2008/03/26

Török házastárs - 2008. április

Itt folytatódik a "Török házastárs - 2008. január - március" poszt. Hónap végén váltás, a "Török házastárs - 2008. május" posztra.

Előzmények:

165 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Halihó, részemről is Fenerbahce hajrá-hajrá, de szerintem ne menjünk bele a focitémába itt. :D Kár, hogy senki nem tudott használható ötletet adni nekem, még az előzőn feltettem pár kérdést.
Most olyanokhoz lenne kérdésem, akik már török feleségek, hogy a családnak mi volt az első reakciója és milyen érveket hoztatok fel a boldogságotok mellett még?
Liz

2008. március 28. 19:22:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halihó az új hónapban :D
Szilvia

2008. március 30. 0:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Liz!

Most olvastam az elözö kerdeseidet. Megprobalok valaszolnı rajuk, hatha segıt valamıt.
1. Valoszinüleg a Rivieran nem nehez nyaron munkat talalnı, föleg ha van turısztıkaı vegzettseged ıs meg meg nyelveket ıs beszelsz mellette. De szerıntem ez nem hıvatalos munka lesz, mert a hıvatalos munkahoz munkavallalası engedely kell ( amıhez meg az kell hogy török allampolgar felesege legyel). A sıma vızum ( amıt otthon a nagykövetsegen vehetsz) vagy a tartozkodası engedely, amıt meg az ıttenı rendörsegen kell ınteznı nem jogosıt munkavallalasra. A tartozkodası engedely 1 evre 500 YTL, ha török feleseg vagy 3 ev bemutatott tartozkodas utan ( hıvatalosan van engedelyed rola) kervenyezheted a török allampolgarsagot. Na de ez meg neked tavolı, szerıntem...
2. A kereseshez nem tudok hozzaszolnı.Kapcsolatok ıtt mınden azon mulık...
3. Ha elutazol otthonrol akkor az Apehnal kell egy kervenyt kıtöltenı, hogy az egeszsegügyı jarulekot sajat magad fızeted ıgy jogosult maradsz az otthonı egeszsegügyı ellatasra. A kervenyt az Apeh honlapjarol le lehet töltenı. Ha jol emlekszem ıden 4000 forınt körül van az összeg amıt havonta be kell fızetnı. Illetve ha szeretned a lakhelyed szerıntı nepessegnyılvantarto hıvatalban bejelentheted hogy hosszabb ıdöre külföldre tavozol ...:)
4. Az esküvö csak töletek függ, ha tı szeretnetek ıtt ıs ott ıs akkor tarthattok. De a hıvatalos önkormanyzatı esküvö csak egy helyen lehet a masık helyen ( sok -sok ıdö es penz rafordıtassal honosıtatnı kell)
Amı a te reszedröl kell egy kıntı esküvöhöz: I. uj tıpusu Eu szabvany születesı anyakönyvı kıvonat (25oo forınt), II. a helyı anyakönyvezetötöl egy nyılatkozat, mely ıgazolja hogy meg hajadon vagy.
Ez utan ha meg sok eröd meg energıad van akkor erdemes otthon lefordıtatnı a papırokat ( hıvatalosan hıtelesıtve ) majd a Török Nagykövetseg ıs hıtelesıtı öket ( 5000 forınt/ oldal ). Ezutan majd meg Ankaraban a Török Külügy Mınıszterıum ıs nyom ra egy belyeget (kb 20 YTL/ oldal).
Ha nıncs kedved ezt vegıgszenvednı egyedül akkor kınt a ket papırt kb 150 YTL ert fordıtjak es hıtelesıtık ügyved altal, majd a magyar nagykövetseg nyom ra pecsetet 30 Euro/ pecset aron es a vege ıtt ıs a külügy mınıszterıum :)Nem tudom hogy merre laksz otthon, de ha Pest közeleben akkor szerıntem ınkabb zongorazd le a dolgokat otthon...HIdd el egyszerübb, mınt hetenete Törökorszag masık reszeröl Ankaraba vagy Isztambulba jarnı 2 pecsetert.

Az uj kerdesed nem vılagos. A sajat csaladod vagy az ıttenı, mert nem mındegy :)....

Egyebkent meg en Ildıkot meg a kıcsıt negatıv hangvetelet ıs megertem. Törökorszag szep meg jo, ha ıdejössz nyaralnı vagy a kedvesedhez 1-2 hetre. De ha ıtt elsz az mas, akkor ılleszkednı kell, feladnı dolgokat, megısmernı az elet mas oldalat, es persze ıtt ıs vannak nehezseget, munka, betegseg, rosszakarok... Szoval nem kolbaszbol van a kerıtes...
Es ha valakı egy bızonyos fokıg nem tudja elfogadnı az ıszlam vallast( nem azt mondom, hogy vegye fel) annak nagyon nehez ez a beılleszkedes.Mert az oszman bebı a pocakodban az oszman ferjed utan muszlım lesz.Akı ha töled nem ıs mındenkı mastol muszlım neveltetest kap, meg az ıskolaban ıs kötelezöen muszlım hıttant. Söt meg a szemelyıgazolvanyaban vagy az utleveleben ıs benne lesz hogy ö ıszlam vallasu...
Egyebkent meg a török ferfı ıs csak ferfı. Annyı a különbseg, hogy a többsegük a külföldıeknek teszı a szepet ( mert az ıttenıeknek nehezebb, vagy nem annyıra kamatozo). Persze tısztelet a kıvetelnek... (akıkböl sok van).

Csak ennyıt akartam remelem tudtam valamıt segıtenı.
Tovabbı szep napot!
Mine

2008. március 30. 14:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szép napot Mindenkinek!:)
Nah én megjöttem Istanbulból!:)
Minden képzelezem felűlmúlta az ami ott volt. Már tudom semmi sem igaz abból a sok hülyeségből amit itt mondtak nekem, hogy miért is ne menjek. A kedvesem igazi úriember, magyar pasi nem volt még ilyen velem soha. Szeretem, és Ő is. Nagyon várom, hogy újra együtt legyünk. Köszönet annak a két lánynak, akik velem voltak a repülőn!:) gy könnyebb volt!:)
Zsuzsa

2008. március 30. 16:03:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziaszok, szia Mine!
Köszönöm szépen, rengeteget segítettél. :)
Az új kérdésemnél a magyar szülőkre gondoltam, ugye lányok vagyunk, féltenek, ráadásul én egyke is vagyok.. szóval amikor szóbakerült a párotok és köztetek az esküvő, azt ugye a szülőnek is meg kellett mondani. Erre a reakcióra lennék kiváncsi, meg az érvre amit felhoztatok még a szerelem mellett. :)
Liz

2008. március 30. 20:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Liz!

Ez a legnehezebb kerdes... :) En mar szeptember ota ıtt vagyok, ferjhez mentem, varjuk az elsö babankat, de anyukam meg mindig bizik benne, hogy rövidesen haza megyek.
Nem tudom, hogyan lehet ezt megindokolni. En elmondtam, majd 10 honapra ra kijöttem, de latod az anyukam meg mindig nem akarja elfogadni. Szerintem sohasem fogja...
Nincs ra jo modszer szerintem, es attol függ m,lyen tipusuak a szüleid. Nem tudok mast mondani.

Szep napot!
Mine

2008. március 31. 18:17:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Lányok!

Én tegnap reggel érkeztem vissza. A Turkish Airlines-sal. A kiszolgálás a gépen igen magas színvonalú volt! És a gép is tiszta. Szóval az utazás technikai része remek volt.

Már tegnap akartam írni, de nem kezdtem bele, mert csak most vagyok képes objektíven és józan ésszel visszatekintve szavakba önteni a gondolataimat az isztambuli "kiruccanással" kapcsolatban.

Tehát. Kezdem avval, hogy az én kiutazásom ötlete másfél hónapja született meg.
De. Március 26-án felhívott az én "pasám", hogy eki egy másik városba kell repülnie munka ügyben és ezért nem biztos, hogy időben ki tud jönni elém a reptérre. Pontosabban, ő maga is repülővel jött oda, csak egy másik török városból. És hát megállapodtunk, hogy amikor megérkezem, jöjjek ki és van jobb oldalon egy kávézó, üljek be és várjam. Kb. 1,5 óra és jön. Én nem vagyok egy hisztis fajta ember, inkább ráhagyok mindent a másikra és mindig megpróbálom megérteni a másik embert. Így is tettem. Leültem (19.38. órakor szállt le a gép!) és vártam. Nem mentem be a kávézóba, mert én itthon sem járkálok egyedül kávézókba. Voltak padok, leültem a cuccal és vártam. Vártam, vártam. És egyszercsak mellém keveredett egy házaspár két kicsi gyerekkel. Hát mit ad Isten, a hölgy Moldáv volt a pasi Török. Mivel én oroszul beszélek, elkezdtünk beszélgetni egymással. Hát hamarosan kiderült, hogy vannak ám igen kacifántos vegyes párok is. De ez most részletkérdés. Mégis pár szó, mert én akkor ott úgy megijedtem, hogy már azon gondolkodtam, felmegyek az induláshoz és kérek egy jegyet reggelre, hog yén azonnal visszajussak Magyarországra. Ugyanis a hölgy, aki 26 éves a Töröknek a NŐJE, aki viszont 46 éves, felesége Cipruson él. A pasi el akarja hagyni a törvényes feleségét az meg nem akar válni. Az ok az, hogy a török feleség nem szült neki gyereket. Ezért ez az ember keresett mást helyette (ahogyan sok török is ezt teszi). És ez a kis Moldáv lány terhesen egy másik férfitól összeköltözött vele CIPRUSON a pasas és a felesége házában, megszült, majd megint teherbe esett, de már a pasitól. Kicsit érthetetlen... De én ezt hallgattam és úgy bepánikoltam, hogy azt hittem infarkusom lesz ott helyben.
Ott gyülekeztek körülöttem mindenféle fekete alakok. Olyan érzésem volt, mintha egy ribanc lennék, aki kiment egy jó ... ért. Bocs. Ez van. És vártam, vártam. Hát kedves hódolóm megérkezett 22 óra 30 perckor. A másfél órás várakozásból lett egy rettenetesen ideges 3 óra. Na ez a Moldáv lány is elkezdte nekem, hogy ha szeret, akkor miért nincsen it... Igaza is van valahol, de ha egyszer dolga volt. Éppen aznap éppen akkor.

Mivel már cseréltünk fotót kb. tudtam, mi vár rám. És nézegettem ezt a másik törököt is. Milyen egy 40-50 közötti Török pasi. Hát igen.... Abszolut férfiak ezek. Nem nyámnyilák, mint egyesek. Nem akarok célozni egy nációra sem, de a mi pasiainkkal NAGY problémák vannak.
Tehát az én drágám megjött. És olyan volt, ahogyan elképzeltem. Elfelejtettem, hogy jó sokat késett, meg minden. Örültem meg minden. Magamban persze feltettem a kérdést: "Marika, ez az? Ezt akarod?" És az eszem és a szívem azt válaszolta, jó rendben van, menj tovább ezen az úton. De azért furfangosan megkérdeztem tőle "Leráztad ezekre a napokra a többi nőt?" A kérdésem talált és mondta, persze ugyan már neki nincsen senkije rajtam kívűl. Eternally Love You! You are my wife-woman, my angel, and else....
Biztosan Ti is hallottatok hasonló szöveget. Persze van akinek jó vége lett, van akinek nem.
Én momentán nem tudom, mi van. Amikor még csak a virtualitás szálain futott és forrósodott a kapcsolatunk, állandóan azt válaszolta, a "Serious points we will talk face to face". Jó, gondoltam ez aztán egy belevaló pasi (az is!) és nem megy a véletlenre. És igaza is van, mivel ez nem játék. Állandóan azt mondta nekem: "It is not a teather...".
Hát ott voltam "face to face". Lányok a szívem legbelül irtózatosan szeretné ezt a PASÁT, de azért a józan ész is állandóan nyúz avval, hogy " Ez kell neked?".
Mondtam én itt azelőtt, hogy én az iszlám vallásba is belemegyek, ha erről van szó, sőt most aztán igazán beleláttam ebbe a dologba és úgy gondolom, ennek a vallásnak legalább van értelme! És tényleg varázslatos ez az egész, ahogyan élnek. Az én meglátásom az, hogy TÖRÖKORSZÁGNNAK nem kellene csatlakoznia az EU-hoz, mert akkor ez a kultúra szépen lassan ugyanúgy el fog tűnni, mint a miénk.
Ezek a TÖRÖKÖK (már maga a szó, hogy TÖRÖK, annyira erős) annyira lokálpatrióták. Mellékes az, hogy feleséget máshonnan szerzik be, mert pl. az én Pasám elmondása szerint a török hölgyek furcsák és szegényes a képzettségük mind iskola mint az élet külömböző részleteiben. Pl. a szex. Hát igen! Ez aztán fontos nekik!

