2007/01/03

Ali Baba magyar-török sportrovata (2007.)

Három éve sikerült a blogra csábítanunk sportrovat-szerkesztőként Ali Babát, a magyar és a török sport legavatottabb szakértőjét, aki azóta is szóval tart bennünket.

Ali Baba és a kicsit kevesebb, mint 40 sportbarát hozzászólásait 2007 januárjától ezen a poston, a korábbi évek gyöngyszemeit pedig EZEN A LINKEN olvashatjátok.

Írástudók nyugodtan írjanak is.

156 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Merhaba mindenkinek!
Hát akkor kezdjük meg ezt a 2007-es évet! Indításnak itt az Efes Pilsen Kupa! Tessék,itt a program:

Efes Pilsen Cup 6 Turnuva Program?

8 Ocak 2007 Açiliş Kokteyli 17:30-19:00

8 Ocak 2007 Beşiktaş-Werder Bremen 20:00 TS?

9 Ocak 2007 Galatasaray - Feyenoord 20:00 TS?

10 Ocak 2007 3.lük Maçi 20:30 TS?

11 Ocak 2007 FINAL Maçi 20:00 TS?

Yer : WOW Football Center, Kundu-Antalya

Canli Yayin: Kanal D, Eurosport, Al Jazeera Sports,

Hajrá Beşiktaş!
Hajrá Türkiye!

Iyi geceler: Borbicsek

2007. január 4. 0:16:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Ezt a tornát mindenképpen követni fogom, megnézek minden meccset, kivéve persze ha nem ütközik FB meccsel.
Sajnos azt még nem tudom, hogy a Fener edzőmeccseit melyik adó közvetíti, de amint megtudok valamit ide is beírom.
Holnap magyar idő sz. 3-kor Gs-FB férfi röplabda meccs, ezt a Fener Tv adja, és természetesen mint a 2 csapat bármilyen ütközetét ezt is végig szurkolom.
Ebben a szezonban akármelyik sportágban is találkoztunk a galatával mindig legyőztünk őket, remélem ez a jó sorozat holnap is folytatódik.

by FBC

2007. január 5. 18:50:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Az Efes Pilsen Kupáról egyben teszem közzé a meglátásaimat!

Az Efes Pilsen Cup első mérkőzésén: Beşiktaş-Werder Bremen 0-4. És én még az első félidőben azon fanyalogtam,hogy ez is olyan tipikus „barátságos meccs” szagú találkozó,amilyenek az ilyen összecsapások szoktak lenni. Tényleg az volt,de nem is gondoltam volna,hogy kicsivel később már nem ez lesz a legfőbb bajom… Szóval piszokul szétaláztak bennünket,és a Werder bele sem adott apait-anyait. Azt szeretném tudni,hogy Tigana mit mondhatott nekik a meccs előtt? Mert én semmit sem láttam a pályán. Még a török virtust sem,mindössze a II.félidő első felében igyekeztünk,persze semmi eredménnyel. Valami hiányzott a csapatomból,de nagyon. Ez aztán nem a tavalyi Efes Kupa meccs volt,amikor Ailton leverte a Brémát.
De legalább a magyar kommentátor csak két hülyeséget mondott,az egyik,hogy Antalya TR második legnagyobb városa,a másik,hogy a Galata 2001-ben nyerte az UEFA Kupát.

A torna második meccsén: Galatasaray-Feyenoord 1-2. Ez már egy picivel jobb hozzáállású meccs volt a színvonalat tekintve,nem sokkal,csak egy picivel. Sajnos úgy láttam,hogy reális esély nem mutatkozott a Galatának a meccs megnyerésére,az első holland gól pedig megalázó volt. A II.félidőben négy veszélyesnek tűnő lövés révén nyílt lehetőség a piros-sárgák előtt,de a rotterdami kapus sajna mindig a helyén volt. Egy ilyen lagymatag torna meccsén nem tudom,mi értelme volt pirotechnikával teledobálni a gyepet már az 5.percben.
A riportertől a két szokásos hülyeség megint megvolt,a Galata védő,Song nem nigériai,hanem kameruni,és nem Okan Bürük,hanem Okan Buruk. Valamint azt mondta,hogy
„-A török futball felemelkedése egyértelműen a török válogatott érdeme”.
Ez sem így van,mert a milli takim káprázatos sikerét két évvel megelőzte a Galata UEFA és Európai Szuper Kupa győzelme.
Na! Jól kikötözködtem magam! De hát kikapott mindkét csapatunk,valahogy muszály levezetni.

A bronzmeccsen: Beşiktaş-Galatasaray 1-1(11-esekkel:6-5)! Még ezt a meccset! Először is azzal kezdem,hogy az egész tornán ennek az ütközetnek a színvonala kezdett valamelyest hasonlítani az általam elvárthoz. Azért az nagyon látszott,hogy ez nem a tavalyi Efes Kupa döntője,mert ott ezzel szemben megvolt minden,ami a török focira jellemző. Az eredmény mondjuk ugyanaz lett,de micsoda különbség! Az elején olyan védelmi hibából kaptunk gólt,amilyet szinte már nem is lehet látni a világ labdarúgásában. Később se javult a helyzet a csapatjátékot illetően,de legalább jóval többször veszélyeztettünk,mint hétfőn,a németek ellen. Én kimondom: szerintem a mérkőzés egészében a Galata volt a jobb. De aztán jött Mert Nobreeeee! A 91.percben visszahozni a meccset!! Őőőrület!!! Úgy a 70.perc tájától már 10%-ot sem adtam ezért a bronzéremért,de meglett! A 11-esek már más téma,ott szerencsére nálunk volt a lélektani előny. Azért nem gondoltam volna,hogy Bobo ilyen csúnyán kihagyja.
A riporternek volt egy olyan elszólása az I.félidőben,amikor a szurkolótáborunk rázendített a „Kartal gól-gól-gól” jól ismert rigmusra,hogy:
„Ezek minden bizonnyal a Galata szurkolói,mert hogy ők vezetnek.” De hát ő ezt honnan is tudhatná…
Összegezve: egy gyenge színvonalú tornán nem lettünk utolsók.
A Török Kupában és a Süperligben ez kevés lesz,de most pillanatnyilag örülök,hogy szerencsésen legyűrtünk egy másik istanbuli óriást.
Allaha ismarladik: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş !!!

2007. január 10. 23:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
A Török Kupa utolsó csoportmeccsén: Beşiktaş-Ankaragücü 2-1! Nagy nehezen meglett a továbbjutás!Nagy nehezen,mert a Kartal és a két fővárosi csapat totál azonos pontszámmal végzett az első három helyen. És nagy nehezen,mert már megint úgy kellett fordítanunk,0-1-ről. Aztán szerencsére a "dél-amerikai különítmény" elintézte a dolgot.
Már a sorsolás is megvolt,a nagyeddöntőben a Manisaspor az ellenfél,akik ellen így sűrűn játszunk. Meccsnap:jan.31.-e.
(Jó,hogy nem került össze a három nagy!)
Iyi geceler: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!

2007. január 22. 22:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Üdvözlök mindenkit!
Ez az első bejelentkezésem az új évben. Tulajdonképpen áldom a sorsot, hogy nagyon elfoglalt voltam, különben valószínüleg minden török átigazolási kacsára ugrottam volna, és ha megírom a blogon, akkor most szabadkozhatnék. Itt az elmúlt hetekben minden nagyobb török csapat "leigazolt", legalábbis a sajtó szerint, néhány világhírű játékost. Most a tavaszi szezon kezdete előtt még mindig hallatszik néhán hír (például Alex eligazolásáról, illetve átigazolásáról a Galatába!!!). Közben valójában alig történt valami (ha nem számítom a kormány és a szövetség - Ulusoy úr - külön háborúját). Hamit Altintop és Türkyilmaz ügyét már eltolták nyárra (szerintem akkor sem fognak hazajönni). Servet (volt FB) nem jött a Besiktasba (Zenithez ment), Mondragon török lett (így a GS-nek van egy szabad külföldi helye). Lorántot elküldték az Erciyez kispadjáról, helyette Bülent Korkmaz próbálja meg benntartani a csapatot. Tóth Balázs kisebb sérüléssel bajlódik, így lehet, hogy ma nem lép pályára a Fener ellen. Az Erciyez a jövő héten is játszik az FB-vel, a kupában találkoznak. Balázs nem örült, hogy elkalapálták a Bursát és a nyolc közé jutottak, mert így a csapat figyelme megoszlik a kupa és a bajnokság között, miközben a bennmaradás érdekében minden pontra nagy szükség lenne. Apropó: Hakan Sükür is marad a GS-nél, nem megy sok pénzekért egyik öbölmenti csapathoz sem (a gyereke most kezdte az iskolát Isztambulban!).
Más sportág: A Fener fantasztikus volt a kosár euroligában, óriásit játszottak és győztek például a Barcelona ellen, de éppen a legfontosabb mérkőzésen, tegnap este, hosszabbításban kikaptak a Nápolytól és így már nem juthatnak tovább.
A hétvége után jelentkezem.
Ali Baba

2007. január 26. 14:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!
A Süperlig tavaszi nyitófordulójában: Beşiktaş-Manisaspor 3-1! Meeert Nobreeeeeeee!!!! Az Efes Kupán az utolsó utáni percben,a Galata ellen fejesből elért egyenlítő gólja úgy látszik szuperszónikus pályára állította a honosított brazil játékosunkat! "Elintézte" az ősz meglepetéscsapatát! Gratulálok a mesterhármashoz! Mondjuk azért éppen ideje is volt előrukkolni valami ilyen kaliberű teljesítménnyel,mert szerintem az ősszel nem volt olyan jó,mint előtte a Fenerben.
A jelen állás szerint elérhető közelségben a BL-t érő ezüstérem. Vagy esetleg aranyérem!? Hiszen Erciyesspor-Fenerbahçe 1-1! Mekkora lépés lett volna a számunkra,ha a kék-sárgák nem tudnak egyenlíteni 7 perccel a vége előtt az utolsó helyezett ellen!
Látom azért a Galatában Hakan elnyűhetetlen!
A Trabzonspor meg ki is kaphatott volna az Avni Aker-ben,ha az-egyébként nagyszerű-Gökhan büntetőjét ki nem védi Tolga.
Allaha ismarladik mindenkinek:
Borbicsek

2007. január 29. 17:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi Aksamlar!

Mind a Besiktas, mind a Galata vezetői lelkesednek amiatt, hogy a hétvégi fordulóban két ponttal közelebb kerültek a Fenerhez. De ez bármikor visszaállhat, különösen ha azt vesszük figyelembe, hogy a következő fordulóban a Fener játszik otthon, az üldözők pedig idegenben.
Mert (volt Marcio) Nobre a szezon teljes első felében 1 (egy) gólt lőtt a Besiktasban, így a hétvégi mesterhármassal sokat tett hírnevének helyreállításáért és a jövőjéért.
A Galatában az utolsó félórában játszott Carrusca, szerintem gyenge volt. Geretsnek tetszett a játéka, de nekem gyanús, hogy el akarják adni, és azért dícsérik. Ha mégsem lesz vevő rá, majd esetleg kölcsönben játszat a Vasasban. Adnan Polat Galata elnökhelyettes (Egeresamik, Budapest tulajdonosa) ígért néhány galatást a magyar piros-kékeknek a tavaszi szezonra. Kiváncsi vagyok a végkifejletre. A Trabzonnak nem megy, a Marcelinho (már Wolsburg) helyett érkezett török játékosok keveset nyújtottak.
Tegnap a Fener szorosan, de nyert (2-1) a kupa negyeddöntő első mérkőzésén a Gencler ellen (a múltkor hibásan jeleztem az Erciyest, mint kupaellenfelüket). Ma újabb kupamérkőzések lesznek.
Ali Baba

2007. január 31. 16:19:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
A török foci téli átigazolási időszakának talán legnagyobb híre Sitku Illés 1,5 éves szerződése az Ankaraspornál. Említettem már micsoda hírek szállongtak még a múlt héten is, aztán az eredmény szinte semmi:
Fenerbahce gelen: yok, giden:yok.
Besiktas, Galata gelen: yok, giden is csak 2-2 tartalék szintü játékos kölcsönbe más csapathoz. Szóval nem jöttek a nagy nevek. A Trabzontól persze Marcellinho elment és Eller-t is az Atletico foglalkoztatja a jövőben, de a fekete tengeriekhez külföldiek helyett törökök igazoltak.
A hétközi kupamérkőzéseken:
Trabzon - Gaziantep 1-0. A bordó-kékek örültek, hogy végre nyertek. Sovány előny a visszavágóra, de talán elég lesz. Erciyes (Tóth Balázs nélkül, ő talán már a válogatottal készül Ciprusra)- Galata 0-0. Hóban, jégen a Galata nem kockáztatott, a visszavágon készül eldönteni a mérkőzést. A Besiktas most a kupameccsen oktatta a Manisát, de nagyon. Bár Nobre hamar megsérült, Bobo szenzációs játékával a sasok 4-ig meg sem álltak (4-0). Szerintem le sem kellene játszani a visszavágót.
Ma este a hétvégi első bajnokin a Fenerbahce a Gencler elleni kupameccset ismételheti meg, a színhely a pálybetiltás miatt még mindig Izmir.
Ali Baba

2007. február 2. 16:15:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi Haftasonlar!
A Fenerbahce péntek este a bajnokit is megnyerte a Gencler ellen. A kék-sárgáknál sárga lapok és sérülés miatt nem léphetett pályára Önder, Lugano, Rüstü, Selcuk és Kerim. Nehéz mérkőzés volt, de a kanárik Tuncay szenzációs, Mehmet Aurelio és Edu nagyon jó játékával végül 2-1-re nyertek az Izmirben rendezett "hazai" mérkőzésen. Volkan megint betlizett a kapuban. Mi lesz az AZ Alkmar elleni UEFA kupa mérkőzéseken egy rossz formában lévő kapussal? Kezman-t kiállították, a biró megértette, amit neki angolul mondott az egyik (nem) ítélet után. Nagyon sok feneres játékost állítank ki ebben a szezonban, Kezmannak ez már a második piros lapja volt. A mai Fotospor újság képekkel illusztrálja, hányszor szabálytalankodtak durván az ankarai "ifjak", a feneres játékosok ellen minden következmény, vagyis bírói sípszó nélkül. Ez a játékvezetői hozzáállás régóta fájó pont a fener vezetőinek és szurkolóinak. Többek között ezért is szeretnék ha a szövetség elnökét, Ulusoyt a székéből kipenderítenék. A játékosoknak persze nem ártana, ha takarékoskodnának az erejükkel és a lapokkal, mivel február 1 és 28 között 10 bajnoki, kupa és UEFA mérkőzésük van, nem beszélve azokról, akikre még válogatott tesztmérközéseken is számítanak.
A nem tengerparti bajnokikon ezen a hétvégén jégtáncra lehet számítani, mindenhol van hó is, és a talaj kőkeményre fagyott. A Besiktas ma Gazintepben harcol a pontokért (Ali Günes, Nobre és Kleberson nélkül), a Galata pedig Kayserit próbálja bevenni. Kissé sportszerűtlennek tűnik, hogy Adnan Polat, az oroszlánok elnökhelyettese a városba érkezésük után azonnal tárgyalni kezdett a Kayseri vezetőivel két legjobb játékosuk szezonvégi megvásárlásáról. Adnan Polattal egyébként éppen a Fener is harcban áll egy be(ki)szólás miatt. Sajnos minden hétvégén vannak a lelátókon, illetve a stadionon kívül botrányok. Most éppen a nacionalista tüntetések (kiemelten Trabzonban) vannak a középpontban, de emellett rendszeres a vendégcsapat vezetőinek, játékosainak inzultálása, a szurkolók közötti verekedés, és a lelátók, autók és autóbuszok megrongálása. A Trabzon tegnap este kivédekezett egy pontot magának Manisában, jó kapusteljesítmény kellett a 0-0-ás eredményhez. A mai mérkőzésekre megjelent összeállítás előzetesekben sem Tóth Balázs, sem Sitku Illés nem szerepel.
Éppen most fejeződött be az NTV-n a Besiktas - Fener kosárlabda mérkőzés, a kanárik jó hajrával megnyugtató különbséggel nyertek. Így továbbra is harcban állnak a bajnoki címért a Telekommal és az Efes-szel. Egyik legjobb játékosukra valószínüleg eltíltás vár, ugyanis Kambala (egy félelmetes lett? harcos) dopingvizsgálata az egyik európai kupamérkőzésük után tiltott szert mutatott ki.
Ali Baba

2007. február 4. 14:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Az Erciyesspor ellenni 1-1 után megint attól féltem, hogy hamar el fog fogyni a 7 pontos előnyünk, de szerencsére ezzel a fordulóval minden visszaállt a téli állapotokra.
Még múlt hétvégén a Fener-Karsiyaka kosármeccsen (a Fener összes kosármeccsét nézem, amit az NTV ad) is volt balhé, mert egy vendégszurkoló berohant a játéktérre, aztán őt több tucat Fener szurkoló követte :).
Zárt kapuk mögött a török kupában 2-1-re vertük a Genclerbirligit, szoros lesz a visszavágó, de szerintem elég lesz az előny.

A férfi kosárcsapat sajna nem úgy szerepelt az Euroleaguában, ahogy az elvárható volna, de a női kosárcsapat szuper. Jelenleg 1-1-re áll a párharc a legjobb 8-ba jutásért, és a következő meccs Isztambulban lesz, azt meg kell nyerni, aztán meg sem állni a Final Fourig :)!

Izmirben alég unalmas meccsen, viszonylag kevés néző előtt nyertünk pénteken. Kezman egy "fuck you-ért" kapott pirosat, ez felháborító, mostmár valahogy keményen fel kell lépni ezek a csalók ellen, mert már elég volt ebből!!!Természetesen minden meccsen zúg az "ulusoy istifa" :)
Szombaton az FB férfi röplabda csapata nyert 3-0-ra Ankarában a Polis Akademisi csapata ellen.
Manisa-Trabzon 0-0, elég unalmas meccsen lett 0-0, a Ts így nem igazán tud zárkózni. Manisában a 2 kapu mögött épül az új lelátó, rá is fér már arra a kis stadionra a bővítés.
Közben Kayseriben is épül egy teljesne új, 32 000-res, hipermodern stadion.

A galata és a BJK nem túl érdekes meccseken 0-0-át csinált. A sasok megnyerhették volna, ha jobban kihasználják a helyzeteiket. Viszont a Kayserinek nem adtak meg egy jogos 11est!!
Szerintem a mostani volt az idei bajnokság legunalmasabb fordulója, bár ez betudható az időjárási körülményeknek is.
Kosárban Kambala hiányát nehéz lesz pótolni, de ma jó meccsen vertük a Besiktast. A hazaiak jól szurkoltak, csak kár, hogy dobálták a Fener játékosokat, bár ez hozzátartozik, majd vissza kell adni :)))
Úgy tudom Isztambulban épül a Fener 10 ezres csarnoka, szükség is van rá, nem szeretem az Abdi Ipekcit, a nézőtér túl messze van a pályától.

Jah, és még 1 jó hír: a Fener egy 50 millió EUR.os szerződést írt alá a Gazprommal, bár azt nem tudom, hogy ezt az összeget évente kapjuk vagy csak egyszeri alkalom.

Üdv.: FBC

2007. február 4. 22:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ne Besiktas, ne Galataseray... 180 dakikadan tek gol cikmadi!
Igaza van FBCommandosnak, az unalmas, jobbára gól nélküli fordulóban visszaállt a Fenerbahce 7 pontos elönye a focibajnokság élén. Ha nem számítjuk a Konya 5-1-es győzelmét a Denizli ellen és a Fener 2-1-ét a Gencler kárára, akkor a többi 7 mérkőzésen csak 3 gól esett (3 x 1-0, 4 mérkőzés pedig 0-0-ra végződött). Szerdán Grúzia - Törökország teszt összecsapások (U-21 és A Milli -ifi) lesznek, azután a hétvégén remélhetőleg jobb bajnoki mérkőzések következnek. A legfontosabbnak a 14-i Fenerbahce - AZ Alkmaar mérkőzést tartom. Sajnos február 19-ig nem leszek Törökországban, így csak távolról figyelhetem az eseményeket. Legközelebb jelentkezni is azután fogok.
Ali Baba

2007. február 5. 19:49:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
A Török Kupában: Beşiktaş-Manisaspor 4-0!!! Nyilván lelkileg is összezúztuk ellenfelünket a bajnokin ellenük elért győzelmünkkel. Igen,az tényleg ijesztő volt,hogy Mert Nobre milyen hamar megsérült. Szerencsére a másik brazil,Bobo "intézkedett". A Manisában Fevzi védett,aki a '90-es évek vége felé a mi kapusunk volt,és ő játszott a 97-98-as idényben is amikor a Bajnokok Ligájában szerepeltünk.
Gaziantepspor-Beşiktaş 0-0. Én meg már persze azt hittem,hogy három ilyen győzelem után elindul a szekér,és gyűzünk majd szériában. Pedig nem is álltunk fel rosszul.
Minden bizonnyal tényleg ez lehetett a legunalmasabb forduló,ahogy az eseményeket végignéztem. Azért jó,hogy a Galata is Kayseriben hagyott 2 pontot.
Remélem a türk milli takim szerdán győz!
(Örülök,hogy ilyen részletesen és sokat írtok!)
Üdvözlet: Borbicsek
Hajrá Türkiye!
Hajrá Beşiktaş!

2007. február 5. 22:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Komolyan gondoltam, hogy legközelebb február 19-e után jelentkezem a blogon, de a török válogatott Grúzia elleni dicstelen teljesítményét látva nem tudtam megállni, hogy némi kommentárt ne füzzek az egészhez.
Hakim Terim szövetségi kapitány 55. válogatott mérkőzésén (ezzel a hoca egyedüli rekorder lett) a török sztárok unottan figyelték a kicsi, fürge, Töppmüller által fellelkesített "tejbegrúzok" cikázásait. A külföldi csapatokban játszók (Altintopok, Fatih T., Tugay) nem igazán tették oda magukat. Naná, hogy német/angol/orosz/stb. klub vezetőik óvatosságra kérték (figyelmeztették őket). A feneresek is a túlélésre játszottak. Gökdeniz sikerrel átmentette a Trabzon hónapok óta tartó gólínségét a válogatott mérkőzésre is. Három akkora helyzete volt, hogy abból Priskin legalább kettőt belőtt volna. A mérkőzés vége felé, vesztett állásban, néhány török harcos nem tudta elviselni a közeli vereséget. A korábbról már megismert "rúgok - vágok, mintegy kit találok" módszert választva támadtak a kaukázusiakra. Ha Fatih Terim szövetségi kapitány nem fut be a pályára, és nem tesz rendet az övéi között, botrányba fulladt volna a találkozó. Legalább erre jó volt ezen a mérkőzésen a kapitány.
Ali Baba

Ui.: A Fenerbahce női kosarasai dícséretes módon a 8 között vannak az Euroligában. Sajnos nem a Sopronnal játszanak a 4 közé jutásért.

2007. február 9. 16:20:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Nagyon örültem(bár örülni nem volt minek),hogy Ali Baba visszatért 19. előtt,és írt a grúz-törökről,mert addig el sem tudtam képzelni,hogy történt ott?! Ezt az égést,két éve még 5-2-re győztünk ott VB-selejtezőn!
A 20.fordulóban: Beşiktaş-Denizlispor 2-0! Kötelező győzelem az egyik kiesőjelölt ellen,a brazilok lerendezték. Bár a különbség lehetett volna nagyobb is!
Jól jött nekünk a Fener rizei veresége.
A Galatában meg láttam,hogy Ümit "meg volt őrülve"-4 gól! Kicsit sajnáltam,hogy októberben Fatih nem tette be a pesti meccsen,szívesen megnéztem volna a játékát élőben.
Üdv: Borbicsek
Hajrá Kartal!

2007. február 13. 23:14:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba "Türk Fanok"!
Fenerbahçe-AZ Alkmaar 3-3. Rosszul érintett ez a hír,győzelmet vártam! Bár biztos,hogy a kadiköyi takim mindent megtett,hiszen 3 gólt lőttek. Előre,a visszavágóra,hogy maradjon még türk takim Európában a tavasszal!
A Süperlig 21.fordulójában: Konyaspor-Beşiktaş 2-1. Már nagyon meg se lepett. Tisztára megszokott már,hogy nem vagyunk képesek folyamatos jó teljesítményre. Pedig ahogy ezt a 2007.-et kezdtük... Bár azért a Konyaspor is jó erős az idén. Egyedül az örömteli,hogy most már Mert Nobre folyamatosan szállítja a gólokat.
Gaziantep-Galata 1-0. Na,ez jól jött! És ugye,hogy Veysel milyen jól megtanult focizni a Beşiktaş-ban?
Eközben városi rangadók Ankarában,Kayseriben,gólzápor Denizliben.
Na jó éjt,mert pár perc múlva éjfél.
Üdv:Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!!!

2007. február 19. 23:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Üdvözlet Mindenkinek!

A török focibajnokság kiszámítható rendszerben működik. Ha a Fener idegenben játszik pontot, vagy pontokat veszít, az üldözők (Besiktas, Galata) ugyanabban a fordulóban otthon nyernek és közelebb kerülnek. A következő fordulóban a Fener nyer otthon és az üldözők pontosan ugyanannyi pontot hagynak el vendégként, amennyit egy fordulóval korábban ledolgoztak. Ez történt most is, így 21 forduló után a Fener előnye stabil 7 pont. A Trabzon 2006. októbere óta előszőr lőtt gólt idegenben, mindjárt négyet is.
Ankarában Sitku Illés közel fél órát játszott, de kikaptak. A városi rangadón Kayseriben Tóth Balázs csapata az Erciyes is vereséget szenvedett. Balázs nem játszott (nem tudom mi volt az oka). Meggyőződésem, hogy csapatának nagy szüksége van egy Balázs típusu játékosra a középpályán. Megkockáztatom, hogy Tóth Balázs nélkül nincs esélyük a bennmaradásra.
Ali Baba

2007. február 20. 9:01:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Török Sportbarátok!

Még a Fenerbahce ellendrukkereinek is el kell ismerniük, hogy tegnap nagyszerű mérkőzést játszottak a kanárik az Alkmar ellen az UEFA kupában, és összeségében még jók is voltak. Csak éppen az idegenbeli 2-2 nem volt elég a továbbjutáshoz. Lehetne arról beszélni, mennyire nem volt szerencséjük, hogy vagy fél tucat nagy helyzetet kihagytak stb. De az igazság az, hogy a szép játék és lőtt gólok mellett mindkét kapott gólt kapitális hiba előzte meg.
2-0-nál a második félidő közepe felé a nagyon fáradt Deniz inkább sántikált (demonstrált) egy kicsit a bíró előtt, minthogy az embere után futott volna. Az elvesztett labda + létszámfölény AZ gólt eredményezett. A második bekapott gól 4 perccel (!) a mérkőzés vége előtt: egy az oldalvonal felé cselező játkossal szemben tilos szabálytalankodni a saját 16-os sarkánál! Persze szabadrúgás lett belőle, a hosszú oldalra beívelt labdát pedig csak 2 (!) holland csatár várta, török védő egy sem.
Megnyert mérkőzést buktak el a végén a fiúk! Még egy kritika: Alexnek legalább a nemzetközi mérkőzéseken többet kellene futnia.

A Fener kosaras lányai versenyben maradtak a kosár bajnokok ligája 4 közé jutásért. Az isztambuli mérkőzésen szinte végig a spanyolok vezettek, csak a legvégén a törökök. Így a következő 2 mérkőzésből (az első ESP-ban, a második újra TUR-ban) elég legalább az egyiket hozni az Európára szóló sikerhez.
Ali Baba

2007. február 23. 14:16:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba Nektek!

AZ Alkmaar-Fenerbahçe 2-2. Na az ilyen meccsek szoktak teljesen és totálisan kiakasztani! 2-0-ás idegenbeli előny után mégiscsak kiesni-mellbevágó borzalom! Azt mondom,hogy jobb is,hogy nem láttam a meccset.
Kiakadtam,pedig akkor még nem is tudtam,hogy mi fog következni a hétvégén-még mindig a kétgólos előny témakörénél maradva. Trabzonspor-Beşiktaş 3-2! És itt is megvolt a 2-0 a javunkra! Aztán 7 perc alatt(!!!) elveszítettük a meccset! Óóóóó,hát gyerekek,annyira gratulálok,ezt igen jól csináltátok! Ollllllyan szépen tudjátok,hogy hogyan lehet örömet szerezni a siyah-beyaz híveknek! Pedig a brazil légió továbbra is szállítja a gólokat.
Most aztán persze a nem kisebb meglepetésre a Denizli ellen otthon 1-1-et játszó Galatasaray röhöghet a markába.
Ez a Manisaspor mostanra már tényleg összezuhant,kikaptak már az Erciyes-től is.
A Sakaryaspor-Bursaspor (1-3) meccsen mindhárom bursai gólt egykori Beşiktaş játékos szerezte!
A Konyaspor tényleg erős ám,már csak 2 pontra vannak tőlünk!
És akkor a végére: Antalyaspor- Fenerbahçe 1-0! Ezért FBC megpróbálja majd a világ végéig üldözni Zico-t! Mi „csak” a 9.helyezettől kaptunk ki,a Fener meg a 12.-től!
Ha csak a nagy ellenlábasainkat nézzük,még azt is mondhatom,hogy sikeres volt ez a forduló!

Iyi geceler: Borbicsek

Hajrá Beşiktaş!

