-
ket Türkiye!
Üdv:Borbicsek

2005. március 7. 23:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ha teheted,mindenképpen utazz el! Én mind a négyszer busszal voltam,de
most már repülővel mennék,
kényelmi szempontok miatt.
Csak az a baj,hogy így akkor kimaradna Edirne és Tekirdag(Rodostó),amiket szintén imádok! Borbicsek

2005. március 10. 11:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok. én uj vagyok még itt mert csak ma talaltam ra erre az oldalra de szerintem nagyon hasznos mindenkinek aki érdeklödik valamilyen formaban Törökorszag irant. én mar 2 és fél éve kint élek ?zmitben a parommal aki török. Mi az interneten ismerkedtünk meg azutan jött a masfél éves utazgatas hol én jöttem hozza hol meg ö hozzam. épp akinek volt ideje és lehetösége.
2002 novemberében pedig összehazasodtunk. Nekem a török nyelv nagyon jol megy söt az idén mar mint török-magyar tolmacs tevékenykedem.Szivesen varom leveleiteket barmilyen teren az alabbi cimre: yetmisbes@freemail.hu
Üdv mindenkinek

2005. március 14. 19:00:00 CET  
Blogger Efendi said...

Szia, 75, ez ügyben inkább a Török házastárs postra írjál.Hos geldin!

2005. március 16. 21:08:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sisman igrenc hayvan győzike!
Yasasin ISTANBUL!

2005. június 15. 0:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
A debreceni virágkarneválon ismét látható török csoport, az Anatolian táncegyüttes.A látványos felvonulás előtti napokpn a csoport a város rendezvényein is fellép. Részletek a Debrecen város honlaján , és a www.fonixinfo.hu lapon találhatóak.
A tavalyi táncosok fergetegesek voltak!!!
Nilüfer

2005. augusztus 11. 20:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok! Októberben szeretnék Törökországban nyaralni Alanyában Marmarisban, Isztambulban, vagy igazából akármely kiemeltebb török városban a nyugatibb országrészben. Utazótársat keresek:)) barátnőim már kinyaralták magukat, ugyhogy senki nem tud velem tartani sajnos.. 21 éves, főiskolás kedves csaj vagyok, biztos jól kijönnénk:) Lány utastársat keresek! cimem: peterffy@axelero.hu

2005. szeptember 12. 11:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Üdvözlöm a Tagokat és érdeklődöket!

Igazából nem a lap profiljába illő problémával jelentkeze. Közgazdászként erős török és angol nyelvtudással állást keresek.

Kérem, aki tud bármi hasznos információt, jelezze nekem.

Köszönettel: Leier János
sirlujo@yahoo.co.uk

2005. szeptember 17. 0:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Üdv mindenkinek!

Remélem valaki tud segíteni. Augusztusban volt Nyíregyházán a Pahoy néptánc csoport a néptánc fesztiválon. Fantasztikusak voltak. Az ő elérhetőségüket szeretném megtudni e-mail vagy posta vagy honlap címüket. Esetleg mindet. Ha valaki tudna segíteni, kérem szépen. Ezenkívül a Törökországi munkavállalási lehetőségekről is írhattok. Milyen feltételei vannak, stb. Köszi szépen!
Az e-mail címem: wolfus@freemail.hu

2005. szeptember 22. 16:16:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Figyelem: rövidesen kicsit változik a hozzászólások közzététele: A comment menüablakban a végén lesz egy "word verification" kisablak, ahova be kell gépelned (megismételned) azt a néhány betűt, amelyet a rendszer alatta Neked bemutat. Ha beírtad, mehet a publish gomb. Azért van erre szükség, hogy az automatizált spamek ne tudjanak beszivárogni a hozzászólásokba. Üdv mindenkinek

Efendi

2005. szeptember 27. 10:22:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Egy kérésem lenne csak: ha ismertek olyan oldalakat, ahol török zenék (pop,- vagy népzene akár)szövegei találhatóak magyarra fordítva, kérlek benneteket, ítjátok meg!
Köszönöm előre is!

