2007/01/03

Török házastárs (2007. januártól)

Sok látogatót érdekel a kapcsolatteremtés lehetősége azokkal, akiknek török barátjuk/partnerük/házastársuk van. Az elmúlt három évben ezen a poston igyekeztünk segíteni egymásnak. Az igen sok hozzászólást az alábbi linkeken olvashatod el (ez főleg akkor hasznos, ha valamilyen konkrét ügyben keresel tanácsot):


Ezt a postot bárki olvashatja a weben, ezért azt tanácsolom, hogy ha hozzászólsz, ne adj meg magadról sok személyes adatot, elég egy mélcím is ahhoz, hogy mások kapcsolatot teremthessenek veled.

983 Comments:

Blogger Efendi said...

Boldog új évet mindenkinek, amúgy pedig mutlu bayramlar! Legyen jobb évünk, mint tavaly.

2007. január 3. 2:15:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZiasztok.Új vagyok még itt,bár 2004től olvasgatom a blogot.Most szeretném megosztani veletek a történetem.
2003ban véletlenül botlottam bele egy török srácba itt a neten.SOha nem találkoztunk még személyesen.Webcam,msn miegymás.Több mint 2 éve.Kedves,aranyos,humoros és nagyon temperamentumos srác,és nagyon vallásos is.Most költöztek át Alanyából Antalyába.Rendszeresen beszélgetünk,mindenféléről.Sokszor mondta menjek ki hozzá,nyaralni,stb ismerjük meg egymást személyesen,természetesen nem mentem,ám a kapcsolat azóta sem szakadt meg köztünk.Barátok vagyunk.Barátként hívott.Most azonban fordult a dolog,többet szeretne.Azt amit én viszont nem merek bevállalni.Engem félelemmel tölt el ez a vallásosság,hogy nekik ez tényleg fontos,aszerint élnek.Mert mi viszont abszolút nem vagyunk azok.Igy nöttem fel.Tudja.Mégis.Szeretne.Ugy éreztem itt az idő,hogy Mandula 2004es ajánlatára beleolvassak azokba a bizonyos sztorikba,amik a msn groups oldalán vannak fent.ELég kiábrándítóak,1-2 happy endes kivétellel.NEm tudom megérné-e bevállalni többet ezért asrácért,és esetlegesen elveszíteni egy havert a netról,akivel minden hülyeségről tudok beszélni..Ti mit gondoltok erről?Vagy kérdezhetném úgy is ,a helyemben mit tennétek?Kíváncsi vagyok a véleményetekre.Tényleg.Mert tény,hogy érdekel a srác,úgy mint pasi.AMit megismertem belőle neten,az szép és jó.Persze neki is voltak szar hangulatai,mint minden normális embernek,nyügös,bunkó,utálatos,meg minden,ami végül is egy ember.Ismerem minden rezdülését,mimikáját...Nem tudom mi legyen...
Niki

2007. január 3. 19:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Niki

Huu már 2004 óta itt vagy? akkor szerintem minden tanácsunkat olvastad már :)) Szerintem ha valaki, aki nem ismerti a kultúrát, hallja hogy "kimész meglátogatni egy muzulmán vallásos fiút" akkor biztos visszatart. De te már 2 éve ismered őt... "Ismered minden rezdülését"...mitől félsz ennyire? A sztorikat azoknak ajánlgatom előszeretettel akik hazajönnek egy nyaralásból és két hónap múlva összeesküsznek, anélkül hogy megismernék egymást, és egymás kulturáját, belerohannak egy fontos döntésbe. Szerintem a te esetedben már nem kérdés hogy a fiú önmagadért kedvel-e vagy csak vízumot akar Európába. Ha ezt az utóbbi akarná akkor találhatott volna Alanyában ill Antalyában gyorsabban "kapható" európai feleséget is.

Itt igazából szerintem a "nagyon temperamentumos" szavakban van ami téged talán visszatart. Indulatos, féltékeny típus talán? Beszélgettek már a vallásról és hogy neki ez mit jelent? Mert az igazi hit az ami erkölcsi tartást és értékeket ad (bármilyen vallás). Én sem vallásos nevelést kaptam de ez nem akadályozza egymás iránti szeretetünket. Mi az amit félsz bevállalni? Szeretné ha áttérnél? Vagy csak az együttéléstől? Azt neked kell tudni hogy őérte képes vagy e feladni a disznóhúst, alkoholt, vagy neki, hogy elfogad-e téged ezekkel együtt. De most szerintem még koraiak ezek a kérdések hiszen azt sem tudjátok szeretnétek-e egymást úgy. Másképp. Nem mint barátok, hanem mint társak. Ezt pedig csak akkor tudod meg ha kimész és adsz neki egy lehetőséget. Nem csak neki, magadnak is. Nem tudom hány éves vagy de azt látom magam körül hogy ha találsz egy olyan embert aki el tud téged fogadni, te is őt, megvan az összhang és mindkettőtökben az érdeklődés...akkor adni kell a kapcsolatnak egy esélyt. Azt kérdezted mi mit tennénk. Nos én adtam neki egy esélyt, még 2002-ben, mikor először kimentem őt meglátogatni, pedig csak pár hónapja ismertük egymást, nem két éve, mint ti. Azóta is minden nap megköszönöm a sorsnak hogy megtaláltuk egymást. Ha kimész legalább megtudod, mi lehetne. Még mindig dönthetsz úgy, ha átbeszélitek és úgy látod nem működne, hogy ne legyen. Ha nem mész ki, sosem tudod meg...

Mandula

2007. január 4. 14:28:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZia Mandula.Örülök,hogy irtál:)
Én 25 vagyok,ő 24.Lesz:)))
Korához képest elég érett.Agyilag.Beszéltünk már vallásról,persze,szeretné,ha áttérnék,ha ugye meglesz az a bizonyos vonzalom.Az alkoholra nagyon fuj,na jo,én nem vagyok egy alkesz tipus,de szilveszterkor meg alkalmakkor jöhet..hát igen,Ettől félek,hogy egoista modon talán nem adnék fel dolgokat miatta.Nem vagyok elvakult szerelmes,hogy a tipikus mindent feláldozok érte esete forogjon kockán.(bár még lehetek) hehe.De 25 évet éltem a saját hagyományaimban,és talán vagyok olyan konzervativ,hogy ragaszkodom ezekhez.Értem ezalatt a szilvesztert..stbstb.Nem tartom valószinünek,hogy ennyit áldoznék.
AZ indulatos jellem..Hát igen.Nem tudom,hogy féltékeny tipus-e ,ugye nem vagyunk olyan kapcsolatban,hogy ez megmutatkozott volna eddig,bár 1-2 eset volt,amikor nem voltam "elég gyors" válaszadásilag,hisztizett,de ez is csak egy olyan,amin jot nevettünk.Vagy talán csak ovni akarom magam,mielött mégtényleg elszabadulna a pokol,és beleesnék mintazállat:) Félek a lehetöségtöl,hogy szenvedhetek?Hisz olvastalak benneteket,nagyon sokan,ugye akik még nem értek révben,szenvednek a másik hiányátol.Nekem ez ugye nincs még,hisz ezt szoktam meg.
AMugy Mandula,megnéztem a képeket,amiket felraktál,hát tény,hogy nagyon helyes párocska vagytok:))
Azokról a képekről egyértelmüen lerítt,mennyire szeretitek és mennyire passzoltok egymáshoz:)
Tegnap azthoztam neki fel mentségül,ugye hogy tavaly Antalyában volt terror merénylet.Hát...Had ne mondjam az ő véleményét rá.Tényleg parázok sokmindentől...Áhh nem tudom:)))
Szenvedek már én is:D
Niki

2007. január 4. 17:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ja és még valami.Gyalin a törökország szobába már em jártok?
Niki

2007. január 4. 17:48:00 CET  
Blogger Bebek said...

Mindenkinek búék, és iyi bayramlar - utólag :)!

Niki, szerintem adj egy esélyt a személyes találkozóra, ha van rá lehetőséged. Miért ne? Nem tuthatod, hogy mi lesz belőle?
A terrortámadásokra szerintem nem érdemes hivatkozni, mert akkor ne menj el Madridba, Londonba, Thaiföldre, Balira, Amerikába, Egyiptomba, Jordániába; pedig biztosan gyönyörű helyek, amelyeket kár lehet kihagyni, ugyan ilyen gyönnyörű hely Töröko., tele szebbnél szebb helyekkel, csak hogy egy párat említsek, Antalya-környéke (Perge, Aspendos, Olympos-hegy), vagy Kappadókia, Efezosz. De te tudod, egy esélyt megér-e, előbb tisztázzátok, hogy milyen "elvárásaid", elképzeléseid vannak a kapcsolattal kapcsolatban, és neki milyenek. De persze te döntesz.

Bebek

2007. január 4. 19:51:00 CET  
Blogger eva said...

Sziasztok!

Remélem itt működni fog a blog végre :)))

2007. január 4. 20:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZia Bebek.Igen,igazad van.Tudom jól,hogy terror mindehol van.Ez csak egy ürügy volt,ezt tudom én is,te is és ő is.Tény az,hogy ezen a vallásossgon nem tudok tuljutni,van egy nagynéném,aki iszlám vallást gyakorolja.Elég szigorú szabályokkal.SZigoruak számomra.Legalábbis annak tünik.Ugy gondolom,ha szabadabb lenne a srác,és nem ennyire vallásos,nem lenne gond.Akkor(hopp,pont most jelentkezett be-emlegetett szamár :) )nem lenne kérdéses ez az egész szitu.Simán kimennék,de tényleg.Na van 1 hetem hogy eldöntsem...
Csók mindenki
Niki

2007. január 4. 21:43:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Szia Niki!
Üdv köztünk! :D
Most hogy így felhoztad h. nem járunk-e már a Törökország szobába, eszembe jutott h. milyen régen is jártam arra és is...:S Épp nemrég kaptam egy "riasztást" a gyaloglotól h. ha nem lépek be hamarosan megszűnik a felhasználónevem, vagy mi...
Pedig micsoda jó kis név:)))
De megnéztem nincs szoba most se, biztos mindenki elfoglalt mostanság... ahogy én is:((
De nyáron voltak jó kis dumapartik :P
Ja és mire van 1 heted h. eldöntsd? Csak nem menni fogsz?
Na... az én emlegetett szamaram is megjött, úgyhogy megyek.
Öptüm! Iyi geceler!

2007. január 4. 23:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

BÚÉK MINDENKINEK!!!

NIki a te kérdésedre reagálnék.
Biztos ismered az Én storymat is mint mindenkiét itt :))

Az Ö vallásoság nálunk is elég nagy gond volt/van a mai napig.Föleg mert én is ragaszkodom az itteni hagyományokhoz.
Én megmondtam neki hogy akármi lesz Én nem térek át az iszlámra és a disznóhust se tudom kihagyni az életemböl (de ezzel kapcsolatban kötök vele komprumiszumot)(ö mondta egyek nyugodtan csak ö ne lássa).
A vallásossága hát igen szerintem minden férfi aki ilyen mint ök mindig meg fog probálni áttériteni a hitére vagy valamilyen modon befolyásolni hogy egyre több dolgot vegyél át (nekem mindig azt mondta ha tetszik ha nem az ö felesége fejkendöt fog hordani mert náluk ez a szokás és mert a családja ezt követeli meg)NEM NEM ÉS NEM mondtam neki tovább már nem is nagyon jutottunk.Meg persze utána a családja vallásosága meg a szabályok :(:(
Aktuális téma ö is ment most Mekkába, nem is beszéltem vele azota, de speciel én nem tudnék elmenni oda annyira megrémiszt az a sok ember meg amiket hallottam rola meg nagyon idegen ez az egész.Mikor ezt megmondtam neki elégé kiakadt pedig már csak haverok vagyunk vagy valami hasonlo de igazábol már nem is tudom mi a helyzet.

A Tanácsom az mint a többieknek mennyél ki!!Nézdd meg saját környezetében hogy viselkedik meg milyen élöben (tudom a webcam) de az akkor is más csalhat az is mint a fénykép az igazi gesztusok számitanak és lehet hogy ha találkoztok vagy belebolondulsz és bánod hogy nem mentél hamarabb vagy marad csak a haverság vagy az sem.De mivel félsz elsö tali szerintem vigyél magaddal egy barátnöt vagy valakit persze nem a talira csak hogy legyen valaki akivel megtudod majd beszélni a dolgokat és hotelba mennyél.

Különben Én is kimegyek a nyáron és elöször fogunk talizni és ugyanugy félek mint Te.Igy legalább kiderül mi is a helyzet ,végleg elszakadunk egymástól vagy pont az ellenkezö és akkor remélhetöleg harcol majd értem.

ui:Ö is nagyon féltékeny és temperamentumos ahhoz van szokva h neki van igaza:) De Én is ilyen vagyok ezért nem félek töle:D

Dr:Szöszi

2007. január 4. 23:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Niki

hát igen, akkor még szépek voltunk és fiatalok :))) (mármint a képeken) Mi csak két évvel voltunk idősebbek nálatok amikor találkoztunk. Szerintem minden egészséges kapcsolat kompromisszumokra és kölcsönös alkalmazkodásra épül. Sok mai kapcsolatban pont ez hiányzik...aztán egyszerűbb elválni. Pont az nem egészséges szerintem ha valaki teljesen felad mindent mert abból előbb utóbb konfliktus lesz. Az sem jó ha csak az egyik ad fel mindent a másik pedig semmit. Én ezért a kölcsönösségben hiszek és ez nálunk működik is. meg kell állapodni az alapelvekben mit várunk és várhatunk el a másiktól és mit nem. Szerintem ezeket célszerű előre tisztázni. pl. én nem tértem át és egyenlőre nincs is szándékomban. (bár be kell vallanom hogy mióta együtt élünk sokkal sokkal többet tudok az iszlámról és az "igazi" verziót látom nem pedig azt amit a TV-ben mutatnak, sokkal jobban értékelem mint azelőtt. ) Viszont a gyermekeink muzulmánok lesznek. Az pedig, hogy a kisebb dolgokban hol tudtok megállapodni kettőtökön múlik. Mi pl. otthon nem eszünk disznóhúst, elvileg máshol ehetnék de nem is kívánom. (na jó, a kolbász hiányzott az első évben..:)) de mmostmár teljesen átszoktam a török kolbászra :). Alkoholt iszok ha kedvem van de őszintén, egyre ritkábban van kedvem, csak pl ha irodai vacsorákon vagyok vagy születésnap, szilveszter, (bár mindig van itthon alkoholmentes pezsgő is).
Mindent feláldozni semmiképp sem jó mert nem tudhatod 20 év múlva mi fog hiányozni neked. Szerintem csak az térjen át aki hitből teszi és nem a férje kedvéért. Biztos tudod hogy Korán szerint muszlim férfi vehet el keresztény v. zsidó nőt tehát ezt a családjának is el kell fogadni ha ő is hajlandó kicsit harcolni érte. A fejkendő pedig, mégha áttérsz sem lehet "kötelező" mert a nőnek kell eldönteni, akarja-e v. sem.
Persze én nagyon szeretem a párom ezért a disznóhús meg az alkohol nem tűnik akkora nagy áldozatnak azért hogy ő van nekem. De ezt te is akkor érzed majd, mármint hogy mit tudsz megtenni érte és mit nem, ha egyáltalán kiderül mi van köztetek...

na ma megint semmi kedvem dolgozni azért írok ennyit.
mindenkinek boldog új évet és remélem a kurban bayram is jól telt! mi sajnos nem tudtunk most kimenni...

mandula

2007. január 5. 10:58:00 CET  
Anonymous Juli said...

Sziasztok!

Én is régen írtam már, de csak mert nem történt semmi érdemleges, szerencsére minden jól alakult eddig. Január végére ismét tervezek egy Törökországi utat, most insallah 3 hetet tölthetek a párommal :)

Első személyes találkozásunk óta sokmindent megéltünk, voltak nagy vitáink is. De, ahogy ő is mondta, jobb ezeket most megbeszélni, mintha esetleg házasság alatt jönnének elő. (alkohol, vallási kérdések, életstílus stb)Bár nekünk ugye még beláthatatlan messze van, hiszen még jópár év egyetem, majd neki is katnonaság. És az én párom 15 hónapra akar menni. Hogy miért? Mert így kap fizetést is érte, amit teljes egészében félretehet, mivel azalatt nem is kell magára költenie.

Niki!
Az elején én is kissé szkeptikus voltam a vallás miatt. Főleg mert előtte már beszélgettem egy arabbal is aki valahogy olyan furcsa volt, bármit kérdeztem, nem tudott értelmes válaszokatt adni, csak hogy ez így meg úgy van, mert benne van a Koránban... Akkor kicsit fel is adtam ezirányú érdeklődésemet. Aztán jött Ali, nagy szerelmem :) akivel akkor már fél éve barátok voltunk. Vele is előjött a téma, de nekem azt mondta, ő nem mondja hogy vegyem fel a vallást, főleg ne őmiatta. CSAK HA ÉN AKAROM, MERT ÚGY ÉRZEM. Viszont nagyon türelmes és igyekszik a leghülyébb kérdéseimre is logikus válaszokat adni :)

Én mindenképp javaslom hogy találkozzatok élőben is. Hidd el, bármennyi érzelem átmegy MSN+Webcamon, bármennyit beszélgethettek, a személye találkozás NAGYON sokat jelent. Hogy mi lesz a kapcsolatból, mit kis akartok egymástól, azt meg ráértek utána eldönteni. Attól meg ne félj, hogy milyen mélyen vallásos. Ha tényleg az, akkor biztos lehetsz benne hogy nagyon fog rád vigyázni.

Juli

2007. január 5. 11:29:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZiasztok.:)
Gabica:Hát arra van egy hetem,hogy eldöntsem,megyek-e.Mert ha megyek,már le kéne foglalnom valamit,intéznem kéne az utat,mert nekem februártól már kökemény melom lesz,utána fél évig tuti semmi idöm nem lesz.(turizmus a halálom)

SZöszi:Igen,ismerem a sztoridat:)Nem bántásképpen,azért a többiek egyböl levágták,hogy ez a srác nem épp komoly.:))De igy olvasva,hogy szándékozol kimenni hozzá,valld be öszintén,azért te még reménykedsz:)))Hátha:)

Mandula:Ezzel egyetértek.Ha más emberek szemszögét nézem.Ha döntenem kéne,alapesetben azt mondanám,talán pszichiátriai eset vagyok.Én abszolut nem ugy gondolkodom,mint másik.Sajnos.De azt is mondhatnám,vad feminista pitsa vagyok:P
Ugyanis nálam nem létszükség,hogy legyen valakim.Nem szeretek,soha nem függtem és nem is szándékozom függeni sem érzelmileg,sem anyagilag pasitól.Nem célzás,most nem azt mondom,hogy ti függtök,mert nem.De probálom ésszel irányitani a dolgokat,tuti innen indul egyáltalán ez a dilemmám is.
Igazság szerint ezek a "tiltott dolgok" annyira nem fontosak.Alkohol,disznohus,stb.Nem jelentene problémát.Amig nincs tiltva.Vega vagyok amugy,és nem vagyok alkesz,de amint vki azt mondja,nem szabad,utána tuti minden vágyam lesz az hogy bekajáljak disznobol,meg hullarészegre igyam magam:)Tudod,a tiltott gyümölcs mindig édesebb elvén:)

Azt mondjátok gyerek vagyok?:)Leht agyilag még nem értem be:)Vagy tulzottan makacs.Vagy csak nem vagyok alkalmas párkapcsolatra.Az idiota gondolkodásom miatt.De ez a srác tényleg érdekel.Mennyivel egyszerübb lenne,ha nem muszlim lenne...Bár lehet épp a helyzet nehézsége adja meg a zamatát,nem tudom.Kihivás?Talán.Sem öt,sem magam nem akarom becsapni.

Juli:Érzelmek..msnen..hát..Nálunk,jobban mondva nálam nem igy müködik.Én még mindig ugy könyvelem el magam,mint egy virtuális teret.:)

AZ van,hogy amig nem kezdtem el olvasgatni a rémtörténeteket az msn groupon,addig szinte nem voltak kétségeim.AZota ...Csak azok vannak:)
Ezt érzi ö is.Mondta.Mondjuk nem nehéz.Lassan lehet engem rak fel a turkisloveratsre:)Néha mondja,ugy érzi,csak játszom vele.Én.:)Hát nem mokás?Elképzelhetö,hogy neki ez igy jön le.Én is ezt gondolnám.De nem szeretném visszaolvasni a saját sztorim az ö tollábol az msn groupson:)))

Bocsi a sok irásért:)
Csok Nektek.
Niki

2007. január 5. 15:01:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

Nem nem haragszom meg Niki.
Magam is tudom hogy valami nem tiszta nála de nálam se mivel még mindig reménykedem egy kicsit vagy legalább abban ha találkozunk kiábrándulok belöle mert mig nem láttom, nem tudom elfelejteni:(

Dr:Szöszi

2007. január 5. 18:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Jó,ezt megértem azért na:)
Bár nekem ennyit nem érne meg.Most kukkoltam meg az árakat,repcsi,meg totál utazásokat irodán keresztül,hááááááááát...Azt hittem ledöbbenek..Baromi drága:)))
Lassan érzek egy újabb kifogást:DDD
Niki

2007. január 5. 19:08:00 CET  
Blogger eva said...

Dr.Szöszi, a találkozás után még nehezebb lesz elfelejteni...

2007. január 5. 19:27:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Az biztos, ehhez csatlakozom - mármint Éva véleményéhez...

2007. január 5. 22:14:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Na ujra itt.
Beszéltem ma kis barátommal,épp csak emlitettem neki,hogy lehet akkor kiugrok.Már elkezdett tervezni.Majd föz nekem,velem lesz mindig,nem hagy egyedül,vigyáz rám,stbstb.De ahogy ezeket mondta jobban beparáztam :)
Beszéltem vele ezekröl a kompromisszumokrol.Hát..Az alkoholból nem enged,a diszno húsból sem.De tetkok maradhatnak (még szép) hehe,piercingek elvileg nem tiltott,és annyit mondott ,ha vele vagyok,ne menjek ki az utcára nagyon dekoltált felsökben.Ez szerintem elfogadható,nem?Ja,meg azt is mondta,nem lesz szex.Tehát ha én akarom,felejtsem is el.Na ez miért van?
(nem vagyok jártas az iszlámban,lehet ahhoz van köze)
Ez a szexes dolog azért furcsa...
Szerintetek?
Niki

2007. január 5. 23:10:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Selam,
Hűű Niki te jól belenyúltál... már úgy értem h. télleg nagyon vallásos lehet a srác ezeket olvasva...
A disznóhúst és a társait még értem, de a vége... háát. Erre én is kíváncsi voltam, elmondtam az én egyetlenemnek és hát ő is eléggé furcsállta...
Mondjuk ő aztán bazira nem vallásos, így hát nálunk ez.. na hagyjuk:))
Szóval érdekes, meg az h. így előre kijelentette. Vagy nem tudom te hoztad-e fel a témát, de így előre kijelenteni. Ezt nem lehet tervezni...
Na hát ez van, ő ilyen.
Majd kialakul mi lesz, nem? :P
Öptüm!

2007. január 6. 13:17:00 CET  
Blogger eva said...

Niki!

Mert elvileg tilos a házasság előtti szex.

2007. január 6. 13:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Na üdv.Hát ez gáz.Mármint nem mondom azt hogynimfomániás lányka vagyok,de hát ez szerintem alap.Mármint a szex.Úgy értem,egyáltalán nincs szándékomban férjhez menni egyelőre,de..Hát én sem vagyok fából.
Igen,én hoztam szóba,hát kíváncsi vagyok mit gondolhatott,hehee.Na ilyenkor mi van?Mi a francot csináljak?Csábítsam el?:DMert ugye mi van ha később derül ki ugye,hogy hát nem igazán felel meg az én elvárásaimnak...SZóval értitek...Jaj de nagyon necces ez a dolog...

2007. január 6. 17:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Niki voltam bocsika

2007. január 6. 17:39:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Niki! Vegyél fel msn-en, ha gondolod...
gabooca@hotmail.com
Szerintem jót dumálnánk! :P :D

Öptüm Mindenki!

2007. január 6. 22:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Niki

a szexben is vannak fokozatok... :)továbbra is csak azt mondhatom, menj ki, és ha van szerelem, meg HA LESZ fizikai vonzalom, akkor mégha mégoly vallásos is szerintem nem minden lesz tilos... na meg ő sincs fából :) Az hogy meddig mentek el már kettőtökön múlik.
Amúgy lehet, azért mondott nemet mert nála fogsz lakni. kérdezt meg tőle hogy miért nem! Nem tudom pl hogy hol lakik, de ha szüleivel akkor valószínűleg azért. mert szülők előtt... erről szerintem a lányok tudnának mesélni, sokszor még a kézfogás is sok. Ha pedig hotelba mentek nem biztos hogy beengednek házasságpapír nélkül.

Amúgy az, hogy nem akar veled együtt lenni, az ő gondolkodása szerint annak a jele hogy komolyan vesz és tisztel, és hosszú távra tervezi a kapcsolatotokat, nem pedig azé, hogy nem kíván. Lehet hogy nagyon is kíván...