Most egy kicsit rátérek a kapcsolatunk alakulsására. Egyértelműen egy másik mederbe terelődött a kapcsolat. Nem tudom, most mi lesz. Az az igazság, én egy hangyányit elszórtam a dolgot. Mert annyira meg akartam neki felelni, hogy biztosan azt hitte én meg akarom fogni. Ez valahogy így is van. De én sajnos képzetlen vagyok a férfiakkal való viselkedésben és hiába mondják nekem: "Mari, ne ragaszkodjál..." Hát én mégis mindig elfelejtem ezeket a szavakat. Talán előképzést kellett volna itt kérnem Tőletek... De hátha még kijavíthatóak ezek a problémák.

Kaptam tőle egy igazgyöngy nyekláncot+egy arany gyűrűt fülbevalóval, amiben szerintem gyémánt van. Anyu legalábbis ezt mondta. (Itt megjegyzem, ÉN MÉG SOHA ÉLETEMBEN NEM ÉREZTEM MAGAMAT ENNYIRE NŐNEK, MINT MOST VELE).
Nem igazán jön le nekem, hogy ez az ékszer mit is jelent? Házassági ajánlat, szex, vagy csak úgy.... Nekem kellene jobban olvasnom a szavak között. És nem állandóan azt kérdezgetni, ugye szeretsz?

Na. A face to face ügy.
Elmentem vele az imára a Kék Mecsetbe. Annyira jó érzés volt az, hogy ott várom őt és tartozom valakihez!! Elképesztően jó érzés fogott el. És kaptam egy kendőt is, amit amikor bementünk az ima végén a mecsetbe fel kellett vennem. NEM TILTAKOZTAM!

2008. április 1. 16:50:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

folytatom. Sőt, nagyon is felemelő érzés volt az, hogy mellettem van Ő, a Török, akinek ez fontos és én mellette lehetek ott a mecsetben, ami káprázatos, félelmetes és GYÖNYÖRŰ! Ott voltam egy török feleség szerepében és a szívem nem tiltakozott ellene egy cseppet sem.Inkább olyan értéktelennek éreztem az addigi életemet!
Komolyan! Nagyon mély gondolatokat írok le Nektek, de el kell mondanom ezt EBBEN a körben, mert valószínű hasonló cipőben járunk.
folytatom később!

2008. április 1. 16:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Halihó! Mikor folytatod?:) Mert érdekelne. Szerintem nem minden török egyforma, az én kedvesem tndéri aranyos, és köszönöm neki azt, hogy megmutatta nekem mi az igazi szerelem, és milyen csodálatos Istanbul!:) De azért a földön járok, és tudom az idő a távolság meg tu ölni egy kapcsolatot. Pont erről beszélgettünk este , azt mondta az idő semmi a szerelemben, de az élet nagyon bonyolut. Nos ezt én is tudom, és azt hiszem nem kérhetem, hogy várjon hónapokig amíg újra megyek, mert este már azt kérte menjek minél hamarabb, de ez nem egszerű ha már csak az anyagi oldalát nézzük...
Szeretem annyira, hogy ha kell el fogom engedni, mert megkaptam az élettől tőe azt amiről mások talán még álmodozni sem tudnak.... vagy ha igen nem jön össze nekik....... köszönöm a sorsnak, hogy ezt én átélhettem.

2008. április 2. 14:45:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Hát folytatom! Azért nem folytattam eddig, mert ahogyan megy az idő, máshogyan tudom leírni.

Kedves Névtelen! Én nem írtam le egy sorban sem, hogy milyen a török. Sőt! Ugyan ezt a mondatot én is leírhatom ide. Hogy tudom már mi az, amit minden npnek át kell élnie!
És én is hálás vagyok ezért az én nemtudomkimnek.

Azonban. Ha beleolvasol a kiutazásom előtti soraimba. Azt tapasztalhatod, hogy egy baromi szerelmes, pozitív életszemléletű emberke vagyok.

Most viszont érdekes dolgok vannak.
Kezdem avval, hogy 31-én jöttem vissza. Azóta gyökeresen megváltozott minden! Nincsen az egész napos sms küldözgetés, az ICQ-ba feljön, de ripsz ropsz üzenet nélkül ki is lép belőle!!
Nem hív, bár mondta, nem jelentkezik!! NA? Erre varjatok gombot.
December óta ment az igen intenzív levelezés, "You are my woman-wife", "You are only for me, i am only for You", "Your son is our SOn"... Én sem ma jöttem le a falvédőről, de miközben itt is olvastam a számos pozitív kimenetelű történetet, beleéltem magam és elhittem, hogy ez tényleg igaz.

És most mi van? Semmi. Tegnap vettem egy könyvet, címe: a Korán világa...

És most annyira fáj a szívem, hogy borzasztó. Nem tudom, mit csináljak. Talán Ti tudjátok a normális megoldást! Az a legegyszerűbb, ha azt mondom magamban: Mari, hagyd a fenébe... De ez nem megy. Annyira szerettem volna ŐT!!

Egyértelmű, hogy csak a szexuális kapcsolatra ment ki a játék.
Megkapott és kész.
Pedig az Isztambulban töltött napok olyan mély emlékeket hagytak bennem. Én most is sírok a szívemben, hogy ezt írom...

Akkor a történtekről még írok egy pár sort. Remélem, nem zavarlak Benneteket vele.

Tehát a megérkezés és a nagy találkozás után elindultunk taxival a városba. Szultanahmed városrészben laktunk! De a szálloda , amit foglalt, azt itthon kurvázásra használják maximum! Nem olyan nővel mennek eggy ilyen szállodába, akit szeretnek. Mindegy gondoltam, nem szakember szálloda téren. Jóhiszemű vagyok.
De az, hogy ő ott Isztambulban hol él, amikor ott tölti a mindennapjait nem tudom! Nem mertem rákérdezni. Amikor én visszajöttem, ő visszament Izmirbe biznisz ügyben (legalábbis ezt mondta). Az autóját valahol egy másik városban hagyta. Nem mintha gond lenne, mert én imádom a városi életet meg mindent, ami evvel jár.

Gyakorlatilag SEMMIT nem tudtam meg róla azon kívűl, hogy egy bigott muszlim férfi!! Aki eljár naponta többször is az imára. De ez nem baj! Hát én elfogadom és én is mindent megtennék érte. De Lányok, majdogynem azt nem mondta nekem: csak akkor veszlek el, ha muszlim nő leszel. És természetesen a gyerekeink is (mondom ez engem nem zavar!).

De most hol van? Hova tűnt? Miért nem jelentkezik?
Annyira beleéltem magam! Mindent amit csak lehet elolvasok Törökországról, a történelemről stb. Abszolut belevágtam abba, hogy egyszer török feleség leszek.

Amikor bementünk az ima után a Kék Mecsetbe feltette a fejemre a kendőt és ott álltunk, nézett engem több percig és mondta, én ezt a nő szeretem... ÉS most hol a francban van?

Írjatok már valamit, mert én össze fogok omlani... Komolyan.

2008. április 2. 15:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Sioux,

Ne haragudj, hogy ezt írom, de nekem már az elejétől kezdve nagyon bizarr volt ez a "kapcsolatod"
nem a a férfival és nem is a netes kapcsolattal volt 'bajom'.
Szerintem te nagyon naiv és túlságosan is gyerekes volt a viselkedésed (vagyis a leírtak alapján).
már az elejétől olvatsam az írásaidat és egyre jobban úgy tűnt, hogy nem láttod át az egészet. ha jól emléákszem már esküvőről és a 'közös' gyerekproblémáról írtál, nem is beszélve arról, hoyg szó nélkül feladtál volna mindent, hogy kiköltözz isztambulba.
bocsi, hogy ezeket írom, de csak védeni akarlak a csalódástól. Hidd el én is jártam így és nagyon fájt utána.
mindenki a boldogságot keresi, de ne mindenáron és főként ne vakon. Gondolkozzunk a józan eszünkkel.

R

2008. április 2. 17:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Marika,

Én nagyon sajnálom, hogy így alakult. Tényleg nem értem, akkor miért adott ékszereket neked, ha utána meg nem törödik veled.
Amúgy nekem is úgy tűnt, hogy rózsaszín köd homályosította el az írásaidat és túl sokat áldoztál volna érte. DE ez sajnos megesik, ha hinni akarunk és vágyunk az elsöprő szerelemre, úgyhogy nem vagy egyedül.
Hát tudod, nekem is vannak kétségeim, mi van ha a mi kapcsolatunk is igy végződik. Őrölten szeretem, de félek, hogy ez sebezhetővé tesz és úgy ismer mint a tenyerét (nem lehet neki hazudni, nem mintha akarnék). Szóval, ha így nézzük tudja, hogy mit akarok hallani.
Na mindegy, mi már lassan 1 éve beszélünk a neten és tervezzük a találkozót, ami se nem Mo, se nem Töröko, mivel külföldön dolgozik. Állítja, hogy én vagyok a nagy szerelme, úgy érzem nem hazudik, de amíg nem találkozok vele, addig nem vagyok teljesen biztos benne, hogy lesz folytatása a kapcsolatnak, habár nagyon szeretném, mert nekem ő életem első igaz szerelme.Pont a tapasztalat hiánya rémít meg, mi van ha túlságosan hinni akarok és nem veszem észre a buktatókat.Mi is beszéltünk már családalapításról, ki hogy gondolja (nem tervezzük még, csak nézetcsere szinten). Mondott ilyet, hogy csak engem tud elképzelni feleségnek meg akivel leéli az életét, de mikor panaszkodok,veszekedek, akkor a fejemhez vágja, ha az életben is ennyit panaszkodok, akkor nem tudna velem élni.Úgy gondolom 1 évet csak nem ülnénk a neten, ha nem gondolnánk komolyan amit mondunk. Talán tényleg nem csak egy tündérvilág, amiben élünk, de tisztán csak akkor láttunk, ha találkozunk életben. Amúgy sokat gondolkodtam azon, vajon érdemes-e első találkozáskor odaadni magamat, mert utána ha elillen, önmarcangolás lesz a vége. Én legalább 2hetet akarok szánni az első közös találkára, hogy minél jobban kiismerjem életben. Persze ez se elég, mert 2 hétig mindenki tudja a legszebb oldalát mutatni.Az 1 év beszélgetés, amúgy segített, hogy lássam a rossz oldalát is és tudjam a prioritásait. Kezdetben csak a szépet láttam, de most már a negatív tulajdonságait is.De ennek ellenére mégis teljesen megőrjít, ha nem láttom 2 napig. Nekem olyan mint a drog elvonási tünetekkel.
Na Marika én nem tudok okosat mondani, tanulságos történet, egyszer csak túl leszel rajta, talán még kaphatsz válaszokat,hogy miért lett ez a vége.Ha jelentettél neki valamit v. ha van lelkiismerete (kéne, ha olyan vallásos), akkor legalább jelentkezik és elmondja, hogy miért játszotta ezt el veled.Én legalább is akarnám tudni.

Fel a fejjel!!!!Neked van egy kisfiad, aki őszintén szeret.

Üdv:Anna

2008. április 2. 20:56:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Marika! érdekelne melyik hotlben voltál? hanem titok, mert én is arrafele voltam. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de azért még ne mondj le róla, nem bíztos, hogy vége. Perxe ha jelentkezne meg kell indokolnia a viselkedését! Tudod a telfonszámát? Címét? rokonok? stb? Mert én is most voltam előszőr, de ezeket mind tudtam, és tudom is. Nekem szerencsére minden nayon klassz volt, azt hiszem ég most is álmodom:) Nagyon szeretjük egymást. Pedig én sem 20 éves vagyok már! Azt úgy tudom, a hotel miatt, hogy egy muzlmán férfi nem vihet be téged bármelyik hotelbe, ha nem a elesége vagy. de lehet h tévedek, akkor bocs. A szép szavak hát igen azt mindenki tud írni, lehet, hogy akart igazán de valamiért nem tetszettél neki, vagy ki tudja. Rá kellett volna kérdezned. Mit mondott amikot elbúcsúztatok a reptéren?
Mert ha nem igért semmit, akkor egyértelmű hogy azt akarta csak. Nem tehetsz erről ne hibáztasd magad, tudod milyenek a pasik, nem fog elvenni csak mert lefeküdtél vele.
Én is szeretek álmodozni. És tudom milyen rossz lehet neked most. Én a helyedben megkeresném és jól leosztanám, az tuti! ennyit még megér!
Zsuzsa

2008. április 2. 21:36:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szép estét!
Marika, akárhogy is végződik ez a történet, és ne legyen így, de ha fájdalmasan végződne, akkor is gondolj arra, hogyha nem utaztál volna ki, azt mindig felhánytorgatnád magadnak. A párod viselkedését nem értem, de remélem tud rá magyarázatot adni, mert azt mindenképpen megérdemled.
Anna.. tudom, hogy az anyagi korlát az nagy akadály, én szerencsésnek mondhatom magam, hogy elég hamar tudtunk találkozni személyesen, és utána megint.. persze 2-3 havi találkozás, relatív gyakori. :) Remélem hamarosan összejön valamelyikőtöknek az utazás.
Most én nagy izgalomban vagyok, mert kb. egy hét múlva derül ki, hogy kapok e munkát a párom városában és végre elkezdhetjük e az igazi kapcsolatunkat. Nagyon bizakodó vagyok, muszáj sikerülnie.. :) Liz

2008. április 2. 22:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Marika!