Tímea

2005. október 13. 18:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Törökországban nyaraltam.És megismerehettem a török emberek hatalmas szívét és kedvességét.azt mondom bár ne így lett volna.Ugyanis én szerelmes lettem pedig tudtam h nem szabad.De ez mindig így van.Már 3 hónapja itthon vok de nem tudom elfelejteni.Nagyon sokat beszélgettünk és én úgy vettem észre h ő is nagyon megkedvelt.Bár ne tudtam volna angolul.Érdekes soha nem beszéltem még ilyen jól.Minden napom róla szólt. Igaz ő animátor egy hotelnél és először azt hittem h szimplán csak a munkája miatt kedvel.de ő velem ebédelt amit nem szokott mássak és nem is szabadott.És én mindig egyedül voltam mert a családom elment valahova és én miatta nem tartottam velük mindig mellém ült.Persze családok mellé leszokott ülni de olyanokhoz nem akik egyedül vannak mert akkor csak rám figyelt.A búcsú nagyon fájt és még most is.Mindennap sírok és várom.Azt hiszem megörülök.A többi ember is nagyon kedves volt ez is hiányzik az emberek olyan nyítottak mint amilyen én csak voltam egészen eddig.a nyíltságomat és egy darabot magamból ott hagytam amiért egyszer visszamegyek.remélem.Egyébként van egy naplóm róla amit begépeltem akit érdekel szívesen elküldöm neki. a címem: krissy_37@msn.com
minden jót én pedig próbálok gyógyulni

2005. november 2. 23:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia krissy olvasd at a masik temat a torok hazastars cimut, ott sokan vannak akik hasonlo cipoben jarnak mint te.

mandula

2005. november 7. 9:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Tudom sajnos sokan járnak így.És ebből elegem van és abból h azok akik nem élik át nem tudják sőt meg se próbálnak megérteni.Krissy

2005. november 8. 15:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Egyébként köszönöm szépen csak közbe elfelejtettem:)
Krissy

2005. november 8. 15:42:00 CET  
Blogger Hatice said...

A búcsú végleges volt Krissy?

2005. november 9. 14:28:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Igen...Sajnos ezt megbeszéltük:(
Nem tudtunk mit tenni.Megneszéltük hogy nem tartjuk a kapcsolatot és én mondtam neki, hogy a 3. fiútestvérem.megértette.Tudta jól hogy mire gondolok és azt is hogy nem testvérként szerettem és ő se engem.

2005. november 9. 16:42:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

tudnátok segiteni egy kis problémám,török állampolgár szeretnék lenni de a követségről elzavartak azzal hogy vigyem oda az anyjámat és a 20 éve nem látott apámat,nincs ennek valami kiskapuja?

2006. január 31. 17:50:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

egy hátizsákos utat tervezünk észak Törökországon végig a Van tóig. A kérésem az lenne, hogyha van valakinek stoppos tapasztalata erről a részről, legyen szíves írja meg.

Köszi,
Bea

2006. március 20. 15:30:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Szeretnék törökül tanulni. A leckék nagyon jók. Csak a kiejtéssel vannak gondjaim. Tudtok segíteni? Hol találhatok cd-t vagy hangos szótárt vagy valamit hogy hogy kell kiejteni a szavakat. Előre is köszönöm.

Rita

2006. március 28. 11:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves pocahont.

Köszönöm a linket:) Nem is tudom miért érdekel. Már jópár éve úgy kelek fel hogy meg kell tanulnom törökül. Meg ki is szeretnék menni (amire sajna nincsen túl sok lehetőségem). Egyszerűen tudnom kell törökül. ennyi :D Vicces mi?

Rita

2006. április 24. 22:58:00 CEST  
Blogger Teemeah said...

Szia Efendi,

örülnék ha feltennéd ezt a hír valami jól látható helyre, mely szerintem eléggé örvendetes nekünk "törökösöknek" :)
----

http://www.sziget.hu/fesztival/fellepok/73327.html

a török maNga együttes fellép az idei Sziget Festiválon augusztusban!!