Azt pedig ne feledd, ha bármit mond, próbáljatok középutat keresni. Pl: Ő azt mondja "soha", akkor te azt mondod, "csak különleges alkalmakkor, mert nem tudod neki megígérni hogy soha". Erre ő azt mondja, "jó, különleges alkalmakkor,de ha terhes vagy, akkor nem és a gyerekeknek soha" erre te azt mondod "..." stb. Neki is engedni kell tudni...

A "dekoltált" felsőkről szerintem Tamarát kérdezd neki friss az élménye :))

mandula

2007. január 9. 10:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZia Mandula.
Hát most egyelőre nincs semmi terv.Gabicának már meséltem,történt azóta egy kis hülyeség(?) Történ ugyanis hogy 3 napja egy beszélgetés alkalmával elmondta a terveit,amihez sok pénz kell.Nagyon sok.Mondtam,sosem lesz annyid,vagy egyszerüen keresel egy gazdag nöt,és elveheted feleségül,aztán lesz lové.(gondoltam kiugratom a nyulat)Hát ezen ugy besértödött hogy azota mosolyszünet van.
:)Hát igy jártam.De kellett látnom egy reakciot.
Niki

2007. január 9. 11:48:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Nagyon örülök hogy rátalálta erre az oldalra , olyan érzés mintha hazaértem volna miközben ezeket a nagyon boldog történeteket, csodákat olvasom, és tudom jó helyen járok.Pár hónapon belül de legkésőbb nyáron szeretnék Isztambulba menni, mely az első találkozás lenne.Ha valaki szintén arrafelé tart és nem szeretne magában utazni szívesen társulnék.Azoknak üzenem akiket el próbálnak ijeszteni az itteni emberek a török férfiaktól és a kultúrától, meg egyáltalán a lehetőségtől is, hogy boldog lehessen egy török férfi oldalán, ne hagyja magát. Az én szerelmem igazán vallásos és az én szememben még nagyobb ettől és nem tudnak eltántorítani a nagy találkozástól.

Üdv. Mindenkinek!

Hajni

2007. január 9. 15:13:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZia Hajni:)
Üdv a csapatban.
Mesélj hogy ismerkedtetek meg stbstb.
(engem sose kérdezz semmiről,talán kicsit paranoid természetű vagyok,mert oda is belekomplikálok dolgokat,ahol lehet nincs is:) )
De örülök,hogy Nálad minden oké:)
Niki

2007. január 9. 15:17:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Niki!

Hát ami azt illeti mi is itt ismiztünk meg a neten 7 hónapja.Nehezen indult uganis eléggé zárkózott de nem tudom talán a vallása miatt vagy egyszerűen ilyen alapból?!Mára rengeteget javult a helyzet oldottabb lett szerencsére :) Amúgy én is sokszor képzelek dolgokat félre de erről már kezd leszoktatni mert nagyon nem szereti ha vádaskodok vagy kételkedem abban amit ő mond.Ő úgy gondolja amit kimond azt el kell hinni mert az úgy is van.Ha nem úgy gondolja nem mondja ki.Tehát nem szereti ha megkérdőjelezik az ő álláspontját.Azt tanácsolom Te se feszítsd túl a húrt mert nagyon be tudnak sértődni ha alaptalanul és gyakran képzelgünk.Ez az én észrevételem :)

Hajni

2007. január 9. 22:02:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZiasztok,fuuuu,ekkorát már régen égtem mint most este.
Feljött a kis drága pár napos mosolyszünet után.
Kérdezgettem mi van.alig-alig válaszolt.mondom jo,akkor elhuztam,nem zavarlak.Erre bekapcsolt pár embert a közösbe.és ott kezdte el mondani nekik,hogy én mit hiszek rola.és hogy mondják meg az öszintét hehehee hogy ök akik valo életben ismerik,mit gondolnak rola.Hogy nem terrorista,hogy nem füz csajokat a pénzükért...stbstb.Hát ennyire kínosan is rég éreztem magam.nem is irtam semmit mig azok ott figyeltek,jajj de beégtem basszus...most ugy gondolom tiltom pár napig,amig ki nem heverem a sokkot,a franc se gondolta volna hogy pont a kis török srácom fog igy kinyirni:D:D:D:D de azért bevágtam az msn groupsos linket neki,olvasgassák csak el.Hogy nem alaptalan a félelmem.Na mindegy egylöre ennyi.

Hajnika,tényleg nagyonnagyon örülök,sőőőt,egyenesen irigyellek azért a helyzetért ami nálad van.komolyan.:) Ezekután meg föleg:)))

Ja igen.most irja még a kicsike,hogy sosem kérte meg a kezem,nem azt mondta hogy költözzek ki hozzá,nem kért semmire,csak arra,hogy menjek ki,lássuk egymást és utána kezdhetünk gondolkodni bármin is.Na ebben igaza van.
Sik idiotának érzem magam.
Mindegy most már.Marad néma pár napig:)
Niki

2007. január 9. 22:48:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Niki!

Azér ne irigyelj engem annyira légyszi:Megvívtuk a magunk szélmalomharcát mi is és még ki tudja mi minden vár ránk.A minimum az hogy megpróbáljuk átvészelni illetve megérteni a másikat ami sokszor nagyon nehéz.De talán ez a főpróba és majd minden kiderül idővel.Mi mindent megteszünk ezért és ha mégis lesz olyan akadály amiben felbukunk akkor vagy felállunk és továbbmegyünk vagy nehezen de feladjuk.A lényeg az hogy nem egymáson áttaposva hanem egymást segítve kell előre haladni:Az igazi szeretet az segít nem akadályokat állít.

Hajni

2007. január 9. 23:51:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hajni.Én ezt megértem,rendben is van.
Na de ezekután én személy szerint már egyre kevesebb kedvet érzek a dologhoz:)
Bizonyára több kitartással rendelkezel és kevesebb önérzettel,mint pl én.Én nem vagyok ilyen megbocsájtó.Amit tegnap beégésnek éreztem,mára átalakult haraggá.Bár ez pusztán hangulatfüggő.Én megértem ha besértödött,de nem igy kellett volna visszavágni,ráadásul ugyanolyan makacs mint én.Na mindegy.Írj még a kapcsolatotokról.Én is írok ha bármi történik.De végül is történt.Az egyik haverjával beszéltem,miután a konferenciabeszélgetés után ez a srác felvett a listájára.Nos elég érdekes szitu volt.ugyanakkor érdekfeszítö volt,mennyi mindent tud ez a barátja a mi kapcsolatunkrol.Hát ez van.
NIki

2007. január 10. 10:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Niki
Megértelek mximálisan valóban nagyon kellemetlen szituba kerültél átgondolhatta volna hogy mit tesz mielőtt cselekszik.De talán ez azért sem baj, hogy megismered ilyen is tud lenni..aztán eldöntheted mennyire elfogadható illetve tolerálható amit Veled tesz.Pont ez az ami alapján az ember társat választ magának.Az meg, hogy a barátaival beszél rólad nem is lenne baj...csak tudja a határt meddig és mit mondhat el egy barátnak.De nem az összesnek.Mert tanácsra mindenkinek szüksége lehet de ahhoz egy barát is elég , ha igazi.
Kitartás :)
Hajni

2007. január 10. 11:55:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

Niki,

Itt elég sokan tudják hogy az Én exem egy különleges fazon ,de a Te barátod tultesz rajta nem is kicsit.

Kitartást kivánok hozzá!!

Dr:Szöszi

2007. január 10. 21:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Szöszi.
Mint mondottam volt,ez nálam hangulatfüggö.AMit akkor haragnak éreztem,már átalakult megint:DDD
Ez szerintem egy utolsó próbálkozás volt talán tőle,hogy félresöpörje a kétségeimet.Mondtam,érzi,tudja,látja.Talán csak be akart bizonyítani valamit,amit máshogy nem tud.Amig nem kegyeskedem kifáradni törökbe ésnem látom a saját szememmel.Mivel tele vagyok kétségekkel,félelemmel.Bár ez a tegnapi dolog sem győzött meg,mert ugye lehet megrendezett volt,hehehe,vagy csak tényleg paranoid vagyok?:)Vagy ez már csak a saját bizonytalanságomból ered,találni akarok egy hibát,hogy utólag elmondhassam,én előre tudtam?
(még szerencse,hogy pszichiáternek tanulok,bárki személyiség-elemzést kér,szóljon nyugodtan) :))
Talán túl jól alakul minden,annyira hihetetlen,hogy tuti van benne buktató...
Talán csak nem vagyok elég érett hozzá,vagy nem vagyok elég bevállalós,elég határozott...
Mindegy is.Tapasztalatom szerint ugyis elcseszném.Mint láttátok,nagy tehetségem van ahhoz,hogyan utáltassam meg magam a pasiknál.Ha másért nem,elrettentő példának tökéletes vagyok itt.:/
Niki

2007. január 10. 22:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Niki
Gyere essünk túl rajta és minden kétség elmúlik :)) Irány Törökország :)
Tarts velem :)
Hajni

2007. január 11. 0:23:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Günayd?n!
Na jó már annyira nincs is reggel... :)
Szia Hajni, üdv, azaz hoşgeldin! :)
Légyszi ne gondoljátok h. akadékoskodni akarok (aki ismer tudja h. nem szoktam:P) de hogy lehet valakire azt mondani h. "a szerelmem" vagy azt érezni h. szerelmesek vagyunk belé, ha még nem is találkoztunk vele élőben??? Mert OK-Ok szimpi meg minden, dehát a szerelem...
Jó mi is nagyon kedveltük egymást mielőtt találkoztunk, épp ezért jött el hozzám, de akkor még nem volt ilyen h. "szeretlek", vagy hogy szerelmemnek hívjam... Hmmmm...
Mert hát mikor ott van melletted éjjel-nappal az azért nem olyan mint az msn, és mikor ott van és télleg jó együtt, meg akkor is AZT érzem hát akkor az szerelem! :D
Na jó nem fecsegek má' tovább, még azt hiszitek ilyen negatív ember vagyok, pedig dehogy, neeeeeeeeeem! :) :D
Szép napot mindenkienk! Iyi günler!
Puszi!

2007. január 11. 11:16:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Gabica :)
Köszönöm a hozzászólásod és ..hmmmmm..talán igazad van de rengeteget gondolkoztam mikor írtam, hogy vajon melyik lenne a megfelelő szó így a nagy nyilvánosság előtt és igazából be kell hogy valljam nem gondoltam hogy az az egy szó a legfontosabb abban amit írtam.De igazad van talán nem helyes így.Azért remélem a lényeg amit szerettem volna mondani érthetőbb volt.Igyekszem megígérem :)Amúgy az építő kritikával semmi bajom :))Mégegyszer kösz és nincs hari :)
További kellemes napot
Hajni

2007. január 11. 11:50:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Hihi! :))))))))))
Jajj persze télleg nem az volt a mondandód legfontosabb része, dehát kiben mi ragad meg... bennem ez! Hát ez vagyok én:P
De legalább látszik h. vsz. elég komolyan gondolod a dolgot.
Na megyek tanulni! :((((((
Pá!

2007. január 11. 12:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Gabica :))
Örülök hogy megismerhettelek :)) Komolyan :)
Jó tanulást
Hajni

2007. január 11. 12:47:00 CET  
Anonymous Gabica said...

:)))))))

2007. január 11. 21:29:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok...Gabó vagyok...
Egyetlen dolgot mondjatok meg nekem...
Miért van az hogy mindig a nő megy ki Törökországab először...
Miért nem a pasi jön?
Én is hasonló cipőben járok...Tavaly 5ször voltam kint, sosem pasi miatt. Illetve nem úgy. Van egy török barátom akivel 1 éve ismerjük egymást. Business kapcsolatnak indult, nagyon szoros barátság eltt közöttünk, és sztem meg is maradunk ezen a aszintem. Általa sok dolgot megtanultam a kultúráról, iszlámról, természetesen ez is csak töredéke annak amit kellene tudnom, vagy akárkinek kellene tudni ahhoz hoyg biztosan eldönthesse hogy bevállal- e egy kapcsolatot.
No nem akarom elkomolykodni a dolgokat, de Niki helyében én is vívódnék, mint ahogy teszem is.
Ugyanis megismerkedtem egy pasival teljesen véletlenül, első pillanattól harmonikus a kapcsolatunk, de vannak napok mikor rá sem ismerni...teljesen kifordul magából...
Én egy elég céltudatos, határozott csaj vagyok, de ugyanakkor cicás is...szeretem ha kényeztetnek szavakkal, bókokkal...és ahhoz ők nagyon értenek
DE...azok a napok teljesen kikészítenek, teljesen kezdem elveszíteni az érdeklődésemet...közben meg márc 11-18ig mennék ki.
Igazából nem tudom mi történik vele...elég liberális felfogású, sztem talán ez kicsit ellentmondásos személyiség, keresi a helyét a világban, vagy valami hasonló.
Mindegy..én eldöntöttem hoyg adok magunknak egy esélyt legalább megismerkedésre...mert ugye semmi sem kötelező...
Szóval Niki...hajrá neked is...sztem ha érdekel a srác, akkor találkozzato, hisz abból kiderül hoyg hogyan tovább.
Ha nem akar sex-et , amit előre nagyon nehéz definiálni, akkor ne erőltesd...náluk ez tényleg a tisztelet jele...és ha nagyon vallásos, akkor ne feledd, hogy nem szabad erőltetni ezeket a dolgokat...ha te ezt nem tudod elfogadni, akkor felejtsd el az egészet, hagyd abba, ne hülyítsd se magad sem őt...
de ha kell a pasi, ha érdekes, akkor azt hiszem ebben a dologban is kompromisszumot lehet kötni.
Egyébként...Miért is baj hoyg nem akar sexelni?
Hisz mi itt Európában mindig azon parázunk hoyg ...ááá csak egy éjszakéra kellek ... most itt egy pasi aki tisztel...stb ...és te meg azzal foglalkozol hoyg miért nem akkar sexet?
Szóval gondolkozz de ne túl sokat, mert csak beparázol :)

jó éjt :)
Gabó

2007. január 11. 22:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Gabó :)
Teljesen egyetértek Veled. Nagyon bosszantó tud lenni valóban amikor mindent szépnek és jónak látsz , aztán jön egy rosszabb napja hááát azt meg kell élni :( Nem egyszerű de mindenki maga látja megéri vagy nem..Te hová mész pontosan és mivel?Én is most szervezném magamnak az első talit így érdekelne te mivel és hogyan és mennyiből tudod kihozni.
Jó éjt
Hajni

2007. január 11. 23:02:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Selam Gabó!
Hát hogy én már megint ellenpélda vagyok... :O :D, mert ő jött hozzám "látogatóba". :)
Hát amúgy... ez a távkapcsolat úgy sem könnyű ha a pasinak nincsenek dilijei (persze rossz napok mindenkinél vannak), nem épp vallásos, tök modern családból származik és pont olyan dilis mint én:))
Jó hát ezt nektek nem kell ecsetelnem h. nem könnyű távol, de ha majd taliztok velük és minden olyan jól alakul (mint pl. nálunk), akkor utána nem lesz könnyű különválni:(((
Na jó nem szomorítani akarok senkit, ez most így kikívánkozott:)))
Öptüm!

2007. január 12. 11:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

Niki,

Nálatok nem volt arról szó hogy ö jön elöször??
vagy Ö is azt mondta mint általában az össze török pasi hogy nekünk sokkal könnyebb kimenni??

Szerintem egy részt jo dolog hogy mesél Rolad a barátainak mert ha nem lennél fontos neki biztos nem beszélne nekik rolad hacsak nem dicsekvésböl de ez általában a török pasikra nem jellezö.Nem ugy mint a magyarokra.
A legjobb lenne meg Én szeretném is ha kimegyek beszélni kéne a barátjával vagy tudni szeretném ö mit gondol mit mondott el neki Rolunk.Végül is már bemutatta a legjobb barátját camon keresztül de ez mégis más mint élöben.
Szerintem Rád is jo hatással lenne ha kimennél és tudnál beszuélni a haverjaival hátha mondanának valami biztató dolgot :)Azért ök csak jobban ismerik:)

Szerintem Nálam paranoiásabb nem lehetsz mikor szakitottunk olyanokat gondoltam fuhh...Ki se mondom mert ciki.
Szerintem mindenki tart az elsö talitól Én is félek ez normális dolog.Tegnap belegondoltam hogy ott fog állni velem szembe egy Ismeretlen de mégis ismerös:) Camon keresztül láttam már meg minden mégis lehet élöben megse fogok tudni szolalni(mondjuk ez nem jellemzö rám de ki tudja)...

Hajni,

Mi nyáron megyünk ki ÉN és egy barátnöm viszem maggamal hogy ne legyek egyedül (persze nem a talira) Ha akarsz társulhatsz hozzánk?? Vagy akárki??

Gabó, Üdvözöllek az oldalón!!

Az Én exemnek mindig akkor volt baja miután hazajött a szüleitöl és ök telitömték a fejét hogy a Magyar csaj az ördög meg ilyenek, Én voltam meg vagyok minden rossznak az okozoja.:)

Tényleg a Ti barátotok családja tud Rolatok??Mi a véleményük??

Dr:Szöszi

2007. január 12. 13:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szöszi:))
Köszi az invitálást de Ti pontosan hová mentek és tudsz e már valamit a költségekről?Meg úgy egyáltalán hogy mivel mentek, mikor stb..Én Isztambulba, Üsküdarba mennék.Ha hamarabb nem lesz belőle semmi akor szívesen veletek tartanék de az a baj nálunk hogy ő a fejébe vette hogy februárban már megyek háát nem tudom.Kemény diók az bizti.És ő is a nagyon vallásosak közé tartozik, mindent betartva.Napi 5x ima, Ramadan, disznóhús, alkohol, dohányzás, még arra is haragszik ha negatív dolgot állítok magamról..Nnna akkor aztán nagyon mérges :))
Szép napot mindenkinek
Hajni

2007. január 12. 14:24:00 CET  
Anonymous Kalema said...

Hát igen... Az első találkozás az internetes hónapok után. Nincs is annál izgalmasabb amikor remegő lábakkal várod az első pillanatot, amikor majd élőben láthatod, amikor azért fohászkodsz, hogy ugye tényleg olyan magas, és jóképű és kedves, és ugye tényleg egy létező személy.

Hosszú-hosszú ideig szerveztük párommal azt a bizonyos napot, de el sem hittem amikor végre eljött. :) És azt kell mondjam valóban ismeretlennek tűnt kb. 1 napig, hiába az a 8 hónap napi 6 óra webkamera... De az első reggel amikor vele ébredtem már olyan volt mintha világ életemben vele lettem volna, sosem felejtem el azt az érzést.

Azóta pedig egy kissé mintha eltőntem volna a topicról, gondolhattátok biztosan nem mennek simán a dolgok... Hát igen, így is volt. Mindennek 3-szor kellett nekifognunk, rengeteg balszerencse kísért a papírügyintézés közben.

De mostmár végre nyugodtan kimondhatom, hogy feleségül mentem életem szerelméhez, a rengeteg viszontagságon túl vagyunk sikeresen és boldogan élünk együtt.
Azthiszem a részletek kifejtésére egy könyv is kevés lenne, de majd ha valakinek problémája lesz megosztom én is tapasztalataimat és megoldási módszeremet veletek, mert szinte 100%, hogy a bizonyos gonddal mi is szembesültünk. :)

Egyébként párom ebben a percben éppen Isztanbulban van és a családegyesítő vízumot intézi, mivel természetesen nekünk sem engedték, hogy itt adjuk be hozzá a papírokat. Elhamdürillah ezen az úton viszont minden rendben megy, abszolút segítőkész mindenki, és még a Malév isztanbuli akciójával is szerencsénk volt. :)

Üdv hát mindenkinek, Sok-sok boldogságot a friss házasoknak, és minden párnak!
Edina

2007. január 12. 14:54:00 CET  
Anonymous Kalema said...

Plusz: Nálunk párom jött először. :P

Best regards
Edina

2007. január 12. 15:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Na üdv megint mindenkinek,betértem én is megint.

SZöszi:Nem tudom,engem valahogy nem vonz,hogy mint vadidegen,itt beszélgetésbe kezdjek a baráti körével..Mivel ugye ahogy megállapitottátok,azért face to face kicsit furcsa lesz a találka.Már ha lesz.

persze azota történt pár dolog.Gabicával kielemezve a helyzetet,arra a megállapitásra jutottunk,ennek az egésznek nincs és nem lehet jövöje.Mivel képtelen vagyok tolerálni ezt a fajta vallásosságát(persze tiszteletben tartom,hogy neki ez fontos),csak minden más elé helyezi.Ez igy nem fer.Részemröl.AMit Gabica nem tud még,tegnapelött beszéltem a kedvessel,és elmondtam neki mi a helyzet.Mondtam,gondolja át mit akar,még nem bonyolodtunk bele semmi komolyba,döntsön addig,mert igy ,ezeket,ezzel a feltételekkel én nem vállalom be ,hát sorry,ez vagyok én.Na meg ugye mondtam neki,hogy jol gondolja meg mit akar,és kivel,ugyanis rajtam több a tetko mint a sima börfelület,piercing hegyek,na most akkor gondoljatok bele ti is,vajon az ösei mit szolnának hozzám,ehehehe,(azért megnézném az elsö reakciokat) :))
Lehet egoista picsának tünhetek szemetekbe,de én már annyira belefáradtam ebbe(már most),hogy inkább öszintén és lehet mocskos egyenességgel tényleg kimondtam,ami nem tetszik.Azzal zártam,ha ez neki jo,ahogy én gondolom,oké,ha nem akkor itt fejezzük be azt,ami szinte még el sem kezdödött.Aztán le is léptem.
Másnap,azaz tegnap sms délután:Hiányzom neki.Nem reagáltam.
Este csak nagyon késön értem haza,ugye idöeltolodással ott volt éppen hajnali 2.Megvárt.Pedig tuti fáradt lehetett.Azt mondta,megérti a helyzetet,de én is értsem meg az övét.Mondom megértem,pont ezért irtam amit.Kezdödtek a kompromisszumos tárgyalások,ahogy Mandula emlitette:)SZeretné ha a szülinapomra kimennék.EZ febr.18.AZt mondta minden költséget áll,merthogy ez ott igy szokás ha az ö vendége vagyok,és keres nekem egy kint egy jo kis szállodát,(mert mondtam,hogy én hozzájuk igy kapásbol nem megyek),ez annyira kinos komolyan..
(ugye Gabica:) )
SZóval egyelöre most minden okésnak tünik,de nem száll el velem a lo,ugy érzem akkora buktatok lesznek itt még,hogy csak na. hehe.SZóval egyelöre február,Antalya.Ez a célállomás.

Ha van még valami fejlemény irok még.Bocsi a sok irkálásért
üdv
Niki

2007. január 12. 15:33:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Kalema!
Légyszi áruld el mennyiért volt az akciós út isztambulba?Milyen gyakran vannak ilyen akciók?Ha valaki tudj segítsen nekem, előre is köszi.
Üdv.
Hajni

2007. január 12. 16:05:00 CET  
Blogger eva said...

Gabó!

Általában azért a lány megy előszőr ki a sráchoz Törökországba, mert nekünk csupán formalitás oda kijutni, míg nekik ide sokkal nehezebb. Szerintem ennyi az egyszerű indok.

2007. január 12. 16:20:00 CET  
Anonymous Kalema said...

Most 40 e Ft-ból kijött a retúr jegy, internetes vétellel, úgy hogy két nappal az indulás előtt intéztem. Az utolsó jegyeket árulta ilyen olcsón a Malév, + hozzá az, hogy a szombat estét kinn kell töltse.

De nekem így is szuper volt, szerencsére távoli ismerősnél van szállása, elvileg már ma hazajöhetett volna (szerdán ment), de így a repülőjegy akció miatt majd csak vasárnap jön.

És előre kiszámolni men tudom ezeket az akciókat, de szerintem olyen 3 havonta azért van.

De a nyártól jobb lesz a helyzet, ha tényleg lesz fapados Isztanbulba. :)

A családegyesítő vízum eredményéért is ki kell majd mennie férjemnek Törökországba, úgyhogy most kértünk még 2 hónap turistavízumot is, így lehet kivárjuk az újra kiutazással mikor lesz újra Malév akció.

2007. január 12. 16:46:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok...
Örülök hoyg hallhatom a véleményeteket...
Hajni...Üsküdar nem éppen a belváros...tudnod kell hoyg nagyoka távolságok Istanbulban...Ez spec az ásziai (Anadolu) oldalra esik emlékeim szerint, és elég zűrös a közlekedés (Boszporusz híd) stb
A Repjegy ...nos én enetudom de pl tavaly nov.-ben kifogtam egy nagyon olcsót 24990 HUF illetékkel együtt, páratlan város akció Malévnál, de ha nincs akkor is "csak" 50ezer kb, legalábbis nekem ez kifizethető.
THY (török légitársaság) mindig drágább, sajna fapad még nem megy. Én mindig malévvel utazom , kedvesebbek is és kb 10000-rel olcsóbb.
Amikor odaérsz vízumot kell venned 30USD vagy 20 EUR ez 1 hónapig érvényes :)
Enniyt tudok...
Ami bizti, h. most olcsóbbak a jegyek szállodák, mert low season van, sokat lehet spórolni. Bár kint nincs ilyen szép tavasz.