Szomorúan olvastam a soraidat... tudom mit élhetsz most át, már én is átéltem.
Szerintem nem mondhatja senki, hogy a naívitásod hibája az egész, ha valai szerelmes az vak is... mindnyájan ilyenek vagyunk. Mindenki hiszékeny, ha a rózsaszín ködben lebeg. Egy olyan nőt meg pláne könnyű kihasználni, aki alapból odaadó természetű...sokszor nem is elhagyásról van szó, ha melletted van úgy is megy a kihasználás dolog. Saját tapasztalatból mondom. Én is álmodozó és odaadó vagyok!

És ugye azt mondják, hogy csak akkor tudod meg, hogy mebgbízhatsz-e valakiben ha megbízol benne... tehát ha csak arra kellettél neki, ne bánd, fogd fel úgy, hogy jó lecke volt, legközelebb mit fogsz majd máshogy csinálni. Nem tudja a szerencsétlen, hogy mit veszített veled (bár nem ismerlek személyesen, de az írásid alapján biztos vagyok benne)!!! Sajnálhatja élete végéig, hogy elpazarolt egy ilyen kedves, megértő, szeretni tudő nőt!! Mindenkire visszaszáll egyszer a bűn, büntetés formájában....

Arról annyi, hogy akkor leszel a felesége ha muzulmán nő leszel... tudjátok lányok, annyit ami mi, itt a blogon, nem muzulmánként megteszünk a párunkkért (tolerancia, megértés, elfogadás stb) lehet hogy sok muszlim nő nem tenné meg!! Sőt... néha meggyőződésem, hogy jobban csináljuk a dolgot! El kell fogadni egymást, mert érzem, tudom, hogy az itt író lányok kedvesei ha keresnének sem találnának jobban szeretni tudó muszlim nőt, mint ti, mi!!! Nem ezen múlik.. de ezt mindenki máshogy fogja fel.

De szívből remélem Marika, hogy azóta jobbra fordult a helyzet és kiderült a magyarázat!!!
Ha nem akkor majd elmúlik... az idő majd enyhülést hoz!

A legjobbakat kívánom, szívből!
Sok puszi

Szilvia

2008. április 3. 0:41:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a kedves sorokat!!
Igazán! Akárhogy is alakul az én "török" életem, itt maradok, mert itt igen jó emberekkel hozott össze a sors!

Az én törököm felszívódott. Se kép se hang.

A szex? Hát igen. Azt is csinálhattam volna, hogy nem adom oda magam neki.... Igaz! De az legalább szex volt! Bocs, hogy ilyen nyíltan írok.

A szálloda: a Hotel AQVÁRIUM.

Az előzményekhez hozzátartozik még az is, hogy amikor a virtuális kapcsolat folyt, nem volt egy szó sem arról, hogy ISZLÁM, meg vallás meg hasonlók. Most meg állandóan erről beszélt. A "serious theme" ügy "face to face" ködössé vált.

Tudtam én is az ő elérhetőségeit meg a címét, mert azt ravaszúl kihúztam belőle a vízumkérőlap kitöltésével itthon. Amit aztán végül kint a reptéren intéztem. De arra a Application form-ra nem lehet hazugságogat írni. DE. Tény, hogy azon a lapon Ankarai cím volt, azonban a levelezések Isztambulból és Izmirből folytak. Na mindegy.

Én az este kitaláltam azt, hogy leírom ide Nektek a nevét és a "nick" nevét is, nehogy valaki "összegabalyodjon" vele. Egy török kíhúzva legalább.

Ime: nick név ICQ-ban "JEWELLERY" Bahattin Özcan Martin.

ICQ Number: 136-880-155
Name: martin Ben Oscar
Nickname: JEWELLERY
Address: USA
Gender: Male
Birth Date: 1962. 05. 28.
Age: 45

Igen, ott áll az USA is! Mert elmondása szerint ő Floridában is él.... A franc tudja már, mi igaz ebből.

Na. Olyan jó kiírnom magamból. Ez nagyon segít nekem!

Ott van a kisfiam, rá kell koncentrálnom. Nem törhetek össze.

És a naivitás. Igen, beismerem rendkívűl naív vagyok az életnek ezen a területén. Sehol máshol.

Ha jelentkezik, mit csináljak? Mit válaszoljak? Töröljem ki az életemből és ne foglalkozzak vele? Vagy mi legyen?

Ki akarom nyomozni, van e nője vagy felesége....

Amikor a Moldáv lánnyal beszélgettem azt javasolta, amikor bemegy a fürdőszobába, nézzem meg az igazolványát. Mert hogy azon minden töröknek rajta van a családi állapota, gyermekeinek a száma stb. De én ilyen nem tudok csinálni. Ez nem én vagyok. Bár lehet, jobb lett volna a Moldáv lányra hallgatni?

Bocs a helyesírási hibákért, de annyira sietek Nektek mindent leírni, hogy nem mindig figyelek rá. Sorry.

Na, ennyi. Majd még összeszedem magam és írok. De nagyon szomorú vagyok és fájdalmas ez az egész.

Valamit írjatok már, mit tegyek?

Puszi
Marika

csütörtök, április 03, 2008 9:43:00 DE
Törlés

2008. április 3. 9:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok! Most írok ide először, és nagyon fontos dologban kérném a segítséget. Válofélben vagyok, de van egy török pasim, akinél március közepén voltam Törökországba. Megbeszéltük, hogy amikor elváltam, összeszeretnénk házasodni, és itt élni Magyarországon. Sajnos pénzünk nem sok van, én vidéken lakom, viszont Budapesten szeretnénk élni a nagyobb munkalehetőség miatt. Sajnos, azt nem tudja egyikünk sem, hogy mi a menete ennek a dolognak, hol, és milyen engedélyekre van szükség. Keresem az első lépésekhez az utat, Ő magyarül nem beszél,az angolt pedig alapszinten. Kérem, aki tud, okvetlenül segítsen nekem.
Élőre is köszönöm, puszi mindenkinek!

2008. április 3. 10:08:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Még ezt hagy írjam le.
Elmondta nekem szépen, romantikusan, milyen is egy házasságkötés...
Hogy az a ceremónia három különmöző verzióban zajlik le.
Hogy az elsőnél a férfi a MECSETBEN ad a leendőbelijének PÉNZT, mivel hogy nem hagyhatja pénz nélkül a nőt. Mert akár egy perc múlva is meghal az első lépés után, mai már a két ember összekötése elvoleg. És akkor ha meghal, a nő ott marad pénz nélkül... Na mindegy. Ilyenről soha egy büdös szó nem esett azelőtt, csak az állandó "face to face".

Itt van egy momentum, amit még le kell írjak. Én amióta az eszemet tudom, önnfenntartó vagyok. Dolgozom és nem vagyok rászorulva senki anyagi támogatására, bár hozzáteszem, kereshetnék jobban is. De most, amikor kint voltam, ez az ember nem engedett sehol sem fizetni. Azt mondta, " I dont need your money". És bementünk a nagy bazárba, ott azt mondta, válasszak magamnak valamit, bármit. Ez nekem nagyon kellemetlen volt, mert én nem ilyen tipus vagyok. Én még soha nem kértem semmit senkitől sem. És ott is mindent visszautasítottam. Mármint, hogy ő nekem vásárolgasson. Nyilván ez fura volt neki. Hát Istenem, mi magyar nők DOLGOZUNK. Nem eltartatjuk magunkat, mint az ő nőik. Ez bűn?

Akkor azt megfigyeltem rajta, ami igazából nem egy rossz dolog. Bár itthon is ilyen büszkék lennénk arra, hogy honnan származunk....
De ő állandóan a TÖRÖK nép nagyságáról, tehetségéről beszélt. A török foci, a török konyha, a török család, a török élet, a török minden. Szóval ezek nagyon erős lokálpatrióták. És ez igazából nagyon is jó dolog! Ezt még a görögöknél sem tapasztaltam. Ja itt megjegyezném. Itt európában az ő felfogásrenszerük szerint minden az OTTOMAN birodalom "vívmánya". A bolgárok is törökök, a görögök is törökök, mi is. a Brother Sister kategóriűba tartozunk.

Akkor vettem a bátroságot és elkezdtem neki magyarázni a református vallás lényegét. Hogy az szinte ugyan arról szól, mint az iszlám. A boldogság, a szeretet, a család, az egymás iránti tisztelet. Meg mondtam neki, hogy egy református templomban ugyanúgy nincsen emberábrázolás. És ezt nem is tudta addig. Tetszett neki. Mondtam neki, hogy mi úgy köszönünk: "áldás békesség". lefordítottam. El volt képedve. Sőt azt mondta, ebből nagyon könnyű lesz nekem átmenni az iszlámba. NADE. A MIATYÁNK az már nem ok. Mert hogy nincsen ATYA. Van az ALLAH, aki mindent lát, mindent hall, de ez nem egy emberi alak, nincsen keze, lába, stb. Van az ALLAH és kész. Meg vannak az angyalok. Csakhogy a reformátusoknál a nő ott állhat a férje, szerelme, barátja mellett!! Ez egy nagy külömbség. Nem pedig kint várakozik....
mindenféle eszembejut folyamatosan, azért írogatok ennyit Nektek. De remélem, nem baj!
Ha nem írom le, akkor önző leszek, mert nem osztom meg Veletek az én történetemet, ami talán még a Magatokfajta okoslányoknak is tanulság lehet!

2008. április 3. 10:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam, de a blogot figyelemmel követem, és most Marika története írásra késztet.
Először is nagyon sajnálom, hogy a "kapcsolatodban" problémáid vannak és én azt tanácsolnám, hogy ahelyett, hogy keresnéd mi romlott el kérdezz rá, hogy mi van vele. Próbálkozz! Jogod van tudni, hogy miért nem jelentkezik. Az a minimum, hogy elmondja már "nincs rád szüksége" (elnézést a kifejezésért). Ha megvan a telefonszáma akkor hívd fel, lehetőleg úgy, hogy a számodat elrejti, mert ha tényleg ki akar törölni az életéből, mert egy kis kaland voltál csak neki, akkor tuti nem fogja felvenni, ha látja te vagy az. Mindenesetre tudd meg, hogy mi a helyzet!

Nők, akik dolgoznak és eltartják magukat témához annyit mondanék, hogy dolgozni és eltartani magadat nem bűn ott sem természetesen. Egyre több nő dolgozik, jár egyetemre, de még nagyon sokan vannak olyanok, akik inkább háztartásbeliek, hiszen vigyázni és nevelni kell a gyereket. DE a modernebb felfogású családokban, amelyekben már egyetemet végzettek, úgymond értelmiségi családban a nők többsége dolgozik. De szerintem azért ez felfogás kérdése is. A legtöbb török férfi pedig azért nem engedi, hogy a nő fizessen, mert ő török. Egy török nem hagyhatja, hogy a nő fizessen. Természetesen ebben is a vallási nevelés játszik bele véleményem szerint, de tény és való, hogy a büszkeségük, a fene nagy törökségük nem engedi, hogy te fizess. Szerintem ez így lenne normális minden országban, de ezt már zárójelesen mondom:D

Imádkozás. Mivel te nem vagy muszlim ezért nem tudod, hogy ők hogyan imádkoznak. Az hogy kint vártál az normális, mert a vallás szerint férfi és nő nem imádkozhat együtt. Még pedig azért, mert olyan mozdulatsorokat végeznek imádkozás alatt, h az esetleg elterelné a férfiak figyelmét az imádkozásról, márpedig az ima az Allah-hal való beszélgetés és ezért arra kell koncentrálni. Mint ahogy te is figyelsz a másikra, ha kommunikálsz vele. Az imádkozás az egyik legfontosabb dolog az Iszlámban.
Remélem sikerült rávilágítanom pár dologra, amiket nem értettél. Egyábként, ha szeretnél többet megtudni az Iszlámról, akkor itt van egy nagyon jó oldal: http://www.geocities.com/iamnoora2002/Iszlam.html

Remélem, hogy minden rendbe jön majd. Minden jót kívánok neked és a kisfiadnak.