Információ az együttesről magyarul:
http://mangaclub.cjb.net

törökül
http://manga.web.tr

2006. május 15. 13:26:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

kérlek segítsetek!én is szeretnék veletek beszélgetni

2006. június 29. 22:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

anonymus néven vagyok az email címem :cicam1976@hotmail.com
az interneten keresztül lett egy török szerelmem:Szeretném veletek megosztani és beszélgetni

2006. június 29. 22:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Senki nincs itt?Nem tudom legközelebb sikerül e ide jutnom.Nehezen kerültem erre az oldalra

2006. június 29. 22:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

az elobb beszéltem katicával.De elromlott a gépem. Most sehol sem látom az írását.Mi lehet a gubanc?Efendi segítenél?-Marika vagyok szlovákiából és törökös.

2006. június 30. 13:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

én rontok el valamit, vagy ilyen nehéz ide írni?
nem látom a kATICA íRáSáT SEM

2006. június 30. 13:07:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

hahó!!! Megint egyedül vagyok itt?

2006. június 30. 13:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

fgjhgfhjggjlg

2006. július 5. 10:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

NAgy kérdés:úgy látszik nem vagyok vmi gyakorlott net-user. Törökországba utazom és nagyon nem találom a legmegfelelőbb utat magamnak. Kayseribe mennék. Az ehhez legközelebb eső reptér Ankara volna (természetesen minnél olcsóbból szeretném kihozni), de az istennek sem találok normális utvonalat v ha igen akkor az minimum 80 000 Ft.
Ha vki tudna nekem segíteni, h merre is induljak el(útvonaltevező, bármilyen jegyfoglaló oldal)SEGÍTSEN mert leesik a haj a fejemről.

Köszi előre is. Gyuri

2006. december 9. 1:19:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm szerint van, akit érdekelhetnek a következő sorok. Ha mégsem, mea culpa:)

Kappadókia RÖVIDEN:

Volt egyszer egy vulkán, ami pöffent néhányat. Aztán úgy maradt. Azóta az ország második legmagasabb hegye, Kayseri város mellett található. A pöfögés beterítette a környéket, majd az erózió elvégezte munkáját, később jöttek az emberek is. Az erózió a felül lévő keményebb bazaltot kevésbé rombolta, mint az alatta levő puha tufát, így keletkeztek a gombák, LCD-képernyők, tevék, madárfejek, meg a kémények és a tűk. A gombából úgy lesz tű, h már nem tudja megtartani a tetején levő követ, az leesik, így marad a tű. Amikor az emberek felfedezték, h a tufa elég könnyen alakítható, de elég szilárd is, elkezdtek lakásokat vájni bele. Mindenféle emberek laktak errefelé, akik néha féltek (hol tatártól, hol töröktól, hol rómaiaktól), ezért föld alatti városokat is vájtak maguknak a tufába, ahol állítólag 14 hónapig is ki tudták húzni. Ez főleg annak tükrében érdekes, h állítólag 15 ezren elfértek egyszerre a föld alatt, bár nem tudom, h ebbe az állatokat is beleszámolták-e. Aki klausztrofóbiás, annak nem ajánlom:) Aki háromszor akkora, mint én, annak pedig újabb ok a fogyásra, m érdemes megnézni, de annyit nem ér, h bennszoruljon az ember. Ez pedig esélyes, bár a "malom" a föld alatt állati erővel működött. És nem csirke húzta:) A szellőzést is ügyesen megoldották, mindenféle szekrény helyett pedig a falba tűzött botokat használtak, arra aggaták fel, amit kellett. Keresztény közösségek is tanyáztak itt, számos templomot hagytak maguk után, némelyekben freskókat is. Részben ezért lett a környék a világörökség része. Egész ügyesek voltak. A lovaglós, biciklizős, túrázós változat most elmaradt, meg a hőlégballon is, de majd legközelebb! Az emberek nagyon kedvesek, sokan beszélnek angolul, és sokkal könnyebb olcsón jó kaját találni, mint a fővárosban:) Ja, és itt is sok a japán. Tehát ha vki tud japánul, menjen idegenvezetni! A japánul tudó idegenvezetők száma elenyésző az egyébként ebből élők 3000-es létszámához képest, ezért jól fizetik őket. És novembertől áprilisig nagyjából szabadság van.
Nagyon nyugis is tud lenni, ha épp van áram, és nem a generátor zúgását kell hallgatni, illetve ha az embernek nem egy hülye disco mellett van szállása. Híresek a boraik, bár szőlőt nem sokat láttam. Ami van, azt mindenféle támberendezés nélkül "nevelik". Talajmunkát túl sok helyen nem kell végezni, m nem nő a fű sem, tavasszal metszenek, augusztusban szüret. A pincében, ahol voltam, a 2000-es bor cimkéjén nem volt évjárat feltüntetve, m állítólag az még fiatal. Igaz, túl sok óborjellege nem volt. Fehér és vörös boruk is van, összesen talán 70 fajta. Egyet sem jegyeztem meg. Gyümölcsborokat is csinálnak, magasabb alkoholtartalommal, és jó ízzel. Ürgüp nevű 15 ezres városban volt a szállásom, a "fellegvárat" viszont nem nézhettem meg, m két hete leomlott az egyik sarka hajnali 4-kor, néhányaknak tartósan kellemetlen perceket okozva. Alkudni vidéken kb 20%-ot , Isztambulban 50-et lehet. Ez nem saját statisztika, így hallottam. A távolsági buszra nem kell innivalót vinni, tea, kávé, üdítő, víz folyamatosan kapható, és benne van a jegy árában, amit mellesleg senki nem ellenőriz, de mindenki megveszi. És van "pincér". Ankarából busszal 5-6 óra, kb 3000 forint az út. Nagyobb csoportok állítólag 200 euróból megússzák a repjegyet (Isztambulból), szállást, idegenvezetést, ami azt jelenti, h csak vacsorát kell venniük, m az ebéd is benne van az idegenvezetés díjában. Két nap nem elég rá, nekem most ennyi jutott. (eszembe) :)