2007. február 25. 22:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nem a "nagyok" hétvégéje volt a legutóbbi bajnoki forduló. A Fener antalyai vereségében Alex harmatgyenge játéka, és Appiah "csalom a futbalt" hozzáállása is benne volt. Utóbbi állítólag nagyon el akar menni Törökországból. Komoly kérői vannak az angol és az olasz bajnokságból, de a fener érvényes szerződése alapján túl sokat kér érte. A kanárik a második félidő elején még nem foglalkoztak a játékkal, így az antalyai csapat akár hármat is rúghatott volna a 46. - 60. perc között. A galata a végén örülhetett az egyébként gyenge Denizli elleni otthoni döntetlennek, mert a vendégcsapat igen komoly helyzeteket hagyott kihasználatlanul. A Besiktas katasztrófális 7 percét Trabzonban Borbicsek is emlegette, nincs mit hozzátenni. A Trabzon sok gólos mérkőzéseken szerzett győzelmeivel megkezdte a felzárkózást. Akár a 4. helyre is odaérhet.
A héten kupamérkőzések lesznek, kiváncsi vagyok mennyire lesz ez hatással az egyébként is fáradtnak tűnő kanárik (de az oroszlánok és a sasok sem túl frissek) jövő hétvégi bajnoki teljesítményére.
Ali Baba

2007. február 27. 11:50:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Kimentem a Galatasaray - K. Erciyes kupamérkőzésre. Kicsit elkéstem, a 40. perc táján értem oda, így kimaradtam Ümit Karan kihagyott büntetőjének fogadtatásából. Egyébként elég sokan voltak, csak a kapu mögé kaptam helyet. A Galata szenvedett, a külföldiek közül csak Ilic mutatott valamit (Song nem játszott), a többiek nagyon harmatosak voltak. A rendes játékidő 0-0-ja után jött a hosszabbítás. Bár Arda két perc után továbbjutásra hozta az oroszlánokat, az ügyesen játszó kayseriek hamar kiegyenlítettek (Lazarov). Az isztambuliak továbbra is bűn rosszak voltak, az Erciyes kapusa viszont nagyon jó. Így jött a hatlmas meglepetés, a Galata kiesett a kupából, és az anatóliai gárda jutott a 4 közé. Egyébként a szurkolók végig, szünet nélkül nagy hangerővel bíztatták Hasan Sasékat. Annyira, hogy többször is hiába kiabáltam a 2. félidőben előttem melegítő Tóth Balázsnak, nem hallott meg. Ő végül nem állt be. A galatásokat saját szurkolóik a végén jól lebúúúúzták, a kayserieket megtapsolták. Tapsviharral köszöntötték Bülent Korkmazt az K. Erciyes edzőjét. Amennyire értettem, a mérkőzés után a szurkolók többsége arról beszélt, hogy jobban járnának vele, mint Galata edzővel, szemben azzal ha Gerets szerződését hosszabbítanák meg egy évvel.
Umut Bulut ontja a gólokat a Trabzonban. Az ő góljával egyenlített a csapat Gaziantepben, és ezzel ők is 4 közé jutottak. (Az első mérkőzés, még a Fekete tenger partján a bordó kékek 1-0-ás sikerét hozta.)
A Besiktas formán kívül van. Majdnem minden külföldije pályára lépett, Rico pasa még egy büntetőt is kihagyott, mégis 2-0-ra kikaptak Manisában. Ja és a 64. perctől a sasok emberelőnyben voltak. Persze a kartal továbbjutása a hazai 4-0 után nem volt kétséges, de presztizs, meg a csapatot elkisérő közönség kiszolgálása is fontos kérdések. Most mindez csorbát szenvedett.
A 4. elődöntős csapat neve ma este válik ismertté. A Fener nehéz mérkőzésre számíthat a Genclerbirligi otthonában a kb. 2-3 héttel ezelötti "hazai" (stadion betíltás miatt Izmirben játszottak) 2-1 után.
A Fener kosaras lányai sajnos nem jutottak az Európai Bajnokok Ligájában az elődöntőbe. Az Isztambulban tegnap este lejátszott mérkőzésen végig vezettek (a 3. negyed után 9 ponttal!), hogy azután 0,2 másodperccel a vége előtt kapott kosárral hosszabbításra kényszerüljenek spanyol ellenfelükkel szemben. A hosszabbításban az ibériaiaknak ment jobban, a végén 2 ponttal nyertek, és örülhettek a továbbjutásnak.
A hétvégi foci bajnoki fordulóban Besiktas - Galatasaray összecsapás lesz, már mindenki ezzel foglalkozik.
Ali Baba

2007. március 1. 16:00:00 CET  
Blogger Efendi said...

Ali Baba, gratula!

2007. március 3. 1:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
Beşiktaş-Galatasaray 2-1!!! Ezt csakis így lehet,és így is kell csinálni! Tehát egy ilyen borzalmas sorozatot kizárólag így lehet jóvá tenni,hogy megnyerünk egy derbit! Mert pl.mondjuk egy Ankaragücü elleni győzelem nem feledtet semmit egy ilyen februárból. De az Aslanlart megverni-az már azért valami! Ez adhat erőt a továbbiakra. A brazil légióra pedig úgy látszik,hosszú távon lehet számítani.
És "desszertnek" a Fener ráadásul nem bírta otthon megverni a Sivassport!(2-2). Ejj,de sok még az a 6 puan,amennyivel előttünk vannak. Ki az a Serdar nevű kapus?
A Trabzonspor tényleg komolyan gondolja ezt a felzárkózást,pedig a Konyaspor is erős ám!
A Manisának úgy tűnik végleg vége az idénre.
Az Erciyesspor pedig száguldásba kezdett,csak ne jutna eszembe,amit két éve Ali Baba írt a "megtáltosodó" kiesőjelöltekről... Vagy ennyire jó edző Bülent?
A Kayserispor-Rizespor meccsen két egykori Beşiktaş kedvencem ült a kispadokon (Riza ve Ertugrul).
Ali Baba,melyik az a Yenikent ASAŞ Stadyumu Ankarában,ahol most az Ankaraspor játszott?
Iyi geceler: Borbicsek

Hajrá BEŞIKTAŞ!!!

2007. március 4. 22:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Köszönöm Efendi!
...és...
Köszöntök mindenkit a török bajnokság élesedő küzdelmei közepette.
Így nem lesz bajnoki cím Kadiköyben! Ellustázni jó órát a mérkőzésből, azután rúgni a kapufákat (2) és végül otthon beérni 1 pontocskával? Így még a Trabzon (Kayseri, Gencler, stb....) is utoléri a Fenerbahcét a szezon végére. A feneresek közül sokan hiányoztak (tudtommal nem mind sérült!), elsősorban a védelmet kellett átalakítani Lugano és Edu távollétében. Rüstü régen sérült, de Volkanról nincs ilyen hír. Ezért meglepő, hogy a 3. kapus, Serdar állt a sárga-kékek gólvonalán. Appiah megint nem küzdött, Alex sem (tőle ez már megszokott), de most a helyzeteit is kihagyta, csakúgy, mint Tuncay. Kezmanra sem lehet egy jó szót sem mondani. Szóval, summa summárum, a Sivas megérdemelte az isztambuli pontszerzést.
A Besiktas braziljai (Rico pasa és Bobo) céltudatos játékkal mattolták az egyébként sok mozgásos, de hibákkal teli focit játszó oroszlánokat. Persze a sasoknak sem ártana, ha lenne még egy csatáruk, merthogy Nobre nem az.
Gratuláció az Erciyesnek az újabb győzelemhez. Ez szerintem nem lehetett megvett mérkőzés, mert még korán van hozzá (majd úgy a 28. forduló után érdemes figyelni), ráadásul a Gaziantep is inkább a kiesés elleni harcban érintettek közé tartozik. Sajnos Tóth Balázs nem volt aktív részese a győzelemnek, nem lépett pályára.
Végig pályán volt viszont Sitku Illés az Ankarasporban, jó jegyet (6) kapott a sportújságoktól és nyertek is. Az új stadionjuk /a Yenikent ASAS/, ha nem tévedek Keciören kerületben van. Nem sokkal azután kezdtek hozzá az építéséhez, hogy az első osztályba jutott az Ankaraspor, és ezt követően az is kiderült, hogy a városközpontban található Mayis 19 stadionba kevesen mennek el a régi szurkolóik közül.
Ali Baba

2007. március 5. 14:30:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhabalar!
Olyan szárnyalló jókedvem van a Galata elleni győzelem miatt,hogy megint írok ide! Ali Baba,te Fener szurkoló vagy,ugyan mondd már Te is FBCOMMANDOS-nak,hogy ne bánkódjon a csapata miatt,és térjen vissza ide! Persze én egy ilyen hafta sonu után könnyen beszélek. Megtörtént az elődöntő sorsolása a Török Kupában. Nekünk a lehető legrosszabb. Beşiktaş - Fenerbahçe és Erciyesspor - Trabzonspor. Bár igaz,ha rajtuk sikerülne túljutnunk,akkor talán már nem lenne annyira nehéz a döntő.
Kösz a választ a Yenikent ASAŞ stadionra! Ez a Keçiören nevű városrész nem az a kerület,ahol a 3.ligás Keçiörengücü nevű csapat is található?
A 2.ligában jelenleg első helyezett Gençlerbirligi OFTAŞ ugyanúgy Ankarában található,mint a "sima" Gençlerbirligi?
Szép jó estét: Borbicsek

HAJRÁ BEŞIKTAŞ!!!

2007. március 5. 23:17:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

selam

Eléggé felértékelődött a május elejei Besiktas-Fener "piaci" értéke!..
Ha választani kell, akkor sokkal inkább a bajnoki győzelem ellenük!!
Laci

2007. március 6. 13:37:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A nagyok összekapták magukat a hétvégén, és miután mindhárman (Fener, Galata, Besiktas) nyertek, az élen a helyzet konzerválódott.
A tavasz eddigi legsikeresebb csapata a Trabzon szoros mérkőzésen kikapott a Galatától, így a képzeletbeli tavaszi táblázat első helyét át kellett adnia a Kayseri Erciyesnek. Tóth Balázs csapata ugyanis újra nyert (Balázs nem játszott), fontos kiesési rangadón elért 2-0-lal a rendes táblázaton is maga mögé utasította a Denizlit. Az Erciyes az összel 17 mérkőzésen 11 pontott szerzett, a tavasszal 7 mérkőzésen 14-et. A Besiktas Delgadó nagy játékával 1-0-ra verte az Ankaragücüt. Már az ankarai stadionban is sok volt a dobálás, de a mérkőzés után tört ki igazán a balhé. A televizióban úgy láttam, hogy a rendőrök a végén a stadionon kívül már mindenkit ütöttek, aki véletlenül a közelükbe került. A Fener legjobbja Alex volt. A Manisa az őszi nagy menetelés után a kieső zóna szélére esett vissza. Rafael néven az összel 7 mérkőzésen 10 gólt elérő csatáruk, új nevével (Reinaldó) és új csoda frizurájával (erről már írtam) hónapok óta nem rúg gólt, sőt a Rize ellen elvesztett mérkőzésen (1-3) messze ő volt a mezőny legrosszabja.
A másodosztályról - Borbicsek kérdéseire : A vitézkedő G.B. Oftas a Gencler tartalékból nőtte ki magát, és a régi Gencler stadionban játszák mérkőzéseiket.
Úgy tűnik Keciörennek is van több minősített csapata a bajnokságban, bár az Ankaraspor csapatát Gökcek polgármester a főváros "fő" csapatává szeretné fejleszteni.

A fiú kosarasok is elvesztették a reményt a jó európai kupaszereplésre. Bár az Efes a "Final Four"-t tűzte ki célul az Euroligában, a Panathinaikos ellen itthon kikaptak és ezzel minden remény elszállt. A Türk Telekom az ULEB kupától búcsúzott.

Végül, de nem utolsósorban:
Kedves Blogtársak, Írók és Olvasók! Kérlek benneteket, hogy legyetek bátran aktívabbak. Írjatok a blogra a török sportról és magáról a blogról is bármit: hírt, véleményt, javaslatot, stb.
Ali Baba

2007. március 13. 8:37:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba "törökösök",ve Merhaba Ali Baba!
Én írok ide,és eztután is fogok! Tényleg írhatnának ide többen is. Én az internet segítségével úgy kb.10 török drukkerről tudok,itt jó helyük lehetne. Most azért nem jelentkeztem,mert visszatértem a régi módszerhez-azaz először megvártam Ali Babát,mert ő látja a meccseket.
Igen,láttam,hogy a fővárosban egy 84.percben lőtt "argentín" góllal nyertünk. A balhé elsősorban az A.gücü és a BJK hívei között volt,vagy pedig a fekete-fehérek és a rendőrök között?
A Fenernek ez már szerintem az utolsó esélye volt,hogy magára találjon-ezt a Konyaspor bánta.
A Galata-Trabzon rangadó eredménye nekem nem tetszett-így túlságosan a nyomunkban maradtak az Aslanlar.

Hanem Ali Baba! Majd lesz itt írnivaló! Majd én kérdezek!
A régi Gençler stadionban? Én 1993-ban tudtam először török összefoglalót nézni,és akkor már a 19 Mayis stadionban játszottak. Olyan is van,hogy régi Gençler stadion?
Akkor Ankara,és benne Keçiören városrész jól el lehet látva stadionokkal,mert a Keçiörengücü-nek is van saját otthona,az Aktepe stadion.
És hát akkor: Végülis kiderült-e,hogy mit csinál most Sergen Yalcin? (Az egyetlen török,aki mind a 4 "nagyban" játszott). Tavalyelőtt beszéltünk itt egy régebbi Beşiktaş kedvencemről,Oktay Derelioglu-ról. Akkor azt írtad róla,hogy Gaziantepben van,most éppen nem játszik,de majd 2005.őszétől lehet,hogy ismét fog,de az is lehet,hogy edző lesz. Meg tudnád esetleg írni,hogy mit csinál jelenleg? (Oktay meg a Galata kivételével játszott a másik 3 "nagyban"). Egyenlőre ennyi,de van még ami érdekelne!
Üdvözöl mindenkit: Borbicsek
Hajrá Kartal!

2007. március 13. 21:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Jó reggelt, jó hetet a labdarúgó válogatottak EB selejtezői elé!
A hétvégi török foci eredmények részben megfelelnek Borbicsek vágyainak, hiszen a Galata tavaszi hullámzó formáját tartva, most éppen gyengélkedve, pontokat veszített Konyaban. Hakan Sükür kezdett, de helyzetig sem jutott. Arda sérülése után (úgy láttam, hogy a sérülést okozó konyai kapusnak el kellett hagynia a pályát) Carruscat hozta a pályára Gerets, innentől kezdve az oroszlánoknál eltünt a középpálya. Song is nagyon hiányzik az isztambuliaknál.
A Kartal nehezen nyert (Kleberson és Bobo nélkül) a Kayseri Erciyes elleni zártkapus mérkőzésen. (A Besiktas stadion egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Galata összecsapás rendezési hiányosságai miatt.) Tóth Balázs megint nem játszott. A kayseriek főként rombolásra rendezkedtek be. Elég jól tördelték a játékot, a Kartal több mint egy óráig helyzethez sem jutott. Akkor azonban az eddigi tavaszi jó mentelésben kulcsszereplő anatóliai kapus suta mozdulattal a kaputól 2 méterre álló Nobre elé ejtette a labdát, és a 3 pont sorsa el is dőlt. A Fener a második félidőben elgázolta a Bursát (4-0). Alex kettőt vágott be a hazaiak kapujába (most megint visszavonom kritikámat a lustaságával kapcsolatban), Kezman és Deniz lőtt még gólt. Mindhárman jól is játszottak. Jó jegyet érdemel Tuncay, Edu és Önder. Serdar kiválóan védett, a válogatott Volkan ezt a kispadról nézhette. Rövidesen visszatér Rüstü is, a kérdés az, hogy a két válogatott kapus majd a kispadról figyelheti-e a "névtelen" kollégát? Javult Appiah játéka, de sérülés miatt nem játszhatta végig a mérkőzést, hordágyon vitték le. A Trabzont megtörte a múlt heti Galata elleni vereség, most otthon kaptak ki az Ankaragücü-től úgy, hogy szinte gólhelyzetbe sem jutottak. Egyébként az Ankaragücü múlt heti balhéját saját szurkolói kezdték még a stadionon belül, a Besiktas hívők megtámadásával. Ebből lettek a rendőrség elleni utcai összecsapások.
Említést érdemel még a Kayseri 4-4-es eredménye az Antalya ellen. 3-0-ás hazai vezetés után minden lerendezettnek tünt, de a tengerparti fiúk 3-4-re alakították az eredményt, így a legvégén a Kayseri örülhetett a döntetlennek. Több mérkőzésen volt kisebb - nagyobb botrány a pályán, vagy még inkább a nézőtéren. De az e heti "nagy balhé" színhelye Manisa, ahol a tavaszi bukdácsolásra a hazai csapatnak még egy lapáttal sikerült rápakolni. Először vezetett a Vestel Manisa, de az egyébként kóros gólinségben szenvedő Sakarya kiegyenlített. Ezután a Vestel játékosai egyre idegesebben játszottak, és egy vitatot ítéletnél kapusuk fizikailag inzultálta a játékvezetőt. A mérkőzést a bíró leállította, majd miután a Manisa másodedzője is fojtogatta őt, végleg lefújta az összecsapást. A döntés a szövetségé, de sok jót a Manisa nem várhat. Mivel már csak 3 pont az előnye a jobbik kiesővel szemben, ezzel a botránnyal újabb lépést tett a másodosztály felé. A Manisánál is visszavonnék egy korábbi kijelentést: Reinaldo, aki borzasztóan rosszul futbalozik, nem azonos az összel remeklő, de most huzamosabb ideje sérült Rafaellel.
Az Ankaraspor nyert (nem lesznek kiesési gondjai), de Sitku Illés nélkül. Wederson a fővárosiak egyik brazilja, akinek megszerzéséért a nagy isztambuliak hajtanak, török állampolgár lett. Így ő sem fogja már a csapatok külföldi kontingensét terhelni, könnyebben szerződhet például a Fenerhez (és akkor nem kell várni tovább a 3 éve úton lévő Roberto Carlosra). Didier Six 90-es évekbeli török állampolgárság szerzése óta, és különösen az utóbbi hónapokban, tucatnyi játékos (főként brazilok, balkániak, de van afrikai is) szerzett állampolgárságot, hogy a csapatoknál a maximált külföldi kontingens problémáját így oldják meg. De a hétvégén más hasonló, erre hajazó kalandom is volt. Találkoztam két fiatal orosszal, akik fener melegítőben voltak, persze rákérdeztem mivel foglakoznak. Elmondták, hogy úszók (Cseh Laci is szóba került), majd jött egy török menedzserféle, és büszkén mondta, hogy az urak törökök. Sőt a zsír új, még fényes fóliás kimlik kártyájukat is megmutatta. Rögtön megértettem azt a néhány hónappal korábbi újsághírt, miszerit a fener 1 millió dollárt szán minden úszásban szerzett pekingi olimpiai éremre. Akkor még arra gondoltam, hogy a majdnem semmiből kizárt, hogy kevesebb, mint két év alatt érmes úszókat képezzenek. De így, az orosz - törökökkel, persze lehet. A fiúk egyébként éppen most érkeztek TR-ba, és talán mondanom sem kell, semmit sem tudta az országról, vagy mondjuk a török nyelv rejtelmeiről.
Borbicseknek: a kérdéseidre később visszatérek.
Ali Baba

2007. március 19. 7:12:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Üdvözlet Mindenkinek!

Megpróbálok kimerítő választ adni Borbicsek kérdéseire.
Oktay Dereioglu elhagyta Gaziantep városát. Visszatért Isztambulba, ahol 32 évesen az Istanbulspor aktív játékosa (a hétvége előtt a 4. helyen álltak - a mai újságokat még nem láttam).
Sergen Yalcin továbbra is az Etimesgut Sekersporban kergeti a labdát. Már 35 éves lesz májusban.
Van egy honlap, ahol sok mindent lehet róla találni (kivéve a súlyát): www.sergenyalcinfan.com
Az általam régi Gencler stadionnak mondott pálya igazi neve - azt hiszem - Cebeci. Egyszer valaki azt mondta nekem (még Ankarában), hogy ezt volt a Gencler régi meccseinek szintere. Egyébként a stadion nagyon - nagyon rossz állapotban van. Ezt személyesen is megállapíthattam 2 -3 éve, amikor a mellette lévő csarnokba jártam kézilabda mérkőzésekre.
A szombati EB selejtező után jelentkezem újra.
Ali Baba

2007. március 19. 17:10:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar Mindenkinek!
No hát éppen ez az! Erről beszéltem! Ugyan mit is tudnék még én írni erről a 25.fordulóról? Ali Baba mindent készen tálalt. Pontos,precíz,bőséges. Ilyen bloggazda kell nekünk,mint amilyen Te vagy! Csak a többiek hol lehetnek?
Annyit talán,hogy a Beşiktaş-nál már csak brazilok tudnak gólt lőni.
Köszönök szépen minden választ! Bár már én is úgy tudom,hogy a 3 istanbuli "nagy"-nak óriási tábora van Ankarában,-de éppen a hétvégén láttam egy olyan videót,melyen az Ankaragücü szurlolótábora volt látható,és meglepve láttam,hogy nekik is hatalmas létszámú ultracsoportjuk van! Már a Beşiktaş elleni balhézásuk is rajta volt ezen a videón.
Igen,én is emlékszem egy olyan esetre,hogy amikor kb.6 évvel ezelőtt Istanbulban volt az úszó és műugró EB(vagy VB),az egyik hazai úszó bejutott a középdöntőbe(!),és emiatt a török média és szurkolók óriási tombolást rendeztek!
Meg fogom nézni Sergen honlapját,a Gençler régi stadionjával,és Oktay jelenlegi sorsával kapcsolatban pedig minden világos!(Csak az nem,hogy miért kellett neki gólkirályként elhagynia a Beşiktaş-t annak idején)?
A végére még egy pici pontosítás és kiegészítés: Didier Six nem a '90-es években lett török állampolgár,hanem még 1988-ban. Arra is emlékszem,hogy a török neve Dündar Siz volt. (Mindez szép,bárha arra a kemény 2 gólra gondolok,amit a Galatában lőtt...)
Iyi geceler: Borbicsek
Hajrá Kartal!

2007. március 19. 23:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ali Baba üzenete:
Borbicsekhez csatlakozva az Ankaragücü ultráiról el kell még mondani, hogy hírük már országos, a csapat bárhol játszon, a helyi rendőrségnek készülnie kell (pl. ha a Kayseri stadion, és a feltépett ülések mesélni tudnának...).
A Vestel Manisa félbeszakadt mérkőzésének ügyében nincsen még szövetségi döntés. Mindenesetre a Manisa vezetősége a szezon végéig felfüggesztette a bírópofozó Bülent Ataman kapust, és kirúgta a bírófojtogató kapusedzőt Metin Bayindirt (utóbbi jelentkezhetne egy cselgáncs csapatnál). Ráadásul Ersun Yanal edző is lemondott. Ő több klubcsapatnál (Denizli, Ankaragücü, Gencler), és a válogatottnál (Hakan Sükür vitát kiváltó mellőzéséről lett híres) is volt vezetőedző. Jellemző rá, hogy munkájának kezdetén csapatai jó eredményeket érnek el, majd később kippukkadnak. Lemondása azért is érdekes, mert egyre több olyan hangot lehetett hallani az oroszlánok háza tájáról, ami Ersun Yanal-t tette volna a kispadra Gerets helyett. Gerets ellen a Konya elleni döntetlen után isztambuli megérkezéskor a repülőtéren tüntettek szurkolóik. Sőt meg is támadták őt. Adnan Polat Galata elnökhelyettes egy interjúban "megértette" a szurkolók elkeseredett akcióját. Egyébként Polatot tartják a legnagyobb Gerets ellenzékének.
Ha már az internetten is annyit látni, sőt a nagy hírcsatornák is foglalkoznak vele, a blogon is tegyünk említést a 12 éves török csodagyerekről, Muhammed Demirciről. A Barca 3 millió dollárt kinál érte a Besiktasnak, és a családnak teljes spanyolországi ellátást ígér havi 3000 Euró kiegészítéssel. Ez Messi-nél bejött, de a török fiú állítólag egyelőre nem megy. Mondják, hogy az Arsenál, és más nagy klubok is vinnék őt a fociiskolájukba.
Ali Baba

2007. március 23. 9:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!
Barátaim!!! Türk arkadaşlar!!! Yunanistan-Türkiye 1-4!!! Gól: Tuncay, Gökhan Ü., Tümer, Gökdeniz. Megaláztuk,szétziláltuk,”agyonvertük”,letaglóztuk a mindenkori legnagyobb ellenfelünket! És mindezt Pireuszban,a saját otthonukban! Valamint ők az Európa-bajnoki cím védői! Jajjj,de jól tettem,és milyen igazam volt,amikor októberben,a moldávok elleni 5-0 után egészen pontosan ezt írtam: „Nyugodjatok meg,és dőljetek hátra,ott leszünk a 2008-as EB-n!” És most már ez 100%-ig így is lesz! Köszi érte a muszlim testvér Boszniának is! Nem jelenthet különösebb akadályt a norvégok elleni két meccs sem.
Az egész hétvégét folyamatosan végig őrjöngöm! Mindenki nézze ma este 21.00 órakor az Eurosporton a meccs összefogalalóját. Még így bevenni Pireuszt...!!!
Írjatok!
Üdv: Borbicsek
EN BÜYÜK TÜRKIYE!!!

2007. március 25. 18:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Egész Törökország ünnepel a görögök athéni legyőzése után. A nérkőzés elött még láttam néhány rizikó faktort, de a pályára lépő fiúk szinte kivétel nélkül a maximumot hozták, így világra szóló 4-1-es győzelmet arattak. Úgy láttam, Tümer élete válogatott mérkőzését játszotta. Szerintem ő volt a mezőny legjobbja. Tuncay önkivületben focizva kergette őrületbe a görögöket. A török szakemberek szerint ő volt a legjobb. Szinte hibátlanul játszott Mehmet Aurelio, és a tőle megszokott szint felett teljesített Sabri. Hamit Altintop most sallangmentesen hozta azt, amit egyébként tud, a védelem közepe (Gökhan Zan, Servet) pedig nagyon jól megértette, és kisegítette egymást. A korán megsérült Ibrahim Y. helyett beálló antalyai V. Yaman kissé idegesen kezdett, de a baloldalt lezárta a görög támadók elől. G. Ünal egyetlen lövőhelyzetéből gólt szerzett, a 10 perccel a vége előtt beállt Gökdeniz cselsorozata és gólja óriási élmény volt. A mérkőzés kezdetekor két kockázati elemet láttam a csapatban, az egyik Volkan a kapus volt. A meccshiányban szenvedő hálóőr (aki a Fenerben kispados), néhány hazaadásnál bizonytalankodott, és a görög kapufánál elmulasztotta a gyors és határozott közbelépést, de egyébként megbízható volt, és néha nagyokat védett. Hakan Sükür volt a másik kakukktojás a csapatban. Neki megint nem ment, alig tudott labdát megjátszani, majdnem mindet első érintésre elveszítette. Ünal góljánál gólpaszt jegyzett, de ha megnézzük a felvételt, ő azt a labdát maga akarta megjátszani, de az a két lábán is megpattanva szerencsésen a kayseri csatár elé került. Viszont, ha az ilyen nagyszerü győzelmekhez az ő jelenléte, morális hatása (?) szükséges, akkor persze maradjon! Nem hiányoztak a külföldi törökök (Emre, Bastürk, Fatih T., stb.), szerintem a következő mérkőzéseken is elsősorban a hazai bajnokságban játszókat érdemes pályára küldeni.
Ali Baba

2007. március 26. 7:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

Görögország ismét török kézen!...
Laci

2007. március 26. 23:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar Mindenkinek!

Türkiye-Norveç 2-2!!! És mindannyian jól tudjátok,hogy miért írom ezt három felkiáltójellel. Huhhh, çocuklar-még mindig izzadt a pizsama a hátamon… Elképesztő volt ez a meccs is,de egészen más okból,mint a szombati. Én online követtem ezt a mérkőzést,a T.F.F. honlapján. 0-2 után komolyan úgy éreztem magam,mint akit hasbavágtak. A reményeim-bevallom-kezdtek elszállni. Aztán a szünetben felemelő volt olvasni,ahogy a kommentátor biztatta,tüzelte a fiúkat. A 70 (szerintem amúgy 72) millió török nevében szólt a csapathoz. Lehet,hogy volt a fiúknál lap-top az öltözőben,de a 2.félidő 72.percében végre szépítettünk! Egyre idegesebben rágcsáltam a szám szélét. És akkor 1 perccel a rendes játékidő letelte előtt GÓL!...GÓÓL!!...GÓÓÓL!!!. Hamit! Hamit! Hamit!
Persze ha valaki a meccs előtt azt mondja,hogy 2-2 lesz,akkor elhúztam volna a számat. De így,a körülmények pontos ismeretében elégedett vagyok az 1 ponttal (már hogyne lennék az).
A kijutás az EB-re pedig biztos,hiszen én ezt már meg is ígértem nektek!
Nagyon jó éjszakát: Borbicsek

HAJRÁ TÜRKIYE!!!

2007. március 29. 0:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

Úgy tűnik, a norvég kapus túl sokat nézegette görög kollégáját az elmúlt napokban...
II. félidő 28. perc: jobbról száll be a labda, Tuncay bedig egy "álló ollóval" kapásból megküldi... szakadt volna a háló, ha bemegy...
Az első félidőt a szombati athéni mámornak tudom be, de ilyennel szemben (akármennyire is világraszóló győzelem volt!) nem tudok elnéző lenni!! Ez a török válogatott bárkit legyőzhet, ha alázatosan játsza a focit. De 2008 adott, nem forog veszélyben.

