2008/01/01

Ali Baba magyar-török sportrovata - 2008-tól

Négy éve sikerült a blogra csábítanunk Ali Babát, a magyar és a török sport legavatottabb szakértőjét.

Ali Baba és a 40 blogger előző évi hozzászólásait ezeken a linkeken olvashatjátok:

2007.

2004.-2006.

139 Comments:

Anonymous Névtelen said...

És mi mással is indulhatna szebben a 2008-as esztendő,mint egy magabiztos Beşiktaş győzelemmel?! A kupában Diyarbakir BB DİSKİ- Beşiktaş 0-4. Góllövők: Cisse,Mert Nobre,Higuain,Aydin. Igaz,hogy az ellenfél a 3.osztályban játszik,de akkor is,kellett indításnak egy nagy különbségű győzelem. Szlovák szerzeményünk, Hološko most még sajnos gólt nem szerzett,a szünetben állt be a csapatba. Folytatás 8.-án,otthon az Ankaraspor ellen.
Másik jó hír,hogy a Galata le x-elt Bursában (2-2).
Iyi geceler: Borbicsek
Hadi Beşiktaş!

2008. január 5. 23:54:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

És folytatódott tovább a Türkiye Kupasi. Beşiktaş-Ankaraspor 3-1. A chilei Tello az első devrében két góllal indított,majd Hološko is megszerezte az első gólját siyah-beyaz színekben. A kék-fehérektől a Galatától kölcsönkapott Necati szépített,negyedórával a vége előtt. Ezzel most a csoport élére ugrottunk,de a többiek egyel kevesebbet játszottak. Miért volt üres az Inönü,van valami kupameccsekre szóló eltiltásunk?
Egyébként születtek elképesztő eredmények,a 3.osztályúak parádéztak! A Rizespor csak egy 90. percben lőtt góllal tudta legyűrni a Diyarbakir BB DİSKİ-t (sajnos),de ez semmi ahhoz képest,hogy az Adana Demirspor megverte a Trabzonsport (1-0)! És folytatom tovább,a Şanliurfa 1-1-et játszott a Kayserisporral,valamint a Sariyer legyőzte a Bursasport (3-2)!
Üdvözlet: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. január 9. 23:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Ferjem szamara keresek angol tanart vagy torok anyanyelvu, vagy torokul jol tudo ember szemelyeben. Ha tudtok ilyet, kuldjetek mailt a pzsuzsu@yahoo.com cimre. Minden segitseget elore is koszonok!

Zsuzsa

2008. január 14. 11:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Megkezdődött a 2008-as tavaszi szezon. A nyitófordulóban: Konyaspor-Beşiktaş 1-2. Most aztán nem lehet egy szavam sem,mert a 93. dakikában nyertük meg a meccset. A győztes gól szerzője Mert Nobre,aki az utóbbi egy évben már „specialistájává” vált a mérkőzés ezen szakaszában szerzett találatokanak. Érdekes,hogy a másik gólt a védő Ibrahim Toramannak „kellett” lőnie,pedig a pályán ott volt Delgado, Tello, Bobo ve Hološko is. A Sivasspor úgy látszik továbbra is magabiztos lesz,de a forduló legszebb eredménye mégis a Fenerbahçe-İstanbul BB (2-2) lett! Csak az ilyentől tudok megőrülni,hogy a kiscsapat a vége előtt 6 perccel még 0-2-re vezetett,és erre mégis x lett. Szegény portakal mezesek! Emlékszem,hogy augusztusban 2-0 nyertek a Fener ellen.
Mindjárt az elején ankarai „rangadókat” rendeztek,melyekből kiemelkedik a Gençlerbirligi OFTAŞ-Gençlerbirligi mérkőzés. Ez természetesen 1-1 lett,és azért vagyok ilyen cinikus,mert szerintem az OFTAŞ meg akarja menteni az „anyaegyesületet” a kieséstől. És hát szerintem az sem volt véletlen,hogy az Ankaragücü-Ankaraspor is 1-1 lett.
Mit tudtok arról,hogy a Beşiktaş érdeklődik a Majstorović iránt? És valóban elképzelhető,hogy Hasan Şaş Angliába szerződhet? Szerintem ő 2002-ben volt a csúcson,azóta csak lefelé tart,pl.egész ősszel csak egy gólt lőtt a bajnokságban.
Üdv: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. január 14. 20:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Török Kupa,csoportmérkőzések: Ankaragücü-Besiktas 1-1. Gól: Bobo. Ezzel számunkra véget értek a csoportmeccsek. A sorsunk innentől már nem a mi kezünkben van.
A „B” csoportból remélem a 3.osztályú Adana Demirspor megy tovább,ki-ki meccset játszanak a Manisasporral.
A „C” csoport eszméletlen,négy db 5 pontos takim!

Iyi geceler: Borbicsek
Kartal!!!

2008. január 17. 23:04:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhabalar!

Szép! A kiesőjelölt,újonc csapat 0-2-re vezet ellenünk az Inönüben,és ráadásul már az 1.percben megszerzik az első góljukat. Na azt se nagyon hiszem,hogy van még valahol egy ilyen élcsapat,mint a Beşiktaş,aki az ilyesmire képes. Jó,aztán a végére 4-2-re megvertük a Kasimpaşát,de akkor is! Mert Nobre kettőt vállalt,Cissé és Delgado pedig egyet-egyet. Azt nem is tudtam,hogy Fatih Akyel meg az ellenfélnél játszik. Mint ahogy azt sem,hogy Ibrahim Akin meg az Istanbul BB-ben.
Amúgy a 19.fordulóban a Sivasspor nem vett visszább,a Fenerbahçe „csúnya munkát” művelt Gaziantepben,a Galatasaray pedig egy góllal győzött a Bursaspor ellen. A Trabzonspor a másik újonctól kapott ki otthon.
Iyi geceler: Borbicsek
Haydi Kartal!

2008. január 20. 23:45:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!
Végülis köszönhetően annak,hogy a Rizespor 1-0-ra megverte az Ankaragücüt,csak sikerült továbbjutnunk a Török Kupában. Szégyen,hogy ez kellett hozzá…
Amúgy meg őrületes,hogy mennyi I.osztályú csapat búcsúzott,íme a lista: Ankaraspor, Ankaragücü, Gaziantepspor, Bursaspor, Denizlispor. Persze ennek az is volt az oka,hogy némely csoportba négy I.ligás takim is be lett sorolva.
És még az utolsó fordulóra is jutott olyan eredmény,mint a Gençlerbirligi OFTAŞ-Galatasaray 3-0! Ezzel sincs vége,mert a „B” csoportban hátra van még egy játéknap,ahol a Trabzonspor mellett még a Manisaspor is búcsúzhat!
Üdv: Borbicsek
En Büyük Kartal!

2008. január 24. 8:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selamlar!

20.hafta: Beşiktaş-Gaziantepspor 3-1! A Süperligben sorra aratjuk a győzelemeinket az idén. Ismét Rüştü állt a kapuban,amúgy pedig a szokásos módon álltunk fel. Jó hír Cissé újabb gólja,de még örömtelibb,hogy Rico paşa ismét betalált végre! Az ő góljához annyit kell még hozzáfűzni,hogy a csereként történt beállása után 3 percre már be is vágta a bőrt!
Ajj-jajj,ajj-jajj,a két másik nagy istanbuli is nagyon győzött a hétvégén. Közülük természetesen a Sivasspor-Fenerbahçe rangadó emelkedett ki,ahol sajnos a Fener csúnya alázást művelt. Pedig a Sivas vezetőedzője,-Bülent Uygun-valamikor a Fenerben focizott,onnan is lett válogatott,és játszott is ’95-ben a magyarok elleni EB-selejtezőn.
A Galatában Hakan Şükür még mindig vágja a gólokat,most az Ankaragücü ellen pl.
Jaj de jó! Jaj de jó,hogy ilyen embereket engedünk el,mint Burak Yilmaz,aki most mesterhármast lőtt a Denizlispornak!
Az Ankaraspor erőteljesen menekül a kiesés elől.
Míg a Kasimpaşa ugyanezt már nem fogja tudni elkerülni.
A Gençlerbirligi OFTAŞ-Istanbul BB úgy lett 3-2,hogy az istanbuliak már 0-2-re vezettek.
Üdv: Borbicsek
En Büyük Kartal!

2008. január 28. 17:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Na,akkor ez most hogy lesz? Ahányszor játszunk a Rizesporral a kupában,annyiszor kikapunk tőlük? Rize-BJK 1-0. Naccerű! A Fener-Galata meg 0-0 lett. (De jó,hogy összehúzták őket)!
Üdv: Borbicsek

2008. február 4. 14:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Selamlar!
Türkiye-Isveç 0-0. Szerintem nem olyan rossz ez az eredmény. Eléggé kísérletezős volt ez a meccs,mindkét teknik direktör részéről. Tuncay még mindig formán kívül van? Szeretném tudni,hogy mi van Fatih Tekkével?
Szerdán volt még egy meccs:
U-21 utánpótlás vál.mérk., Antalya
Türkiye-Slovakya 3-2.
Gólok: Ceyhun,Mehmet B.,Ilhan.
A szlovákok már 0-2-re vezettek,az első góljukat a magyar nemzetiségű Harsányi lőtte.
Iyi geceler: Borbicsek

2008. február 6. 21:42:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Jelentkezem!
Hosszú csendet követően megpróbálom röviden összefoglalni mi is történt eddig 2008-ban a legnépszerűbb sportágakban (szerencsére hallgatásom közben Borbicsek azért követte a fő foci eseményeket).
A Milli Takim nagyon gyengén játszott a svédek ellen (0-0), ez a csapat nem az a csapat, amelyik eredményes lehet az EB-n. 5 idegenlégióssal (a két Altintop, Yildiray B., Nihat és Emre) kezdtek a félholdasok. Egyikük sem játszott jól, sőt Hamit és halil A. , valamint Yildiray B. egyszerűen rossz volt. A védelemben a két feneres (Volkan és Gökhan Gönül) jó volt, Gökhan Zan és Servet megfelelt. Szürkén, de hasznosan játszott Aurelió. A második félidei cserék (M.Yildiz, Arda, Ugur 46.perc, M.Tpouz 61., M.Topal 68p., Gökdeniz 86.p.) mind hazaiak voltak. Sokat ők sem csináltak. Mint a felsorolásból látszik, Tuncay nem játszott, és Fatih Tekke sem bukkant fel a környéken. Kísérletinek mondhatnánk a csapatot, de azért ez annál több volt, mivel legalább 7-8 stabil válogatott játékos kezdett benne. A mutatott játékkal pedig azért sem lehetek elégedett, mert a svédek három legnagyobb ásza (Ibrahimovic, Melberg és Alback) hiányzott, plusz én még a szintén távol lévő Ljundberget is sokra tartom.
A török labdarúgó bajnokság idei fordulóiban a Besiktas és GS nagyon jól teljesít, de az FB, különösen a Sivas meccset figyelembe véve, szintén jól teljesít. Csak azt a hazai B.B. Istanbul elleni döntetlent tudnák valahogy feledtetni a kanárik!
A mai-holnapi fordulóban várhatóan a BJK-nak lesznek nehéz pillanatai Kayseriben, a GS, FB otthon, a Sivas Gaziantepben győzelmi esélyekkel fut ki a pályára.
Meglepetéssel olvasom a török sportsajtóban, hogy Tümer (FB) a görög Larissához megy. A téli átigazolási szezonban más szenzációt nem találtam, hacsak nem a BJK változásokat: Holosko (ezt tudtuk) és Schildenfeld (Dinamo Zagreb) jött, Koray, Burak (őket is tudtuk), Diatta, Murat Sahin, Ibrahim Akin (B.B.) és Higuain pedig állítólag megy. Az ősz végén belelendülő, és a kieső helyről előrébb lépő Ankarasportól a B.B. Istanbulba jön át a helyét a fővárosban nem találó Necati Ates, akit az eddigi kölcsönadás helyett a GS eladott (?) az isztambuli kiscsapatnak. A FB csapatánál újabb brazil bukkant fel, egy négynevű (utolsó név Rivera) játékos a Santosból. A GS új szerzeménye Barusso (Roma) és Emre Güngör (Ankaragücü).
Kosárlabda: A női bajnokok ligájában a FB leányai kétszer legyőzve lengyel ellenfelüket a legjobb nyolc közé jutottak. (Sajnos közben a Sopron kiesett, a Pécs még harcol - Prágában, a mindent eldöntő harmadik meccsen ők is kiharcolhatják a továbbjutást.) Egy csomó török férfi kosárcsapat maradt még versenyben az európai kupákban, rájuk most várnak igazán nehéz mérkőzések.
Kedvenc török női középtávfutó atlétámat a doppingvizsgálatok többszöri elkerülése miatt úgy tűnik örökre eltiltották. Süreyya Ayhan - ebből már nem lesz olimpiai érem!
Ali Baba

2008. február 9. 14:10:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!

Persze,simán elhiszem,hogy nagyon rossz volt a svédek elleni 0-0,már eleve azért is,mert az ilyen végeredményű meccsek ritkán szoktak jók lenni. Hát igen,most már én is kezdem félteni a válogatottunkat a nyári EB-től.
A bajnokság 21.fordulója előtt Ali Baba nem véletlenül ”féltette” a Kartalt. Simán kikaptunk 2-0-ra. Mondjuk az már pár éve tudható,hogy a sárga-pirosak erős csapat. Tellot a 70.percben kinyomta a bíró. Meg nálunk nem játszott Bobo. Te hogy látod, Filip Hološko hogy teljesít? A magyarok ellen nem igazán csinált semmit. Tudnál írni valamit Gordon Schildenfeld-ről? Őt egyáltalán nem ismerem,és nem tudok róla semmit. Ő horvát? Német neve van.
Bár a legnagyobb riválisunknál játszik,nekem mégis tetszik,hogy milyen elnyűhetetlen Hakan Şükür. 3 gól-elképesztő!
Az Ankaraspor nagyon belehúzott tavasszal.
Nem tudom,hogy a Sivasspor süllyedni kezdett,vagy csak véletlenül csúszott be ez az iksz Gaziantepben?
Ezt „szeretem” nagyon! Ha elengedünk valakit,az az új csapatában megtáltosodik. Ibrahim Akin nyerte meg a meccset az Istanbul BB-nek a Rizespor ellen (2-1).
Üdv:
Borbicsek
Hajrá Beşiktaş!

2008. február 11. 8:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A Besiktas hétvégi vereségében benne volt Bobo hiánya is, nélküle szinte helyzetbe sem jutott a csapat. Kayseriben keményre fagyott barna talajon zajlott a meccs, és míg a helyiek száguldoztak rajta, a sasok csak óvatoskodtak. Holosko gyengén játszott, Tello teljesen fölösleges, buta megnyilvánulásaival állítatta ki magát, kapott is azonnal 25ezer Euró büntetést a csapattól. Yildirim Demirören elnök pedig elkezdett üzengetni Ertugrul Saglamnak...
A Gaziantep Sivas meccsen tucatjával hagyták ki a helyzeteket a csapatok, a csatárok a kapusokat is naggyá tették. Győzelmet senki nem érdemelt, de a közönségnek jól jött volna néhány gól.
A GS-ben Lincoln jelenléte naggyá tette a támadókat (6-3), bár a bekapott gólok száma kissé magas. Lehet, hogy a távollévő Songgal sem kaptak volna kevesebbet, különösen ha arra gondolok, hogy mekkora hibával nyerette meg az egyiptomiakkal az Afrika Kupát. A FB hozta a mérkőzést a G.B. Oftas ellen, amíg a kanári szurkolók Kezman és R. Carlos góljának örültek, Alex 5 tiszta ziccert hagyott ki. A kadiköyi alakulatban jól mutatkozott be a chilei Maldonado. Muszáj lesz az újaknak utánanéznem, például róla sem tudok semmit.
A másodosztályban az Eskisehir Sergen Yalcinnal a csatársorban a továbbjutást jelentő második helyen várja a következő fordulót (vezet a tavaly kiesett Antalyaspor).
Ali Baba

2008. február 11. 18:57:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Galatasaray-Bayer Leverkusen 0-0 az UEFA Kupában. Ez az,ettől féltem én. Hogy majd nem sikerül előnyt szerezni a német visszavágóra. Ali Baba,te mit néztél ki a két csapatból? Lehet még esély? Lincoln miért nem kezdett a Cim-bom-bomnál?
Iyi geceler: Borbicsek

2008. február 13. 22:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Számomra nem mindig örömteli, ha egy új sportcsatornát indítanak. Sajnos a DSport nálunk nem látható, márpedig ez az új csatorna szerezte meg az UEFA Kupa mérkőzések közvetítési jogát. Ráadásul a LIGTV-hez hasonlóan ez is kódolt, előfizetéses csatorna. Így a GS - Bayer Leverkusen mérkőzésről csak rövid összefoglalót láttam az állami tv-ben, illetve az újságokból tájékozódhattam. Az oroszlánok végig aktívan támadtak, 18 lövésükre ( 8 kapura ment) a németek csak 4-gyel válaszoltak, és azok is elkerülték a kaput. A törököknek 6 gólhelyzetük volt, a gyógyszergyáriaknak egy sem. Hasonló forgatókönyvvel, a mostani 0-0 ellenére a GS még Leverkusenben is továbbjuthat. A csapatból egyébként Emre és Mehmet Topal voltak a legjobbak, a németek még Ardát dícsérték (de ő Ümüt Karan és a csere Nonda mellett nagy helyzetkihagyó is volt). Lincoln még nem 100%-os, a pálya talaja nagyon mély volt, és időnként a hó is szakadt, ezért Feldkamp nem kockáztatott, csak néhány percet adott a brazilnak. Kalli nyilatkozatában csak a góllövőket hiányolta, és megállapította, hogy a nyomasztó fölény alapján bokszban biztosan kiszámolta volna a bíró az ellenfelet.
Ali Baba

2008. február 14. 15:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Günaydin!
Süperlig,22.forduló. Beşiktaş-Ankaraspor 3-2. Őrült egy meccs lehetett,ahol legyőztük a kiesés ellen küzdő fővárosiakat. 7 perccel a vége előtt még mi vezettünk 2-0-ra,erre 3 perc alatt kiegyenlített az Ankaraspor. Végülis nem panaszkodhatok,mert az utolsó percben Ibrahim T.megszerezte a győzelmet jelentő gólunkat. A szlovák különmeccset is mi nyertük,mert Hološko gólt lőtt Seneckynek. Bobo még mindig nem játszott.
Meglepetés az utolsó Kasimpaşa győzelme a középmezőnybe tartozó Denizli ellen.
Úgy néz ki,hogy a Sivasspor ismét magára talált,idegenben győztek 0-1-re.
Sajnos a Fener magabiztos volt Rizében,a Trabzon is idegenben nyert.
Üdv: Borbicsek
En Büyük Kartal!

2008. február 18. 9:05:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A török focibajnokság élcsapatai mind győztek az elmúlt fordulóban. Ma, hétfőn, a nagy hó miatt tegnap elmaradt meccs helyet lejátszott összecsapáson végül a Galata is megszerezte a 3 pontot Konyában (1-0). Neki sem volt könnyű mérközése, csakúgy, mint a Besiktasnak, amely az utolsó 10 percben 2-0-ás vezetésről majdnem elszórakozott két pontot. A sasok könnyelműsködni kezdtek, Gordon Schildenfeld (horvát?) hibát hibára halmozott, Rüstü saját védőit támadta, az ankaraiak pedig vérszemet kapva egyenlítettek. De Ibrahim Toraman az utolsó pillanatban megmentette a csapatot, és talán edzőjét is. Cisse volt még nagyon jó, Bobo és Tello hiányzott. A kanárik (FB) már pénteken parádét rendeztek Rizeben (4-2, Alex 3 aszisztjával), ezzel Bülent Kirkmaz, a teások jelenlegi edzője idei harmadik csapatát is kieső helyen tarja (előtte a Bursával és a Genclerrel tanyázott az utolsó 3 hely egyikén, azóta ezek a csapatok Kirkmaz távozása után már előrébb léptek). A FB-ben Selcuk kiválóan teljesített. Apropó: Tümerrel mérkőzést nyert a Larissa a görög bajnokságban. Még egy apropó: Appiah, akinek igazolását felfüggesztették a kanáriknál, és így jöhetett a csapathoz még egy külföldi, név szerint Maldonado Chiléből, szóval Appiah Olaszországba ment gyógykezelésre, ami akár 6 hónapot is igénybe vehet.
A Sivas nehezebben nyert (1-0 otthon az Oftas ellen), könnyebben szerezte meg a 3 pontot a Kayseri és a Trabzon.
Az EB-re jutás ellenére véget ért a Haluk Ulusoy korszak a Török Labdarugó Szövetségben, a kormány által is támogatott Hasan Dogan-t elsöprő fölénnyel választották meg új elnöknek a küldöttek a TFF múlt héten megrendezett kongresszusán.
Ali Baba

2008. február 18. 22:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
Most a kupameccsek kapcsán inkább ráhagynám Ali Babára a tudósitást. Hiszen a maga módján mindkét mérk. nagyon "egyedi" volt,hogy úgy mondjam. Meg hát persze egyikből sem láttam egy percet sem. Különben is,nincs kedvem Edu öngóljairól írógatni...
Iyi geceler:
Borbicsek