Niki!
Ha nagyon vallásos a srác sztem nem kellene nagyon kaparnod (bocs), mert a környezete és közötted kell választani az nagyon nehéz lesz...és teljesen megkevered szegényt...a végén sem velük sem veled nem fogja jól érezni magát. Ha bejönnek a török férfiak akkro sztem a te agyontetovált szabadszelleműségeddel keress ikább valami nem túl strickt emebrkét, akinek a családja is modernebb, liberálisabb szellemű. Persze ez nem jelenti azt hogy nem sikerülhet, de nagyon sok kompromisszum kell egy ilyen kapcsolatba.
Igen..ők szoktak fizetni vendégül látni ...én is csak a repjegyet szoktam fizetni...Egyik barátom (nem pasim) Isztambulban lakik nem messze a reptértől és nála szoktam elszállásolódni.Nagyon jókat beszélgetünk esténként aztán én elmegyek aludni az egyik ő meg a másik szobába.
DE...pl a másik barátommal nem lehetünk még pizsamában sem egymás előtt...Ezt tiszteletben kell tartani...nehéz de megoldjuk

Szóval mindenkinek fel a fejjel...a török férfiak nagyon szeretik ha nők vagyunk, és mi is nagyon szeretjük ha nőnek tekintenek minket nem? Ez legyen mindenki szeme előtt...ez erőt ad a mindennapokra itt a bókokban nem igazán bővelkedő magyar pasik között ÜDV A FÖLDÖN ha itthon vagy és mennyország ha kint vagy Töröko-ban...

Puszi mindenkinek
Gabó :)

2007. január 12. 16:51:00 CET  
Anonymous Kalema said...

Hát sajnos azt a 24990-es jegyet én már nagyon régen nem láttam. (Spec. egy másik légitársaságnál dolgozom.)
Mostanában egy normál Malév retúr jegy ha időben kitalálod mikor akarsz menni, akkor olyan 60.000 körül áll meg, THY-al +10-15 ezer elméletileg. És ezek persze a legkevésbé rudalmas jegyek, tehát akkor érdemes venni, ha ténylegesen az adott napokon le is tudod majd utazni őket.
Hát ezért örültem én annyira ennek a 40.000 Ft-oskának. :)

Pussz
Edina

2007. január 12. 17:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hát Gabó,sajnálattal olvasom,miszerint én "kaparok" a srác után:))))
Nem hiszem hogy ismered az egész sztorit,ez az egész egy rohadt véletlen müve,hogy megismertük egymást,rossz mailcim esete forog fent.Nem mondhatnám,hogy wow,török pasikért élek...Ez nem az a szitu.Olvasd vissza amiket eddig irtam,szerintem te is hamar megérted,itt pontosan nem arrol van szo,hogy minél inkább én akarom ezt az egészet,ez csak megtörténik,és nem tehet ellene senki.Pont ezért szép és jo.Kétségeim pedig nekem vannak egyedül,neki nincsenek.Talán ezért is tisztelem ennyire.
Csok
Niki

2007. január 12. 17:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hali megint!

Hajni mi Isztambulba mennénk vagy valamelyik üdülöövezetbe.(Még nincs eldöntve)Hát az árak drága egy student pénztárcának:( 70000Ftban gondolkodunk +a többletköltségek :(
De repülövel mennénk jo lenne ha lenne fapados de ez ugyis akkor derül ki.Vagy jo lenne egy lastminute utat ami fele az eredetinek elcsipni.Rajta leszek de csak a tanulás után.
A Te párod meg az Én exem akkor biztos jól megértenék egymást mondjuk azért annyira ö nem vallásos nem imátkozik 5ször és dohányzik is néha inkább a családi hagyományok megszállotja:((

Niki,

Nálunk nem tetkó van meg piercing hanem tul kivágott felsök ugyhogy mondta ha az anya meglátna igy agyvérzést kapna meg vegyek magamnak ha megyek zártabb ruhát Én meg mondtam nem:))Mondom Te igy szeretsz ahogy vagyok és nem fogok más ruhát venni hogy ne nézzen más.Szarok rá ugyis mindenkit megnéznek ha takargatom magam akkor is ha nem akkor is.Ugyis olyan helyre megyek ahol külföldiek vannak azok meg hasonloan öltözködnek.Ha Én felvállalom ugy ahogy van Ö is vállaljon fel így engem.Vagy akkor miért kezdett velem egyáltalán(?).

Ha valakit megsértettem bocsi!!!

Dr:Szöszi

2007. január 12. 18:12:00 CET  
Blogger eva said...

Szöszi!

Az emeber ilyenkor nem azért vesz zártabb ruhát, hogy ne nézzék meg, hanem alapvető udvariasságból, a család iránti tiszteletből.
De amint látom, benned egy szemernyi alkalmazkodókésség nincs, elvárásaid vannak tőle, de te SEMMIT nem teszel érte. Sőt, még arra is megjegyzéseket teszel, hogy Mekkába megy. Csak tudnám, hogy akkor miért vagy doglokkon felháborodva...

Egyébként szerintem nem sértesz meg senkit ezekkel a megjegyzésekkel, csak magadról állítasz ki bizonyítványt.

2007. január 12. 18:32:00 CET  
Blogger eva said...

Ajánlom figyelmetekbe ezt a légitársaságot: http://www.sunexpress.com.tr/english/announcement_100126_0.html

2007. január 12. 18:34:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Helóka, de jól beindult az élet! :)
Hűű hol is kezdjem?
Kalema/Edina - nem tudom melyik használatos;) Ugy nem mindig mi megyünk először? ;) Háát, szívemből szóltál az első találkozás előtti-közben-utáni dolgokról. Na jó egy picit nekem is ismeretlennek tűnt, de ez nem tartott 1 napig, pár óráig, khm khm hihihi! :D És télleg azok a reggelek, h.tényleg itt van mellettem, áááááááá! Isteni volt. Volt:(( De lesz még! :D Ja és nem tudom Ti mikor házasodtatok, de én még nem hallottam szóval GRATULÁLOK! :D
Tök jó én is úgy tudom h. nyártól lesz fapados Istanbulba, és most ilyen repjegykereső oldalon Malévos jegyet oda-vissza mindennel és ötvenezer-valamennyiért láttam. Ja bocs nem, megint megnéztem; az pár nappal ezelőttre még érvényes volt, most már nem. Hát ennyi, folyamatosan lesben kell állni, h. mikor jön vmi jó ajánlat! :D :D
Gabó! Még pizsiben sem? :o Hűűű ez aztán igen! Hát ők sem egyformák... Tényleg ahogy így egyre több mindent olvasok kiderül számomra h. OK a magyaroktól télleg totál bazira különböznek az ottani srácok, de török és török közt is nagy különbségek vannak. Hát, ettől szép a világ:)) Na de az is igaz h. nem venném őket 1 kalap alá magyar ifjainkkal... pff! ;)
Na jók legyetek!
Iyi akşamlar! :)

2007. január 12. 18:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Éva,

Én nem a családjával találkozom(és nem is akarok velük soha találkozni,hisz tudtomra adták vesztembe rohannék)
Csak vele találkozom majd és csak ugy akarok felöltözve lenni mint ahogy szoktam ahogy ö lát és jol érzem magam.

Dr:Szöszi

2007. január 12. 20:02:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Gabó!
Köszi a felvilágosítást örömmel veszek minden hasonló infót:)Sajnos a közlekedésről már sokat mesélt Nekem így felkészültem mindenre :( Azért remélem lesz aki kijön elém a reptérre :)Ha nem.....nna akkor sem fordulok vissza :) Törökországot látni kell! A szép időről annyit hogy szerintem nekem akkor is sütni fog a nap :))Remélem :))Sok Boldogságot Nektek Kalema!
További szép estét Mindenkinek
Hajni

2007. január 12. 20:23:00 CET  
Blogger Katica said...

Sziasztok.
Amilyen "gyakran " jövök mostanság és amilyen pörgős lett az oldal, csak kapkodom a fejem. Megpróbáltam végigolvasni és magamban rendszerezni hogy most ki kivel van, mióta, miként ki jön ki megy ki mit kíván, kinek mi a baja a párjával (mert bocsi, de nekem úgy tűnik senkinél se harmonikus a dolog), no de szerintem még vagy kétszer végig kell olvasnom hogy végre képben legyek.

Először is Szöszi ... nagyon szerencsés a párod ,hogy el tudott jutni a hadzsra, mondanám, hogy irigylem de irigykedni nem szép dolog, egyszer majd kijutok én is insallah. Allah fogadja el a zarándoklatát.

Aztán úgy általában , mindenkinek csak úgy jótanácsként. Minden szebb lesz ha nem a rosszat hanem a jót igyekeztek meglátni benne. Ha az ember felvállalja hogy egy másik kultúra tagjával alakít ki kapcsolatot rengeteget toleranciára és kompromisszumra lesz szüksége. Piszok sokat kell tanulni, egyrészt a párunk kultúrájáról, másrészt magáról a saját egyéniségéről, hisz minden ember kicsit másképp éli meg a saját kultúráját is.
Legfőbképp azt kell megérteni, hogy ami elvárása van pl, az MIÉRT van. Mert nem jellemző hogy rosszat akarna vele.
Nagyon le tud mindenki ragadni az öltözködési kérdéseknél, pedig ez elég egyszerű...
míg egy magyar vagy egyéb "nyugati" férfi arra büszke ha mindenkinek mutogathatja minnél csábosabb, mutatósabb barátnőjét,annak bájait meg minden ,hogy hadd irigyeljék, és a haverok elismerően tekintenek rá hogy micsoda nője van...ez Törökországban és keletebre épp az ellenkezője. Nagyon szereti a férfi hogyha a nő csábos, szép ,formás...DE csak neki!! Rajta kívül más ne lássa. Csak őneki mutassa magát, a díszeit. A környezet, barátok, család is lenézi azt a nőt aki mutogatja magát, és a férfit is, hogy ilyen nőt választott.

Azt megértem ,hogyha valaki nem akar kendőt hordani. mondjuk igen kevés is az a török férfi aki külföldi párt választva ezt elvárná tőle,aki számára ez fontos az leginkább török lányt választ. De ha mégis ez van a férfinek alapvető fontosságú hogy a felesége kendőt hordjon, és ez valaki számára teljesen idegen ,egyetlen megoldás van :kár egymást fárasztani.
Azt a részét pedig minden török férfibe szerelmes lány jobban jár ha idejekorán megérti bizony az öltözködés kulcsfontosságú , nincs mély dekoltázs, rövid szoknya, pocimutogatás főként...
(Akad persze néhány török aki számára ez egyáltalán nem lényeges, de legnagyobb számban ha igazán komolyra fordul a kapcsolat (eljegyzés, házasság) akkortól ők is elvárják ezt)
Aki képtelen szemernyi alkalmazkodást is mutatni egy másik kultúra ,vallás iránt, annak nem is szabad belemenni egy ilyen kapcsolatba.
Ott főleg ,ahol valóban nagyon vallásos a partner...ott fel kell rá készülni, hogy semmiféle kompromisszumra nem lesz hajlandó ami cseppet is ütközne a hitének alapelveivel, tilalmaival és előírásaival, és azonnal vége a kapcsolatnak ha valaki a vallásgyakorlásában akadályozni próbálja.

Annak aki írta a ,hogy a párja nem akar testi kapcsolatot (bocsánat tényleg nem sikerült még teljesen beazonosítani melyik nevekhezu melyik hozzáaszólások tartoztak)...tényleg igen vallásos lehet a párod. Ez az egyik olyan tilalom az Iszlámban amit a leggyakrabban hágnak át talán :) Tiszteletreméltó ha ő megtartja. Arra készülj fel viszont ,hogy ez miatt ő mihamarabb össze akarja kötni az életeteket majd hogyha kölcsönös szimpátia lesz a nagy találkozáskor, és egyházi esküvőt szeretne mihamarabb. Merthogy ahogy írtad te se vagy fából...hát tuti ő sem, így viszont bűnt követtek el egy ilyen kapcsolattal , onnantól "legális"

2007. január 13. 17:17:00 CET  
Anonymous Kalema said...

Azt hiszem azért nem ilyen rossz a helyzet. Szerintem én a rajtunk kívüli másik két most házasult pár nevében is kijelenthetem, hogy nálunk abszolút a harmónia szerencsére, dehát gondolom ezért is fajulhattak el idáig a párkapcsolataink. :)
(Egyébként január 6. volt a mi lakodalmunk, és júliús 27. lesz a törökországi úgy néz ki.)

A hadzsra insallah mi is kijutunk majd egyszer, és nagyon tisztelem azt aki ezt már megtette.
Egymás és egymás különböző kultúrájának, gondolatainak elfogadása hosszú folyamat, mindegy mi lesz az eredmény, kölcsönös bizalom és harmónia, vagy egymástól való elfordulás, két egészséges elméjű fiatal biztos hogy sok vitát és feszültséget megél, mindkettő a végletekben gondolkodik, miközben a való életben nem ezekben élnek. Sajnos ezt csak akkor ismeri fel az ember amikor már valamilyen módon lezárultak a csatározások.
Az idő és a szerelem valóban képest rengeteg dolgot megoldani.

Amit még megcáfolhatatlanul kijelenthetek, hogy internetes szerelem márpedig létezik, képes több boldogságot vagy akár fájdalmat okozni, mint egy testi érintkezésen alapuló kapcsolat. Viszont azt is állíthatom, hogy aki még nem élte át, annak fogalma sem lehet róla, hogy egy normális ember hogyan szerethet egy monitort. :) Sajnos ez leírhatatlan, kiszámíthatatlan és megfizethetetlen érzés, keresni nem lehet, csak találni. :)

Üdv mindenkinek! :)

2007. január 13. 18:04:00 CET  
Blogger Katica said...

Jujjj...azt hiszem rossz helyre jutott az üzenetem.:))) Pontosabban : természetesen nem rád gondoltam ,vagy más régiekre. Tudom, hogy Istennek hála Te is Éva, Mandula, Tamara....(teljesség igénye nélkül) boldog kapcsolatban éltek...
Én most az új sztorikra, többé-kevésbé új emberekre gondoltam :)

Ja és mindenkit Isten hozott a blogon aki mostanában talált ide.

2007. január 13. 18:30:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Jajjj Kalema, ez nagyon édi volt: "szeretni egy monitort" :)))))))))
De télleg így van és az igazat megvallva én sem kerestem ezt, mert ki az az ember aki tudatosan olyat keres aki tök messze van tőle és csak így érintkezhetnek?? Életemben nem gondoltam h. én egyszer ilyen dolog részese leszek. Viszont ha már megtörtént... akkor nincs menekvés! :D Mármint ha olyan a pasi akiért érdemes ezt bevállalni. Viszont amikor így belegondolok h. mik történtek velem azóta hogy őt ismerem (és még mi vár rám remélhetőleg) hát cseppet sem bánom. Persze most nagyon hiányzik:((
Bár ha ő is a vallásosabbak közül való lenne, lehet én is úgy vívódnék... de nem:P
Na, a mai adag is megvolt:)
Iyi akşamlar!

2007. január 13. 18:37:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Kalema!
Annyira jó Nektek de ez így is van jól :))Tudom bizti ezerszer elmesélted már de én új vagyok és olyan jó lenne ha elmesélnéd a megismerkedéseteket. Annyira érdekelne.És másoké is akik szintén itt a hálón ismerkedtek meg párjukkal:)
Üdv.
Hajni

2007. január 13. 19:43:00 CET  
Blogger Katica said...

Hát igen ...míg én is meg nem éltem (3 éven keresztül) ezt az internetes távszerelmet , addig biztosan állítottam ,hogy márpedig távkapcsolat nem működhet és legfőbbképp azt, hogy lehetetlen beleszeretni valakibe akivel soha nem találkoztunk, és aki ezt állítja az hülye :)
Holott én is az exemmel 5 hónappal a megismerkedésünk (netes) találkoztam először, nekünk akkoriban még webkameránk sem volt, csak pár fényképet láttunk egymásról és átbeszélgettünk minden éjszaka 3-4 órát ...és így találkozás nélkül, látatlanban is fülig szerelmesek voltunk.
De nálam ez már régi történet Hajni, lassan egy éve végetért ( ha tágabb értelemben veszem ,szűkebb értelemben még csak fél éve de ez bonyolút :))), viszont 3 évig tartott, az nem kevés :)

Most így kakukktojás vagyok a fórumon hisz nincs török párom ( legalábbis azt hiszem...vagyhát... fene tudja ).

2007. január 13. 20:09:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

szerintem kezdjük túlbonyolítani a kölcsönös alkalmazkodás mítoszát a török fiúkkal kapcsolatban. Ez ugyanis BÁRMILYEN kapcsolatban megvan, totál függetlenül attól hogy a fiú török v nem, vallásos v nem. Látom a barátnőimnél, mi mindent viselnek el a barátjuk kedvéért. Az egyik minden szombaton hajnalban jön haza a haveroktól, a másikkal ha foci van nem lehet beszélni sem napokig, hetekig, a harmadik iszonyú összegeket költ cigire, a negyediknek midig a legújabb telefon kell, az ötödik könyvet ír és hónapokig ki sem bújuk a számítógép mögül, a hatodik a gyerekeik pelenkáját sem hajlandó megfogni és bármit csinálni, a hetedik minden hétvégét az előző házasságból lévő gyerekeibel tölt, a nyolcadik meg a kilencedikeknek ugyan van közös gyerekük a barátnőimmel de nem hajlandó rávenni magát az esküvőre, a tizedik hetente 5x étteremben akar enni, a tizenegyedik napi több órát internetes játékokkal tölt... folytassam? és akkor ezek még nem kirívó esetek (mint az alkoholista, erőszakos és társai), csak "normális" fiúk akiknek mind van valami heppje. Szóval török vagy nem, alkalmazkodni kell. Olyat kell választani akivel megtalálod a középutat. Én pl. nem bírnám ha a párom dohányozna, és azt sem ha hetente 5x akarna étteremben enni mert azt kidobott pénznek tartom aminek meglenne a helye máshol (lakás hitel :((( stb.). Szóval... ha az alkalmazkodás a kérdés, az szerintem nem kikerülhető.. Nemrégen mondta egy kedves barátom hogy húsz körül az ember maga mellé keresi a tökéletes párt, míg harminc körül olyat keres aki mellett ő tudna élni.... én pl könnyebben elviselem a kicsit zártabb blúzt meg a disznómentes életet mintha a fenti felsorolt dolgokat kellene elviselnem....

Az hogy általában a lányok mennek ki annak csak az az oka hogy ide nehezebb vízumot szerezni ill, török fizetéssel nehezebb repülőjegyet venni ide mint fordítva.

Évával egyetértek, ha a fiú akarata ellenére nagyon kihívó ruhát vesz fel valaki akkor csak azt éri el vele hogy a fiú környezete (nem csak szülei!!! fiatal, modern barátai is) nem fogják tisztelni sem őt mint nőt, sem pedig a fiút. Megéri az a kivágott blúz hogy a barátai előtt szégyenbe hozd a férfit akit szeretsz?

Mandula

2007. január 13. 23:09:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Niki

azok alapján amiket írtál most azt gondolom valószínűleg nem illetek egymáshoz ezzel a fiúval. Ha egy vallásos embert ultimátum elé állítasz, hogy válasszon a vallás és valami más között, végsősoron mindig a vallás fog nyerni. Az ultimátum nem jó módszer (szerintem), mert nem vezet sehova.

Mandula

2007. január 13. 23:21:00 CET  
Blogger Katica said...

Hát igen ,ez teljesen igaz Mandula...én is sokkal nehezebben viselném ezeket a dolgokat.:))Sőőőőőttt...el nem viselném.
Szerintem csak annyival más a dolog a török (vagy más nemzetiségű) és muszlim (vagy egyéb ) vallású férfakkal kapcsolatban , hogy ott magyar nők számára szokatlanabb(nem rosszabb) dolgokat kell megtanulni megérteni és elfogadni, míg amiket felsoroltál azokat sajnos Magyarországon nem mennek ritkaságszámba, mármár szinte természetesként kezelik a legtöbben :(. Pedig csak át kell gondolni hogy mennyivel jobbak valakinek azok a dolgai,elvei , pl a törökök által említettek, amik ha szokatlanok is először de tiszteletből, erkölcsösségből, hitből, és egyéb erényekből adódnak, mintha olyanokat kéne elviselnünk amiket egy férfi tiszteletlenül, erkölcstelenül...tesz :)

2007. január 13. 23:23:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Selam!
Látod Niki, mindenki azon a véleményen van, amire mi is jutottunk, h. valószínűleg nem ő az aki totál melléd illik. De azért... Törökország mindenképp megér egy utat, pláne hogy azt mondtad hogy jóbarátnak viszont teljesen jó lenne a srác. A másik meg, ahogy mondtad vagy itt írtad már nem tudom (bocsi), hogy nem is te kaprsz már utána, hanem ő ragaszkodik nagyon. Akkor meg legalább (már bocs a feltételezésért) kiábrándulna belőled, látva hogy te télleg egy tetkós-piercinges maca vagy és nem feltétlenül az a szerény(nek sem nagyon mondható) török lányka:D Én legalábbis ilyennek "ismertelek meg" eddig:)))))
Hűha már éjfél van, akkor befejezem az okoskodást; bár asszem ez a társaság aztán tudja mi az éjszakázás és a véget nehezen érő boldog beszélgetések:D:D Ehhez képest még totál nincs késő:P
Na mentem!
Pussz!

2007. január 14. 0:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Na hi mindenki:)
Hát persze ,ez mind igaz,szép és jó.
De Gabica,pontosan tudja milyen vagyok,látta a tetkóim,piercingjeim(na jó,nem mindet,hehe)
ismer több mint 2 éve..És még mindig Ő ragaszkodik.Nem azért írtam nagy ővel,mert nagy Ő,hanem mert ő az ,aki.
Pontosan tisztában van mindennel.Miután leírtam mi merre,most aztán tényleg mindennel.Kimegyek.meglátom hogy s mint alakulnak a dolgok ott.Előtte meg kár bármit is mondanom már,majd kint tényleg eldől,mi lesz vagy mi nem.
De díjazom a kitartását,azért nem vagyok egy egyszerű eset.Pont ezért.
Majd ha megtörténik a nagy meeting ,majd akkor megint összegyülhet a jónép,aztán mehet a találgatás,mi legyen:))))
Addig asszem már kussolok:)
Pusz mindenki
Niki

2007. január 14. 1:08:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Akkor bocsika, visszavontam! :)))))

2007. január 14. 10:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba

Én most egy kicsit szomorkás üzit írok erre a blogra :( Tele vagyok kételyekkel és annyira érdekelne ki mit gondolt, vagy érzett amikor még csak msn, cam, fényképcsere volt tali nem és egyáltalán gondolt valaki arra közületek, hogy esetleg nem egy szélhámossal áll szemben?Csak én vagyok ennyire negatív?Sok emberrel beszélgettem már és én is érzem hogy Ő más mint a többiek...de valahogy mégis újra és újra feltör bennem, hogy ez nem lehet igaz, biztosan ezt teszi másokkal is merthogy Mi is itt ismerkedtünk meg és nem kimondottan párkereső chaten.Megígértem magamnak hogy nem hagyom befolyásolni a gondolataimat, a cselekedeteimet mertbárki bármit is mond Ők mások és nem feltétlenül Ők a rosszabb emberek csupán azért mert van egy borzasztóan erős hitük.Ezzel Nekem semmi bajom nincs is sőőőt.Nagyon szeretem benne azt hogy ennyire hisz és örömmel hallgatom amikor a kérdéseimre válaszol az iszlámmal kapcsolatban.Na persze a Ti üzijeiteket is nagy örömmel olvasom, alig várom újra írjon Valaki :)Viszont az az észrevételem az átlag török emberek nagyon fújnak rájuk és olyan dolgokat állítanak Róluk ami szerintem képtelenség mert nem fér össze a vallásukkal.Talán az sem véletlen, hogy én sem tudtam az első perctől csak nagyon sokára derült ki, hogy ő ennyire komolyan betartja a vallása előírásait.Napról napra mondhatom inkább hónapról hónapra jutottunk el odáig, hogy merjen nyílni felém.Talán ezért is éreztem az első pillanattól, hogy Ő más mint a többiek?Hmmmm..nem tudom.Ne harizzatok ezért a bizonytalan hangvételű levél miatt nem tudom..de lávaszerűen tört ki belőlem, hogy elmondjam Nektek és kikérjem erről véleményeteket.Azt még tudnotok kell, hogy semmi bajom az előírásaikkal ugyanis én sem az a tipikus európai nő vagyokl.Már ami a pocipólót és a csípönadrágot, mély dekoltázst illeti.Nem is voltam sosem olyan aki ezt viseli.Nem is dohányzom nem is iszom alkoholt azért meg kimondottan felnézek rájuk hogy képesek az év minden napján 5 alkalommal időt szakítani és megállni, mindent félretéve.Tiszteletreméltó szerintem!Ők lennének rosszabbak?Én nem ezt gondolom.Ami a nők iránti tiszteletüket illeti valóban lenne mit tanulniuk a magyar pasiknak de hát nem véletlen, hogy mégsem a magyarokhoz vonzódunk.Magyar pasinak csilli villi, poci cici ez a lényeg a szív az nem érdekes vaghy csak addig míg ezek a külső szépségek adottak.Aki többre vágyik ennél az török férfit keres :) Na jól van köszönöm hogy meghallgattatok és várom véleményeiteket :)
Üdv.
Hajni

2007. január 14. 11:03:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Szia Hajni!
Tök jó h. úgy érzem válaszolnom kell Neked, mert legalább van kifogásom magam felé, miért nem tanulok... hihihi! :D
Te mit értesz az alatt hogy szélhámos? Hát nem tudom, nekem egy percig nem volt ilyen érzésem, hisz láttam őt és beszéltünk minden nap - ja és persze ő jött, ez sem utolsó:P
Számomra a szélhámos az azt jelentené, h. van vki akit esetleg még tán nem is láttam csak esetleg egy képet róla, amin most vagy ő van vagy nem, ki tudja; és nem tiszta vele kapcsolatban minden, azt állít amit akar. Dehát gondolom nálatok sem ez van, hát te is látod, hallod mindennap (vagy csak látod nem tudom); de szerintem már csak pont ez a mély vallásossága zárja ki hogy "szélhámos" legyen - ami fogalmat én még mindig nem tudok hová tenni magamban:)))
Én irtóra hízelgőnek éreztem hogy miattam és hogy talizzunk végre, bevállalt a Drágám egy nyári egyetemet (amit a háta közepére nem kívánt igazából a vizsgaidőszak lezártával), mégis bevállalata... miattam; hííí:D Meg így könnyített feltételekkel a suli meghívására egyszerűbben kaptak vízumot.
Csatlakozva a sorhoz én sem vagyok az a poci-cicimutogatós (főleg poci nem:P), de melegebb napokon azért nem járok garbóban, de persze nem durvulok... :) Úgyszintén nem dohányzom, alkoholt mondjuk iszom alkalom adtán, de ezzel az én Drágám is pont így van, szóval nagyon passzolunk:D :D :D
Ja, és amit még kérdeztél: hogy mit éreztünk az 1. tali előtt, mikor még csak kép+msn? Azt hogy már iszonyatosan szeretnék vele találkozni és megölelni! :))) De hogy az őszintét megmondjam lehet akármennyire közvetlen a kapcsolat cam-on keresztül és azt gondolod h. a nyakába fogsz ugrani mikor taliztok... hát azért nem. Kicsit furi volt, hogy most akkor mit meg hogy? De ez nem tartott sokáig:))))
Hmmm na jó sztorizgathatnék itt napnyugtáig de akkor ki vizsgázik helyettem kedden és szerdán? Wáááááááá!:(((((
Iyi günler Mindenkinek!
Puszi!