Ha valakit érdekel a dolog, itt a guide-om címe, jól beszél angolul, és letette a főesküt, h mindent el tud intézni:)

ayasselim@yahoo.com

És persze elvileg olcsóbban jössz ki, ha vele kötsz üzletet. A cég, amelyik szervezte nekem, 45 USD-t kért egy napra az idegenvezetésért, furikázásért, belépőkért és az ebédért. A Göreme Open Air múzeumban van egy egyházi létesítmény, mely plusz 5 líra helyszínen történő teljesítése esetén látogatható. Nemtom, érdemes-e, előtte nem sokkal utolsó buznyákaimat otthagytam egy szőnyegárusnál (kicsit sajnáltam, állítólag rögzített árakkal dolgozott, de 54 helyett csak 45 YTL-t kapott), kártyával meg nem lehetett fizetni. Nem hogy POS-terminalt, de ATM-et sem építettek be a barlanglakásokba:)
Képeket találtok a neten, azt nem küldök, da ha érdekel valakit, csináltam én is párat.
Elég kihalt mostanában ez a rovat.
Üdv, Gergő

2007. március 24. 17:56:00 CET  
Blogger Unknown said...

Sziasztok!

Most először írok ide, és nem csak olvasom a blogot, de egy izgalmas dologra keresek embert.

Olyan magyar fiatalra lenne szükségem, aki hosszabb időt (min 1 hónapot)
töltött el Törökországban, ott tanult vagy dolgozott és van kedve
élményeiről, tapasztalatairól, benyomásairól (akár jók, akár rosszak)
beszélgetni a Rádió C Orient expressz című, Törökországot bemutató
adásának jövő keddi, záró adására, melynek témája Törökország a magyar
fiatalok szemével. A műsör atyja és házigazdája Tarik Demirkan
Magyarországon élő török újságíró.

Akit érdekel, vagy tud ajánlani valakit az szóljon minél gyorsabban, mondjuk ide:

zike@freemail.hu

Köszi!
Nárcisz

2007. március 30. 13:59:00 CEST  
Blogger Arwen said...

Sziasztok!
Merhaba!

Én törökül szeretnék (tovább)tanulni,az alapok megvannak a családunk( apai rész) török származású, de sajnos a nagypapám,akitől tudtam volna tanulni, meghalt...
Ha valaki tud segíteni, megköszönöm!

Arwen

2007. július 9. 15:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Arwen!