2008. február 23. 0:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba,
Mielőtt a nemzetközi kupamérkőzésekre rátérnék, egy önkritika Gordon Schildenfeld (Besiktas) Ankaraspor elleni teljesítményének értékelése kapcsán. A Hürriyet sportrovata alapján írtam azt, hogy a mérkőzés végén többször hibázott. A tv-s összefoglaló megtekintése után utólag meg kellett állapítanom, hogy nem ő volt a ludas, sőt egyes sportújságírók és az interneten szavazó nézők szerint azon a mérkőzésen ő volt a mezőny legjobja. Ennyit az újságírókról és a saját objektivitásomról.
ÉS MOST: FB - Sevilla 3-2!!!
Minden mást félretéve saját történetemen, élményeimen keresztül szeretnék a mérkőzésről írni. Már hetekkel ezelőtt szólt egy magyar barátom, hogy török üzleti partnerei jegyeket ígértek neki a mérkőzésre, és meghívott, tartsak vele. Kb. két hete telefonált, hogy sajnos nincs jegy, így ugrott a kadiköyi program. Itt Isztambulban egyébként már a jegyárusítás első napjának reggelén közölték, hogy egy darab jegyet sem tudnak adni, sőt a pletykák már akkor többszörös fekete piaci árakról terjengtek. A mérközés napján állítólag 3000 YTL-t (kb.450ezer Ft) is kínáltak egy jó helyért. Vissza a történethez: A mérkőzés előtt egy nappal(!) egy török ismerősöm, akinek saját állítása szerint az egyik közeli családtagja a fener elnökségében tölt be valamilyen funkciót, hozott két jegyet a meccsre (ilyen fontos kapcsolatokkal itt sokan dicsekszenek, de az ismerősömnek most már el is hiszem). Ezek után a következők történtek: telefon a barátomnak Budapestre, aki azonnal megszervezte a kiutazását. Szerdán délután megérkezett, a reptérről beküzdöttük magunkat a városba, majd egy laza vacsora után elindultunk át a Boszporusz felett az ázsiai oldalra. Tudnivaló, hogy estefelé az ilyen utazás felér egy kalandtúrával. Isztambulban a munkaidő végén nem annyira fizikailag, hanem inkább idegileg fárasztó megküzdeni a több tízezer autóstárssal egy helyért az egyik sávon a 3-ból a Boszporusz hídon. Szerencsénk volt, mert 90 perc alatt teljesítettük a feladatot, és már csoroghattunk is tovább a fener stadionja felé. Negyed kilenc volt (a mérkőzés 21.45-kor kezdődött), amikor a fényárban úszó, versektől, énekektől zengő stadiont megláttuk, meghallottuk. Az autótömegből növekvő türelmetlenségem okán kihajtva, egy kis utcába bekanyarodva, óriási mázlival éppen a keresett nagy parkoló egy hátsó bejáratához érkeztünk, ahol beengedtek, sőt egy parkolóőr melletünk futva egy még megmaradt foghíjhoz vitt bennünket. Nem tarom kizártnak, hogy ez az utolsó szabad hely volt. Innen már gyalog is közel volt a stadion, de mivel a Fenerium oldalhoz érkeztünk, a jegyünk pedig a Maraton lelátóra szólt, néhány utcát is belekerítve meg kellett kerülnünk az impozáns arénát. Még ezrek voltak az utcán, mindenki kiabált, énekelt, dudált, de közben türelmesen állt a hosszú sorban a belépés előtti biztonsági ellenőrzésre várva. Kivételek csak azok voltak, akik az alkalmi büfék valamelyikénél éppen ettek vagy ittak. Mi a Maraton lelátó felső karéjába igyekeztünk. Már a kapun belül, az addig ért izgalmak kezelésére kivégeztünk egy-egy köfte szendvicset, amit Turka Colával öblitettünk le. A stadionban nincs sör, de még Coca Cola vagy Fanta sem. Gyorsan vettünk még ott, a belső kerengő szinten található Fenerium boltban egy-egy sálat, mert már-már ciki volt, hogy bennünket kivéve mindenki igazi kanárinak látszott. Végül 45 perccel a mérközés kezdete előtt szinte belerobbantunk az akkora már 80-90%-ban megtelt meredek lelátók hatalmas hangzavarába és szinkavalkádjába. Zúgtak a versek, szóltak az énekek, a dudák, dobok és más hangszerek. A helyünket megtaláltuk, ellenőriztük az ülés tisztaságát (tiszta volt), ekkor még nem tudtuk, bár sejthettük volna, hogy egy másodpercre sem fogunk leülni. Magasan, kb. 2/3 magasságban, de középen, a felezővonal felett voltunk egy hihetetlenül aktív, 20-30 évesekből álló nagyobb társaság közepén. Elöttünk két sorral verték a legnagyobb dobot és kezdeményezték, indították az újabb verseket és énekeket. Rövidesen rá kellett jönnünk, hogy ez a hely a szurkolók szellemi központjaként működött. Lelátó szomszédaink a bemelegítő játékosokat egymás után énekelték meg, és a játékosok a róluk szóló dalok végén egyenként odafuttottak hozzánk, hogy megköszönjék a dalt, illetve közösen, együtt üvöltsenek válogatott csatakiáltásokat. Amikor közeledett a kezdés, mindenki felállt az ülésekre. Az enyémen volt már egy láb, így kissé a barátomnak dőlve, másfél lábon próbáltam megállni. (Óvatlanságomnak köszönhetően a második félidő elején teljesen kiszorultam az ülésemen állásból, akkor egy lábbal az ülés karfáján, a másikkal a felettem lévő járórész a betonján kíséreltem meg jó pozícióhoz jutni.) Közben hatalmas hangzavarban, folyamatos verselés és éneklés közepette megfigyelhettük a 2-3 ezres spanyol szurkolói csoport álmélkodását. Szerintem ilyen szurkolást Spanyolhonban is ritkán látni. Mellettem álló barátommal együtt voltunk Milan meccsen, ő járt Chelsea derbin is, de a szurkolás azokon meg sem közelítette az ittenit. És akkor még ezután a felső karéjokon lejöttek a hatalmas zászlók, az alsókon mindenki felemelte a szines lapokat, képek, szövegek jelentek meg, és a szurkolás, éneklés sem hagyott alább egy pillanatra sem. A fener stadion elég meredek lelátója fedett, a pálya 50 cm-re van az első sortól, a hang teljesen beszorul. El lehet képzelni a teltházas (60.000) éneklést, üvöltést. A kinti 2-3 fok ellenére meleg is volt, mert a fedett lelátó belső felső részére (plafon) hatalmas hősugárzókat szereltek.
Ilyen hangulatban kezdődött az összecsapás. Az összeállításból lehetett látni, hogy a FB biztonságra törekszik, bár több támadó középpályás is volt a csapatban (Alex, Deivid), igazi csatár csak egy, Kezman. Az első 15percben a spanyolok játszottak pontosabban, gyorsabban, de első lehetőségeik kihagyása után a kanárik szélső futó embereik aktivitása révén egyre többször veszélyeztettek. Az üresen hagyott Kezman fejesgólja tanári volt. A stadion felrobbant, mi, több tucat emberrel együtt még az ülésekről is lezuhantunk. Szerencsére a sűrű tömeg megtartott bennünket. Azután jöttek az ölelkezések, pacsik. Röviddel ezután sajnos Edu megint kapkodott, csúszva belenyúlt egy beadásba (a híradások szerint a kapus Volkan üvöltött, hogy a labda az övé), ami azután a lábán felperdülve a kapuba került. A közönség javára legyen mondva, azonnal kórusban, (és pozitívan) buzdították Edut. A Fener korántsem játszott olyan jól, gyorsan, pontosan, mint például legutóbb a Trabzon vagy a Galata ellen. Alexet jószerivel kivették a játékból, és a gyors spanyol kontráknál (Kanouté, Keita és Fabiano nagyon jók ebben) borzalmasan szembetűnő volt, hogy nem fut, nem megy vissza, nem vállal semmit a védekezésből. Mindezek ellenére a mérkőzésen két gól-asszisztja megint volt. Mit lehet erre mondani? A második félidőben Ugur aktivitásának és jó játékának, Gökhan veszélyes felfutásainak, és Selcuk csupaszív, hasznos játékának következtében a kanárik újra átvették a vezetést. Lugano fejese pontosan a bal felső sarokba vágódott. Az összjátékkal továbbra is baj volt, bár Kezman elég jó százalékban tartotta meg a labdákat, Deivid gyakran hibázott, R.Carlos idegesen, erőlködve játszott, és még feleslegesen szabálytalankodott is. Azután a Sevilla második egyenlítő góljánál beleléptek R. Carlos lábába, és le is kellett cserélni. Vederson jött be helyette, de szomorúságomra pontosan úgyanúgy játszott, ahogy addig honfitársa. Közben a közönség egy pillanatig sem állt le a buzdítással, számolatlanul mondták a verseket, énekeket. (A mérkőzés után hallottam egy Besiktas szurkoló kritikáját, aki azt kifogásolta, hogy a Sevilla gólok után kb. egy percig csendben voltak a sárga-kék hívek.) Meg kell hogy mondjam, hogy a 2-2-es állásnál végrehajtott cserével Zico a frászt hozta rám. Lehozta Ugurt (!??) és behozta a Colin Kazim gyereket, aki szép kék cipőjével együtt pontosan megfelelt nem túl pozitív várakozásaimnak. 15 perc alatt kocogott előttem oda-vissza vagy 200 métert, és közben állandóan mondta játékostársainak a frankót. Akkor már mindenki azt kérdezte: hol van Semih? És végül jött Semih is (Kezman helyére) és percek alatt bizonyította profi gólérzékenységét, egy fél helyzetből tökéletesen lőtte ki a jobb alsó sarkot. Megint robbanhattunk. Bár tudtuk, hogy a 3-2 kevés lehet a továbbjutáshoz (valljuk be, a Sevilla jó csapat), mégis a győzelem öröme, a stadion hangulata még jóval a befejezés után is ott tartott bennünket a többikkel együtt, és ment az éneklés...
A hazaút az európai oldalra már csak egy kicsit volt kalandos. A parkolóból, mivel nagyon álltak az autók, az általam frissen megismert hátsó ki-bejáraton távoztam (kb. 15 perc). Majd 45perc araszolás, egy nagy terület megkerülése után viszajutottam a parkoló főbejáratához, amitől 10 méterre parkoltam egy órával korábban. A barátom azt mondta, hogy nem baj, mert van egy kör előnyünk (pályakerékpározás!). Éjjel fél kettőkor, hazaérkezésünkkor, egy sör mellett a barátommal megállapítottuk, hogy aznap este felejthetetlen sportélményekkel gazdagodtunk.

Bayer Leverkusen - GS 5 - 1 ??!!
A múlt heti isztambuli mérkőzés után, amelyen az oroszlánok számolatlanul dolgozták ki (és hagyták ki) a helyzeteket, nem ezt vártam. A tiszta törökökből álló kezdőcsapaton a Barbarez vezényelte német gyógyszergyáriak többször is akadálytalanul átfutottak, és a kapuba rugdosták a labdákat. A kapus (Orkun), a szélső védők (Baris, Volkan), valamint M. Topal és Hakan Sükür teljesítménye elégtelenre értékelhető. A második félidőben állt be az első külföldi, Lincoln, aki gyenge és erőtlen volt, a kapkodó Sabri, és a büntetőből gólt szerző, a Roma csapatától most érkezett Barusso. Galatás ismerőseim szerint a mérkőzés tipikus példája volt a csapat teljesítményét leginkább jellemző egyszer nagyon fent, máskor nagyon lent helyzetnek. Mivel Németországban, sok török előtt, ilyen borzalmas játékkal kapott ki a galata, nagy az országos felháborodás, és kemény kritikával illetik Feldkamp mestert is.
Kiváncsi vagyok, hogy a fizikailag, de szellemileg talán méginkább fárasztó kupaösszecsapások után mire lesznek képesek a csapatok a bajnokságban. Az ellenfelek nem látszanak veszélyesnek (FB - Bursa, GS - K.pasa), de ki tudja? A Besiktas mindenesetre megadta az alaphangot, amikor tegnap este 2-1-re nyert Denizliben.
Ali Baba

2008. február 23. 9:12:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Na hát ez az,erről beszéltem én már évekkel ezelőtt ezen a blogon! Az az álmom-vágyam,hogy minél több élő meccs-tudósítást olvashassak itt! Ugye-ugye,milyen igazam volt,hogy erről a BL-mérkőzésről nem akartam írni semmit! Hát „nem gyenge” egy beszámoló volt! Nagyon tetszik!
Igen,a GFB honlapján láttam,hogy a Fener stadion felső szintje nagyon meredek,majdnem mint a San Siro. A bemelegítéskor,a szurkolókhoz való odafutás ugyanígy volt Pesten is,a magyar-törökön. Hakant és Tuncayt sikerült is lefényképeznem. A székekre való felállás is megegyezett,csak a Puskásban komolyabb volt a helyzet,mert ott mindenki a saját és az előtte lévő szék háttámlájának az élére(!!!) állt fel. Persze mi is számtalanszor leesetünk. Én Törökország minden csapatának a szurkolótáboráról gyűjtöm az ultrafotókat,és azóta már tudom,hogy Türkiyében Rizétől Izmirig minden egyes stadionban a székeken állva szurkolnak. A spanyol ultrákat telibe találtad! Éppen tegnap váltottunk e-mailt Lacival,ahol azt tárgyaltuk meg,hogy bár ők is mediterránok,milyen sivár a szurkolói kultúra és a hangulat a stadionjaikban. Ennek alátámasztására néztem valamennyit a Sevilla-Real Zaragoza meccsből. Amíg láttam,ott is volt folyamatosan szurkolás,de a kamera ugye a pálya négy oldalából hármat fog be,és a látható 3 oldalon mindenki csendben ült,tehát a kamera háta mögött énekeltek. Jaaaa,és még teltház sem volt.
Nagyon örülök,hogy a Fener ilyen harcosan meg tudta szerezni a győzelmet! A meccsből végül én sem maradtam ki teljesen,mert péntek éjjel 1 órakor fel tudtam venni az összefoglalót videóra. R.Carlos idehozatalának sosem hódoltam be. Colin Kazimtól én még soha nem láttam semmit.
Én tudom,miről beszélt az a Beşiktaş szurkoló! Van is rá egy példám. Az 1997/98-as szezonban a Bayern München ellen játszottunk otthon a BL-ben. A német RTL-en meg tudtam nézni a meccset. Kikaptunk 0-2-re,de ott aztán tényleg nem állt le egyetlen másodpercre sem a szurkolás! A kapott góloknál sem,90 percen át harsogott az Inönü!
Összegezve egy nagyon hangulatos beszámoló volt,remélem ennek hatására még FBCommandos is visszatér ide.

És akkor a bajnokságban Denizlispor- Beşiktaş 1-2! Gól: Hološko és Mert Nobre. A dobogón maradáshoz nagyon kellett ez a győzelem.
A Fener meg vélhetően teljesen „kidöglött” a hétközi csatában,valószínűleg ezért kaptak ki otthon 0-2-re a Bursasportól. Vagy inkább mert tartalékosak voltak? Mindenesetre ez nekünk nagyon jól jött. Mint ahogy az is jól jönne ha a Leverkusenben (sajnos) megrogyasztott Galatasaray valahogy,valahogy ki tudna kapni a Kasimpaşától. Csak attól félek,hogy majd a Sivasspor simán megveri a kieső helyen álló Rizesport. Két középcsapat között hogy lehet ekkora különbség? Gençlerbirligi-Konyaspor 6-1.
Güle güle: Borbicsek

Haydi Beşiktaş!

2008. február 24. 17:13:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Besiktas öröm a köbön (merthogy a három vetélytárs bőven hullatott pontokat), és újra nagyon szoros a bajnokság. Zico szerintem óriásit hibázott, amikor a szerdai BL kezdőcsapatból csak két embert (Volkan és M.Aurelio) hagyott meg a Bursa elleni hazai mérkőzésre. (A bajnokiját otthon, Spanyolországban nyerő Sevilla 8 helyen ugyanazzal a játékossal kezdett, sőt a legjobbak mind pályán voltak, és nyertek is.) A második félidőben az 56. percben már hiába állította be Alexet és Ugurt, majd a 70. percben Deividet, csak kapufáig jutottak, gólig nem (0-2). És láss csodákat: a végig nagy nyomás alatt lévő Kasimpasa a Galata stadionban 1-0-ra legyőzte az oroszlánokat (a mezőny legrosszabjai: Hakan Sükür, Nonda), a Sivas-t pedig kivédekezte az ebben az egyetlen dologban hatékony Bülent Körkmaz vezette Rize (0-0).
A hét közben kupameccsek lesznek (pl. Galata - Fener), így az élcsapatoknak nem lesz megállás, pihenő. A következő hét végén pedig Besiktas - Galatasaray!
A sasok győzelemmel akár a tabella tetejére is felléphetnek, de ehhez kellene még egy kanári botlás Ankarában a Gücü ellen (benne van!).
Az Inönü stadion (Besiktas) felújítási tervei elkészültek, a rajzpapírokon (számítógépen?) egy 42ezres impozáns létesítmény látható, ami 18 hónap alatt készülhet el.
Ali Baba

2008. február 25. 16:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Óóóóó,hát ilyenkor miért nem tippmixeztem én??? Fentebb olvasható az "írásos bizonyítékom",hogy én ezt a hazai Galata vereséget a Kasimpaşától MEGÉREZTEM! Óriási bravúr,és fantasztikusan jól jött nekünk! Már fél évtizede nem voltunk bajnokok,itt a nagy lehetőség!
Igen,most már egyértelmű,hogy a Fener a felállása miatt veszített-szerencsénkre.
Köszönöm a Rizének,hogy kihúzta az x-et Sivasban!
A Trabzonspor meg épp hogy csak pontot mentett otthon a Manisaspor ellenében.
Majd írok a Török Kupáról is.
Üdv: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. február 26. 8:54:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Türkiye Kupasi: Beşiktaş-Rizespor 3-2. Tehát idegenben lőtt gólokkal kiestünk. Na és? Ki lepődik meg ezen? A kupában fél éven belül 3.-szor intéznek el minket a fekete-tengeri teások. És még a bajnokin sem bírtunk velük (1-1 otthon).
Innentől kezdve nekünk már sajnos mindegy,hogy micsoda meccsen verhette ki a Galata a Fenert,hogy a két G.Birligi sem kerülhet már össze,és hogy a III.osztályú Adana Demirspornak 7 perc híján nem sikerült a továbbjutás.
Borbicsek

2008. február 29. 22:09:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi Günler,
Borbicseknek, mint kevésbé érdekeltnek, tényleg mindegy lehet, de a Fenereseknek egyáltalán nem az, hogy milyen körülmények között estek ki a kanárik a kupából. Cüneyt Cakir játékvezető 9 sárgát osztott ki Kezmanéknak, ebből 2x2 mindjárt pirosat is ért. Lugano már a 26. percben mehetett az öltözőbe, pedig Zico újságokban is közölt tanácsára figyelve megpróbálta visszafogni magát. De a 17. percben egyáltalán nem durva belépője kapcsán az egyik galata játékos gyönyörű ívben dobta fel magát, és már villant is a lap. 9 perc múlva még azt is vitatni lehetett, hogy egyáltalán hozzáért Lincolnhoz, de a bíró már robogott is hozzá a következő sárgával és pirossal. Ennek ellenére a mezőny legjobbja, Gökhan kiváló játékával és góljával még kiegyenlítette addig összeszedett hátrányát a 10 emberrel játszó Fener. Utána azonban nevetséges módon Gökhant is leküldte a bíró a 75. percben. A9 emberrel játszó, és a sok sárga lap miatt újabb kiállítással fenyegetett kanárik a 91. percig bírták, akkor gólt kaptak. Egy perccel később a durván szabálytalankodó Lincolnak Volkan kapus ment neki (elpattant a húr), ezért ő is pirosat kapott, Lincoln pedig a második sárgát. A galatások még három sárga lapot gyűjtöttek be a mérkőzés során. Érdekes a megítélt szabálytalanságok aránya: GS 26, FB 17. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy az elfogultság beszél belőlem, a televíziós kommentátorok elszörnyedve beszéltek a bíró ámokfutásáról, akit egyébként a szövetség azonnal 6 hétre eltiltott.
A Besiktas a Rize ellen (3-2) mindig az eredmény után szaladt, közben hátul megnyíltak, a teások meg közben csak kontráztak, kontráztak.. és ha kellett, apró szabálytalanságokkal tördelték a játékot. Így végül az egy gólos vereség ellenére az idegenben lőtt gól őket juttatta a 4 közé, ahová a Gencler és a Kayseri is bekerült.
Ali Baba

2008. március 1. 8:27:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

137 hét után újra a bajnokság első helyén a Besiktas. A Galatát az Inönü stadionban gyűrték le 1-0-ra Nobre góljával. A félidők első 10 - 15 percében a Galata volt határozottabb, de után mindig a Besiktas jött. Nobre még 3 nagy helyzetet kihagyott, igaz, hogy a másik oldalon egy 11-es gyanús helyzetet láthattunk, amikor Ümit Karan oldalába talpaltak. A szabálytalanság egyértelmű volt (bár a bíró nem látta) a kérdés csak annyi lehetett volna, belül volt-e büntetőterületen, vagy sem. A válasz mostmár nem lényeges. A FB gyengén muzsikált a Gücü ellen (0-0),úgy, hogy a kanárik legjobbja a kapus volt. Bár kicsit furcsa, hogy a bíró közel 3x annyi szabálytalanságot látott az ankaraiaknál, mégis az isztambuliak kaptak több sárgát. Szoros a verseny: a Besiktas mögött 3 csapat (GS, FB, Sivas) van 1 pont hátránnyal.
Az idei bajnokság legkevesebb gólja esett a hétvégén, ha jól számoltam a 9 mérkőzésen összesen 10x zördült meg valamelyik kapuban a háló.
Ali Baba

2008. március 3. 15:17:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Győztünk!! Győőőztünk!!! Beşiktaş-Galatasaray 1-0! Amennyire kínlódtunk a kupában,annyira eredményesek vagyunk mostanában a bajnokságban. Csak így maradjon! Tavaly is hajszálpontosan ilyenkor vertük meg őket az Inönüben 2-1-re.Már hagyományosan brazilok szállítják a győztes gólokat a Galata elleni hazai diadalok alkalmával. (Tavaly Bobo és Ricardinho,most pedig Mert Nobre). Én a csapatomnál a legnagyobb kihívást abban látom,hogy EL TUDJUK-E HINNI,hogy bajnokok lehetünk. Lelkileg kéne úgy megerősödni,hogy bírjuk a versenyt,mert az az egy pont szinte semmi. Tényleg jó,hogy a Fener csak x-re volt képes az A.gücü otthonában és már két meccsen nem lőttek gólt. És gondolom a 3 nagy takim szurkolótáborán kívül Bursában is rettentő örülhettek,amiért a Sivasspor a 89.percben lőtte a győztes gólt.
A Kasimpaşa meg már két meccs óta nem kapott gólt.
Üdv:
Borbicsek

Haydi Beşiktaş!!!