2007. január 14. 11:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Gabica!
A szélhámos szón azt értettem , hogy esetleg csetel másokkal is és mindenkinek ugyanezt mondja, teszi.Szóval én túlkombinálok általában mindent ezt Ő sem szereti nem egyszer meg is jegyezte :( Pl:Ha fenn van msn-n és nem a képe van kitéve rögtön agyalok hogy tuti idegennel írkál merthogy megbeszéltük csak akkor van kinn a képe amikor én vagyok ott még akkor is ha nem beszélgetünk éppen :((Ennek az az előzménye, hogy nagyon hoszú idő telt el mire megmutatta magát képen mondván ő nem jóképű.Aztán az első alkalom után egyre többször és egyre bátrabban mutogatta nekem a képeit.Viszont azt hiszem "kiérdemeltem" hogy kamerába is láthassam, mert 5 hónap után végre bekapcsolta.Igaz a munkahelyén van csak gép és kamera így nem tudunk órákig kamozni de ez is több mint amíg csak a kép volt.Így sajna a látvány sem jut minden napra egyébként amennyire láttam nem rajong a kameráért.Szóval úgy mondanám néha azt érzem hogy minden okés ennél jobb és szebb nem is lehetne aztán megint piszkál belülről a kisördög hogy nem is igaz mert, mert, mert......mi van akkor ha?, miért van ez? stb...És a következő beszélgetést simán elrontom mert már az agyszüleményeimmel vágok bele:( Persze utána lelkiismeretfurdalásom van és szégyellem magam mert mindig bebizonyosodik ill. bebizonyítja hogy tévedtem.Annyira el szeretném hinni amiket mond de olyan nehéz.Ha logikusan gondolkozok akkor nincs is semmi baj csak a kisördög miért piszkál??:(
Jövök még ma és türelmetlenül várom észrevételeiteket
Hajni

2007. január 14. 11:58:00 CET  
Anonymous Kalema said...

Hát én bizony rögtön a nyakába ugrottam a reptéren amikor először találkoztunk, de lehet, hogy ez a 8 hónap kényszervárakozásnak köszönhető. Nem is akartam többé elengedni. Nem érdekelt semmi más, még a hatalmas rózsacsokrot is csak itthon vettem észre pár óra után, amikor felocsúdtam. :) Nagyon édes volt ahogy ezekben az első órákban próbálta kerülni a tekintetemet, mert zavarban volt. :)

A mi megismerkedésünk és kapcsolatunk, házasságunk történetéből már tényleg könyvet lehetne írni, anyukám már meg is fogadta, hogy egyszer ezt meg is teszi. :) (Pedig ő még csak nem is tud mindent. :)

Én sem hiszem, hogy valóban vallásos török férfi szélhámos lenne, a fényképcserés dologba felesleges butaságokat belemagyarázni. És tudom kb. mit értessz a szélhámos szó alatt... Mivel párom talált rám az interneten véletlenül, és olyan mesebelinek tűnt az egész, az én fejemben is megfordultak azok a bizonyos gondolatok az elején.

Üdv!

2007. január 14. 12:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Kalema :)
Köszönöm...:)Igyekszem pozitívan látni a dolgokat és próbálok nem nézni a dolgok mögé...nem feltétlenül kell a jó mögé rossz is.A nagy talit én is nagyon várom,az elmúlt 7 hónap nagyon hosszú volt. Rengetegszer elképzeltem már mit fogunk csinálni lányos zavarunkban, vagy egyáltalán ...szerintem a nyakába ugrás nálam sem marad el..hacsak a zárkózottsága miatt tolerálni fogom. ....nem tudom de már olyan érzés mintha ezer éve ismerném és mintha már taliztunk volna.Ez szerintem a kamerának köszönhető....de vajon akkor mi lesz élőben??Vároooooom :)

2007. január 14. 12:56:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Na jó, akkor hogy nem ugrottam a nyakába betudom annak, hogy mi 4 hónap után tlálkoztunk! :))))) ...amiben volt majd 1 hónap "kényszerszünet" is... na mindegy, lényegtelen!:)
Pusz!

2007. január 14. 12:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Gabica!
De jó Nektek!!Bár sikerült volna már 4 hónap után a tali Nekünk is :'(
Hajni

2007. január 14. 13:09:00 CET  
Blogger Katica said...

Sziasztok.
Hajni
Megértem a gondod, de gondolj arra, hogy ő is ugyan úgy ismerkedett meg veled, mint te ővele, ergo ő is ugyan olyan joggal feltételezhetné hogy szélhámos vagy, és rajta kívül még tucatnyi sráccal ismerkedsz.
Muszáj megszavazni egy alapvető bizalmat, anélkül tönkremegy minden.
Aztán a tökéletes bizalom úgyis csak az idővel alakul ki, ahogy jobban megismeritek egymás, találkoztok személyesen is.
De hogyha valóban olyan vallásos,ilyen komolyan veszi a vallási előírásokat és tilalmakat, mint írod, akkor az én véleményem is az, hogy kisebb a valószínűsége ,hogy szélhámoskodjon.
Nekem azért az szerint amit írsz magadról nem úgy tűnik hogy a ti kapcsolatotokban gondot okozna az ő erős hite.

2007. január 14. 14:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok
Katica
Valóban jól látod egyáltalán nincs ebből probléma köztünk és megértem őt és elfogadom..De ezt már akkor letisztáztuk amikor hónapok múltán egyre bizonyosabbá vált számomra hogy ő igenis mennyire komolyan veszi a vallását.De egyszerűen olyan nehéz elhinni tényleg, hogy itt van ő és engem akar valóban.
Nagyon sok dolgot hallok, tudok a vallásáról mert mindent tudni szeretnék, de sajnos nem tudom egyaránt érvényesíthető-e minden családra vagy azért eltérhetnek ők is egymástól? Pl: azt mondta egy szintén török aki egyáltalán nem tartja be az előírásokat se a tilalmakat, hogy az igazán vallásos családok nem engedik hogy a fiuk idegen, vagyis külföldi nőt vegyen feleségül.Ezzel szemben Ő azt mondta ha kimegyek a szülei kíváncsiak rám és be szeretne nekik is mutatni.Ez a nem vallásos török fiú erre azt mondta felejtsem őt el mert hazudik.Ez nem igaz hogy a szülei kíváncsiak lennének rám :(mert külföldi vagyok :(Igaz lehet ez?? Nem tudok már semmit!:( Mit tudtok erről?

Jajj most hívott a barinőm és már megint az iszlám negatívja...:'(
Azt olvasta a teletexen hogy iszlám szélsőségéesek mészároltak a vallásuk miatt, mindezt részletesen ecsetelve :'( Én pont az ellenkezőjét tudta az iszlámban..Ölni nem szabad!Vagy én tudtam rosszul????
Hajni

2007. január 14. 14:51:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Hajni!
Először is, nem szabad azonosítani az Iszlámot sem a terrorizmussal, se az erőszakkal... mindenki számtalan esetről hall a médiában, de azt tudni kell, hogy aki erőszakos stb. az nem a vallás miatt van, hanem nekik eleve ilyen a természetük. Aki igaz hívő muszlim, békés ember, családszerető és tiszteli a többi embert, még a nem muszlimokat is.
Javaslom, hogy próbáld meg megismerni az Iszlámot. Úgy értem, olvass utána, beszélgess muszlimokkal, mert nagyon sokat segít ha elszállnak a média által belédültetett előítéletek, megismered a barátod kultúráját, értékrendjét.
Amit Katica írt, azzal én is nagyon egyetértek. a párod is a neten ismert meg téged, neki éppenúgy lehetnek félelmei hogy te átvered. (Sajnos tudom, mit gondolnak a törökök az átlag európai nőkről.)
A nagy találkozásról: mi fél évig csak barátok voltunk, utána még félévig "internet szerelem", majd eljött a nagy nap. Annyira még talán életemben nem izgultam, torkomban dobogott a szívem :) a reptéren taliztunk, átöleltük egymást, nagyon hosszan. Csak remegtem a boldogságtól a karjaiban. Mikor elindultunk, érdekes módon már egy lélek se volt körülöttünk :D
Ne hidd hogy bennem nem voltak félelmek, de legbelül tudtam hogy megbízhatok benne. És nagyon megérte találkozni, végre, élőben. És tényleg, annyira hihetetlen volt hogy SIKERÜLT! :)

Juli

2007. január 14. 16:15:00 CET  
Blogger Katica said...

Szia Hajni
Nem, ilyen általánosságok nincsenek. Igen ,gyakran van a hmmm, "tradicionálisabb " családokban hogy a szülők nem akarnak elfogadni külföldi menyasszonyt.De azért ez nincs mindenhol így.
És az Iszlám szerint is muszlim férfi házasodhat nem muszlim nővel, csak muszlim nőnek kötelező muszlim férfivel házasodni.

Az tény ,hogy az Iszlámról rengeteg tévhit kering sajnos, részben köszönhető ez nem kevéssé politikai okoknak a "nyugattól" akik igyekeznek minél jobban befeketíteni, másrészt pedig bűnös tetteiket vallási köntösbe bújtató fanatikusoknak.
Természetesen a gyilkosság az Iszlámban is bűn.
"Ki embert ől a földön lelketlenül vagy romlottságból, olyan ,mintha megölné az egész emberiséget,s ki megvédi azt, olyan mintha megvédené az emberiséget" (Korán 5:32)
Ha gondolod szívesen látlak msn-en is: mkatica@hotmail.com

2007. január 14. 16:23:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Hajni, hát igen, én is alig hittem el röpke 3 hónap után (mert ugye a terv hamarabb megvolt), hogy legmélyebb kívánságom amit talán ki sem mondtam senkinek, valóra válhat; kábé 4 hónap ismeretség után. Pillanatok estek ki az életemből, mert az agyam sztem kikapcsolt - mármint mikor megkaptam az e-mailt - és nem tértem magamhoz; tátott szájjal ültem a monitor előtt és talán még levegőért is kakpodtam és csak vigyorogtam:D :D :D Hihihi! Mindenesetre nagyon hihetetlen volt, mert -ezt már mondtam- de mi akkor nem voltunk még "ájlávjú" fázisban. Bár vhol éreztem hogy az lesz a vége:)
Szóval hihetetlen és fantasztikus volt minden perc; és olyan mintha minden a múlt héten történt volna és nem tudok múlt időben beszélni róla, kitölti minden napomat... :)
Arról meg hogy mit sugároz a média és egyebek.... hmmmm hát arról nem nyilatkoznék mert ezen mindig felhúzom magam. Meg az emberi butaságon, a magyarokén is akik sok butaságot elhisznek aminek köze nincs a valósághoz; vagy más formában mint ahogy az elhangzik!
Hú most is csak 1 mondatot akartam írni... ááá; ez sikerült!:))))
Sziasztok!

2007. január 14. 16:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Juli
természetesen én is azt gondolom és ő is azt mondja , hogy az igazán muszlim ember család és békeszerető csak annyira rossz hallani mikor mindenki próbálja befeketíteni és nem értenek meg minket :( Már azon gondolkoztam, mindenki kap ajándékba egy részletes leírást az iszlámról!Jó ötlet? Felháborodok azon amikor ennyire nem tudnak semmit erről a vallásról és az a legnagyobb baj, hogy nem is akarnak tudni róla.Pedig talán ezeknek az embereknek lenne mit tanulniuk a muszlimoktól!
Hajni

2007. január 14. 16:57:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Katica!
Köszönöm az információt és a lehetőséget arra , hogy esetleg többször beszélgethessünk erről a témáról:Rengeteg kérdés kavarog a fejemben mindamellett, hogy rendszeresen utánanézek mindennek az iszlámmal kapocsolatban.Felvettelek msn-n, mégegyszer köszi:)
Hajni

2007. január 14. 17:03:00 CET  
Blogger Bebek said...

Hajni,

az, hogy ha vallásos a család, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem fogadnak el, hiszen a vallás alapja a tolerancia. A Párom családja is vallásos - a Kedvesem már nem annyira (értsd: nem imádkozik ötször, nem megy minden pénteken mecsetbe, de pl minden étkezés előtt elmond egy imát, tartja a ramadant)- és engem mégi lányukként szeretnek, elfogadnak, tanítanak az iszlámról, de nem erőszakkal. Pl a családja azt is tolerálta, hogy amikor náluk voltam ramadan idején egy párszor, ettem napközben, persze nem sokat, csak annyit, hogy ne haljak éhen és szomjan, de végül én éreztem rosszul magamt, amiért eszem, de mondták, hogy emiatt egy cseppet se aggódjak.
A kirívó ruhákról csak annyit, hogy volt, hogy én is felvettem egy kicsit mélyebben dekoltált pólót (mert tudtam, hogy a munka miatt egész nap a napon leszek, és megsültem volna egy normális pólóban), de a végén én éreztem rosszul magamat, annak ellenére, hogy olyan helyen jártunk, ahol rengeteg a túrista, és mégis... Utána már csak sima pólókban járkáltam.
Pirecing, tetkó? Van aki elnézi, van aki nem, azt tudom, hogy a Kedvesem nem.
Egyébként pont most hívott a Párom egyik unokatestvére, és azt mondta, hogy jobban szeret, mint a saját testvéreit, és hogy mennyire hiányzom neki, ennyit az elfogadásról.
Az iszlámot pedig meg kell ismerni, mert másképp nem igazán lehet a törököket (vagy más muzulmán embereket) megismerni, mert az iszlám nem szimplán egy vallás, hanem egy olyan dolog, ami átszövi a mindennapjaikat - én legalább is így vettem észre, de ha rosszul látom, javítson ki valaki.
Katica megadnád az msn címedet? Köszi

Bebek

2007. január 14. 19:00:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Bebek
Én is azt gondoltam, hogy ezzel nem lehet baj, csak az aproblémám hogy a többi török ember akikkel beszélgettem ezelőtt mindig azt mondták , hogy a törökök főleg akik vallásosak nem jó emberek és hogy 100 % hogy nem fogadnának el engem mert nekik nagyon nehéz megfelelni :( Már egyre tisztábban látom azt ki az akire hallgathatok ki az akire nem :) Köszönöm Mindenkinek :)
Hajni

2007. január 14. 19:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Katica...
te muszlim vagy már, vagy "csak" mélyítetted az ismereteid mivel a Párod muszlim? Én szeretnék többet tudni a vallásról hétköznapokról.
Azt tudnotok kell hogy én megkeresztelve sem vagyok, soha nem érdekelt a vallás, vallásosság. De a török barátaim révén tanultam egyet és mást, legfőképpen a toleranciát, elfogadást. Szóval aki a muszlimokat, iszéámot beazonosítja a nyugati világ által nap mint nap a fejünkbe töltött mindenféle hülyeséggel (szélsőségesek, terrorizmus...stb) az szerintem menjen ki törökországba és saját szemével győződjön meg arról hogy ez nem igaz. Természetesen vannak fanatikus emberek, de mondjátok meg, hol nincsenek? Miért van az hoyg a muszlimok elfogadják a keresztény vallást (pedig köztük is van gyilkos, rabló, terrorista..stb) a keresztények meg egyfolytában azt bizonygatják hogy csak 1 igaz vallás van? Miért van az hogy az Iszlám megemlíti, elfogadja a Keresztény vallás prófétáit, Jézust... a keresztény vallás az 1 és sérthetetlen...
Az Iszlám leírja hoyg egy férfi hoyg bánjon a nővel, és amellett hoyg természetesen nő és férfi sokasodásra van teremtve, de(!!!) a férfinak tisztelnie kell a nőt, nem akadályozhatja pl a szellemi a kibontakozásban, ha arra szüksége van stb...
Szerintem ez a vallás csak jó lehet, és az eszerint a vallás szerint élő emberek nagy része csak jó lehet.
Hajni...
Nem érdemes félni a családtól, mert ha a fiú érdemesnek tart arra hogy együtt töltsön veled akármennyi időt, akkor ő biztos benne hoyg a családja sem fogja ezt akadályozni sem most sem később. Náluk nagyon fontos a szülők iránti tisztelet. Ha
A szélhámos dumával kapcsolatban...nem értem honnan tört rád ez az érzés, de pl én kifogtam szélhámost az utcán...de az majdnem egyből lejött, hogy az...ezt érezni kell...biztos vagyok benne hoyg sokat beszéltek egymás kultúrájáról, érdeklődik, és nem egész nap csak azt hallgatod, hogy U R so sweet...stb...ezzel azt akarom mondani hoyg ha úgy gondolod tartalmasak a beszélgetéseitek, előre visznek egymás megismerésében akkor ne aggódj...NO PARA...
Én pl az elmúlt pár hétben éjjeleket beszéltem végig Vele...volt olyan hoyg 1 óra alvás után mentem munkába, Ő meg semmit sem aludt ( 1 óra időeltolódás), mert annyi mondanivalónk volt egymásnak...hogy gondolnám hoyg szélhámos? eszembe nem jutna...
Kérlek hessegesd el magadtól ezeket a negatív gondolatokat, mert megmérgezheti a napjaidat. Gondolkozz pozitívan...élvezz minden pillanatot, amit együtt töltetek akármilyen formában, és mindig gondolj azokra a pillanatokra...

Én márciusban megyek 1 hétre...Isztambulba terveztem, de a Kedves szervez mindent, én meg követem ahova visz...Egy dologtól tartok...hegymászó...és...nos...életemben nem próbáltam...no majd climbing helyett szimpla hiking és várok rá a csúcson :)de egy hamísítatlan török halászfalu nagyon jól hangzik...Pláne hoyg a kedvenc ételem a hal, kagyló...tengeri herkenntyűk ...és az Török oban nagyon finom...

Mindenkinek szép álmokat...

Üdv
Gabó

2007. január 15. 0:36:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin

Gabó
Köszönöm bíztató soraidat és igyekszem elhessegetni a negatív gondolatokat ami talán azért nehéz mert ami itt körülvesz minket, amiben felnövünk, az pont ennek az ellenkezőjét mutatja...Talán újra kell tanulnuk élni, hinni?
Szép napot Mindenkinek

Hajni

2007. január 15. 8:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hello.Nem akadékoskodni akarok,csak én úgy tudom,az iszlám elismeri Jézust,mint prófétát,de magát a katolikus vallást nem.Az ő szemükben is csak egy igaz vallás van:és ez az iszlám.
Akkor most hogy is van ez?Teri

2007. január 15. 9:17:00 CET  
Anonymous Kalema said...

Az Iszlám minden egyistenhitre alapuló vallást elismer, de természetesen magát előtérbe helyezi, hiszen egy vallás nem arról szól, hogy más vallásokat maga elé helyez. Jézus pedig a hit része, tehát több mint elismerik.

Teljes biztossággal kijelenthető, hogy sokkal elfogadóbb vallás bármely más egyistenhitre alapulónál, toleranciára és nyitottságra épül. Amiért sokan tartanak tőle az éppen az amit valaki már említett, hogy ezt a vallást nem csak a templomban gyakorolja az ember, vagy még ott sem... Ez a mindennapokat szövi át, és ad útmutatást, gyakorlatilag egy jó és követendő példát, de innentől már mindenki eldöntheti szabadon, hogy mennyit képes vagy szeretne ő akceptálni az életében.
Ami nekem abszolút szimpatikus volt az iszlámban, hogy senki nem áll közted és Isten között, nincsenek emberi közvetítők. Mindenki maga dönt, és felelős ezekért a döntésekért, cselekedeteiért. Valamint ha másnak tartozol, kárt okozol, azt még Allah sem bocsájthatja meg, csakis a másik fél.
Én sem voltam megkeresztelve, és a keresztény vallással mindig problémám volt az ember közvetítő szerep.

Ez most kikívánkozott belőlem. :)
Üdv mindenkinek!

2007. január 15. 9:56:00 CET  
Blogger Katica said...

Sziasztok.
Muszlim vagyok Gabó, és nincs török párom. Volt 3 éven át, de én őelötte lettem muszlim, nem miatta.
Vagyis nem általa. A "miatta" szót nem szeretem ,mert egy ember csakis önmaga miatt lehet muszlim, ha valaki nem teljesen saját meggyőződéséből, őszinte hittel, szívből mondaná ki a tanúságtételt, csak valakinek megfelelni akarásból, az nem lesz muszlim. Tudom, ez nem is volt kérdés, csak ezzel gyakran találkozni hogy azt mondják magyar muszlimra "persze csak azért lett muszlim ,mert török , arab...férfibe szeretett bele és az íghy akarta"
Általa persze lehet megismerni az Iszlámot...Allah mindenkihez másképp küldi el az üzenetét :)

Hát igen Kalema már válaszolt a főbb kérdésre.
Valóban Jézus (BV) egy sarkallatos pont ,aki az egyik legnagyobb egyezés és legnagyobb különbség is a két vallásban
Az Iszlámnak is prófétája, ahogy a zsidó és keresztény vallás összes prófétája , béke velük, az elsőtől az utolsóig...
Viszont Jézus Istennek tekintése egy muszlimtól a legnagyobb bűnt jelentené amit muszlim ember elkövethet: Istentársítást!
Az Iszlámban szigorúan egyetlen Isten van, tehát a szentháromság ha olyan magyarázatában néznénk hogy 3 különböző Isteni személy akkor politeizmusnak számít, Isten emberi alakkal való azonosítása pedig ismét kizárt vallásunkban.
Azt hasonlóképpen teljesen elutasítja az Iszlám ,hogy Jézus (BV) Isten fia lenne , Istennek nincs se fia, se lánya, se semmi rokona, hisz nem is emberi személy...
"Nem nemzett és nem nemzettetett ,és nincs senki aki Hozzá hasonló" írja a Korán.
Az úgy furcsa kifejezés lenne ,hogy "elfogadja" a keresztény vallást az Iszlám, de természetesen azt is Isten által kinyilatkoztatott vallásnak fogadja el...de mivel az eredeti kinyilatkoztatásban annyi sok változást vittek bele az emberek (ezért volt szükség egy újbóli , utolsó kinyilatkoztatásra, egy utolsó szent Könyvre egy utolsó Próféta által...)hogy a kereszténység tanításait nem fogadja el.

Hű...gyorsan hagyjam abba,mert menni kell dolgozni:)
Bebek leírom újra a címem (meg még akit érdekel:)) : mkatica@hotmail.com (csak légyszi akinek nem egyértelműen derül ki a címéből ,hogy magyar leányzó az előtte szóljon hogy fel szeretne venni, mert általában az ismeretlen címeket elutasítom)

2007. január 15. 11:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a törökországi jogosítvány itthon érvényes -e? Hiába kutakodtam, nem találtam semmilyen információt erről :( illetve, ha van tanácsotok hol nézhetném meg... Törökországba vezetékes telefont szeretnék hívni. Az interneten jobbnál jobb nemzetközi hívókártyák vannak...Én az egyikkel már befürődtem :S mert nagyon rosszul hallottam a páromat...nincs valakinek tanácsa, melyik a legolcsóbb, de ez annyira nem is fontos..Csak a hangminősége jó legyen és érthessem a párom :))!