2007. március 29. 13:17:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam,

A görög kapus sem volt egy csoda négy napja, de valóban, ez a "norvég csodakapus" mindent felülmúlt. Egy középre érkező lövést beütött a jobb sarokba, egyet becsorgatott a lába között (szerintem internet videó sláger lesz belőle), és még ezen kívül is odapottyantott egy már biztosan megfogott labdát Hakan Sükür elé, aki annyira meglepődött, hogy elfelejtette berúgni. Persze volt azért egy Gökdeniz kapufa és egy - két nagy helyzet tőle és Tuncaytól is. Igazi ütős cserék nem voltak, a török csatárok valahogy elfogytak a norvég mérkőzésig, sőt részben a védők is. Sajnos a mellényből maradt az első félidőre, így a fiúk csak asszisztáltak a két norvég lövés - két gól történethez. Például Emre 0-2 -ig csak kocogott a pályán. A második gól elsősorban az ő hibájából született, vagy 15 méter előnyt adott az emberének, aki háborítatlanul bevágta a labdát Volkan kapujának jobb sarkába. Ezután Emre, talán bűntudatból is, már úgy rohangált a pályán, mint a mérgezett egér. Igazából senkit sem tudok kiemelni a török csapatból, még Hamitot sem, hiszen a norvég kapus többet tett a gólokért, mint ő. Persze így sincs baj, az eredmények alapján a továbbjutásra a csoportból továbbra is a Milli A a legesélyesebb. (Ha az a 3 pont Málta ellen..., most mi, magyarok üldöznénk a görögöket a 3. helyről...)
Még egy mondat: Hakan Sükürt nagyon kedvelem, ezért befejezem teljesítményének elemezgetését.
Ali Baba

2007. március 29. 17:51:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

Ha valakinek túl üresnek tűnt a frankfurti aréna, ezt utólag képzelje hozzá:
http://www.youtube.com/watch?v=h1bOuCV2zmg&mode=related&search=

...

Ali Baba előtt az én voltam.
Laci

2007. március 29. 21:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Laci!
Kösz a megjelenést és a stadionhangulatot!
Azért az üres Frankfurti Stadion török dekorációja sem volt akármi. Az 50 fős török sportvezetés pedig végig jól hallhatóan zúgta, hogy "Türkiye, Türkiye", sőt énekléssel is próbálkoztak. A hétvégén én is megtapasztalhatom majd a Fener stadion hangulatát. Vettem jegyet az Ankaraspor elleni mérkőzésre, vasárnap megnézem a kanárikat és persze Sitku Illést is.
Ali Baba

2007. március 30. 16:36:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi aksamlar!
Annyira megszédített a válogatott két meccse,hogy alig tudok "visszaszokni" a Süperligre! Láttam,hogy mindenhol papírforma eredmények születtek ebből persze kiemelkedik számomra a Genclerbirligi-Besiktas 0-2. Ez bizony így is van rendjén! Most látom csak,hogy Fatih Akyel a Gencler játékosa. Az odaigazolásának körülményeiről és miértjéről Ali Baba biztos többet tud,mert úgy emlékszem,2 éve azt írtad,hogy Fatih A. a kedvenc védőjátékosod.
Muhammed Demirciről természetesen már én is minden videoanyagot végignéztem. Engem egyértelműen Zidane-ra emlékeztet! Már tervezgettem vele a güzel siyah-beyaz jövőt,erre most szörnyű azzal szembesülni,hogy lehet,hogy elmegy!

Egyébként azért írtam már Ali Baba előtt,mert éppen ma van 18 éve,hogy Besiktas drukker és török szurkoló lettem! Tehát boldog türk futbol szülinapot magamnak!
Iyi geceler: Borbicsek
HAJRÁ TÜRKIYE ve BESIKTAS!!!

2007. április 3. 21:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Nincs sok újat tartalmazó megjegyzésem az elmúlt hétvégéhez. A bajnoki címért versenyben lévő isztambuli nagyok most mind nyertek (éppen valamennyien ankarai csapatok ellen játszottak), és ezzel megindult az utolsó nagy hajrá a bajnoki címért. A mostani formákat, és a játékosállományt nézve, figyelembe véve a sérüléseket is, én Fener - Besiktas versenyfutást várok. A hétvégén ígéretemhez híven kimentem az Ankaraspor elleni Fener derbire. Csodálatos érzés ebben az új, minden igényt kielégítő, majdnem teltházas kadiköyi stadionban végignézni, végigérezni egy mérkőzést. Sajnos Sitku Illést nem állította be edzője az Ankarasporba. Csak néhány percet tudtam vele beszélni, mert a meccs után azonnal indult vissza a buszuk a fővárosba. A most következő, húsvéti hétvégén Tóth Balázsék jönnek a Galata stadionba. Pech, hogy most ez a stadion kapott eltíltást, így megint üres lelátók előtt játszanak. Legutóbb a Besiktas ellen volt így. Egyébként hétfőn az Erciyes kikapott otthon a Trabzon ellen (a mezőny legjobbja a Trabzon kapusa volt), Balázs nem kapott egy percet sem, így az egész Erciyes ügyet, beleértve a bennmaradásukat, egyre sötétebbnek látom. Kedden este Szíríában a szír elnök és a török Basbakan jelenlétében (köztudottan nagy Fener szurkoló) a Fener játszott barátságos meccset a szír bajnok ellen. Két gondom volt ezzel a politikai eseménnyel: egyidőben rendezték a BL mérkőzésekkel, másrészt előre megbeszélt döntetlen (2-2) eredménnyel végződött (mondom, politikai esemény!).
Ali Baba

2007. április 5. 7:45:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Nagyon közeleg a török labdarúgó bajnokság vége (hozzátehetném, ezzel a nyári szünet is, majd utána a szeptember 12-i Törökország - Magyarország mérkőzés), és egyre inkább két csapatos véghajrá kezd kialakulni, már ami a bajnoki címet illeti. Ehhez a Fener úgy járult hozzá, hogy nem tudott nyerni Kayseriben (2-2). Persze ki tud ott nyerni? Úgy emlékszem, ebben a szezonban a manti leves hazájának csapata még nem kapott ki hazai pályán. A kanárik a végén örültek a döntetlent eredményező Deivid gólnak. Közben a Besiktas büntetővel verte a teásokat (Caykur Rize) és 4 pontra feljött a Fener mögé. Lesz még egymás ellen is mérkőzésük, tényleg minden megtörténhet még. Nem így a Galatasarayjal, amely moszt már végzetesen lemaradni látszik a versenyfutásban, miután üres nézőtér előtt, de otthon kapott ki a Bülent Korkmaz dirigálta K.Ercisyestől. Az Erciyes a szokásos koreográfiát játszotta, lőtt egy mázli gólt (sorfalban álló játékos felemelt kezén mepattanó labda becsapta a kapust), majd hatalmas szerencsével mindent megúsztak hátul. Szinte hihetelen volt látni, ahogy az Erciyes gólvonaláról sorozatban kifelé pattantak a labdák. (Tóth Balázs nem került a keretbe, el sem hozták Isztambulba.)
A Trabzon gólbő mérkőzésen (4-3) a Gencler ellen tett az általam a szezon elején jósolt végeredmény (1. Fener, 2. Besiktas, 3. Galata, 4. Trabzon, 5. Gencler) kialakításáért.
Ali Baba

2007. április 9. 8:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!
A 27.fordulóról Ali Baba már mindent leírt,az aktuális esemény most a Török Kupa elődöntője. Szeretnék tőletek kérni egy beszámolót ill.tudósítást a Beşiktaş-Fenerbahçe (1-0)meccsről! Örülök is,meg ugyanakkor nyugtalan is vagyok. Persze megint egy brazil góllal nyertünk(Bobo),de ez már jócskán a vége felé esett. Azért vagyok nyugtalan,mert soványnak tartom a megszerzett előnyünket. Szeretnék részleteket megtudni a meccsről. Visszavágó április 26.-án a Şükrüben.
Ezt az Erciyessport meg már alig hiszem el! Nem is nagyon emlékszem ilyen megtáltosodásra!
Emlékeztetőül itt az én szezon eleji tabella-tippem is:
1.Beşiktaş
2.Fenerbahçe
3.Galatasaray
4.Kayserispor
5.Trabzonspor

Üdvözlettel: Borbicsek
Hajrá BEŞIKTAŞ ve Hajrá TÜRKIYE!

2007. április 12. 9:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Siyah, siyah! Úgy hangzik, mint a magyar szia, de Törökországban a Besiktas szurkolók zengik a győztes mérkőzések után. Hát tegnap zengték a Fener elleni 1-0-ás kupagyőzelem után. Szerintem sokat ér ez az eredmény, mert ha a Sükrüben csak egyet lőnek a sasok, a kanáriknak már három kell a továbbjutáshoz. A Fener döntetlenre (0-0) próbált játszani, nem kezdett Alex (ő a bekapott gól után beállt a 86. percben, de kevés idő maradt bármit is tenni), és nem játszott Kezman sem, Edu pedig sérült. A sasoknál nem ment Rico pasának, de jól játszott helyette Delgado, és a 62. percben beálló Bobo.
Az Erciyes Kayseri nagyon közel van a Trabzoni újabb meglepetés győzelmet (1-0) követően a török kupa döntőjéhez, egyben a nemzetközi kupainduláshoz. Közben korántsem biztos, hogy bennmarad az első osztályban, hiszen ott, az elért bravúrjai ellenére, még kieső helyen áll. Egyébként a gólt a 73. percben beálló Lazarov lőtte a 81. percben. Bülent Korkmaz egyre kevésbé ad játék lehetőséget a külföldieknek. Most szerencséje volt, hogy a csoda ballábbal rendelkező bolgárt beállította.
Ali Baba

2007. április 12. 18:17:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam,

Nekem sovány eredménynek tűnik az 1-0, de képes vagyok mindent beáldozni a bajnokság megnyeréséért. Ha esetleg ez az ára, ám legyen!...
Szóba került korábban Fatih Akyel neve. Nekem is ő volt a kedvenc török védőm, Bülent Korkmaz mellett. Esetleg érdekes lesz majd egy török 2.osztályú csapat nyomulása az UEFA kupában, el tudom képzelni. Idevágom be, hogy úgy tűnik a BL az angoloké lett, az uefa meg a spanyoloké. Aztán lehet hogy az egyiket a Milan nyeri, a másikat meg a Bréma és borul minden. Jövőre török csapatot jó lenne látni a 4-ben, úgy az EB előtt, mintegy felvezetésként...
Az úgy megfelel mindenkinek, hogy én csak az utolsó bajnoki forduló után hivatkozok a végeredmény-jóslatomra? ...
Laci

2007. április 13. 12:19:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Sportbarátok!

A hétvégi török foci szuperliga mérkőzések megint nem a papírformáról szóltak. A legnehezebbnek tűnő mérkőzésen az elmúlt hetekben bukdácsoló Galata Ankarában verte simán a Genclerbirligi csapatát (3-1). Viszont a jó formában lévőnek látszó Sasok (Besiktas) nem bírtak a tökutolsó, hónapok óta góliszonnyal küszködő, közel egy órán át emberhátrányban játszó Sakarya-val. Na és a Fener: saját pályán ugyancsak halovány döntetlent ért el a tavasszal pontot alig szerző Manisaspor ellen. A sasok közel legjobb összeállításban futottak ki a pályára, de Nobre, Bobo és Ricardinho betliztek, Delgado jó teljesítménye pedig kevés volt az üdvösséghez. A Fenerben Edu hiányzott (legutóbb tévedtem, nem sérült, hanem 3 mérkőzéses eltíltását tölti), a többiek (Önder, Ümit, Deivid, Alex, Tuncay, Appiah, Kezman, Semih, Tümer) pedig csak szenvedtek a meccsen. Mindösszesen Mehmet Aurelio és Lugano teljesített jól.
Megállapítottam, hogy a Kayseri Erciyes a támadójátékot produláló nagyok ellen tud antifocijával érvényesülni. Már másodszor képtelen úgy megnyerni, egyébként létfontosságú mérkőzést, hogy otthon játszik, és emiatt, valamint a győzemi kényszer miatt támadnia, igazából fociznia kellene. Most az Ankaragücü jött el győztesen Kayseriből (1-0). Tóth Balázst a pálya közelébe se engedték. Sitku Illés csapata (Ankaraspor) 4-2-re nyert a Konya ellen. A fővárosiak egy csatárral játszottak, a brazil Jaba kezdett. Talán az ő helyére bejöhetett volna Illés, de Jaba rúgta mind a négy(!) gólt, így nem csoda, hogy nem cserélték le. 6 forduló van hátra, benne Besiktas - Fener és Galata - Fener mérkőzésekkel. Lesznek még izgalmak!
Ali Baba

2007. április 16. 16:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi aksamlar!
Sakaryaspor-Besiktas 1-1... És akkor hogy akarunk így mégis bajnokok lenni? Azt szeretném én tudni. Le x-elni Adapazariban,-bár a csapatomtól nem áll olyan nagyon távol az ilyesmi,mondjuk az utóbbi 3 évben.
Most megint a szerencse sietett a segítségünkre(Fenerbahce-Manisa),köszönet érte a Manisa egykori BJK játékosainak is(Fevzi,Ümit B.,Okan K.)!
Csakhát a Galata meg megint egy lépéssel közelebb jött hozzánk.
Az Erciyessporon meg lehet,hogy az látszik,hogy egy egykori hátvéd a vezetőedzőjük.
Biztos nem lehetett roszz a fekete-tengeri rangadó sem(Rizespor-Trabzonspor 3-2).
Na ugye-ugye,hogy nem véletlenül vártam a Kayserisport az első ötbe! Máris ott vannak,ahová a szezon előtt "szántam" őket-tehát a 4.helyen!
Igen Laci,ez 2000-ben is pont így volt a süper,ahogy írtad! Tehát felvezetésként a Galata megnyerte az UEFA Kupát,majd jöhetett utána az EB,ahol a milli takim tovább is jutott a csoportjából!
Üdv: Borbicsek
BESIKTAS ve TÜRKIYE!!!

2007. április 17. 0:28:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Elöljáróban: én semmi reményt nem fűztem ahhoz, hogy mi rendezhetjük a horvátokkal a foci EB-t. (messzire vezetne, hogyha leírnám, hogy miért nem fognak az elkövetkező legalább 50 évben egy öttusa Eb szint fölött bármit is ránk bízni...)
Viszont, és itt hoznám be a török vonalat: hazajött szerdán délután az "aranygép", és Mészöly azt mondta a reptéren, hogy ő megbeszélte a ciprusi és török taggal, hogy ránk fognak szavazni (aham..) Ezek után habzó szájjal árulással és maffiamódszerekkel vádolni másokat, ellenfeleinket, a győztest, nos... mindenki magából indul ki, hiszen (Mészöly elmondása szerint) ők lezsíroztak legalább 2 szavazatot. Ez akkor mi? Úgy gondolom, hogy sem a török, sem a ciprusi tag nem mondott mészölynek semmit. Szokás szerint a nagypofájú, semmirekellő régi banda kiment, vetített, döngette a mellét Puskással, meg a harmadjára is bemutatott libaszaros legelővel, ahová tervezik a stadiont, a vége pedig egy nagy nulla. Semmi gond, az ország jelenlegi állapotában ezt érdemli, na de hogy utána mindenkire fröcskölünk, a törökökre, a lengyelekre, még a horvát társunkra is??!! Na emiatt nem fogunk rendezni semmit, és akkor a 0 stadionról, 0 fociról, pár darab nézőről még nem is beszéltem. Szegény horvátok: tengerpart, idegenforgalom, jó foci, jó stadionok, kiváló szurkolók, és miattunk buktak...
Szerintem a foci eb-t egy időre hagyjuk is és ugorjunk át egyből a 2016-os budapesti olimpiai projektre... (mi túl jók vagyunk már egy foci eb-hez, az a szegény kelet európa felzárkóztatására való...)
Laci

2007. április 21. 11:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Jó estét! (Most így köszönök,mert magyar téma van).
Nos,Laci mindent leírt. Mészölytől én vagy 25 éve azt hallom,hogy mindig az Istent szidja.(Ali Baba biztos jól emlékszik még arra dokumentumfilmre,ami azon a magyar-norvég VB-selejtezőn készült). Nem voltam még török drukker,de emlékszem rá,amikor 1986-ban a milli takim után az Altay Izmir kispadjáról is kidobták. A magyar média állandóan azt írja,hogy amiatt a Fener bajnoki cím miatt óriási nimbusza van még ma is Törökországban. Háát,nem tudom így lehet-e? Az viszont tényleg igaz,hogy utána a BEK-ben kiverték a G.Bordeaux-ot.
A Gyárfásnál a közszereplők közül ellenszenvesebb pofát elképzelni sem tudok.
Amúgy én sem gondoltam előzetesen,hogy nyerni fogunk a szavazáson.
Iyi geceler: Borbicsek

2007. április 22. 0:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kazinczy díjas Mészöly Kálmán barátunk inkább árt, mint segít a magyar focinak kitöréseivel, leegyszerűsített gondolatmenetével, a realitások figyelmen kívül hagyásával, stb. A török küldött egyébként ránk szavazott volna, ha lett volna bármi esélyünk. Platini és a bölcsek (közöttük Sener barátunk), már a szavazást megelőző estén szomorúan konstatálták, hogy szubjektív (ebbe sok mindent bele lehet érteni) és politikai alapon dől el a kérdés, a szakmai és kevésbé politikai érvrendszerrel szemben. Csináljunk rendet otthon EB nélkül is! Lehet, hogy így könnyebb lesz tisztába tenni a teljes labdarúgó életünket, kimosni az igencsak piszkos szennyesünket (csak a gyerekeket ki ne öntsük a koszos vízzel - szó szerint!).
A walesi döntéssel mit sem törődve a török focibajnokságban közben minden megy tovább, a három nagy behúzta a soros meccsét, megszerezve a három pontot minden izgalmat az utolsó három fordulóra hagyott. A héten még a Kupa elődöntő visszavágókat is lejátszák, ott sem dőlt el még semmi.
Ali Baba

2007. április 24. 17:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bocs, utolsó 5 fordulót akartam írni.
Ali Baba

2007. április 24. 17:23:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi aksamlar!
Beşiktaş-Antalyaspor 1-0. Az utóbbi időben nagyon szűken mérjük a lőtt gólokat. 3 meccs=3gól. Jócskán vékony volt már a Rize elleni 1-0 is,az Adapazariban "elért" x-ről meg már beszéltünk. Ez van,a 3 pontnak kell örülni. Az Antalya csapatában három egykori siyah-beyaz játékos lépett pályára.
Az a problémám,hogy a két nagy vetélytárs végül meglehetősen simán nyert. Bár a Rize vezetett 0-1-re az Ali Sami Yenben.
Na,a Trabzon megmutatta,hogy hány gólt is kell lőni az utolsó Sakaryaspor ellen.
A Manisa meg most ébredt fel? Unalmas volt-e a fővárosi rangadó?
Elkészítette az UEFA a nyári Intertoto Kupa sorsolását,sajnos nem jön török csapat Macaristanba...
Jaj,csak ezt a csütörtök estét ússzuk meg sikeresen!
Borbicsek
Hajrá Besiktas!

2007. április 24. 22:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kiegészítésként 2-2 Besiktas és Fener hír:
Kleberson a múlt hét közepén angolosan távozott Isztambulban. Arra hivatkozik, hogy a klub sok pénzzel tartozik és ezzel szerződést szegett. A Besikats kapusai mind sérültek. A hétvégi Antalya elleni mérkőzésen Murat fájós lábbal védett - nagyon jól! A csapat megerősített védekezésének és óvatos játékának köszönhette a 3 pontot.
A Fenerbahce a Gaziantep elleni mérkőzésén az első 11-est rúgta ebben a szezonban! A korábbi mérkőzések visszajátszásai szerint legalább, de inkább több, mint féltucatot kellett volna rúgnia a Tuncay, Alex, Kezman, stb. ellen e büntetőterületen belül elkövetett szabálytalanságok miatt. Appiah-t sokat kritizáltuk az elmúlt hetekben nem eléggé harcos hozzáállása miatt. Most a kanárik orvosa bejelentette, hogy tanácsaik ellenére hetek óta sérülten játszik, de végül fájdalmai olyan erősek lettek, hogy a Gaziantep mérkőzést már ki kellett hagynia, sőt további játék-szünetre is számítani lehet.
Más: a múlt hétvégi ankarai rangadó (Gencler - Gücü) gyanúsan unalmas volt.
Ali Baba

2007. április 25. 9:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Már megint egy elírás: Kleberson Isztambulból távozott...
Bocs.
Ali Baba

2007. április 25. 9:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Eveeeet!! Evet!!! Megcsináltuk! Sikerült! Fenerbahçe-Beşiktaş 1-1.! Már egy egész napja a kupadöntőbe jutás miatt tombolok! Jajj,de várom már Ali Baba beszámolóját! Micsoda meccs lehetett?! És ráadásul megint hosszabbításra került a sor,mint tavaly,az Izmiri döntőben. Idegenben ezt elérni-bin gratuláció a csapatomnak! Nagyon érdekes a góllövők személye,mivelhogy egy éve még mindketten az ellenfélnél játszottak. A BJK honlapján előtte azt olvastam,hogy 2500 Kartal taraftar mehet a meccsre.
A másik vágyam is teljesült,az Erciyesspor jutott a döntőbe. Meg kell védenünk a címünket!
Üdv: Borbicsek
Hajrá-hajrá Beşiktaş!!!

2007. április 27. 22:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
Sivasspor-Beşiktaş 0-1!! Azt a jó életbe bele,egymásután több forró hőhullám is végigfutott rajtam,mikor a győztes gólunk időpontját megláttam! 90.perc-ez eszméletlen! Biztos idegbajt kaptam volna,ha nézem is meccset. Ibrahim A. már jó régen lőtt gólt. Szinte páratlan,hogy már majd egy hónapja 1 lőtt gólokkal menetelünk előre. A másik,hogy vasárnap későn este vágott belém a szinte hihetetlen felismerés: akár még duplázhatunk is az idén?!?! Hiszen a Fener nem bírt otthon a Denizlivel. Tudjátok mikor sikerült utoljára dupláznunk? 1989/90-ben! És most elképzelhető,hogy ismét itt a lehetőség!
Ez a Gençlerbirligi-Erciyesspor már egy furcsa mérkőzés volt?
Hajrá Beşiktaş!!!

Most egy pár hétre ki kell magamat vonnom a forgalomból,mert a lakásunkat nagyobbra cseréljük,és a költözés miatt nem tudok internetezni. Persze tudom,pont a Beşiktaş-Fenerbahçe süper derbi előtt,de hát most ez ellen nem tehetek semmit. Mindenesetre valahogy majd megpróbálom követni az eseményeket,és amint lehet,jövök vissza!
Üdvözlet mindenkinek: Borbicsek

2007. április 30. 22:26:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A török kupamérkőzések után 4x próbáltam elküldeni az üzenetemet, sajnos nem ment el, mindig újabb betüket kaptam a visszaigazolás helyett. Így akkor feladtam, most pedig 2 - 3 mondatot írok a történtekről. A Besiktas 1-0-ás győzelmei nagyon sokat érnek (látod Borbicsek!), erről az eredményről ment tovább a csapat a kupadöntőbe a Fener ellen, és ezzel az eredménnyel közelítette meg 2 pontra a bajnokságban szintén a Fener-t, és éppen a hétvégi egymás elleni rangadó előtt. Egyébként a Besiktas gól a Sivas ellen a 92. percben esett! Előtte szinte végig a Sivas támadott és hagyta ki a helyzeteket, vagy a mezőny legjobbja, Runje védett. A Sivaspor csatárai 15-ször voltak lesen (Besiktasnál ugyanez nulla), ezt persze többen, elsősorban a hazaiak, és a rivális csapatok is vitatják, aszisztensi hibákat emlegetve.
A kupamérkőzésre visszatérve, a rendes 90 percben (1-0 a Fener javára) a gólhelyzetei még a Fener továbbjutását valószínűsítették (9-1!), de a hosszabbításban egy jó kontra után a Besiktas a döntőbe lötte magát. Ugyebár az ellenfél a Kayseri Erciyes lesz, amely 11-esekkel harcolta ki otthon a Trabzon ellen ezt a fantasztikus eredményt, és nagyon nagy valószínűséggel egyben a nemzetközi kupaindulást. Tóth Balázst sajnos a pálya közelébe se engedte Bülent mester.
Visszatérve a hétvégi bajnoki fordulóra, a Besiktas említett győzelmén kívül a Galata simán nyert (3-0) a már kiesett Sakarya ellen (zártkapus mérkőzés), míg a Fenerbahce meglepetésre 2-0-ás vezetés után az utolsó negyedórában döntetlenre (2-2) adta a meccset a Denizli ellen. Kint voltam a stadionban, teltház, fantasztikus hangulat (szerintem az angol meccsek hangulatával lehet összemérni), megkoreografált előkészületek: fekete zászlók és egy "ELÉG" feliratú élőkép Ulusoy szövetségi elnöknek. A Feneresek úgy érzik, hogy a szövetség a büntetéseivel, a bíróküldésekkel a Fener bajnoki címét próbálja megakadályozni. A hétközi Besiktas elleni kupameccs után azt nyilatkozta a kanárik vezetősége, hogy 14 ember ellen nem lehet továbbjutni. A Denizli csapatát a pályára lépéskor (fénymásolt)pénz eső fogadta, arra emlékeztetve őket, hogy tavaly az utolsó bajnoki fordulóban más csapattól (Galata) kapott pénzért (pozitív megvesztegetés - ez is tiltott) játszottak olyan vehemensen a kanárik ellen. Sőt ebből a pénzből még arra is jutott, hogy a kiesés elkerülése érdekében a Malatya cseh játékosait megvesztegessék (klasszikus megvesztegetés). Akkor vizsgálat is volt, de egyik ügyben sem találtak elegendő bizonyítékot. A mérkőzésre visszatérve végig óriási volt a közönség hangereje, énekeltek, verseltek, válaszolós szövegeket mondtak, és osztották a bírókat. Különösen akkor, amikor a Denizli kapusa kétlábbal rúgta ki az őt kicselező Kezmant (a labdával együtt) a 11-es pontról a 16-oson kívülre. Nem gondoltam volna, hogy van olyan bíró a világon, aki erre nem ad büntetőt, és nem küldi ki rögtön zuhanyozni a kapust. Sajnos azt kell mondanom, hogy de van, de van, de van! Ennek ellenére 2-0-ról győznie kellett volna a Fenernek, így maguknak (is) köszönhetik a 2 pont elvesztését. Az Erciyes még tartja bennmaradási esélyeit, hiszen meglepetés győzelmet aratott a Gencler ellen. Nem láttam a mérkőzést, így nehéz nyilatkozni, hogy "gyanúsan unalmas" volt-e. Mindenesetre a kayseri csapat a 89. percben lőtte a győztes gólt. Balázzsal ez alkalommal sem találkozhattunk a pályán. Nem úgy Sitku Illéssel, aki a 63. percben állt be az Ankarasporba, és 14 perccel később három védő, és a rázuhanó kapus közül fejelt kapura. Labdáját csapattársa Batak (a gólszerző) fél méterről segítette át a gólvonalon.
Érdekes eredmények: a kieső helyen álló Erciyes és Rize nyert (a Sakarya kikapott - de neki már régóta mindegy), a közvetlenül előttük található Manisa és Denizli pedig idegenben játszott döntetlent. Azt hiszem elég, ha csak 1-2 mérkőzés gyanús. Néha még a ki - ki mérkőzésekkel kapcsolatban is támadnak kételyek az emberben. De most inkább koncentráljunk az előttünk álló Besiktas - Fener, majd a Galata - Fener mérkőzésekre, amelyek a bajnoki címről döntenek. Véleményem szerint már csak 2 csapat nyerhet, tehát vagy a kanárik, vagy a sasok lesznek a bajnokok.
Ali Baba

2007. május 1. 10:03:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Úgy tűnik, hogy az előző üzenetem most rendben átment. Az jutott eszembe, hogy az elakadt anyagomban politikusokat emlegettem, és esetleg az ő nevük tíltott. Ezért most megismétlem, amit korábban szerettem volna írni:
A legutóbbi két köztársasági elnök (illetve egyikük a még regnáló Sezer) Besiktas szurkoló volt, és az a mostabi jelölt Abdullah Gül is. Utóbbi szülővárosa miatt szereti a kayseri csapatokat is, így a kupadöntőben a csapatai (Besiktas- Erciyes) egymás ellen játszanak.
Ali Baba

2007. május 1. 10:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!
Egy óra múlva rangadóóóóóó!
Bemelegítésnek. Beşiktaş-Fenerbahçe 2-0!! (Ifjúsági mérkőzés).
Üdv: Borbicsek

2007. május 5. 19:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

Anélkül hogy feneres tagsági birtoklásával vádolnák meg török vezető politikusokat: nyert a Fener. A Galata még betehet nekik és akkor újra nyílt lehet még a játszma.

(egyébként nekem pont úgy tűnik, hogyha tényleg ilyen alapon(politikusi szimpátiák/ dőlnek el a dolgok, amit sehol a világon, így Törökországban sem lehet kizárni,sőt!, akkor az iszlámbarátnak nevezett(és akkor ezek szerint Besiktas kötődésű?) jelenlegi kormánynak leáldozóban a csillaga (figyelve az utóbbi napok török belpolitikáját, lehet hogy már más szelek fújnak?..) Vagy mégsem? Ha valóban Besiktasos "hátszél" van, akkor mi történt szombat este?..)
Laci

2007. május 6. 21:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
Hivatalosan május 1.óta nincs netünk,de a szerelők még mindig nem jöttek kikötni,úgyhogy tudok még írni.