2008. március 3. 16:51:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!!!
En Büyük Fenerbahçe! Írja ezt Borbicsek,a Beşiktaş fanatikus! Ama ançak böyle lehet tisztelegni a nagy riválisunk óriási,sevillai diadala előtt! Amúgy emellett ez egy gesztus,abban az értelemben,hogy a Feneres Ali Baba is így tisztelgett a BJK sikere előtt,amikor a Karakartal a nyár végén továbbjutott a BL-selejtezőből.
De vissza a mérkőzéshez! Mert bizony a kék-sárgák amúgy is megérdemlik a fenti kezdőmondatot. Az UEFA honlapján,on-lineban izgultam végig a meccset. Ezt a gyönyörű fegyvertényt! 9 perc után két góllal elmentek a spanyolok. Ve a 20.dakikában jött a brazil Deivid,és visszahozta a reményeket. De még a szünet előtt ismét kétgólosra nőtt a spanyol előny. Én meg már majdnem azt tervezgettem,hogy mit fogok ide írni arról,hogy micsoda becsületes küzdelemben nem sikerült a továbbjutás,amikor 11 perccel a vége előtt ismét Deivid következett,és máris 3-2,tehát egyenlő,5-5! A hosszabbításban nem tudom,mi történt,de aztán a büntetőknél Volkan volt a kral!!! Három 11-est kifogni,ez már majdnem odaér Helmut Duckadam világszenzációjához!!! Nagyon köszönjük neki a boldogságunkat!
Szeretném,ha minden török szurkoló írna ide a meccs kapcsán! Ali Baba,remélem azért fogsz majd csak szerdán napközben írni,mert ebben a percben a Fener sáladban ünnepelsz az utcán a több tízezer kék-sárga társaddal együtt!
De várom már a péntek éjszakát,amikor megnézhetem az összefoglalót!
Iyi geceler: egy fékevesztett Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. március 5. 0:45:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Egész Törökország együtt ünnepli a Fenerbahce továbbjutását. Az utcákon feneresek, besiktasosok, galatások és semlegesek ölelgették egymást. Hajnalig ünnepeltek a népek. Ahhoz képest, hogy Volkan 9 perc alatt beöklözött két labdát is a saját kapujába, a végén a 3 tizeneggyes megfogásával mennybe ment. Szerintem a Sevilla nem volt rossz, de túl sokat foglalkoztak a külső körülményekkel, színészkedéssel, hisztizéssel, bíróval. A kanárik pedig nem adták fel sem 0-2-nél, sem 1-3-nál. Végig érezni lehetett, hogy bennük van az újabb gól. Amikor összesítésben már egál volt, vagy a hosszabbítás alatt sem a védekezésen gondolkodtak, hanem ki-ki meccset játszottak továbbra is. Óriási tartás volt a csapatban. Különösen tetszett Ugur Boral, Gökhan, Mehmed Aurelio és Deivid játéka. A meccset ismétlésben is érdemes megnézni, elemezni.
Ali Baba

2008. március 5. 16:59:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Most éjjel negyed 12-kor nyílt alkalmam bekapcsolni a gépet,de egy mondat erejéig írok ide lefekvés előtt.
"Az utcákon feneresek, besiktasosok, galatások és semlegesek ölelgették egymást." Na hát ez az,egy ekkora sikerre vágytam én,hogy ez bekövetkezzen! Kíváncsi vagyok,hogy a többi csapat drukkere viselte-e a saját klubjának mezeit,sálait az ünneplés közben? Ez egy igazi összetartozás élmény lehetett. Ez a továbbjutás a török virtus diadala volt!
Iyi geceler: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. március 5. 23:38:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

TISZTELGÉS A FENERBAHCE ELŐTT!

Laci

2008. március 6. 19:10:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Gençlerbirligi-Beşiktaş 1-2! Gól: Ibrahim T.,Bobo. Jó-jó,szép ez így,csak éppen egy bajnoki címre törő csapatnak nem nagyon kéne a 94.(!) percre hagyni a döntést! De az igaz,hogy szerencsére egy szavam sem lehet. Csakhát sajnos a másik három vetélytárs is kőkeményen ott van a nyomunkban. Merthogy Galata-Kayseri 2-0; Fener-Manisa 4-1; Sivasspor-Ankaragücü 3-2. Ez utóbbi a legbosszantóbb,mert a 62.percben a Gücü kihagyott egy 11-est.
A Trabzon csak nagy nehezen tudott nyerni az utolsó Kasimpaşa ellen (3-2),míg a másik újonc Istanbul BB kegyetlenül elintézte a Konyasport (5-0).
A kirészletezés majd jön Ali Babától.
Iyi geceler: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. március 9. 22:08:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Sajnos részletekre most nincs időm. A bajnoki tabella első négy helyezettje nyert (ki könnyebben: FB,GS, ki nehezebben: BSK,Sivas), a Kayseri felzárkózási kísérlete pedig nem sikerült, tehát Kisázsiában a helyzet változatlan.
Ali Baba

2008. március 10. 16:32:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Az előző hétvége kommentárjához csatlakozva, most a FB (Konya ellen idegenben 4-1) és a Besiktas (Trabzon ellen otthon 3-0) nyert könnyebben. Utóbbi mérkőzésen a mávi - bordóknál már nem játszott Gökdeniz, akiért a Kazany adott egy zsák pénzt, és azonnal vitte is. A TB-ben jószerivel nem maradt neves játékos (Yattara kevert a szélen megfelelően, rajta kívül van még Petrovic a kapuban, Husseyin és Umut). A GS nehezen nyert Ankarában, az eredmény akár fordított is lehetett volna. A Sivas döntetlenjével lépéshátrányba került.
Öröm a török női sportban: a röplabda CEV Kupa négyes döntőjét a Vakifbank Günes Sigorta csapata nyerte, az elődöntőben német, a döntőben olasz csapatot győzött le. Egyébként kb. három hónapja, éppen a Nyíregyházát ütötték ki ebből a kupából.
Ali Baba

2008. március 17. 18:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
Beşiktaş-Trabzonspor 3-0! Lendületesen száguldunk a bajnoki cím felé-lehetne így is felfogni,csakhogy a tőlünk csupán centiméterekre lemaradt üldözők is egyfolytában nyernek-a Sivassport leszámítva ezen a hétvégén. De tényleg,febr.22. óta egyfolytában csak győzünk!
Az újonc istanbuli csapatok meccsét meglepetésre a Kasimpaşa nyerte az Atatürkben.
Iyi geceler:
Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. március 17. 22:16:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Fehéroroszország-Törökország 2-2. Nem tudom,hogy hol áll az ellenfél a FIFA világranglistán,és a meccset sem láttam,ezért nem tudom,hogy jónak számit-e ez az eredmény idegenben? Góllövők Tuncay és Tümer. Két játékos,akikről mostanában kevesebbet hallunk,de biztos jót tett az önbizalmuknak ez a két gól. Ezzel a felállással akkor körvonalazódik is a nyári csapat? Fatih akkor ezek szerint ismét „felfedezte” Tümert? Baştürkkel mi van? A kapusposzton ez csak egy próba volt?

Teljesen más téma: láttam a neten,hogy magyar-szlovén 0-1 lett. Majd biztos megtudjuk a pontos magyarázatot,hogy miért lett vereség. Az ősszel ugye az volt,hogy a moldávok elleni 0-3-nál hiányzott egy védő vagy mi,gondolom most is lesz valami jól hangzó indok. Na ezt utáltam én meg ebben,hogy mindig volt valami ok,hogy akkor éppen miért vesztettek. Ezért is nem foglalkozom én már a magyarfocival vagy másfél évtizede,és minden engem igazol.
Iyi geceler: Borbicsek

Haydi Türkiye!

2008. március 26. 22:15:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ma van a nagy derbi napja: Besiktas - Fenerbahce. Jegyet csak a feketepiacon (karaborsa) lehet kapni, az ár többszöröse a pénztárinak.
A táméhoz kapcsolódik, hogy a FB Chelsea elleni meccsére már 6000 YTL - 3000 Euró - a jegyüzéreknél az ár. Emiatt a szakemberek javasolják a jövőben az olasz minta szerinti jegyeladást, vagyis igazolvánnyal névre szólóan lehessen csak a bilétához hozzájutni, a jegyen is legyen rajta a név, és a belépésnél is kelljen a személyazonosságot igazolni.
A múlt heti Istanbul önkormányzat elleni megérdemelt vereség (1-2) után a sasoknak a bajnoki címhez létkérdés a FB elleni győzelem. Bobo nem játszik, a múlt heti meccsen túl ideges volt és kiállították, talán azért feszült, mert mostanában nem megy neki a játék. A FB pedig nem akar lemaradni a legutóbb szerencsével, óriási denizli kapushiba után megnyert meccsel az élen versenyben maradó Galatasaraytól, ezért neki is nyernie kell. A GS-nél új elnök van, a magyar üzleti érdekeltségekkel (Egeseramik) is rendelkező Adnan Polat, a Mészöly család barátja.
A hétközi belorusz csapat elleni válogatott meccs nem volt jó. Fatih Terim mindenfélét próbálgatott. A védelem egy csőd volt, Hasan Baltat állandóan lefutották, Ceyhun (?) nem találta a helyét, Hamit A. hamar megsérült, a helyén Sabri kapkodott. Ha nincs Tuncay, sima vereség van. Lőtt egy klasszis gólt és adott egy gólpaszt a Tümernek (Larissa). Nihat igyekezetéért dícsérhető. Ki az a Mevlüt?? Egyébként mínusz 6 fok volt a meccsen és 3 perc után Arda is megsérült. Kellett ez a meccs?
Ali Baba

2008. március 29. 11:46:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Beşiktaş-Fenerbahçe 1-2. Elvesztettük a rangadót,-és vele együtt a bajnoki címet is? A fentiek szerint akkor valószínűleg Bobo sem lendített volna rajtunk túl sokat. 6 meccs és 8 pont hátrány. Hááát nem tudom,elvileg elegendő lehet,hogy behozzuk az éllovast. Mindenesetre várom a szakmai beszámolót. Annyi jó volt ebben a haftában,hogy a Galatasaray nem tudott győzni otthon (Gaziantepspor 0-0). Az újoncok közül a GB OFTAŞ és az Istanbul BB változatlanul nagyon jó (idegenben nyertek). A Kasimpaşa ellen mesternégyest lőtt a bolgár Cvetkov (Sivasspor). A milli takim beszámoló jócskán lehangolt.
Iyi geceler: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. március 30. 21:51:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Fenéket 8,csak 5 pont az a hátrány!
Haydi Beşiktaş!

2008. március 30. 23:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Valóban csak 5 pont a hátrány Borbicsek, de a következő hétvégén Sivasba megy a Besiktas. Ott eldőlhet, hogy marad-e esély a dobogó bármely fokára, vagy marad a sasoknak a 4. hely.
A bajnoki tabella alján a Kasimpasa már a 2. osztályra készül, a Rize a Manisa elleni vereséggel lépéshátrányban van, de rajtuk kívűl még vagy 5-6 csapat van a veszélyzónában. A GB Oftas és az Istanbul B.B. viszont nagyon megy, nekik valószínüleg nem lesznek gondjaik.
A tabella tetején találhatók közül a GS meglepetésre nem tudott otthon nyerni a Gaziantep ellen. Zártkapus meccs volt, a múltkor az oroszlános szurkolók csúnyákat kiabáltak az ankaraikanak, egy fordulós eltiltás lett az eredménye. A meccs egyébként teljesen kiegyenlített volt, az első félidőben a többet támadó vendégek, a végén a görcsösen erőlködő hazaiak hagytak ki több helyzetet. Arda sérülés miatt nem játszott, Nonda kimaradt, Lincoln csak lézengett a pályán.
Besiktas - FB: a Pierro kávézóban néztük Lig TV-n. Teltház (a kávézóban), 2/3 fekete-fehérben, mi kanári pártiak voltunk kisebbségben. Öröm - bánat, nagy szurkolás, jó hangulat, de semmi balhé, pedig fogyott az Efes rendesen. A sasoknál jelentősebb hiányzó az eltiltott Bobo volt, Rico pasa nincs formában, azért nem kapott lehetőséget. A FB-ből Deivid (eltiltás), Selcuk (sérülés - válogatott meccs miatt, csakúgy mint Arda és Altintop esetében!!!) és R. Carlos (szintén sérült) hiányzott. A kanárik kezdtek jobban, az első 15 percben még C. Kazim is villogott a kék cipőjében. Alex fejes gólja a 11. percben nagyon szép volt, de utána fokozatosan visszavettek a tempóból a sárga - kékek. Talán már a szerdai BL meccsre tartalékoltak? A BJK egyre inkább felbátorodott, bár az igazi jó játékkal adósak maradtak. Holosko jelentett valós veszélyt Volkan kapujának környékén, de a befejezéseknél hiányoztak a gólérzékeny csatártársak. Közben azért a FB kontráiban mindig benne volt a gólt. Baki Mercimek (beceneve: kasap - azaz mészáros) borzalmas takarítást rendezett, 3x kaphatott volna sárgát, az egyikért, amikor hátulról tisztán rúgta fel a kék cipőst 12 méterre a kaputól, 11-es járt volna. Egy különlegesen durva akciójáért a világ pályáinak nagy részént kiállították volna, na ez volt az, amikor az egyetlen sárgáját kapta. Az egyre felbátorodó Besiktas egy kihagyott FB kontra támadás - helyzet után gyönyörű 4 érintős gólt rúgott: Rüstü a nehézségekkel megszerzett labdát dobta jobbra előre Delgadónak, aki egy érintéssel passzolta a felezővonalon túlra Ali Tandogannak, aki maga elé engedte, majd első érintéssel kiugrasztotta Serdar Özkant, ő pedig 12 méterről futtából előtte a labdát Volkan mellett. Ezután még nagyobb sebességet vett fel a karakartal, de a fener is gyorsan magához tért. Baki elvesztette a labdát a középpályán (úgy tünt, hogy ekkor már a BJK közönsége is fütyült, ha nála volt a labda), Alex - Semih (ő a megsérült Ugur helyett állt be) - Alex akció, és a brazil 15 méteres, kapufás lövésével a második gólját is megszerezte és ezzel valamint lelkes (?!!) játékával a mezőny legjobbja is ő lett. A 87. percben Kazim még belehadonászott egy labdába a saját 16-osán belül, ezért is büntetőt kellett volna adni. A bíró viszont valószínűleg már előre eldöntötte, hogy ezen a meccsen nem ad 11-est. 8 perc hosszabbítás, még 1-2 kihagyott helyzet (közöttük Ali Bilgin üreskapus lehetősége - az ekkor már nagyon ideges Rüstü lyukat rugott a 16-os vonala előtt) és vége lett. Lehajtott fejű fekete sálasok, csendesen örülő kanárik. Még 6 forduló van hátra, több rangadóval (pl. GS - FB). Még minden lehet!
Ali Baba

2008. március 31. 21:30:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

En Büyük Fenerbahce!
Megint egy nagy csoda Isztambulban, térdre hullott a Chelsea a Sükrü Salacoglu Stadionban. Otthon, Magyarországon is mindenki láthatta a televizióban, hogyan álltak talpra egy demoralizáló öngól, és az azt követő mintegy 20 perces labdakeresés után a sárga-kék harcosok. Akármi lesz az eredmény Londonban, ezt a 2-1-et megjegyezte Európa (Magyarország). A meccs után újra hátborzongató módon ünnepelt Törökország, és már várja az újabb csodát, a 4 közé jutást a BL-ben. Csak a rend kedvéért: mindenki nagyon jól teljesített a csapatban, de ki kell emelni Volkan szuper védéseit, a védelem fegyelmezett játékát, a középpályások labdaszerzéseit, Deivid ötödik (!) szezonbeli bajnokok ligája gólját, és Kazim valaha volt második jó játékát, egyben első ballábas gólját életében. A játék a téthez képest nagyon tiszta volt, 11 és 10szabálytalanságot fújt be a bíró, és semmilyen lapot nem adott! (A legtöbbször Ballack szabálytalankodott!) Remélem maradt még ereje a FB-nak a hétvégi bajnoki megnyerésére is, mert a bajnoki címet egy ilyen csapatnak illik megszerezni.
Ali Baba

2008. április 3. 19:23:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ezt tegnap este,a lefújás óta próbálom elküldeni,de csak most sikerült. Egyébként írnak a meccsről a www.turkinfo.hu honlapon is (én is),látogassatok el oda is!

Yeeeeeaarrrgghhh!!! Fenerbahçe-Chelsea 2-1!!! Őrület! Fantasztikus! Mesébe illő! Érthetőnek tartottam a Fener óvatos és kimért játékát a mérkőzés első 2/3 részében-egy ilyen dögnehéz ellenféllel szemben. Óriási terhet rakhatott egy ilyen szerencsétlen öngól a csapatra ennyire az elején. És még a kapufa is… Mivel a Chelsea sem csinált semmit,megállapítom,hogy a meccs összességében az első egy órában nem tetszett. De utána jött a varázslat! Ali Baba,mit szólsz,mennyit szapultuk C.Kazimot kánonban? Ahogy azt a szituációt megoldotta! Csúcssüper! Góljánál megrándult a nyakam a tombolástól. Deivid pedig…,hát ezt látni kellett,erről írni nem lehet. Ez a lövés 110 %-osan volt kivitelezve! Utána már a lefújásig harapott a Fener,de jó lett volna még egy gól,de nem vagyok telhetetlen. Volkan fenomenális! Ileri a továbbjutásra! CSODÁLATOS FENERBAHÇE!
En iyi geceler!
Haydi Beşiktaş!!!

2008. április 3. 21:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Rangadót nyertünk idegenben! Sivasspor-Beşiktaş 1-2! Góllövő: Filip Hološko (2)! Ez azért is nagyon fontos,mert a múlt héten meg rangadót vesztettünk otthon-ugyanilyen arányban. És hát persze nem foszlott még szét a remény,az első helyet illetően. Szorosan ide tartozik,hogy mérges vagyok a Fener eredménye miatt. 2-1-re nyertek a Kayseri ellen egy Alex 11-es góllal,és egy utolsó perces Semih találattal. Nekünk a lehető legrosszabbkor.
Néha elképesztő dolgokat művel ám ez a kiesőjelölt Kasimpaşa!
A Galata még nem tudom,mit játszott Ankarában.
Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. április 6. 22:27:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A ma esti csodavárás (Chelsea - FB) előtt csak röviden a hétvégéről, a bajnokságól: A Kartal Sivas-i győzelme megérdemelt, Holosko nagyot játszott. A FB nagyon - nagyon nehezen nyert, a kapott büntetőhöz erős játékvezetői jóindulat kellett. A második gól után már 10 mp-el a jelzett hosszabbítás vége után esett, nem is volt idő a középkezdésen kívül semmire. A Galata, ha nehezen is, legyűrte a Genclert. A Cim - Bom évente 7,5 millió dollárt fizet ki bérként olyan külföldi játékosoknak, akik vagy nem férnek a csapatba (Carrusca), vagy sérültek, vagy a teljesítményük nagyon véleményes.
A versenyfutás folytatódik, a következő hétvégén a Sivas a Kayserihez megy, de a BL meccs után a Fener is nehéz meccs elé néz az Ankaraspor ellen. A Kartal (Oftas) és a GS (Trabzon) otthon talán könnyebben veheti az akadályt, bár a fekete tengeriek feljövőben vannak.
Ali Baba
(Ma este igazán hajrá FB!)

2008. április 8. 10:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
Nem sikerült. Ez már azért sok volt. Talán ha a mérkőzésnek több olyan szakasza lett volna,ahol erőteljesen támad a csapat. De értettem én,hogy nagyon féltek egy második góltól,ami sajnos így is bekövetkezett. Volkan megint nagyon jó volt,a gólokról nem tehetett. Nem tudom,hogy mást ki lehet-e emelni? A legjobban az tetszett,hogy a GFB számtalanszor lemosta az angol nézőket szurkolás tekintetében. Én mindenesetre gratulálok a Fenerbahçének az egész BL-hez,hiszen még az UEFA Kupa győztesét is kiverték.
Iyi geceler!
Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. április 8. 22:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Én nemrégiben bukkantam erre az oldalra és nagyon örültem neki, mert nekem is török párom van és jól jönnek az információk, illetve örültem, hogy közzétehetem ismerkedésünk történetét egy török férfival. :-) Egy internetes oldalon találtunk egymásra 6 hónapja és azóta minden nap több órát beszélünk s többször találkoztunk. Ő Ausztriában él, 38 éves... Egyből beleszerettünk egymásba, de félek a jövőtől. Ő nagyon komolyan gondolja a kapcsolatunkat, már a szüleivel is beszélt rólam. Elég sokat veszekedünk, mert iszonyatosan féltékeny. Ez nálunk a legfőbb vitaforrás. Mikor megismerkedtünk és még nem volt köztünk szoros a kötelék, hiszen még csak beszélgettünk, volt egy török srác, akivel barátságba keveredtem. Mikor megtudta, hogy van egy török fiú, akivel szoktam beszélgetni teljesen kiborult és azt mondta vagy ő vagy én... Ilyenek előfordulnak, de egy idő után lenyugszik. Már most az elején kikérdeztem mindenről, hogy később ne legyenek gondok. Milyen elvárásai vannak velem szemben? Ruházat stb. Ha lehet, akkor az elején le kell tisztázni mindent, hogy az embert ne érjék meglepetések. Eddig nagyon pozitív a dolog, mert azt mondta semmibe nem szól bele, csak azt kéri, hogy kihívóan ne öltözködjek. Mivel nem olyan stílusú lány vagyok ezzel nem lesz gond. A vallást sem ő, sem a szülei nem erőltetik. De azt el kell mondanom, hogy még sohasem találkoztam ilyen férfiavl, mint ő. Hihetetlenül tisztelik a nőket, nagyon figyelmes, mindent megtenne azért, hogy boldog legyek és ha egy török férfi igazán szeret egy nőt, akkor tiszta szívből szereti, tiszteli. Nem létezik semmi más számára csak a nő. Ő az egytlen férfi, aki mellett igazán nőnek érzhetem magam. Arról nem is beszélve, hogy nagyon szenvedélyes... :-) A kulturális, vallási különbségekből fakadóan azonban vannak apró nézeteltérések, amiket néha nagyon nehezen tudunk megoldani. Ragaszkodik az elveihez és sokszor nehéz őt eltántorítani tőle. Egy kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom...Bocsi :-)

Üdv mindenkinek!

2008. április 9. 11:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

Ez a fenti levél úgy tűnik célt tévesztett!... Bár lehet hogy az írója a török férfi tegnap esti szenvedélyes Fener szurkolásáról szeretett volna írni (amikor is a szerelem néhány órára oldalvonalon kívülre került..),csak kifelejtette valamiért. A szerelem bolondá tesz...
No de, magánlevelezéseimben több helyen megírtam, hogy a Fener a Chelsea ellen max. 2 gólt kaphat a két meccsen összesen. (taktikai okokból) Több lett, és így egy álommal kevesebb. De mindez jelzés. A jövő európai focijának Törökország meghatározó alakja.
És most: a bajnokság!
Laci

2008. április 9. 11:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Evet,a fenti levelet valószínűleg a „Török házastárs” rovatba szánta az írója,de én szívesen végigolvastam. Mivel teljesen török lelkületűnek tartom magam,abszolút megértem a nevezett török férfit. Én is pont ilyen vagyok. (Az átlagnál nagyobb féltékenység;ha szerelem,akkor az nálam 110%-os lángolás stb…) Viszont azért a hölgy jövő miatti félelmét is megértem.
Laci,a neked írt levelem egynegyed részével kész vagyok már,de soha korábban ennyit még nem kellett dolgoznom,mint mostanában. Pl. kedden a Fener meccs előtt 20 órakor értem haza,és szerdán 5-kor keltem,hogy 6-kor kezdhessek. Szóval ezért kések.
Ali Baba,mi van azzal a Galatasaray-Vasas együttmőködéssel,amiről régebben írtál? Ennek mik a konkrétumai? Akkor nem jönnek a Vasasba játékosok a Galata kispadjáról? Carruscáról jutott eszembe.
Üdvözöl Mindenkit: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

U.i.: A fenti levél hölgy írója kérdezze meg legyen szíves az ausztriai-török párját,hogy kinek drukkol!?