Előre is köszönöm a segítségetek: Réka

2007. január 15. 11:59:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nem akadékoskodni akarok megint,de ha simán józan paraszti ésszel,tekintve a biológián tanultakat vesszük alapul,Mária ,ugye szeplőtelen fogantatás,Jézus nem lehet Isten fia,ugyanis semmi biológiai hozzászólása nem volt ,tehát..Ehhez még csak vallás sem kell..Teri

2007. január 15. 16:24:00 CET  
Blogger eva said...

Teri! Ha nem akarsz, akkor ne akadékoskodj! Másrészt meg a vallás nem a biológián alapul :)))
Másrészt meg miért kéne a vallást (egyébként a katólikus nem vallás, hanem egy felekezet, vallásnak a kereszténységet hívják - ha már akadékoskodásról van szó) elfogadni ahhoz, hogy annak egy "szereplőjét" egy másik vallás elismerje???????
Ha erős a vallási meggyőződése valakinek, nyilván csak azt fogadja el.

2007. január 15. 16:31:00 CET  
Blogger eva said...

Réka! A törökországi jogosítványt fél évig lehet használni asszem. De ismerek törököt, aki a török személyijét mutatja fel, mint jogsi, a rendőrök nem nagyon tudják, hogy hogy is van a szabály szerintem.

2007. január 15. 16:33:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Katica...
Nagyon örülök hogy egy kicsit elvitted(tük) erre a témát, mert engem nagyon érdekel az iszlám...muszlim vallás...
nem akarok ismételni senkit..mert te is és Kalema is leírtátok a lényeget, hogy miért ilyen remek ez a vallás...
elnézést ha rosszul fogalmaztam...az elfogadja szó inkább azt jelenti hogy tolerálja a más vallást...és ez nekem nagyon tetszik...mert ez hol van meg a kereszténységnél?

Pasi támához Hajnika:
soha de soha ne hagyd magad befolyásolni olyan emberek által akik nem ismerik sem az országot sem a kultúrát, és inkább tanulj a "párodtól" mind az iszlámról, mind a viselkedési normákról,hétköznapokról, öltözködésről, egyszóval mindenről, hoyg minél több információ alapján dönthess majd maikor kell...
én szívesen élnék töröko-ban, de ezt természetesen egyedül nem lépném meg

Most nagyon várom a márciust, ha hiszed ha nem a halászfalus kaland és a kappadókiai hegymászás izgat a legjobban...addigra tán lemegy a megcélzott 10kg-om is :) mert új életet kezdtem...de még mielőtt azt gondolnád...szóval töltött galamb vagyok, és a -10zell is az maradok, de így érzem jól magam. De ahhoz hoyg pl hegyet másszak...ahhoz kell a jó kondi :D
Szóval minden szép és jó lesz ...tudom biztosan...és nem parázok, metrt érzem hoyg egy ilyen pasival nem lehet rossz egy nap sem...ha csak barátok maradunk akkor is nagyon intelligens, szórakoztató, udvarias ember, így én nem félek semmitől :D és te se tedd...

Katica--felveszlek MSN-en
esténként csacsoghatunk ...nagyon érdekel az iszlám...hogy vetted fel...miért jutottál erre az elhatározásra, mi befolyásolt...stb...már ha beszélsz róla...
Előre is köszönöm

Üdv mindenkinek
Gabó :D

2007. január 15. 16:45:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

ooo...
a vallás tényleg nem biológiai kérdés...
én agy realista is azt mondom smmi köze a hitnek a biológiához..

Gabó

2007. január 15. 16:48:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Éva,ezt remélem nem nekem címezted,meg sem említettem a katolizmust:-)Teri

2007. január 15. 17:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

Gabó
Nagyon igyekszem nem azokra figyelni akik semmit sem tudnak erről a vallásról, életformáról, kultúráról, csak annyira fáj mikor valaki ennyire tudatlanul támad..bár pont ezért tud támadni mert nem tud semmit!De legalább a fáradságot vennék ezek az emberek ahhoz, hogy megtudják miről is beszélünk.Nem azt mondom, hogy éljen ő is úgy de tolerálja azt ha mások máshogyan képzelik el az életüket.
Nagyon jó lesz Nektek..remélem Nekünk is mihamarabb :)
Szép estét Mindenkinek
Hajni

2007. január 15. 17:37:00 CET  
Blogger eva said...

Teri! De! Neked címeztem.
Ez nem a te hozzászólásod:

Hello.Nem akadékoskodni akarok,csak én úgy tudom,az iszlám elismeri Jézust,mint prófétát,de magát a katolikus vallást nem.Az ő szemükben is csak egy igaz vallás van:és ez az iszlám.
Akkor most hogy is van ez?Teri

hétfő, január 15, 2007 9:17:27 DE

2007. január 15. 18:47:00 CET  
Blogger eva said...

Kérdés akart lenni a kettőspont helyén.

2007. január 15. 18:48:00 CET  
Blogger eva said...

Hajni, nem kell foglalkozni a kötözködőkkel, ha direkt csinálja valaki, az csak boldog attól, ha felveszed.

2007. január 15. 19:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Igen Eva így gondolom én is és egyre kevésbé veszem őket észre...köszönöm :)

Gabica
Sok sikert a holnapi vizsgához, na meg egy kalappal :)

Hajni

2007. január 15. 20:41:00 CET  
Blogger Zsó said...

Sziasztok,

Már közel másfél éve követem a post sorsát, és nagyon örülök, hogy létezik, mivel igen hasznos dolgokat lehet egymással megosztani és megbeszélni. Már többször is szerettem volna írni, de valamiért igen elhúzódott. A mai azonban újra egy különleges nap: párom ma vette meg a jegyeket, és két hét múlva érkezik (immár harmadszor)! :)

Sokat volt már arról szó, hogy a srác szülei miként vélekednek a nem muszlim, külföldi barátnőkről, de engem az ellenkező oldal is érdekelne. Nálunk épp fordítva van. Az ő szülei hamar megszerettek és elfogadtak engem (még az apukája is, pedig ő nagyon vallásos), viszont az általam modernebbnek vélt szüleim kevésbé készségesek a kapcsolatunk előrehaladásának segítésében.
Nálatok hogy volt ez? Könnyen elfogadták őt?

Köszönöm, hogy elolvastátok első postomat, és hogy olvashattam a sok történetet tőletek az elmúlt hónapok során.

Zsó

2007. január 15. 20:56:00 CET  
Blogger Katica said...

Isten hozott Zsó.

Jó a megközelítés...tényleg folyton megy a para, holott a példa azt mutatja szinte mindannyiunkat a török pár szüle nagyon nagy szeretettel, kedvesen ,minden probléma nélkül fogadtak. ( ok tisztelet a kivételnek, de az kevés:))

Én mondjuk a válaszodra így aktuálisan nem tudok válaszolni török pár hiányában, de azt hiszem hűen tükrözi a szüleim ehhez való hozzáállását ha elmesélem , abban nőttem fel hogy apukám aki ugyan nagyívben került minden gyerekneveléssel kapcsolastos dolgot ha néha rátört a "lelkizés" közölte velem :Kislányom, ha te majd felnőssz, és párt választasz, férjhez mész mi sosem szólunk bele anyáddal a választásodba, ez a te dolgod, legyen magyar vagy angol, ír, vagy német, értelmiségi vagy szakmunkás...te dolgod. DE!!! Ha: Néger, cigány vagy arab (ehhez tartozik nekik a török is) , akkor többet nem vagy a lányunk"
Hát , éljen az atyai szeretet :))Anyukám meg úgy van vele, minden úgy van ahogy apám mondja :)

2007. január 15. 21:04:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Sziasztok!
Na, megint itthon; karattyolhatok itt míg jön a következő vizsgám! Ja, köszi Hajni, bejött a jókívánságod; azaz a mai eredményét még nem tudom de a tegnapi sikerült! :DDD
Ehhez a vallás témához nem szólok hozzá, mert az csak kotnyeleskedés lenne, meghagyom a szakértőknek - és az akadékoskodóknak:P (Bocsika!:D)
Gabó! Irigyellek a márciusi kalandokért, főleg a kappadókiai hegymászásért; bizti nagyon jó lesz. -10 kg-nak már én is nagyon örülnék, nekem is vannak ilyen irányú terveim, bár nem márciusig, hanem mondjuk a nyárig.. amihez a tavaszi szigorlatom és majd az államvizsga nagyban hozzá fog járulni... legalábbis van egy ilyen sanda gyanúm:P
A szülős témához csatlakozom, ott sokkal kedvesebben fogadnak minket, itt meg ha meghallják h. török fiú... Áááá, ezzel szerintem sokan szembesültünk. Bár látok valami javulást az ügyben, de nem mondom hogy már a plafont verdesnék a szüleim örömükben:D
Na jó, csak mert még személyesen nem bűvölte el őket...
Na most hirtelen ennyi jött ki belőlem annak örömére h. hazajöttam:P
Öptüm mindenkinek!

2007. január 17. 16:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Gabó,

Melyik kis halászfaluba mentek ha publikus? :)

Én csak annyit szeretnék mondani hogy engem is rengeteg atrocitás ért már (beszolások) terén hogy török barátom van, hogy ez tényleg nagyon undoritó a magyaroktól meg bárkitöl hogy lenéznek más nemzetet és embereket.Én speciel ezt csak a magyaroknál tapasztaltam kint külföldön elfogadnak minket és másokat is.

2007. január 17. 17:36:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

jah bocsi elfelejtettem aláírni:)

Dr:Szöszi voltam:)

2007. január 17. 17:37:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok :)
a halászfalu meglepetés lesz...ennyit tudok most de be vagyok sózva rendesen...elmondanám hegyet még enm másztam ...edzek is rendesen rá...de élvezem..ma pl futógépen hegymentetben mentem 1 órát...de bírtam rendesen

Hmmm...tudjátok mi a furcsa? egy rendesen tanult török embernek az az első reakciója ha magyarral találkozik, hoyg mi egy helyről jöttünk...elég jól ismerik a magyar történelmet és minden magyart testvérnek tekintenek anélkül hoyg ismernék őket...
itthone meg mi van? fenntartások...mindössze az iszlám vallás miatt szerintem, mert egyéb nem lehet mögötte...mitől jobb egy német vagy angol vagy olasz...ki tudja...
én szeretem a törököket...szeretem az országot...egyik barátom istanbul lovernek hív viccből, mert tavaly 4szer voltam :)imádom...
kedvesről annyit hogy 4 nyelven besz. iszonyú miket tud Magyarországról, magyar történelemről, jó kis mhelye van log vez egy koreai cégnél...csak manapság kissé stresszel..ezért én csak megértően tűrök...mert tudom mi megy egy koreai cégnél, hisz én is ott dolgozom...csak most febr végéig így fog menni...még jó hogy nekem most nics csúcsszezon így a hülyeség nem csap az egekbe..mert akkor nem tom hogy viselném a nyűgjeit...ketten hisztiznénk mint az ovisok :)jól nézne ki :)))

No mindenkinek jó éjt kívánok és szép álmokat
Gabó :D

2007. január 17. 22:38:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Szöszi!
Te most hogy is vagy a pasiddal? Merthogy jelen időben írtál róla... akkor ő most megint, vagy még mindig, vagy hogy is? :P Bocsi, de nem vagyok naprakész...
De az való igaz, hogy tök máshogy fogadnak minket: madzsar testvér és rögtön emlegetik, h. mi barátok vagyunk.
Bezzeg itt... pff.
Na jó, ezellen mi nem sokat tehetünk, bár én mindig kampányolok értük (törökökért); ha valaki beszól, vagy csak látom rajta h. olyat fog mondani ami nekem nem tetszik.
Iyi akşamlar Nektek!

2007. január 18. 19:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Gabica!!

Hát igen el is irtam a dolgokat csak hát nekem olyan mintha még lenne.:(
Ahogy olvasom a soraitokat az emlékek felmerülnek.
Már nincs közöttünk olyan (kapcsolat) mint köztetek vagy mások között.
Szimpla haverok vagyunk és csak 1 héten egyszer beszélünk.
Csak általában hiába nincs már ugy 4 honapja sokan odajönnek és megkérdezik megvan még,vagy miért lett vége,vagy beszolnak 1 vagy két dolgot ez minden nap jellemzö vagy ha felmerül a török szó mindenki Rám néz mintha egy betegség lenne.A legjobban meg az fáj mikor gunyosan azt mondják rá hogy cigány meg kíváncsi lennék mit szol majd a következö barátod hogy Te egy törökkel jártál,a legrosszabb senki semmit nem tud az iszlámról és sok hülyeséget összebeszélnek.
De ezt már kezdem megszokni.

Na jó mostmár hagyuk a negativ dolgokat,mindenki örüljön hogy egészséges és szerelmes!:)

Dr:Szöszi

2007. január 18. 22:32:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Zsó
Nálunk sem volt könnyű a török férj elfogadása bár ez sok helyen csak addig tart amíg a fiú ide nem jön. Amint személyesen megismerik és látják hogy rendes, kedves fiú, igyekszik magyarul tanulni, nagyon szeret téged stb, akkor már javul a helyzet. Az eleje a nehéz mert a szülőknek nem csak azzal kell megbírkózni hogy a lányuk egy vadidegennel összeáll (akár internetes, akár 1 hetes nyaralás után alakul ki a kapcsolat) de még a török/muzulmán sztereotípiákkal is... a legtöbb helyen megoldódik a dolog amint személyesen találkoznak. A kinti család általában kedvesen fogad mindenkit, mert ugye kint a vendég a király, de a gondok sokzor akkor kezdődnek amikor a házasság szóba kerül, meg a vallás, meg a gyerekek vallása stb. Ha ezek megoldódnak akkor utána már minden ok. engem a török családom nagyon kedvesen fogadott és én is nagyon szeretem őket.

Teri
A kérdésedre a válasz: az iszlám elismeri Jézust ahogy elismeri az összes többi prófétát, Mózestól kezdve, mint ez egyetlen Isten prófátáit. Az egész Ó-és Újszövetség is benne van. az egyetlen különbség hogy ők azt mondjái, Jézus is csak próféta volt, nem pedig Isten fia, és utána jött még egy próféta, Mohammed, az utolsó, aki újraértelmezte, újramagyarázta a dolgokat az embereknek. Tehát az iszlám a júdaizmus és a kereszténység folytatása ebben az olvasatban. Ezért fogadja el Jézust is. Kicsit világi hasonlattal olyan ez mint amikor update-eled a szoftevereket a számítógépen és letöltöd mondjuk az msn messenger legújabb verzióját. :)Benne vannak a régi contact-jaid de új szoftvert használsz :)))


Gabó
a capadoccia-i hegymászásról majd tudósíts. Már három éve mindig el akarunk menni de valahogy mindig kicsúszik a programból...

Mandula

2007. január 19. 15:01:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Mandula
úgy néz ki kappadókia marad nyárra, mert Antalya melegebb márciusban. Azt hiszem jobb, ha nem írok semmit, mert minden nap változik. Annyira jót akar a lelkem, hogy minden követ megmozgat, hogy minden tökéletes legyen. Ami maradt az a halászfalu, illetve egy hegyi falu Antalya közelében. Mindkét helyen egy elég konzervatív, de nagyon kedves családnál leszünk vendégül látva, nyilván nagyon illendően kell viselkedni, öltözködni, de ez nem esik nehezemre, nagyon tisztelem a kultúrájukat, szokásaikat. amit így lesz lehetőségem még jobban megismerni. A halászfaluból lesz egy kis vitorlázás, illetve a hegyi faluból egy hegymászás de legalébbis hegyi túra. Sajnos hiába edzek...a 800 kcal diéta mellett nem bírom annyira a sportot :( most meg már csak 700...köv hét 600... így ha ugyanazt megcsinálnám, amit a diéta előtt (600-1200 Kcal tréning), akkor igazából nem élnék csak a levegőből, és azért elég kemény a munkahelyem, tekintve hogy vezető vagyok... szóval arra a csúcsra külön jutunk fel asszem :) vagy ő is csak túrázik, de azt kétlem... és nem is akarom hogy elszalassza a lehetőséget egy hegymászásra...hisz olyan kevés szabadideje van, és abban sem mindig sikerül azt csinálnia amit akar .. nyilván este nem lehet hegyet mászni :D
Szóval minden változik...
AMi nem az az, hoyg márc 11-márc18 együtt leszünk, és én nagyon várom.
Már csak 7 hét.
Egy dologtól azonban tartok...pont ez az időszak lesz neki a legnehezebb, a cégnél napi 14-16 órát dolgozik, mert a saját munkája mellett tolmácsol is. Emiatt sokszor nagyon ki van. Igaz hogy fáradtság ide vagy oda, én mindig feltöltöm energiával. Ha este beszélgetünk -MSN vagy telefon- mindig rá kel "parancsolnom" hoyg aludnunk is kell, és nagyon nehezen válunk el. Én is Ő is elég magas pozícióban vagyunk így MUSZÁJ mind mentálisan mind fizikailag pihenten menni, hisz helyt kell állni másnap (minden nap). De pl csüt este én hazaértem 11kor, Ő hasonló időben, és elkezdtünk beszélgetni, egyszer csak azt vettem észre, hogy már aludni sem érdemes. Mert 4 óra...és 4:45kor kelnem kellene. neki hasonló időben (+1 óra)...
így tegnap alvás nélkül nyomtuk le a napot...4 órakor olyan álmosság lett rajtam úrrá, azt hittem ahol vagyok ott el is alszom. De nem így történt...felhívtam, megkérdeztem hogy van, és 15 perc beszélgetés után mindketten akkora enrgiahalommal feltöltve tettük le a telefont, hogy pl én 7kor még tornázni mentem szauna után...aztán 9kor bezuhantam az ágyba és ma 10kor keltem :D:D:D:D
Szóval azt hiszem kicsit fékezni kell (magunkat), de nem tudom hogy adjam tudtára, még majd' 2 hónap a találkozásig. És az igazat megvallva életemben ilyen szórakoztató, érdekes, intelligens, érzelmes, érzékeny őszinte, tisztelettudó, tájékozott férfival nem találkoztam. Olyan, mintha valami lelki társak lennénk. Egyszerűen nincs téma amiről ne lehetne vele beszélgetni. Szóval nekem a rossz napjai ellenére, amikor nagyon nagyon gyagya, nagyon bejön. A rossz napjait meg már tudom kezelni. Hagyom hoyg kidünnyögje magát utána megnyugtatom. Így aztán sokkal jobban kötődik hozzám ahogy észre vettem.
No mindegy...azt hiszem minden eldől márciusban...addig meg marad a MSN, telefon, email...Csak kicsit rövidebbre kell fognunk hosz lesz időnk mindent megbeszélni :)

Szép napot mindenkinek,
Gabó
:D

2007. január 20. 11:11:00 CET  
Blogger Katica said...

Hűűűű, Gabó, a ti találkozásotok igencsak kalandos lesz! Halászfalu, vitorlázás, hegymászás....nem semmi! Szuper :)

Mandula látom az update verziós hasonlatóm jól megmaradt benned is :)). Örülök, hogy ilyen modern nyelven megfogalmazva ennyire kézzelfoghatóvá, és érthetővé válik a vallás lényege , pedig eleinte tartottam tőle hogy nem szerencsés így megfogalmazni. :)

2007. január 20. 18:01:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Hűűű Gabó, ez annyira ismerős... amikor megszűnik körülöttünk az idő:)))
Én is emlékszem mondjuk a múlt vagy még az azelőtti nyáron is olyan éjszakákra h. egyszer csak azt vettem észre h. mondjuk fél 4 van pedig még az előbb volt este 9 óra... :D
Mostanában valahogy jobban figyelünk erre, vagy jobban kell figyelni, mert reggel kelni kell; vagy ami rosszabb annyit tanulunk h. egyszerűen nem is bírunk túl sokáig fenn lenni:(( De amíg bírjuk, azt együtt:P
De ezt úgysem értheti az aki nincs benne ilyenben, pedig nekem is mennyi pluszt adott már ez a kapcsolat... :)
Hát mindegy nekik nem is próbálom ezt magyarázni mert fölösleges; nektek meg nem kell, mert tudjátok miről van szó.
Ezért szeretem ezt a "helyet" itt az információs szupersztráda kis szegletében:))) Hűha, szerintem nekem megártott a tanulás:)
Ja és Katica, akárkitől is szármzik az update-es hasonlat, még velem is megérteti azt, amiben nem igazán vagyok járatos! :D
Jó éjt mindenkinek!

2007. január 20. 21:50:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Jajj bocs Katica, most látom, "leutánoztam" az üzenetkezdésedet:)))
Hát... én is sokat "hűűű"-zök! ;)
Öptüm!

2007. január 20. 21:53:00 CET  
Blogger Katica said...

De ha egyszer ezek annyira "hűűűűű" dolgok!! :)))

2007. január 20. 23:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hát lányok ezek tényleg olyan hűűűű dolgok...be is vagyok sózva rendesen, legszívesebben már holnap mennék, de ugye megvan mindennek a helye és ideje...
És még mielőtt valaki azt gondolná micsoda biztos vagyok a dolgomban, hát egyeltalán nem...annyira parázok, hogy el sem tudom mondani...hisz még majd 2 hónap...Illetve néha azt gondolom már csak :), néha meg pont az ellenkezőjét hogy még 2 hónap:(
Jegyem már megvolt Isztambulba...most meg Antalya a cél. Igazából minden ok lesz, csak pl. most vagy veszek charter jegyet Antalyaba és Isztambult átrakatom Májusra egy kis extra ktg-ért, vagy THY belföldi, de az nagyon drága, meg hát charterrel 2,5 h, Istambulon keresztül meg...ki tudja...
Busszal esetleg? az min 8 óra...no mindegy majd kitaláljuk, erre is van még majd' két hó...de tőlem mehetünk gyalog is csak hogy tovább tartson :D


az update-es hasonlat szerintem is nagyon jó és érthető a mai kor emberkéi számára is :)
Na megyek főzni, mert éhen maradok :(

Figyu...ez az MSN group oldal ez mi? Milyen storyk vannak ott? Nekem is lenne egy negatív storym, de erről nem szívesen beszélek...ezért nem írtam nektek sem...nagyon gáz helyzetbe kerültem nem is olyan régen, és telefont emailt kellett cserélnem...asszem ennyi elég is ugye?
Szal ha megadnátok hol vannak ilyen storyk, szívesen olvasnám...de a mostani pasival nincs semmi gáz a rossz napjain kívül...de ugye az meg mindenkinek van :D

No szép napot mindenkinek,
Gabó :D

2007. január 21. 12:29:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Jajj azt az oldalt én is nagyon kerestem egyszer, de nem találtam. Direkt előkotortam itt valamelyik évi termésből a címét és a végén már totál azt írtam be a keresőbe... na akkor már stimmelt vmi hogy: igen van ilyen oldal de épp újítottak rajta vagy mi a szösz és nem működött:((
Szerencsére nálam is okéka minden, de úgy kíváncsiságból beleolvasnék. Ha valaki tudja lécci írja le, mert mi Gabók és Gabicák olvasni szeretnénk:)))
Öptüm! :D

2007. január 21. 15:46:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

http://groups.msn.com/turkeyturkishloverats----/general.msnw?action=get_threads&Dir=1&ID_Last=12266


ez a turkishloverats oldala,a sok negativ story,természetesen angolul.

http://groups.msn.com/turkeyturkishloverats----/general.msnw?action=get_threads&Dir=1&ID_Last=12266

ez meg minden más,törökökkel kapcsolatos dolgot.A messgae boardoknál meg tudjátok nézni a témákat.
Pusz mindenki
Niki

2007. január 21. 21:07:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

http://groups.msn.com/englishgirlfriendsofturkishmen/travelplans.msnw?action=get_threads&all_topics=1

bocs,ez a másik
Niki

2007. január 21. 21:08:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Köszi Niki, beleolvasgattam...
De nem tudott az oldal megrémíteni:)))
Nem mintha egy picit is kételkednék, de legalább ezek alapján látom h. én milyen szerencsés vagyok... már amennyire lehet szerencsés aki 1800km-re van a szerelmétől:(( Na de nem lesz ez mindig így!
Jó éjt!