Üdv mindenkinek!

Nóri

2008. április 3. 11:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Elfelejtettem egy dolgot leírni az eltartós témáhval kapcsolatban.
Nem tudom, hogy ez is vallással kapcsolatos-e, de szerintem igen. Na szóval, a törökök úgy tartják, hogy a lány amíg férjhez nem megy addig a család védelme, " eltartása" alatt áll, majd miután férjhez ment ezt a szerepet a férj veszi át. Főleg emiatt van az, hogy a törökök nem engednek fizetni semmit se, és furcsa nekik az, hogy a nő eltartja saját magát.

Nálam kicsit vallásilag műveltebbek, kérlek javítsatok ki, ha vmi baromságot mondok, de én ezeket hallottam.

Hoscakalin

Nóri

2008. április 3. 11:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Nori nagyon jol összefoglalta az imadkozas lenyeget. Nönek es a ferfinek is meg van a sajat helye a mecsetben, pont azert, hogy ne zavarjak egymast Allah-hal valo kommunıkacio közben. Marika, bizonyara megmutatta neked az"uriember" a nök helyet a mecsetben, ami külön el van keritve es kisebb. ( amig a ferfıaknak ajanlott a napi 5 imat a mecsetben vegeznı, addig a nöknek ezt otthon ajanljak. Ezert latsz keves nöt).
Marika nem rossz indulatbol kellett kint varnod ra, egyszerüen azert mert nem muszlım reven az ıma alatt nem mehetsz be a mecsetbe. Nem talaltad volna a helyed es bızony zavartad volna az imadkozokat. Szoval itt helyesen tette, hogy kınt hagyott teged.
Egyebkent meg otthon ferj es feleseg nyugodtan imadkozhat együtt, csak ilyenkor ıs a ferj all elöl es a feleseg az akı követi a mozdulatokat.

Mine

2008. április 3. 12:57:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Lányok!
De hát én nem mondtam, hogy ez nekem baj. Sőt. Én is így tartottam helyesnek, hogy kint várakozzak! Hiszen már leírtam egy párszor, hogy én elfogadom őt így, ahogyan van muszlimként. És megmutatta azt a helyet, ahol a nők imádkoznak. De itt már a leírtjaim alapján más a helyzet. Itt már nem az imádkozás a gond, hanem az, hogy eltűnt! Nem jelentkezik.

2008. április 3. 13:19:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Marika!

Annyira sajnálom, hogy most csalódott vagy!
Szerintem is jogod van tudni, hogy mi az oka annak, hogy hideg hozzád. Nekem elég gerinctelennek tűnik ez a férfi, csak úgy fogja magát és kisétál az életedből, mintha mi sem történt volna, se szó, se beszéd. Ez már súlyos jellemprobléma. Persze fantáziálhatunk róla, hogy valami szörnyűség, probléma van otthon, akármi és most akadályoztava van abban, hogy beszéljetek, de én ezt nem tudom elfogadni kifogásnak, mert akármi is van, meg kellene osztania veled.

Arról nem írtál, hogy mit mondott a búcsúzáskor, valaki már kérdezte, de engem is érdekelne. Találkoztál a családjával? Mit mondott miért nem tud bemutatni nekik?

Nálunk elég sok gond volt ezzel a fizetgetés üggyel kapcsolatban. Igenis fizessünk közösen dolgokat, legalábbis én így gondolom. Most persze nem azt mondom, hogy mindent fillérezgessünk. De pl. ha moziba mentünk az ex-ekkel, akkor egyszer ők fizették, aztán én. És nekem ez természetes volt, hogy osztozunk es így is volt jó. De az én török párom semmit az égvilágon nem hagy fizetni, ami kezdetben nagyon zavaró volt és teljesen kiakasztott. Képes voltam vele leállni vitatkozni a pénztárnál, hogy ez az én zoknom, én veszem, én fizetem, de hajthatatlan volt. Na jó, a pénztáros cirkuszt már akkor választottam, amikor sokadig 'szépen mondom, hogy én fizetek' nem használt. Gondoltam ez majd hatással lesz rá, de nem, csak jól leégettem magunkat.
Elmondtam neki, hogy én lekötelezve érzem magam, ha mindig ő fizet és az nagyon rossz érzés.
De ő hajthatatlan. Persze anyukámékat ezzel jól kenyérre is kenni, mert hogy milyen 'genleman'.
Mindegy, most már okosan rendezem a vásárlásaimat. Általában a lakótársnőmmel megyek vásárolni, és ha táskát veszek, akkor táskát, ha cipőt, cipőt, de én fizetek és ez így jobb nekem.
Persze ha együtt megyünk valahová, akkor felejtős a fizetgetés, de már kezdek beletörődni. Jól van ez így.
Ma például megkérdezte, hogy szükségem van-e pénzre, hogy repülőjegyet vegyek Magyarországra, pedig tudja, hogy hetfőn kaptam meg a márciusi fizetésem és simán ki tudom fizetni belőle azt a 100 fontot, amibe a jegy kerül.
Szerintem ez a gondoskodásdi dolog egyszerűen a vérükben van.

Üdv:

Ági

2008. április 3. 16:11:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

A búcsúzáskor azt mondta: Dont say good bye....
És megölelt, megcsókolt aztán elengedett és amikor megfordultam, már el is tűnt!!!
Megvárta velem a check-in-t.
De én annyira zaklatott voltam, ráadásul 4 órakor keltünk, alig aludtam (nem bírtam aludni).
Azt kérdezgette állandóan: Do You love me much???

Azonban feljemény van.
Jelentkezett ICQ-ban.
Nagyon kimért, hideg velem. És állandóan analizálja a viselkedésemet.
Hogy ő azért nem jelentkezett, mert:
Itt van: "I was in İzmir and so nervous for business..in stress...and so unhappy..I saw that shop in İzmir not proper for me.I gave up.And want to go USA..I couldnt relax and write you"

Aztán meg a következő, ez abszolút betesz nekem:
"hey love..dont forget.if you belive to İslam,it is for your happiness in this world and at the other world...it is so subjective decision first..You have to have belief just for Allah...not for gaining someone s heart..ok?otherwise it will be fake belief..."
"it is words in my heart and mind...but for serious and important life we must be so slow and use logic and think..because I made a big sin with you before religinous cerenomy and I wish Allah will forgive me."

Na analizáljatok és kérlek, segítsetek! Mit csináljak!

Köszi
Marika

2008. április 3. 16:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Igen, a gondoskodás a vérükben van. Úgy szokták meg, hogy egy férfi eltartja a családját vagy feleségét vagy akárkijét.
Sőt, ha egy férfi elmegy a barátjával teázni, szórakozni és még csatlakozik hozzájuk egy-két barát, mindig az fizet, akinek az "asztalánál" ülnek.
Ez, mint a vetésforgó müködik köztük.
Ja, nem kell lenézni a török nőket, az hogy gyereket nevelnek, főznek, lakást takarítanak, nyugodt hátteret biztosítanak, az ugyanolyan munka, mintha egy bankban dolgoznának.
Marika, sajnálom, hogy kifogtál egy hazug embert,sajnos vannak köztük. Legközelebb talán összejön, már ha még mindig török feleség akarsz lenni.
Azért az jellemző rájuk, udvarláskor a csillagokat is lehozzák, azután ha már biztos a kapcsolat az udvarlást úgy elfelejtik, hogy csak les az ember lánya. :)
Márti

2008. április 3. 16:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marika, miféle nagy bűnt követett el? Talán elfelejtette közölni, hogy mégis családos ember?
Lehet bármennyire bonyolult és nehéz az élet, egy sms-t megér a szerelmem, főleg egy ilyen találkozás után. Vagy rosszul gondolom?
Márti

2008. április 3. 17:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Csajok, szerintem a hazassag nelküli szexre gondolt, mint bünre. Az az egyik legnagyobb bün az ıszlamban.
Bar eleg furin hangzık ennek a ferfinek a szajabol...

2008. április 3. 18:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Marika,

Tudom, hogy elfogadod őt, csak ahogy megemlítetted, hogy kint hagyott téged, amikor elment imádkozni, akkor azt hittem, hogy zavar a dolog, és főleg azért mert nem tudod, hogy miért csinálta.
Analizálni nem fogok, mert ahhoz nem nagyon értek:D De bűnön a házasság előtti, nélküli szexre gondolt és ez 100%. Ahogy már Márti mondta ez az egyik hatalmas bűn az Iszlám szerint. Amúgy az már egész jó, hogy ismét jelentkezett, viszont ettől függetlenül ne higgy el neki mindent. Várd meg amíg kimutatja, hogy szeret ( ha tényleg szeret). Amúgy nem tudom, hogy mennyire olvastad el a blogot, mármint tavalyi meg még korábbi kommenteket, de például az én történetem is hasonló volt, annyi különbséggel, hogy én nem utaztam ki, hogy találkozzak vele. De velem is úgy volt, hogy nagy l'amour-ként indult majd amikor már arra került volna sor, hogy kiutazzak vmi "eltörött". Szerencsére a blogoló lányok véleményét kikértem és sokat segítettek és nem hagyták, hogy elvesszek a rózsaszín ködben, na meg én magam is eléggé szkeptikussá váltam az úgy mond "szakítás" után. Neki a vallás volt a takarója velem szemben, mert nem merte a szemebe mondnani, hogy köszöni szépen, de már nem kér belőlem. Ő is mindig azt mondogatta: "I don't wanna make a big sin with u cos i made it before and i can only wish that Allah will forgive me for it"
Szóval ismerős téma. Semmiképpen ne hagyd magad irányítani és ne törj össze miatta. Ha ezentúl is akar tőled vmit akkor küzdjön érted. De én azt tanácsolom, hogy most ne legyél vele olyan odaadó és megértő. Az, hogy vki elfoglalt illetve mérges, nem lehet ürügy arra, hogy nem jelentkezik, plána azokután, hogy te kimentél hozzá és együtt töltöttél vele 3 vagy nem tudom mennyi boldog napot. Kérd ki magadnak és mondd meg neki, hogy te nagyon is megértő vagy, de azért ne nézzen hülyének, legalább az igazsággal tiszteljen meg téged. Próbálkozz azza, hogy a lelkiismeretére hatsz ( ha van neki, és mivel azt állítja, hogy ő mennyire vallásos kellene, hogy legyen). De ez az én véleményem csak. Én csak annyit tudok neked mondani, hogy ne hagyd magad annyira befolyásolni.

Egyébként lenne egy kérdésem.
You have to have belief just for Allah...not for gaining someone s heart..ok?otherwise it will be fake belief..." Ezt a mondatot minek a kapcsán írta? Persze ha lehetek ennyire indiszkrét. És arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan reagáltál?

Üdv mindenkinek

Nóri

2008. április 3. 18:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ez a vallásba való burkolózás egy kicsit 'gáz'. Elkövette a nagy bűnt..Ok, de ez miért nem jutott eszébe, amikor egy szobát bérelt kettőtöknek? Vagy amikor éppen izgalmi állapotban volt? Miért nem mondta, hogy ne haragudj Marika, de a vallásom nem engedi, hogy házasság előtt együtt legyünk. Várjunk még vele, stb...
Tehát amikor azt írta neked, hogy fake faith-t nem akar, akkor ez most a 'bort iszik, vizet prédikál' c. rész?
Ha egy kicsit naivabb lennék, azt feltételezném, hogy megijedt a ragaszkodásodtól, a kötelezettségtől, mit tudom én, csakhát ez ő korában??
USA-ba akar menni? Ezt miért mondja? Így akarja elmondani, hogy végleg vége?

Próbálj meg arra gondolni, hogy csak egy évet vesztegettél el rá (chat, stb.) nem az egész életed. Sajnos vannak az életünkben buktatók, van hogy hibázunk, de tovább kell mennünk. Neked nem egy ilyen pasira van szükséged! És a fiadnak sem ilyen apajelöltre.

Üdv:

Ági

2008. április 4. 0:49:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Lányok, Virtuális Barátnék!

Nagyon szépen köszönöm ezt a rendkívűl empatikus együttérzést és jóindulatot, ami árad mindenkiből felém!!

Ezer hála!

Nagyon fáj nekem ez az egész, mert én egy állandó társkeresésben élem az életemet. De ez nem azt jelenti, hogy én fűvel-fával összejövök... És sajnos, itt igaza volt valakinek, nagyon naív és gyerekes vagyok ezen a téren. Csak az az érdekes, hogy az élet más területein olyan vagyok, mint egy tigris. De a férfiak nekem nem mennek....