Kedves Feneres Barátaim!
Azt hiszem,hogy most már mind megnyugodhattok.(FBC egy másik fórumon írt az Ali Baba által taglalt témáról). Én úgy gondolom,hogyha tényleg létezik a török futballban egy ilyen átfogó Fener-ellenes összefogás,akkor nem is lett volna a szombati meccsnél kiválóbb alkalom,-mikor a két bajnokesélyes egymás ellen játszott-,hogy akkor végleg "elcsalják" a Fenertől a bajnoki címet. Úgyhogy szerintem nem akarják akadályozni a Fenert,de gyorsan sokadszor is hozzáteszem,hogy sajnos nem tudom nézni a meccseket,ami azért fontos ezügyben.
A Karakartalra rátérve,tulajdonképpen ahogy másfél hónapja kinézett a dolog,még elégedett is kell legyek. Nem nagyon reménykedtem én már semmi jóban,így meg lehet,hogy még BL-indulás is lesz egy esetleges ezüstéremmel. Ehhez nagy segítséget nyújtott most a Galata,aki otthon nem bírta megverni az Antalyasport.
Laci,nekünk most már nem is szabad a szombatra gondolnunk,minden erőnkkel a Török Kupa megvédéséért kell szurkolnunk!
Üdvözlök minden török szurkolót: Borbicsek.
És mindörökre Hajrá Beşiktaş!!!

2007. május 6. 23:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Lacinak: A miniszterelnök fener szurkoló, és "megbízásából" helyettese Sahin állandó harcban áll Ulusoy TLSZ elnökkel, akit Galata pártolással vádolnak. Minden nagy csapatnak van hátszele! Szóval nehéz kiigazodni az itteni zűrzavarban a vádaskodások, szemrehányások közepette. Valakinek mindig rossz.
A mérkőzésekről: kemény összecsapáson nyert 1-0-ra a kartal ellen a fener, egy - két maradandó sérülést is szenvedtek a játékosok (pl. Serkan), de tényleg senki sem szólhat semmi csúnyát a bírókra. Többen Tümert (tavalyi Besiktasos, jelenlegi feneres) jelölték a mérkőzés legjobbjának, és Nobre-t (tavalyi feneres és jelenlegi Besiktasos) a leggyengébbnek. Lehet, hogy ezen múlott minden? Igaz, az utóbbi hetekben Bobonak sem megy a játék, és most a cserék is a kanárik csapatában voltak hatékonyabbak.
Ha jól láttam a hírekben, a fener üres stadionban lesz kénytelen játszani a Trabzon ellen (egy mérkőzéses betiltás), és a kanárik vezetőit, közöttük az elnököt is eltiltották néhány hónapra a labdarúgómérkőzések látogatásától. Mindez még a Besiktas elleni kupamérkőzés után történtek eredménye. Auréliónak is van eltiltása, csak nem tudom hány mérkőzésre szól. Szóval a kanárik előnye (5 pont) tetemesnek látszik 3 fordulóval a vége előtt, de ők képesek a "csodára", akár le is adhatják. A további izgalom ezért nem kizárt.
Óriási a verseny a kiesés elkerüléséért, és ebben az Erciyes végzetesnek tűnően hibázott. 1-0-ás vezetésnél kiállítások miatt 9 ember ellen játszottak az utolsó percekben (előtte 2 büntetőt is kihagytak!!) és mégis képesek voltak a 96. percben bekapni egy gólt a Rize elleni hazai ki-ki kiesési rangadón. A 11-eseket szerintem egy kopasz, trükkös, ugyanakkor jó rugótechnikájú közép-európai focistával kelett volna Korkmaz hocamnak elvégeztetnie, ezzel szemben most sem engedte Balázst a pálya közelébe. Az Ankaraspor idegenben verte 2-0-ra a Gaziantepet, Sitku a második félidőben állt be a fővárosi csapatba. A már kiesett Sakaryan kívül matematikailag még 12 csapat lehet bajban, de nyolcnak mindenképpen komoly gondjai lehetnek, mivel vagy kieső helyen vannak, vagy attól maximum 3 pontra tudtak eltávolodni.
A Fenerbahce megalakításának 100 éves évfordulóján a szezon kezdetekor az elnökség óhaja az volt, hogy az 5 kiemelt csapat próbáljon meg bajnoki címet szerezni. Ezek közül messze a legfontosabb a foci, és ott most jók az esélyek. A szintén esélyes női röplabdások végül a 2. helyen végeztek, a fiúk ugyanebben a sportágban bronzérmesek lettek. Az európai kupában sokáig menetelő női kosár csapat a 3 győztes mérkőzésig tartó döntőben 2-1-re vezet a Besiktas ellen, és nagy az esélye, hogy a 4. vagy 5. mérkőzésén a hazai csarnokban bajnoki címet ünnepeljen. A férfi kosarasok még csak a 4 közé jutásért játszanak (ez is rájátszás), és némi meglepetésre 1-1-re állnak a Darüssafaka ellen, pedig az alapszakaszban otthon és idegenben is simán legyőzték a végül 8. helyezett ellenfelet. Ha a 4 közé jutnak a kanárik, akkor jöhetnek a valódi nagy ellenfelek, a Galata, de még inkább a Türk Telekom és az Efes csapatai.
Ali Baba

2007. május 7. 21:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Majdnem elfelejtettem:
Holnapután szerdán Fortis Kupa döntő az izmiri stadionban (?) a Besiktas és a Kayseri Erciyes között. (Ja igen: a kupát sem tudja megnyerni a fener a centenáriumán.)
Ali Baba

2007. május 7. 21:05:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Ezért jobb inkább hagyni, hogy melyik "nagy kutya" kinek szurkol stb.., mert felesleges (igaz v. nem igaz) vádaskodáshoz vezet. Nyilván ilyesmiket a "sarokba szorított egér kiabál" először, aztán amikor "levegőhöz jut" el is felejti...
Tételezzük fel, hogy én egy török ember vagyok,csak néhány közeli barátom tudja, hogy a Besiktasnak szurkolok és úgy alakul az életem, hogy becsücsülhetek a TLSZ elnöki székébe... Ilyen egyszerű, úgyhogy kár belemenni. Ha megnyeri a Fener a bajnokságot, nem fogom feneres politikusokra "fogni", de jólesik, ha nem teszik ezt a Besiktassal sem ugyanilyen esetben. Azért, mert én nem korrupt politikusoknak, lobbiknak, lefizethetőségnek szurkolok, hanem a Besiktasnak!

u.i: Musztafa Kemál ettől függetlenül a Besiktasnak szurkolt, ha jól tudom, de hát akkor még nem a csapatszimpátia adott valakinek népszerűséget és tetszelgési lehetőséget...
Laci

2007. május 7. 22:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A Besiktas a kupagyőztes! Bobo csodafejese a hosszabbításban kupagyőzelmet jelentett a sasoknak. A mérkőzésen az Erciyes jól helytállt, 80 percig egyenlő ellenfél volt, igaz addig nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Az utolsó 10 percben a kayseri csapat akár nyerhetett volna, 10 perccel a vége előtt Lazarov 10 méterről senkitől sem zavartatva centikkel a bal kapufa mellé guriította a labdát. Runje a jobb kapufánál mozdulatlanná dermedve szugerálta a bolgár csatárt, úgy tűnik eredményesen.
Az utolsó 10 percben a semleges nézők, és a TV csatornák visszajátszásai szerint járt volna egy büntető az Erciyesnek (egy kis bokaakasztás az 5-ös sarkánál), sőt egy másik szabálytalanság miatt Bakit ki is kellett volna állítani, 18 méterre a kaputól, utolsó emberként, visszahúzásért. Ekkor az elégedetlenség miatt elég erősen fütyültek már az isztambuliak szúrkolói.
A 2x15 perces hosszabbításban azután jött egy szép beadás, egy csodálatos Bobo csúsztatás, és mivel a kayseriek már nem voltak képesek semmi veszélyesre, jöhetett a kara kartal ünnep. A kupa megvan, lesz-e még esély a bajnoki címre?
Tigana mindenttől függetlenül bejelentette, hogy a bajnokság végén elhagyja a csapatot.
Ali baba

2007. május 10. 16:43:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!!

Sajnos mostanság nem sokat írtam ide, de ugyan mikor ha nem most kezdjem el pótolni az elmaradásom???

BAJNOK A FENERBAHCEEEEE!!!!!!

Sampiyon Fenerbahceeemmmm oleeeyyy!!!

Most is Fener tv-t nézek, és arra várok, hogy a csapat megérkezzeen a Sabiha Gökcen repülőtérre, ahonnan a Bagdat Caddesire, az ünnepségek központjába megy a csapat.

Her Seye Ragmen SAMPIYON!!!

2007. május 13. 23:32:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

természetesem FBC voltam, ki más :))

2007. május 13. 23:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Örülök, hogy felbukkantál FB Commandos, és persze örülök, hogy örülhetünk a FB bajnoki címének. TV-n néztem a Trabzon elleni meccset, mivel macerás lett volna Izmírbe lemenni. A Trabzon egyre jobban összerakott csapat, így nem volt könnyű mérkőzésük a kanáriknak. Különösen akkor kezdtem a hitemet elveszíteni, amikor 1-2-nél Alex kihagyta a büntetőt. Ekkor még a Galata is vezetett Sivasban. Felsejlett előttem egy jövő heti Galata elleni FB vereség, majd az utolsó forduló tavalyi buktája. Már majdnem sötétnek tűnt a jövő, amikor Apiah fantasztikusan centerezett, Deivid pedig sok ügyetlenkedés, és kihagyott helyzet után végre tökéletesen oldotta meg fejjel a feladatot. Ezzel szinte egyidőben gólt kapott a GS, és lehetett ünnepelni.
Az utolsó két forduló a hétvégén csúnyán zakózó (0-3) Besiktasnak és a GS-nak lesz fontos, most dől el, ki indulhat másodikként a BL-ben, és ki az UEFA kupában. A kiesés elleni mérkőzések zöme ki-ki mérközés volt. Ez alól talán az Ankaraspor - Denizli és a Kayseri - G.antep volt kivétel. Az Ankaraspor hazai döntetlenje 16 eddigi mellett nem meglepetés. Sitku góljáért pedig dicséret jár. Lehet, hogy ezzel meggyőzte az ankarai klubbot, hogy éljenek opciós jogukkal, és hosszabbítsák meg a magyar csatár szerződését. A Kayserispor hazai veresége (1-2) az Antep-től viszont már nem papírforma eredmény.
A még eladó két kieső hely 6 csapatot veszélyeztet, alulról a következőket: K.Erciyes 36 pont, Rize +0, Denizli +1, Antalya +2, G.antep +3, V.Manisa +4. Felettük 4 csapat áll 42 ponttal, de ők már matematikailag is aligha.
Hírek a GS csapatáról: az újságok szerint leszerződtették Juninho-t (O.Lyon) és ugyanonnan Diara is jönnni fog, Geretset pedig valószínüleg elküldik. GS vezetésből kapott közvetlen információim szerint nem jön sem Juninho sem Diara . Gerets marad (még egy évig érvényes a szerződése), de minden külföldit elküldenek, vagy elmegy, mert lejárt a szerződése (én Songot azért sajnálom). Csak max. 3 külföldit akarnak szerződtetni, közöttük egy tapasztalt irányító középpályást (olyan Hagi-szerűt). Most gyűjtik a pénzügyi alapokat a szerződésekhez. Főként török fiatalokat terveznek a csapatba beépíteni. Hakan Sükür még szeretne játszani, de ezzel egyidőben AKP képviselőként a parlamentben is ülne(?). A klub radikálisabb vezetői szerint (Adnan Polat, ifjúsági tagozat) Hakan Sükür (és Hasan Sas) ideje lejárt, nem szabad minden áron erőltetni a játékukat, inkább más megfelelő feladatot kell találni számukra a klubbnál.
Más, de GS összefüggő ügy: Adnan Polat, aki most az Egeseramikon keresztül a Vasast szponzorálja, nem veszi meg a Fradit. Bár ő egy népszerű magyar klubba szívesen invesztálna, a Fradit túlpolitizáltnak, forró ügynek tartja. Valószínűbb az, hogy egy vidéki klubbal kezd majd tárgyalásokat (tippek: Debrecen, Diósgyőr, Pécs - Szigetvárral összefüggésben!, esetleg Győr, Fehérvár - mivel utóbbiaknál jobb minőségű infrastruktúra van).

Női kosárlabdában, a rájátszásban 7. mérkőzésen dől el a bajnoki cím a FB és a Besiktas között.
Ali Baba

Ui.: hihetetlen volt, ahogy Isztabul a kanárik bajnoki címét ünnepelte!

2007. május 15. 13:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

100 éve, 1907-ben alakult a Fenerbahce. Adjuk össze a számokat! 1+9+0+7 = 17. bajnoki címüket nyerték a kanárik!
A centenáriumot a női kosarasok is bajnoki címmel ünnepelték, a 7. mérkőzésen, hazai pályán, mindössze két ponttal (59-57) győztek a Besiktas ellen, így a rájátszában 4-3 lett a vége a javukra.
Ali Baba

2007. május 17. 16:02:00 CEST  
Blogger nofri said...

Sziasztok! Fantasztikus volt az a vasarnap! Elkepesztö erzes volt atelni azt, ahogy a Fener bajnok lett! Igaz mi Antalyaban ünnepeltünk, de azt hiszem eletem egyik meghatarozo elmenye marad. 17. bajnoki cim a centenariumon... gyönyörü... yasa fenerbahce...

2007. május 17. 17:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Utolsó előtti forduló a labdarúgó bajnokságban: egy kis ráadás a Fenernek, a második hely megszerzése, és BL indulás a Besiktasnak.
Számítani lehetett rá, hogy a GS - FB mérkőzés nem lesz sima ügy. A pályán végül az volt, a kanárik győzelme megérdemelt, és vitathatatlan. Zico jót húzott, amikor 5 végővel kezdett, ugyanis amíg Önder biztosított hátul, addig Lugano és Edu menetrendszerűen mentek előre a támadásokkal. Erre nem készültek fel eléggé az oroszlánok, így Lugano és Edu góljaival már az első félidőben 2-0-ra alakult az eredmény. A "rendes" játékidő 105. percében még sikerült a Galata legjobbjának Arda-nak szépítenie, de az egyenlítésre nem volt esély. A meccs 110 percig tartott, többször leállt a játék, egyszer a bírók 15 percre az öltözőbe is bevonultak. A galata hívek (?) az első perctől kezdve mindenkit - beleértve saját játékosaikat - mindennel (de elsősorban vízespalackokkal) dobáltak, később tucatjával hullottak a lángoló pirotechnikai eszközök, és százával a lelátó üléstámlái a pályára. A lelátót több ponton sikerült felgyújtaniuk. A rendőrség a végén, a tüzek láttán már a lelátót rohamozta. (Addig elsősorban az egyébként teljesen békés feneresekkel néztek farkasszemet.)
Az idei bajnokságban feneres csapatok 14 mérkőzést játszottak galatásokkal (foci, kosárlabda, röplabda - ffi és női) és mind a 14-et megnyerték (14-0!).
A Besiktas 2-1-es hazai győzelme az Ankaraspor ellen (utóbbiaknál Sitku Illés múlt heti gólja ellenére nem kapott egy percet sem) nem csak a sasok BL indulását, hanem a kupa második Erciyesspor UEFA kupa helyét is jelenti. Utóbbiak a hétvégén az Antalya elleni kiesési rangadón nem tudtak nyerni (0-0), ezzel tettek egy kis lépést a kiesés felé. De ehhez a csapattól a szerződése végéig (05.31.) a tarcsihoz száműzött Tóth Balázsnak már nem lesz köze, ő a hét közben a BL induló belga Genk csapatához írt alá. Egyébként a kieső zónából menekülő további csapatok közül a Rize és a Denizli nyert, a Gaziantep és a Manisa egymás ellen döntetlent játszott. Hozzájuk számítva az Antalyát is, még mindig bármelyikük kieshet.
Ali Baba

2007. május 21. 5:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok török sportbarátok!
Hónapok óta a szót sem érdemel rovatban (nem)emlegetem a fantasztikusabbnál fantasztikusabb török átigazolási híreket. 99%-ából úgysem lesz semmi. De most feltétlenül szeretném megemlíteni, hogy állítólag Mondragon elmegy a Galatától, és a két kinézett utód közül az egyik Király Gábor. (A másik Hans - Jörg Butt.) Én kifejezetten örülnék, ha Gábor Isztambulba jönne.
Ali Baba

2007. május 24. 19:29:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Kicsit olvasgattam a hozzasyolasaitokat es az igazat megvallva nem a sport szeretete hozott az oldalra,hanem sokkal inkabb az, hogy a ferjem focirajongo (FB) es legnagyobb szivfajdalma, hogy miota Budapesten el,nem tud focizni jarni,holott 10 eves kora ota rugja a bort. Amator csapatban is jatszott Isztanbulban. Most keresek neki lehetoseget,hogy nalunk is uzhesse ezt a sportot, ahol raadasul nem problema,ha nem tud meg jol magyarul. Tudnatok segiteni? Valaszaitokat elore is koszonom.

Zsuzsa

2007. május 25. 23:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam Zsuzsa!

Tudok a férjednek lehetőséget, ahol tudna focizni, szintén amatőrök között. Priviben beszéljünk róla.
Írj(on) a basaran@freemail.hu -ra.
Laci

2007. május 26. 11:43:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Gyors hírek a török focibajnokság szezonzárásáról:
A Fenerbahce az utolsó fordulóban otthon nyert. A mérkőzés után a stadionban és országszerte is látványosan ünnepeltek a kanárik hívei.
A Besiktas és a Galata kikaptak, külöönsen a sasok Kayseri 0-3-ja megrázó. A Trabzon az Ankarasportól kapott ki (utóbbiban Sitku Illés a 72. percig pályán volt), de bordó-kékek így is megőrizték 4. helyüket. Az Intertotós 5. helyet győzelmével a Kayseri biztosította magának.
A Sakaryán kívűl a Kayseri Erciyes (vereség Sivasban), és az Antalya esett ki. Utóbbi, kissé meglepő módon 3-1-re égett otthon a Gencler ellen. A Denizli és a Rize, hasonlóan az utóbbi évekhez, megint a bajnokság végén kapaszkodott meg az élvonalban.
A másodosztályból a Genclerbirligi fiókcsapata, és az Istanbul Belediye jutott fel közvetlenül, a maradék egy helyért pedig négy csapat harcol. Itt közül óriási meglepetésre az Altay 1-0-ra megverte a Malatyat, így a favorit nem kerülhet vissza a Superek közé. A másik mérközés éppen most folyik a Diyarbakir és a Kasimpasa (Isztambul) között. Utána még döntő mérkőzés lesz a győztesek között. A szakemberek nem túl boldogok amiatt, hogy tovább nő az ankarai és az isztambuli csapatok száma az első osztályban.
Kosárlabda: A Fener a 2. play-off meccset is megnyerte az EFES Pilsen ellen, és 2-0-ra vezet a rájátszásban.
Ali Baba

2007. május 28. 20:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba kardesler!

Mostmár tényleg ideje lenne hosszabban jelentkeznem itt, de valahogy mindig elmarad, szóval mostmár nem is ígérek semmit.
Viszont találtam a youtubon egy egész jó kis sorozatot (vagyis egy 5 részre felosztott angol nyelvű filmet) a török szurkolókról - huligánokról.
Én eddig csak az 1. részt láttam, az tetszett, de sajna nem sokat értettem belőle, és csak az FB-ről, meg a Galatáról szól, de persze így cok ama yok iyii :)).
A 2. rész linkje: mellette megtaláljátok a többit is.

http://www.youtube.com/watch?v=Ei3HkrTmrNM&mode=related&search=

Üdv. FBC

2007. május 29. 22:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar eski arkadaşlar,ve Nofri!

Végre most már az új lakásban is van internetünk,és hosszú idő után ismét tudok írni a kedvenc blogomba.

Köszi,hogy pontosan beszámoltatok mindenről az eltelt idő alatt!
Hát akkor mégsem sikerült… Nem lettünk bajnokok,így a Beşiktaş 2003 óta nem tud aranyat szerezni. Viszont látom,hogy a Török Kupát ha nehezen is,de sikerült megvédenünk! Valamint Tigana távozása sem hiszem,hogy túl nagy meglepetés lenne.
És akkor Ertugrul Saglam az új edzőnk,aki Feyyaz Uçar után a 2. kedvenc játékosom volt a régiek közül.
Nofri,pontosan hogy zajlott,és mekkora méreteket öltött Antalyában a Fener megünneplése?
Biztosan érdekesek lesznek majd Gençlerbirligi-Gençlerbirligi OFTAŞ rangadók!
Nem tudjátok,a nyáron lesz majd valami a török focit érintő érdemleges esemény? A szezont megelőző tippeléseinkre visszatérve,az első 5 csapatot eltaláltam,csak a helyezéseket nem…
Az totál bejött,hogy a Galata lesz a bronzérmes.

A milli takimról. Ennél rosszabb EB-selejtező hétvégénk nem is lehetett volna. Egy-gondolom-rendkívül változatos meccsen Bosznia-Hercegovina-Törökország 3-2. Az a szörnyű benne,hogy kétszer is vezettünk (Hakan és Sabri),valamint az utolsó percben kaptuk a 3.gólt. És még a magyarok sem tudtak sajna pontokat elvenni a görögöktől,meg Norvégia is simán nyert. Ezzel sajnos egyenlőre a csoport 2. helyére szorultunk.
Iyi geceler: Borbicsek
EN BÜYÜK TÜRKIYE!!!

2007. június 2. 23:57:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi Aksamlar!
A tegnap esti szarajevói csapás egy napig tartó emésztése után arra jutottam, hogy az okot egy rövid mondatban is ösze tudom foglalni: Fatih Terim szövetségi kapitány fafejű és makacs. Már a norvégok elleni szerencsével (és a norvég "csodakapussal") döntetlenre mentett mérkőzésen látszott, hogy a védelem közepe nagyon könnyen hibázik, és egy jó kapus pedig létkérdés. Tehát a múltkori mérkőzés tanulságai alapján nem ártott volna cserélni, vagy egy harmadik biztosító embert beépíteni közéjük. Ezzel szemben minden maradt a régiben Rüstüvel terhelve. Tegnap este először Gökhan lépett ki rossz ütemben, így les helyett ziccerből lőhette a kapuba az első egyenlítő gólt a bosnyák csatár. Servet az első félidő hosszabbításában pedig precíz fejes indításával egyenesen kiugratta az ellenfél csatárát, és máris megvolt a második egyenlítés. Rüstü beállításáról, árnyékra vetődéséről pedig ne is beszéljünk. Nem tudom láttam-e már ekkora homályt! Rüstü jelenleg a Fener 3. számú kapusa, az olasz meccsen szerzett tavalyi sérülése, vagyis hónapok óta nem védett éles összecsapáson. De Fatih mesternek csak ő kellett. Utóbbinak felrovom továbbá, hogy Hakan Sükür veteránt, akit még mindig nagyon kedvelek, de akit a Galatában is egyre ritkábban engednek szenvedni, végig a pályán hagyta. Bár a mérkőzés elején szerzett góljáért halálra dícsérik a mai török szaklapok, a második félidőre friss erő kellett volna a helyén a csapatban. Miután dühöngtem a török cserék miatt, számolni kezdtem az öreg harcos labdaérintéseit. Második félidő: 45 perc - 2 labdaérintés, és mindkettőből negatív eredménnyel jött ki! Közben Gökdeniz, Arda és Sabri lejött a pályáról (addig mind a jobbak közé tartoztak). Bastürk csak pár percig hozott lendületet a csapat játékába. A 60. percig szenzációs Tuncay egydül maradt, és a végére teljesen kifáradt.
Nem az jelent veszélyt a félholdasok továbbjutására, hogy a török válogatott visszaesett a második helyre, és a többiek is felzárkozóban vannak. Inkább ott kell keresni a problémát, hogy Fatih Terim hajlandó-e végre 2-3 kulcs poszton a szükséges változtatásokra, vagy újabb kellemetlen meglepetések érhetik a milli takimi-t.

Más: A FB férfi kosárcsapata a rájátszás döntőjét csont nélkül, fölényesen, 4-0-ra hozta az EFES ellen. Így a centenáriumát ünneplő klubb 5 csapata közül 3 bajnok lett (foci, ffi és női kosár).
Ali Baba

2007. június 3. 20:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!
Az Ali Baba által leírt beszámoló alapján megvallom,kicsit félve néztem meg a Youtube-on a szarajevói meccs összefoglalóját. Úgy gondoltam,talán jobb is,hogy nem láttam a közvetítést?? Eléggé ki tudnak akasztani az ilyen utolsó percben elveszített meccsek.
Tehát: Hakan gólja gyönyörű volt! Az egyenlítő bosnyák találat Gökhan miatt tényleg teljesen szabályos volt. És a vége Rüştü... A kapusiskolákban ezt így oktathatnák: "Nézzétek,erre van az a szakzsargon,hogy árnyékra jön ki." Tényleg szörnyű volt. Nem baj,akkor is ki KELL jutnunk az EB-re!

Minden török drukker nézze 5.-én,kedden a SPORT 1 tévén 20 órától a Törökország-Brazília barátságos meccs élő közvetítését! Németországban rendezik.
HAJRÁ TÜRKIYE!!!

Üdv: Borbicsek

2007. június 4. 19:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Türkiye-Brezilya 0-0!! Egy egész jó mérkőzésen nem csak hogy egyenrangú partnerek,hanem JOBBAK VOLTUNK,mint a brazilok! Erre a helyzetek száma is bizonyíték! Újból visszatért a reményem,hogy igenis büyük és szépreményű a türk milli takim. Nagyon elégedett vagyok. Tuncay szinte mindig csakis jól játszik,nekem most Sabri is nagyon tetszett,és Hamit pedig egy Európa-klasszis! Jó,lehet,hogy a norvégok elleni góljai nem igazán az ő érdemei voltak,de most megérdemelt volna egyet. Ha a kapufája bemegy,akkor az az év gólja!
Kiváncsi vagyok,hogy a kapuskérdés hogy oldódik meg véglegesen? Bár Hakan azért összességében tetszett.
Ronaldinhonak és Kakának EGYETLEN CSELE SEM sikerült az egész II.félidőben a védőinkkel szemben! Direkt figyeltem! Csak néhány passz,és egy kapuralövés.

Az azért megdöbbentett,hogy nem volt teltház. Az a hatalmas Adana Demirspor nemzeti zászló,ami az egyik kapu mögé volt kifeszítve,itt volt Pesten is.

Én is szólni kívánok Tugayról. Még 1990 szeptemberében rendeztek egy Magyaro.-Töröko. barátságos meccset. Arra is emlékszem,hogy az Újpest stadionjában volt. Nos,azon a meccsen Tugay már kezdő volt! Elképesztő szép pályafutás! Gratulálok!
Iyi geceler: Borbicsek

2007. június 5. 23:19:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Gün Aydin,

Most reggel jelentkezem, megtehetem, ma szabadságon vagyok. Osztom Borbicsek véleményét a brazil meccsel kapcsolatban, a milli takimi jobb volt a szambázóknál. A játékosok értékelésével is egyetértek (de hogy hadd elégedetlenkedjek is egy kicsit - Hamit lehetne gyorsabb a játékban). Kazim játékát érdeklődéssel vártam - végül különösebben nem volt rám hatással.
Tugay Kerimoglu fantasztikus válogatott pályafutást zárt a tegnapi 94. búcsú válogatott mérkőzésével. (Az NS cikkírójának is beugorhatot volna valami, legalább a 94-es mezszámról, akkor nem értetlenkedett volna a korai csere miatt az NS internetes oldalán.)
A jövő bajnoki szezon előtt még mindig nehezen térek napirendre azon, hogy a másodosztályból két isztambuli (B.B. Ist. és Kasimpasa - utóbbi Erdogan miniszterelnök és Senes Erzik UEFA alelnök volt csapata - Lacinak: ezzel korántsem akarom politizálni a kérdést - nem is lehet), és egy ankarai (Genclerbirligi "pilot" csapata) került fel a szuperek közé.
Az átigazolási hírek újra nagyon beindultak. Csak néhány példa - teljesség igénye nélkül - a hétvégi újágokból:
GS - Lincoln, Cocu, Barthez(?), Feldkamp (ő talán tényleg tuti), Juninho meg még mások a Lyonból, Simunic, valami uruguayi középhátvéd, és egy hondurasi középpályás.
Besiktas: Ertugrul Salam (tuti), Makalele, Tello (Chiléből - Sportingból jön, már szerződése van!?), Cisse, Traore, Colin Kazim.
FB: Roberto Carlos, Deco, Halil Altintop, Trezeguet, Baptista, Oliveira, Berbatov, végül Alex és Tuncay hol megy - hol marad.
Colin Kazim már minden nagynál szerepelt, mint érkező.
Még érdekesség: Sergen Yalcin és Alpay az Ankaragücübe tart(???).
Amit most itt leírtam, az három nap sportújság terméke, de a helyzet, néhány ismétlődő elemmel, naponta változik.
Ha nem akarok beleőrülni, a legjobb az lesz, ha megvárom az átutalási időszak végét, és megírom majd a tényeket.

Más: a hétvégén a Red Bull Air Race sorozaton Isztambulban versenyzett Bessenyei Péter. Kicsit peches volt, mert a kiesés rendszerben az élete legjobbját menő spanyol fiútól 0.04 mp-el kikapott, és nem került az elődöntőbe. Végül 5. lett. A Halic partján 1,75 millió ember nézte a versenyt, én is ott voltam, nagyon jó volt a hangulat.
Ali Baba

2007. június 6. 10:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Török-brazil. Barátságos meccsekből nagyon nem indulok ki, de Hamit játéka tényleg feltűnően hasznos volt. Bejátszotta az egész jobb oldalt. Sabri szintén jól teszi-veszi a labdát, Bastürk is, de talán egy picit többet cipeli a kelleténél, ha időben kiosztaná valamerre, többre vinnék.
De összeségében (nem a brazil meccs, hanem az elmúlt 1-2 év alapján) a mostani Milli Takim, úgy érzem, bárkit képes megverni, mégis, ha nem is bárkitől, de hajlamos a vereségekre is. Még nem tudott beállni az a "centrumállapot", ami az igazán nagy csapatok jellemzője: ha úgy adódik, könnyedén nyernek, ha pedig nehezen megy a játék (döcög), akkor is így vagy úgy, de tudják hozni a meccset! (recept: teljes koncentráció, és taktikus játék, főleg kritikus helyzetekben)
Pl: a mostani Milan. Jelenlegi mércével a BL döntő közelébe se szabadott volna kerülniük, de teli van öreg rókával (némelyik már járni is alig tud..)akik szinte fejben játszanak le egy-egy meccset, nagyon taktikusak, tudják mikor mit lehet és mit nem, stb...
Persze ők már seniorok, nekik "könnyű", de főleg ebből éltek, emiatt győztek, emiatt voltak képesek egyenletessségre.
Remélem, ebbe az irányba fog haladni a dolgok menete. Van rá egy év, gyerünk tovább!
Laci

2007. június 6. 10:16:00 CEST  
Blogger nofri said...