2007. január 21. 22:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Anno erről a 3 oldalról írtam:

Girlfriends of Turkish Men
(ez ez eredeti site, több ezer lány van rajta, nem csak angolok hanem egész európából, barátnők és feleségek, rendszeresen van kapcsolat ami rosszul végződik de a hangnem normális )

http://groups.msn.com/englishgirlfriendsofturkishmen/homepage.msnw

Married to Turkish Men(ezen főleg feleségek vannak, jóval kevesebben, lassabb az oldal is)
http://groups.msn.com/Englishwomenmarriedtoturkishmen/_whatsnew.msnw

Toyboys/rats
itt ált. azok a lányok vannak akiknek a kapcsolata rossz véget ért ezért elég keserűek
link fentebb Niki üzenetében

Mandula

2007. január 22. 9:00:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok
Arra gondoltam össze lehetne hozni egy hasonló oldalt azzal a kivétellel, hogy a magyar lányok-török fiúk történeteiről szólnának......Szerintem nagyon jó lenne :) Azt viszont sajnálom, hogy a megvalósításához én kevés vagyok :(

További szép napot Mindenkinek

Hajni

2007. január 22. 12:13:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Na sziasztok.
AMikor én megmutattam törökömnek az oldalt,beleolvasgatott,és hát nagyon nevetett rajta.Minden szépítés nélkül.AZt mondta,nem hiszi el,hogy komolyan gondolják azok a lányok,akik zenés szórakozóhelyeken ismerkednek meg török srácokkal,meg bárokban,hogy egyáltalán komolyan gondolhatják,hogy a srácnak komoly szándékai vannak...Mert lehet Európában discokban ismerkedik a jónép,de ott kint nem így teremnek a 'komoly' kapcsolatok.Meg hogy a neten lévők a legveszélyeztettebbek,na mondom köszi,ehehehe:))))
MIntha mi nem ott ismerkedtünk volna meg:P
De azt is elmondta,hogy ez nemcsak kint van így,hanem bárhol máshol is.És sértő rájuk nézve,hogy ilyen oldalt üzemeltetnek,leírják a normális hapsikat is,ergo mint ahogy én őt.háh.
Ebben van némi ráció.
Na mindegy,csak ennyit akartam.
Pusz mindenki
Niki

2007. január 22. 13:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

ahhoz a szomoru storys laphoz pedig én is csatlakoznék. igaz még megvan a török párom, szép és jó tud lenni,de egyre bizonytalanabb vagyok, akarom-e még mindig.állandóan próbálok írni nektek, de a pc-m egyre nemet mond.
hátha most...

Vik

2007. január 22. 15:08:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Azzal én is egyetértek, hogy talán nem discokban meg bárokban kéne ismerkedni, legalábbis komoly kapcsolatra ne számítson aki ilyen helyeken ismerkedik... Mert ott a szélhámosok sokkal nagyobb százalékban vannak jelen. Aztán jönnek a szomorú/rémisztgetős sztorik, melyeknek köszönhetően a működő kapcsolatok is szenvednek az emberek előítéleteitől.
Persze véletlenül is belekeveredhet valaki valami rosszba, de ők vannak kevesebben.

Jó hírem is van, ez most már személyes: egy hét múlva ismét találkozom a kedvesemel Törökországban :) Viszont a családom szemében még mindig "őrült" vagyok, na persze, anyu bizonyára egy magyar doktor vagy mérnökurat képzelt el nekem, Ali meg ugye "csak" egy török... :(

Üdv mindenkinek
Juli

2007. január 22. 20:47:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Hát igen... meg nem is csak az üdülő- és szórakozóhelyek, hanem - télleg nem volt sok időm olvasni - de amikbe belenéztem, nem egy, nem kettő olyat olvastam, h. idősebb nőci szedett fel vmi fiatalka fickót; vagy fordítva a pasika a nőcit, adott esetben nem éppen a hosszútávú boldogságot, hanem lóvét és vízumot keresve... hmmm hát mindegy, minden történet különböző és egyáltalán nincs mindegyik "olyan" sorsra ítélve... erre számos szép ellenpéldát láttunk, és remélhetőleg élünk meg:)))

Miért Juli, az mért baj?;) Török. És? Jó ezt nyilván nem tőled kérdem, csak ez olyan általános kérdés azok felé akiknek ezzel bajuk van.
Kinek van joga ahhoz h. egy népet feljebbvalónak ítéljen egy másiknál? Hmmmm? Szintén nem tőled kérdem, hanem inkább kikiáltom a mindenségbe mert engem ez nagyon irritál!!!!!
Én nem tudom anyáék kit fantáziáltak mellém (doktor?, mérnök?, zeneszerző?:P ...stb ?), de az én Drágám mérnök, sőt jó úton van afelé h. Dr. mérnök legyen, szóval aki be mer szólni rá, annak velem gyűlik meg a baja! :D :D :D Ezzel most nem azt akarom lenézni aki nem az, de... értitek na! ;)
Na jó, megint kimérgelődtem magam! :))))
Pussz! Szerintem még jövök...
:D

2007. január 22. 21:37:00 CET  
Blogger Zsó said...

Sziasztok,

Kedves szüleim lassan kezdenek megbarátkozni a gondolattal, hogy lányuk egy török fiú mellett szándékszik elkötelezni magát. Mikor először jött meglátogatni otthon azt modták, hogy haza ne merjek menni vele. Aztán később megenyhült a szívük, és már ők szerették volna megiserni. A rokanok egyenesen imádják, és nekik kifejezetten tetszik, hogy török (falun nem sok törököt lát az ember). Soha nem ítéltek el miatta, és lassan már jobban várják az érkezését, mint én :) (Na azt azért nem hinném). Nyáron 2 hónapos ittléte után anyukám megjegyezte, hogy milyen üres nélküle a ház. De hamarosan újra megtelik a ház vele, már csak 5 nap! :) Talán mégsem reménytelen, hogy támogassák a közös jövőnket.

Éppen ebben szeretném a segítségeteket kérni.

Tegnap esti szokásos beszélgetésünkben felmerült a hogyan tovább kérdése. Törökország vs Magyaroszág. Utánaolvasgattam neten a vízumoknak, nekem úgy tűnik nem olyan egyszerű Mo-on kezdeni. Ezeket hallva szegénykém teljesen elkámpicsorodott. Vagytok egy páran, akiknek már sikerült, és együtt éltek itt. Még kicsit arrébb van ez nekünk, de szeretné látni, hogy van-e esélye velem itt. Ugye ő sem lesz már fiatalabb és szeretné valamilyen irányba terelni az életét. Nem igazán szereti a bizonytalan dolgokat.
Ami szeretni tudnék az elsősorban az, hogy milyen az élet házasság után, azaz marad a hasonló vízum (C, D) procedúra, vagy hogyan tovább a családegyesítés felé.

Röviden ennyi, köszönöm, ha valaki tud segíteni (akár privátban zsike@hlfslinux.hu).

Juli és Gabó, irigyellek titeket a törökországi látogatásért, de nagyon örülök neki! :) Remélem a nyáron nekem is sikerül kijutnom, nagyon szeretném már megismerni személyesen is a családját, és látni, hogyan élnek.
Egyelőre nekünk marad 2 hét Magyarország, de már nagyon várom! :)

Zsó

2007. január 23. 20:43:00 CET  
Anonymous Tamara said...

Sziasztok,

Zsó,

Mi a férjemmel decemberben házasodtunk össze, 90 napos vízummal jött Mo-ra. Szerettük volna itt beadni és megkapni a családeegyesítő vízumot, de kiderült semmi értelme, ugyanis nem hordom még a közös babánkat a szívem alatt, egykünk sem ellátásra szoruló beteg (és mi nem találtunk több kiskaput), így sajnos maradt a hazaút. Kedden utazik, és ha minden igaz, akkor 60 nap múlva (insallah előbb) visszajön hozzám a D vízummal együtt. Igen, sajnos a papír ügyintézésre, az ide-oda rohangászásra fel kell készülni, azt nem lehet megkerülni, és a vele járó anyagi gondokat sem, ill. a hivatalokban eltöltendő "rövid" időt sem. Mi tehát pont a közepén vagyunk. Akinek ez már csak emlék biztosan könnyebben látja így utólag, de az aki benne van, néha bizony nehezen éli meg a dolgokat. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy nagyon is megéri!!! Idegeskedés, 2 hónapra való elválasztás :(, újabb várakozás, anyagi terhek ide vagy oda, tudjuk, és látjuk már a célt magunk előtt, így könnyebben viseljük az előttünk álló akadályok leküzdését. Az együtt töltött három hónap, csak erősített bennünket, és a vártnál is jobban alakultak köztünk a dolgok. A családom és a barátaim a korábbi ellenkezés, és fentartások ellenére megszerették, elfogadták. Örülök, h ez másoknál és nálatok is többnyire ilyen jól alakul.

Ha a családegyesítő vizumhoz szükséges papírokkal kapcsolatban lenne kérdésed, szívesen válaszolok, ha írsz a tamara.orban@t-online.hu címemre.

Mindnekinek nagyon szép napot kívánok!

Tamara

2007. január 24. 12:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

Kellene egy kis segitség.
Aki tud törökül letudná nekem forditani mit jelent magyarul a "gerisi yalan" hiába írtam szótárban nem írt ki semmit:(

Elöre is köszönöm!

Dr:Szöszi

2007. január 25. 22:26:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Szöszi!
Sajna nem néztem korábban ezt az oldalt és én nem vagyok egy nagy török nyelvész (még :P), a drágám meg pont az előbb ment el aludni így őt sem tudom megkérdezni; de darabokban az én szótáram ezt írta:
"gerisi" = rest
"yalan" = false, untrue
Nem tudom segített-e valamit, de bizonyos szövegkörnyezetben még lehet is értelme:)) Remélem nem írtam nagy hülyeséget... a szótár mondta!! ;)
Iyi geceler!

2007. január 26. 0:33:00 CET  
Blogger eva said...

a 'yalan' hazúgot, hazúgságot jelent
a 'gerisi' ....

De igen, egy bővebb mondat tán segítene.....

2007. január 26. 8:10:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

Köszönöm a segitséget Éva és Gabica!
Nem irtatok hülyeséget mostmár értem mire gondolt!
A teljes mondat csak az elejét értem:
/"seni seviyorum" gerisi yalan /

Dr:Szöszi

2007. január 26. 21:46:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Aha tényleg, így már én a "nagy műfordító" is ki tudok hozni belőle valami értelmet... :P
Nah, ha valaki nekem azt mondja pár éve h. én majd segítek valakinek törökről fordítani... :))) Hihihihihíííí! :D
Szép napot!

2007. január 27. 10:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Légyszíves írjátok meg, ha Magyarországon szertnék polgári házasságot kötni török állampolgárral akkor milyen papírok kellenek hozzá. 3 papírt mondtak az egyik a dogum kagit örnegi a másik a nufus kagit örnegi a harmadik pedig egy papír ami igazolja hogy nincs törvényes akadálya a házasságnak. De ennek a harmadik papírnak nem tudjuk a török nevét és azt sem hogy melyik hivatalban lehet kérni. És a török hivatalokban semmit nem tudnak és nem éppen segítőkészek. Fontos lenne. Előre is köszönöm a segítséget.
Nurgül

2007. január 28. 23:51:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Asure Günü volt tegnap (legalábbis az én naptáram szerint) és most csináltam életemben először Asure-t (az egy édesség..)!!

Annak aki nem ismeri - Noé emlékére van Asure günü (vallásban jártasabbak biztos ennél részletesebben is tudják) a lényeg hogy az utolső napokon a bárkán már alig volt étel és ekkor összefőztek mindent amit találtak, szárított gyümölcsöket, rizst, babot, csicsriborsót, stb és ebből lett az Asure. Ennek emlékére minden évben főznek Asure-t és megosztják a barátokkal, szomszédokkal, szükséget szenvedőkkel. Szerintem nagyon kedves szokás ráadásul Noé a mi kultúránkhoz is kötődik. Eddig nem nagyon szerettem az Asurét de tegnap sokkal több szárított gyümölcsöt és kevesebb rizst meg csicseriborsót tettem bele és így már sokkal jobban ízlik. Aki szeretné megcsinálni receptet talál törökül a kedvenc receptesoldalamon
http://www.portakalagaci.com/
vagy ha rákeresel rengeteg angol recept is van.

(Vagy, csak halkan említem, Törökországban ill. Németországban zacskós változatot is lehet kapni annak aki nem híve az 1-2 napos áztatásnak... de ezt a fiúknak nem kell tudni..)

Nurgul,
szerintem olvasd át a hozzászólásokat a másik oldalon
http://torokorszag.blogspot.com/2004/11/vzum-s-tartzkodsi-engedly-trk.html

ill, a lányok szerintem msn-en is szívesen segítenek élőben. Én mindent feltettem oda amit tudtam. Sok sikert!

Mindenkinek jó Asure-zést!
Mandula

2007. január 29. 14:16:00 CET  
Anonymous Tamara said...

Sziasztok,

Nem tudom, kinek mekkora fejtörést okozott eddig a török konyha, ill. h hol szerezze be ehhez a megfelelő infókat, recepteket. Én lázasan keresek hosszú idő óta török szakácskönyvet, számos könyves boltot végig jártam már. A Törökország.lap. hu-n persze találtam már jópár hasznos receptet, amiből csináltam is egy kis mappát. A minap azonban az unokanővérem nagyon megörvendeztetett, mert A 100 *** recept sorozatból elhozta nekem a A 100 legjobb török recept c. füzetet. Nem tudom, h mondtam-e vmi újat nektek ezzel az infóval, én minden esetre nagyon örültem, hisz anyósommal (pfúj de útálom ezt a megnevezést) még nem tudok úgy kommunikálni, h recepteket kérjek. :) Igaz férjem sokat főz, és tanítgat, de itt az ideje, h én lepjem meg vmi finomsággal, ha visszajön Törökhonból.

Szép napot!

Tamara

2007. február 6. 9:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok :)
A segítségeteket szeretném kérni...
A barátom tanul magyarul, és megegyeztünk hogy jövő ilyenkor csak a törököt és a magyart használjuk kommunikáklásra az angol helyett...ő prímán tanulgat a netről...én viszont nem nagyon találok olyan anyagot amiből könnyű tanulni
ráadásul sok elvesztegetett időm van ... itt ott várok...és jobb lenne egy könyv...
neten nézelődtem...de nem igazán találtam semmit...
tudnátok ajánlani hol keressek és egyeltalán miből érdemes tanulni...nyelvtant meg mindenfélét...de nem a turista jellegű dolgokat

Előre is köszönöm...
Jó éjt mindenkinek
Gabó :D

2007. február 6. 21:56:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Szia Gabó!
Ha nem is nyelvi szakkönyv, de az alapokat szerintem jól elsajátíthatod a http://www.turkishclass.com/ oldalról :)
Itt van "Basic Turkish" (ezen belül tök sok katedória), valamint aminek én is nagyon örültem NYELVTAN IS!!!! Szókincs is rendesen, sőt még kiejtés gyakorlásához vannak letölthető mp3-ak is!! :D Ja... még Turkish Poetry is :P
Amit én is később vettem észre, ha regisztrálsz az oldalon akkor éred el minden szolgáltatását, de én még az enélkül elért anyagokkal sem végeztem, pedig megvan egy ideje :)
Tök szupi kis könyvet szerkesztettem belőle:)))) Tisztára lázban voltam emiatt tavaly nyáron és nagyon kis pofás lett! :D
Ha nincs kedved ennek a site-nak az oldalait nyitogatni (ami van çok) és onnan kimásolgatni a dolgokat; akkor ha megadod az e-mailedet szívesen átküldöm neked az én word-ben megszerkesztett verziómat. Szívvel-lélekkel készült :D
Tamara mondhat róla kritikát, neki már küldtem régebben :))))
Viszont az érdekelne, h. a te párod honnan tanulgat prímán a netről, mert mi magyar nyelvleckéket nem igazán találtunk - persze ami angolul, neadjisten törökül lenne (ilyen biztos nincs is). Bár... lehet arra nem is lesz már szükség:((((((((((((((((( De ezt még nem akarom elkiabálni:(
Iyi geceler nektek!
Öptüm!

2007. február 6. 23:06:00 CET  
Blogger Katica said...

Én Törökországban vettem török szakácskönyvet. Az jol bevált :)
Nekem is van valami szakácskönyvsorozatbo'l török ételes, valami vékony kis szakácskönyv, pár étellel, rögtön hanyattvágo'dtam amikor láttam ,hogy van benne összesen tán 3 féle török sutemény, mi az első?? Húsvéti kalács :))))
Nesze neked török étel. Az meg apro' betűs kérdés hogy a muszlim törökök 90 százaléka azt se tudja mi az a húsvét :)))

2007. február 6. 23:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hello mindenkinek!

A mai nap folyamán olvastam legelőször bele a postokba ezen az oldalon és azt kell, h mondja, hogy nagyon jó! Annyira örülök, hogy találtam egy ilyen oldalt! Kicsit kétségbe voltam esve, de most már annyira nem. Ha nem érzitek tehernek, akkor megosztom veletek kis történetemet:)
Kezdem Ádám és Évától, hiszen az úgy illendő. Szóval, egy meleg szeptemberi estén üldögéltem a gép előtt és gondoltam, h chatelek egyet az icq-n, mert kellene egy kicsitkét gyakorolnom az angolt, nehogy elfelejtsem. Bementem egy európai oldalra és ott elkezdtem chatelni 1-2 emberkével (na jó, kb 6 emberrel egyszerre), de kicsiké lassan tudtam reagálni a dolgokra. Akik szimpatikusnak tűntek(szám szerint 3 ember), azoknak megadtam az msn-címemet. Utólag kiderült, h mindegyik török:) A mai napig mind a 3mal beszélgetek, de egy vki nagyon kedves a számomra. Őt Aydin-nak hívjak és pont annyi idős mint én. Már az első beszélgetésünkkor teljesen odavolt értem, mert mindig egy szőke és kék szemű lány volt az álma. Akkor nekem ez kis kedveskedés volt. Már két napra rá, újra fent volt msn-en, pedig én azt hittem, h beszélgetésünk itt véget is ért (már volt ilyen tapasztalatom), de jó érzés volt kellemesen csalódni:)Azóta ez a dolog folytatódott, most már 6 hónapj mindig beszélgetünk egymással. Ő már 2 találkozásunk alkalmával megkért, h menjek ki hozzá, mert szeretne látni az életben is, de én húzódszkodtam a dolgotól, hiszen nem is ismertem. Teltek múltak a hónapok és már novembernél jártunk, amikor végre beadtam a derekam és mondtam, h jól van kimegyek. Ő ekkor sürgetett, h akkor hamar, hamar,de én mondtam neki, h maximum januárban tudnék kimenni. Ez az időpont megfelelő is lehetett volna. Csak van egy kis bökkenő. mindketten 20 évesek vagyunk és még suliba járunk, illetve a szüleinktől függün. Az én szüleim tudomásul vették a dolgot, de Aydin szülei nem mentek bele a dologba (mármint, h elmenjek), mert a muzulmán vallás szerint tilos a házasság előtti szex, és ők biztosak benne,ha én kimegyek akkor potenciális bűnforrás leszek Aydin számára. Na már most, Aydin-t annyira nem érinti meg ez dolog a szexxel kapcsolatban, de tiszteletben tartja a szülei kérését, így itthon maradtam, hiszen nekem is tiszteletben kell tartanom az ő kérését. A kapcsolatot azóta is tartjuk, és megpróbálunk tenni ez ügyben vmit (nem a házasságra gondoltunk, azt azért még nem!!!!!). Remélem sikerül. Addig is tökéletesítem török tudásomat (köszönöm a netes nyelvleckéket!), ismereteimet a kultúrájukról és szokásaikról. Ha netalántán valamelyikőtöknek lenne tanácsa a problémámmal kapcsolatban, azt szívesen fogadom.
Köszönöm, h meghallgattatok.

Nóri

2007. február 8. 21:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

SZerbusz mindenkinek,újra itt.Látom mióta nem voltam,nem érkezett túl sok comment:)

Örömmel mondom el,hazaérkeztem első török túrámról.Végül beadtam derekam,és kimentem kis török emberemhez Antalyába.
Pfff,de nagyonnagyon nem kellett volna:DD

Ez majdnem csak arra volt jó,hogy a sztori bevégeztetni látszik.

SZóval,dióhéjban annyit csak,isten király volt kint,nagyon hiperszuper jó,amit meséltetek első találkáról,első reakciórol,ááá,kegyetlen jó volt:D

Kedvesem(már hivhatom akár igy is) életveszélyes tekintetét látva...

Meg se tudom fogalmazni:D

EZ valami hihetetlen.Komolyan.áhh,nagyon fel vagyok még pörgetve,majd még irok ha kicsit lenyugodott az agyam,és már képes leszek összeszedetten gondolkozni is:DD

Niki voltam

pusz mindenki

2007. február 9. 18:06:00 CET  
Blogger eva said...

Niki!

Most jó volt kint, vagy nem? Első mondatodban eléggé... furán írsz, aztán meg hogy istenkirály, stb.

Akkor most...?

2007. február 9. 18:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba mindenkinek!

Áprilisban szeretnék kimenni Isztambulban élő kedvesemhez és azt szeretném megkérdezni, h nem tudjátok-e esetleg, h a 30 napos vízum a magyar reptéren mennyibe kerül? Azt tudom, h 20 dollár, ha az Atatürk Reptéren veszem meg, de itthon mennyi?

Köszi midnenkinek!
Iyi aksamlar arkadaslarim!

2007. február 9. 19:27:00 CET  
Blogger eva said...

Nó!

Kint 30 dollár vagy 20 euró. Itthon ugyanannyi. Egységára van. És felesleges itt bemenni a nagykövetségre, mert ott 5 percet vesz igénybe míg beragasztják a bélyeget-

2007. február 9. 20:03:00 CET  
Blogger Katica said...

Itthon a reptéren nem tudsz venni. Ráadásul ennek egységes ára van ,tök mindegy hogy az Istanbuli reptéren veszed vagy Bodrumban vagy Ankarában....Mindenutt 20 euro (nem dollár).
De miért akarnád máshol megvenni? A világ legkényelmesebb dolga, leszállsz a repulőről és megveszed fél perc alatt a vízumot.

2007. február 9. 20:04:00 CET  
Blogger Katica said...

Hát Niki....nem sok összefuggést sikerlt taláni a soraidban :) Talán majd legközelebb , második nekifutásra.

2007. február 9. 20:07:00 CET  
Blogger Katica said...

Ja No'...azt még elfelejtettem írni...hogy Magyarorságon csak a török nagykövertségen tudsz vízumot kérni, de az sokkal macerásabb is meg úgy tudom drágább is (pár éve kb 8000 Ft volt ha jo'l tudom).

2007. február 9. 20:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Jó kis oximoron volt,mi?:)Mert igy is érzem magam most még.Rossz mert haza kellett jönnöm,és jó,mert kint lehettem.

Amúgy ahogy visszaolvasom,tényleg elég zagyvaság volt,de nézzétek el,a hirtelen felindulásra fogom:)

Végül is hazajönni is jó volt.Tényleg elég kétes érzések vannak bennem,gondolom pár nap alatt majd leüllepszik ez a sok pro és kontra.

Kimentem,tök jó volt,kedves intézte a szállást,kint várt a reptéren,hát elég necces volt ugye,isztambuli átszállással ,már a repcsin rosszul lettem,úgy paráztam a repüléstől.

Végre valahára megérkeztem,és ott volt ő...Hihetetlen,elöször mint egy vadidegen,de amint átöltelt,mintha hazaérezkeztem volna,ismerős,és mégis idegen..hát ez az egész dolog szinte az ellentétek vonzása...Tényleg kevésnek bizonyul a szókincsem.

A kemény vallás találkozása az európai könnyedséggel..rémisztő és bübájos.

Sokat tanultam,ahogy sokat tanult ő is.
10 nap elég volt arra mindenesetre,hogy valami hihetetlen kapcsolat épült ki közöttünk,valami mély szoros vonzás,amiről eddig azt sem tudtam,létezik.

Az ő szülinapjára sikerült kiérnem,9 nap múlva ő jön hozzám,az én szülinapomra:)
Mintha a dolgok felgyorsultak volna.1 hónappal ezelőtt mégcsak nem is gndoltam volna ilyesmire.

Gondolom emlékeztek még ugyanugy az akkori dilemmámra,mondjuk az az egy ugyanugy nem változott,de most esélyt látok a folytatásra.Majd kideülr mi lesz.
MOst ennyit ,megyek elnyúlok kicsit.
Pusz mindenki
Niki

2007. február 9. 20:21:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

Niki, örülök neki hogy jól érezted magad, és látod érdemes volt elmenni:)

Nóra,

Szerintem minden külföldi lány az elején a kapcsolatukban mindig potenciális bünforrás csak valaki az is marad valaki meg nem.

Én is potenciális bünforrás voltam csak vallás terén és nem Én győztem.
Szerintem neked könnyebb dolgod lesz.A török férfi is férfiból van, és ellehet öket csábitani ha ügyes vagy ugy hogy már nem fog gondolkozni a dolgokon.
Miért akarsz náluk lenni???
Szállodában szerintem elöször jobb lenni igaz az pénzbe kerül, de mig kicsit meg nem ismered jobb?? És ott bármi megtörténhet:)
De ha meg nem akkor kénytelen leszel igy elfogadni.Neked kell eldönteni.
De szerintem erröl igazán akkor lehetne beszélni ha élöben ott állnátok egymással szemben.

Jó hétvégét Mindenkinek!

Dr:Szöszi

2007. február 9. 22:06:00 CET  
Blogger Katica said...

"A török férfi is férfiból van, és ellehet öket csábitani ha ügyes vagy ugy hogy már nem fog gondolkozni a dolgokon."