Most a statisztika azt mutatja Felőletek is, hogy hagyjam a fenébe ezt az embert!! Igaz? Jobb ez így. Én nem alszom egész éjszaka. Sírok, ki vagyok borulva és a telefont nézegetem, mikor jön egy szerelmes üzenet. De nem jön!! MEGSZŰNT. Miközben a kisfiam ott szundikál mellettem.

Én már nem akarlak Benneteket az én storimmal nyaggatni, de arra kérlek Benneteket, hogy segítsetek nekem egy igen velős, amolyan okosnőies levelet megírni neki. Búcsúlevél szerűség vagy mi. Angolul. Jó?!
Ebben segítsetek. Legközelebb megpróbálok okosabb lenni.

De itt leszögezem. Ez után a történet után nem fogom azt mondani, hogy TÖRÖK soha többet! Sőt. Annyi jó oldala volt az egésznek, hogy láthattam ezt a fantasztikus és FÉLELMETES várost. Beleláthattam az Iszlámba, ami annyira megfogott, hogy vettem egy koránt és olvasgatom.
És annak ellenére, ahogyan elbánt velem az egykori "hódolóm", én ez alatt a pár nap alatt NŐNEK érezhettem magamat. Mint a mesékben.

Egyébként még itt elmondom, a kiutazásom napján elvittem Árpikámat az oviba, majd kimentem a SZécsényibe, úsztam 1000 métert. Godnlotam gyűjtök egy kis energiát, mert amúgy a mindennapokban igen stresszes napokat élek meg a munka miatt is. Nem akartam úgy kimenni hozzá, mint egy idegroncs. Ez valamelyest sikerült is. De azért csak észrevette rajtam, hogy ideges vagyok.... Na mindegy.

Itt mondta valaki, nem kell lenézni a török nőket. Ugyan már. Félreértettél. Távol áll tőlem, hogy én bárkit is lenézzek. Dehogy is. Most így visszanézve látom, milyen is lehet az ő életük. Ki tudja, a TÖRÖK Urak szemében ki az igazi társ, nő... És egyáltalán....

Egyébként beiratkoztam török nyelvtanfolyamra! És jelentkeztem egy állásra Isztambulba!
Tehát nem adtam fel. Én nagyon megszerettem ezt az országot annak ellenére, ami velem megesett.

Puszillak Benneteket!

Marika

2008. április 4. 9:35:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Nórika!

Az a bizonyos szöveg az Allahhal.
Ott ő arra utalt nekem, meg állandóan a kinttartózkodásom alatt, hogy ha én is fel akarom venni az Iszlámot, azt ne ÉRTE tegyem, hanem a boldogság illetve a lelki egyensúly megtalálásáért, különben az egész egy hazugság lesz részemről.

Itt kérdezem, a Református vallás ebből a szempontól akkor NEM IGAZ??
Hiszen ott gyakorlatilag ugyan ez a lényeg!!

A Református Istentiszteleten minden vasárnap ugyan ezeket a szavakat használja a tiszteletes, amiket ő elmondott nekem. A boldogság, a tiszta életút, stb....
És én azt is megemlítettem neki, hogy a Reformátusoknak nem bibliája van, nanem ÉNEKESKÖNYVE, amiben a mi Hímnuszunk is benne van.
De itt az volt a kérdése, és azokat az énekeket kik írták?? Mert hogy a Mohamednek 40 éves korában megjelent Allah és elkezdte neki küldeni az üzeneteket, amelyeket aztán ugyebár lejegyeztek.....

Na, mindegy.

Kérek szépen továbbképzést búcsúlevélírás szempontjából!!

Köszi

2008. április 4. 9:53:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Lányok!

Most töröljem,vagy ne. Vagy még várjak... De mire?

Két alternatíva van.

1. Én vagyok nagyon türelmetlen és kapaszkodom. Ezt megérezte, hopp elillant.

2. Lecsillapodom és elfelejtem az egészet, hogy valószínű kihasznált és úgy teszek, mintha mi sem történt volna.

Na?

2008. április 4. 14:28:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

MAgyarországon szeretnék a török párommal házasságot kötni. Szeretném, ha valaki elmondaná, aki mostanában kötött házasságot.... Milyen papírok kellenek a török páromtól?
Köszönöm:

Rüya

2008. április 4. 18:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Kedves Marika,

Az lenne a kérdésem elsőként, hogy csak 3-án beszélgettetek legutoljára vagy azóta volt még vmi? Csak azért kérdezem, mert ha nem volt, akkor egy e-mailben megírhatnád neki, h te nem érzed úgyhogy most annyira kellenél már neki és ezért inkább jobb befejezni,de lehetőleg úgy fogalmazz, hogy nyitva hagysz egy kaput neki, hátha csak te értelmezed félre a jelektet. Ez egy finomabbik változat, mert esetleg megtudhatod, hogy most akkor mi a helyzet. Viszont, ha nagyon türelmetlennek érzed magad, mert ennyire elhanyagol, akkor írsz neki egy olyan e-mail-t amiben a döntésed megváltoztathatalan és akármit mondhat neked, te nem engedsz.

Én csak ezeket tudom javasolni. Neked kell eldönteni, hogy melyik utat választod.

További szép napot!

2008. április 4. 18:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Az előző névtelen én voltam.

Rüya,
neked akartam megkeresni, hogy mik kellenek és szerintem ezen az oldalon megtalálod amit keresel. ha nem akkor a többiek leírják:D

Nóri

2008. április 4. 19:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

itt az oldal: http://torokorszag.blogspot.com/2004/11/vzum-s-tartzkodsi-engedly-trk.html
vhogy kimaradt:D

2008. április 4. 19:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Íme az én storym:
nos még 2007 nyár elején(Júlisban) felvett az iwiw nevű internetes oldalon egy török fiú.visszaigazoltam (miért is ne gondolattal).aztán felvett msn-en is.beszélgetni kezdtünk bár az első két-három hónapban rideg voltam, zárkózott és mondhatni elutasító.mit ne mondjak tartottam tőle...ugye sokmindent hallottam már a törökökről és az arabokról.és hát én meglehetősen"feminista" vagyok.tehát soha sem engedtem meg hogy valaki uralkodjon felettem és beárnyékolja a szabadságom valamint ha ezt másokkal tették azt sem szívleltem.mindegy hagyjuk meg ezt eyg aprócska Szörbetnek.
a lényeg az hogy úgy október tájékán egyre többet beszéltem vele.elég nehéz időszakomat éltem akkor a szüleim váltak, az édesanyám elköltözött(debreceni vagyok ő pedig Balatonfüredre költözött de ez is egy másik téma, ne ítéljétek el kérlek)szóval nem voltam a toppon.ő viszont mindig felvidított, akármennyire is le voltam lombozódva ő-szó szerint-öntötte belém a lelket.Akkor még "csak" egy nagyon jó barátnak tekintettem eszembe se jutott más. Mérhetetlenül jó ember, kedves és értelmes.Bemutatta a családját rengeteg képen keresztül.A nővérét barátait,barátjai barátnőit láttam webcamerán.Egyetemre jár.december november környékén azonban volt egy angyon súlyos műtétje és az azt követő időszakban roppant fájdalmai voltak.és nagyon rossz volt azzal tudattal lefeküdnöm hogy nem segíthetek rajta.ezt meg is mondtam neki mire ő azt felelte: neki minden másnál többet segít az hogy most én "állok" mellette, ha nem is szó szerint de lélekben igen.azt mondta ha fájdalmai vanank mindíg rám gondol és így enyhülnek azok.aztán a karácsonyt követő héten bevalotta hogy belémszeretett.és ezzel én is pontosan így voltam.soha nem éreztem ilyet valaki iránt.szinte majdnem minden nap órákon keresztül beszélünk egymással és angyon élvezzük.rengeteget nevetün, vagy épp udvarol vagy csak nézzük egymást a webcamerán keresztül.azonban most hogy eltelt majdnem 9 hónap a net már nem elég.borzasztóan nehéz elviselni azt hogy nem érinthetem,ölelhetem,csókolhatom meg. egyszerűen kibírhatatlan.és ugye ott van a családom.szerintem mindenki tudja mit értek ez alatt:
negatív kritikák és vélemények...csak arra kellesz neki...ugyan már ne légy naív kihasznál és eldob...na persze!nagyon mocskos népség csak bántanának!...
mondanom sem kell nekem minden ilyen mondat nagyon fáj.én elfogadtam az édesanyám és édesapám új szerelmét és még sokmás egyebet.nem szóltam bele tudván hogy ők úgy boldogok lesznek...és most teljesen kétségbe vagyok esve...két nővérem van:az egyik szerint ez egy csodálatos dolog és látja rajtam hogy ez tényleg komoly, a másik nővérem pedig ugye a tömény negítvság...az anyám azt mondta nem mond semmit mert az élet megtanította arra hogy ne ítélkezzen afelett akit nem ismer, de ne várjam el hogy tetszik ez neki...az apámnak semmi baja ezzel..ő tudomásul vette ennyi.
és hogy mi van velem?én teljesen kétségbe vagyok esve...Ő Istanbulban lakik és angyon szeretnék elmenni oda csak pár napra...dehát..rendben itt jön a "probléma": 16 éves vagyok.erre hivatkozva mindenki azt mondja:biztos félreismerem.mert egy 16 éves lány nem lehet szerelmes.
igenigen..de azért mégiscsak 9 hónap van a hátunk mögött.és ha msot visszapörgetném az időt 2007 elejére és valaki azt mondaná nekem hogy egy év múlva ilyenkor ez lesz valószínűleg képen nevetem.de ez már más.más vizek.és érzem hogy komoly.nem az a típus vagyok aki csak úgy dobálodzik azzal a szóval hogy:Szerelem és szeretet.
Szépen Kérek mindenkit aki csak tud írjon véleményt, írja meg mit kéne vagy mit nem kéne tennem...bármilyen segítséget,tapasztalatot nagyon megköszönök!

Aris

2008. április 4. 19:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Köszi Nóri:)
Ezt én is megtaláltam...
Csak az információk nem frissek-2005-ek. Ezért gondoltam valakire, aki mostanában házasodott...Hátha változtak a dolgok :)

R

2008. április 4. 19:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marika!

Szerintem nem irj búcsúlevelet.
Nem érdemli meg.

Ági

2008. április 4. 19:48:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Rüya

A férjem rokona házasodott most januárban. Kellett T.országból a fiú anyakönyvi kivonata, egy igazolás arról, hogy nem házas és nincs törvényes akadálya annak, hogy házasodjon. Ezeket az itteni követség is kiadja, úgy tudom. Csak lehet több időbe kerül..
Érvényes útlevél, és mindezek hiteles fordítása a Bajza u.-ból.
Magyar lánynak is kell anyakönyvi kivonat és igazolás, hogy ő sem házas. Ezt a népesség-nyilvántartóban adják ki.
Ezekkel el kell menni az anyakönyvezetőhöz, aki a felvett adatokat elküldi az Államigazgatási Hivatalhoz, hogy megadják az engedélyt a házasság-kötéshez. Ez 60 nap. Ha megjön az engedély az anyakönyvezető értesíti a párt, újra be kell menni és időpontot lehet kérni. Ez még 30 nap.
Sok sikert!
Márti

2008. április 4. 20:12:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Lányok!

A legújabb fejlemény. Nem beszéltem vele. Nem jelentkezik, felszívódott. Nem írtam neki már semmit.

Azonban itt van a pofáraesés.
Még az sem igaz, amit a Visa Application form-ra írt! Ott wegy Ankarai cím van. Azonban megtudtam róla hogy MARMARISBAN lakik. x gyereke van (előtte azt mondta nincsen gyereke!!) és van felesége. Ráadásul az anyja, akire azt mondta nekem, hogy február 7-én meghalt Amerikában, él és mindnyájan együtt élnek!!

Na! Itt a vége fuss el véle. Nem tudja még,hogy én ezt megtudtam az egyik ismerősétől!
Már így nyilvánvaló az is, hogy miért nem hagyta, hogy én foglaljam a szállodát (nekem ez az irodából - utazási iroda - nem lett volna nagy ügy a galileon keresztül). Nyilván vannak amolyan kurvázós eldugott helyen lévő hotelek is.
A barátja így fogalmazott pontosan: "If You will know everything, it will be better for you?"

Ágika!

Most a fentiek tekintetében mit tegyek? Tudom: "Mari, felejtsd el....." De annyira fáj!!!!! Szörnyű! Úgy szeretnék egy hatalmasat belerúgni.

Remélem, az én esetem azért nem tántorít el Benneteket a Török kapcsolattól....

Üdv mindenkinek!

Azért én hétfőn kezdem a törököt.