2008. április 9. 22:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A kiesés ellenére mindenki nagyon pozitiv Törökországban a FB teljesítményét illetően. Tényleg sikerült a frászt hozni a Chelsea-re, a játékosokra, az edzőre, a szurkolóikra. Én is csak megerősítem, hogy élmény volt hallani a kanárik szurkolóit Londonban. Nem voltak roszak, de érezni lehetett, hogy sajnos egy kicsit belefáradtak a Zico fiuk az elmúlt hetekbe, hónapokba.
A Galata Vasas együttműködés szempontjából Adnan Polat elnökké választása jó jel lehet, de szerintem az új seprűnek először otthon kell rendet raknia, jól zárni az idei bajnokságot, megtalálni Kalli utódját és pénzügyileg is rendet tenni. Például eladni a túlfizetetteket és új hasznos játékosokat hozni. A túlfizetetteket valószínűleg nem küldenék a Vasashoz, mert ott nem lenne meg a havi zsebpénzükre való sem, ráadásul onnan nem lehet jól eladni senkit sem. Az igazság az, hogy az utóbbi időben semmi hír a Vasas együttműködéssel kapcsolatban.
Lássok a bajnokságot! Ma este BJK - GB Oftas, a sasoknál nagyon sok hiányzóval (pl. Bobo, Cissé, Tello, Baki, stb.).
Ali Baba

2008. április 11. 5:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!

Még jó,hogy Ali Baba előre tájékoztatott a rengeteg hiányzóról,különben most itt tombolnék,hogy már megint kikaptunk egy újonctól-ráadásul otthon. Amúgy milyen volt,értünk azért valamit a pályán. A vetélytársak közül a Sivas és a Galata egyaránt egy-egy gól különbséggel nyert,a Fenerbahçét viszont végre megfogták! Mégpedig az Ankaraspor. Most valószínűleg meg lett a böjtje annak,hogy a múlt héten Ali Baba elmondása szerint igazságtalan körülmények között nyertek. Két perccel a vége előtt Kežman fölé lőtte a 11-est,majd az utolsó percben kiegyenlítettek a kék-fehérek. Kiváncsian várom a beszámolót!
Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. április 13. 22:26:00 CEST  
Blogger haszanz said...

Merhala!

Remek blog, igazán élvezet olvasni. Nem tudnátok segíteni egy igazán erős török vezérszurkolói blog létrehozásában az Eb idejére? Lesz minden országnak az Indexen, ne maradjunk szégyenben. Ez az alapverzió (turkiye.blog.hu), amit bőven lehetne javítnai. Lenne kedvetek?
Haszán Z

2008. április 15. 12:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba Haszán Z.!
Először is: köszönjük a dícséretet! Én vagyok Feyyaz az Indexről. A helyzet semmit sem változott. Tehát továbbra is lenne kedvem az EB török bloghoz,de az,hogy „szabadidő”,számomra ismeretlen fogalom. Vagyis amikor más lefekszik aludni,én akkor szoktam bekapcsolni a gépet. Ez az „életforma” rendkívül fárasztó. Ha megnézed a bejegyzésem időpontját,elmúlt éjjel fél 3,és reggel 7-kor már dolgozom.
Egy kérésem viszont lenne. Ha már ránk találtál,maradj is itt,és te is írj a török fociról!
Üdv: Borbicsek
En Büyük Türkiye!

2008. április 16. 2:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Az időhiányt illetően csatlakozom Borbicsekhez. Emiatt nem tudok túl sokat írni a múlt hétvégéről sem. A Besiktas a jobb külföldiek nélkül és ezúttal Holosko visszafogottabb játékával, és üres lelátók előtt (megint betíltás - 1 mérkőzés) nem tudott irányítani és nyomás gyakorolni az Oftasra (0-1). A Galatában egyetlen külföldi sem kezdett (Nonda állt be a 79. percben). Ők viszont végigtámadták a meccset a szürke, és támadásban gyenge Trabzon ellen (1-0). A FB kiegyenlített meccsen 2-1-nél behúzni látszott a 3 pontot, mivel 2 perccel a vége előtt kezezés miatt büntetőt kapott. De jött az utolsó négy bajnokin és a kupameccseken bénázó Kezman, és az égbe vágta a labdát. Az Ankara fellelkesedett, beszorította a kanárikat és a 95. percben Mehmet Yilmaz a kapuba kotorta a labdát (2-2). A Sivas kiegyenlített erők csatájában kicsit jobb védekezésével szerzett 3 pontot Kayseriben. (A Kayseri a Genclerrel játszik majd kupadöntőt!) Közvéleménykutatás eredménye szerint a Galata a legesélyesebb a bajnokság megnyerésére (50% felett), a Fenert 30% körül tartják befutónak, a Sivas 10%-ot kapott, és talán a legbizakodóbb besiktas hívők támogatásával a sasoknak is maradt vagy 3%. A tabella alján a Kasimpasa már kiesett. A Manisa nagy bajban van, mivel 5 pontra van a még bennmaradást jelentő 15. helytől. 3 kiesési rangadó és a Besiktas vár rá. A Rize még okoz majd némi kavart, ők hozhatnak frászt egészen a 11. helyig előttük álló csapatokra.
Ali Baba

2008. április 16. 6:07:00 CEST  
Blogger haszanz said...

Mi újat tudnék mondani nektek?

Azért egy-két poszt még éjjel is nagy kincs lenne az indexes blogon.

2008. április 16. 11:35:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A vezető négyes tagjai megszerezték a 3 pontot. A FB a Denizli ellen simán nyert (4-1), bár Kezman 4 hatalmas ziccert is kihagyott (Suleyman elesett a 16-oson kívül, Kezman nem vezette be a labdát a kapuba, hanem 15 méterről gurított az üres kapu - mellé!!!!), de végül rúgott egy gólt. Robi Carlos, Wederson nem játszott, Deniz továbbra is civilben van a lelátón, Semih csereként megint gólt jegyzett. A GS simán nyert a B.B. Istanbul ellen (3-0). A mezőny legjobbja Lincoln volt. Ő volt az oroszlánok cspatában az egyetlen külföldi. Sőt a 87. percben, amikor lecserélték, csak törökök maradtak a pályán. Egyébként az Olimpiai Stadionban játszott mérkőzésen 30ezer GS szurkoló bíztatta kedvenceit. A Sivas és a Besiktas fölényben játszva, de kicsit nehezebben nyert. Utóbbiaknál Delgado rúgta a második gólt (1-2). A Manisa újabb nulla pontos teljesítményével már majdnem kiesett, a Rize pedig a BJK elleni vereségével (meg a Konya idegenbeli meglepetésgyőzelmével a Gücü ellen) tett egy lépést a másodosztály felé.
Jövő vasárnap GS - FB!
Ali Baba

2008. április 21. 7:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Evet,hát a helyzet lényegében nem változott,csak most már nagyon fogy az időnk a végső sikert illetően. Meg ugye most már messze nem csak rajtunk múlik az egész. Lényeges,hogy éppen Rizében győztünk,az ősszel ugyanis elvittek egy pontot az Inönüből (a góllövőnk akkor is Delgado volt),valamint a TK-ban is ők intéztek el minket.
Nagyon pikáns,hogy a 32.fordulóban lesz Galata-Fener! Szimpatikus,hogy a Cim-bom-bomban csak törökök voltak!
Borbicsek
En Büyük Kartal!

2008. április 21. 23:10:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar!
A Süperlig 32.fordulójában: Beşiktaş-Bursaspor 3-0! Kapaszkodunk,erőlködünk,mindent megpróbálunk. Magabiztos győzelmet arattunk a bursai zöld-fehérek ellen,akiknek tavalyról amúgy is tartoztunk egy nagy veréssel. Góllövőink részben a szokásosak voltak: Hološko és Bobo. Jajj,csak az a 6 puan,az van ott még mindig! Mindenesetre annak azért örülök,hogy nem vesztettük el az esélyt mondjuk hetekkel ezelőtt. Mindent bele,gyerünk tovább BJK! Nem tudom,hogy Rüştünek mi miatt kellett lejönnie a szünetben? A meccset Adanában játszották,de nekünk nem úgy szólt az eltiltásunk,hogy lehet az Inönüben maradni,csak éppen zárt kapuk mögött?
Galatasaray-Fenerbahce. Nos,ez az a rangadó a török bajnokságban,melynek a végkimenetele általában nekem mindegy szokott lenni. (Ami persze nem jelenti azt,hogy nem is érdekel). Most sem volt ez másképp,hiszen mindkét takim egyformán vezetett előttünk. Szóval mindettől függetlenül érdeklődve várom a beszámolókat. Plusz érdekességeket a körítésről,utózöngékről stb. Tehát akkor 1-0 a Cim-bom-bomnak.
Iyi geceler: Borbicsek
Haydi Beşiktaş

2008. április 27. 23:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Időhiány miatt nagyon rövid leszek.
A Besiktas a bursai szurkolók boykqsszúhadjárata miatt játszott Adanában, a legutóbbi kiesésüket kérik még mindig számon a sasokon. Nem tudják megbocsátani, hogy akkor (3 éve?) a BJK az utolsó fordulóban kikapott a Rizetől és ez a Bursa kiesését jelentette. Most viszont gyakorlatilag a másodosztályban van már a Rize és a Manisat is csak kisebb csoda mentheti meg.
A BJK-ban a hétvégén Holosko volt a legjobb.
A GS-ben pedig a középpályássor lefocizta a kanárik hasonló sorát. A GS megérdemelten nyert, mert sokkal motiváltabban játszott, mint a fener. Miért ragaszkodik Zico a lusta Kazimhoz, a lassú Maldonadohoz? Utóbbi főleg mutogatással próbálta irányítani a csapatot. Sajnos Kezman még mindig sehol. Lugano az első félidőben megsérült, az Edu Volkan páros pedig hozta moszkvai formáját, Edu kifejelte a labdát Volkan kezéből, Nonda pedig köszönte szépen. Egyébként a GS-ből sérülés miatt hiányzott Lincoln, a kispadról pedig végleg Feldkamp mester (a lelátóról nézte a meccset), aki már gyakorlatilag a Gaziantep elleni döntetlen után felállt és inkább az egészségét próbálta rendben tartani. A bajnokság végéig Cevat Güler irányítja az oroszlánokat. Érdekesség, hogy a lelátón ott volt Hagi és Mustafa Denizli is.
Most a GS a favorit a bajnoki címre, de a hétvégén a 3 ponttal mögötte álló Sivashoz megy. Még a névtelen vidéki csapat is lehet bajnok!
A másodosztályban is éppen minden összekavarodóban van, az élmezőnyből az Antalya és a Sakarya is kikapott otthon.
Ali Baba

2008. április 28. 19:32:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Evet,a Beşiktaş ultrák (Çarşi) és a Bursaspor ultrái (Teksas Supportres) között katasztrófális a viszony. Majdnem jó,Ali Baba,a Bursa 4 éve esett ki a Süperligből,de a probléma szerintem régebbi gyökerű. Láttam olyan 2001-es videófelvételeket,ahol az istanbuli meccsük előtt a fekete-fehérek kíméletlenül összerugdosták a földön fekvő,létszámhátrányban lévő zöld-fehéreket (sajnos). A hétvégi meccsen az Adana Demirspor drukkerei is nekünk szurkoltak a Bursa ellen.
Elvárásaim erre a hétvégére: Ankaragücü-Beşiktaş 0-2 és Sivasspor-Galatasaray 2-1. Hát a Gençler sajnos nem fog tudni pontot rabolni Istanbul ázsiai oldalán.
Iyi geceler: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. május 1. 0:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Az utolsó előtti fordulóban: Ankaragücü-Beşiktaş 0-2. No,akkor ki is ért legjobban a Beşiktaş-hoz? Mit is tippeltem a fővárosi meccsre fentebb? Dél-amerikai gólokkal nyertünk. Tudom én,hogy ennyire fantasztikus vagyok,de ez a maç a telibetalált eredménnyel csak örömöt,de nem boldogságot hozott számomra. Mivelhogy a bajnoki címet ezzel együtt is elveszítettük. Ugyanis a másik tippem nagyon nem jött be,3-5 a Galata javára. Pedig biztosan a Sivasspor mindent megtett ennek elkerüléséért,de az első gólt leszámítva végig ők futottak az eredmény után. Arda mesterhármast vágott. Csak maradjon is meg a formája az EB-re!
A legkevésbé a Gençlerbirligiben bíztam,és mégis majdnem ők követték el a bravúrt,szorosan kaptak ki a Şükrüben (3-2).
Sajnálatos,hogy immáron 5 éve nem tudunk bajnokok lenni. Legyen akkor már a Sivasspor!
U-17-es ifi Európa-bajnokság: Törökország-Hollandia 3-0! Gyönyörű,gratulálok!
Búcsúzik egy összességében azért letört Borbicsek.
Haydi Beşiktaş ve Török ifiválogatott!

2008. május 4. 22:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Megvan a 2007/2008. évi török labdarúgó bajnokság győztese. Az utóbbi hetekben a közvélemény szerinti bajnoki cím várományos csapat Arda fantasztikus és Ayhan kiváló játékával, Lincoln nélkül is megérdemelten győzte le az otthonjátszó Sivas-t. A piros fehérek egyébként minden nagy isztambuli csapattól az átlagosnál lényegesen több gólt kaptak, ezért bizakodtak már előzetesen a győzelemben az isztambuliak is. Arda három és Ayhan egy gólja után, a cim-bom szurkolók nagy örömére az ötödik gólt Hakan Sükür, az utolsó percekre becserélt, általam már fogatlannak tartott oroszlán lőtte. A Kalli mester visszalépése után a csapatot gardírozó Cevat Güler mester ezzel öt mérkőzésből ötöt húzott be. Nagyon - nagyon komoly szerepe van a sikerekben. Lehet, hogy felesleges Polat elnöknek külföldi edzők után kajtatnia?
A FB a végeredményből (3-2) következtetettnél azért biztosabban nyert. Az elején nem ment a játék a kanáriknak, de bő félóra elteltével lement Ali Bilgin és Maldonado, bejött Semih és Kazim, majd valamivel később Selcuk és mindjárt szaladt a szekér. Megint csak kérdezem: miért nem kezdett a gólkirály, és az egyik legszorgalmasabb, éppen jó formában lévő középpályás (Selcukról van szó nem Kazimról!!!).
A Besiktas kissé szürke (mondhatnám unalmas) mérkőzésen nyert biztosan Ankarában a Gücü ellen. A Manisa otthon (!) kapott ki az utolsó Kasimpasatól. Igy ők ketten, és a Rize készülhetnek a második osztályra.
A héten kupadöntő lesz, a Kayseri és a Gencler küzd meg az UEFA kupa belépőért.
Ali Baba

2008. május 5. 7:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Unalmas török kupadöntő (én el is aludtam közben), majd a 0-0 miatt hosszabbítás és miután továbbra sem sikerült egyik kapust sem megadásra késztetni, jöhettek a büntetők. Nagy izgalmak közepette előbb mindkét csapat 13-13 büntetőt rúgott, ebből 10-10 be is ment, végül Koray-nak a Kayseriből jobbak voltak az idegei, mint M.Cakir-nak Ankarából, így a barackosok lettek a kupagyőztesek. Az U17 az EB-n verte Skóciát (1-0).
A Fenerbahce ffi röplabdásai söpréssel nyerték a bajnoki döntőt (3-ból 3 nyert meccs), így Demeter György mester újra török bajnok lett. A cimnyerő meccs tudósításában a török sportújságok mindenről és mindenkiről írnak, csak éppen a magyar mestert felejtik el megemlíteni.
Jön az utolsó forduló a focibajnokságban. Maradok a véleményem mellett, hogy a GS már bajnok. Ehhez 1 pont kell a GB Oftas ellen, ami meg is lesz.
Ali Baba

2008. május 9. 18:43:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bajnok a GS, vörös sárgában úszik Isztambul (és Törökország). A külföldiek nélkül kezdő Cim Bom szombat este hozta a kötelezőt (2-0otthon a GB Oftas ellen) és kitört az ünneplés. Az új elnök Adnan Polát a régivel Özhan Canaydinnal együtt emelte magasba a bajnoki kupát, miután Hakan Sükür vezetésével a csapat már ünnepelt egy kicsit. A külföldiek közül végül Lincoln kapott egy szűk félórát, Song egy jutalom négypercet, de érdemes figyelni a tényre: a bajnokságot alapvetően a török focisták hozták az orszlánoknak.
A kedvetelen és fáradt Fener nem erőltette túl magát Trabzonban, a 2-0-ás vereség is a második helyet jelentette. A Besiktas 10 perc után 4-0-ra vezetett a már kiesett V. Manisa ellen (5-1 a vége), a győzelemmel, és jobb egymás elleni eredménnyel megszerezte az UEFA kupa indulást jelentő 3. helyet. Az év meglepetéscsapata, a Sivas a 2. és 3. csapattal azonos pontszámmal végül negyedik lett, és egy jó Intertotó kupa eredményben reménykedhet.
A másodosztályból a feljutás ma dől el.
Női kosárlabdában, a rájátszás döntőjében a GS 5. mérkőzést harcolt ki, miután szombaton 9 ponttal legyőzte a nagy nevekkel (Sutton-Brown, Pondexter, Hoffman, Branzova, Volyana és még 3 török válogatottal) felálló, BL-ben is 8 közé jutó Fenerbahcet. A Galata egyik legjobbja Újhelyi Petra volt. 12 pontot dobott és számolatlanul szedte a lepattanókat. Agresszív védekezésével őrületbe kergette Sutton-Brown-t és Esmeralt, de ha kellett Hoffmant is. A GS nagyon rövid kispaddal, a 10 nevezettből 3ifivel, összességében gyakorlatilag 6 játékossal, szinte csere nélkül játszotta végig és nyerte meg a mérkőzést. A döntő összecsapás az FB csarnokban lesz. Petráék nyertek már ott egy meccset, hátha újra összejön a csoda!
Ali Baba

2008. május 11. 14:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Akkor ezek szerint nem is olyan nagy baj,hogy nem láthattam a Török Kupa döntőjét,pedig előzetesen érdekelt volna.
A bajnokság legvégén 5-1-re megvertük a kieső Manisasport,mellyel megnyertük a bronzot,és az UEFA Kupába jutottunk. Bobo nélkül játszottunk,szezonbéli utolsó gólunkat a szlovák Hološko szerezte az utolsó percben.
Elismeréssel adózom a Galatasaray török csapata előtt,bár természetesen nem örülök,hogy ők nyertek.
A kék-sárgák gondolom alapvetően egy szemernyi esélyt sem adtak maguknak,ezért lehettek kedvetlenek Trabzonban.
A Sivassporé a negyedik hely és az Intertotó joga,azt már kiderítettem,hogy vagy montenegrói,vagy bosnyák ellenfelet fognak kapni.
A II.osztályból felkerült a Kocaelispor és az Antalyaspor,további négy csapat „rájátszik”. Némiképp sajnálom,hogy továbbra sem lesz Töröko. 3. legnagyobb városának I.osztályú csapata. Mostanra jócskán leadta a Samsunpor,még innen is majdnem kiestek.

Mostantól aztán tiszta erőből készülés az EB-re,melynek láza már kezd elérni engem.
U-17-es válogatottunk csak 0-0-át játszott Szerbia ellen,de így is csoportelsők. Az elődöntő a franciákkal kedden késő délután lesz.
Borbicsek
Haydi Beşiktaş ve Török ifiválogatott!

2008. május 12. 10:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Fatih Tekke és az orosz Zenit UEFA Kupa győztes! Gratulálok a sikerhez! Ráadásul a mindent eldöntő találat előtt a mi játékosunk adta a gólpasszt! Hejj,vajon gondolta-e Fatih ezt 1995-ben,mikor I.osztályú labdarúgó lett Trabzonban,hogy egyszer majd a szentpétervári kék-fehérekkel nyeri meg az UEFA Kupát! Csak azt nem értem,hogy a Milli Takimnál hogy nem kerül elő a neve közel másfél éve már (2007 február)?

A rossz hír viszont az,hogy az U-17-es ificsapatunk 11-esekkel elbukta a franciák elleni,1-1-re végződött elődöntőt.
Borbicsek
Haydi Türkler!