Merhaba!
Kedves borbicsek és minden sportbarát,

ami a fener antalyai ünneplését illeti, nem öltött akkora méreteket, mint Isztanbulban, de az egész városra kihatott.
Járdákon éneklő emberek, utakon dudáló autók, házakból zászlókkal integető emberek, fener induló mindenfele...
Mi is autóba szálltunk, s többször körbeautóztuk az egész várost sok-sok autóval egyetemben.
Majd egész éjszaka tartott a karneváli hangulat.
Néhány helyen láttam kisebb összetűzést más rajongókkal, de mindez nem öltött tömeges méreteket. Valahogy az volt az érzésem, hogy mindenki tudomásul vette azt, hogy bajnok a FB. és a szurkolók ünneplését nem akadályozták.
Még soha nem éltem át hasonlót sem. Félelemmel, örömmel és egyfajta mámorral vegyes érzés töltött el.
Örülök, hogy részese lehettem!
Üdv,
nofri

2007. június 6. 21:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi aksamlar!
Néhány török átigazolási hír a magyar sajtóban is megjelent. Nem szeretnék lemaradni, ezért a teljesség igénye nélkül készítek egy gyors öszefoglalót a biztosnak tűnő ügyekről:
FB: jött Roberto Carlos (RealM), Vederson (Ankarasporból), Colin Kazim (Shefield); elment Ümit (Köln), Serkan (Trabzon), Tuncay (M'brough), Rüstü és Mehmet Y. (Besiktas); még bizonytalan, de a távozás felé halad Deniz, Alex, Volkan.
Besiktas: jött Tello (Sporting), Rüstü (FB), Mehmet Y. (FB); elment Kleberson, Mustafa; bizonytalan Ibrahim Üzülmez, Ali Tandogan, Ali Günes, Mehmet Sedef; akivel tárgyalnak: Makalele, Barusso, Helguera
GS: jött Lindenroth (Kopenhague), Baris, Serkan (Essen), Servet (Sivas) és persze Feldkamp az edző; megy Mondragon (Köln), Tolga(Sakhtar), Inamoto (Frankfurt), Ilic (Salzburg); akiért küzdenek, az Lincoln. Carrusca-t kölcsönbe akarják elnyomni az újoncoknak (Istanbul B.B. és Kasimpasa).
Ami még érdekes: Cordobáért küzd az Istanbul B.B. és a Trabzon, az Ankaragücünél Brieghel az edző. Az Ankaraspornál Sitku Illés a bizonytalanok (nincs még szerződése) listáján van. A Fenernél a kapust kivéve már össze lehetne rakni egy tiszta külföldiekből (vagy ott születettekből, mint a "belga" Önder vagy a "brit" Kazim) álló csapatot. Még óriási nevek forognak a piacon, pl. Ronaldo a Fenernél, aki állítólag akkor jöhetne el a Milantól, ha Sevchenko visszamenne oda. A többit már nem is említem.
Tagadhatatlan, hogy vannak izgalmas nevek a listán - bárcsak 1-2 hasonlóval lehetne találkozni a magyar klubok környékén!
Ali Baba

2007. június 18. 20:50:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Ahogy ilyenkor az lenni szokott,3-szor is átolvastam Ali Baba fentebbi írását,az információ özön miatt. Minden játékost fejben helyreraktam.
Ami igazi döbbenet: Rüştü és Tuncay! A kapusról soha nem gondoltam volna,hogy valaha is elhagyja a Fenert. Tudom,hogy az utóbbi 2 évben már gyengébben megy neki,de emlékszem én még,hogy kb.1995 óta milyen magabiztosan őrizte a milli takim kapuját. Azért nem tudom,hogy jól jártunk-e vele?
A Fenernél Ronaldóval MOST biztosan nagyon jól járnának.
Tuncay Middlesbrough? Miért csak a Middlesbrough? Na nehogy ne legyen már jobb játékos ő ennél,mint hogy abba a csapatba menjen! 2004-ben még a ManU. is vinni akarta!
A Beşiktaş-ról. Mehmet Sedef csak maradjon,kellenek a saját fiatalok. Ilyen volt annak idején Oktay és Sergen is. Makalele játéka az egyik kedvencem volt 2000 körül a “nem törökök” közül.
Galata: biztos voltam benne,hogy Servet rövid időn belül visszatér valamelyik istanbuli büyük takimhoz. Inamoto pedig csalódás. 2002-ben a VB egyik legjobb játékosa volt.

Nofri,köszönöm az antalyai beszámolót! Mint bizonyára rájöttél,azért kérdeztem,mert egyszer én is részese szeretnék lenni egy ilyen igazi “törökös” tomboló ünneplésnek! Lehet ez valami Beşiktaş,vagy milli takim siker. Pl. a kóreai-japán VB alatt nagyon szerettem volna bármelyik török városban jelen lenni a meccsek után!
Üdv: Borbicsek

2007. június 19. 23:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba kedves török szurkolótársaim!

A szezon második felében csak keveset jelentkeztem, főleg a sportfogadás miatt, és még csak annyit sem sikerült nyerni, hogy elmehessek a Fener bajnokavatására. Mind1 majd jövőre jó lesz minden :) !
Mostmár úgyis csak az foglalkoztat, hogy hétfőn én is indulok 2 hétre Antalyába, ez már önmagában is fantasztikus, de ami még ennél is szuperebb:
JÚLIUS 4.-ÉN ÉS 5.-ÉN AZ ANTALYAI FENERIUMBAN LESZ AZ EREDETI TÖRÖK BAJNOKI SERLEG!!
Persze, hogy "elzarándokolok" oda, bár biztos óriási tömeg lesz akkor a kis üzletben, de azért 1 közös fotót magamról és a kupáról mindenképpen csinálok.
Ezenkívül persze fogom fényképezni az utcákon is a Fener zászlókat, ahogy hallom most regeteg van belőllük Törökország szerte.
Az első 2 teendő, ahogy megérkezünk hétfő éjszaka az lesz, hogy a Fener zászlót kitesszük a szobánk teraszára, és megiszunk egy rakit a 17. bajnoki címre.

Egy kicsit a konkrét török sportról is:

Rüstü egy szemét áruló, évi 300 000 EUR miatt választotta a BJK-t, a Fenerben is csak pénzért volt, amikor leigazoltuk előtte már majdnem vitte a Besiktas, csak akkor pont megsérült, így került később a Fenerhez, gyerekkorában meg állítólag Galata szurkoló volt...
A 2002-es vb-n világszínvonalon, fantasztikusan védett, előtte nem tudom mit csinált, utána (mint a sikertelen barcelonai kitérő is mutatja) csak szenvedett és szerencsétlenkedett, legutóbb Boszniában...
Egy ilyen pályafutás, és egy barcelonai év alatt bőven össze kellett volna szednie már annyi pénzt, hogy kb. évi 300 000 EUR miatt ne legyen áruló, ne gyűlölje meg 30 millió ember. A Fener szurkolók szemében pozitívból negatív hős lett, azt pedig nagyon kétlem, hogy a sasoknél olyan teljesítményt fog nyújtani, hogy ott igazán megszeressék vagy tiszteljék.
Szerintem az is benne van a pakliban, hogy ha az elején nagyon rosszul véd egyszerűen tüntetni fognak ellenne a szurkolók és elüldözik, amit meg is érdemelne.
Szerintem nem a pénz miatt igazol a Bjk-hoz, ha csak az számítana neki elment volna egy arab-öbölbeli országba 1-2 évre levezetni.
Szerintem sértette, hogy nem igazán számították már rá a Fenerben, bár szerződést ajánlottak neki, még arról is szó volt, hogy csapatkapitány lesz, a kulisszák mögött szerintem mondták neki, hogy a rangsorban előtte áll Serdar és Volkan is (ami jogos is!!), és gondolom ez sértette.
Ha tényleg csak a pénz miatt tette ki magát ennek, akkor egyszerűen hülye...
Igaz az esete nem sokban különbözik Tümerétől akivel nem vagyok elégedett. Ő is megkapta a BJK szurkolóktól a magáét most Rüstünek is meg kell kapnia kamatostul...:)
Ayva Cicek Acmis Yaz Mi Gelecek Bu Sezon rüstü Kadiköy'e Nasil Gelecek?! :))
Mehmet Yozgatlival viszont jó vásárt csinált a Besiktas, ügyes gyerek.
A 3 igazolás közül természetesen Roberto Carlosnak örülök a legjobban, de szerintem nagyon jó játékos Wederson is, 86 meccsen 20 rúgott gól az Ankarasporban középpályás létére nem rossz.
Colin Kazim állítólag nagy tehetség, majd meglátjuk.
Úgy tudom továbbra is csak 6 külföldi lehet egy csapatnál, márpedig akkor valakinek távoznia kell..., és mivel érkezik még 1 neves csatár, ezért 2 embernek.
Szerintem Deivid és Edu a 2 leggyengébb láncszem, bár a végére egész jól belehöttek inkább ők menjenek, mint Appiah, akit állítólag a Celtic akar, nevetséges 5.5 millió Eur-ért.
Inkább 8-10 millió az ára.

Akármilyen csatárt is igazolunk (Ronaldóval vagy Adrianóval kiegyeznék:)) a lényeg, hogy ne csak pénzért, levezetni, játszogatni jöjjön ide, hanem tényleg vegye komolyan és küzdjön, hajtson minden meccsen.
Ez vonatkozik Roberto Carlosra is.
Tuncay egy kicsit meglepett, de szerintem biztosan alapember lesz a Boróban, erre utal az évi kb. 1 milliárd Ft-os fizetése is, és onnan mehet tovább valamelyik nagyobb csapatba, DE NAGYON REMÉLEM, HOGY EGY NAP MÉG VISSZATÉR!!

Ha jól emlékszem, akkor a ennek a bajnokságnak az első 5 helyezetjét pontosan eltaláltam, de még megnézem. Közben a Kayseri lesz lassan az "5. nagy", épül a modern új stadion, a 08-09-es szezonra szerintem kész is lesz.

A Galatasaray új stadionjáról mit tudtok? Én mintha azt olvastam volna a nem túl jó törökömmel, hogy szeptemberben kezdik építeni, és 52 000-res lesz.
Hallottam olyanról is, hogy az Ülker cég felkarolja a Göztepét, megveszi a Genclerbirligi Oftastól a Süperlig indulás jogát, és Izmirnek Göztepe Ülker néven újra Süperliges csapata lesz.
Az Antalyaspor kiesését sajnálom.
Várom a további átigazolási híreket és kellemes nyarat kívánok mindenkinek, majd kb. 3 hét múlva jelentkezek remélem azzal a fotóval...a bajnoki kupával...!!
Addig is figyelem az átigazolási híreket és persze majd nlha veszek Fanatikot is.

Üdv., FBC

2007. június 21. 14:32:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi aksamlar!
Hát ez az U19-es korú Mesut Özil meg mit keres a német válogatottban?
Intertoto Kupa:
Vllaznia Shkodra-Trabzonspor 0-4.
Sima továbbjutás...
Iyi geceler:
Borbicsek

2007. július 16. 22:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Üdvözlöm a török sport barátait!
Régen írtam a blogra, és félek 5 hét újra kiesik majd, mert elutazom szabadságra, és így nem igen tudom figyelemmel kísérni a történéseket sem. Ráadásul lemaradok a bajnokság jövő heti rajtjáról is. Egyet azért majd megpróbálok, a rajt előtt öszefoglalni a realizálódott átigazolásokat. Egyébként júliusi szövetségi döntés alapján valóban 6 külföldi játékost szerződtethet egy török csapat (utalás FBC-re), és 5 lehet közülük egyszerre a pályán. De azért vannak kiskapuk, lásd M. Aurélio, Wederson török állampolgársága, vagy a kettős állampolgár "igazi" törökök, mint Colin Kazim, Önder, hogy csak a Fenert emlegessem. Sajnos Appiah végül elmegy (Schalke 04), és még nem tudom ki jön a kanárikhoz, illetve elmegy-e még valaki. Egyébként az elmúlt hetekben, a legutolsó írásom óta is minden európai klubbtól elmozduló, vagy bizonytalan helyzetűvé váló focistát összehoztak az újságok valamelyik isztambuli nagy klubbal (pl. Santa Cruz, Cassano, stb. stb.) Az érdekesség kedvéért szerettem volna egy összeállítást készíteni erről, de nincs időm oldalakat írni.
Még annyit: haragszom a Trabzonra, hogy kiesett az Intertotoból egy középszerű román csapat, az Oletul ellen, és ezzel az UEFA Kupa lehetőség, és egy - két jó meccs is elszállt.
Ali Baba

2007. augusztus 1. 17:43:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!

Afffene Ali Baba megelőzött! Komolyan mondom, már én is jól meg akartam írni a véleményemet erről a Trabzonsporról. Minden évben látványosan erősítenek,aztán mindjárt az elején kiesnek valami gyenge csapattal. Különösen fájó,hogy ezek a gyenge csapatok az elmúlt években ciprusiak voltak. Most azért volt némi különbség,mert a romániai magyar netes "ismerőseim" többször is írták,hogy nem olyan gyenge ám az a Galati.
Ez van,foglalkozzak inkább a saját csapatom háza tájával,mert a Beşiktaş csak egy sovány 1-0-át ért el a S.Tiraspol ellen,BL selejtezőn. Ráadásul 74 percet kellett várni Ibrahim T.góljára. Azért az a világ csúfsága lenne,ha nem jutnánk tovább!
Üdv: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!!

2007. augusztus 2. 14:45:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Hajrá Borbicsek!

Szerintem a Besiktas simán továbbjut a moldávok ellen, bár ma már senki sem mehet biztosra. (Szegény MTK-t is meglepte az öt brazil játékossal felálló jereváni csapat - na meg a román bíró.) A sasok mérkőzésén az új játékosok (Tello, Cisse, Batuhan) jó közepes teljesítményt nyújtottak. Delgadó játszott nagyon gyengén és a szintén friss érkezésű Mehmet Yozgatli.
Appiah-t nem engedi el a Fener! Nem sikerült egy új ütős külföldi játékost találniuk a csapatba, legutóbb állítólag Baptista mondott nemet a fener hívó szavára, ezért úgy döntöttek, hogy akkor inkább Appiah maradjon.
Ali Baba

2007. augusztus 3. 12:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi Aksamlar!

Tegnap este már igazi török focit lehetett látni a telt házas kölni Rhein Energie Stadionban. A bajnok és a kupagyőztes a németországi törökök örömére és tiszteletére - most már mondhatni hagyományosan - megrendezett kupadöntőjében hatalmas hangerejű szurkolás, óriási iram, helyzetek, feszültség, lapok, kiállítás adták meg a török bajnokság előtti alaphangot. Az első félidőben a kanárik (Fenerbahce) volt valamivel jobb, több helyzetet is dolgoztak ki, de az eredmény akkor még döntetlenre (1-1) állt. A második félidőben az akkor aktívabb Besiktas vette át az irányítást, nekik voltak lehetőségeik, de vagy nem éltek vele, vagy érkezett Serdar és hárított. A vége előtt azután egy Colin - Deniz - Kezman villanás eldöntötte a kupa sorsát, az FB a bajnoki cím megszerzése után újra ünnepelhetett. A kanáriknál Serdar jó volt, Can (Lugano helyén játszott) bizonytalan, a többiek, beleértve R.Carlost is, átlagosan játszottak. Vederson és Appiah nem játszottak. Deniz jó teljesítményt nyújtott, ugyanakkor Alex igencsak haloványat. Aurelio, Colin Kazim (csere volt) és Kezman kifejezetten tetszettek. Bár Deivid gólt lőtt az elején, továbbra sem győzött meg, mert utána jószerivel eltünt. Ugur küzdött, a helyette beálló Ali Bilgin-nek voltak jó megmozdulásai.
A sasoknál (Besiktas) Bobo-val kezdem a sort, aki nagyon jól játszott, szinte nem tudták tartani, minden megmozdulása gólveszélyt jelentett (ő lőtte kapáslövésből a gólt is). A megsérült Rüstüt helyettesítő Hakan Arikan néha bizonytalankodott, a védelemben a három Ibrahim kapkodott, és sokat pörölt a bíróval és az ellenféllel. Ráadásul Ibrahim Üzülmez, aki a vége előtt 1-2-es eredménynél már mindenkivel harcolni akart, odament az éppen földön fekvő Kezmanhoz, feltételezve, hogy szimulál, megrugdosta, megcibálta, megpofozta - így mehetett idő előtt zuhanyozni. Mehmet Yozgatli küzdött, jó átlagot hozott. Tello (csere) és Cissé tényleg nem rosszak, de Delgado nem tudott eleget segíteni nekik, Ricardinho (akik az előzetes összeállításban benne volt, de végül, nem tudom miért, de nem játszott) pedig emiatt is nagyon hiányzott.

A Fener még mindig csatárt keres, most Koevermans (AZ) neve bukkant fel, de állítólag Adriano (itt járt Isztambulban) és Zigic (Racing S.) sem reménytelen. A Besiktasnál Hasan Kabze (GS) és Mandelli (hátvéd, Chievo) megszerzésére látnak 50%-nál több esélyt. A GS-nél most éppen Podolski, Crespo és Nuno Gomes neve világít erősebben a kívánságlistán. Megint csak azt tudom mondani: majd meglátjuk.

A napokban a női kosárlabda Euroligában sorsoltak: a Fener a Sopronnal egy csoportba került. Máris izgalommal várom a magyar lányok isztambuli látogatásátt (úgy tudom időpont még nincs).
Ali Baba

2007. augusztus 6. 17:25:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

En büyük Besiktas!
A bajnokok ligája második selejtezőköre sikerrel zárult a sasok számára. Az isztambuli sovány 1-0 után otthonában oktatták 3-0-ra a moldáv Sheriff cspatát. Bobo a tarthatatlan(2 gól), és Koray (a mezőny legjobbja és 1 gól) nagyot alkottak. Jöhet az utolsó selejtező forduló a Zürich csapatával.
Ali Baba
(Ui.: Most már tényleg el kell tünnöm néhány hétre, szeptember közepén újra jelentkezem.)

2007. augusztus 10. 13:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

A Török Szuperkupáról azért nem írtam,mert rossz kedvű voltam az eredmény miatt. Bár bevallom,ezt megbántam,mert Ali Baba beszámolója alapján egyáltalán nem volt okom a szégyenkezésre a csapatom miatt. És hát ugye ott volt Bobo,akire mindig lehet számítani,ám ekkor még nem is sejtettem,hogy ez még csak a kezdet…
Ezt követte a BL-selejtező,amiről azért nem írtam,mert alapból természetesnek vettem a továbbjutást. Ez meg is lett,és itt már kezdtem Bobo-ról szuperlatívuszokban beszélni! Remélem,hogy az FC Zürich ellen is rendben lesz minden!

Majd elérkeztünk a 2007/08-as szezon nyitányához. Beşiktaş-Konyaspor 1-0! Góllövő természetesen Bobo!! Most már én őt innentől kezdve a Beşiktaş ikonjaként tartom számon,és oda helyezem Feyyaz,Mehmet,Ertugrul,Oktay és a többi nagyság mellé! Örömteli,hogy győzelemmel kezdtük az idényt.
Na,Veysel most meg a Konyaspor-ban van? Akkor egyre közelebb kerül az otthonához mert ő nevşehir-i származású. Az egykori BJK sztár,Ahmet Dursun (72 bajnoki és TK gól) meg az Ankaragücübe ment,a kiesett Antalyából.
És akkor….: Istanbul Büyükşehir Belediyeşispor!!! Istanbul Büyükşehir Belediyeşispor!!! Elképesztő,fantasztikus,óriási!! Istanbul BB-Fenerbahçe 2-0!! Az újonc az első meccsén megverte a bajnokot! Nagyszerű! Mi,fekete-fehérek ennek nagyon örülünk! A játékosaik közül Sertan Eser-t ismerem,ő 2001/02-ben a BJK-ban játszott. Bár nagyon szép a Fener 07/08-as kék meze,de ez az eredmény örök emlék marad nálam! (Aztán Kanaryalar,Brüsszelben mindent bele)!
Elköszönök,mert még videókat akarok keresni a BJK és FB meccsekről.
Allaha ismarladik:
Borbicsek

HAJRÁ BEŞIKTAŞ !!!

2007. augusztus 13. 1:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar Mindenkinek!

Akkor most összefoglalom a hétközi nemzetközi kupafordulót. Kezdeném a Bajnokok Ligájával,ahol a főtábla előtti utolsó selejtezőkör első meccseit játszották.
FC Zürich-Beşiktaş 1-1. Teljesen elégedett kell,hogy legyek ezzel az eredménnyel. Illetve,kellene,hogy legyek… Csak azt tudnám,hogy miért mindig az a csapat kap a 90.perc után gólt,amelyiknek én drukkolok?! Egyenlítő gólt a 97.percben-hát az eszem megáll! (Na jó,volt egy kivétel is:FB-BJK 3-4,2004/05). Akkor is simán tovább kell jutnunk!
Fenerbahçe-Anderlecht 1-0. Ennek is örülök,de azért az eredmény soványnak tűnik. Bízom benne,hogy Brüsszelben is előrukkol valamivel a Fener,véleményem szerint egy idegenben lőtt gól szükséges lesz majd a továbbjutáshoz.

A legkellemesebb eredményeket viszont az UEFA Kupa hozta. Itt van először a Slaven Belupo-Galatasaray(melyre a legnagyobb erőfeszítéseim ellenére sem sikerült elutaznom,mert nem lett jegyem). Ezen a meccsen a horvátok vezettek már negyedóra után,és innen fordított a Galata,és nyert 2-1-re. Egyszerűnek tűnik a visszavágó,de azért nem baj,ha odafigyelnek az Aslanlar.
Mégis,a legkitörőbb örömöt az Erciyesspor váltotta ki belőlem! II.osztályúként döntetlent játszani Izraelben-nagyon szép dolog! Szinte 100%-ig török kerettel (1 idegenlégiós). Én nem bánom azt sem,ha otthon is csak egy döntetlennel,csak jussanak tovább,mert megérdemlik,hogy túljussanak a Maccabi Tel-Aviv-on!
Összességében elégedett vagyok a kupameccsekkel,és mind a négy türk takimot a főtáblára várom!

Iyi geceler: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş

2007. augusztus 17. 23:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

A Süperlig 2.fordulójáról és a román-török válogatott meccsről nem írtam,mert egyetlenegy szabad percem sem volt a múlt héten.
A 3.fordulóban Gaziantepspor-Beşiktaş 0-1! Sokat hisztiztem korábban,hogy mindig az én csapatom kap gólt a 90.perc után. Na most mi lőttük a győztes gólt a 94. percben! Eddig minden tamam,mindössze gólkülönbséggel állunk a második helyen,100%-os teljesítménnyel. De! Eddig minden meccsünk rendkívül szoros volt,és hát most már a szerencse is kellett a hétvégén. Rendben,ha ez a siker receptje,hogy egy gólokkal nyerünk,akkor nekem így is jó,csak attól tartok,hogy nem sokáig marad ez így. Tulajdonképpen mindegy,csak legyünk már 5 év után ismét bajnokok! Közben leigazoltuk az argentín Higuain-t,támadó posztra.
Én nem mondhatnám,hogy születtek ebben a fordulóban meglepetések,bár a másik „büyük” is csak 1-0-ra nyert. A Kasimpaşát azért sajnáltam,hogy két perccel a vége előtt még döntetlenre álltak Kayseriben,és a végén mégis kikaptak 2-0-ra.
Kupacsapataink! Fel a hétközi visszavágókra!

Üdv: Borbicsek

Hajrá Beşiktaş!

2007. augusztus 27. 21:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Şampiyonlar Ligi!! Çocuklaaaaar!!! Hát erről beszélek én! Mindkét meccsen magabiztos 2-0,és ott vannak a csapataink a főtáblán. Különösen a Beşiktaş-omnak örülök-természetesen. 4 év után térünk vissza a BL-ba. Delgado ezt most elintézte. Nagyon várom a pénteki sorsolást! Gratula a Fenernek is,amit Brükselben csinált. Bevallom,a négy csapatunkból őket féltettem leginkább,az első meccsek alapján.
Iyi geceler:
Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!!!

2007. augusztus 29. 23:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
Na ez az,így van szép volt! Az UEFA Kupában is eddig teljes diadal. Galatasaray-S.Belupo 2-1. Itt azért egy kicsit jobb "gólzáporra" számítottam,de ne legyek telhetetlen,azért mégis egy horvát csapatról volt szó. Tetszett,hogy Ümit K. mellett Hakan volt a másik gólvágó.
Sok szeretettel gratulálok a 2.osztályú Erciyesspornak! 3-1-re verték a Maccabi Tel-Avivot! És az izraeli foci az utóbbi években nem olyan gyenge ám!
Időközben megvoltak a sorsolások is. Nem másolom ide,úgy is mind tudjátok már. Szerintem a BL-ben a Fener van valamivel könnyebb helyzetben. Bár ki tudja,nálunk meg lehet,hogy csak a Pool tűnik olyan félelmetesnek.
Az UEFÁ-ban a Galatát nem szbad,hogy megállítsa a svájci Sion. Szegény Erciyes viszont rohadtul kifogta... Atlético Madrid...,no bízzunk a csodában!
Iyi geceler: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!!

2007. augusztus 31. 22:26:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!
Na ez az,erről beszéltem. Túlságosan vékonyak voltak az eddigi győzelmeink. És most itt is van:Beşiktaş-Kayserispor 0-0. Pedig játszott minden jó játékos nálunk. Mondjuk azért az elmúlt 2 évben a Kayserispor is bizonyította,hogy jó csapat.
És még ilyen szerencsét! A másik két "nagy" is velünk együtt botlott Ankarában ill. Manisában! Így nem változott a különbség a tabellán.
Az Ankaragücü-Gençlerbirligi fővárosi rangadó 2-2 lett.
Gratulálok a Kasimpaşának,hogy megszerezte az első győzelmét az 1.ligában!

Az EB-selejtezőkre készülő török válogatott keretbe 6 Beşiktaş játékos került be:Rüştü,Hakan A., İbrahim Ü., İbrahim T., Gökhan Z., Serdar Ö.
Minden jót: Borbicsek

Hajrá Beşiktaş!

2007. szeptember 3. 14:57:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!

Azt a rohadt életbe bele! Malta-Türkiye 2-2. G.: Halil, Servet. Hát ez meg már megint mi volt? Akkor a románok elleni vereség már valamit előre jelzett? Nem látta valaki ezt az égést? Ez pontosan hogy zajlott le? Ráadásul mindkétszer nekünk kellett egyenlíteni. És miért a hátvéd Servetnek kell gólt lőnie? Vagy ez is Fatih Terim hülyesége volt,mint a nyár elején Boszniában? És ráadásul még a körülmények is kedveztek,mert a magyarok megverték a bosnyákokat. Valamint az utálatos norvégok is egy nyamvadt góllal verték csak a moldávokat. Meg amúgy is,ha már Málta ilyen jó otthon (mert azért le a kalappal a kiscsapat előtt),akkor mi rohadásért nem volt szerencséjük a francos görögök ellen,hogy negyeórával a vége előtt egy mocsok 11-es góllal kaptak ki 0-1-re? Persze ezt a meccset nekünk kellett volna hozni tegnap,ez a lényeg. El ne legyen hülyéskedve ez a selejtezősorozat is,mint az előző kettő! Mit gondoltok,mi lehet még ebből?
1. YUNANİSTAN 7 6 0 1 18
2. NORVEÇ 8 5 1 2 16
3. TÜRKİYE 7 4 2 1 14
4. BOSNA HERSEK 8 4 1 3 13
5. MACARİSTAN 8 3 0 5 9
6. MALTA 8 1 2 5 5
7. MOLDOVA 8 0 2 6 2

Az a jó,hogy a norvégoknak egy meccsel több van.

Hajrá Türkiye!
Borbicsek

2007. szeptember 9. 7:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Én a 100.vagyok. Türkiye-Macaristan 3-0! Hhhhjjajjjjhhh,de eszméletlenül nehéz siker volt ez! Még akkor is,ha ez a győzelem a játékvezető miatt lett meg. A mieinket nagyon meglepte a magyarok szervezett és fegyelmezett játéka. És az a helyzet,hogy nem is olyan nagyon tudtak mit kitalálni ez ellen. Mígnem aztán a Gera szituáció kapcsán a bíró a javunkra nem fordította a meccset. Sajnos addig a várt henger egy órán át el sem indult. Így maradt hát meg az esély a kijutásra.
Még mindig probléma a részemről a sportszerűtlenség. Bár most nem voltak olyan nagyon kirívó esetek,de azt nem tudom,hogy miért kellett Fülöpöt kifütyülni a cserénél,valamint Servet ápolása.
Ez a kommentátor pedig egy kibírhatatlan majom(nem tudom a nevét). Már sokadszorra hordja össze a hülyeségeit a török közvetítések során. Itt van ez a „Tunkay” ügy. És még meg is indokolja az eszetlenségeit. Meg a svájciak siratása. Na azért volt ott az ő fejükön is vaj bőven! Valamint hogy át tudta érezni a svájciak félelmét a szűk öltözőfolyosón,mert járt ott. Nem tudom,ezt az ökröt nem zavarta,hogy azt a meccset a Şükrüben játszották,ezt meg az Inönüben? Na mindegy,örüljünk az életben tartott reményeknek!
Iyi geceler: Borbicsek
En Büyük Türkiye!!!