Hát nem tudom Szöszi...nekem ez így nagyon csúnyán hangzik. Szerintem ha valakinek vannak bizonyos elvei, ami szerint élni szeretne akkor nagyon ronda dolog azok kijátszására törekedni. Inkább tiszteljk a másik ilyen nemű törekvéseit!
Ha meg úgy érezzik abszolút ellenkeznek az életelveink, értékrendnk akkor kerressnk olyan embert akivel jobban összeillik!!
Ez épp olyan ,mint amikor szuleim kiröhögik azt aki nem iszik alkoholt, hogy milyen hulye, és erőszakkal pro'bálják itatni, ha másképp nem hát véletlenul az italába töltve a felest....


Minden esetre én azért No'ra hozzászlásábo'l egyáltalán nem azt szűrtem le , ő mindössze a szulők efféle gondolkodásáro'l írt...Mondjuk érdekesen gondolkodnak a kedves szulei No'ri, végulis a férfi aki testi kapcsolatot akar meg is fogja találni hozzá a partnert, tök mindegy hogy Törökországban vagy máshol :)
Azért arra kíváncsi volnék ,hogy most akkor mire vártok? Hogy hátha megváltozik a szulők gondolkodása? Később a remények szerint mennyivel lesz könnyebb ,mint most?

2007. február 9. 22:51:00 CET  
Blogger eva said...

Szöszi!

Egy párkapcsolatban nem a másik legyőzésére kellene törekedni, hanem az összecsiszolódásra. Talán akkor te is több sikerrel jártál volna...

2007. február 10. 12:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Tesekkürler a válaszokért és a kérdésekért is!Volt egy pár, ami bennem fel sem merült (érdekes módon). Na szóval, miért nem szálloda? Sajna nem vagyok benne biztos, h arra futja a pénzemből:( És Aydin felajánlotta, h lakhatnék addig náluk. Viszont ez a variáció eddig nem jött össze. És azért van -úgy mond a sors akarta, h így legyen- "jó oldala" is annak, h nem mentem, ugyanis pont azon a héten, amikor én mentem volna, meghalt a nagybátyja és most így utólag örülök, h nem voltam ott koloncnak a nyakukon:S Egyébként azóta már dolgozunk az ügyön és én próbálok egy új időpontot találni, amikor elmegyek, csak akkor nem Iszambulba, hanem Mugla-ba, ahol Aydin tanul. Csak ugye az is probléma, h még én is suliba járok, így nem mehetek akkor, amikor akarok (válaszolva itt most a kérdésre, h miért várunk addig). Ha tehetném nem várnék ennyit, de ha egyszer muszáj! Sajnos nem tudok mást tenni. Addig is marad az msn-en, webcam és a telefon. Egyébként nagyon nehéz így - igaz mégcsak 6 hónapja ismerjük egymást - mert nekem úgy tűnik, h egyre jobban ragaszkodom a társaságához, a beszélgetéseinkhez. Mindig mindent olyan jól meg tudunk beszélni és még egy az érdeklődési körünk is (vegyészmérnöknek tanul és véletlenül:))) én is ezekkel mentem tovább egyetemre). Nos, röviden most ennyit. Apropó, ez a vallási dolog kinél mennyire volt probléma? Mert én pl még meg se vagyok keresztelve:S Igaz a szüleim keresztény szellemben neveltek, mert ők keresztények, de engem nem köteleztek rá. Mondták, h majd eldöntöm, h mit akarok. Ezt Aydinnak is mondtam és ő pl nem tartja problémának, h most nincsen, de azt mondta, h szerinte minden embernek kell, h legyen egy vallása:S Remélem azért annyira nem lesz probléma. Mondjuk az elején valószínűleg nem, de ha a dolog komolyabbra fordulna pár találkozás után, és már a szülők is belekeverednének, akkor valószínű... Habár a sors kifürkészhetetlen:)
Iyi günler!
Güle güle:)))))))

2007. február 10. 14:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ja! Nóri voltam;)

2007. február 10. 14:48:00 CET  
Anonymous Tamara said...

Szia Nóri,

Mikor megismerkedtünk, a férjem azt mondta, ha házasság lenne a folytatás az életünkben, akkor bizony nagy probléma lenne, h nem vettem fel a vallást. Én sem vagyok megkeresztelve. Mikor komolyabbra fordult a szerelmünk, és valóban a házasság tervezése került előtérbe, Ő maga hozta fel a témát. Azt mondta, h "csak akkor vedd fel a vallást, ha a szívedben azt érzed, ez a te utad, csak miattam, vagy a családom miatt ne! Így ismertelek meg, így szerettem beléd, nem a vallásod fogja meghatározni a szerelmemet". Ettől függetlenül azt hiszem a legtöbb muszlim férfi és annak családja - bár sokan elfogadják, h a párjuk, vagy rokonuk nem muszlim - mégis titkon remélik, h egyszer a hitükben is osztozni fog. De persze olyan család is akad, akinél az nem fér bele, h a feleség akár ne török, vagy ne muszlim legyen. Mi megbeszéltük, h attól még nagyon is lehet működőképes egy kapcsolat, házasság, h nem követem az Ő vallását. Az a lényeg, h a kölcsönös tisztelet meglegyen egymás nézetei, hite, elvei iránt. Attól még lehet bárki jó társa, felesége egy muszlim férfinak, h Ő maga nem az. Az sem kell, h mindig mindenben egyet értsek vele, inkább azt tartom fontosnak, h elfogadjam, h bizonyos dolgok bizony nagyon fontosak a számára. Legalábbbis nálunk ez működik, hisz ez egy kölcsönös dolog, nem csak én fogadom el, de Ő is csiszolódik hozzám, mindketten egymáshoz.
De sztem ez csak akkor válik majd nálatok is fontossá, ha tényleg komolyra fordul a dolog.

Szép napot mindenkinek!

Tamara

2007. február 11. 12:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Basszus! Egy nap alatt, hogy megváltozhat az ember élete! De most komolyan! Eddig teljesen kétségbe voltam esve, hogy nem fogok kijutni soha se úgy Törökországba, hogy találkozhassak Aydinnal, de mégis!Úgy tűnik mégis összejön a találkozás! Tegnap este beszéltem vele msn-en! Annyira jó volt! Mint mindig most is mindketten nagyon jókedélyűek voltunk és boldogok, h beszélhetünk egymással. És én nem tudom mit mondtam neki, de mondta, h akkor irány a reptér és menjek, mert vár rám! Azt hittem csak viccel, úgyhogy megkérdeztem tőle, h ez most komolyan mondja? Még törökül is megkérdeztem, hátha vmit elírtam esetleg angolul és érthetelen lett, de nem. Azt mondta, h komolyan gondolta. Úgyhogy, irány Törökország!!!!!!!És végre találkozom az én drága Aydinommal:)))))Áprilisban megyek. Sajna annál előbb nem tudok, de nem érdekel. Ha már ennyit vártunk akkor uccu neki!
További szép napot mindenkinek.
Iyi geceler arkadslarim!
Güle güle!

Nóri

2007. február 11. 21:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni török alapfokú nyelvvizsga-ügyben. Semmilyen infót nem sikerült szereznem a követelményekről és nem tudom, hogy milyen feladatlapra lehet számítani az írásbelin. Már olvasgattam az írásaitokat, és emlékszem, többen is vizsgáztatok törökből, ezért nagyon sokat segítenétek ha bármit mondanátok erről.
Köszönöm szépen.

Anikó

2007. február 15. 10:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Helló mindenkinek,

elolvasva az ezévi hozzászólásokat, látom, sokan vagyunk, akik élünk az internet-adta lehetőségekkel ami az ismerkedést illeti. Régebben írt Hajni a kétségeiről, szélhámos-e, megbízható-e, és furcsa érzéseiről a srácot illetően...
Azt gondoltam, van emberismeretem, nincsenek illúzióim és meg tudok ítélni egy embert józanul, előítéletek nélkül. Nem így történt. Sokan mondjátok, alapvető bizalom nélkül nem lehet, stb..., nos, én bíztam benne, hittem neki, nem kételkedtem benne. Eljött hozzám háromszor az elmúlt 8 hónapban, feleségül akart venni, szerettük egymást, és nem vettem észre, hogy hazudik. Nemcsak hogy nős, de másik magyar barátnője is van/volt közben. Nem vagyok már tinédzser, és teljesen buta sem, de meg tudta tenni velem ezt anélkül, hogy észrevettem volna. Azt hiszem, bárkivel megtörténhetett volna hasonló történet.
Nem szeretnék negatív hangulatot kelteni ezen az amúgy nagyon kedves, jó hangulatú és barátságos oldalon, de talán egy ilyen történet is hozzá tartozik az igazsághoz.
Minden jót,

Dóra

2007. február 15. 13:09:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!!

Dóri,

Nagyon sajnálom és átérzem ami veled történt:(
Tudom hogy nem illik ilyet kérdezni ,meg nem is szeretném a sebeidet felszakitani de azért a kisördög belém bujt és érdekelni az hogy végül is hogy jöttél rá ? (elszolt magát,telefonjában láttál valamit)??

Persze ha nem válaszolsz azt is megértem!

További szép napot mindenkinek!!

Dr:Szöszi

2007. február 15. 17:08:00 CET  
Blogger Katica said...

Sziasztok.

Anikó én nyelvvizsgáztam ugyan belőle...próbálom feleleveníteni az élményeimet. Semmit nem készültem rá, mert a főiskolán elég volt az alapfokú és úgy éreztem nem is töröm magam magasabbért, úgysem a papír függvénye a tudás az alap pedig élből meglesz az akkori töröktudásommal. (így is lett Istennek hála)
Volt az írásbelin egy teszt...hát 3 vagy négy része volt. Pontosan nem emlékszem. Azt tudom ,hogy az utolsó az volt, hogy írni kellett egy török barátnőnek levet , elmesélve neki valami nem tudom milyen élményeket...
Aztán volt egy olyan benne hogy egy valami török konferenciára megyek a valami Magyar Nyelvészeti vagy milyen társaságtól, és a jelentkezési lapot kellett kitölteni hogy ki agyok honnan, milyn cégtől, milyen előadást fogok tartani, miről, milyen segédeszközöket igénylek ki lesz a segítőm stb .... Meg volt egy kb fél oldalas török szöveg aminek a végén fel volt téve 5-6 kérdés a szöveggel kapcsolatban ,azokat kellett megválaszolni.( Valami olyan naaagyon "komoly" szöveg volt, hogy a család, papa mama gyerekek felkeltek korán, elindultak kocsival meglátogatni a nagyit stb stb útkzben megálltak enni a kisfiú olyan éhes volt hogy 2 tányér kaját is evett később gyomorrontása is lett tőle, megérkztek nagyihoz aztán kiderült hogy otthonfelejtették az ajándékot, de nagyika így is boldog volt mert ő nem az ajándéknak örül hanem a családnak.... Szóval tök egyszerű. Meg az egész írásbeli. Nekem is 98%-os lett.

A szóbeli az már húzósabb. Két részes. Első körben húzol két képet...az egyiket kiválasztod, arról kell beszélni x percen át. ( Gondolkodási idő nincs) A képek olyan sokatmondóak nagy részük ,mint pl asztalon egy váza tulipán, vagy egy fenyőerdő, esetleg egy réten egy szélmalom....tehát magyarul se lehetne róluk igazán sokat beszélni)
Aztán pedig húzol egy helyzetgyakorlatot. Pl én azt hogy barátnőm indul Törökországba nyaralni, ahol én nemrég jártam ,és tanácsokat kell adnm neki, meg elmesélni milyen lesz az út, miket láthat majd mire figyeljen ,miket vigyen ,milyen az időjárás stb...
Még gázabb a két idősödő hölgy akik vizsgáztatnak ( Kenesei Mária és egy másik korabeli állítólagos fordító vagy mi...) Nyelvújítás kora előtti törökjük kissé nehezen érthető :)) ráadásul inkább kötekednek, minthogy bármi kis lendületet adnának. Meg néha tök jól elröhögcsélnek együtt miközben te beszélsz.

Dóri...hát sajnálom ahogy jártál. Azért ha olvasol minket , akkor láthatod hogy az oldalon nincs egy nagy elfogultság, soha seni nem mondja hogy hű a törökök mindannyian milyen csodás pasik, jó emberek.Mindig is azt mondjuk, olyanok mint az összes többi nép, vannak jó emberek, tisztességesek, hűségesek, kedvesek, dolgosak....és vannak rosszak, lusták, hazugok stb.Mindenhol vannak ilyen disznók is ,mint a te exed :( Az is tény hogy van egy rakat nyugati lányokra "szakosodott" egyed aki így próbál kiugrani az ottani nehéz helyzetből és szerencsét próbálni európában.
Hála Istennek azért a blog bizonyítja mennyi pozitív példa van, beteljesedett szerelmek, boldog hosszú kapcsolatok, házasságok, családok :)

Alapvető bizalom nélkül viszont tényleg nem lehet egy kapcsolatot életben tartani. Természetesen ez az egészséges bizalom nem azt jelenti , hogy pl az embert teljesen elvakítja a rózsaszín köd, és bármit elfogad, elvisel ,minden felett szemet húny...Csak annyit ,hogy nem mérgezi meg a szerelmet a folyamatos féltékenykedéssel, tiltással, így tesz e az ember vagy ellenkezőleg, így is úgy is játszani fogja a háttérben a kis piszkos játékait míg le nem bukik. Ha meg lebukik, majd elkezd más nőt szédíteni.

2007. február 15. 18:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Köszönöm, hogy írtatok. Nem panaszkodni akartam, de úgy kikívánkozott belőlem elmesélni ezt a történetet.
Dr:Szöszi, kérdésedre válaszolva, nem én vettem észre, hanem a felesége jött rá, hogy nem üzleti úton van. Kiderítette a részleteket, és felhívott engem a mobilomon, amikor a 'drága' éppen itt volt. Érdekes pillanatok voltak... sok érdekességet mesélt...
Katica, igazad van a bizalommal kapcsolatban, teljesen egyetértek. Az eset miatt nem lettem bizalmatlanabb vagy gyanakvóbb az emberekkel, de óvatosabb és megfontoltabb mindenképpen. Nagyon örülök, hogy sok pozitív példa is van, és csak azért írtam a sztorimat ide, hátha segít másoknak elkerülni az ilyen csapdákat. Az én hibám az volt, hogy nem néztem utána rendesen ki és mi ő valójában, csak elhittem mindent. Azért bizalom ide vagy oda, nem kellett volna...:)
Már megbocsátottam neki, sőt szoktunk beszélgetni is, de bízni nem tudok benne többé, bármit is mond. Bár egy dologban biztos vagyok, tényleg szeretett, és lehet, hogy még mindig szeret. Ezért tudtam hinni neki. Most mindenképpen próbálja a dolgot helyrehozni, de lehet egy ilyen dolgot helyrehozni?...

Dóra

2007. február 16. 18:13:00 CET  
Blogger Efendi said...

Jó hír: sikerült visszaállítani a 2006. január és október közötti hozzászólásokat tartalmazó postot, tehát 2004-től minden hozzászólás olvasható.

2007. február 16. 21:21:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Köszönjük Efendi!
Teşekkürler! :))))))

2007. február 17. 10:01:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Dóra!

Hát ez nem semmi, álmomban sem gondoltam volna erre a verzóra.Valahogy a török nöket (lehet ö egy kivétel) nem ilyen ravasznak és nyomozosnak képzeltem el.Hogy tudtál a feleségével beszélni tudott angolul vagy te tudsz már olyan jol törökül hogy értetted amit mond??

Ez volt az utolsó kérdésem ezzel a témával kapcsolatban.:)
Szerintem nagyon jo hogy leirtad a történetedet hisz az éremnek is két oldala van ,hátha még másnaknak segitségére lesz.

További szép napot!

Dr:Szöszi

2007. február 17. 16:12:00 CET  
Blogger Katica said...

És a felesége honnan tudta a te számodat????Gondolom nincs benne a telefonkönyvben a mobilszámod :)

Azt írod hogy úgy gondolod még mindig szeret...namármost azt írtad nem csak a neje van hanem más barátnője is. Akkor gonolom azt is még mindig szereti.Vagy az téged nem zavar?

2007. február 17. 21:32:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Óó, de-de Szöszi, a török nők is "nyomozósak" - ahogy fogalmaztál, és hívogatósak, ahogy ez Dóránál is volt. Hát ki nem az ha a kedveséről van szó és valami nagyon gyanús?
Ööö hogy is szokták ezt mondani? Én ugyan nem tudom, de "hallottam már ilyenről"... :)))) Hihi!
Óó Katica, (mennyit óózok én ma:P), azt is meg lehet oldani h. benne legyen a telefonkönyvben:)) A török pasikat sem ejtették a fejükre.... Khm-khm ezt sem tudom, csak gondolom... ;)
Na megyek mielőtt rossz hírbe keverem itt magam:)))))
Öptüm!

2007. február 18. 0:30:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Helló lányok!

Köszönöm az újabb válaszokat.
Dr:Szöszi, nem nagyon tudom, milyenek a török nők, de ez a feleség kinyomozta. A számítástechnika nagyon fejlett napjainkban, és ha te nem is értesz annyira hozzá, találsz olyat, aki ért. Valahogy így csinálta. Angolul beszéltünk.
Katica, a barátnő-dolognak én jártam utána...:) az ember hazai pályán jobban mozog. :) A helyes kifejezés, hogy volt neki rövid ideig, de az én időmben annak már vége volt. A mozaikkockák a helyükre kerültek, és körvonalazódott az igazság. Védeni nem akarom, mert attól ő még egy megbízhatatlan ember, sokat hibázott, de a körülmények sem voltak a legszerencsésebbek. Abban biztos vagyok, hogy részemről vége, éppen a bizalom hiánya miatt.

Dóra

2007. február 18. 11:19:00 CET  
Blogger Katica said...

Én továbbra is főként azt nem értem a nej honnan tudta a te telefonszámodat.

2007. február 18. 16:11:00 CET  
Blogger Katica said...

"Nemcsak hogy nős, de másik magyar barátnője is van/volt közben"
ezt írtad pár hozzászólással korábban.
Most meg :"+olt neki rövid ideig, de az én időmben annak már vége volt"

Komolyan mondom kezdem az egész sztorit nem érteni.Majd egy éven keresztül boldogan éltek , jópárszor találkoztok, de mivel másik magyar nője is van (aki .. végülis most már nem tudhatunk hogy van -e ..."hol volt hol nem volt) feltételezhetően ahhoz is járkált gyakran...tehát ilyen rövid idő alatt olyan gyakran jött Magyarországra (meghívólevél és egyebek nélkül, ami egy töröknek baromi nehéz, szinte lehetetlen vízumot kapni) ahányszor más török jobb esetben 5 év alatt.
Ezt hogyan oldotta meg?
Aztán asszonyka felhív téged , épp mikor itt jár a drága, gondolja csevegtek egy jót...valahonnan megtudja a számod , majd mikor rájön hogy te vagy a szerető nem letépi a fejed úgy virtuálisan is meg szétrúgja a férje mindenféléjét hanem kellemesen elbeszélgettek angolul és sok érdekes dolgot mesél neked.
Miután te is rájösz hogy szíved szerelme jól átvert nős és egyéb nőket is tart melletted, asszonyka meg rájön hogy élete párja vígan kettyinget a háta mögött és sorra tartja a külföldi lányokat ...ezek után a asszonyság sem pakolja ki azonnal a szűrét és küldi el melegebb éghajlatra hogy éljen boldogan a szeretőivel hanem elégnek tartja hogy beszélgettetek egyet és jó esetben téged elriasztott, és te sem zavarod el azonnal a jócskán átverő féregfajzatod akinek háremének egy tagja voltál, hanem még teljes megértéssel rábólogatsz hogy jahhh igen valószínüleg még mindig szeret és CSAK téged szeret és nem tudod mi lesz ezután....

Hát tudod lehet én vagyok már túl öreg vagy túl egyszerű gondolkodású de ez az egész így nekem valahogy nagyon furcsa.

2007. február 18. 16:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Katica, igazad van, nem fogalmaztam túlságosan egyértelműen, nem akartam nagyon személyes részletekbe bonyolódni. Ha kíváncsi vagy, elmesélem neked, hogy történt.
varsi.dora@freemail.hu

Dóra

2007. február 18. 16:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

gyorsan végigfutottam a tavalyi leveleket amiket efendi feltett és akinek találtam emailcimet azt feltettem az email-listára.Természetesen bárki bármikor leiratkozhat a listarol ha már nem érdekli a téma.

Ha van bárki más aki szeretne feliratkozni és még nincs rajta akkor irjatok és felteszlek.
Mandula

2007. február 19. 9:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Ismét itt vagyok köztetek:)Elkezdtem olvasgatni a régi kommenteket az indulástól. Eddig még sajnos nem jutottam a végére, mert olyan hosszú,de komolyan mondom annyira becsüllek benneteket!Hihetetlen, h mennyi mindenen keresztül kellett menneteket annak érdekében, hogy azzal lehessetek, akivel szeretnétek lenni. Nagyon köszönöm, hogy ezeket a történeteket leírtátok.Volt egy pár, amin már majdnem sírtam, mert annyira szép:)
Remélem az én történetem is happy end lesz egyszer, de sajnos a jövő egyelőre kifürkészhetetlen. Mindenesetre egy dolgot tudok, egyre vonzóbb számomra a török kultúra és örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert nagyon sok hasznos dolgot megosztottatok az idetévedőkkel. Cok tesekkürler!
További szép napot mindenkinek!

Nóri

2007. február 21. 22:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy honnan tudnék török zenét szerezni?Olvasgattam a régi kommentjeiteket és láttam, hogy milyen sok előadó van, akiket én nem ismerek:STarkantól megvan már az összes album, meg van egy pár más előadótól is, de szeretnék minél többet hallgatni. Itt Magyarországon van lehetőség venni, vagy majd inkább Töröko-ban próbálkozzak, ha kint leszek?Illetve valami jó török-magyar szótárat?
Köszi a segítséget!

Nóri

2007. február 25. 23:23:00 CET  
Blogger eva said...

www.torokzene.lap.hu

Ajánlom figyelmedbe!

2007. február 26. 13:32:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Köszönöm a linket!:)))))))Nem is gondoltam volna, hogy ennyi előadó van:S
Bir daha cok tesekkürler!

Nóri

2007. február 27. 14:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok

Most talaltam erre az oldalra es elkezdtem olvasgatni a torteneteteket. nagyon meglepodtem es egyben meg is orultem annak, hogy nem vagyok egyedul. ugyanis en is a neten ismerkedtem meg egy torok sraccal.
elso pillanatol szimpatikusak voltunk egymasnak es mintha egymasnak teremtettek volna minket.szinte mindenben egyezunk, az eddigi eletunk, az izlesunk, az elet felfogasunk.
En most angliaban au-pairkedem, o meg cipruson idegenvezeto. o nem vallasos es igy ezen nem kell vitatkoznunk. o itt angliaban szuletett(a csaladja meg mindig itt el), de o nem szereti angliat igy ciprusra koltozott.
meg csak masfel honapja ismerjuk egymast, de egymasba szerettunk ugy hogy meg szemelyesen nem is talalkoztunk. ugyerzem es tudom is, hogy mindent megtenne ertem. ezt mar be is bizonyitotta. legkesobb aprilis 1-jen biztos talalkozunk, es utana tenyleg minden eldolhet.
lenne egy kerdese. ti kepesek lennetek torokorszagba koltozni a szerelmetekhez? o ugyanis ott szeretne elni, en meg azt tudom, hogy nem szeretnek magyarorszagon elni.
bar vannak ketsegeim, hogy ott eljek, de ahova elterveztuk a kozos eletunket maga a paradicsom. bar nem tudom talalnek-e munkat csak angol es magyar nyelvtudassal.
meg egy kerdes.ha szeretnek torokorszagba menni, akkor kell-e nekem vizum? meg soha nem voltam ott es fogalmam sincs.

minden jot : Erika

2007. február 27. 16:09:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

sajnos innen a blogról csak kevesen tudtatok eljönni vasárnap a török-magyar főzőversenyre ezért tudósítok :)). Elég sokan voltunk, megtelt az iskola tornaterme, és a főzőverseny mellett volt török és magyar zenei előadás, gyerekdivatbemutató, film törökországról, tortadíszítőverseny, és jótékonysági ételvásár. A kaják nagyon finomak voltak és a nyertes egy hatalmas robotgépet kapott ajándékba. Két magyar lány is indult a versenyen a török feleségek mellett. Remélhetőleg jövőre több blogos eljön majd mert ez pont olyan program volt ami mindenkinek érdekes lehet és nem kötődött semmilyen vallási ünnephez.

Mandula

ps Erika: vízum a kinti reptéren 20 euro és igen, én kiköltöznék és ki is fogok majd egyszer de csak majd ha jól tudok törökül illetve ha megszülettek a gyerekeink (inshallah) és kicsit nagyobbak lesznek, valamint csak egyes városokba pl. Izmir, Bursa, Antalya, esetleg Ankara.
De pl. Isztambulba, valamint anatóliai kisvárosokba, nagyon keletre és a családhoz nagyon közel (bármennyire is szeretem őket) nem...