2008. május 15. 0:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Az Eskisehirspor lett a harmadik feljutó az első osztályba! A négy rájátszó csapat közül igazán nekik, és a Sakaryának adtam esélyt. Azután a Sakarya 2-0-ás félidei vezetésről már a döntőbe jutásért lejátszott mérkőzésen elbukott a Bolu ellen. A hegyi csapat még a rendes játékidőben kiegyenlített, majd 11-es rúgásokkal kiharcolta a döntőt. Érdekes, hogy a Sakarya a bajnokságban is sokáig biztos feljutónak látszott, azután a végén egy kicsit, az ő szempontjukból nagyon leeresztettek. A másik ágon (Eskisehir - Diyarbakir) a rendes fociban nem tudtak gólt rúgni a csapatok, végül, ha jól emlékszem a 7. (vagyis 14.) büntető döntött.
A feljutást eldöntő mérkőzés a Bolu jóvoltából, és a bíró hibájából igazi durva pokróc meccs lett. A bíró ugyan már a 2. percben kiállított (helyesen) egy lábtörő bolu-i játékost, de utána már nem lépett fel ellenük határozottan, bármilyen durvaságot követtek is el. Pedig még az első félidőben további játékosokat kellett volna leparancsolnia a pályáról. A vér is folyt, a közönség megvadulva őrjöngött, dobálta a játékosokat, a bírókat (a Besiktas stadionban közel vannak a nézők a pályához.) Az utolsó 10 percben azután még két Bolu és egy Eskisehir játékost állítottak ki (utóbbi esetben is a boluit kellett volna), a bíró leparancsolta az Eskisehir edzőjét is, akit addigra vagy 100X eltaláltak vizes zacskókkal és más tárgyakkal. Ja közben valamennyi foci is volt, sőt az iram hatalmasnak volt mondható, kár, hogy a hegyi fiúk közben törtek - zúztak. Az Es Es a 47. percben szerzett első gólig valamivel jobb volt, utána a Bolu teljesen átvette az irányítást, lőttek 2 kapufát, és kihagytak vagy három kihagyhatatlant. Öt perccel a vége előtt egy kontra után szerzett gól (2-0) megnyugtatta a régi (Eski) város csapatát, már csak túl kellett élniük néhány percet (nem volt könnyű!!!), hogy ünnepelhessenek. Eskisehirben pedig elkezdődött a karnevál.
Más: Megint egy csomó fantasztikus hír a török sajtóban arról, hogy kik jönnek az ősztől Törökországba focizni (persze a nagy háromhoz): Shevchenko, Vagner-Love, Saviola, Deco, Kanoute és edzőnek Hitzfeld, Magath, Deschamp, Laudrup. Ez csak a töredéke (bár minőségi) a röpködő neveknek.
Arda megy Newcastleba?
Más: Az FB nyerte a női kosár bajnokságot, Újhelyi Petráék többször szorosra hozták az eredményt az utolsó döntő mérkőzés közben, de a legvégén győzött a hosszabb kispad. A héten már láttam az NBA TV-ben, ahogy a kanáris Pondexter és Sutton Brown szórja a kosarakat a WNBA-ben.
Ali Baba

2008. május 19. 21:03:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Örülök az osztályozós beszámolóknak,engem mindig is érdekelt a II.liga! Az Eskişehir csapatának is örülök,eléggé sajnáltam őket,mikor 1996-ban kiestek a Süperligből. Remek szurkolótáboruk van.
Kedden Szlovákia ellen van milli maç,hátha következtetni lehet majd az EB-n szerplő kezdőcsapatra!
Az ősz engem még nem érdekel,hiszen még a (reméljük csodálatos) nyár sem kezdődött el.
Arda Anglia? Ne már…!
Borbicsek
Haydi Türkiye!

2008. május 19. 22:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Türkiye-Slovakya 1-0! Milyen volt? És akkor már itt is van a behívott csatársor kritikája? Ugyanis góllövő a balhátvéd Hakan B.! Felháborodva kérdezem,hogy Ümit Karan miért nem lett kerettag??? És esetleg Gökhan Ünal,Fatih Tekke?
Borbicsek
Haydi Türkiye!

2008. május 22. 0:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A Szlovákia elleni tesztmeccsnek csak a második félidejét láttam. A csapat alapjában véve jól játszott, bár csatárra szükség lett volna (Nihat sem volt a pályán). A védelem ebben a felállásban zavarba hozható, az utolsó 15 percben a szlovákok többször is helyzetbe kerültek, és csak rajtuk múlt, hogy nem egyenlítettek. A végén Rüstü megint idegbajoskodott.
Ali Baba

2008. május 25. 6:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Türkiye-Uruguay 2-3. Gól: Arda,Nihat. Milyen volt az a tizenegyes a végén???
Borbicsek
Hajrá Türkiye!

2008. május 26. 0:30:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Már egy ideje figyelemmel követem a fórumot és örülök, hogy rajtam kívül is vannak magyarok akik szeretik a török focit. Én a Galatának szurkolok.
Ami a meccset illeti Uruguaynak jogosan adták meg a két büntetőt. Volkan nagyon gyengén védett és az egész védelem gyenge volt. Viszont Nihaton kívül nincs még egy klasszis csatár. Ümit Karant vagy Gökhan Ünalt bekellett volna hívni a keretbe.
A touloni torna első két meccsén jól játszott a 21 éven aluli válogatott. Bár második meccsen kikaptak az olaszoktól, de második gólnál már csak 9 török volt a pályán szemben 10 olasszal. A harmadik meccset nem láttam viszont az eredmény magáért beszél. 4:0. Sajnos Elefántcsontpart nyert. Itt is csak 10 emberrel fejezték be. Pedig ebben a generációban látom a jövőt, hiszen 17 éven aluli Európa-bajnokok voltak, vb-n negyedikek. Olyan játékosok játszanak a csapatban, mint Nuri Sahin, Erkin Caner, Özer Hurmaci, İlhan Parlak vagy Serdar Özkan.
Egyenlőre ennyi. Majd még írok.

by GalataFan

2008. május 26. 13:30:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba GalataFan!
Örülünk neki,hogy írtál! Jómagam nem csak hogy szeretem,de megőrülök a török fociért! Több,mint 3 éve vagyok törzstag Ali Baba blogjában,és több,mint 19 éve vagyok török fanatikus. Beşiktaş és Török válogatott taraftar vagyok. A nemzetközi kupameccseken viszont jöhet minden török csapat! A Cim-bom-bomból a kedvenc játékosom Ümit Karan. Megnéztem a youtube-on az Uruguay elleni góljainkat,különösen Nihaté tetszett! Csakhát hogyan lesz masszív,magabiztos csapatunk a nyitányra? Ha megnézed fentebb,én is pont ezeket a csatárokat hiányoltam a keretből,akiket te,+Fatih Tekke. Szégyen,hogy Ümit K. még mindig csak 10-szeres válogatott! Hamit visszatértének viszont örülök.
Iyi geceler: Borbicsek
Her zaman,her yerde,en büyük Türkiye!

2008. május 26. 23:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A keretszűkítés után kikerült a keretből Yildiray Bastürk, Halil Altintop és Ibrahim Kas(most igazolt a Getaféba).
Egyébként tudtok Magyarországon helyet ahol lehet Galatasaray mezt és sálat venni?

Galatafan

2008. május 28. 18:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Iyi akşamlar GalataFan!
Tiszta erőből drukkoljunk a válogatottnak a finnek ellen! Nagyon kellene egy nagykülönbségű győzelem!
A Galatasaray mez beszerzési helye: www.sportmania.hu Ezen belül az "Egyéb európai csapatok"-ra kell kattintani. Az a fajta van nekik,amit a csapat a 2006/07-es idényben használt,és most 12 ezerért odaadják.
Üdv: Borbicsek
Hajrá Türkiye!

2008. május 28. 23:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Borbicsek!
Gratulálok a blogotokhoz és külön az Index megjelenéshez!
Bizony nagy nevek estek ki az utolsó rostán a Milli Takim keretéből, és néhány meglepetés név ugyanakkor bennmaradt. Tümer fix helyén is sokan meglepődtek, és Halil Altintop, Yildiray Bastürk valamint Ibrahim Kas kiesésével szemben a szakemberek inkább Kazim, Emre Güngör és Ayhan távozására fogadtak volna. A megmaradt 23-ból Fatih mester még mindig kiváló csapatot tud összerakni.A finnek ellen szárnyaltak a kanári kötödésű focisták: Tuncay, Aurelio, Kazim, Semih. Talán csak Volkan kapus nem volt annyira látványos, bár ez az ő esetében inkább jót jelent. (Aki először találkozik török focival jó ha tudja, hogy a török szaksajtó, a riporterek, a labdarúgó szakemberek és a szurkolók is keresztnevükön szólítják - írják - a játékosokat. Ezért nekem furcsán hangzik, amikor a magyar sporthírekben a góllövőt Sanli-nak mondják.) Egy kis összehasonlítás: a Lyonnak 10 játékosa lesz az EB-n (7 francia, 1 olasz, 1 svéd, 1 svájci válogatott), a Galatasaraynak 9 (8 török, 1 svájci válogatott).
Még egy hetet kell kiböjtölni, azután indulhat a vörös alapú félholdas őrület!
Ali Baba

2008. május 30. 20:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Köszönjük a www.turkiye.blog.hu honlapot méltató szavaidat Ali Baba! Nekem még soha nem jutott eszembe,hogy a vezetéknevén említsek egy török focistát. Teljesen idegenül hangzik.
Kovács Péter vezetésével női kézilabda EB-selejtezőn: Törökország-Dánia 25-24!!! Hey-heyy-heyyy!!!
En Büyük Türkiye!
Borbicsek

2008. június 1. 23:41:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A TRT 3-on végignéztem (végigizgultam!) a mérkőzést.A török (nem honosított!) lányok egyszerűen jobbak voltak, a játék képe alapján 3-4 góllal is nyerhettek volna. A dánok rendesen hajtottak, küzdöttek, de néha csak szájtáva nézték a török figurákat, technikákat (volt kínai gól is, czunder gól is és számtalan más hasznos megoldás is). A győzelmet mégis inkább a fegyelmezett játék, pontos védekezés hozta meg. Erre sikerült Péternek megtanítania a lányokat. Ennek ellenére a dánok most már biztosan jobban felkészülnek a törökök játékára, és a visszavágón valószínűleg könnyen továbbjutnak majd.
A török fiúkkal, a férfi válogatottal, már nem áll ilyen jól a magyar mester (náluk is ő a főnök). Már kihagyta a csapatból a zseniális, de ugyanakkor hihetetlenül fegyelmezetlen "művészeket", ugyanakkor a szürke iparosokból még nem tudott igazán jó csapatot összeraknia.
Ali Baba

2008. június 2. 10:03:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Régen jártam már erre egyéb elfoglaltságok miatt, lusta voltam írni, de azért persze követtem a török focit, és a blogot is olvastam.

Sajnálom, hogy nem jött össze a bajoki cím, de sebaj, szerencsére az összes BL meccset élőben nézhettem a tv-ben és az is óriási élmény volt.
A Fener női kosár bajnoki címét, férfi röplabda bajnoki címét (magyar edzővel) is láttam, ill. holnap is nézni fogom, ahogy kosárlabdában bajnok lesz a Fenerbahce Ülker, 3-1-re vezetünk a Türk Telekom ellen a 4 győzelemig tartó párharcban.

Nagy lelkesedéssel várom az új szezont, amiben jó lenne eljutni már végre 1 meccsre is élőben, az MTK lehetséges ellenfelei közt szerepel a Fener, hátha..
Emre érkezésének örülök, de még további erősítésekre van szükség, valaki nem tudja, hogy mi van Roberto Carlossal és Appiahval???

A Fener szurkolókat érintő hír, hogy a Genc Fenerbahceliler 1 része visszatér a Maraton lelátó felső részére, vagyis talán újra a régi idők félelmetes hangulata költözik a stadionba. Már most annyi bérlet kelt el, mint tavaly a bajnokság kezdetére.

Grat a másik bloghoz, nagyon tetszik!

FBCommandos

2008. június 3. 14:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba FBCommandos!
Most,éjfél előtt tudok csak netezni,nem is szándékoztam előzetesen írni ide,de mégis megteszem. Csak két szó: NA VÉGRE! Meg kell mondjam,csalódott voltam a tavaly nyár vége óta eltelt időszak alatt Téged illetően. A lényeg,hogy újra itt vagy! Köszönjük a gratulációt a másik bloghoz,én vagyok ott Feyyaz,de erre úgyis rájöttél magadtól is. Írjon oda is mindenki,aki ide szokott. A saját,két Fener honlapodon történt-e valami,érdemes-e odalátogatnom?
Emre hazatértének örülök,el sem kellett volna mennie Törökországból. Igazi sztár volt a Galatában,aztán következett számára 2001-től az Inter kispadja.
Ti,Feneresek örülnétek R.Carlos maradásának? Nem tudom,soha nem voltam tőle elájulva. (A legszebb emlékem az róla,amikor Ilhan bohócot csinált belőle a 2002-es VB-n)! Ahogy Franz Beckenbauer mondta róla:
-Lehet,hogy nagyszerű játékos,csak éppen a balhátvédkedéshez nem ért.
FBC,emlékszel rá,amikor a youtube-on találtál egy török ultrákról szóló angol dokumentumfilmet,amely 4 részletben volt feltéve? Leszedtem az egészet a netről egyben,és nem youtube-os minőségben!

GalataFan-tól kérdezném,hogy sikerült-e lépéseket tennie a Galatasaray mez beszerzése irányában az ajánlásom alapján?
Iyi geceler
Borbicsek
En Büyük Türk Milli Takim!

2008. június 4. 0:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Honnan szedted le? Nagyon érdekelne engem is jó minőségben, nem csak a törökökről, hanem az az argentínokról, olaszokról, stb. szóló is. Nagyon jól bemutatják a világ minden részéről az igazi fanatikusokat.

Roberto Carlos, ha nem akar játszani inkább menjen, a szerződtetésének inkább marketing okai voltak, mint szakmai.
Az ő leigazolása is része annak a tervnek, hogy a Fener hamarosan világ klub legyen. (Nem rég volt a Fener honlapon 1 olyan cikk, amiben Aziz Yildirim biztosra ígérte, hogy legkésőbb 2020-ig fog Bl-t nyerni a Fener).
A mai világban ez nagyon sokat számít, pláne a Fener esetében, hogy az egész világon megismerjék a nevünket.
Pl.: a Chelsea elleni meccsről fél oldal volt az NS-ben Roberto Carlos leigazolásával kapcsolatban egyszer pedig 1 teljes oldal.
Hasonló megfontolásból ajánlott állítólag a Fener 40 millió EUR-t Ronaldinhoért a Barcának, neki pedig évi 8 millió euró fizetést.
Bár nem hiszem, hogy ebből lesz valami.

MÁS:

A stadion építési láz is jelzi, hogy egyre komolyabb pénzek vannak a török fociban. Kayseriben idén nyáron készül el az új, 32 000-res Kadir Has stadion. A BJK-nál is teljesen átépítik az Inönüt, a Galata 52 000-res Aslantepe nevű stadionjának építését már elkezdték. A Fenernél állítólag teljesen be akarják fedni a játékteret, bár nem hiszem, hogy ebből lesz valami.
Antalyában is biztosan épül egy 30 000-res modern stadion, melette pedig 1 tízezres csarnok is, aminek szerepe is lesz a 2010-es kosár VB-n. Rizében félkész az új stadion, de ez is csak 15 000-res lesz.
Ezenkívül szinte minden török városban tervezik Konyától Trabzonon át Bursaiág új, 30-40 ezres stadionok építését.

Nagyon remélem, hogy eljön a nap, amikor Magyarországon is ezrével lesznek török fanok, és magyar csatornák is adják majd a török bajnokikat. A LigTV-nek úgy tudom, még 2-3 évig van monopóliuma, utána remélem, hogy valamilyen szintű váltás fog történni, és itthonról is elérhetőek lesznek a Süperlig küzdelmei.
Ha adnak portugál, skót, orosz, vagy éppen belga bajnokit itt lenne az ideje, hogy legyen török is.
Az 5 nagy (angol, spanyol, olasz, német, francia) után a töröknek kell minden tekintetben a 6. bajnokságnak lennie, és bízom benne, hogy hamarosan az is lesz.
A 2008/09-es szezon győztese köszönhetően a Fener jó szereplésének ismét a BL főtáblán lesz, azért az felháborító, hogy Portugáliából az első 2 a főtáblán, míg a 3. is selejtezőt játszik, míg most nem volt 1 biztos főtáblás helye sem a törököknek.
DE SEBAJ, AZ MTK-FENER MAJD KÁRPÓTÓL MINKET!!

MÁR CSAK 3 NAP AZ EB-IG!!

1
2
3

TÜRKIYEEEEEE
TÜRKIYEEEEE

LAYLAYLAYLAYLAAAYYY HAAAAAA TÜRKIYEEEEE!!!!

FBCommandos

2008. június 4. 14:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhabalar!

Ha egészen pontos akarok lenni,akkor az egyik kollégám szedte le. Én ugyanis nem értek a torrenthez. A munkahelyemen történt a dolog. Így linket sem tudok mondani. Tudod mit? Fogadd el „blogvisszatérési ajándéknak”! Már le is másoltam,valamelyik nap postára dobom,arra a címre,ahová tavalyelőtt a milli takim belépőjegyeket küldtem. Viszont mivel én csak török fanatikus vagyok a további argentín,olasz,stb epizódokról nem tudok semmit.
Azt viszont jól látta Laci a nekem írott privát üzenetében,hogy eléggé amatőr és tudatlan volt a riporter fickó,ugyanis a Beşiktaş nevet még csak meg sem említi a műsorban!
Éljenek az új török stadionok! Ezrével a magyarországi török fanok? Jó rendben,csak jajjjj,ugye ezek nem divatszurkolók lesznek? Akik a jó szereplés miatt nőnek ki egyszerre csak a földből. Én tudnék mesélni,hogy mit éltem át a ’90-es évek elején török őrültként a nullához közel álló szereplés miatt!
Az MTK-Fenerre majd együtt megyünk!
Az összes szurkolói dal és rigmus közül ez tetszik a legjobban,amivel zártad a hsz.-edet. Ez hangzik fel mindig,a kezdősípszó pillanatában.
Iyi geceler: Borbicsek
En Büyük Türkiye!

2008. június 5. 0:03:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Portekiz-Türkiye 2-0. Amikor megláttam az összeállításokat,a támadószekciót illetően megnyugodtam. Látszódott belőle,hogy gólratörően akarunk játszani. Ezután következett egy fantasztikus színvonalú,nagyon élvezetes I.félidő. Az nekem még nagyon tetszett. Ahogy elkezdődött a második játékrész,10 perc elteltével már csak egy dolog járt a fejemben:„Csak megússzuk valahogy!”. Érezhető volt,hogy itt mi ma nem fogunk tudni nyerni. Azt nem tudom,hogy miért van olyan sokszor,hogy a török válogatott egy bekapott gól után feladja a mérkőzést? Mintha a fiúk velem együtt elkönyvelték volna,hogy kikaptunk. Mert ugye a nyeréshez elsősorban helyzetek is kellenének. Abból pedig aztán nemigen láthattunk. Tuncay nekem nagy csalódás volt (nem csak a luft miatt!),Nihat reménytelenül küzdött elöl,és mikor végre az ellenfél térfelének a közepéig jutottunk,rengetegszer választottunk rossz megoldást a támadás további építése során. Tetszett viszont Hakan B.,C.Kazim,valamennyire Emre B. és végülis Volkan is. Szerintem Ardával és Ümit Karannal sem nyertünk volna ma.
A legnehezebben túl vagyunk,a cseheket látva nem reménytelen a továbbjutás! De ennél azért szebb születésnapra számítottam magamnak június 7.-én…
Üdv: Borbicsek
Haydi Türkiye!

2008. június 7. 23:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Svájc ellen más taktika és más emberek kellenek, ez így nagyon, de nagyon kevés...

Erre a meccsre várok már 2005 ősze óta, VÉGRE ELJÖTT A KÖVETKEZŐ CSATA IDEJE.
Akárki akármit mond, szerdán háború lesz, én nem felejtettem el, hogy a bírói CSALÁSOK és a svájciak aljassága miatt nem jutottunk ki a "hazai" vb-re!!!!

Eljött a várva várt visszavágás ideje, bele sem merek gondolni, hogy kikapunk, ha igen Terim ott rögtön mondjon is le!!
Ott 11 HARCOST akarok a pályán látni török mezben, úgy kell küzdeniük, mintha az életük múlna rajta, MI IS, MND A 75 MILLIÓAN ÚGY FOGUNK SZURKOLNI!!!

A török himnuszt kifütyölő svájciak szerdán, Bázel utcáin és a lelátón legyenek kemények, szemtől szemben. Olyan hangulat lesz, mintha TÖRÖKORSZÁGBAN LENNE AZ EB. Ott minden svájci megtanulja, hogy milyen az igazi POKOL.

A csehek biztosan nem verik meg a portugálokat (max bundával, 1-2 meccsen a fogadóirodáknak is kell keresni...), nekünk 1 döntetlen KELL Svájc ellen.

Utána a csehek ellen egyszerű a képlet:

GYŐZELEM VAGY HALÁL!!!!!

Bizler Inandik, Sizde Inanin Bizim Icin Bu Maclari Alir!!

Ui:

Utólag is boldog születésnapot Borbicsek kardesnek!!

FBCommandos

2008. június 8. 15:45:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Na újra itt vagyok. Borbicsek-boldog születésnapot-meg néztem az oldalt amit mondtál, de én a 2007/08-as mezet keresem.
Ami a portugál meccset illeti az borzalom volt. Hátvédek nagyon gyengék voltak, de a középpálya is. Nem tudták a labdát megtartani. Nihat pedig kevés labdát kapott. Sajnos ennyivel jobbak a portugálok. Svájc ellen muszáj lesz nyerni. Bár nagyon nehéz lesz.

by Galatafan

2008. június 9. 0:41:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Tesekkürler a jókívánságot GalataFan,találtam 2007/08-as Galatasaray mezt,csak egy gond van vele: a fekete színű változat. Gondolom a piros-sárga kellene. Mindenesetre a Vaterán árulják: http://www.vatera.hu/uj_adidas_galatasaray_mez_72316973.html
Én egyébként Angliából rendeltem magamnak a neten Beşiktaş mezt. Minden teljesen rendben volt,szépen ideért,és odaadták 8 ezer forintért. Az üzlet neve: Subside Sports. Oldal:http://www.subsidesports.com
Most éppen le van fogyva nekik a 2007/08,de volt már nekik az idén.
Tornádót akarok Svájc ellen!!!
Haydi Türkiye!!!