U.i.: Norvégia-Görögország 2-2; Bosznia-Moldova 0-1. Ezek nekünk jók.

2007. szeptember 13. 0:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Nagyon kritikus leszek mindenkivel szemben, a végén magammal szemben is.
A skót bíró nem érdekel: vagy be volt whiskey-zve vagy "pihenésképp" vezetett egy meccset két háremlátogatás között. Vagy mindkettő...
Nem lehet úgy léteznie egy válogatottnak, hogy az edző a csapat nagy részével össze van veszve. Terim-et én a Málta meccs után kiraktam volna. (de nem első felindulásból, hanem több okból is!) Ma már nehéz, és most hogy így alakult a csoport, ki is adnám neki a célt: csoportelsőség!
Másfelől: szokás Magyarországon (is) azt hinni és mondani, hogy kiállítás = vereség. Én fociztam-focizok sokat és soha olyan elszánt, lelkileg erős, győzni akaró állapotba nem kerülök, mint amikor emberhátrányban vagyunk vagy bármilyen hendikep helyzet áll elő. A foci "agyjáték", benne nagyrészt pszichológiával. A kiállítás jogtalan volt persze, sőt! Na de azt mondani, hogy kiállítottak egy magyart és emiatt vereséget szenvedtünk??!! Ez ömlött minden riporter, "szakértő", média, stb.. szájából. Ennyit is érnek. Senkinek a szájából nem hallottam azt, hogy a kiállítás bár 1 emberveszteség, de roppant nagy lelkierőösszpontosulás is. Én tudom, ők nem..
Mindenkitől elnézést, akit személyében megsértettem.
Komoly meccs lesz a török-görög!!!
Laci

2007. szeptember 13. 15:17:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Evet Laci,nem kell elnézést kérned,mert neked is igazad van. A munkahelyemen mindenki tudja,hogy török szurkoló vagyok,és nagyra értékelték,hogy nem vertem magam ma reggel,mikor bementem. De ha akár csak az egyik is elkezdett volna kóstolgatni,hogy „Milyen győzelem az ilyen?”,én egészen biztos beválaszoltam volna neki,imigyen:
-A labdarúgás történetében nyilván előfordult már korábban is,hogy egy csapat 10 emberre fogyatkozott. Namármost,hol van az előírva,hogy ennek a csapatnak kötelező 100%-ig azonnal és teljesen összeomlania?
Tehát ez is egy igazság. A sportcsatornán megnyilvánuló szakértőket én sem csípem. Talán még Hegyi Iván a kivétel,bár a Zuhanyhíradóban ma este ő is azt mondta 2 és fél jó meccs után,hogy „20 év után elindult felfelé a magyar labdarúgás”. Na meg hát ezek az összeesküvés elméletek! Mert hogy a magyar küldöttség nem támogatta az UEFA közgyűlésen a skót javaslatot,meg hogy az UEFA főtitkára török stb…stb… Ez csak a játékvezető szarvashibája volt és kész.
A mai török napilapok szinte mindegyike valami idézettel kezd a Nemzeti Sportból,de nem tudom mi lehet az,mert nem kedvelem azt a lapot.
Nem tudjátok milyen balhé volt Emre körül? Sajnos nem értem.

És hát igen,a török-görög…! Óóóó,de jó lenne azt valahol megnézni! És már tényleg szeretném,ha ezt már az Atatürk Olimpiyat-ban rendeznék,80.000 néző előtt!
Iyi geceler. Borbicsek

EN BÜYÜK TÜRKIYE!

2007. szeptember 13. 23:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Talán nem a legjobbkor jelentkezem újra a blogon, még várnom kellene egy kicsit, hogy az Inönüben történteket magamban teljesen feldolgozzam. Tudjátok, hogy török kötödésem és az itteni focival és sporttal kialakult kapcsolataim ellenére én 100%-ig a magyar sportot képviselem és támogatom. Így természetesen magyar zászlóval ültem (álltam) néhány honfitársamtól, és több ezer töröktől körülvéve a fő tribünün (mi nem a magyaroknak fenntartott részben voltunk). A zászló vagy a szurkolás miatt egyébként semmi attrocitás nem ért bennünket, és más problémánk sem volt. A meccs előtt az az öröm is ért, hogy jelen lehettem a török és a magyar csapat keddi edzésein, személyesen találkozhattam a török sportvezetőkkel, a számomra a meccs előtti napon meglehetősen idegesnek és zavartnal látszó török játékosokkal és Fatih Terimmel. Természetesen a magyarokkal is eltöltömmel egy kis időt. Nagyon szimpatikus a magyar csapat, a vezetés is, de különösen a játékosok. A lelátóról, vagy a TV képernyőjéről nem igazán látszik, hogy mennyire fiatalok, szinte gyerekek valamennyien. Lelkében még a Gera Zoli is az. Stuart Dougal 63. percben hozott súlyos és téves ítélete (az egész akció 30 méterre tőlem zajlott le - tehát közelebb voltam, mint a bíró, és Hakan Arikan az én irányomba csúszva döntötte le végzetesen Gerát) mégis gyakorlatilag az egyetlen felnőttől fosztotta meg a magyar csapatot. Geráról sokan tudják, hogy nem csal és nem hazudik (hogy az a vallási csoport, amely miatt ez így van, általában jó-e vagy nem, erről most nem érdemes vitát nyitni), de a bírónak erről nem kellett tudnia. Nem is tudott, sőt azzal a prekoncepcióval indult meg a tizenhatos felé, hogy ez a magyar játékos "biztosan" feldobta magát. Nem gyártok, és nem is foglalkozom összeesküvés elméletekkel, én ilyen egyszerűnek látom a dolgot, különösen, ha figyelembe veszem a bíró eddigi tevékenységét, szinte már mániákus harcát a szinészkedő játékosok ellen. Persze a török közönség a győzelem hatása alatt örjöngött a mérközés végén, de már akkor és ott többen elismerték, hogy a bíró ítélete súlyosan befolyásolta a mérkőzés kiementelét. Azóta az eufória a televiziókban és az újságokban tovább csökkent (főként a tv-s visszajátszások hatására), csak egy - két újság maradt negatív például ilyen című cikkekkel, hogy: "Magyar mészárosok az Inönüben".
A norvégokkal szemben szerzett lépéselőny ellenére nagyon nehéz lesz a török csapat hátralévő útja a selejtezőkön. Valljuk be, a nagy nevek (Emre, Nihat, Altintopok, Tuncay, stb.) ellenére ez a társaság nem csapat, és én a játékosok habitusát, jellemét figyelembe véve azt gondolom, nem is lesz az. Várom a további EB selejtezőket, és szurkolni fogok a törököknek, már csak azért is, mert őket láthatom is akár élőben, akár a török tévében, míg sajnos a magyarokat nem.
Az Emre ügyet és is láttam az újságban (Borbicsek), és van még egy - két további tisztázatatlan kérdés a játékosok körül. Némi segítséggel (törökül nálam képzettebbel) megpróbálok majd többet megtudni és azt megírni a blogon.
Ali Baba

2007. szeptember 15. 11:29:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba Mindenkinek,és immár újra merhaba Ali Baba!

Hát először is: nagyon írígyellek,hogy ott lehettél az Inönüben! Ha te a főtribünön voltál magyar zászlóval,akkor szerintem téged mutatott a kamera a himnusz alatt. Én viszont pontosan 18 és fél éve vagyok a török futball elszánt szurkolója,és mert most véletlenül pont a magyarok ellen játszották-emiatt nem törlődött belőlem mindaz a szeretet és rajongás ami belém ivódott az eltelt sok-sok év alatt. Ezért én meg 100%-ig a török labdarúgást támogatom. Persze legyen úgy,hogy ez a magyar csapat vigye csak sokra a közeljövőben,hiszen nem vagyok én ellendrukker! Kezdetnek például nagyon kívánom,hogy verjék meg a görögöket! Igen,azt én is úgy hallottam,hogy a Gera tisztességes és becsületes ember lett,mióta tagja lett annak a vallásnak.
Az számomra természetesnek hangzott,hogy nem ért benneteket atrocitás a magyar zászló miatt. Ilyenek a türk kardeştirler! Nagyon írígy vagyok,amiért találkozhattál a török különítménnyel!
Valószínűleg neked van igazad:ez a sok remek játékos-nem csapat. Annyira tartok a hátralévő selejtezőktől! Tényleg,Baştürk miért nem tagja a keretnek? És Fatih Tekke?
Azt már nem lehet kibírni,ha sorrendben a 3. nagy eseményre sem jutnánk ki. És én tavaly októberben-három nyert meccs után-megígértem nektek,hogy ott leszünk 2008-ban. Ileri milli takim!!!

A bajnokság 5.fordulójában: Ankaraspor-Beşiktaş 0-0. Tehát folytatódik,ahol a Kayseri ellen abbahagytuk. Nem tudom annak volt-e szerepe,hogy Rico paşa, Mehmet Y. és M. Nobre csak nagyon későn álltak be. Meg volt valami szituáció,ami után a mieink kegyetlenül reklamáltak a bírónál,de nem tudom,mi volt az.
És megint csak segítségünkre sietett a szerencse,mint legutóbb! Merthogy Fenerbahçe-Rizespor csak 1-1 lett! És ráadásul a fekete-tengeriek vezettek!
És ez az,szép volt! Gratulálok Kasimpaşa Denizliben!
Most már csak egy konyai pontszerzés lenne jó Istanbulban.

Helló:Borbicsek

En Büyük Türkiye!
En Büyük Beşiktaş

2007. szeptember 16. 13:17:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Tovább folytatnám a kritikát.
Még mindig a kiállításról, ami állítólag véglegesen megpecsételte ennek a fiatal, jószándékú csapatnak a sorsát.
Nem feltétlenül azzal van gond, ahogy a magyar válogatott tagjai hozzááltak a meccshez a kiállítás után. (amúgy de, de most nem ez a fontos) Minden "szaktekintély", edző, vezető egyöntetű(!) véleménye az volt, hogy: a kiállítás után egyértelmű vált a vereségünk, más nem is történhetett ilyen helyzetben.
Ezek edzők? Átmenetileg fociból megélők? Kibicek? Kik ezek? Ezek miatt van az, hogy egy kiállítás (amit a magyar játékosok láthattak jogosnak, jogtalannak, vagy nem is látták jól, attól függően, hogy ki milyen messze állt az esettől..) után ez történik a fiatalokkal. Ugyanis a "lélektant" is ezektől kapták valószínűleg. Egy szedett-vedett magyar "edzői rendszerből".
Feltételezem, hogy minden magyar focista lelke nyugodt (megnyugtatta a média és a "nevelőik") hogy ők mindent megtettek, de a kiállítás mindent elrontott és így már nem volt érteleme.Ezzel a kör be is zárult. Ha valaki 23-24 évesen nem tud ilyen helyzethez megfelelően hozzáállni, később sem fog, pláne hogy lesz még kb. 5 éve a fociban..
Sajnálom, de ilyesmiben nagyon kemény vagyok, valószínűleg mert ezt láttam fiatal koromban az edzőimtől.
Laci

2007. szeptember 16. 18:46:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Hát igen,most már egyre inkább hajlok Laci véleménye felé én is! Már azért,mert lassan kezd túlzás lenni,ami a bírói tévedés miatt megy itthon már szerda óta. Hogy a jogtalan kiállítás után nyugodtan érezte azt a magyar csapat,hogy „Most már feltarthatjuk a kezünket,mert erről nem tehettünk,úgyis minden szakértő és média fel fog minket menteni a vereség terhe alól.” Ez egyenlő a megadással. Így rögtön le lehetett rázni magukról a felelősséget,karjukat széttárva: mi nem tehetünk semmiről.
Kérdezem én: vajon mivé lett volna az olasz válogatott a 2000-es EB elődöntőjében,amikor a hollandok ellen egymás után szórták ki az embereiket,és egymás után ítélték ellenük a büntetőket? Feltartott kezek helyett mit csináltak inkább? Olyan eszméletlen hajtásba kezdtek,olyan pokolian koncentráltak és küzdöttek,hogy olyat még nem látott a világ! És bejutottak a döntőbe!
Igen,tudom,Maldiniékkel szemben a magyar csapat átlagéletkora 22 év. Ez is igaz,ezzel is tisztában vagyok. De azért a 64.perc után nem kellett volna „mosni kezeiket”.

Az 5.forduló nem igazán úgy zárult ahogy szerettem volna. Galatasaray-Konyaspor 6-0. Gaziantepspor-Kayserispor 4-3. Kilenc perccel a vége előtt még a vendégek vezettek. És végezetül gratulálok az Istanbul BB-nek,a Bursasport verték 1-0-ra,és a negyedik helyen állnak.

Üdv: Borbicsek

En Büyük Türkiye!
En Büyük Beşiktaş!

2007. szeptember 17. 12:30:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A válogatott mérkőzést szerintem már nem érdemes többet rágni.
A Galata szabályosan elgázolta a Konyát, lehet, hogy zöldek bőjtölnek? Nem tartom kizártnak. Mindenesetre Lincoln és az új gólerős csatárszerzemény Nonda az Arda és Sabri nélküli csapatotis sima győzelemre vezette. Bár állítólag az 5 percben esett első gólt a Saka című viccműsorban is bemutathatnák. Utána kitámadott a Konya és bánta. A FB rengeteg helyzetet hagyott ki, így törvényszerű volt a pontvesztés. Carrusca játszott és gólt lőtt! A Besiktas kiegyenlített mérkőzést játszott Ankarában. Rico pasának nagy a hasa (ezt mutatják be fotókon az egyik sportújságban), lehet, hogy ezért nem kezdett. Nobre gólját a 93. percben nem adta meg a bíró, ezért volt a vita. A visszajátszáson úgy látszik, hogy kézzel sodorta ki a kapus kezéből a labdát. A kamera a másik oldalon volt, így a kép nem tiszta, a bíró viszont szemből, a másik oldalról láthatta az esetet.
Mégis visszatérek a válogatottra: az Emre ügy arról szól, hogy az Aurélió gól után csúnyán bemutatott az újságíróknak.
Ali Baba

2007. szeptember 17. 17:05:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Şampiyonlar Ligi. O.Marseille-Beşiktaş 2-0. Az a nagy baj,hogy véleményem szerint a franciák ellen lehetett volna igazándiból keresnivalónk. Sajnos-sajnos úgy gondolom,hogy a BL. továbbjutó helyek elcsípésére nincs komoly esélyünk. Az UEFÁ-éra viszont igen,és ezért mindent meg is kell tennünk! Na meg hát ezek a gólok,amiket kaptunk! 14 percet kellett volna még kibírnunk a döntetlenig. Az elsőnél ugyan ki számított volna arra,hogy a szöglet után a hosszú oldalon éri majd a kapufát a labda? A másodiknál nem tudom,hogy lökés volt-e a gólt megelőzőleg,de nem értem,a kapusunk térdre esett vetődés helyett?
És hogy miért lettem ilyen pesszimista a csapatomat illetően? Ugyanis ez volt zsinórban a 3.(!!!) tétmérkőzésünk ahol nem tudtunk gólt szerezni!

Fenerbahçe-Internazionale 1-0! Na ez legalább bebalzsamozta a fájó lelkemet! Nagyon gratulálok és örülök! Álom akció,álom gól! Az az Alex elmenetel azokkal a cselekkel a jobb oldalon,és az a Deivid lövés! Ezt remélem még sokáig játszani fogják a különböző foci összeállításokban,mert megérdemli ez a gól! Na itt viszont már lehet gondolkodni egy továbbjutáson,hiszen alázta már a Fener a PSV-t!

Iyi geceler: Borbicsek

Hajrá Beşiktaş!

(És a kupákban hajrá Fener,Galata és Erciyes)!

2007. szeptember 19. 23:28:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A múlt hétvégi bajnoki Besiktas - Ankara mérkőzéssel kezdeném, mivel új, jól látható felvételek bizonyítják, hogy a meg nem adott, 93. percben esett gólnál Nobre nem ért a kapushoz, annak sikerült magától beügyetlenkedni a labdát a hálóba. Most áll a bál, a sasok vezetése megy a szövetséghez, fűhöz, fához. Meglepne, ha műhibát állapítanának meg (FIFA ellenes lenne).

BL meccsekről: A Besiktas nem volt eléggé motivált a francia kikötővárosban, a Ricardinho, Delgado, Bobo hármas gyengén muzsikált. Támadóként is inkább a döntetlenre koncentráltak, és ez a végén megbosszulta magát. Rico pasa ráadásul megsérült, és egy hónapra ki is esik a csapatból.
A Fener braziljai ugyanakkor szenzációsak voltak az Inter ellen. Alex, Wederson, Aurelio, Deivid (atyám, az a gól!!!), R. Carlos a mezőny legjobbjaiként játszottak, de most még Edu is megbízhatónak bizonyult. Persze Zico is tagja a brazil sikerkommandónak. Öndernek az elején, Deniznek a végén volt egy gyengébb időszaka. Ekkor, talán önbizalomhiány miatt pontatlanok voltak, illetve ijedten elrugdosták a labdákat. Lugano fanatikusan harcolt, Volkan a kevés olasz lehetőséget biztosan hatástalanította. Kezman és a helyette beálló Semih inkább küzdésével, mint eredményességével jeleskedett. Az eredmény: jó meccs, világraszóló török győzelem. Néhány statisztikai adat:
Lövések: FB 22, Inter 8;
Kapura ment lövések: FB 6, Inter 1;
Gólhelyzetek: FB 6, Inter 0;
Az Inter többször próbálta magát összekapni, de általában csak szögletig jutott, ezért nekik 11 sarokrúgásuk volt, a FB-nek 4. A focit viszont gólra játszák. Nem bántam volna ha Wederson zúgó kapufája, vagy Alex fejese is bemegy.
Az FB kezdőben egyébként csak két igazi török játszott: Volkan és Deniz. Önder belga - török (persze ő azért inkább török, mint vallon vagy flamand), Gökce Wederson és Mehmet Aurelio brazilok friss török állampolgársággal (eredetileg a török bajnokság külföldi játékos korlátozásának kijátszására, de Aurelio ma már török válogatott, és szerintem Wederson is beférne a nemzeti csapatba), Edu, Deivid és Alex "igazi" brazilok, Lugano uru, Kezman szerb.Sikerre itélt csapat. Csak tudnám, hogyan voltak képesek a hétvégén a teások (Rize) ellen égetni magukat?!

A ma Svájcban, az UEFA kupában a Sion ellen pályára lépő Galata már nem ennyire nemzetközi csapat, de tudása alapján meg kell vernie a helvéteket (a kezdő külföldiek: hátul Song, középen Lindenroth és Lincoln, elől Nonda). Hakan Sükür is a kezdők között lesz. Bár a Sion sem tűnik nagyon svájcinak (a kezdők: Germano - Martinho, Paito, Carlos, Kali - Gilberto, Beto, Raphael, Virgile - Alvaro, Zbignew), kiváncsi lennék ki beszéli közülük a helyi speciális nyelvet?
Tiszta török formáció lesz viszont a másik török UEFA mérkőzésen résztvevő Erciyes. Nekik nagyon - nagyon nehéz perceik lesznek Madridban a Vincente Caldero Stadionban az Atletico ellen. Csak három nevet említenék, akikkel meg kell küzdeniük: Maxi, Maniche, Forlan... De szurkolok nekik, a Macabi Tel-Aviv ellen már bebizonyították, hogy nem ijednek meg senkitől.

Röplabda: magyar a parketten (a szélén), a Fenerbahce férfi csapatának edzője Demeter György!

Ali Baba

2007. szeptember 20. 16:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!
Affedersiniz,de az UEFA-kupa fordulóról nem írtam,mert az írástól is elment a kedvem az eredmények miatt. Onun için a Galatának kötelező bedarálnia a Siont.

Hát fiúk,ez elképesztő! Beşiktaş-Denizlispor 3-2! De hogyan!?!? A 10.percben már 2-0-ra vezettek a zöld-feketék az Inönüben ellenünk. Most nem tudom,mit írjak?
a., Micsoda nagyszerű küzdenitudás,akaraterő,elszántság!
b., Hogy lehet ekkora szégyenteljes égés,hogy így hagytunk elhúzni egy alig középcsapatot a saját otthonunkban?
Ezt már csak Ali Babától fogom,megtudni,hogy mi a helyes álláspont ezzel a meccsel kapcsolatban. Azért végeredményben nagyon örülök a 3 pontnak és a 3 gólnak,meg annak,hogy Tello gólt szerzett,és mindjárt győzteset.
Az jól jött,hogy a Fener elvesztett két pontot Bursában. Sajnáltam a két újonc istanbuli kiscsapatot,hogy egyaránt 1-0-ra kaptak ki a hétvégén. Különösen az Istanbul BB-t,mert az utolsó percben kapták a vereséget jelentő gólt a fővárosban. A másik 1-0 sem volt jobb,mert az meg a Galata "lelkén szárad" a Kasimpaşa ellen.
Üdv: Borbicsek
En Büyük Beşiktaş!

2007. szeptember 24. 18:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A bajnoki forduló elemzése elött néhány mondat a hétközi UEFA kupa fordulóról. Vanczák jól tartotta Lincoln-t, plusz fejelt egy gólt, Carrusca hozta katasztrófálisan gyenge tudását, és a Sion stadionjának eredményjelzőjén bő félóra után 3-0 állt a hazaiak javára. Feldkamp felismerve, hogy Carrusca előző hétvégi gólerős, "jó" játéka a Konya ellen a zöldek bőjt miatti szédelgésének köszönhető, gyorsan lehozta az argentin fiút, majd a céltalanul futkosó, és korántsem hasznosan játszó Hasan Sas-t is lecserélte, és 3-2 lett a vége. Innen az oroszlánok már továbbjuthatnak a hazai visszavágon. Ez az Erciyesre sajnos nem igaz, papírforma 0 - 4 az Atletico Madrid otthonában, így a visszavágó már csak formalitás lesz.

Na akkor a bajnoki fordulóról:
A FB rize elleni formában játszott Bursában, sok helyzet, csak egy gól, gyakran dekoncentrált játék, és a végén csalódást jelentő döntetlen. Valljuk be a kanáriknál nagyon hiányzik a sérült Appiah küzdése, a katonának bevonult Tümer fineszessége, és a szintén sérült Kezman is hozzá tudott volna tenni valamit az eredményhez. A Galata végig fölényben játszott a Kasimpasa ellen / Ümit Karan kihagyott még egy egy 11-est is, igaz azután ő lőtte a győztes gólt. Az oroszlánoknál is játékoshiány van, náluk Servet, Arda, Sabri hiányzott, Hasan Sas önzősködött, Hakan Sükür pedig megint szenvedett. Egyébként Feldkamp Servetet rossz formája miatt hagyta ki!
A Besiktas mérkőzésén (volt jegyem, de az utolsó pillanatban sajnos közbejött valami!) a Denizli 3 lövése érte el a kaput, ebből az első 10 percben az alvó siyah-beyaz csapat mellett Fatih 2x is kapuba talált. Ezután Tello, a mezőny legjobbja, és Bobo többször szétzilálták a védelmet, és megfordították az eredményt. Cissét a 90. percben kiállította a bíró.
Az Ankarasporból talán nem kellett volna elküldeni Sitkut, most éppen Kayseriben kaptak ki, és biztosan őrzik az utolsó helyet. Necati küzdött a fővárosiaknál, de egy fecske nem csinál nyarat.

Népszerűek a magyar edzők Törökországban: Kovács Péter lesz októbertől a török ffi és női kézilabda válogatott technikai vezetője.
Ali Baba

2007. szeptember 25. 18:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Gyors vélemény a hétvégi labdarúgó bajnoki fordulóról: A FB végre győzni tudott (Brieghel csapata az Ankaragücü ellen 2-0), de még mindig túl sok helyzetet hagy ki. 17-szer lőttek kapura (az ankaraiak egyszer!), de csak a 90. percben tudták bebiztosítani győzelmüket. Igaz, a tv-s összefoglaló alapján a bírónak 3 büntetőt kellett volna megítélnie a kanárik javára. A nagy rangadón a határozottabb (többet is szabálytalankodó) GS Lincoln nélkül is legyőzte az eladott labdák számát tekintve biztosan csúcsot javitó Besiktast. Nem volt jó meccs. A sasoknál Tello gyönyörű gólt lőtt, de nagyon sokat hibáztak, így törvényszerű volt a vereségük. Így az oroszlánok 5 pontra növelték előnyüket a sasok előtt, és megtartották a 7 pontos különbséget a kanárikkal szemben.
Újra nemzetközi kupa hét következik, mérkőzések kedden (CSZKA Moszkva - Fener), szerdán (Besiktas - Porto) és csütörtökön GS - Sion és K.Erciyes - Atl. Madrid).
Ali Baba

2007. október 1. 18:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler Mindenkinek!

Hát sajnos ez az eredményt olyan óriási meglepetést nem okozott számomra. Számolni kellett azzal,hogy veszíthetünk is akár a Galata otthonában. Ami azért örömteli,hogy Tello egymást követő két bajnokin is gólt szerzett. A mérkőzést nézők nélkül játszották,de nem tudom miért. Viszont jól mutatott a vendégszektor elé kifeszített Her Şey Beşiktaş Için feliratú transzparensünk.
Nem tudom,hogy a Török Kupa ebben a szakaszában egymeccses-e? Mert ha így van,akkor az élvonalbeli csapatok közül máris kiszórták a Sivassport, a Kasimpaşát és a Konyasport.
Na,láttam,hogy a Görögország elleni meccset az Ali Sami Yenben rendezik. És ugyan miért? Biztos vagyok benne,hogy az Atatürk Olimpiyat is megtelne erre a meccsre. Pláne ha győzünk Moldáviában!
Üdv: Borbicsek
Hajrá Kartallar ve Hajrá Törökök!

U.i.: Ve bu akşam hajrá Fener!

2007. október 2. 12:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi Günler!

Na,ez igen,ez szép volt Fenerbahçe! 2-2 idegenben,ez nagyon derék eredmény. Megerősítem amit az 1.forduló után mondtam,a Kanaryalarnak megvan az esélye rá,hogy tavasszal is találkozzunk velük a folytatásban. Ez a Deivid pedig több,mint nagyszerű! Gratulálok!

Beşiktaş-Porto 0-1. Igen,tudom pontosan,hogy mindig ezzel a cirkusszal jövök,de akkor is így van!! Ha én valamelyik csapatnak drukkolok,az biztos,hogy a kilencvenedik perc UTÁN veszti el a mérkőzést. Most is a 92.percben. És csak nagyon-nagyon ritkán történik ez fordítva. On-lineban követtem a meccset. És higgyétek el,ahogy telt az idő,egyre inkább nem örültem a 0-0-nak! Mert tudtam,hogy annál rosszabb lesz majd a legvégén kikapni. És így is lett. Külön szerencsétlen helyzet,hogy Bobot már a 27.percben le kellett. Hogy maga a játék milyen volt,azt nem tudom,majd elolvasom Ali Babától.
Ez van,a BL-ből ezennel kiestünk. Féltettem is előre a csapatomat az erős európai élmezőnytől. Előre a 3.helyre,az UEFA Kupa folytatásra!
Estére ileri Galata,ileri Erciyes!
Borbicsek

2007. október 4. 12:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi Aksamlar!
A heti nemzetközi kupaforduló rövid összefoglalója:
FB - EDU 2-2. Sajnos EDU elrontotta a megnyerhető mérkőzést, 1-0-ás FB vezetésnél a 2. félidő elején először egy katasztrófális hazaadással gólpaszt adott az oroszoknak, majd 3 perc múlva Wagner Love-t rúgta fel bután a 16-oson belül. Utóbbi persze belőtte a büntetőt. Így a végén győzelem helyett örülni kellett Deivid egyenlítő góljának. EDU kisegítő akciójáig a CSZKA csak kereste magát a pályán, a meccshez nemigen volt köze. Lugano is tiszta ideg volt, a gól után Edun kívűl őt is le kellett cserélni, mert rugdosott. Viszont a helyükre beálló török fiatalok nagyon jól játszottak. Ez a jövő?

A Besiktasból megint hiányzott az a kis plusz, amivel egy egyébként általa irányított meccset meg lehet nyerni. Bobo bordájába csúnyán beletérdeltek, nagy fájdalmai voltak, le kellett cserélni. Repedése van, 4 hétig nem játszhat. Nobre gyenge, csakúgy, mint Higuain. Tello, Cisse, és most Delgado teljesített elfogadhatóan. Ricardihno teljesen formán kívül van, nem is játszott. Egyébként a meccsen végig szenvedő Porto gyakorlatilag egyetlen helyzetéből megnyerte a mérkőzést, míg a sasok négy lehetőséget is elszalasztottak.
(Viszatérve a GS - Besiktas meccsre, a GS pályáját betiltották talán 6 bajnoki mérkőzésre, még a tavalyi évadzáró FB elleni mérkőzés tényleg csúnya botrányai miatt.)
Tegnap este a GS stadionban a Sion ellen viszont voltak nézők. Teltház volt, közöttük, iletve egész pontosan a Sion Ultrák mellett - csak svájci vendégjegyet tudtam szerezni - én is élveztem a hangulatos török szurkolást, és a sok gólt. Vanczák Vilit sajnáltam, megint Lincoln-t fogta (követő emberfogás), aki egyszer ment el tőle egy lépésre, és mindjárt gólt szerzett egy másik hátvéden megpattanó lövésből. Még Ümit Karan nyújtott kiemelkedőt, de egyébként az egész csapat jól teljesített. A sajtó Hakan Sükürt dícsérte - két óriási helyzetben utolérték és szerelték a svájci védők - a gólpasszáért. Én láttam, hogy le akarta vennia labdát a kapu előtt, de az méterekre pattant el tőle, pont Ümit Karan elé (szó sem volt tudatos passzról), aki bevágta. Egyébként Hakan tisztességesen küzdött.
A török sportsajtóról, megalapozatlan híreikről már kacagva ír a török politikai és bulvár sajtó. A legújabb "tuti" hírként a Fotomac-ban azt jelent meg, hogy a Chealsea-nek török edzője lesz (most nem jut eszembe a neve, a 90-es években szövetségi kapitány volt, talán 2x is).
A K.Erciyes súlyos hazai veresége az Atleticotól benne volt a pakliban.
Ali Baba

2007. október 5. 17:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhabalar!