Külföldiként barhol tudsz tanulni Törökorszagban, egyetemen gondolom. Törökül, de angolul is lehet. De ha ram hallgatsz csak Izmirbe mész :)

Klaud

2007. július 22. 16:57:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Hamarosan Törökországba (Ankarába) utazunk párommal és fél éves fiunkkal és néhány hónapot apartmannban töltünk. Jól jönne egy kis segítség, információ. Milyen a közbiztonság, orvosi ellátás, vásárlási lehetőség (leginkább babának, ruha, bébiétel stb). várom a következő e-mail címre a leveleket: tatar.eva@freemail.hu

2007. szeptember 22. 23:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ha tud valaki segíteni azt megköszönném.
A török közigazgatási rendszert kellene feltérképeznem. Pl: államfői jogkörök, közigazgatási szakemberképzésről, közigazgatási eljárásról stb...
Sürgős volna!!!
Ha van valakinek anyaga, vagy tud segíteni akkor a borosbalazs@gmail.com címre várom.
Előrre is köszönöm!
Balázs

2007. december 9. 18:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

En is segitseget szeretnek kerni!Mi nyaron indulunk kikuldetesbe Istambulba,ket kicsi gyerekkel.Szeretnem tudni ,a varos melyik reszen erdemes lakast berelni,ahol zoldovezet van jatszoterekkel,es jo angol nyelvu ovoda is van a kozelben.Minden hasznos tanacsot szivesen fodadok

a korneff@t-online.hu -ra!
Elore is koszonom!
Andrea

2007. december 31. 15:27:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Ha van esetleg a blognak olyan látogatója, aki még nem tud TÖRÖKül, de szeretne megtanulni, BUDAPESTEN tartok ÓRÁKat, (kisebb csoportoknak is akár) illetve ONLINE ÓRÁKat msnen mikrofonnal, webcamerával VIDÉKIEKNEK, vagy aki Budapesten belül Újpestet messzinek érzi.

Érdeklődni a toroktanar@hotmail.com címen lehet.

2008. március 19. 19:24:00 CET  
Blogger Mókusmorzsa said...

Sziasztok!

Egy ideje már keresgélek a neten animátori munkát Törökországban. Valamit nagyon rosszul csinálhatok, mert nem találok. Nagyon nagyon szeretnék nyárra kimenni. Minden lehetőség érdekel, de főleg Izmir!
Ha valakinek van valamilyen információja és segítene azt nagyon megköszönném!

Elérhetőségem: atkary.dora@gmail.com

Dóri

2008. április 11. 22:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Nagyon szeretnék pécsi muszlimokkal találkozni és beszélgetni az iszlámról. Ha van köztetek bárki vagy ismertek valakit akinek lenne kedve, légyszí írjatok ide!
Köszönöm!!!
Andi

2008. június 15. 17:28:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba:)

Csak pár hozzászólást tudtam olvasni, mivel ma találtam csak Rátok :(
Mégis engedjétek meg, hogy én is megosszam veletek, hogy mennyire lenyűgözőnek találom Törökország és a lakói iránt érzett szereteteteket. Néhány kérdésre, hozzászólásra nem találtam választ, ezért megkérdezném, hogy
tényleg ennyire nehéz kijutni Törökországba élni,dolgozni? Akik állást kerestek, azok végül találtak is?
Az én párom török, most ajánlottak fel neki egy állást Izmirben(ahol született), és nélkülem nem szeretne visszamenni. Sajnos én csak angolul meg németül tudok, közgazdasági egyetemi végzettségem van, meg idegenforgalmi.Eddig állami szférában és bankban dolgoztam, meg pár hónapot egy kisebb szállodában. Ahogy a hozzászólásokat olvasom esélytelen kijutnom...:((
Azt hiszem nagyon gyorsan el kell kezdenem törökül tanulni. Tudna valaki segíteni abban, hogy Budapesten melyek a jelenleg aktuális lehetőségek nyelvtanulásra? Illetve ha valakinek lenne véleménye a helyzetemet illetően, megköszönném, ha megosztaná velem.
Bogi
feb@freemail.hu

2008. június 23. 18:22:00 CEST  
Blogger kriszta said...