2008. június 9. 23:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bocs, hogy csak most tértem vissza a blogra. A meccsek mellett egyszerűen nem marad időm (vagy inkább erőm) élni. Most éppen a ESP - RUS után vagyunk pár perccel. Ez a meccs példa a milli takimnak: gyorsan, határozottan, gólratörően kell játszani. (Könnyű mondani.) A portugálok ellen nagy csalódás volt a csapat. Tuncay nagyon gyenge volt, de ki is vették a játékból. Ha hozzá került a labda, azonnal hárman zárták le a területet körülötte. Szerintem ez alap eleme volt a luzitán taktikának. A többi török középpályás küzdő típus, de nem képesek meglepő húzásokra.
Emellett Scolari tudta (várta), hogy C. Ronaldóra legalább kettesével ugranak majd a védők. Így a feléje kilépő második ember helyén befuthattak a legtöbb veszélyt jelentő emberek. A másik sikeres taktikai elemet ebben láttam. Szóval Scolari - Fatih Terim 1-0. A második gólt a gyorsabb portugál játék, és a megbízhatóbb védekezésük hozta meg.
Most már kockáztatni kell, holnap Svájc ellen csak a győzelem elfogadható (nekik is ugyanez a kotta). Szerintem ez lesz a nehezebb meccs a következő kettőből. A csehek az első fordulóbeli győzelem ellenére nem látszanak nagyon acélosnak.
Törökországban az első vereség után nagy a csend, csak a sportkommentátorok okoskodnak, zajonganak.
Ali Baba

2008. június 10. 20:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Isviçre-Türkiye 1-2!!! TÜRKIYE! Őrjöngök! TÜRKIYE!! Tombolok! TÜRKIYE!!! Jajjjhh, çocuklar,de nagyon nehéz volt! Sikerült,sikerült,lenyomtuk őket! Bosszút álltunk 2005-ért! Az a helyzet,hogy én soha nem fogok tudni olyan szakmai elemzéseket nyújtani,mint Ali Baba,mert én rajongó jellegű szurkoló vagyok,és inkább tombolok a meccsek alatt. Az I.félidőt nem tudom jellemezni. A legeslegjobban az esőt,és a vizes,tócsás pályát utálom,ez teljesen elveszi a kedvem. Azért egy valami: a védelem. Yakinnal ki a fenének kellett volna mennie,hogy ne unatkozzon ott egyedül a gól előtt? Megmondom őszintén,a szünetben elszállt a hitem. Nagyon rosszkedvűen süppedtem a fotelba. Aztán az öltőzőben Fatih csinálhatott valamit. És ez már bő fél éven belül a második nagy talpraállítása volt,hiszen megtette ugyanezt novemberben Norvégiában is. Semih tényleg úgy kellett,mint egy falat kenyér. Csodagólt fejelt,nem hiába,egy gólkirálytól ezt várjuk! Nagyszerű csere volt! Szerintem a második félidőben a védelem is összeszedte megát. De ez megint nem Tuncay mérkőzése volt. Negyedórával a vége előtt megrémültem: talán csak nem döntetlenre akarunk játszani? De aztán: varázslatos extázis!!! ARDA! ARDA! ARDA! Amikor a vágta végén,a 16-os vonalán az ötös számú svájci játékos bedőlt a testcselének,már tudtam,hogy gól lesz! Pedig utána még tolt rajta,rákészült,de én már tudtam,hogy mit várhatunk tőle,hogy olyan megoldást választ a svájci fal előtt,amire nem lesznek felkészülve. Ott,egy villanásnyi idő alatt eszembe jutott minden,a Puskás-, Zidane-hasonlatok stb. És bevágta,és góól,góóól,góóóól! Győztünk,él az esély!
Volkan nagyon jó volt,most már feledtette,hogy micsoda blamája miatt kaptunk gól 2006-ban,Bergamoban,az olaszok ellen.
Csak így tovább,Milli Takim,küzdeni,küzdeni,mert sajnos vannak nálunk erősebb csapatok is az EB-n.
De szeretnék most bármelyik türk város utcáin lenni!
Borbicsek
EN BÜYÜK TÜRKIYE!!!

2008. június 11. 23:50:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Salam!

Az első félidőről nem írok, mert az nem ennek a rovatnak a témája..
Attól függetlenül, hogy ez Svájc volt és nem a portugálok, feljövőben lévőnek látom a Milli Takim formáját. Nihat is jobban mozgott, és Arda is formát ad a rendszernek.
Tuncaynál az az érzésem, mintha nem mozogna otthonosan ott ahol van. (akar, ez látszik, de nyögve-nyelős. Az ő igazi posztja picit más) A győzelemmel -a döntetlennel ellentétben- több legyet is ütött egyszerre a Milli Takim: 1.,hazájukban küldték haza a svájciakat (teljesen mindegy mit játszanak a portugálokkal, ettől nem függ a Milli Takim sorsa és a második helyes továbbjutási pozíciója), 2.,nem feltétlenül kell győzni a csehek ellen a rendes játékidőben (persze kell, még véletlenül sem szeretném látni, hogy x-re játszunk)3., az is eldőlt (bár nem közvetlenül ettől a meccstől), hogyha továbbjut a Milli Takim, akkor jönnek át Bécsbe. (amit addig szerintem korrigálni kell: a védelem ritka (de annál nagyobb) kihagyásait 0-ra csökkenteni, és Tuncay-t optimális pozícióba helyezni. Picit a "párhuzamos" csoportunkról: a horvátokat szeretném az első helyre.
Laci

2008. június 12. 11:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

TÜÜÜÜRKIYEEEEEEEEEEEE!!!!!!

Igen, Igen, Megcsináltuk!

Még tegnap este akartam írni, de nem voltam olyan állapotban... :))
A fél liter Bacardi plussz a bor megtette hatását, nem sokat aludtam éjszaka... :)
Még jó h nem volt itthon raki..xD


Ráadásul nem kicsit berekedtem, végig ordítottam a meccset, az első félidőben főleg a 3 török származású svájcival és a bíróval foglalkoztam, inkább nem idézem hogy hogyan :)
Persze 3 percenként ment az laylaylalayyy haaa TÜRKIYEEE az egész meccsen át. SEMIH GÓLJA után már csak ünnepeltem, éreztem, hogy meglesz minimum az 1 pont, amikor mindenki elkönyvelte akkor pedig jött ARDAAAAAA . Soha életemben nem voltam még ilyen boldog 1 Galata játékos gólja után, ez a srác tényleg nagyon tud. Nagyon fényes karrier várhat rá, a képességei alapján a legszűkebb világelithez tartozik.

Svájcban nyertünk és megmutattuk, hogy egyenlő feltételek mellett melyik is a jobb csapat.

MÁS:

De nyerni fogunk, aztán jöhet a németek elleni negyeddöntő Bécsben!
Ha összejön a párosítás arra a meccsre biztosan kimegyek! Már csak a hangulat miatt is.
Eladó jegyet is kínáltak rá, 180 000-ért, ha lett volna pénzem biztosan megvettem volna. De az sajna most csak álom maradt.
De nagyon nagy élmény lenne csak a bécsi utcán nézni a meccset százezer törökkel eggyütt.

Valakit érdekelne még a túra?
A meccs 20.-án pénteken lenne (az A-csoport 2. helyezettje a B-csoport elsője ellen), aznap reggel amilyen korán csak lehet mennék, és valamikor szombaton jönnénk, éjszaka úgysem unatkoznánk, akárhogy alakulna a meccs.
Nem is lenne valami sokba, a jegy Pestről oda-vissza kijön 3-4 ezerből teljesen modern, új busszal. Plussz étel, ital.
Felejthetetlen élmény lenne!


FBCommandos

2008. június 12. 17:05:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Éppen egy peynires börekkel küszködöm és azon gondolkodom, hogy nem horvát - török meccs lesz-e az a nevezetes negyeddöntő? Persze FB Commandos, ettól még nem kapsz olcsóbban jegyet a szabadpiacon, mert továbbjutás esetén a török fanok tuti, hogy az égbe nyomják az árakat. De előbb még jönnek a csehek! Az NS azt írja, hogy a milli takim nem gyakorolta a büntetőket az utolsó edzésen. Majd biztosan kap Fatih Terim hideget - meleget a blogon, hogy milyen nagyképű. Én meg biztos vagyok benne, hogy gyakorolják a 11-es rúgásokat, de valahol ott, ahol más nem látja. Ugyanakkor a csehek edzésén meg száz török megfigyelő leste meg ugyanezt. A svájciak ellen nagyot küzdött a csapat és szerencséje is volt. Most jön vissza az, hogy a török bajnokikon mindenki 100 percig hajt és nagyon sok meccs dől el a 90. perc után (GS, FB, Baesiktas!). Semih egyszerűen ilyen, beáll és rúg vagy fejel egy gólt. Arda pedig igazi török oroszlán, a haláláig küzd.
Két gyengébb teljesítmény után Tuncaynak végre kijöhet a lépés, és akkor bajban lehetnek a csehek. Az egész csapatnak nagy alázattal, kis arccal kell kifutnia a pályára. Csak a labdára, a focira szabad figyelni, semmi színpadi produkció, semmi vadulás és akkor sikerülhet megőrjíteni vagy 80 millió törököt és török szimpatizánst a világon.
Ali Baba

2008. június 15. 12:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Ma este,a csehek ellen a 110%-os erőbedobáson túl rendkívüli fegyelemre és hihetetlen összpontosításra,koncentrálásra lesz szükség. És persze jöjjön elő a török virtus (jó értelemben)!
Borbicsek
En Büyük Türkiye,başka büyük yok!

2008. június 15. 15:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Allaaah, Allaaah..........

Te jó ég!!!!

Megcsináltuk!!!!!!!
Megcsináltuk!!!!!!!
Megcsináltuk!!!!!!!
Megcsináltuk!!!!!!!

Ez a mi csapatunk, piros és fehér ez a 2 szín minden másnál többet ér!!!!

Elképesztően boldog vagyok, utólag szégyellem is magam, hogy 0-2-nél feladtam, 1-2 után éreztem, hogy jön még itt türk gól, de az a 3.gól minden képzeleten túlment, ILYET CSAK MI TUDUNK!!!

AZ IGAZI FANATIZMUS, A TÖRÖK SZÍV GYŐZELME!!



Valaki jön Bécsbe?!

Péntek délelőtt tervezek menni és szombat délelőtt haza.
A program: 1 török étterem/kávezó meglátogatása, rakizás, ismerkedés, fényképezkedés a török kardesekkel, aztán valamelyik török étteremben vagy téren (ahol a legnagyobb a hangulat) a tüdőmet is kiordítva végig üvölteni a meccset és győzelembe hajszolni a srácokat!!
Ha továbbjutunk akkor ünneplés reggelig, ha nem akkor bánatukban iszunk és jövünk haza az első vonattal (óránként jár Bécs és Pest közt).

MINDENKI BÉCSBE!

Ali Baba élmény beszámolót kérünk az ünneplésről!
Amit a CNN Türkön láttam nagyon tetszett!

FBC

2008. június 16. 0:19:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!!!

Türkiye-Çek Cumhuriyeti 3-2!!! Őrjöngés! EN BÜYÜK TÜRKIYE! Fékevesztett tombolás! TÜRKIYE! Káosz a nappalinkban,a TV előtt! TÜRKLER! Destruktív rombolás a bútorok között! TÖRÖKÖK! Anarchia!
Szétszakad a világ,olyan meccs volt! Az I.félidőben a csehek teljesen beszorítottak,lenyomtak minket. Ennek nem is lehetett más a következménye,mint a vezető góljuk. Ugyanúgy mint Svájc ellen,a szünetben megint feladtam a reményt. Ezt őszintén bevallom. Egy valamiben lehetett csak bízni: Fatih Terim dörgedelmeiben. Nekem megvan DVD-n a 2000-es Galatasaray-Antalyaspor Török Kupa döntő szünetje,ahol látható-hallható,hogy mit művel az öltözőben. Azt hiszem az a részlet fel is van téve a másik blogra. Eszméletlenül szuggesztív egyéniség.
A II.félidőben úgy bekezdtünk,hogy az elképesztő! De megtört a lendület a kényszerű Emre G.-Emre A.cserével,és a második cseh góllal. A félidő közepén azt éreztem,hogy feladták a fiúk. És én sem tudom,hogy C.Kazim mit keres a válogatott közelében. De szerencsére Arda nem így gondolta,és a máris világsztár titán halálpontos lövésével visszajött a remény! 1-2! Aztán jött az a momentum,amikor Nihat egy éppen aktuális bénázása után nyugtatgatta Kazimot. Micsoda hidegvér,egy ilyen pillanatban-gondoltam akkor. Tényleg, a magárahagyatott Nihatnak eddig még igazán semmi sem jött be az EB-n,most már megérdemelné! És bejött! És bejött!! A vége előtt megnyerte a meccset! NI-HAT,NI-HAT!!! A „világ legjobb kapusa” is megérdemelte már,a BL döntő után most is veszített! Untam már,hogy mindig minden sikerült neki,tanulja csak meg ezt is! Volkan,te meg hogy lehetsz ilyen hülye barom? Mit tettél a csapatoddal?! Pedig mesésen védtél! Igaz,hogy a nagy rivális Galatasarayban játszik,nem bánom én,csak Arda el ne menjen Törökországból!
Most aztán hogy fogunk kiállni pénteken? De addig is ünnepeljünk! Ali Baba,én is kérek egy beszámolót,hogy mi volt Istanbulban az éjjel!
FBC,én két e-mail címedre is írtam levelet,és küldtem SMS-t is (Bécs!),de egyikre sem kaptam választ. Majd lehet,hogy írok az iwiwen.
Üdv: Borbicsek
TÜRKIYE! TÜRKIYE!! TÜRKIYE!!!

2008. június 16. 0:44:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Jajjj, pont most gondoltam erre, azóta másik mail címem van.

fbcommandos@gmail.com

Bocs, hogy eddig nem írtam.

A telefon számom is új, vagyis megvan a másik is, mindjárt meg is nézem :)))

2008. június 16. 1:13:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Én a második félidő első harmadában kikapcsoltam a tévét, de reménykedtem abban, hogy a törökök legalább még egy gólt azért szereznek. Én, amennyit értek a focihoz nőlétemre azt azért láttam, hogy a törökök sokban változtattak a játékstíluson a második félidőben.
Aztán reggel Apukám mondja, hogy győztek!
És nem hittem a fülemnek. GYŐZTEK!!
HURRÁ!
Gratulálok!

2008. június 16. 8:43:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Az EB legizgalmasabb, legdrámaibb, legkriminálisabb, legfantasztikusabb, leg-, leg-, utolsó 20 perce. Megint a hajrá! A többit viszont jobb elfelejteni. 74percig fetrengés, nyavajgás, a bíró szapulása, hisztizés (Fatih Terimmel az élen) jellemezte a Milli Takim fellépését. De végre Tuncay is jól játszott, még a gyenge első 75 percben is nagyon hajtott, és csak a focival foglalkozott.
A mérkőzés utáni ünneplést nem lehet leírni, részt kell vennni benne. Komoly tüzijátékok, autós felvonulások, zenés körtáncok, éneklő, ugráló, az örömtől félig ájult tömegek. Ma reggel több tv adón is félórákig néztem a tegnap esti-éjszakai felvételeket Erzerumtól, Trabzonon át Izmirig és Diyarbakirtól Ankarán és Isztambulon át Edirnéig, vagy 30 városból. Azért csak 30 helyszínről, mert a többi településen nem volt kinn TV stáb, vagy már nem akarták unalomig ismételni az énekeket, csatakiálltásokat. A góloknál, egyre nagyobb erővel, üvöltve robbant a hang a lakásokban és vágott ki az utcákra, terekre. A kivetítők előtt (Taksim, stb) az ismeretlenek össze - vissza ölelték, csókolták egymást. Hihetelen érzelmek szakadtak ki a törökökből tegnap este.
Ali Baba

2008. június 16. 17:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Csak gyorsan egy mondatot,mert feküdnöm kell lefelé. Péntek reggel indulunk FBCommandosékkal Bécsbe,a török-horvátra! Jegy nélkül persze. Tombolás az osztrák főváros utcáin a török fanatikusokkal! Szombaton délben érünk haza,utána nekem esküvő/lakodalom 16 órától,úgyhogy beszámoló tőlem leghamarabb vasárnap.
Borbicsek
EN BÜYÜK TÜRKIYE!!!

2008. június 19. 23:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Győztek a törökök!!!Uristen!!mekkora meccs volt gyerekek!az az utolsó hosszabítás..pfff...hát ez...ez komolyan csoda volt...eszméletlen mit műveltek a pályán...ó istenem bárcsak Isztambulban vagy Bécsben lehetnék hogy igazán megünnepelhessem ezt a hihetetlen győzelmet!...

2008. június 21. 0:30:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

En szimplan majdnem szivinfarktust kaptam!!!Micsoda meccs!!!Es micsoda gyozelem!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rüstü nagyon szepen vedett...annyira fel vagyok dobva,nem tudok elaludni.Atolelnem az egesz vilagot, es milyen jo lenne most unnepelni Torokben!!!!

Ani

2008. június 21. 0:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

90 perc török szenvedés, utána lassú ébredezés, a horvát gólnál ébredés, és azután győzelem! Semiiiiiiiiiih, ő már csak ilyen! És Rüstü is. A rendes szakaszban jött a szokásos kóválygása, de szerencséjére nem kapott gólt belőle a csapat. Azt hittem ezzel lenyugodott. De nem, a 119. percben elszaladt a semmibe a sarokzászló felé, a horvátok pedig köszönték szépen. A játék képe alapján akár azt is mondhatni, hogy megérdemelték a vezetést a négyzetrácsosok. Csakhogy a törökök hátrányban tudnak a legjobban focizni. Semiiiiiiiiiiih! A büntetőknél a sápadt horvátok már nem látták rendesen a kaput. A sárga laposok, a sérültek, és az eltíltott Volkan miatt jogos a kérdés: maradt még elég játékos, hogy a csapat kiálljon a németek ellen?
A török TV-n láttam, hogy a meccs után volt némi összecsapás Bécsben az utcán a horvátokkal. Borbicsek és FBC, remélem megusztátok! Milyen a bécsi döner?
Ali Baba

2008. június 21. 8:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Gunaydin,

meg hajnalban is petardak robbantak elöttünk es dudalo autok, eljenzö tömeg tette ismet feledhetetlenne a gyözelem ünnepleset. Antalyaban, a belvarosban meg sem lehetett mozdulni, de senki nem banta. Tudom, hogy Izmir, Istanbul hatvanyozottan elte at az öröm orait. Valoban, hosszu kinszenvedes utan Semih (draga SEMIH)kiegyenlitö golja, majd a 11-sek, fantasztikus volt. Mint annyiszor, megint egy feltamadasnak lehettünk tanui. Elkepesztö ez a csapat!!!
Haydi Türkiye!!!

2008. június 21. 9:00:00 CEST  
Blogger Zso said...

Sziasztok, ilyen meccsek után szeretném az elődöntőt nem otthon a tv előtt ülve követni. Nem tudjátok, hogy Miskolcon hol lehet a törökökkel, török rajongókkal együtt szorítani a csapatért?

2008. június 21. 23:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Tudtam, hogy sikerülni fog, és így is lett.

Fantasztikus volt Bécsben, 50 000 törökkel eggyüt nézni a meccset, utána következhetett az ünneplés hajnalig.

Az elődöntő alatt vagy éppen levegőben leszek útban Törökország felé, vagy a meccs kezdetére érkezek Antalyába.
1 biztos: a döntőbe jutást Antalyában fogom ünnepelni, mint ahogy a végső győzelmet is.

FBC

2008. június 22. 0:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

A szerencse szó az én szótáramban nem létezik. (a szerencsét senki sem tudja megindokolni, viszont azt, hogy egy csapat a 119.percben gólt kap, és nem törik össze, nem a vállát rángatja és biggyesztgeti a száját=pl. ma a hollandok, hanem nyomul előre, ami a csövön kifér és lecsap, ezt meg lehet indokolni: nincs lehetetlen!
Engedjétek meg, hogy megemlítsek valamit: az Eb legemberibb percei voltak, amikor a török játékosok a 11-esek után nem egyből magukat ünnepeltették, hanem percekig ott maradtak a kezdőkörben és az önkívületben zokogó horvát játékosokat vigasztalták, ölelték. Pontosan tudták, hogy mit kell tenniük még ezekben az eksztázisszerű pillanatokban is.
Ha jól számoltam, mostani állapot szerint 11 mezőnyjátékos és két kapus áll rendelkezésre. 1-2 felépülő azért nem ártana..
Jönnek a németek, akik lehet, hogy már nem fognak merni gólt rúgni, nehogy...
Laci

2008. június 22. 1:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhabalar!