Igen,én a magam részéről nagyon szeretném,ha ez lenne a jövő. Tehát mint a Fener esetében BL-ben. Legyenek csak a legfontosabb tényezők a török fiatalok a csapatokban! Ne az idehozott külföldi „sztárok”,akiknek aztán tényleg nem sok közük van Törökországhoz. Még FBC írta valamikor régen,hogy a Fener talán már túlságosan is „európai”,azaz török gyökerek nélküli lett.
Az a török edző (Chelsea) szerintem Mustafa Denizli lesz,ő volt kétszer is szöv.kap. az előző évtizedben.
A bajnokság 8.fordulójában otthon megvertük 1-0-ra a Gençlerbirligit. Nem tudom mennyire nehezen,de az eredmény láttán lehet,hogy nyögvenyelősen. A gólt Mert Nobre szerezte,akinek ez a szerdai rossz játéka után hátha felfelé indulást jelent.
A Fenerbahçe meg a BL mellett szerencsénkre a bajnokságban is hozza az eddigi formáját. Ancak 1-1…
Kayseri-Galata 1-1. Minden nekünk megfelelően alakul!
Milyen jó most ez a Sivasspor! Bár ők a feljutásuk óta folyamatosan jók.
A Kasimpaşa meg a Gençlerbirligi OFTAŞ szépen próbálkozik,kapaszkodik. Az Istanbul BB meg csak 2 perccel a vége előtt kapta a vereségét jelentő gólt.
Iyi geceler:
Borbicsek

2007. október 7. 23:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Moldova-Türkiye 1-1… Igazán segíthetnétek abban,hogy én most ilyenkor mit írjak? Azt hiszem,hogy először is Ali Babát kell idéznem: ez a sok remek játékos nem csapat. Figyeljetek ide!: sorrendben és folyamatosan: Norvégia, Bosznia, Brazília, Románia, Málta, Magyarország, Moldávia. Ezeken a meccseken csak egyszer voltunk jók-Brazília ellen,ami hát ugye barátságos volt. Írtam már,hogy a magyarokat a bíró nélkül nem vertük volna meg-szerintem. A többi mind lebőgés és égés. Kezdhetném korábbról is,mert az idei első meccsen kikaptunk Grúziában,és a görögök meg a norvégok ellen pedig az ellenfél kapusa „átállt hozzánk”,ezért lett belőle ami lett. Nos,hullámvölgynek ez a nyolc hónap már azért egy kicsit sok lesz. Mindenestre nagyon várom Ali Baba írásos beszámolóját.
Én nem hiszem,hogy Fatih Terim ezek után még a helyén maradhat. Mindannyiótokhoz szól a kérdésem: ezek után megérdemeljük-e egyáltalán a kijutást.
Most már megírhatom: pár hete 100%-osan rátettem-erre a meccsre kimegyek Kisinyovba. Kitartó munkával Ali Baba még meccsbelépőt is szerzett nekem,erre az történt,hogy egy héttel ezelőtt már nem volt hely a gépen,se oda,se vissza. Nem tudom,hogy akkor most sajnáljam vagy ne?
A görögök meg persze nagy nehezen,egy gól különbséggel bírták megverni Boszniát.
Na iyi geceler (ha lehet egyáltalán ilyesmiről beszélni).
Borbicsek

2007. október 13. 22:46:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba Arkadaşlar!

Na most ez egy olyan helyzet,hogy el kell felejteni mindent,ami eddig volt! A 2007-es eddigi Milli Takim szereplést, a Málta, a Moldávia meccset, a 2004-es,2006-os tornákról való távolmaradást,mindent, ami kötü volt. Şimdi, şimdi aztán semmi sem számít ami eddig volt,ancak ileri nézni! Egy TÜRKIYE-Yunanistan meccs még akkor is európai szintű rangadó lenne,ha teszem azt az egyik csapat a csoport 6.,a másik pedig csak a 7. helyén állna! Ez nemzeti ügy! Nem tudom,jöhetnek-e görög drukkerek,de nem szeretnék balhét! Verjük csak meg őket szépen,békében!
Még mindig nem tudom,hogy miért az Ali Sami Yenben kell rendezni,de megkérem Ali Babát,hogy látogasson ki a meccsre,és vegyen részt hajnalig az utcai ünneplésben!
A magyarországi török drukkerek pedig nézzék az élő közvetítést 19.30-tól a Sport 1-en!
(Persze igazából el sem tudom képzelni,hogy ne nyernénk,csakhát ugye innen lehet nagyot zuhanni-sajnos. Muszály győzni)!
1995. szeptemberében játszották a kijutás szempontjából létfontosságú török-magyar EB-selejtezőt Istanbulban. Valamelyik türk napilap (nem sport) a meccs reggelén úgy jelent meg,hogy a címlapon öles betűkkel hozták: „Vagy győztök,vagy meghaltok!”
Na emiatt a szélsőséges fanatizmus miatt (is) szeretem a türk futbolt!
A meccs után mindenki írjon ide!
Allaha ismarladik:
Borbicsek

EN BÜYÜK TÜRKIYE!!!!!!!!

2007. október 16. 22:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi(?) akşamlar!

Türkiye-Yunanistan 0-1… A mérkőzés első húsz percében néhány helyzetecskével folydogált a játék. Ekkor az látszódott,hogy mindkét csapat rendkívül megfontolt,keveset kockáztató,taktikus és nagyon felkészültek egymásból. Aztán eljött a 20.perc,és onnan kezdve elkezdtek sorjázni a helyzeteink-melyeket rendre rossz befejezések követtek. Ebben az tetszett a legjobban,hogy a játékosaink varázslatos cseleket mutattak be(kötény pl.). Aztán a 35. percben jött két olyan görög ziccer,hogy alig mertem odanézni,de szerencsére ezek kimaradtak.
Aztán sajnos a 2.félidőt én egyértelműen a görögöknek adnám. Elkezdtem érezni a görcsösséget is a játékunkban,és jócskán kevés helyzetünk is alakult ki. A görög gól szerintem még éppen szabályos volt. Arda megoldása és kapufája gyönyörű volt,az nagyon kellett volna! Hamit Altintopot még sohasem láttam ilyen rosszul játszani. (Mondjuk még csak a milli takimban láttam,bayern münchen meccset sohasem nézek.) Nem igazán gondolom,hogy megérdemeltük volna a győzelmet. És ráadásul én úgy tudom,hogy Görögo. eddig még sohasem győzött Töröko. ellen válogatott meccsen. Tehát ez van,fogalmam sincs,hogy mi lesz a jövőben. És még a bosnyák-norvég is 0-2 lett.
A szurkolásról. A biztatás végig jó volt,csak azt nem tudom,hogy miért nem volt minden drukker kezében zászló,mint az inönüs meccseken? Meg transzparens is nagyon kevés volt. És nem tudom,hogy miért kellett a mieinket a 87.perctől állandóan fütyülni,hiszen még mentek előre. Viszont láttam a képernyőn át jónéhány Beşiktaş mezes meg Fener mezes szurkolót,bizonyítván,hogy ilyenkor aztán teljes az egyetértés!
Remélem,a Galatasaray péppé veri ezért a Panionioszt az UEFÁ-ban!
Iyi geceler:
Borbicsek
En Büyük Türkiye!

2007. október 17. 22:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam
Szívesen mondanék valamit a tegnapi meccsel kapcsolatban, de azért nem tudok, mert én már a Málta meccs után nem Terimmel képzeltem el a jövőt. (nem a Málta meccs miatt konkrétan, de az épp elég indok lett volna..)Most meg?... Norvégiában nyerni?
Újat nem mondtam. Ennyit tudok innen mondani.
1 hónap múlva "győzelem vagy halál!" .......
Üdv
Laci

2007. október 18. 23:10:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!

Bevallom nektek őszintén,szinte teljesen biztos voltam benne,hogy engem jó ideig semmi sem lesz képes kiragadni a görög meccs miatti apátiámból. Erre a Süperlig 9.fordulójában: Trabzonspor-Beşiktaş 2-3 !!! És micsoda egy meccsen! Evet,tudom,hogy az ősszel volt már ilyen meccsünk(Denizlispor),de most az ellenfél már a 6.percben elment 2-0-ra,és ez a csapat mégis a 4.számú türk takim,a Karadeniz Firtinasi volt,és ráadásul idegenben játszottunk! Ez egy páratlanul nagyszerű diadal volt! Gratuláció érte az egész csapatunknak! És ami a szédítő az egészben, Rüştü 79.percben történt kiállítása után a hat perccel azelőtt győztes gólt szerző Bobonak kellett beállnia védeni! (Nadehát mi,siyah-beyaz taraftarlar emlékszünk még ilyen-2004/05,FB-BJK 3-4,és a 80.perctől a kapuban a csatár Pancu). Ez a meccs meggyógyította valamelyest a görög meccs miatt vérző lelkemet.
A lehető legjobbkor játszott a Galata is 0-0-t az Ankarasporral! Attól félek,hogy a Manisaspor nem fog tudni elhozni egy pontot Sivasból.
Üdv: Borbicsek

2007. október 22. 14:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

BEŞIKTAŞ! BEŞIKTAŞ!! BEŞIKTAŞ!!!
Beşiktaş-Liverpool 2-1!!! Barátaim,Kartal taraftarlar! Levertük a gőgös angolokat! Micsoda nem várt diadal a tavalyelőtti címvédővel szemben! Erre mindenki odafigyel Európában. Bobo sonsuz!
Ő már nekem olyan,mintha a Dolmabahçe negyedben élt volna mindig is! Úgy imádom a csapatomat! Trabzon ve şimdi Liverpool! Görögök elleni mérkőzés: elfeledve! Ezzel válik reális céllé a 3.hely a csoportban! Köszönjük a ma estét Ertugrul hoca! Pénteken este az M1-ről fel fogom venni a meccs összefoglalóját. De szeretnék most az istanbuli utcákon ünnepelni,mondjuk úgy hajnal fél 5-ig!
Viszont a Fenerbahçe nekem most már csalódást okoz,ha nem jut tovább a csoportból: nagyon jó döntetlen Hollandiában!
Çok iyi geceler:
Borbicsek
EN BÜYÜK BEŞIKTAŞ!!!

2007. október 24. 23:10:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Néhány napig (hétig) nem tudtam időt szakítani, hogy írjak a blogra. A válogatott görögök elleni veresége benne volt a levegőben, a szurkolók már a mérkőzés előtt sem igazán bíztak a csapatban. A meccs vége előtti percekben pedig érezték, már tényleg semmi jóra nem számíthatnak, így minden török játékost "búúztak", kivéve "Mehmetcik" Aureliót, akit éljeneztek. De ez utóbbi már inkább a politikai hangulat része volt.
A hétvégi bajnokikon a Fener végre játszott, a Galatáról pedig bebizonyosodott, hogy nem mindenható. Így most szorosabb az élmezőny. Bár a Sivas vezet, de ez szerintem a szezon feléig sem marad így. A Besiktas rossz bíráskodás mellett nyert Trabzonban. Rüstü mellel vitte el a labdát a 16-oson kívűl, a bíró mégis leküldte őt a pályáról. De a csatár Bobo igazán jól védett a helyén, és a csapat megőrizte a 3-2-es eredményt. A Trabzonból Ziya Dogan, az Ankaragücütől Brieghel edzők kapták meg a héten "elbocsátó szépüzenetüket". A bordó - kékeknél már megtalálták az utódot: Ersun Yanal (a nagy körforgó).
A hétközi BL meccseken a kanárik nyerhettek volna a PSV ellen, sajnálom, hogy ezt a pályán a játékosok nem érezték. Sajnos az angol bíró a meccs utolsó negyedrészére már nem adott sanszot, mivel jogtalanul kiállította Deividet. A Besiktas szenzációs volt. Most hiányzik igazán, hogy a Porto ellen itthon a végén az egy pontot is elvesztegették. A Galatasaray az UEFA kupa mérkőzésen az első félidőben 3 góllal is nyugodtan vezethetett volna, de a helyzeteket kihagyták, a játékosok önzősködtek és szinészkedtek. Ez a második félidőben megbosszulta magát, a franciák váratlanul szereztek egy gólt, és ettől fellelkesedve, felgyorsulva az összecsapást is megnyerték. Úgy érzem, az oroszlánoknak a közeljövőben a bajnokságban is lesznek nehézségeik.
Ali Baba

2007. október 26. 13:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Beşiktaş-Istanbul BB 0-0. És most kell higgadtnak maradnom és nem megsértődnöm. Egyfelől ugye az egyik újonccal játszottunk döntetlent hazai pályán,másfelől viszont ott a nagyon közeli szép emlék,hogy két ragyogó meccset játszottunk a Trabzon és a Pool ellen. Milyen volt egyébként a tegnapi meccs? Nagyon fáradtan játszottunk? Vagy felszívta magát ennyire az Istanbul BB?
Sajnos a helyi nagy vetélytársaink is győztek egy gól különbséggel,csak az a kár,hogy a Galata egy utolsó percben szerzett góllal. Egyedül a Sivasspor kapott ki-Konyában.
Az Ankaraspor pedig megszerezte idei első győzelmét,és pont a fővárosi rangadón,a Gençlerbirligi ellen.
Üdv: Borbicsek
Hajrá Siyah-Beyazlilar!

U.i.: Akkor tényleg sajnálom-a fentebb leírtak után-,hogy a Galata így elcseszerintette a bordeauxi meccset!

2007. október 29. 19:48:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!

A 11.fordulóban:Fenerbahçe-Beşiktaş 2-1. Rettentő jól indult,mert a fenomenális Bobo már a 3.percben vezetést szerzett a Şükrüben. Nincs bennem se düh,se felháborodás az eredmény miatt. Inkább csak csendes beletörődés. Ugyanis még augusztusban megnéztem a sorsolást,és láttam,hogy mindkét nagyhoz idegenbe megyünk. Már akkor arra gondoltam,hogy könnyen lehet: ebből biza nulla pont lesz a végén. Nem baj,tavasszal meg majd mi győzünk mindkettejük ellen. Hozzuk a 6 pontot!
Szegény Gençlerbirligi OFTAŞ. Így elveszíteni egy meccset. Ráadásul a konyai gólszerző,Veysel évekig Gençler játékos volt. Az újoncok közül az Istanbul BB tényleg nagyon jó (Kayseri 1-1). Muszáj megemlíteni,hogy a szlovák Holosko milyen nagyszerűen játszik már két éve Manisában. Őt hozták Böőr Zoli helyére.
A hétvégén persze a legszebb a eredmény a Gaziantep-Galatasaray (1-1) volt. Csak kár,hogy Servet két perccel a vége előtt kiegyenlített.
Üdv: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!

2007. november 5. 12:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

8-0. Mindössze 20 percig voltunk a pályán. Mondjuk eleve nem volt egy szemernyi esélyünk sem. Voltak hiányzóink is,de ez most nem számított. Bobonak egyetlen villanása volt. Ezen a nyolcason egy picit már azért Ertugrulnak is el kell gondolkodnia. De az is igaz,hogyha az angolok csak a kapu felé néztek,az már gól volt. Mindössze két szép momentum akadt: egyszer Mehmet Sedef megcsillantotta tudását,valamint amikor totálban mutatták a szektorunkat,két Galata,és egy Fener mezes szurkolót is lehetett látni,amint nekünk szurkoltak. És ez így szép…
Azért kishitűen futballozva nem lehet mérkőzést nyerni. Nekünk egyetlen dolog maradt csak-a két héttel ezelőtti 2-1,azt már senki sem veheti el tőlünk.
Mit tesz ilyenkor az igazi szurkoló? Ettől kezdve még jobban elkezd szurkolni a csapatának,mint én teszem azt most a Besiktasnak.
Borbicsek
Hajrá Kartal!

2007. november 6. 22:54:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Elég egyértelmű, hogy a török csapatok, a majdnem dupla első osztályúnak mondható kerettel bíró fener kivételével, nem bírják a szombat - szerda - szombat terhelést. A Besiktas a Fener elleni hajtós (és igazságtalanul elveszített, mivel a 93. percben rúgtak egy teljesen szabályos, de meg nem adott gólt) múlt hétvégi mérkőzése után nem tudta magát lelkileg és fizikailag felszívni a Liverpool elleni BL összecsapásra. Lett is belőle egy 0-8. Sajnos a tendencia nem állt meg, mert tegnap az Inönü Stadionban a Sivas is győzött ellenük (1-2). Pedig a szünetben még 1-0 volt (szép akció - Bobo gól) a sasoknak, sőt a Sivas kiállítás miatt 10 emberre fogyatkozott. Ettől meglepetésre a Sivas javult (gyorsult) fel. Először Rüstünek kellett bravúrral védenie, azután viszont már ő is tehetetlen volt az Ibrahim Toraman buta szabálytalansága (és kiállítása) után elvégzett jobb felső sarkos Sivas szabadrúgás lövéssel szemben. Ez padlóra küldte a csapatot, szinte törvényszerű volt a 2. sivas gól. Egyébként a bajnokságban ma estig még mindenképpen vezető vidékiek meglepően szervezetten, és szépen játszottak. A hétközbeni, számomra meglepő UEFA kupa Galata vereség (2-3) után az oroszlánok ma a bajnokságban a Gencler ellen otthon győzelemmel visszaszerezhetik az első helyet a bajnokságban. Ebben a szezonban a korábbi betiltás miatt ma játszanak először közönség előtt saját pályájukon. A BL-ben a PSV ellen szerdán nagyon okosan játszó, és győzelemmel (2-0) záró Fenernek viszont nehéz dolga lesz ma Kayseriben. Pedig pontot, pontokat kell szereznie, ha nem akar megint lemaradni. Egyébként Adriánót szeretnék Isztambulba hozni, mivel keveslik a gólerős csatárok számát és (az egyébként sérült) Kezmanban is egyre kevésbé bíznak.
Ali Baba

2007. november 11. 14:23:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Egyszerűen képtelen voltam bármit is írni ide a kedd este után. Pedig ott volt a kupákban a Fener és a Galata meccse is,de ezekről sem írtam,pedig lett volna mit-mind jó,mind rossz értelemben.
És aztán jött a bajnoki forduló: Beşiktaş-Sivasspor 1-2. Hihetetlen válságban a csapatunk! A pool elleni hazai 2-1 óta lenn vagyunk a pincében. Rüştü védett-ezt nem is csodálom. Bobo megrúgta a szokásos gólját,de utána fordított az ellenfél. Szeretnék minél többet megtudni a csapatom körüli történésekről! Most még a Fener kayseri-i vereségének sem tudok örülni. (A régi nagy trabzoni játékos,Tolunay jól cserélt). Más meglepetés meg szerintem nem történt. Ki ez az Orkun nevű kapus a Galatában?
Iyi geceler: Borbicsek
Hajrá Kartal!
U.i.: Na,azt meg csak ebben a percben olvasom,hogy az FB ellen rúgtunk egy szabályos gólt. Rohadt élet!

2007. november 11. 22:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sajnos a Fenernél jött be, amit vasárnap délután mondtam. Ők a bajnokit nem bírták, főleg az idegekkel volt baj. Meg kell jegyeznem, hogy 1-0-ás kanári vezetésnél Edu-t jogtalanul állította ki második sárgával a bíró (nem volt kezezés, a melle oldalával állította meg a labdát). Ezután a Kayseri fordított az idegtől már csak az ámokfutásra koncentráló feneresek hülyeségeit kihasználva. A Fener most többet veszített, mint amit a Besiktas elleni rosz bírói ítélettel nyert.
A Fenerbahce - Besiktas meccsen a bíró nem téves les, hanem egyvélt lökés miatt nem adott gólt, és már két másodperccel a gól előtt fütyült. Ezért a gólt tényleg nem adhatta meg. Más dolog, hogy a lökés szerintem nem ért sípszót. Azt szokták mondani, ilyen a foci. De a bírók össze-vissza tévedései már minden határon túllépnek. A válogatott mérkőzések miatti szünetben remélem minden "jó" csapat kipiheni magát, és fejben is helyre kerülnek a játékosok.
A Galatás Orkun kapusnak utána kell néznem, egyszerűen nincs elég időm a sporttal foglalkozni (legalábbis nem annyi, amennyit szeretnék).
Ali Baba

2007. november 12. 16:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Mivel e hét közepén „holtszezon” van,én meg éppen ezt kihasználva akartam néhány dolgot kérdezni. De megértem Ali Baba,hogy most túl sok a dolgod. Nekem a válaszok később is jók lesznek-ha hetek múlva,nekem úgy is jó!
1. Végülis miért adta el a Beşiktaş Gökhan Güleç-et a Denizlispornak a nyáron? Annyira mégsem volt jó?
2. Mi az oka,hogy a Galatasaray eladta a válogatott Necati Ateş-t az Ankaraspornak? Mert Emre Aşikot gondolom az életkora miatt.
3. És végül a legfontosabb: hová tűnt a Göztepe Izmir csapata??? Az 1.-től a 4. ligáig mind a négy osztályt átnéztem,és sehol sem találtam őket. Egy ekkora hagyományokkal és ekkora szurkolótáborral rendelkező csapat!?!? Hihetetlen…

Teşekkür ederim: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!

2007. november 13. 22:02:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlarrr!!!!

Heyyy-heyyy-heyyy,oleyyy-oleyyy-oleyyy!!! Győztünk-győztünk-győztünk!!! TÜRKIYE-TÜRKIYE-TÜRKIYE!!! Norveç-Türkiye 1-2!!! Már napokkal a meccs előtt azt mondogattam,hogy egyetlen dologban bízhatunk csupán: ez pedig a török virtus! Hogy az óriási tét megsokszorozza az erőnket! Végre az európai mércével is sztár idegenlégiósaink is gólt szereztek! De kellett már! Nagyon részletes beszámolókat kérek a meccsről,mindenkitől,aki csak látta! Ali Baba,pontos leírást kérek mindarról,ami Istanbul utcáin történt! Gyertek,üvöltsük szét együtt az éjszakát. Most éjjel 1 óra van,és most lendülök csak igazán bele! Bosna-Hersek ellen kezünkben a sorsunk!
ÜÜÜÜÜdv: Borbicsek
EN BÜYÜK TÜRKIYE!!!

(Moldáv-magyar 3-0? Nem történt itt semmi különös. Csak éppen helyreállt a rend…)

2007. november 18. 0:59:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Borbicsek utolsó mondatához: Szűk a fiatal magyar csapat harcra kész kerete, így Juhász Roland hiányát már nem tudja a védelem elviselni. Ráadásul szerintem szakvezetői hiba valakit középre hozni a védelem széléről és elvárni, hogy jó teljesítményre lesz képes. És az is igaz, hogy éppen nem volt a keretben jó védekező középpályás sem. De talán a görögök ellen...

A török csapat győzelme eufóriát okozott egész Törökországban. Az isztambuli utcákra tízezrek tódultak ki, szóltak az autódudák, az autókkal össze-vissza száguldoztak félig kilógva az ablakokon, lengtek a zászlók, a tereken énekeltek, szurkoltak a tömegek. Hallottam, hogy vidéken is hasonló volt a forgatókönyv. Szóval a szokásos. Félek, a félholdasok megint túlreagálják a győzelmet, és ez esetleg visszaüthet a bosnyákok ellen. Annyi arcát mutatta az idén a török csapat, hogy egyáltalán nem mehet biztosra. Valljuk be, a norvégok nagyon gyengén játszottak, kellett a győzelemhez két jól eltalált lövés egy meccsen belül, egy bravúrra nem képes norvég kapus, és még plusznak valami pozitív is a török oldalon, a mezőny legjobbjának, Gökhan Gönülnek a beállása a 19. percben 0-1-nél. Nagyon várom a szerda esti összecsapást és szorítani fogok azoknak, akiket itt Törökországban megismertem, és akiket jövőre az EB-n szeretnék látni.
Ali Baba

2007. november 20. 15:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

MEGVAN!!! SIKERÜLT!!! MEGCSINÁLTUK!!! Kijutottunk az EB-re! Türkiye-Bosna-Hersek 1-0! Gól: Nihat. Annyi keserű pirula után,két kihagyott világesemény után megint készülhetünk a jövő nyárra! És én már menet közben majdnem csalódtam Fatih Terimben. Láttam már DVD-n,hogy miként “dolgozik” az öltözőben,hihetetlenül szuggesztív egyéniség. Mondjuk alaposan benne lettem volna a lekvárban,ha nem jutunk ki,hiszen már tavaly októberben írásba adtam,hogy ott leszünk az EB-n.
Még vissza a norvég meccshez. Azt el is felejtettem írni,hogy Fatih milyen bátran változtatott,és nyúlt az eddig keveset szereplő játékosokhoz,és bejött a húzása! Végülis egy 1 órás összefoglalót láttam a meccsről,és nekem nagyon tetszett a színvonal. Én a norvégokat sem láttam gyengének.
Köszi Ali Baba a beszámolót az ünneplésről! Biztos,hogy minden török városban ez volt a helyzet. Csak egyszer részese lehetnék egy ilyennek! Pl. ilyesmi volt tavaly az autós felvonulás Pesten is,amikor megérkezett a törökök ausztriai különítménye a Puskás stadionhoz-csakhát valamivel kissebb létszámmal. Lécci írd meg,hogy mi volt a bosnyák meccs után is! Teşekkürler!
És akkor kérném a beszámolót is a meccsről! Milyen volt? Nehezen jött-e össze az 1-0? Idegesen játszottunk-e? Erős volt-e az ellenfél? Egyénileg ki volt kiemelkedő? Eszméletlen mélységekből kellett ide visszakapaszkodnunk...

Mutlu iyi geceler:
Borbicsek

EN BÜYÜK TÜRKIYE!!!

U.i.: Ali Baba,ha majd csökken a munkád,tudnál válaszolni a fentebbi kérdésekre?
Ráér egyébként,csak majd számomra érdekesek lennének a válaszok. Majd...

2007. november 21. 23:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Gratulálok a Milli Takim-nak!
Ugye mondanom sem kell hogy júniusban Ausztria-Svájc török megszállás alatt lesz tartva. (ha már észak-Irakba nem nyomultak be...még) Így meg főleg, hogy az angolok maradnak ahol vannak...
Az 1-0 nekem egy "kritérium" eredmény. Ugyanis szerintem egy profi csapat bárhol-bárki ellen képes csak 1-0-ra nyerni (vagyis tudnak lőni egy gólt, és képesek azt meg is tartani) Ezzel közel sem azt akarom mondani, hogy a török válogatott profi a szónak ebben az értelmében (ettől messze van), de tegnap kiélezett helyzetben képesek voltak erre és ez jel lehet a jövőre. Fatih Terim változatlanul "nem az esetem", de ez van, ezt kell szeretni... (ez egy olyan csoport volt, ahol a török válogatottnak már szeptemberben biztosítania kellett volna az EB részvételt, legyünk őszinték) NA de ha már így alakult, akkor van fél év csiszolni a "gyémántot" és szervezni az osztrák-svájci utat. Remélem nem a legkisebb stadionokba kapnak besorolást!!
Várom én is a beszámolót a meccsről.
Üdv
Laci

2007. november 22. 11:59:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A tegnap esti isztambuli tüzijátékok (a Galata stadionnál és a város több más pontján is volt) és utcai ünneplések után ma meglepően sokan voltak azon a véleményen, hogy ez a "baráti" Bosna elleni játék az EB-n kevés lesz a csoportból való továbbjutáshoz. Én a bosnyákok elleni mérkőzésen a török csapattól a norvégok elleni gyors passzos, és néha elég ötletes játékot láttam viszont. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy fotbaloztak, ha nem is minden hiba nélkül, nemúgy, mint legutóbb Málta, Gera kiállításáig a magyarok, Moldova, vagy Görögország ellen. Most nagy erőket mozgósítottak a fiúk (a felajánlott győzelmi prémium sem volt kicsi!), ennek ellenére az első félidőben a gól elötti pillanatot kivéve nemigen jutottak helyzetig. Hála istennek a szinészkedő, bíróval állandóan perelő játokosok már a hétvégén sem kaptak mezt, így most ez csak nagyon ritkán vonta el a csapat figyelmét a játéktól. A második félidőben Hamit kapufája és Tuncay nagy ziccere alapján a továbbjutás is előbb eldőlhetett volna, de így sem kellett a bosnyákoktól nagyon tartani, mivel kapura jószerivel nem is lőttek. Ez szerencse, mert én Rüstü-ben mindig benne látom a gólt (a bekapottat), de így, hogy szinte meg sem kísértették, bűnözni sem tudott. A bosnyákok tényleg nem törték össze magukat, feszültség, veszekedés a pályán nem volt, sárga lap is csak 3 (Semih, Berberovic, Krunic), azok is enyhébb fokozatú események után. A védelemből 3 játékost (Gökhan Gönül, Emre Asik, Hakan Balta), a középpályáról Mehmet Aureliót (az egyébként jó, de megint nem sokat védekező Emre Belözoglu-t is kisegítette) és Arada-t emelném ki (bár utóbbi nagy játéka mellett időnként nem bírt megszabadulni a labdától). Elől Nihatot a gólja minősíti, de Semih is helytállt. Egy kicsit ijesztő volt, amikor a a 61. percben Semih helyet Sabri lépett pályára, de végül nem lett baj belőle (sok jó sem).
A mérkőzés után Ulusoy TLSZ elnök érzelmileg teljesen kiborult, sírt, attól lehetett tartani, hogy infarktust kap az örömtől. A mai lapokban sok képet hoznak le a különböző városi (Adanától Urfáig) ünneplésekről. Egy közös bennük, szinte csak vörös szint látni mindenütt.
A selejtezőkön összesen 39 játékos (nem kevés!) lépett pályára a félholdas csapatban, kiváncsi vagyok kik maradnak a keretben az EB-re. A szurkolók lelátóra készülő kerete már a rajtvonalnál áll, több millióan fognak versengeni azért a néhány tízezer jegyért, amit a törököknek biztosítanak. A nyár elején vörös szinben pompáznak majd az osztrák és svájci utcák és stadionok.
Egyébként az EB sorsolási kosarakat figyelembe véve nem kizárt például egy olyan csoport, hogy Hollandia, Olaszország, Németország és Törökország. Így nem csoda, hogy itt is mindenki izgatottan várja a december 2-i sorsolást (remélem nem tévedek a dátumot illetően).
Ali Baba

2007. november 22. 16:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Olyan furcsa,alig bírok a bajnokságra koncentrálni,a válogatott ünneplése után. Végre én is találtam fotókat a neten a szerdai utcai fesztiválokról. Én például Samsunt,de videókat is leltem,azokat melyek Hakkarit és Mardint mutatták be.