2008. április 4. 21:42:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Itt van egy vers tőle azokból a szép időkből, amikor még az Allah ügy a suglótban volt:

"Feladó: bahattin ozcan bahattinozcan@hotmail.com (Felvétel a címjegyzékbe)
Címzett: bodonmaria@citromail.hu
Tárgy: love
Érkezett: 2008.02.21 14:38



LOVE;
Love is a smile,
softly touch,
Sweety and sparky wind
in the eyes..
Love is a thunderstorm,
very hot and great,
blowing in the heart
surranding around the body...
Feelings need deep sensation,
in the heart..
Touching to the happiness,
needs high emotional depth...
If you fall in love
will have a great,
storage of Viruses of love,
covering your heart,
in the endless of your emotions
and of your soul...
benmartin
february-2008"

Mit szólna a felesége, ha ezt elküldeném neki??

2008. április 4. 21:59:00 CEST  
Blogger Csally said...

Sziasztok!
Én is hozzászólnék a történethez. Bennem csupán egy kérdés vetődött fel... a miért?? ...úgyértem, hogy ennyi időt és fáradtságot érne nekik mindez? Ha jól vettem ki Marika szavaiból elég sokat beszélgettek neten...pár nap miatt ült ott annyit a gép előtt? Ez a vers is gyönyörűen hangzik, smseket írt, sorolhatnám...tudom, ezek csupán szavak....de nekem akkoris egy picit logikátlannak tűnik...bár lehet, hogy nőként én ezt nem értehetem :))
Marika, neked pedig sok sikert a nyelv elsajátításához :)
Csilla

2008. április 4. 22:36:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Húh Marika, ez engem most teljesen letaglózott. Pedig sejthető volt, hogy ehhez hasonló dolog van a háttérben. Hát nagyon sajnálom, hogy kifogtál egy ilyen gerinctelen alakot, mert valljuk be, hogy az!
A törökhöz én is sok sikert kívánok és ez a történet ne vegye el a kedvedet;) Elég erős vagy te szerintem;)
És ezentúl ne írj neki, ne érdekeljen, töröld ki az életedből!
Fú, engem ez most nagyon megrázott! Teljesen együttérzek veled és én is szívesen segítek a rúgodosásban, habár nem vagyok agresszív természet:D

Fel a fejjel és minden jót kívánok neked és a kisfiadnak is!

Üdv: Nóri

U.I.: mellesleg ennyit a nagy vallásoságról! Az Iszlám szerint is nagy bűn a megcsalás! ezek után no comment

2008. április 4. 23:29:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marika!
Nagyon szeretnék veled msn-n beszélni, ha te is elfogadod ezt.Nagyon megfogott a történeted, jó lenne beszélgetni. Kérlek jelezz.

Más:
Olvastam vegyes történeteiket, van köztük igazán szomorú de boldog is..Szerintem a legfontosabb a bizalom, mert a szerelemben nem számít a távolság ha igazi..Igazából szerintem talán ez az egy dolog képes megmutatni mennyire erős a szerelem..
Röviden csak elmesélnék egy részletet a történetemből, aztán mindenki vonja le a saját következtetéseit, de talán segít a bizonytalan lányoknak...
Novemberben 3 hétig voltam Isztambulban ahol, nem szerelem miatt mentem ki, hanem a barátaimhoz, akiket természetesen a neten ismertem meg, de mi megmaradtunk barátság szinten.Felejthetetlen 3 hetet töltöttem kinn, és idén is visszamegyek. Viszont az én legnagyobb megdöbbenésem akkor történt amikor hazajöttem...Hazaérkezésem után elkezdett záporozni az sms és a hívás az egyik barát barátjától...Elmondta, hogy az első perctől szeret amint meglátott, de hallotta megannyiszor a véleményemet ha szóba kerültek a kapcsolatok..Tudja, hogy én zárkózottabb típus vagyok, és értékelte is ezt. Ezért nem akarta, hogy félreértsem ha kinn közeledik..minden lépését meggondolta, nehogy összetörje bennem akár a lehetőséget is..Kért, hogy menjek vissza kifizeti a repülőjegyemet, de beszélnünk kell (mostmár rólunk is) mert kinn csak barátként volt erre lehetőség. Ennek már közel 4 hónapja de kitartóan küldi a napi 4-5 sms-t és csörget mindannyiszor ahányszor rám gondol..hmmm nem kevés..szóval..egyenlőre ennyi, remélem azoknak akik el vannak keseredve tudtam egy kicsi pozitivumot is adni..Tehát lányok: gondolkodjatok :) szerintem náluk kedvesebb, szerelmesebb, figyelmesebb, férfi nincs sehol :) Velük maradok...:)
Iyi günler Kızlar

Üdv:
Günce

2008. április 5. 6:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Marika!

Valahol éreztem, hogy van felesége. Tudom mit érzel, már én is éreztem hasonlót, de még régebben. Rossz érzés, amikor eldobnak, annyira megalázó!! És a tehetetlenség még dühösebbé tesz, mert nem tudsz visszavágni. De tudod ebből tanulhatunk, a hibákból, a leckékből, amit kapunk a sorstól és ezáltal magasabb szintre léphetünk.
Tényleg tiszta szívből együtt érzek veled.

Nem tudom ebben az ismerősben mennyire bizhatsz, hogy tényleg hitelesen adott-e le információkat róla, mert hát rosszat akarók is vannak. Nem tudod máshogy lenyomozni?
Mondjuk egy barátnődet ráállítod, hogy chateljen vele egyet? Vagy esetleg te, de vigyázz nehogy felismerje a stílusod.

Próbáld meg pozitívan megélni ezt a dolgot. Tudom nem könnyű, de hidd el jobban leszel tőle. Örülj neki, hogy pl. nem te vagy a felesége, vagy hogy most jobb, hogy kiderült, mint mondjuk később, vagy akár egy babával a hasadban, stb. sorolhatnám.

Azok a törökök akik igy a párom kapcsán körbevesznek, azt látom, hogy nagyon nagy beszélőkéjük van. Nagyon tudnak udvarolni, még akkor is ha nem úgy éreznek. Mi nők pedig ki vagyunk éhezve arra, hogy halljuk ezeket a kábítóan édes szavakat...De ezért senki nem okolhat minket!

2008. április 5. 7:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bocsi, elfelejtettem aláírni.
Ági voltam.

2008. április 5. 7:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marika nagyon sajnálom, hogy így történt.
De minden rossz azért is történik velünk, hogy tanuljunk belőlük valamit.
Szerintem már ne firtasd a pasi életét, csak mélyebb sebet ejt rajtad mindaz, amit megtudsz még.
Gyászold meg ezt a kapcsolatot és azután tiszta szívvel és aggyal léphetsz egy másikba. Hidd el, leszel Te még boldog!
Márti

2008. április 5. 10:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Régóta olvasgatom a hozzászólásokat. Furcsa, hogy többségében lányok írnak ide. :-)
Éppen Isztambulban keresek állást, de hát Budapestről.
Van valakinek valami hasonló tapasztalata, tanácsa, stb...? :-)
Előre is köszönöm!
Üdv.,
Péter

2008. április 5. 17:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marika! Én igenis megírnám neki amit gondolok, amit érzek. kkor is ha nem érdemli meg. És azt is Allah látja mindezt és ez az ő bűne ezentúl. És mindent kiírnék magamból amit gondolok. Mert ennyi kell, saját magad miatt is, mert addig nem fogsz megnyugodni. Tudom, mit tudnak Ők adni akkor is ha csak álom ha illúzió, nem találtam még magyart aki ilyen jól el tudja hazudi, hogy szeret, és mi van ha igen, ha tényleg szeret??? nem tudhatod! Akkor le is léphetett volna az első éjszaka után, és nem is kisért volna ki a reptérre, az hogy rögtön elment, nem jelent semmit, én sem tudok búcsúzni........ küln megkértem a kedvesem, ne várja meg amíg felszáll a gép. Így is nagyon nehéz volt. Lehet, hogy megyek megint májusban, de már semmi sem bíztos...........
Marika írd meg azt a levelet!!!!!!!!!!

Zsuzsa

2008. április 5. 18:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Kb. egy hónap múlva utazok ki Törökországba a páromhoz és egész nyáron együtt leszünk Insallah.
Péter, böngéssz az alábbi álláskereső honlapok közül, remélem találsz valami jót. Beszélsz törökül?
www.yenibiris.com
www.monster.com.tr
A munka még nálam is kérdőjeles, lehet, hogy magyar cégen keresztül ki tudok menni, de lehet, hogy kint kell munkát találnom. :)
Liz

2008. április 5. 20:23:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Lányok!

Én már nem gyötörlek Benneteket az én sztorimmal tovább. De muszály volt leírnom Nektek. Amolyan nem mondom el senkinem, elmondom hát mindenkinek alapon.

Íme a "hódolóm" ismerősének a levele:
"Yes, in Islam Religion,it is STRICTLY FORBIDDEN to have a relation if somebody is married...
It is Stricly Forbidden if SOMEBODY is MARRIED to have relation with anybody...
BUT this is FOR HONEST PEOPLE...
DISHONEST, VILE, LOW and BASE PEOPLE,BASEMENT OF BASEMENT PEOPLE CAN DO EVERYTHING...

THEY GIVES DIRTYNESS TO THE HUMANITY OF THE WORLD...

DO YOU UNDERSTAND ME????
I Honestly do Not know How many children or how many wifes he has....
But I know his mum was living....
And He Lives in Marmaris...I did Not ask about His Children, about his grand children,what are they doing,how many and so on....

I am Very Very Much UPSET and VOMIT all these situation...
I Put You as a memeber of my Family and I FEEL ALL YOUR DEEP SADNESS..Do You understand me???

Why don't You LISTEN ME???
If a person behaved to You VERY VERY VERY CRUELLY and VERY VERY VERY BADLY,WHY do You think about of him???

I PUT MYSELF INSTEAD OF YOU....
I WAS LOSING MY MIND YESTERDAY...
That is Why, I will HELP YOU ALWAYS....
STILL WHEN I THINK ALL these You had LIVED VERY CRUELLY, I was LOSING MY MIND...
Did he behaved to You very cruelly also in special time???
Tell me all...
If You have OPPORTUNITY, do You want to PUNISH him as HE DESERVE?????"

Mindenféle eszembe jut, mit is tegyek. De azt hiszem se levél, se semmi nem lesz ebből már. Nagyon rossz napokat élek meg! Magamnak köszönhetem, meg annak a francos szívemnek!
Olyan is eszembe jutott, hogy blöffölök egyet és megírom neki, hogy tudok róla abszolút mindent és bekavarok neki egy hangyányit az életébe. De minek? Attól én jó ember leszek? Nem!

Viszont az egészen különlegen nagy szemétség, hogy az ÉDESANYJA halálát nekem megírta február 9-én. Itt van a telefonomban az sms. És az anyja él!! Ez egészen felháborító, hogy valaki az anyja halálával szórakozik! Na meg a meghalt feleség? Ez úgy játszadozik evvel a szóval, hogy halál, mint a micsodájával.

Figyeljetek, azt nem írtam le eddig, mert szégyeltem, de még olyanokat is írt nekem anno a nagy szerelemben, hogy "What kind of sex do you preffer... " Hagy ne soroljam. Akkor sem kapcsoltam... Ez szörnyű.

Én azt kérném itt azoktól akiknek már fixen van török férfi az életében, esetleg az én történetemhez ha egy török férfi hozzászólna.... Azt nagyon megköszönném. Csak az ő oldalukról hogyan jön le ez? Tényleg érdekelne. Ha nem gond.

Megnéztem a hotel honlapját, amit foglalt, ott a szobaára 44 euro/kétágyas/éj. Nekem azt hazudta, 69.-euro. De én idegenforgalmi szakember vagyok. Ilyen szállodát ITTHON már emberi lénynek ennyiért nem értékesítenek. Maximum kurvázásra.

Kérdezem: Ilyenek az igazi MUSZLIMOK??? Mit keresett egyáltalán ez az ember a kék mecsetben? Eltévesztette a helyszínt!

Viszont született most egy teóriám. Lehet, még "megfog" valakit:

"Csak úgy láthatod igazán, milyen tiszta vallás a keresztény, ha megismersz egy HAMIS miszlimot".

Mert ILYET egy református ember soha nem tesz, amit velem tettek!

Már késő a sírás. De annyira fáj ez, hogy nem tudjátok elképzelni... És miért is (kérdezhetnétek: ez hülye?) azért, mert én tényleg szerettem ŐT!!!

Ennyi.

Nagyon nagyon köszönöm ezt a sok támogatást! Nem akarom magam sajnáltatni, de ha nem vagytok én totál kiborulok és azt a kisfiam is megsínyli.