Akkor jöjjön a beszámolóm a Meccsről! Egész életemre szóló élmény volt!
Tehát kezdjük! Pénteken reggel fél 8-kor indultam itthonról. 10 után értem Pestre,ahol átmentem a Keletibe és FBCommandos már várt rám a szintén török fanatikus édesapjával. 11.10-kor indult az express Viyanába. A szerelvényen csak mi hárman voltunk szurkolók. Nagyon türelmetlen voltam végig,az egész úton. Kiakasztott,hogy össz.6 órát kell utaznunk odáig. Az osztrákok komolyan vették az EB biztonságot. Már Győrben felszálltak az osztrák rendőrök,és ellenőrizték az utasokat. Megmondom őszintén,d.u.2 óra előtt még semmi jelét nem láttam Bécs elővárosaiban,hogy ma meccs lesz. Megérkeztünk a Westbahnhofra,leszálltunk,a peronoknál sehol senki. Lementünk a földszintre,a nagy váróterembe,na ott már énekelt és ugrált néhány tucat horvát,meg láttunk pár törököt is. A pályaudvaron egyébként majd minden csapat szurkolójából láttunk egyet-kettőt. Az első napirendi pont a csomagmegőrző volt. A pultos srác öltözetünket látva azonnal törökül kezdett velünk beszélni. Majd elismeréssel szólt arról,hogy magyarok vagyunk,és a törököknek szurkolunk. Elindultunk lefelé a főutcán. Fél 3-kor egyértelmű volt a horvát fölény. FBCommandos ismert egy príma török gyorséttermet a Mariahilfer strassén,ott ebédeltünk. A kiszolgáló pultos a török válogatott mezemre bökött. Én törökül mondtam neki,hogy a török válogatott csapat magyar szurkolói vagyunk. Erre a vendégsereg és az alkalmazottak tapsviharban törtek ki. Ez nagyon jó érzés volt! Ebéd után bementem a mosdóba,ahol egyedül voltam. Egyszer csak nyílt az ajtó,és belépett két horvát szurkoló. Persze azonnal haverok lettünk. Elővettem csekélyke horvát tudásomat és elmondtam ,hogy merre jártam már Hirvatistanban. Erre szólt az egyikük,hogy várjak egy kicsit,elővette a kameráját,és videóra vette,amit mondtam. El szeretném mondani,hogy a nap folyamán egy fél rossz pillantást nem tapasztaltam a két tábor között!! Kaja után sétáltunk tovább,egész sok spanyol szurkolóval találkoztunk,akik már a vasárnapi meccsre jöttek,ők jó fejek voltak. Volt még sok időnk,elhatároztuk,hogy szétválunk,mivel különbözőek voltak a vásárlási szándékaink. Meg akartam venni a török válogatott piros,2008-as mezét. Az út egyik oldalán volt egy mezbolt,de ott csak Hamit volt a felirat,azért már ne egy Bayern München játékos legyen a hátamon. A másik oldalon lévő boltban megvettem a kisfiamnak az EB plüss osztrák kabalaállatát,valamint volt piros mez,ennek Nihat volt a hátán,na ez már jó lett,ő úgy is a Beşiktaşban játszott,amíg otthon volt. Persze hamisítvány,de nem baj,úgy az olcsó.
5 és 6 óra között eldöntöttük,hogy nem megyünk el a stadionhoz,messze is van,meg minek? Elindultunk a FanZone felé. A múzeum mellet a füvön pihentek a szurkolók,ekkor még mindig sokkal többen voltak a horvátok. Gondolkodtam,hogy hogy lesz ebből török fölény? Leültünk öt török szurkoló mellé,velük beszélgettünk,amikor odajött hozzánk 6 horvát. Jó arcok voltak,azonnal kapásból elsorolták,hogy a török csapatból ki melyik klubban játszik. Közben mellettünk készítette a CNN a koraesti bevezető tudósítását. Ezután az öt török elköszönt tőlünk,mentek a stadionba,mert volt jegyük. Asszem fél 7 körül döntöttünk úgy,hogy bemegyünk a FanZoneba. FBC még odakint ügyesen eldugta a piát,hogy legyen mire rájárni. Az átvizsgálás,motozás nagyon szigorú volt. Kidobatták velem a félig kiürült ásványvizes üveget,mert pet palackot sem szabad bevinni. Ez a FanZone szuper egy hely! 1,2 km hosszú,utcákat,tereket foglal magába. Bent már nagyon jó hangulat volt. És végre itt már nagyon sok török. A két végén van két kapu,és-bár eleinte vegyesen voltunk-,de a meccs kezdetre valahogy úgy alakult,hogy az 1.kapunál (itt voltunk mi) gyűltek össze a törökök,a 2.-nél meg a horvátok. Egy órával előtte még persze nálunk is sok horvát volt,de a kezdésig jobbnak látták elslisszolni. Azért először végigjártuk az egész FanZone-t,láttunk egy török hastáncosnőt,meg volt összesen 9 kivetítő. Most is kíváncsi voltam,hogy milyen mezekben vannak a török szurkolók. Mert tavalyelőtt Pesten rengetegen voltak klubmezben. Mostanra azért több,mint 90%-uk a válogatott piros és fehér mezeit viselte. A fennmaradó részt természetesen a 3 istambuli nagy (BJK,GS,FB) mezei tették ki,valamint a kijövetelnél láttam három Bursaspor mezest,valamint két Trabzonspor mezt,illetve egy-egy Konyaspor és Kayserispor mezest. A meccs kezdetére tömény török uralom vált a mi felünkön,és tényleg mi lettünk többen!
A meccset szakmailag nem elemezném,mert Ali Baba ezt klasszabul meg tudja csinálni nálam. Csak annyit,hogy előzetesen nagyon féltettem az ezer sebből vérző Milli Takimot a horvátoktól. Ezt a rengeteg hiányzót csak egyféleképpen lehetett ellensúlyozni: megfelelő taktika. Ezt szerintem sikerült is megtalálnia Fatihnak. A csapat pedig fegyelmezetten,nagyon koncentrálva be is tartotta a taktikát. Nekem tetszett a teljesítmény! A támadójáték volt gyenge a 90 perc során,de a hosszabbításban már megfelelt.
Szóval a kezdés előtt már ment a zászlólengetés,ugrálás,szurkolás. Végig is tomboltuk a félidőt. A szünet viszont brutál durva lett. A tömeg egyik fele elindult a büfé felé,az ottaniak meg közelebb akartak jönni a kivetítőhöz. Elképesztő húsdaráló alakult ki,az egymással teljesen ellentétes mozgás miatt. Én is kijjebb akartam jönni,de a bal karom egész egyszerűen nem akart utánam jönni,beszorult két ember közé. Belebírkoztam magam egy olyan áramlatba,ami oldalra, a WC-k felé tartott,onnan rosszabb szögben lehetett látni,de mit bántam én. Így természetesen elvesztettük egymást FBC-ékkel. A II.félidőben meg tőlem 25 cm-re tört ki egy verekedés. Mi,semlegesek gyorsan szét tudtunk spriccelni. Annyit értettem belőle,hogy nő miatt történt a dolog. A hátrébb állók meg kiabáltak a leghátul lévő osztrák rendőröknek,akik gyorsan odaértek,és kivezették a vérző arcút a tömegből.
És most személyes síkra kell terelnem a beszámolót. A svájciak ellen feladtam,és egykedvűen hátradőltem a fotelben a II.félidő közepén,mert kishitű voltam. A csehek ellen feladtam,és egykedvűen hátradőltem a fotelben a szünetben,mert kishitű voltam. És most megint,mert nem tanultam... De meg is érdemlem! Szóval bekaptuk azt a banális gólt. Hogy mentegessem magam,én még a lassítást meg akartam várni,hogy mit csinált ott Rüştü pontosan,de az előttem és a kijárat között álló törökök mindegyike,-amint elérte a labda a hálót-azonnal sarkon fordult,és elindult kifelé. És hát sajnos őket látva én is ezt tettem. Az osztrák rendezők futottak mellettünk,hogy minket megelőzve kinyithassák az exit kapukat,hogy szabad utat biztosítsanak a gyorsan távozni kívánó tömegnek. Már sokszázan kint voltunk a Zone-ból a Lichtenfelsgassén,amikor akkora üvöltés,amekkorát még az életemben nem hallottam! GÓÓÓL!!! Mindenki megdermedt,megállt a lába a levegőben,rámeredt a mellette állóra,és 1 másodperc múlva mindnyájan sikítva,mint az áradó tenger,rohantunk vissza a zónába,a kijáratokon át befelé! Bent a forrongó katlan fogadott! Őrjöngés tetőfokon! A hülye rendezők ekkorra már elkapcsoltak a helyszínről,és nem tudtam megnézni az ismétlésben Semih gólját. A 11-esek előtt már nyugodt voltam. Tudtam ugyanis,hogy nincs a világon olyan csapat,amely egy ilyen lélektani hátrányt elviselne. A büntetőket már összeölelkezve tombolhattam végig a türk kardeşekkel. Miután nyertünk,azonnal mindenki ki az utcára,és pár méterre a kijárattól már össze is álltak a társaságok a körtánchoz,és rögvest előkerültek a dobok,indult az éjszaka. Nem maradtam ott,hanem elmentem a metróállomás lejáratához,és azt láttam,hogy a taraftarok felmásztak a buszmegálló várók tetejére,és ott tomboltak tovább. A rohamrendőrök teljesen elállták keresztben a Mariahilfert,ott nem lehetett ünnepelni. Egy mellékutcába nyomult be a tömeg,én is mentem velük,bár fogalmam sem volt,hogy hova. Csak mentünk,mentünk felfelé aztán egyszer csak elkezdtek sokasodni az olyan cégtáblák,mint a Bursa Textil, Istanbul Textilien, Trabzon Ekmegi és a Gaziantep Teppich. Hoppá a török negyedbe jöttünk,ide is mindig vágytam! Egy kicsike téren őrjöngtünk,ahol két TV stáb is forgatott. Ekkor hívott FBC,de egyetlen szót sem értettem belőle,csak mondtam,hogy elindulok velük szemben,hogy találkozhassunk. Egy sarkon rossz irányba fordultam,de jó helyre jutottam,mert pont oda érkezett meg a stadionból jövők autókonvoja. Valahonnan előkerült egy kamion gépes része is,annak olyan dudája volt,mint egy hajókürt. Persze folyamatosan nyomták. Egy saroknyival előrébb mentem,ott még érdekesebb volt a helyzet. Két arkadaş az állványos dobjait letette a zebrára,és ott verték! Természetesen forgalom sehova. Többen önkívületben táncoltak a kereszteződésben. Volt olyan,aki levetette a cipőjét és a zokniját,és mezítláb nyomta a dance-et az aszfalton. Volt egy férfi,aki minden autót leállított,hanyatt megdőlve, homorítva
ráfeküdt a motorháztetőre,és azon csúszva,jobbra-balra végigtáncolta azt. Visszamentem a kamionhoz és láttam,hogy hoztak előre egy hatalmas,széles török zászlót. Befedte az utat. Szerencsére nekem is jutott hely a bal oldalán,és én is vihettem a zászlót. A vezető egy félmeztelen,kopasz fickó volt,akinek a koponyájára minden oldalról ráfestették nagyban a török lobogót. Minden nagy,2x2-es útkereszteződésben megálltunk,leállítottuk a forgalmat énekeltünk,üvöltöttünk,leguggoltunk és ollézva egyszerre felálltunk a zászlóval. Ekkorra rendeződött úgy a felállás,hogy az egész ünneplő autókonvojt mi vezettük a nagy zászlóval,ellőttünk nem volt senki. Mögöttünk lépésben haladt a zászlózó,dudáló kocsikaraván. Büszke voltam,hogy az egész menetnek én is a felvezetői közé tartozhattam! Minden kereszteződésben ugynezt csináltuk,leállítottuk a forgalmat és éneklés a büyük lobogóval. Ezután az eddigieknél sokkal nagyobb és forgalmasabb kereszteződéshez értünk. A “főnök” itt azt mondta,hogy most szépen.óvatosan letesszük a zászlót a földre,és akkor : Istiklal Marşi! És ott,megbénítva a forgalmat elénekeltük a Himnuzt! Katartikus volt! A következő csomópontnál egyszercsak azt éreztem,hogy valaki a hátamra ugrik,és a nyakamnál fogva húz lefelé,és közben rekedtségtől sipító hangom próbálja üvölteni a fülembe,hogy Şampiyon Türkiye!! FBC apukája volt,aki épp oly fanatikus török drukker,mint mi vagyunk. Még az első félidő után vesztettük el egymást! Ők is el akartak jönni a horvát gól után,de az óriási tömegben csak 10 métert bírtak haladni,ezért látták Semih gólját. A szerencsések! Végre együtt ünnepelhettünk tovább! Megintcsak olyan részen haladtunk,ahol laktak törökök is,akik a közeledtünkre kijöttek az erkélyre és fentről lengették a zászlót,mi meg kiabáltunk nekik felfelé. A következő épületben ,az egyik ablakból kihajolt egy férfi,a pólóján egy nagy kék-fehér görög zászló volt,és alatta pedig nagy betűkkel a Hellas felirat. Úgy tapsolt meg integetett,hogy majd ki esett az ablakból,őt nagyon hangosan megéljeneztük. Aztán utolértünk egy személyautót,melynek a lehúzott ablakából egy bosnyák nemzeti lobogót lengették kifelé. Amikor az autó fölé értünk a óriászászlónkkal,kiszállt belőle egy bosnyák válogatott mezt viselő középkorú férfi,elkapta az egyikünk hátáról lelógó török zászló szélét,és sírva csókolgatta rajta a fehér félholdat! Ezután percekig Bosznia-Hercegovinát éltettük. Már fogalmam sem volt,hogy hol vagyunk. Szerintem olyan 4 km-t mehettünk. 3 órakor szóltak FBC-ék,hogy nem kellene-e kiszállnunk a menetből? Kedvem még nagyon lett volna az ünnepléshez,de egyetértettem velük,elmondhatatlanul fáradt voltam! Akkor már 13 órája voltunk talpon. Fél négyker találtunk egy török gyorséttermet,előtte a járdán kint táncoltak a kardeşler. Bent az alkalmazott fehér kötény helyett török zászlóba volt burkolózva. ¾ 4-kor már beleöntöttem a vodkát a Red Bullba,hogy bírjam valahogy a továbbiakat. Egyet biztosan tudtunk: az állomásra nem fogunk gyalog vissza menni. Fogtunk egy taxit,és útközben láttuk,hogy milyen rettentő messzire eljöttünk. Az állomás mellett még egy kajálás. Erre jócskán kihalt volt minden már hajnalban. A széles út másik oldalán láttunk 3 drukkert,velük lebonyolítottunk még egy “Kirmizi-beyaz” és egy “En Büyük-Türkiye” felelgetős skandálást. Klasszul visszhangzott a hangunk a kihalt téren. Jött két részeg osztrák drukker,hangosan éltették Österreicheit-a kiesésük ellenére is. Fél 5-kor világosodott és felszálltunk a vonatra. Jött velünk még négy pesti török drukker is. Próbáltunk aludni Pestig,nekem nem sikerült. Átszállás után a hazatartó vonaton bírtam aludni kb. 20 percet és kész. 11.45-kor értem a lakásba,a feleségem bekapcsolta a déli híradót az m1-en, és döbbentem láttam,hogy Bécsben a meccs után verekedés volt a törökök és a horvátok között,erről itthon halottam először. Ez szerintem úgy fordulhatott elő,hogy a 2. kapunál kijövő drukkerek eléggé vegyesen voltak,mert az 1.-nél csak a sok tízezer török jött ki,velem együtt.
Ali Baba,tudom,hogy nagy égés,de 3 török gyorsétteremben is voltunk,de mindenhol pizzát ettünk döner helyett. Eszméletlen finomra csinálják a törökök!

SZÓVAL ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNY VOLT,SOHA NEM FELEJTEM EL EZT A NAPOT!!! NAGYON MEGÉRTE KIMENNI!

Üdvözlök minden türk taraftart:

Borbicsek

En Büyük Türkiye,başka büyük yok!

2008. június 22. 12:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Borbicsek!
Köszönjük a fantasztikus beszámolót. Tényleg megérte elmennetek Bécsbe.(A török pizza pedig azért olyan jó, mert pidésen készítik. Én már 5 éve nem eszem pizzát, de pidét annál gyakrabban.) FBC az Akdeniz partján is számíthatsz meglepetésekre. Az egyik magyar barátomat, aki kivetítőn nézte törökökkel együtt a meccset, a győzelem után néhány örömükben tucatnyian szájon csókolták (férfiak). Most azon hezitál csináltasson-e hepatítisz tesztet. Elődöntő: A Nihat sérüléséről érkezett rossz hír tovább csökkenti a bevethető játékosok számát. Lehet, hogy lesz 11 kezdő, de cserének már csak a tartalék kapust, vagy valamelyik sérültet lehet benevezni.
Ali Baba

2008. június 22. 14:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Összejött egy kissé értelmetlen mondat az előző írásban. Ezért nem szabad a szöveget utólag átalakítani, vagy érdemes előre World-ben megírni. Szóval helyesen: ...a győzelem után örömükben néhány tucatnyian...
Bocs.
Ali Baba

2008. június 22. 14:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Üdv.

Tudtok olyan helyeket Pesten, ahol holnap kivetítőn, tv-n lehetne meccset nézni törökökkel? (étterem, bármi)
Köszi

2008. június 24. 13:05:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Café Kara,Budapest,Andrássy út 130.
Tel.: 269-4135.
Borbicsek
TÜRKIYE!!!!

2008. június 24. 23:23:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ve büyük gün geldi, yillardir beklenen gün geldi...
YOLUNUZ ACIK OLSUN COCUKLAR!!!

Itt a nagy nap! Harcra fel!

TÁMAADÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁSS!!!

Haydi Türkiyem!!!

_______________

A sors íroniája, hogy életem eddigi legfontosabb meccsét nem vagy csak részben láthatom. Az benne a pláne, hogy épp Türkiyeébe indulok. Máshova esküszöm el sem mennék, ismét Bécs felé venném az irányt.
Elvileg 6-kor indul a gépünk Antalyába, bő 2 órás, mire tv közelben leszek legeslegjobb esetben is félidő közepe. Ahogy megérztem a 3-4 raki alap dolog, elő a török zászlóval és mindenki:

1
2
3
Türkiyeee
Türkiyeeeeeeeeee

laylaylaylaylaaaaaaayyy

haaaa Türkiyeeeeeeee!!!!!

Ha döntőbe jutunk akkor eggyüt mulatok a Holddal a Napba, micsoda éjszaka lesz.

HERSEY VATAN ICIN!!

FBCommandos

2008. június 25. 0:27:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

almanya-Türkiye 3-2. A majdnem lehetetlen… Így ítéltem meg az esélyeinket a mai meccs előtt. Aztán Fatih fiai belekapaszkodtak a „majdnem” szóba. Mert ugye a 9 hiányzó a kezdőből,a mindig erős-és számomra mindig ellenszenves-németek játékereje stb. És attól el lehetett érzékenyülni,ahogy ezek a kirmizi mezes drága fiúk játszottak az I.félidőben! Az életben most éreztem először valóságnak a frázist: „Mindig azok a legjobbak,akik éppen a válogatottban játszanak”. Csodások voltunk! Kazimot most tényleg dícsérni tudom,Hamit rég játszott ennyire jól,a gyakorlatlan Ayhan,a remek Hakan B.,a kiemelkedő Ugur,Semih mindig gólt lő és így tovább…és így tovább. Még jó,hogy a németek nem mutattak semmit abból,ami miatt félelmetesek,önmagukhoz képest sehol sem voltak. A II. félidőben nem tudom,hogy tanácstalanok voltunk,vagy csak a döntetlenre játszottunk,de annyira már nem volt süper a játék. Nem tudom,hogy milyen gólt kaphatott Rüstü,de lehet,hogy jobb is? A vége pedig a legbrutálisabb dráma.
Hősies csapatunk a gyönyörű 3.helyet szerezte meg az EB-n.
Borbicsek
Nálam egy életre: TÜRKIYE,her zaman!!!

(Függetlenül a vereségtől,ha nem lenne most Antalyában,110%,hogy megint kimentünk volna FBC-vel Viyanába)!

2008. június 25. 23:35:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Micsoda búcsú! Micsoda fantasztikus bronzérem! Türkiye bebizonyította, hogy labdarúgói mentálisan szuperek. A belül talán túl magabiztos alemanok ellen az első félidőben a csapat az EB-n eddigi legjobb játékát nyújtotta. Az általam a múltban sokat kritizált Kazim, a mindig kedvenceim közé tartozó Ugur, a gólvágó Semih, a szürke, de nagyon hasznos Mehmet Aurelio, Hakan Balta, Gökhan Zan, a csúcs Sabri, az eddigi várólistások, mind - mind várakozáson felül teljesítettek. A második félidőben talán már fizikailag nem bírták a rengeteg rohanást, valamennyire ki is egyenlítődött a játék. Ehhez jött az addig jó Rüstü sajnos évek óta elmaradhatatlan hibája. Mint egy túlkoros nyolcadikos kapus az iskolai bajnokságon, olyan magabiztosan szaladt ki egy beadásra vagy két méterrel Klose mögé. Pedig szívesen megnéztem volna egy büntetőpárbajt. A török csapat végig szimpatikusan játszott, a korábbinál kevesebbet szabálytalankodtak, és hiszti szinte nem is volt (szemben mondjuk a mezőny legrosszabja címre pályázó Ballackkal, aki sunyin rugdosott és látványosan fetrengett, nem véletlen, hogy az aktív labdarúgók közössége - elsősorban azok, akik közelről is ismerik - a világ egyik legnagyobb arcú és legellenszenvesebb játékosának tartják).
Isztambul a korábbiaknál csendesebben ünnepelve búcsúztatta a csapatot. Taps, egy kis éneklés, autós felvonulás, zászlólengetés buzdítással, de ez is hamar befejeződött. Én a Boszporuszon egy hajó felső fedélzetén, a csillagos ég alatt, törökökkel együtt néztem az összecsapást. Elötte tökéletes, elegáns török vacsora rakival, Efes-szel, autentikus török dalok gitárkísérettel élőben, szóval jól sikerült a ráhangolás. Szurkolótársaim hangosan buzdították a milli takimot, minden jó megmozdulást viharos tapssal köszöntek meg. Tárgyilagosan megállapították, hogy Sabri elcsapta a 16-os vonalán Lahmot, és a végén mindenféle kitörés nélkül elfogadták a vereséget, sőt még egy nagy buzdítással, tapssal köszöntötték is a bronzérmes csapatot. A Boszporusz is gyönyörű volt, csak sajnos a hold nem jött fel. FBCommandos, lehet, hogy ez hiányzott?
Ali Baba

2008. június 26. 8:51:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!
Nyugalom van bennem. Így lehet távozni egy Eb-ről. Vagyis, csakis így lehet. Van 13-14 játékos, akikre bizton lehet építeni a jövőben. Remélem minél kevesebben mennek el nyugati(olasz, spanyol, francia) klubokba. (ez külön kérésem, bár 2-3 játékosnál ez lehetetlennek tűnik) sokat mondó, hogy azok a barátaim, akik a törököket még továbbjutónak sem írták (saját házi tippjátékunkban), a tegnapi meccs után is egyenletes csöndben vannak (elismerés). Hát, így állunk...
Laci

2008. június 26. 10:28:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Egy megjegyzést szeretnék még tenni az EB elődöntőhöz, mégpedig az itt, TR-ben megjelent meccs statisztikát.
Gól: DE 3, TR 2;
Lövés: DE 9, TR 20!
Kapura ment lövés: DE 3!, TR 11!;
Szöglet: DE 2, TR 8;
Szabálytalanság: DE 14, TR 15;
Labdabirtoklás: DE 46%, TR 54%.
Linekkert idézhetnénk: " A labdarúgás egy olyan sport, amit 22ember játszik 90 percig, és a végén mindig a németek győznek."

Még 2 nap, és vége az EB varázsnak. TR-ben az emúlt évekhez hasonló módon az átigazolási piacon százával röpködnek a nevek. Az FB-vel kapcsolatban csak a legutóbbiak: Kezman moszkvai csapathoz, M.Aurelio a Dep. la Coruna-hoz megy, Kazimért küzd a Hull City. Az edző Aragones lesz, Guiza is aláírt két évre. Emre Belezoglu érkezéséről korábban írtam. De inkább hagyjuk a többit, azt mondom, várjuk meg az átigazolási időszak végét!

2008. június 27. 16:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bocs, ne írtam alá az előző kommentet:
Ali Baba (voltam)

2008. június 27. 16:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

BL selejtező: FB - MTK!!!
Mindenkit várok július 30-án Kadiköyben a FB stadionban!
Ali Baba

2008. július 1. 13:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Köszönjük sevgili Ali Baba,de én majd augusztus 5.-én tudok menni Újpestre a visszavágóra. Csak hogy lesz jegyünk a kék-sárga szektorba,az lesz még a tortúra.
Allaha ismarladik:
Borbicsek

2008. július 1. 19:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Szegény Hasan Dogan! Mindössze 52 évesen távozni... Allah nyugosztalja...

Intertotó Kupa:
OFK Grbalj-Sivasspor 2-2. Igaz,hogy idegenben volt a meccs,de azért elég vékonyka ez a döntetlen a montenegrói csapat ellen. Na majd otthon!

A Beşiktaş új szerzeményei: Ali Kuçik, Ethem Yilmaz, Bülent Uzun, Anthony Seric, Ayhan Tuna, Tomas Sivok

Hoşça kal:
Borbicsek

2008. július 7. 14:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Intertotó Kupa: Sivasspor-OFK Grbalj 1-0. Ezzel nagy nehezen a mieink jutottak tovább.
Siyah-beyaz csapatom előkészületi mérkőzései:
Salzburg II.- Beşiktaş 0-2; St.Johann (osztrák 3.o.)- Beşiktaş 0-4; Bochum-Besiktas 2-3.
A Kanaryalar előkészületi mérkőzése:
Swindon Town (angol 3.o.)- Fenerbahçe 1-1.
A Cim Bom Bom előkészületi mérkőzése:
Homberg (német 5.o.)-Galatasaray 0-2.