Gençlerbirligi OFTAŞ-Beşiktaş 0-1,természetesen Bobo. Bekasszíroztuk a kötelező 3 pontot a magabiztos középcsapatnak számító ankaraiak ellen. Ezért is nem bánom a vékony különbséget. Sajnos minden vetélytárs győzött,gondolom a bordó-kékek rettentően örültek,hogy a 89.percben vesztették el a meccset a Hüseyin Avni Aker-ben,a Galata ellen. A Sivas sem adja alább.
Yusuf Şimşek-nek meg jó hete volt,sikert ért el a válogatottban,valamint ő lőtte a Denizli első gólját Istanbulban.

Üdv: Borbicsek

Hajrá Beşiktaş ve Türkiye!

2007. november 26. 20:32:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A hétvégi bajnokihoz:
A Besiktasnak nem volt könnyű dolga, bizonyíték erre, hogy a csapat, és a mezőny legjobbja a kapus Rüstü volt. Egyébként most tényleg nem sok minden változott a tabellán, nyertek az élcsapatok (a Trabzont már nem számolom oda), és a Sivas kivételével készülnek a hétközi nemzetközi kupafordulóra.
A befejeződött EB selejtezőhöz még egy információ: a pályán eltöltött időtől függően a továbbjutás 150.000 - 500.000 dollárt ér a játékosoknak. Utóbbit kapta például a 1000 perc felett játszó Mehmet Aurelio és Hamit Altintop. Aki egy percet sem játszott, de kerettag volt, az 150ezerrel gazdagodott. Ezt azért kicsit túlzásnak tartom (8 ilyen játékos is van), de az még megrázóbb, hogy összesen 48-an járulhatnak a kasszához.
Most pedig a válaszok Borbicsek kérdéseire:
1. Gökhan Gülec egy évre kölcsönbe ment Denizlibe. A Besiktas ellen nem is léphet pályára. A döntés a kölcsönjátékról magáé,Gökhané volt. Miután Ertugrul Saglam közölte vele a nyáron, hogy nem számít rá a kezdőben, kijelentette, hogy kölcsönbe elmegy, mert nem akar a kispadon ülni.
2. Necati többször volt a szezon végén sérült és utána nehezen talált magára, ezért (őt is) kölcsönadták Emre Asikkal és Orhan Akkal együtt az Ankaraspornak. A szerződés egy évre szól. A megállapodás része, hogy a mostani szezon végén a 20 éves Özer Hurman 1,5 millió líráért a galatáé lesz. Az oroszlános klubbnál egyébként úgy gondolják, hogy a későbbiekben (akár jövőre) Necati visszatér hozzájuk.
3. A Göztepe Izmír jelenleg az amatőr ligában játszik. No comment.

A hétvégén egy nagyon jó hangulatú kosármérkőzésen voltunk a Besiktas Cola Turka Csarnokban. A sasok szoros meccsen veszítettek az idén vitézkedő Galata ellen. A férfi kosárbajnokságban ezévben eddig igen szoros a versengés, nincs már nyeretlen sem, és az alapszakaszt még akár 6-8 csapat is megnyerheti.
Ali Baba

2007. november 27. 17:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!

Beşiktaş! Beşiktaş!! Beşiktaş!!! Megvertük az O. Marseille-t 2-1-re! Megint csak on-line-ban, az UEFA honlapján tudtam követni a meccset. Sokáig minden jól alakult,aztán kiegyenlítettek a franciák,rettenetes érzést okozva ezzel nekem. Ve aztán… aztán…jött Bobo! Bobo!! Bobo!!! A 88.percben bevágta a győztes gólunkat! Hát mi ez,ha nem talpraállás? Még az én vérmes reményeimet is felülmúlta a kedves csapatom,hogy ilyen hamar sikerült! Pedig a 8-as,majd utána a hazai vereség a Sivastól azt vetítette elő,hogy elúszni látszik a hajó. Aztán a Milli Takim már elég szépen meggyógyította a fájó lelkemet,utána nyertünk idegenben a GBO ellen,tehát fel tudtam már magam vértezni bizakodással a tegnapi meccs előtt.
Bobo pedig kezd abszolút egyet jelenteni a Beşiktaş támadójátékával. Örökre beírta magát a csapat több,mint 100 éves történelmébe. Azért Ertugrul nagyon szépen helyrerakta a csapatot ismét.
Szegény Fenerről most nem írok,és különben is,ők tovább fognak jutni.
A Galatának pedig erkölcsi kötelessége is győzni ma este Athénben,a török-görög (0-1) miatt.
Üdv: Borbicsek
En Büyük Beşiktaş!

2007. november 29. 10:04:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szeretném a magyar focit olyan helyzetben látni, hogy decemberben még 3 klubcsapata áll a nemzetközi kupákban, sőt jószerivel a továbbjutás is a csapatok saját kezében van.
A Fener BL veresége a 11 nem olasszal kezdő Inter ellen benne volt a forgatókönyvben. Egy félidőt bírták (addig volt erő Deividben, Semihben és Aurelioban), azután az Inter simán átgazolt a kanárikon. Sajnos Alex megint gyenge volt, a csere Appiah pedig teljesítmény helyett újra csalódást nyújtott. Két hét múlva a PSV meccsükön otthon most csak szenvedő CSZKA ellen nyernie kell a kadiköyi csapatnak (ha az Inter legalább pontot szerez Eindhovenben a PSV ellen, akkor akár ki is lehet kapni) és máris részese a BL rájátszásnak.
A Besiktas tényleg sokat köszönhet Bobonak, késői gólja nagy teljesítmény volt. Nekem Tello, Delgado és Baki teljesítménye tetszett még. Ricardinho viszont mintha pályán sem lett volna. Rüstü 35 méterről küldött lövést ütött be a sarokba. A sasok Portóban megszerezhetik az áhított másdik helyet és továbbjutást a csoportból, ehhez a győzelem több, mint elég.
A Galata ledarálta a Panionioszt. Végig irányították a mérkőzést és csak azért nem szereztek gólt már az első félidőben, mert túl sokan voltak a középpályán és állandóan egymásba (és Lindenrothba) botlottak. A minősíthetetlenül gyenge Lindi helyett a szünetben Hakan Sükür lépett pályára. A görögök megijedve a nagy öregtől, másfél embert azonnal rá csoportosítottak, így Serkan Calik a csapat ügyeletes gólszerzője, és a középpályások is szabadabban játszhattak. Három gólig meg sem álltak. A spanyol bíró korrekt és igazságos volt, egyáltalán nem befolyásolta a pálya hangulata. Ha a Panioniosz nem nyeri meg a hátralévő két mérkőzését (A. Wien Bécsben és a Bordeaux otthon) akkor december 19-én az osztrákok ellen Isztambulban egy győzelemmel az oroszlánok is továbbjuthatnak.
Ali Baba

2007. november 30. 10:12:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!

Elnézést kell kérnem Tello-tól,őt is említeni akartam szerdán a kiemelendők között,csak elfelejtettem! Mindenestre ma éjfélkor felveszem a BJK-OM összefoglalóját az MTV 1-ről.

Bravo-bravo Cim-bom-bom!!! Panionios-Galatasaray 0-3!! A sárga-pirosak megtették a kötelességüket,bosszút állva a Milli Takim októberi,hazai selejtező vereségén! Gratulálok,most már csak jussanak tovább valahogy a csoportból. Szép volt Hakan! Ali Baba,milyen volt a hangulat a stadionban? Nagyon ellenségesek voltak görögök? Dobáltak is esetleg,mint márciusban,Pireuszban?
Még mindig ki vagyok akadva a Göztepe Izmiren! Amatőr liga? Hiszen 2003-ban még I.osztályúak voltak! Nem tudom,hogy viseli ezt a kőkemény ultracsoportjuk,a Yali?

Üdv: Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!

2007. november 30. 12:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!

Álomcsoportban a Milli Takim! TUR,POR,SWI,CZE! Azt persze nem mondom,hogy kötelező a továbbjutás,de mindenképpen jók az esélyek rá. Kár,hogy reménytelen jegyet szerezni a meccsekre.

A Süperligben jó nagyot botlottunk:Beşiktaş-Rizespor 1-1. Nem tudom,mi volt ennek az oka,talán még az OM meccs? És ráadásul még a fekete-tengeriek mentek 0-1-re. De legalább Delgado megint gólt lőtt,ideje volt már.
A Galatasaray még nagyobbat botlott(szerencsére)! 2-2-t játszottak otthon,de ők egy újonccal,az Istanbul BB-vel szemben! Nagyon mérges voltam,hogy 18 perccel a vége előtt még 0-2-re mentek a „kicsik”,aztán a sárga-pirosak csak kiegyenlítettek.
Most látom csak,hogy a kaleci Ömer Çatkiç visszatért oda,ahonnan indult: a Gaziantepsporba. Ő volt a 2002-es VB-n Rüştü cseréje,és védett is,tehát világbajnoki bronzérmes.
Üdv: Borbicsek
Hajrá Kartal!

2007. december 3. 8:33:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

EB sorsolás:
A csoport hozható, de nehéz. Svájc nekem nehezen behatárolható. Otthon lesznek, lehet hogy némi hátszelet kapnak és közel sem lebecsülendőek. A másik kettő közül szerintem a csehek a veszélyesebbek. Őket tartom a legesélyesebbnek a csoportelsőségre. Ők nagyon jó torna csapat, csoportmeccsek idején mindenképp. A portugálok szerintem most leszállóágban vannak.
Csoportmeccsek után jún. 20.-án, ha a törökök 2.-ok lesznek a csoportban, akkor Bécsben fognak játszani az első kiesési meccsüket. Egy zarándok utat itt szerintem érdemes megejteni, már az is valami, ha ott lehetünk a városban a meccsnapon...
Laci

2007. december 3. 18:24:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Tamam Laci,én benne vagyok,legalább Bécsbe menjünk el! Jegy biztos nem lesz,mert a Práter csak 50 ezres. Örülök a felvetésnek,legalább egyszer hadd őrjöngjek már együtt a török szurkoló sereggel bármely város utcáin! A meccset meg majd megnézzük valahol a városban kivetítőn.
Üdv: Borbicsek

2007. december 3. 22:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Borbicsek kérdésére: a görög szúrkolók a Galata ellen nem látszottak ellenségesnek. Még fújolás is alig volt, nemhogy dobálás. Tegyük hozzá, az oroszlánok végig irányították a mérkőzést, ettől mintha a nézők is megszeppentek volna.
A hétvégi bajnokin a Besiktas 18 lövésből 10-szer eltalálta a kaput, de csak egy lett gól. A Rize 10-ből 3-szor célzott pontosan, egy be is ment. A kupameccs miatt voltak fáradtak fizikailag és fejben is a sasok (és az oroszlánok is). Egyébként mindkét ellenfélnél jól védett a kapus. A Besiktasból hiányzott még Tello is. A Galatában az elején megsérült Lincoln, jelenleg alig van jól játszó középpályásuk. Egyébként 1-2-nél a bíró az idegbajos Hasan Sast is kiállította a Galatából, így kész csoda az egyenlítés a 92. percben. Morálisan és fizikálisan is erősek Hakan Sükürék (végigjátszotta a mérkőzést), eddigi 27 bajnoki góljukból 10-et az utolsó 15 percben szereztek. Megérdemelten egyenlítettek.
A Fener többszörös égés után végre egyszer legyőzte a Denizlit, ráadásul az 1-0 nem is fejezi ki a tényleges különbséget. Tegyük hozzá, a Fener az Inter elleni meccsen a második félidőben már nem nagyon hajtott, így pihentebbnek tünt a bajnokin, mint a másik két sztambuli csapat.
Werner Lorantnak most a Kasimpasanal köszönték meg, hogy sikerült stabil utolsó helyre vinnie a csapatot. Az eredménytelenség és az utilapu is előre boritékolható volt. A Sivas is botlott, Necatiék az Ankarasporral javuló formában vannak, így én vártam is a fővárosi győzelmet.
Az UEFA sorsolásra meghívtak egy isztambuli szállodába, kb. kétszáz nobilitással, újságíróval, stb. egy nagy kivetítő előtt szurkolhattuk végig a csoportok kialakulását. (Számomra nem mellékesen eközben kolbászokat, sült sertést!! párolt káposztával és knédlivel, stb. stb. majszolhattam.) Érdekes módon előzetesen sok török szerette volna Svájcot (naja édes a bosszú, és a visszavágás lehetősége ezzel adatik meg). Szerintem nem rossz csoport az A (tuti jobb, mint a C és a D csapatai sem fekszenek a törököknek), innen tovább lehet jutni.
Ali Baba

2007. december 4. 14:13:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Remélem mindenki élvezte a Noel Baba-t (a Mikulást így hívják itt, Törökországban ).
De beszéljünk inkább a fociról: már csak két forduló maradt a török Super Lig őszi szezonjából. A Galata mögött egy ponttal a Fener, mögötte hárommal a Besiktas...., akár szokásosnak, papírformaszerűnek is lehetne mondani, hog a három nagy szorosan egymás mögött. Csakhogy ez a 2-4. hely felsorolása volt, mert az első helyről a Sivaspor néz vissza a mezőnyre a mai 2-0-ás Denizli elleni siker után.
A sasok még pénteken este Bursában, Delgado utolsó percekben szerzett góljával szereztek 3 pontot. A legutóbbi mérkőzések a Besiktasnál Delgado-ról szólnak.
A nagy rangadó Kadiköyben, szombaton este volt. Az oroszlánok Lincoln, Lindenroth (sérültek) és Hasan Sas (a múlt héten kiállították) nélkül próbáltak ellenállni a kanárik rohamainak. Nem sok sikerrel. Úgy lett 2-0 a Fener javára, hogy 3-4 óriási helyzetet a hazaiak (elsősorban Semih) ki is hagytak. A Galata legjobbja, és az egész mezőny egyik legkiválóbbja a kapus Orkun volt. Song, Sabri és Nonda mutattak még valami jót, de a középpálya a R. Carlos, Deivid, Aurelió, Selcuk feneres formációé volt. Selcukot még nem láttam ilyen jól játszani. A gólokat Semih és Deivid szerezték. Volkan is szenzációsan, mondhatni hibátlanul védett. Luganó irányította a jól záró védelmet. Alex első osztályú gólpaszt adott, de nála, ahogy ezt szoktam, továbbra is hiányolom a nagyobb aktivitást, a több határozottságot és ezzel együtt a gólokat. A Galata máris egy Nonda elleni szabálytalanság miatt nem megitélt büntető kapcsán háborog, de többszöri visszanézés után is nehéz dönteni tényleg 11-es volt-e. Mindenesetre az afrikai csatárnak túl szabályosan akadt fenn, és egyszerre mindkét lába az előle visszahúzódni próbáló Luganó cipőjén. A győztes oldal nem emlegeti (igaz, minek is tenné), de ahogy lenni szokott, velük is történt "gyanús eset", amikor az első félidőben, óriási gólhelyzetben Alex az ötösön furcsán kanyarított egyet a labdába, mivel a visszajátszás szerint a támaszkodó lábát éppen finoman kipöccintették alóla. Az összecsapáson 80 percig óriási volt az iram, nagyon élvezetes volt a meccs. Akkor Deividet a bíró kiállította, szerintem egy kicsit eltúlozva, hogy a homlokát nekitolta egy galatás védő homlokának. Innentől kezdve a kanárik tördelték a játékot. Több török válogatott is jól játszott a mérkőzésen, de ahhoz, hogy a nyáron Svácban minden jól menjen Servet-nek, és a szerintem 5 kg súlyfelesleggel küszködő Arda-nak is fel kell javulnia. Tuncay ma talán elindult ezen az úton a Boro-ban, hiszen az ő kiváló játékával és góljával csapata 2-1-re nyert az Arsenal ellen!!!
Ali Baba

2007. december 9. 17:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

A pénteki meccsen: Bursaspor-Beşiktaş 0-1! Góllövő már megint Delgado! Ez a győzelem a tavaszi bosszúvágy miatt is kellett nagyon,mert májusban a bursai 0-3 jelentette a bajnoki címről szőtt álmok szertefoszlását. A kaleci Hakan A. még mindig sérült nálunk,hogy most is Rüştü védett?
Én meg voltam elégedve,hogy a derbin megverte a Fenerbahçe a Galatasarayt. Így legalább a Cím-bom-bom nem tudott meglépni a táblázaton.
Ilyen is nem tudom mikor lehetett utoljára(ha egyáltalán volt),hogy 15 forduló után nem a 4 valamelyike áll az élen. Tényleg jó ez a Sivas.
A Holoskot hogy létezik,hogy még nem vitték el Manisából?
Meglepetés volt még,hogy a Kasimpaşa 0-2-re elment Ankarában a Gücü ellen,a vége mégis döntetlen lett.
Komolyan mondom,hogy pont ma reggel gondolkodtam,hogy mit csinálhat Tuncay a ’Boroban,mert én nem követem az angol focit. Erre 1 óra múlva kaptam egy SMS-t a mobil press „foci” szolgálattól,amelyben az állt,hogy vége az Arsenal idei veretlenségének,mert kikaptak 2-1-re,és a győztes gólt Tuncay lőtte! Gratulálok!
Üdv:
Borbicsek
En Büyük Beşiktaş!

2007. december 10. 12:33:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A Besiktas bajnoki győzelmét nem követte hasonló eredmény Portóban a BL meccsen. Pedig egy sovány 1-0 is elég lett volna a nagy dicsőséghez, a továbbjutáshoz a legjobb 16 közé. A sasoknak sajnos esélyük sem volt erre, erőtlenek voltak, a portugáloknál sokkal lassabban játszottak, egy elég unalmas meccsen jószerivel helyzetig sem juttotak. Rüstü az első félidő második felében 3 óriási bravúrt produkált, majd egy végzetes hibát vétett. Lest reklamált (nem volt az!), felemelt kézzel hadonászott ahelyett, hogy elütötte volna a labdát. A portugálok köszönték szépen. A luzitánok a második félidőben még hozzátettek egy gólt, így a török csapatnak maradt a negyedik hely, egyben búcsú mindenféle kupától.
A FB viszont meggyőző, jó játékkal 3-1-re győzte le a CSZKA csapatát, és ezzel 100 éves története egyik legnagyobb sikerét érte el. Nagy iramú, érdekes, jó mérközés volt. A kanárik kihagyták első helyzeteiket, és ekkor Edu becsúsztatott egy labdát Volkan mellett az alsó sarokba, hiába üvöltötte a kapus, hogy az "enyém!!!". Kisértetiesen hasonlított a hiba a moszkvaihoz (úgy tünt az oroszok megint számíthatnak Edura). De a fener fokozta az iramot, először Alex rúgott 22 méterről egy hatalmas gólt (jobb felső pipa), majd ugyancsak a brazil indításából Ugur Boral lőtt egy alsósarkosat, mindezt még az első félidőben. Ugur Boral a mezőny legjobbja volt, ezt a második félidőben egy hatalmas kapufával és egy szép ívelt fejesgóllal is bizonyította. Ha Semih nem hagyja ki öt méterről az üres kaput, akkor Ugur gólpaszt is jegyezthetett volna. Nagyon jól játszott Alex(csak keveset futott), R. Carlos, Deivid, Gökhan, Aurelio, Volkan és Lugano. Edu teljesítményét az öngól, Semihét a sok kihagyott helyzet rontja. Selcuk most korántsem tudta azt hozni, amit a Galata ellen a múlt hétvégén. A csere Kolin Kazim nem mutatott semmit. A Fener szempontjából nem volt baj, hogy a moszkvaiaknál volt néhány nevesebb hiányzó (sérülések, eltíltások), én például Vagner Love távollétének kifejezetten örültem. Kiváncsian várom, ki látogat majd az európai élcsapatok, BL csoportelsők közül Isztambulba, a nyolcaddöntőre. Sorsolás 21-én!
Ali Baba

2007. december 14. 10:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi günler!

A hétközi BL fordulóról Ali Baba nagyon precízen és bőven közzétett mindent,úgyhogy arról én nem írtam.
Az őszi utolsóelőtti fordulóban: Beşiktaş-Ankaragücü 3-1! Reméltem is,hogy magabiztosan győzünk,ha már ilyen kevés akarással játszottunk Portóban,nem kellett fáradtnak lenni. Tello gólja örvendetes,Delgado pedig már ügyeletes gólvágóvá lépett elő a bajnoki meccseken.
Húúú,hát azt meg nem is tudtam,hogy már volt meccsünk a Török Kupában is! Sok köszönet éppen nem volt benne,mert az Inönüben kaptunk ki a Rizesportól 1-2-re,jócskán a „B” csapattal felállva. Úgy látszik,már Türkiyében is hódit az a divat,hogy a hazai kupát senki sem veszi igazán komolyan.
A 16.fordulóban volt egy rangadó is: Galatasaray-Sivasspor 2-0. Ennek egyáltalán nem örültem,mert a meccs 8 perccel a vége előtt még 0-0 volt. Ha már mi nem lehetünk bajnokok, akkor a Cím-bom-bom se legyen,inkább akkor a Sivasspor. Mert hát a Karakartal a győzelem ellenére is maradt a 4.helyen.
Dühítő volt a Gençlerbirligi-Fenerbahçe is,mert a fővárosiak vezettek,és a kék-sárgák 5 perccel a vége előtt fordították meg 2-1-re a mérkőzést.
Én azt szeretném,ha a BL-ben a Fener a Portot-t kapná,mert őket ítélem a legkönnyebnek,és bosszút kell állniuk a Beşiktaş miatt!
Üdv: Borbicsek
En Büyük Kartal!

2007. december 17. 11:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A hétvégi foci fordulóban az az egyre ritkább eset fordult elő, hogy mind a négy "nagy" (GS,FB,BJK,TB) győzni tudott. Borbicsek hétvégi forduló értékeléséhez csatalakozva meg kell említeni, hogy a Galatának nagy szerencséje volt, mert bár az utolsó percekben (már megint!) szerzett két gól biztos győzelmet sejtet, a mérkőzést valójában végig a Sivas irányította, csak hát a helyzeteket be kellett volna rúgni... Az oroszlánoknál hetek óta hiányzik Lincoln, és ez a tegnapi UEFA kupa mérkőzésen is meglátszott. Hasan Sas csapatkapitányságával pályára lépő csapat csapnivalóan, lélektelenül játszott hazai közönsége előtt az Austria Wien ellen (Sáfár Szabolcs sérülés miatt nem védett), és nem is tudott gólt szerezni, így az eredmény 0-0 lett. És mégis továbbmentek a kupa következő fordulójába! MERCI BORDEAUX mondhatják, hiszen a francia csapat idegenben kétgólos hátrányról 3-2-re fordítva biztosította a török továbbjutást a görögökkel szemben. Pedig a görögöknek az X is jó lett volna, a franciák pedig már korábban továbbjutottak, mégis igazi sportemberi hozzáállással végig győzelemre törtek.
Tegnap nagy csalódás ért a FB kosárcsarnokában. Nem a soproni lányok 17 pontos veresége volt az ok. A magyar lányok küzdöttek, hajtottak, igaz a büntető dobásokkal és a 3 pontosokkal problémáik voltak, de ezzel együtt nem mondhatok rájuk rosszat. A baj, és azóta is nehezem múló rossz érzés a fener szurkolóktól jött, akik folyamatosan, még komoly feneres vezetés mellett is fenyegettek bennünket, magyar szurkolókat. Hogy árnyaltabb legyen a kép, összesen négyen voltunk, egy 4 éves kisfiú, két nő és jómagam. Volt nálunk két magyar zászló is, amit magunk előtt tartottunk, és a nagy hangzavarban néha megpróbáltuk biztatni a mieinket. Ezt is sokalta néhány tucat begőzölt agyú helyi, akik üvöltve, hadonászva, mutogatva követelték, hogy tüntessük el a zászlókat és takarodjunk onnan. Sajnos még a protokoll részen is volt támogatójuk. Sok sporteseményen voltam Törökországban, azokon többször magyarok is szerepeltek törökök ellen, volt olyan, ahol a magyarok nyertek, de a szurkolásunkat a tegnapi napig mindig tiszteletben tartották, soha semmiféle atrocitásnak nem voltunk kitéve.
Ali Baba

2007. december 20. 9:19:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Elég nagy állatok voltak azok a feneresek,ha így viselkedtek. Remélem,hogy a túlnyomó többség nem ilyen! Tudtam erről a meccsről,szurkoltam is a Fenernek,hogy álljanak "bosszút" a magyarországi vereségért. Sopronban is voltak feneresek,láttam a tévében,kb. ők is 5-en vagy 6-an. Volt náluk kék-sárga zászló,és Fener focimezben voltak,de nem hiszem,hogy bárki is bántani akarta volna ők. Vesszen az ilyen magatartás,amit át kellett élned!
Borbicsek

2007. december 21. 11:32:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A Süperlig őszi,utolsó fordulójában Manisaspor-Beşiktaş 1-2. Győzünk,győzünk,de egyszűren képtelenek vagyunk elmozdulni a 4.helyről. Manisai vezetés után(természetesen) Bobo fordította meg a meccset. Ő ezzel 8 góllal zárta a félszezont.
Azért bosszant,hogy a téli szünet kezdete előtt nem tudtunk fellépni a dobogóra,mert a Fener épp hogy csak le tudta győzni a Trabzonsport,a Galata pedig csak döntetlenre volt képes az újonc Gençlerbirligi OFTAŞ ellen. A Sivasspor viszont magabiztosan győzött otthonában.
Na hát ez van,reméljük,hogy azért a Beşiktaş lesz a Şampiyon,valamint tavaszra ileri Galata & Fener a kupákban!

Még éppen időben vagyok,hogy Szenteste kezdetén Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánjak minden kedves török drukkernek!
Borbicsek
Hajrá Beşiktaş ve
Hajrá Törökök!

2007. december 24. 19:03:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Boldog karácsonyt és sportélményekben gazdag új esztendőt, jó egészséget kívánok mindenkinek. Iyi baylamlar, mutlu yillar!
A FB nagyon jó mérkőzésen verte a Trabzont. Hatalmas volt az iram, tele volt izgalommal a mérkőzés. Jó olt a Trabzon is, de a kanárik taktikusabb focit játszottak. A GS megint katasztófális teljesítményt nyújtott, örülhet az 1 pontnak. A Sivas megérdemli az őszi elsőséget, de a szezon végén bármi lehet, mert a sasok (Besiktas) is csak 4 pontra vannak az aranytól.
Ali Baba

2007. december 25. 12:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Itt az újesztendő! A labdarúgásban e héten már török kupamérkőzések lesznek, és beindult a téli átigazolási ámokfutás is. Megint nagy nevekről szól a pletykahíradó, elég, ha csak Ronaldót említem. Egy biztosnak látszik: Holosko-t hónapok óta tartó küzdés után leigazolni látszik a Besiktas. 5 millió Eurót (!) fizetnek érte, valamint adják a Vestel Manisának Koray-t és Burakot is. Mindkét török játékos tiltakozik, de Koray a tarcsi (PAF) helyett végső esetre elfogadni látszik a lehetőséget. Buran inkább a BJK PAF-ot választja, és megpróbál Trabzonba, vagy külföldre szerződni. A BJK vezető kijelentették, hogy ha a két játékos nem megy Manisába, akkor a különbözetet is kifizetik kp-ben, mert Holosko mindenképpen kell a csapatnak.
Ali Baba

2008. január 2. 11:07:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Mutlu yillar dilerim mindenkinek!
Na ugye-ugye! Mit szajkóztam én?! Már egy éve mondogatom,hogy Filip Hološkot furcsa,hogy még nem csábította el senki. És most a Beşiktaşba jön! Nagyszerű hír,nagyon örülök! És külön dicsőség,hogy nekünk sikerült leigazolni! Ugyanis az a véleményem,hogy minden téren a másik két nagy mögé vagyunk szorulva. Ha pl. valamely külföldi média a török rangadókat emlegeti,akkor csak a GS-FB meccs jöhet szóba,a BJK-t már nem is említik.
Ali Baba,ez a Diyarbakir BB DISKI nevű csapat,-akikkel a kupában játszunk-ugye nem azonos a Diyarbakirspor-ral,akik 2006-ban estek ki a Süperligből? Mindegy,feledtetnünk kell a Rize elleni hazai blamát,és idegenben is nyernünk kell!
És mi van az idén az Efes Pilsen kupával? Még semmit sem hallottam róla.
Iyi geceler: Borbicsek
En Büyük Beşiktaş!

2008. január 4. 21:25:00 CET  
Blogger Efendi said...

A 2007. éven túljutottunk , várjuk a sport barátait a 2008-as poston Ali Babával! Ennek a postnak itt vége van!

BUÉK!!!

Efendi

2008. január 4. 22:53:00 CET  
Blogger Unknown said...

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm

...,,

2018. június 17. 5:34:00 CEST  

Megjegyzés küldése

<< Home