Így a távolból is sok szeretettel:

Marika (Meryem)

2008. április 5. 22:41:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Marika én is nagyon sajnálom, hogy ez történt, hidd el megértem. Én is átéltem már ezt, csak egy olasz fiúval. Úgy lelépett, ahogy felbukkant, pedig én is voltam kint nála. Így utólag mindent másképp látok. Nagyon szerelmes voltam, bár próbáltam józan lenni és végül annyira kiábrándultam, hogy teljesen megváltozott a férfiakhoz való hozzáállásom. Én is olyan voltam, mint te. Már nem szerencsére. Már nem teszek meg mindent, már nem alkalmazkodom mindenhez, már nem engedek meg mindent és nem vágok jópofát ahhoz, ami nem tetszik. Talán ez a szerencsém. Az én török párom nagyon szeret és (pont a csalódás miatt)jó pár hónapjába telt mire ezt el is hittem neki. 31-én jöttem haza Törökországból, 2,5 hetet töltöttünk együtt és hihetetlenül hiányzik. Minél több időt töltünk együtt, annál nehezebb elválni. Mondjuk a legnehezebb az volt, amikor ő ment haza egy hónap után. Ohh, a szívem majd meghasadt. Még soha senki nem szeretett annyira, mint ő. És ezt érzem nyár óta, amióta megismerkedtünk. Kitartó egy fiú! :) Na mind1. Visszatérve... én az olasznak írtam egy levelet, amiben leírtam minden érzésemet, csalódásomat és dühömet. Nekem ez kellett ahhoz, hogy lezárjam magamban. Viszont nem egyből írtam, hanem egy hónap után, amikor már nagyjából letisztáztam magamban az érzéseket és a gondolatokat. Tényleg nagyon sajnálom, de hiszek abban, hogy a nehézségeket azért kapjuk az életben, hogy tanuljunk belőle. Próbáld meg pozitívan felfogni, gondolj arra mennyi csodálatos pillanatot kaptál ettől az utazástól, és légy hálás neki, hogy megismertetett egy olyan világgal, amiről nem is álmodtál. Viszont sose felejtsd el, hogyan végződött. Bocsáss meg neki és lépj túl rajta (de ne gondolkodj azon, hogy visszamész hozzá), ha ezt meg tudod tenni, már sokkal jobb lesz. Nekem ez nagyon sokat segített. Sok sikert az új életedhez! ;)

üdv

Kata

2008. április 5. 23:03:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Nekem nincsen msn-címem. Azonban van e-mailem: bodonmaria@citromail.hu. ICQ: 346-296-066 és Skype: hunconcorde

Kitöröltem az ICQ-ból, a telefonomból még nem volt erőm.

Azonban a hülye fejemmel még mindig abban reménykedem, hogy ez csak egy rossz álom és talán időre van szüksége... Na mindegy. Ti okosabbak vagytok, mint én. A normális nők ilyenkor azt mondanák: Te még akarsz ettől valamit???

2008. április 5. 23:07:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Kata!

Én megbocsájtok, mert alapjáraton a vénámban van a megértés, a megbocsájtás... Persze. De mit?? Nekem ő soha nem mondta, "finish". Úgy engedett el onnan, hogy nem mondta a szemembe, "pá"...
És a kellemes percek... Igen! Azért olvasd el a kiutazásom történetét mindjárt az elejétől.
Nem nekem kell felelnie, hanem annak a bizonyos Allahnak! Az én megbocsájtásom meg sem kottyan neki.

Sok boldogságot

Marika

2008. április 5. 23:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Marika!

Velem is így történt. Sőt, amikor felhívtam, akkor csak harmadszorra vette föl, megjegyzem harmadszorra már kikapcsoltam a számot. :) Se puszi, se pááá! Pedig a szemében nem ezt láttam. Mondjuk a hazautazásom után még egy hónapig folytatódott a kapcsolat, utána lett vége. Semmi magyarázatot nem kaptam.
A megbocsátás meg nem neki jó, hanem neked. Legalábbis én így gondolom. Amíg ingerült vagy és dühös, addig nem tudsz bocsátani. Ez nem egy nap, egy hét, akár egy hónap. Ez idő. Csak tanácsként mondom. Jah, még valami. Ne légy fanatikus! Mondj neki ennyit: Fuck off! You lost honey!!!!! :) Elnézést a trágárságért! :)

üdv

Kata

ui: állítom, hogy ha nem lett volna az olasz, a törököm sem lenne most... úgyhogy, minen rosszban van valami jó!!! :)

2008. április 5. 23:27:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni valamit, lehet hogy hülyeségnek hangzik, de kiváncsi vagyok a ti tapasztalataitokra. Az a helyzet, hogy az én szerelmem mostanában nagyon sokat dolgozik, túlóra és dupla műszak, semmi szabadnap, még hétvégen se. Azt mondta, hogy emiatt nem tudunk mostmár mindennap beszélni egészen nyár elejéig amikor új munkahelyre megy.Szóval így csak 2-3 szor beszélünk msn-en egy héten, néha küld egy sms-t vagy ritkán felhív.Az én bajom az ha 2-3 napig egyik se történik, se sms, se hívás, se msn. Egyszerűen bepöccenek és elborul az agyam, hogy ennyire nem gondol rám.Szerintem akármennyire is elfoglalt valaki, 5 perce kell hogy legyen egy nap, hogy legalább egy sms-t küldjön, akármilyen fáradt is.De amikor ezt felhánytorgatom neki, ő mindig azt mondja, hogy nem vagyok képes megérteni és önző vagyok.Szerintetek ez normális viselkedés vagy csak én akarok túl sokat? Ma nagyon összevesztünk, azt mondta, hogy elege van, hogy mindig panaszkodok és nem akarja ezt tovább hallgatni.De most tényleg olyan sokat kérek?Ti nálatok van olyan, hogy abszolúlt semmi kommunikáció 2-3 napig? Nekem kéne többet tolerálni? Nem bírom ki, ha nem érezteti velem, hogy gondol rám. Én szoktam neki küldeni sms-t van amikor visszaválaszol, van amikor nem. Megértem, hogy munkahelyén nincs
ideje írni, de hogy utána se ír semmit. Lehet, hogy sokat akarok? Szóval mi már lassan egy éve beszélünk msn-en, már várjuk nagyon hogy végre személyesen is találkozzunk, de ez eleje tényleg olyan más volt. Úgy érzem mintha ellustult volna, vagy kevésbé lelkes és én nem vagyok a prioritásai között. Ő azt mondja egyszerűen csak többet dolgozik és msn-en keresztül nem tudok neki segíteni, hanem inkább pihenésre van szüksége.Még kaját sincs ideje venni meg beszélni a testvérével. Hát, de kell hogy legyen rám 5 perce egy napból, ez a véleményem.Kezdem úgy érezni, hogy neki mindegy, hogy vagyok-e vagy nem vagy mondjuk úgy természetesnek veszi hogy vagyok neki és igy nem is kell energiát fektetnie, hogy megtartson.
Bocsi , lehet hogy hosszan tálaltam a szituációt.Szóval a kérdésem: Normális ha 2-3 napig nem jelentkezik valaki, aki szeret és sokat dolgozik vagy nekem kéne többet tolerálni?Nagy kérés napi 1 sms?Nálatok előfordul olyan, hogy se egy sms pár napig?És most olyanokat kérdeznék inkább, akik nem csak pár hónapja ismerik egymást.Kezdetben mindenki tud lelkes lenni.

Köszi,

Anna

2008. április 6. 10:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Marika,

Folyamatosan olvasom a történeted,már írtam, hogy mennyire sajnálom, hogy ez lett a vége. A búcsúlevelet én megírnám és én is a fene nagy vallásosságára meg a lelkiismeretre utalgatnék, hogy mit tett velem és hogy érzek, ja meg hogy Allah figyel és visszakapja ezt még tőle.Persze aki csak nem igaz hívő, azt tényleg nem hatja meg, mert az ilyen nem hisz abban hogy a bűnökét bűnhödni fog, csak élvezi az életet és önző módon mindent és mindenkit kihasznál.Miért is ne? Hisz úgy sincs aki megbüntet, mivel nekik nincs isten!Én nem vagyok túlzottan vallásos, de az biztos, hogy az igaz hitnek vannak előnyei.Szóval ne tartsd magadban a dühöd, tégy olyat amitől jobban érzed magad. Én az a típus vagyok, aki jobban érezné magát, ha kiadhatja a dühét, bánatát a másiknak, aki megbántott. Valamilyen hatása biztos kell hogy legyen rá a levélnek. Ha ráhagyod, akkor neki könnyíted meg a felejtést és még csak el se gondolkodik azon, hogy mit érezhetsz te most. De elsősorban azért tedd, hogy kiereszd a feszültséget.
Én nagyon szeretnék válaszokat tőle, hogy mi vitte rá erre, hogy pont veled szórakozon,miért nem egy olyan lánnyal, aki erre való (konkrétan egy kurva olcsóbb és egyszerűbb, mint msn-n csábítgatni hónapokon keresztül).Mert biztos akadt volna más is a hálójába, ha csak a szexért csinálta. Valami oka volt, hogy téged választott.Talán érezte, hogy milyen odaadó vagy és ki vagy éhezve a szerelemre. Gondolta megadja ezt neked, meg élvezte is a társalgást veled, izgalmasnak talált, de tudta, hogy csak futó románc lehet és nincs jövője a dolognak, de ezt úgye te meg nem fogadnád el, ezért azt mondta, amit hallani akarsz. Ez az én elméletem.De ez csak tipp.
Na mindegy, próbáld túltenni magad rajta. Tényleg jó, hogy neked legalább van egy kisfiad, aki imád és számíthatsz a szeretetére önzetlenül és kétségek nélkül.Nem ugyanaz mint a szerelem, de ez legalább tényleg örök és tiszta, valakinek ez se adatik meg. És a sírás szerintem felszabadít és nem szégyen. Egy idő után már nem fogsz sírni, mert rájössz hogy nincs miért.

Minden jót neked és kitartást (a nyelvtanuláshoz is)!

Üdv:Anna

2008. április 6. 11:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Liz, köszönöm szépen a visszajelzést. :-)
A monster-t még nem ismertem, jópár másik lapot persze rendszeresen figyelek. Kérdés, mennyire lehet ez hatásos, Interneten keresztül, magyar elérhetőségekkel. Azt hallottam (akárcsak Anglia esetében), hogy ott kell(ene) lennem személyesen. Tehát inkább az esélyeim érdekelnének. :-)
Törökül jelenleg alapszinten beszélek, de hát ez minden egyes nap rohamosan fejlődik. :-) Magyar céget én is néztem, de csak egyet találtam, de az nem jött össze.
Te írod, hogy egész nyáron kint leszel. Gondolom turistavízummal. Mivel a reptéren csak egyhónaposat adnak, gondolom a követségen kell(ett) megigényelned. Egyszerű az ügyintézése a három hónapos turistavízumnak?
Péter

2008. április 6. 11:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marika! Ha te itt úsztál az idulás előtt , akkor nem lakhatsz messze tőlem Budapesten! Szóval, beszélhetünk, ha akarod! A török pasikm furák. Engem most megbüntettett a kedvesem, mert azt mertem mondani, neki, hogy ha ő használja az ismis oldalakt akkor én is. Mondanom sem kell, azóta minig ezt hallom, Ő török pasi, nem magyar, ezt sosem felejtesem el. De még most sem értem igazán:)
A lényeg féltékeny. Én is:)
És olyan nehéz nélküle, 2 hete még együtt voltunk.......... jaj.... alig várom, hogy újra menjek. pussz