Iyi geceler: Borbicsek

2008. július 13. 23:05:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

Olyan hírek jutottak el hozzám, amik arról szólnak, hogy a világ legegyedibb szurkolói csoportja, a CARSI befejezte működését.
Részleteket nem tudok, csak egy sajtótájékoztató anyagából szűrtem ezt le. Aki tud bővebbet, írjon.
De én is próbálok utánajárni.
Laci

2008. július 18. 13:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Méghogy a Çarşi nincs többé?!?! Ez gyászhír!!! Remélem nem bizonyul igaznak! Dehát mi történhetett? 1982 óta működtek pedig,100%-os erőbedobással.

Karakartal előkészületi meccs:
Beşiktaş-Steaua Bukarest 0-1.
Kanaryalar előkészületi meccs:
Fenerbahçe-Sparta Prága 0-0.
Aslanlar előkészületi meccs:
Paderborn (német 3.o.)-Galatasaray 1-1.

Ez finoman szólva is elég katasztrófa…

Borbicsek

2008. július 18. 23:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam!

A CARSI működésének megszűnése mögött, úgy látszik, hogy a CARSI és a klub közötti ellentét áll. (persze egy nyilvános ok mögött nyilván más dolgok is meghúzódhatnak: Sinan Engin ügy, a CARSI nyílt és erőteljes véleményalkotó-formáló szerepe, stb..)
Alen Markaryan, a CARSI vezetője konkrét okokról nem szólt.
A nagy szurkolói csoportok általában folytonossággal működnek, tehát mindig kitermelődnek a vezetőik, irányítóik az évek-évtizedek során. Ebben az esetben nem tudom, hogy Alen Markaryan miért vágta el ezt a természetes folyamatot. (állítólag eléggé inzultus jellegű volt maga a bejelentés is, ugyanis többen a CARSI-ból keményen ellenzik a döntést.)
Ez van.. (egyelőre)
Laci

2008. július 19. 17:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ez a Sivas (még) nem az a Sivas, amely a tavalyi szezonban a bajnoki címért végig versenyben tudott maradni. Intertoto (UEFA) kupa mérkőzésen: Sivas - Braga 0-2. Lassú, körülményes, erölködő, török csapat, a lehetőségekkel jól élő portugálok. Éppen azok mondtak csődöt, akiktől a jó játékot várták a szurkolók, Volkan a kapuban, Musa a középpályán, Mehmet és Balili a csatársorban. Rossz volt nézni a szenvedésüket. Lehet, hogy a legkeményebb alapozásból próbáltak Braga verést elérni? A portugáliai visszavágóra szinte semmi esély sem maradt.
Ali Baba

2008. július 21. 12:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Érdeklődve és szomorúan várom a híreket a Çarşiról. Én sajnos nem tudom,hogy mit jelent a Sinan Engin ügy(nem ártana valamelyest tudni törökül vagy angolul).
Tényleg rettenetes ez a Sivasspor Intertotó szereplés!
Edzőmeccsek:
Galatasaray-Lokomotív Szófia 1-1.
Fenerbahçe-Ceske Budejovice 1-1.
Hallottátok,hogy a frissen visszajutott Antalyaspor esetleg vinné a győri Bajzát Pétert?
Üdv: Borbicsek
Haydi Beşiktaş!

2008. július 22. 17:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bajzát Péterről TR-ben egyelőre semmi hír, én is a magyar sajtóban olvastam róla. Az Antalyaspor még nem igazolt külföldit, de szerintem biztosan fog, és akár a Péter is lehet álmaik vágya.
Az FB tegnap 2-1-re verte Lucescu csapatát (Sahtor Donyeck) az MTK elleni összecsapás felkészülési mérkőzésén. Én is kimentem a stadionba. A kezdő csapat (kétcsatáros) egész jó, amíg ők voltak a pályán 2-0-ra mentek. A sok cserétől (Önder, Ali Bilgin, Gürhan, Maldonado, Kezman, Burak) kicsit szétestek és az ukránok akkor tudtak szépíteni. Roby Carlos lefelé lógott ki a csapatból, de nagyon. A kezdő összeállítás a következő volt (szerintem így kezdenek a jövő héten az MTK ellen is): Volkan - Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos - Selcuk - Kazim, Ugur Boral - Alex - Semih, Güiza.
Gólok: Semih, Güiza
Elkészült a bajnokság sorsolása. Újdonság, hogy a GB Oftas név eltünt, az új nevük Hacettepe. A 3 nagy között az első nagy rangadó a 10. fordulóban lesz (FB - GS), majd három fordulóval később FB - BJK, újabb három forduló múlva pedig GS - BJK.
Ali Baba

2008. július 24. 12:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A Sivasspor sajnos kiesett. A hazai vereség után Bragában is kikaptak ezúttal 3:0-ra.
Valaki nem tud valami boltot München közelébe ahol lehet valamilyen Galatasaray-os mezet, sálat kapni, már néztem a neten csak még nem találtam semmit.
GalataFan

2008. július 27. 1:50:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

68 török sportoló utazik a Pekingi Olimpiára (beleértve a paralimpiát is). 15 érmet remélnek, elsősorban súlyemelésben, bírkozásba, atlétikában és az utóbbi években egyre eredményesebb tekvandóban.
Ali Baba

2008. július 28. 8:51:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Hát emellett nem lehet elmenni szó nélkül! Fener-MTK 2-0,de hogy? Ilyen állójátékot bemutatni,hazai közönség előtt! Egy kategóriákkal magasabb szinten lévő csapat sétál a pályán,merthogy ők magabiztosak,és tudják,hogy jobbak. Nagyon mérges vagyok! Én nem vettem észre,hogy Aragones mondott volna valamit a szünetben,mert ugyanott folytatták,ahol abbahagyták. Mindössze a második gól utáni negyedórát hajtották meg. Meglepő,hogy Semih mennyire sehol sem volt. Nyomát sem lettem a milli takimra jellemző akaraterőnek,hajtásnak,harapásnak,fanatizmusnak. Pedig alapból igaza volt annak a nézőnek a Sport 1-en: „InterCity ellen a tehervonat”. Azért az MTK sem volt beijedve,csakhát ők ennyit tudnak. Ezt a továbbjutás kérdést simán le kellett volna zárni Istanbulban. Vagy csak nagyon elkényesztetett a milli takim egy hónapja,hogy hogy kell hozzáálnia egy csapatnak egy meccshez?
Haydi Beşiktaş!

GalataFan!
München közelében sajnos nem tudok ilyen boltot,én Düsseldorf közelében tudok egyet,ahol egészen biztosan lehet kapni a 2008 őszétől használatos mind a 4 féle Galata mezt. Csakhát ez már Északrajna-Vesztfália tartomány és 600 km-re van Münchentől.

2008. július 30. 23:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

FB - MTK 2-0.
A Fenerbahce nem szagatta az istrángokat, de ha kellett volna, még biztosan felpörög. Nem kellett, megelégedtek a két góllal. A török csapat még mindig a felkészülésnél tart, mivel a bajnoki szezon augusztus végén kezdődik, és az igazi csúcsra járatást arra az időre tervezik (az FB egyik munkatársa mondta a szünetben). Sajnálom, hogy a Fener nem mutatott többet, és azt is, hogy az MTK fiataljai nem tudták még átlagos szinten sem hozni a tőlük megszokott rövidpasszos játékot. A magyarok lassúak, bizonytalanok voltak, hiányzott belőlük a harcosság is. A mérkőzés egészében szintén átlag alatti szinvonalú volt. A levonuláskor a török szúrkolók megtapsolták a magyarokat, ez viszont szép volt!
Személyesen is kinn voltam, kb. 40.000 néző szurkolt a kanáriknak és kb. 50 az MTK-nak.
5 év után ma végleg elutazom Törökországból. Ezzel elveszítem azt, amit a helyszínen tartózkodás, a személyes tapasztalat nyújtott nekem a török sportról. Valószínűleg felbukkanok még a blogon, de ugyanakkor remélem, hogy a török sportesemények koordinálására helyettem belép valaki más.
Spor cok seviyorum. Haydi Spor!
Ali Baba

2008. július 31. 11:25:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba Mindenkinek!

Akkor tehát sajnos eljött az az esemény,melyről én már régebben tudtam. Ali Baba hazatért. Nem is tudom,hogy akkor hogy lesz tovább? Mindenesetre én nem szeretném,ha csak felbukkannál a blogon,hanem rendszeresen írj ide továbbra is!!! Hogy aztán Efendi hogy fogja tudni megoldani a pótlásodat,arról aztán végképp fogalmam sincs!
Szerdán MTK-Fener BL-visszavágó,természetesen ott leszünk a vendégszektorban! Az eredmény 0-2 lesz a Kanaryalar javára.
A Karakartal edzőmeccsei:
Beşiktaş-Schalke 04 2-1.
Beşiktaş-Maccabi Haifa 1-0.
Beşiktaş-Kocaelispor 4-0.

Hajrá Siyah-Beyazlilar!
Borbicsek

2008. augusztus 4. 19:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!

Nos tehát,mi megjártuk tegnap a budapesti BL-selejtezőt! MTK-Fenerbahçe 0-5!!! Íme a beszámolóm:
Erre a meccsre ismét összeállt az eredeti csapatunk. Így,ebben a felállásban voltunk tavalyelőtt az EB-selejtezőn is. Mi ketten az öcsémmel Kartal taraftarlar,valamint FBC és apukája Kanarya taraftarlar. D.u.18 óra után értem fel Pestre. Útközben a BKV-n összeszedtük a brigádot,és megérkeztünk Újpest központba. Ezután következett a nap egyetlen rossz része,a stadion keresés. Sosem jártunk még arrafelé,fogalmunk sem volt,hogy merre menjünk. Rosszfelé indultunk,visszafordultunk,gyalog nekivágtunk,kiderült,hogy még nagyon messze van a pálya,buszra szálltunk stb. Végre megláttunk a buszból egy útlezárást,a srácok mondták,hogy itt szálljunk le,de én erősködtem,hogy menjünk még tovább. Már én is elbizonytalanodtam,amikor eljött a következő útlezárás,itt leszálltunk,és ez volt a török szurkolóknak fenntartott bejárat. Szerencsémre! Meglepődtem,hogy három utcával a stadion előtt le volt zárva minden. Csak így egy baj volt: meg volt beszélve Ali Babával a találkozó,de visszafelé már nem engedtek,és a tali sajnos elmaradt. Természetesen Beşiktaş mezben mentem. A törökök olyan jó hazafiak,hogy a nemzetközi meccseken ez egyáltalán nem számít! Csak azt nézik,hogy török csapat,akkor török csapat! Összefogva kell szurkolni neki. Nem is kaptam egy fél rossz pillantást senkitől az este folyamán a mez miatt. Eljött az első biztonsági kapu. A motozás után már haladtunk 10 métert,amikor a beszédünket hallva utánunk szólt egy udvarias biztonsági őr:
-Elnézést,az MTK szurkolóknak a másik kapunál van a bejárat.
-Igen,tudjuk,köszönjük!-feleltük mi. –De mi Fenerbahçe szurkolók vagyunk!-és mentünk tovább.
Innentől már sokasodtak a kék-sárga hívek. Még két motozás után bejutottunk a stadionba. Mentünk volna a „B” terasz felé,de le volt zárva. Ugyanúgy jártunk,mint két éve,megint sokkal kevesebb török szurkoló jött,mint amennyire számítottak,így csak a kapu mögé mehettünk. Végigjártuk a kezdés előtt 1 órával a vendégeknek fenntartott mindkét szektort,sokat beszélgettünk,fényképezkedtünk az arkadaşlarokkal.
Ezután kijöttek a csapatok melegíteni. Pont úgy történt minden,mint a válogatott meccsen. Legelőször odahívtuk magunk elé az egész csapatot (Fener buraya!),majd utána egyenként a játékosokat (Güizát spanyolul). A kerítés teljes hosszában ki volt díszítve transzparensekkel (Fener Budapest, Fener Kütahya-Kossuth városa, Gebze stb.) Miután a köszöntések megvoltak,belekezdtünk a folyamatos szurkolásba. Volt két hatalmas dob,azok rettentő jól szóltak. Természetesen végig a székek tetején ugráltunk. Az egyikről lecsúszott a lábam,a háttámla véresre hasította a sípcsontomat,de ez nem számított!
Maga a meccs egy könnyed parádé volt,minden megerőltetés nélkül hengerelt a Fener. Egyszerű volt a képlet,most akartak focizni,Istanbulban meg csak sétálni volt kedvük. Nagyszerű volt látni közelről a török sztárokat. De nagyobbrészt az őrjöngéssel voltunk elfoglalva. A kapu mögül,tombolás közben nemigazán lehet precízen követni a mérkőzést. Pl. a második gólról fogalmam sincs,mert akkor éppen vonatoztunk. A szurkolás végig folyamatos volt,1 percre sem álltunk le. A Fener vezérszurkolója (le vagyok vele fényképezve) meglehetősen elégedetlen volt a két szélén állókkal,többször is kiment a két oldalra megfeddni az ott állókat,hogy kapcsolódjanak be. Sok volt a felelgetős rigmus (sari-lacivert; En büyük-Fener stb.) Az egyik dalt az I.félidőben egyfolytában 20 percig énekeltük-szerencsémre,mert ugyanez a dal megvan Beşiktaş-os változatban is és így végig tudtam a szövegét én is énekelni. A szünetben egy bécsi Feneressel beszélgettünk,ő is nagyon sokat kóválygott,mire megtalálta a stadiont. A törökök a kezemet szorongatták,amiért macar vagyok,és a türk futbolt szeretem. Az egész II.félidő a biztos továbbjutás ünnepléséről szólt. A vége már tényleg jó nagy alázás volt. Bár a siyah-beyaz „ellentáborba” tartozom,nem véletlen,hogy a çok yildiz közül Semih a kedvencem a Fenerből. Így jött el a lefújás,sajnos csak 4 játékos jött ki megköszönni a szurkolást,pedig FBC még a kerítés tetejére is felmászott. Az elindulás előtt még alaposan volt módom végigpásztázni a táborunkat. A kék-sárga tengerben volt még 6 Galatasaray mezes, ketten voltunk Beşiktaşban,valamint kb. úgy 30-an voltak török válogatott mezben. A másik BJK mezessel hosszabban is beszélgettem. Ő is azt mondta,hogy teljesen természetes,hogy eljön,és szurkol egy másik török csapatnak a kupameccseken,de „Például ugyanezért Istanbulban össze-vissza verik egymást a szurkolók.”
Összegezve ennek a párosításnak nem sok teteje volt,mert egy magyar csapattal szemben elért továbbjutásnak nincs sportértéke,és edzőmeccsnek meg gyenge volt,könnyed átmozgató tréning. Ez abból is látszott,hogy a kijövetel után az utcán mindig óriási tombolás szokott lenni,most még csak egy kiáltás sem hangzott el,mindenki beszélgetve sétált az autójához,a buszhoz,-ezen a meccsen ugyan mit lehet frenetikusan tombolni?
Visszafelé is megjártuk,rohanni kellett az utolsó metróhoz. Amikor leértünk,az aluljáró tele volt Feneresekkel. Kiderült ebből,hogy lett volna busz is,csakhát mi nem ismertük a terepet.
A hazautam úgy történt,hogy FBCommandosék egészen a házunkig hazavittek autóval,pedig messze nem egy városban lakunk!!! Ez azért van így,mert egyik török szurkoló féltestvére a másik török szurkolónak és mi így viszonyulunk egymáshoz! Azokkal a magyar török fanokkal is,akik ezúttal nem tartottak velünk a meccsre.
Szóval çok süper agustos 6. volt,köszönet érte mindenkinek,akinek része volt benne!
Üdvözlettel:
Borbicsek

Haydi Beşiktaş!

2008. augusztus 7. 11:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Nem voltak kulonleges elvarasaim, de ennel tobbre szamitottam az MTK-tol. Jatekban zero kozeli teljesitmeny es szurkolasban sem tudtak tullepni az arnyekukat. Az 5-0 ellenere a Fenerben meg mindig maradt tartalek. Naluk egy egesz jo jatekszerkezet van kialakuloban.
Az oldallelatokon is voltak torok szurkolok, tobb ismerossel talalkoztam, akik Isztambulbol vagy Budapestrol jottek. A Fener kapu mogotti szurkoloi kozott magyar zaszlo is lobogott, ezt jo volt latni. Azt hiszem osszesen ennyi pozitivumot tudok az augusztus 6-i esterol elmondani.
Ali Baba

2008. augusztus 10. 23:17:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Hát igen Ali Baba,ezt felejtettem ki a beszámolómból! Mérges voltam csütörtökön,mert már feltettem az írásomat ide,amikor eszembe jutott,hogy kihagytam azt a részt,hogy a magyar oldalon mindenfelé sárgállottak a Fener mezek! Azt magyar zászlót tőlem jobbra,kicsit fentebb lengették. Egyébként egy török fickóé volt.
Nekem azért persze jóval több pozitívum is volt a meccsen: a könnyed győzelem,török szurkolótáborban lehettem,a sok jól sikerült fénykép stb…stb…
Szerdán azért már nehezebb feladata lesz a Fenernek és a Galatának is a szerbek illetve románok ellen,de az én szememben elvárás mindkettejüktől a BL főtábla!
És a Beşiktaşnak is át kell lépnie a bosnyák ellenfelén az UEFÁ-ban!
Egy edzőmeccsről tudok csak: Bursaspor-Galatasaray 0-0.

Iyi geceler:
Borbicsek

2008. augusztus 12. 17:51:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Merhaba!
Ez az! Ez az!! A BL-selejtezőkön újra előjött a török virtus,amit a júniusi EB-n már megszokhattunk! Partizán Beograd-Fenerbahçe 2-2,és Galatasaray-Steaua Bukarest 2-2! A belgrádi meccsen már a 14.percben elment 2-0-ra a szerb csapat és onnan egyenlített ki a sari-lecivert takim. Végre-végre Güiza is betalált,ő már nagyon igyekezett az Mtk elleni meccseken is. Nem lehet gond az istanbuli visszavágó!
Sokkal nehezebb a Galata helyzete,akik ellen meg már a 12.percben két gól volt a románok előnye,és innen kellett felállni. Ez Nonda révén sikerült is. Kemény lesz nagyon a visszavágójuk. 50%-nál több esélyt nem is tudok adni nekik.
Meg majd a Beşiktaş csütörtökön.
Iyi geceler: Borbicsek

Haydi Türkler!

2008. augusztus 13. 23:32:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Ali Baba! Nagy voltál az elmúlt években! Ha tudsz, írjál ezután is a magyar-török sportról! Iyi sanslar!!

2008. augusztus 19. 21:26:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Evet Ali Baba! Efendi jól mondja! Teşekkürler! Azért mert itthon élsz,erről a honlapról nem távozhatsz! Mindenki visszavár!
UEFA Kupa: Siroki Brijeg-Beşiktaş 1-2! Tovább fogunk jutni!
Azok a szerencsések akik megtehetik,nézzék holnap a tévében a Törökország-Chilét! Izmitben lesz. Az EB-hez képest van néhány új név a keretben. Íme:
Kapusok:
Volkan Demirel (Fenerbahçe), Serdar Kulbilge (Kocaelispor), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Hátvédek:
Gökhan Gönül, Ugur Boral (Fenerbahçe) Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan (Beşiktaş), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), İbrahim Kaş (Getafe)
Középpályások:
Kazim Kazim (Fenerbahçe), Mehmet Topal, Ayhan Akman (Galatasaray), Selçuk İnan (Trabzonspor), Serdar Özkan (Beşiktaş), Nuri Şahin (Dortmund) Tuncay Şanli (Middlesborough), Mehmet Aurelio (Real Betis).
Csatárok:
Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Halil Altintop (Schalke 04).

2008. augusztus 19. 21:48:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Törökország-Chile 1-0! Gól: Halil. Úgy értük el ezt az eredményt a dél-amerikaiak ellen,hogy hiányzott Nihat,Arda és Hamit!
Nagyon jó hír a Beşiktaş rajongóknak,hogy augusztus 21.-én újjáalakult a Çarşi! Nem is lehetett volna az elképzelhető,hogy ők ne létezzenek!
Elindult a Süperlig is,és nagyon jól kezdődött! Gaziantepspor-Fenerbahçe 1-0! Sajnos a Denizli nem tudott mit kezdeni a Galatával az Ali Sami Yenben (4-1),de a sárga-pirosak ezekből a gólokból inkább Steauának adtak volna kettőt-hármat a múlt héten. A Beşiktaş még nem tudom,mit játszott Antalyában.
Jó éjt: Borbicsek
Siyah-beyazlilar!

2008. augusztus 24. 23:05:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Hát nem semmik vagyunk azért! Antalyaspor-Beşiktaş 2-3! Úgy,hogy 12 perccel a vége előtt még a piros-fehérek mentek 2-0-ra! De aztán a végén a dél-amerikai szekció behúzta a meccset. Azt meg nem is tudtam,hogy a korábbi válogatott kaleci,Ömer most Antalyában véd.
Borbicsek
Hajrá-hajrá Beşiktaş!

2008. augusztus 26. 0:10:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

BL visszavágók voltak ma este: Fenerbahçe-Partizán Belgrád 2-1! Remek,minden rendben is volt,főtáblán a Fener. Ezt vártuk tőlük az MTK elleni könnyed táncmulatság után.
Hanem ezzel szemben,kiesett a Galata! Sajnos nem véletlenül adtam nekik csak 50%-ot a továbbjutásra. Nem is sikerült. Pedig ahogy néztem,a kezdőjükben 9 válogatott játékos volt. Törökország bajnoka nincs ott a BL főtáblán... Ez nagy szégyen! Baroš játszhat már az UEFÁ-ban?
Csütörtökön elutazom Szlovéniába,és így a Beşiktaş kupameccséről,valamint a második bajnoki fordulóról nem tudok írni.
Borbicsek
Haydi Kartallar!

2008. augusztus 27. 23:22:00 CEST  
Anonymous borbicsek said...

Nem működik már ez a fórum,de világgá ordítom,hogy bajnok a Beşiktaş!!!!
Borbicsek
(Feyyaz)

2009. május 31. 20:06:00 CEST  

Megjegyzés küldése

<< Home