szijasztok,

én pécsen élek és itt keresek - eddig sikertelenül - török tanárt vagy tanfolyamot kezdő szinttől.
tud valaki segíteni, hogy kit keressek meg az ügyben?
köszi a segítséget előre is!
kriszta

2008. június 24. 19:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
A segítségeteket szereném kérni, gondolom jópáran jártatok már Törökországban, én decemberben szeretnék menni a barátomhoz, csak sokmindent nem tudok az utazási feltételekről, azaz tudok csak nem igazán világos. Leginkább a vízum aggaszt, mert tudom hogy a konzulátuson lehet igényelni Bp-n és egy nap alatt kész, de elvileg a hátárállomáson is lehet( bajos lenne felmennem Pestre egyrészről mert egri vagyok és sztem soha nem találnék el oda, másrészt nincs vmi nagy tapasztalatom az utazásokban még mert csak 17 vagyok :D) . Csak azt nem értem ha repülővel utazok, akkor feltétlenül fel kell e mennem a konzulátusra, vagy esetleg máshol is lehet igényelni vízumot, mert ugye a felszállásnál be kell mutatni nem? segítségeteket előre is köszönöm!!!!

2008. augusztus 8. 13:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

hello Mindenki! Kedves ez a blog, elolvastam jó pár bejegyzést, jót is, rosszat is, örülök hogy rátaláltam.Szerintem nagyon jó dolog megosztani egymással a tapasztalatokat. Csak sajna nekem még nem sok van ,de asszem nekem is lenne egy török fiú aki talán.... , s szívesen beszélgetnék msn.en bárkivel, bármiről ami törökországgal az iszlámmal meg hát török pasikkal kapcsolatos.üdv...szép estét... esem

2008. augusztus 11. 22:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Carmen:
Már lassan egy éve itt élek Törökországban, és bevallom, egy-két dolgot már megéltem. Nem kell a konzulátuson sorban állnod a vízumért.. amikor megérkezel a török reptérre, és még mielőtt átmennél az útlevél ellenőrzésen, találsz majd egy helyet, ahol 30 dollár fejében 1hónapi tartózkodási engedélyt érő pecsétet nyomnak az útleveledbe.. bevallom, mivel az egy év már kicsit régen volt, azt nem tudom megmondani, hogy rövidebb tartozkodási engedély van e, vagy hogy ha van, az mennyibe kerül..

A férfiakat illetően annyit mondhatok, hogy nagyon tudnak szeretni,és a legtöbben csak egyszer adják oda a szívüket teljes bedobással, viszont azt örökké szeretni fogják, jóban rosszban.. Akkor jó egy török férfi mellett élni, hogy ha nyugodt, háziasszonyos,családias életet kedveled.. a gyerek a mindenük, és szeretik ha az asszony otthon ül, főz most takarít, a szokásos.. de persze vannak kivételek.. csak nehéz megtalálni őket.. és amennyire kedvesek, odaadóak és figyelmesek, ugyanolyan gyorsan, mondhatni egy pillanat alatt a plafonon tudnak lenni.. de ha mindig a kedvükben jársz, lemondva a vágyaidról, és csak a család, a gyerek, az otthon boldogsága lebeg a szemed előtt, és azért mindent megteszel, egy török férfi igazán megbízható társ egy életen át..

Ami engem illet, hamarosan szeretnék visszatérni Mo.ra, mert habár ez a hely olyan, mintha állandóan nyaralnál, hisz véget nem érő, csodálatos helyeket fedezhetsz fel folyamatosan, én mégis vágyom a magyarországi hóbortos, szabad életre.. ahol a nőknek tényleg mindenhez jogunk van.. környezetmérnök vagyok.. társalgási szinten már beszélek törökül, de persze van még mit tanulni.. szóval várom az állásajánlotak; ne tartsátok vissza magatokat:)..

W.

2008. augusztus 30. 17:41:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

nem tudjátok a heten elmaradt a kurtlar valdisi pusu??????????