2007. február 27. 17:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Én nem is tudtam, hogy volt főző verseny:(Nem mintha beneveztem volna, hiszen főzni még annyira még nem tudok, csak egy pár magyar ételt. De már találtam jó pár török receptet (hála nektek) és nagyon elszánt vagyok. Már megbeszéltem a nővéremmel (aki nagyon jól főz), hogy segít nekem főzni tanulni:) Szóval remélhetőleg hamarsan sikerül arról írnom, hogy elkészítettem első török ételemet:)))

Kedves Erika!
Válaszolva a kérdésedre. Igen én szívesen kiköltöznék Törökországba, sőt, ahogy te is én sem Magyarországon képzelem el az életemet. Már 10 évesen kijelentettem a szüleimnek, hogy én bizony külföldön fogok élni és dolgozni és eddig nem változott a véleményem, sőt egre erősebb bennem a vágy, annak ellenére, hogy nagyon szeretem Magyarországot:)
A történetemet már fentebb olvastad és ugyan azt nem írtam, h köztünk olyan nagy még a lamour vagyis én személy szerint örülnék, ha több lenne köztünk és folytatódna a dolog, de ez a dolog nem csak tőlem függ. Egyébként ha úgy adódna a dolog és a szülei is elfogadnának, illetve az én szüleim szintúgy, akkor bizony senki nem tudna visszatartani attól, hogy odaköltözzek. Nem tudom mennyire segítettem ezzel a döntésedben, de elmondtam a véleményem.
További szép napot!:)

Iyi geceler arkadaslarim!

Nóri

2007. február 27. 19:46:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Erika!

Én kiköltöztem a szerelmemhez Törökországba, Ankarában lakunk. Nem bántam meg egy percig sem. A török nyelvtudás nagyon fontos, bár üdülő helyeken az angollal is biztos el lehet boldogulni. Egyetértek Mandulával, én sem tudnék Isztambulban élni és kisebb városban vagy a keleti országrészben sem. Mi Ankara mellett még Antalyában gondolkodunk. Azért itt sem fenékig tejföl az élet, kell, hogy a párodnak egy jó és biztos állása legyen, én enélkül nem költöztem volna. Szerintem először ismerjétek meg egymást és az országot. :-)

Herkese iyi günler!

Kati

2007. február 28. 8:51:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Eloszor is koszonom szepen a valaszokat. Orulok, hogy nem csak en gondolkodom igy. Tegnap megvettem a repulojegyemet Istanbulba, igy marcius 16.-an verge talalkozok is vele.
Hat igen istanbulba en se, es o se koltozne. Mi Marmarison szeretnenk elni, egy gyonyoru tengerparti varos. De eloszor, meg meg kell alapozni a jovonket.
Igen neki van jol fizeto es biztos allasa. Es most en is probalok - mondta, hogy segit- valami munkat talalni cipruson. Es ha minden a tervek szerint megy akkor nyar elejen el is hagyom angliat es uj eletet kezdek torokorszagba.
Lenne meg kerdesem. Ti hol tanultatok torokul? Szeretnem megtanulni en is a nyelvet, bar van itt renegeteg torok baratnom, toluk is sokat tanulok, de tobb kellene.
Jaj, nagyon orulok, hogy ratalaltam erre a honlapra. Igy verge van kivel megosztanom a gonodlataimat.
Koszonok mindent: Erika

2007. február 28. 17:00:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Erika

ha megadod az emailcimedet akkor felteszlek arra a listara amire a programokat kuldjuk, arra ment ki most is a meghivo a fozoversenyrol.
Jelentkezés: torokmagyar-
feliratkozas@primlista.hu
Lemondás: torokmagyar-
leiratkozas@primlista.hu

mandula

2007. február 28. 17:59:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba Erika!

De jó neked, hogy mész márciusban!Én csak április 11-én megyek, pedig már annyira szeretnék ott lenni:)
Remélem sikerülni fog minden, amit elterveztetek:)
Törökül én autódidakta módon próbálkoztam eddig. A netről nagyon sok anyag leszedhető. Ezen az oldalon is sok mindent közzétettek már. Én onnan szedtem le és nyomtattam ki. Emellett megvettem egy kis társalgási könyvet, aminek a címe: Török kapd elő, de nem sok mindent segít, mert annyira részletesen nem írja le. Viszont ha csak úgy ki akar menni valaki To-ba akkor nagyon hasznos. Egyébként elég kicsi könyvecske és ehhez képest elég drága:S Most akarok majd emgvenni egy könyvet, ami angol nyelvű. Teach yourself turkish. Ha jól emlékszem pont ezen az oldalon ajánlotta valaki. Sajnos még nincsen meg, úgyhogy nem tudok semmit se mondani arról, hogy mennyire jó. Az ára egyébként 6000 ft körül van, ha jól láttam a neten a Libri könyvesbolt honlapján. A linkeket megtalálod a törökország.lap.hu-ról, de ha gondolod elküldöm neked az én word -ös változataimat. Az email címem: nora.fidrich@axelero.hu

Herkese iyi aksamlar!

2007. február 28. 19:38:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Már megint elfelejtettem:)
Nóri voltam!

Öptüm ve bir daha iyi aksamlar!

2007. február 28. 19:40:00 CET  
Blogger Ani said...

Szia Erika,

Merre vagy Angliaban?En is kint vagyok.Ugyan torok baratom mar nincs,de tanulok torokul.Mivel Reading kornyeken elek,en a readingi Thames Walley Universityre jarok.Part-time,minden szombaton 10-tol 12 -ig van ora.Mondanom sem kell egyeduli magyar vagyok,a tobbiek angolok,de jo fejek,viszont lassan haladunk ,mert nekik irto nehez a nyelv.
Nezz korul a kornyekeden,biztos kell lennie valamilyen sulinak.Ha az nem a Waterstones-ban lehet kapni a Teach yourself turkish konyvet amit a tobbiek emlegettek,illetve gyakorold a torok barataiddal.Az enyemek lustak:-(,inkabb angolul beszelnek.

Nem tudom lanyok,de en imadom Isztambult,szivesen elnek ott,pedig nem vagyok varosi fruska.
Jajjj,de hianyzik,mar egy eve nem voltam,elvonasi tuneteim vannak:-)

2007. március 1. 2:12:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

English below

NOÉ Hajója

Asure-napi program
március 3. (szombat)
Jászai Mari tér, 2-es kikötő, Millenium I. hajó
Indulás: 10, 11, 12 órakor
A BESZÁLLÁS INGYENES

Program: Noé Bárkája és Ashura történetének megismertetése, Török élő népzene, Noé puding kóstolás
A szervező Dialógus Platform Egyesület az Asure osztás kapcsán szeretné felhívni a figyelmet annak fontosságára, hogy különösen a velünk egy házban élőkkel és közvetlen szomszédainkkal pozitív dialógusra törekedjünk.

Asura recept és információ
http://www.dialogusplatform.hu/aloldalak/anyagok/dialogus_asura_ismerteto.pdf

Noah's Boat

Asure Program
3rd of March
Budapest
Jászai Mari square, dock 2, Boat: Millenium I.
Departures: 10am, 11am, 12am
Free entrance!!

The organizers would like to highlight the importance of positive dialogue between our neighbours and our close environment..
Asura recipe and information
http://www.dialogusplatform.hu/aloldalak/anyagok/dialogus_asura_ismerteto.pdf


Mandula

2007. március 2. 15:49:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhabalar herkese!

Nem tudom mennyire veszitek tőlem jó néven, de most szeretnék egy kicsit panaszkodni, illetve tanácsot kérni.
Körülbelül 3 héttel ezelőtt a kommentemben arról írtam, h áprilisban bizony megyek és végre találkozhatom az én kedvesemmel, mert végre belement, h elmenjek szülői tiltás ellenére.Nos ezekután teltek a napok és valahogy éreztem, h nem stimmel valami. Valamiért hanyagolt engem:S Sajnos a mai napig nem tudtam vele igazán beszélgetni erről.
Körülbelül 3 órán keresztül beszélgettünk ma. És rákérdeztem, h mi van. Azt mondta, hogy minden rendben van. Viszont nekem ígyis kételyeim voltak, ezért elmondtam neki, hogy én mit érzek. Hogy már nem olyan lelkes mint, amilyen volt. Ezután ő kifejtette, hogy "igazam van, de pontosan tudom, hogy miért". Itt a vallására célzott illetve arra, hogy tiszteletben tartja a szülei kérését. Ezekután én közöltem vele, hogy akkor egész eddig csak hülyített, amire ő ismét nemleges választ adott. Végig bizonygatta, hogy ő bizony szeret engem. Viszont akkor nem értem miért lenne probléma, ha egyszer elmennék. Ő hívott, nem én ajánlottam fel, h meglátom. Ő volt az. Nem értem, mi történt. Teljesen összezavarodtam. Rengeteget beszélgettünk ma, de még mindig kételkedem, sőt egyre jobban. Nem tudok napirendre térni a dolog felett, ugyanis retteg attól, hogy Allah ellen vét, ha lefekszik velem, de én mondtam neki, hogy nem kötelező, én túl fogom élni, ha nem lesz semmi nemi érintkezés. És azt sem értem, h most miért van ez, amikor nagyon jól tudom, hogy nem ez lenne neki az első alkalom. Én nem a szex miatt mennék ki, hanem miatta.Nem értem???!!!!Lütfen akil veriniz!(kérlek adjatok tanácsot!)
Mondtam neki, hogy most egy pár napig ne keressen, mert én sem fogom. Meg kell emésztenem még ezt a beszélgetést, de egyszerűen egyre rosszabb. Kételkedem minden szavában és úgy érzem, hogy nem veszi komolyan ezt a dolgot, sőt engem sem. És csak játék az egész. Na jó, legyen mindenkinek szép hétvégéje, ha az enyém már el lett rontva...

Herkese iyi aksamlar !

Öptüm!

Nóri

2007. március 2. 19:36:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Selamlar!
Grrrrrr, elszállt a hozzászólásom!
Na akkor még egyszer.
Szóval neked írtam Nóri: te nem érted őt én meg egy kicsit téged nem. Mért gondolod azt, h. azzal h. nem lelkesedik most annyira, az azt jelentené hogy eddig hülyítettt téged vagy már nem érdekled annyira??
Attól még nagyon is érdekelheted hogy nem akar veled olyat tenni ami miatt a szülei nem néznének rá jó szemmel, s nem utolsó sorban rád sem. Ponthogy fontos vagy neki és nem akar ilyen szituba keverni.
Vagy akkor nem kell ezt a szex témát most annyira erőltetni, főleg ha ő akkor és ott ő azt mondja hogy ne - amihez valljuk be azért sok erő kell és ezt mindenképp tiszteletben kell tartanod!! Nem kell ezen annyit görcsölni, gondoljátok át!!
A másik meg: ha ennyi után, h. ő a vallásosságából kifolyólag és nem akarván a szülei ellen tenni, annyira nem lelkes, és te rögtön kételkedsz a szavaiban és nem bízol benne akkor meg miről beszélünk még? Ez bizalom nélkül nem megy!! Sőt még ha az megvan és minden klappol, akkor sem 100% a siker.
Hidd el én átérzem, h. most elment a kedved mindentől és zavaros a dolog. Én asszem átéltem a legroszabbat...

Szóval Lányok, bejelentés: asszem a mi sikersztorinknak vége :(((
Nem gondoltam h. én leszek a következő aki ilyet ír, de ez van. Ennél komolyan nincs rosszabb és senkinek nem kívánom, hogy komolyabb probléma vagy indok nélkül kelljen elengedni akit szeretsz:((( Jó persze a távolság épp elég gond, de eddig is bírtuk...
Sokszor ámulva olvastam itt a blogon h. néhányak micsoda gondokkal küzdenek és én meg nyugodtam konstatáltam magamban, h "de jó h. nálunk nincsenek ilyen meg olyan gondok". Aztán mégis itt tartunk:((
Persze reálisan végiggondolva ebben a pillanatban nincs jövője ennek a dolognak, legalábbis amíg nem leszünk mobilisabbak, és én is lediplomázok, ő is ledoktorál végre és lábra állunk. CSak az a vicc, h. ehhez ilyen közel még nem álltunk, mint most és mégis most lesz itt nekem vége... Persze, az is igaz, hogy azt is megérdemeljük h. mellettünk legyen akit szeretünk; mondjuk úgy 5 centire és nem pedig az 5 centire lévő monitorból kukucskáljon ránk.
Szóval nehéz volt ezeket a dolgokat megérteni; de én még reménykedem abban h. mi nem véletlenül találkoztunk: ennek oka volt és ha ez meg van írva, akkor lehet néhány év múlva beteljesedik aminek be kell. De most egyelőre nem:((((((
Jajj bocsi Lányok, nem akartam én itt panaszkodni, csak Nórinak válaszolni. Eddig pedig kibírtam, mert ez a helyzet már úgy 1 hónapja fennáll; de most már tudjátok...
Igazán irigylem azokat akiknek sikerült összeszervezni úgy az életüket, h. már együtt vannak; akik meg még nem, azoknak nagyon sok kitartást, bizalmat és több sikert kívánok, mint nekünk volt!
És neked is Nóri: BIZALOM és TISZTELET, ha már egy ilyen vallásos fiút fogtál ki.
És bocs ha hosszú lettem, ismertek... :)
Azért a körülmények ellenére jövök még és figyelemmel kísérem a történéseket.

Iyi akşamlar!

2007. március 2. 22:17:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhabalar herkese!

Szia Gabica!

Köszönöm a választ! És az az igazság, ogy teljes mértékben egyetértek veled! Én sem nagyon értem magamat, de erre csak hosszú esti gondolkodás után jöttem rá. Amikor ezt a kommentet írtam közvetlen a beszélgetésünk utána volt, és akkor rettentően feldult voltam. És tudom, hogy bizalom és tisztelet nélkül nem megy. És én tényleg nagyon becsülöm érte, h ő ennyire vallásos, csak egyszerűen félek attól, hogy elveszítem, csak azért, mert én nem vagyok muszlim. Már nem egyszer hallotam tőle, hogy őc sak muszlim nőt hajlandó feleségül van, és habár én még nem szándékozom egyelőre férjhez menni, sőt megtérni sem az iszlám vallásra , de szeretném ha lenne valami esélye a kapcsolatnak és esetleg a folytatásnak. Egyszerűen félek attól, hogy az az álom, ami eddig körülöttünk volt hirtelen szerte foszlik. Nos, remélem egy kicsikét sikerült megmagyaráznom a kételyeimet. És mégegyszer nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Nagyon sokat jelent nekem, ha hallok olyan véleményt, amelyik nem olyan elfogult, mint az enyém. És sajnálom, hogy a te kapcsolatod végetért.:( DE örülök, hogy még reménykedsz és ahogy mondtad, nedeni var herşeyin (vagyis minden okkal történik) ve vazgeçmemeli asla (sosem szabad feladni). Ezeket most már én is belátom.

Herkese iyi günler!

Nóri

2007. március 3. 11:07:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Na akkor jó:) Mármint h. egyformán gondoljuk.
Valóban, frissen a beszélgetés után olyanokat gondolhat az ember amiket utána átértékel, vagy jobban átgondol. És totál megértem azt is hogy félsz attól hogy "az az álom, ami eddig körülöttünk volt hirtelen szerte foszlik". Én nem csak féltem ettől, hanem be is következett. Hááát, nagggyon NEM JÓ ÉRZÉS... :(((
De köszi, h. leírtad törökül ezeket a mondatokat ott a végén (jól jönnek:P), mert itt még nem tartok a török tanulásban, hogy így kenném a dolgokat. Te már ilyen profi vagy ? Vagy valaki segített? :P Mindegyis, de jó ezeket tudni...
További szép hétvégét! ...bár elég ramaty idő van:((

Öptüm!

2007. március 3. 14:16:00 CET  
Anonymous Gabica said...

Ja... szép hetet Mindenkinek, hétvégén leszek megint itthon!!
Öptüm!

2007. március 4. 17:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok

megint a tanacsotokat szeretnem kerni. fogalmam sincs mit csinaljak. az a helyezet, ugy nez ki vege a kapcsolatomnak. az utobbi 4 hetvegem szornyu volt. mindig megbantott es en mindig megbocsatottam , mert szeretem ot. de most mar ugy erzem eleg volt. mingid ujra es ujra megteszi velem. es a legrosszabb, hogy meg vana jegyem istanbulba ahol vegre talalkoztunk volna. es most nem tudom mit tegyek, sajnos visszavaltani nem tudom a jegyet. Marcius 16.-an mennek, de most ugyerzem ha megint megbocsatok akkor soha nem fogok boldog lenni, hosz ujra es ujra megbant.
gondolom kivancsiak vagytok a reszletekre is, hogy bant meg. egyszeruen nem jelentkezik.
elso alkalommal a megbeszelt idoben nem volt msnen, aztan csak ra egy napra kaptam smst, hogy ne haragudjak, de brugott a nagybatyjanal es o nem enegedte el.
masodszorra ketnapig semmit nem tudtam rola. aztan allitolag o kuldott nekem egy csomo smst,smit en soha nem kaptam meg.
harmadjara allitolag elhagyta a telefonjat es nem tudta a szamom.
es most fogalmam sincs.
tegnap beszeltunk msnen kb 1orat, aztan megkerdezte, hogy elmehet-e foci meccset nezni a nagybatyjaval. en nehez szivvel, de mivel szeretem igy elengettem, azt mondta, majd jelentkezik, ha vege a meccsnek. azota semmit nem tudok rola. kuldtem neki 4 smst,amibol az utolso az volt, ha nem tud valaszolni akkor itt a vege, nem akarok tobbe szomoru lenni.
most itt allok es nem tudom mit tegyek. nagyon szomoru vagyok, tudomaz lenne a legjobb ha megprobalnam elfelejteni, de a tudat, hogy csak ket het lett volna es talalkozunk egyszeruen megorjit.

fogalmam sincs mit csinaljak most. mit csinaljak a jeggyel.elmenjek egyedul vagy hadjam elveszni.

kerlek adjatok tanacsot.

koszonom: Erika

2007. március 4. 21:46:00 CET  
Blogger Katica said...

Sziasztok.

Hát Erika ,az biztos, hogy én nem tudok neked ebben jó tanácsot adni. Én exem annak idején ugyan így csinált ,így ért véget a kapcsolat 3 év után.
Mi találkoztunk még akkor egyszer az utolsó időkben ,mikor már nagyon pocsék volt és folyton eltünedezett ( ő mondjuk nem csak pár napra hanem hetekre, majd egyszer 2 hónapra is) , igazából ő akarta a találkozást, máig nem értem miért...
De a találkozás is nagyon vacak volt akkor már. Persze Törökországban lenni mindig csodás, de maga, mint együttlét,találkozás szörnyű volt, 10 napon át mondhatni tojt a fejemre, nemtörődöm volt, folyton álmos, rosszkedvű volt, rosszul érezte magát...
Kevéssel a hazatérés után be is fejeződött.

2007. március 5. 7:49:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Erika,
Én azt tudom tanácsolni, amit akkor is mondanék, ha nem török fiúról lenne szó, mert ez nem attól függ. Ha valaki ennyire megbízhatatlan a kapcsolat elején, az a későbbiekben sem lesz más, mindig lesz fontosabb barát, vagy focimeccs vagy nagybácsi. Ezt gondold meg!
Amikor én megismertem a férjem 6 évvel ezelőtt, még telefonja és mobilja sem volt, csak email-en tartottuk a kapcsolatot. Nekem az adta a nyugalmat, hogy tudtam, a megbeszélt időben mindig ír, mindig ott van msn-en.
Ami az utazást illeti, nem tud egy barátnőd esetleg becsatlakozni és elutazni veled, Isztambul mindenképpen megérné, ha nem is a fiú miatt mennél!


Remélem jól alakul minden!
Kati

2007. március 5. 8:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Erika

egyetértek Katival. Az én férjem (akkor még barátom) egyszer tűnt el 2 napra - már nem is emlékszem mi volt, még nagyon az elején volt - de ott és akkor megbeszéltük hogy többet ilyet nem csinál. Amit írsz abból látszik hogy nem vagy fontos ennek a fiúnak, nem érdemel meg téged.

Isztambul viszont csodás, lehet hogy jobb is ha elmész, kicsit kiszakadsz a mindennapokból, gondolkodhatsz... szerintem is nézd meg nem tud-e valaki utolsó pillanatban csatlakozni hozzád, vagy akár egyedül is. Vannak ismerőseink isztammbulban, ha kell segítség írj msn-en. A nevet a jegyen nem lehet átírni? mert lehet hogy ha nem akarsz menni mégsem, át tudod adni valakinek a jegyet kicsit olcsóbban, aki szivesen menne a kedveséhez és épp ráér.

Gabica

sajnálom hogy a tied is véget ért. nehéz lehetett így magadban tartani.

Nóri

szerintem a barátod most saját magával áll harcban, fél a kisértéstől, hiszen ha ott állsz majd előtte biztosan nehéz lesz megtartania az igéretét, valószínűleg először van ilyen helyzetben, vívódik a szerelem és a kötelezettségek között... szerintem a maradék időben áprilisig próbáld meg támogatni amennyire lehet, áprilisban pedig adj neki egy esélyt. Ha úgy gondolod nem tudnál vele együtt élni akkor úgyis vége lesz de ha nem adod meg neki az esélyt valószínűleg mindig bánni fogod. Én a te helyedben a saját kezedbe venném az irányítást és azt mondanám neki akkor sem fog történni semmi ha ő esetleg akarná mert te most még nem akarod. Tudom furcsán hangzik de szerintem ettől megnyugodna mert nem lógna a feje felett a "kisértés". Persze akkor be is kell tartanod... de ha hosszú távon fontos neked ez a fiú akkor lehet hogy megéri...

Lányok, néha nem könnyű ezekkel a török fiúkkal, ugye :))

2007. március 5. 9:37:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Erika,

Átérzem a helyzetet nálunk is igy volt,az elején Én is türtem meg mindig kitalált valamit mi történt miért nem irt a legjobb az volt hogy sosincs ideje még 2 perce sincs a 24 órából.És ez igy ment folyamatosan hol két napra tünt el hol 2 hétre aztán 1 honapra és persze mikor jelentkezett megkérdeztem miért nem szolt, hol volt még Én voltam a hibás hogy felelösségre vonom és túl kiváncsi vagyok. Nagyon bántott engem is.

Ez is egy indok volt amiért szakitottam vele.Az elején Én is bántam de utolog visszagondolva ez volt a legjobb döntés amit tehettem.

Te se hagyd hogy kihasználjon!!!

A repülöjegyet meg ha tudod add át másnak vagy ajándékozdd el.Vagy csak azért is menyél el és nézzd meg milyen Törökország:)

Szép napot Mindenkinek!!

Dr:Szöszi

2007. március 5. 16:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Erika

mikor velem a török párom így viselkedett éppen javában csalt. persze nem mondom h minden pasi egyforma, de azért készítsd a lelked, és akármi is lesz, Törökországot ne hagyd ki!

Vik

2007. március 5. 18:37:00 CET  
Blogger Nora said...

Merhabalar herkese!

Ismét itt vagyok. Eddig nem tudtam kommentet írni:S Nem tom mért nem ment el. Na mindegy. Lényeg a léyneg, látom folyamatosan történnke itt az események. Először is köszönöm a második véleményt. Sajnos nem tudom kinek kell megköszönnöm, mert anonímuszként van és nevet nem írt a végér. Azért köszönöm. És csakhogy tájékoztassalak benneteket a héten fogok erről újra beszélni Aydinnal. Tisztázni akarom vele a dologkat. Most írtam neki sms-t, hogy hívjon, ha lesz ideje. Ez a hét sajnos eléggé elfoglalat lesz neki:S De megígérte, h jön:)

Erika!

Sajnálattal hallom ezt a dologot. És egyetértek a többiekkel. Ezt nem csinálhatja veled, mert akkor tényleg nem vagy neki fontos. Fogalmazzunk úgy, hogy hülyítette egy kicsit, de az a legbiztosabb, ha rákérdezel. Próbáld valahogy rávenni, hogy beszéljétek meg és akármennyire is félsz a választól kérdezd meg tőle. Csak így lehet megtudni az igazságot. A repjegyet meg - ahogy a többiek mondták - ajándékozd el, vagy add el vkinek ,stb stb, de ha nagyon kíváncsi vagy Törökországra akkor mindenképpen menj el. Szerintem érdemes lenne....
Egyébként ilyen eltünedezős ügy nálunk is volt. Akkor amikor meghalt a nagybátyja. 4 napig nem jelentkezett és akkor írtam neki, h mi van mi történt. Arra sem válaszolt és ezekután írtam egy kicsikét erősebb hangvételű smskét, amire már kaptam választ. Hogy meghalt a nagybátyja és olyan szomorú, hogy senkivel nem hajlandó beszélni. Hát... égett is a pofám rendesen. Akkor elnézést kértem érzéketlenségemért és mondtam neki, hogy tiszteletben tartom a kérést és megvárom, amíg ő jelentkezik. Nos, ekkor azt hittem, hogy max 3-4 nap. Hát nem. 10 nap lett belőle. Rettentően rosszul éreztem magam ez alatt a 10 nap alatt, mert azt hittem, hogy emiatt az sms miatt soha többé nem hajlandó majd szóba állni velem. Szerencsére nem így lett. De problémáink a mai napig vannak a vallása miatt. De én kitartó vagyok, mert érzem, hogy nem ok nálkül találtunk egymásra:)

Nos, legyen mindenkinek szép napja!

Herkese iyi günler !

2007. március 5. 19:11:00 CET  

Megjegyzés küldése

<< Home