2008. november 1. 14:14:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok !
Szeretném megvételre ajánlani az alábbi 6 könyvet.
Magyar-Török útiszótár Török-Magyar; 1.500,-ft
Kezdő Török ; 2.400,-ft
Gelencsér Gábor: Günaydin Türkiye! 1.500,-
Benderli-Gülen-Kakuk-Tasnádi:Magyar Török Szótár 9.000,-Ft
Csáki Éva: Magyar-Török szótár és Török-Magyar szótár 8.000,-ft
Ha érdekel valakit az alábbi e-mailon keressen thmarietta@citromail.hu

2008. november 13. 22:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok edina vagyok,török kaja, török zene, mindenféle hiedelmek, az ezeregy éjszaka meséi...

2009. január 10. 23:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Edina, boldog újévet, illetve a nagy hidegre való tekintettel, ha bárki lát földön fekvő, hajléktalan, elesett, mozgásképtelen, avagy alkoholos befolyásoltság alatt álló embert kérek mindenkit, hogy hívja a Menhely Alapítvány díszpécser szolgálatát, érték az élet, egy telefon azért, hogy ne fagyjanak meg emberek!!!

2009. január 10. 23:38:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halihó!

A török nyelvet legalább alapszinten ismerő embert keresek.
Apróhirdetést kellene feladni török nyelvű apróhirdetési(ingyenes) oldalakra.Zoknikötőgépekről van szó.
Ha sikerül eladni a gépeket, 100 000ft-ot fizetek.Az emaileket is majd fordítani kellene.Lehet, hogy a későbbiekben majd tolmács feladat is lesz, természetesen plussz díjazásért.
Ha érdekel valakit, kérem írjon erre a címre: filipgy@freemail.hu
Köszönöm!

2009. április 27. 21:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok.

A nyáron utaznék ki törökországba a páromhoz és azt mondták hogy meghivólevél szükséges.Én azt szeretném megkérdezni hogy a meghivolevélnek mit kell tartalmaznia?(különösképpen hogy milyen személyes adatokra van szüksége a páromnak rólam).Illetve hogy szerintetek milyen szempontok alapján döntik el hogy kiutazhatok-e vagy sem?Meghivó anyagi helyzete, vagy kinntartozkodás ideje?Előre is köszönöm a válaszokat.
Amarylla

2009. május 4. 15:25:00 CEST  
Blogger Unknown said...

selamun aleykum,, arkadaslar...
sziasztok.....

2009. május 22. 12:08:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Keresek olyan török üzletembereket, akik szeretnének rész venni egy most induló törökországi üzletben! Júniusban nyitjuk a Török piacot! Monopol technológiák kihelyezésével foglalkozunk, franchise rendszerben! Amennyiben nem szeretne kimaradni egy piacfelosztásból, Ön Török állampolgár és van Magyarországon vállalkozása, akkor kérem keressen meg e-mailben!
Üdv. Pánczélné Gabi
vitaltrade@t-online.hu

2009. május 29. 14:22:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Amarylla!
Amennyiben Te szeretnél kiutazni Törökországba a szerelmedhez, akkor nem szükséges meghívólevelet igényelni. A törökországi tartózkodás 30 napot meg nem haladó időtartamban vízummal történik, melyet megérkezéskor a repülőtéren 20 euróért vehetsz meg. Amennyiben barátod jönne látogatóba Magyarországra , nos, neki kell meghívólevél, melyet te igéynelhetsz a Bevándorlási HIvatalnál. Erről részletesebben is tudlak tájékoztatni, ha érdekel a dolog. Én már túlvagyok rajta:-)
minden jót és szép napot!
hová való a barátod?

2009. június 4. 14:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Mindenki!
Egy történelmi témájú dokumentunfilm narrációjának felvételéhez keresnék férfi hangalámondót, aki megközelítőleg, vagy teljesen anyanyelvi szinten beszéli az irodalmi (nem tudom ott létezik e ilyen kategória) török nyelvet. Elérhetőségem:
+36-30-278-1368 Előre is köszönöm a segítséget!!

Bandi

2011. június 30. 15:00:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Hátha valakit érdekel Szulejmán sírjával kapcsoltban:

https://www.youtube.com/watch?v=FeFnoCtxqV4

2014. március 28. 13:58:00 CET  

Megjegyzés küldése

<< Home