Zsuzsa

2008. április 6. 13:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
A féltékenységről annyit írnék..egy darabig ebbe kapaszkodtam én is, mert ugye nálunk ez úgy működik, hogy csak a szerelmes ember tud féltékeny lenni....észrevettem viszont , hogy ők mindig mindenben egyetlenek akarnak lenni (persze vannak kivételek is de nagyon kevesen), ha pedig találnak egy "esélyest" azt végkép ki akarják sajátítani, és képesek ugyanazokat a szavakat, viselkedéseket használni több nővel egyazon időpntban.Lehet, hogy én vagyok túlságosan bizalmatlan, de képtelen vagyok elhinni, hogy ilyen könnyen szerelmesek tudnak lenni..márpedig ha igen..akkor könnyen tovább is tudnak állni. Amikor kinnt voltam, azt láttam, nem sok szórakozásuk van..fiúk tömörülnek csapatokba , de az utcán nem sok lány látható, mármint nem arra a célra...ott nem füttyöghetnek utánuk, feltűnően meg sem nézhetik azt aki török..szóval elég unalmas ez nekik..viszont a netkávézók tömve vannag reggeltől estig...Sokan a munkahelyen is a cseten lógnak, nem egy ismerősömnek lett ebből munkahelyi botrány..Nagyon szomorú ez az igaz, és én nem is akarom őket bántani, miért tenném hisz imádom őket, viszont nagyon fájt amikor ezt a saját szememmel láttam kinn, és ahogy egyre több barátom van azt veszem ésre, hogy lényegében mindegyik ugyanazt mondja és teszi...de az is igaz, hogy képtelenség ellenállni nekik, pont ezért tud fájni ennyire nagyon mindannyiunknak minden egyes ébredés, amikor fájdalmat okoznak..És igen, nagyooooon tud fájni, bennem is egy török ébresztette fel az igazi érzéseket, amit aztán sikeres össze is tört...az önbecsülésemet is a porba taszította, képtelen leszek megint teljes emberként szeretni, és bízni a másikban..Képtelen lettem egy új kapcsolat elfogadására, a mostani is ezért szenved..most aztán feladom a leckét..kíváncsi leszek meddig bírja, mert ha valóban szeret annyira ahogy mondja, akkor képes lesz "megküzdeni" értem..Lehet ez nem a jó megoldás, de összetörtek rendesen, és ennek a következő kapcsolatom és persze én iszom a levét, ő simán tudja élni az életét tovább ahogy eddig is...Sokszor gondolkodom, hogy talán megírjam-e azt a "mindent kiadós" levbelet , hátha túl tudok akkor lépni rajta de aztán eszembe jut..miért írjam? hogy nevessen rajtam? neki ez csak egy büszkeség , hogy meg tudott ennyire szédíteni egy nőt, és van mit mesélni az unalmas baráti összejöveteleken...Ne haragudjatok, hogy a végére belekeseredtem, de megint törnek fel az érzések, talán nem volt a legjobb ötlet írnom, de annyira félek, és annyira nem szeretném, hogy másnak is ennyire fájjon...Látom Marikát és maximálisan meg tudom őt érteni sőt érzem is amit mond...Hihetetlen mire képesek..:(

Szép napot mindenkinek

Günce

2008. április 6. 14:32:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Anna, az én tapasztalatom az, hogy nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, ha nem minden áldott nap töltötök a net előtt órákat, vagy épp nem jön egy nap egy üzenet sem. Persze az elején, ezek a dolgok nagyon működnek, és az ember minden szabad percét a gép előtt tölti.. de igazából mindkét félnek lehet programja, élnie kell az adott országban az életét, vannak munkák, barátok, család. De ez nem azt jelenti, hogy már nem szeret. Nálunk hetente 3x, 4x megy a chatelés, sms is kb. ilyen gyakorisággal. Van hogy egyikünk sem jelentkezik egy napig, mert így alakul, a szeretleken kívül épp nincs mit mondani. :) Persze mindenki másképp éli ezt meg, a mi kapcsolatunk stabilnak mondható, tart egy ideje és ez nálunk belefér. :)
Günce, a kapcsolatunk elején nálunk is volt, hogy naponta ahányszor rám gondolt megcsörgetett telefonon, de erről leszoktattam, mert hónapok után halálosan idegesített, hogy naponta többször keresgéltem a táskámban a telefon után, és mire meglett, ugye letette a Drága.

Péter, ez a munka dolog még nálam is kérdőjeles, mert jövő héten derül ki, hogy magyar cégen keresztül ki tudok e menni. Ha igen, az jó, mert ők intézik nekem a vízumomat. Ha nem sikerül, akkor igen, megyek a követségre a 3 hónapos turistavízumért, de természetesen csak feketén vállalhatok kint munkát. A 3 hónap lejárta után viszont el kell hagyni az országot, viszont hallottam egy olyan 'cselt', hogy mivel én délen leszek, hajózzák át Ciprusra egy napra és amikor visszajövök, akkor ugye megint egy hónapig jó lesz a vízum. Állítólag németek, hollandok csinálják ezt, mert sok, kedves, nyugdíjam nyugat-európainak van nyaralója a riviérán és a telet ott töltik kint. Amúgy a személyes munkavállalásban én is jobban bízok, mert így neten keresztül, még csak egy állásinterjúra sem tudnak behívni. :) Péter, Te milyen jellegű munkát keresel? Ha van valami hasznos infod, ugye megosztod? Mikorra tervezed, hogy kimész?

Marika, nem akarok kötözködni, de az 'elméleted' úgy hangzott, mintha a keresztény vallású emberek csupa jók lennének. Ugyanúgy tehetnek a keresztények is bűnös dolgokat, (lásd, a középkori pápák szexuális kapcsolatai) és akkor egy más vallású is felállíthat egy ilyen jellegű teóriát.

Liz

2008. április 6. 16:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

Igen Liz, tudom és már én is éreztem és meg is mondtam neki..na erre annyira besértődött, hogy 1 hétig sms-t sem írt...kezdtem fellélegezni amikor újra kezdte előlről, igaz ritkított rajta egy kicsit :) nekem az volt zavaró, mikor a munkahelyemen csörgetett és ki kellett nyomnom...ekkor hallgathattam csak igazán, akkor már ki kellett kapcsolnom a telót s mire megint bekapcsoltam akkorra 24 nem fogadott hívásom volt..szóval megtanultam hogy nem kapcsolom ki a telót, inkább hagyom csörgetni...:)

Günce

2008. április 6. 17:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Liz, jó sejtettem akkor azt a turistavízumot. :-) Mindenesetre ha tud valaki infót a 3 hónaposról, azt megköszönném.
Ezen a linken pár dolog van a munkavállalással kapcsolatosan (magyarul):
http://www.itd.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=befektetes_tr
Az interjú miatt nem félnék, hiszen csak két óra repülővel. :-)
Bár az igaz, hogy amíg nem perfekt török az ember, addig valami nemzetközi cég lenne jó.
Hogy mikor indulok? Ha összejönne valami biztos, akkor akár holnap, ha nem, gondolkodom, hogy akkor pár hónapra megjelenek személyesen is a munkaerőpiacon. :-) Ezt ősz tájékában tudnám elképzelni, bár ezzel azért sok minden biztosat fel is adnék itthon, egy eléggé bizonytalanért. Amúgy pénzügyi, finanszírozási területen nézelődöm, kis IT is esetleg, tehát valami olyat, amihez nem kell az elején a 100%-os nyelvtudás, ha meg már ott van az ember, az gyorsan megy (nekem legalábbis). :-) Persze, ha van magyar cég, akkor az nagy előny. :-) A vízumnak utánanéztem, a munkavállalásra jogosító, ha van helyed, nem olyan vészes már, s a munkáltatónak kell intéznie. Ha kell valami bővebb infó, valahogy vegyük fel a kapcsolatot, e-mail, msn...
További kellemes hétvégét!

Péter

2008. április 6. 21:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Anna!

Én is hasonló "túlgondolkodásban" szenvedek, mint te :) Én 8 hónapja msn-ezek a barátommal és egyszer meg is látogattam Törökországban. Eleinte minden este beszélgettünk vagy 5-6 órát, mondott mindenféle szépeket jókat, stb. Mostanában meg csak napi 1-2 órát beszélünk, van nap hogy egyáltalán nem - pedig neki még munkája sincs, mert egyetemista. Ilyenkor én is bepánikolok, hogy mi a fene történhetett, hogy képzeli hogy nem én járok a fejében minden percben :) De aztán ilyenkor mindig arra gondolok, hogy bár nagyon szeretem, azért nekem is vannak olyan időszakaim amikor éppen nincs kedvem beszélgetni vele, vagy szívesebben csinálok mást. De ez még nem jelenti azt, hogy nem szeretem. Sőt, nem tudom mennyire tartható fenn hónapokig ugyanolyan intenzíven egy kapcsolat mindössze úgy, hogy az ember telefonon vagy msn-en beszélget... szóval szerintem ez a "lelkesedés-vesztés" normális, de nem kell belőle messzemenő következtetéseket levonni. A másik oldalon viszont meg kell őrizni egyfajta racionalitást. Én legalábbis igyekszem úgy alakítani a dolgokat és a gondolkodásomat, hogy ha mégsem jön vele össze, akkor ne érezzem azt, hogy vége az életemnek (a fentiek szerint sajnos sokan beleesnek ebbe... :( Engem inkább az aggaszt, hogy annak ellenére, hogy török, nem fulladok bele a sok bókba meg egyebekbe :D Ez szerintetek normális? Ha magyar lenne, fel sem tűnne, mert kb. annyit bókol mint a magyar fiúk... de nem tudom hogy ez egy töröknél normális-e... mit gondoltok???

JJ

2008. április 6. 21:28:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Péter köszi a linket, elmentettem. Igen, jó lenne felvenni a kapcsolatot, és infot, tapasztalatot cserélni, megadod itt valamelyik elérhetőségedet? :)
Te hol tanulsz törökül?
Ma van hétfő, ma vagy holnap kapok választ a magyar cégtől, tiszta ideg vagyok. :D

Liz

2008. április 7. 8:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok! Már nem tudom ki is írta előttem,azt hogy a török pasik képesek egyszerre több nőnek uazt mondani, stb. Ez nem lehet igaz, de ha mégis, az nagyon szomorú.. Komolyan mondom. Egyszerűen beleörűlnék ha tudnám másoknak is ezeket mondja és írja. De kérdezem én mire ez a nagy bizonytalanság, bizalmatlanság? Perxe ha valaki csak chatel akkor megértem, hogy mindenkinek azt írja, de ha már van kedvese., nem tdom elhinni, akkor minek a kedves? Vagy havonta utazik hozzájuk egy "idióta" európai nő? Bocs ezt nem komolyan gondoltam.......
De most már mondja meg valaki, hogy is van ez? mert én 2 hete jöttem haza tőle, és nem tom mi van, azt mondj szeret, és aranyos, de ha az itt lévő sorokat olvasom kezdem azt gondolni, mi van ha Ő is... akkor mi van?
Nem szeretném ezt átélni, pedig most pont van egy nagyon rossz érzésem. Az viszont való igaz, nem lehet naponta 5 órát beszélni mindig, mert nincs miről. Az enyém féltékeny nagyon csak az a furi, hogy időnként azt mondja annyi török nője lehetne amennyit akar... aham., de akkor miért nincs? sztem ez csak duma, perxe mindenhol vannak K -vák, ez tuti. És ez a szomorú, mert az ilyen lotyók miatt mennek tönkre a kapcsolatok, mert én itt vagyok Ő ott és nem tudok mit tenni, egyet csak BÍZNI! Nézzétek a magyar is megcsalhat és mondhat egyszerre sok nőnek ugyanazt, mert miért is ne? Melletted is félre tud lépni ha akar, ez nem annyira távolságfüggő, bár így bagyon rossz, Mineódenkia saját kedvesét ismeri, és ha nincs bízalom akkor kár is folytatni, bárkivel is. Most valahogy nagyon szomorú ez a blog, de megértem,nekem sem happy a kedvem. De nem tudok mást tenni csak bízni: Aki írta, hogy egyszerre több nőnek teszik, mondják uazt érdekelne honnan tudja ilyen jól? nem kérdőjelezem meg az állítását, csak érdekelne.
szép napot!

Zsuzsa

2008. április 7. 9:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Liz, írj kérlek egy levelet a pet.t@freemail.hu címre. A többit megbeszéljük ott. :-)
További szép napot!

Péter

2008. április 7. 9:44:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Liz!

Igazad van. Én egyébként a reformátusokra utaltam. De ez nem erre a blogra tartozik.

Az a kérdésem, a gyémántberakásos gyűrű+fülbevaló+igazgyöngy nyaklánc, amit kaptam tőle, avval mi a fenét csináljak? Nem bírok ránézni. Nekem ezek a tárgyak nagyon sokat jelentenek. Legalábbis én még ilyen dolgokat férfitől soha nem kaptam.
Ez is csak arra kellett, hogy megkapjon, aztán abűnbocsánat??


Üdv.,

Marika

2008. április 7. 10:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok lányok! Tudom, hogy most egy kicsit lehangolódtatok a bloggon sajnálatos események miatt. Nekem csak egy kérdésem lenne. Tudjátok, hogy melyik mecsetbe járnak a törökök Budapesten imádkozni? Esetleg tudja valaki a nyitva tartást ott?

2008. április 7. 11:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Még soha nem írtam blogba, de beszélgetéseteket rendszeresen követem. Emlékszem, hogy írt egy lány, aki Törökország keleti részébe költözött a párjához (a kurdok lakta területre)és ígért egy késöbbi beszámolót, hogy hogyan alakul az élete,szeretném vele felvenni a kapcsolatot. Van valakinak arra ismeretsége?
edith

2008. április 7. 12:09:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves névtelen!

A Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között kb. félúton van egy mecset, ott már én is voltam...nagyon aranyos emberek vannak ott:) A nyitvatartást nem tudom pontosan, én kora délután voltam, de sztem később is nyitva van...

üdv,
Barbara

2008. április 7. 12:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Köszönöm szépen az információt Barbara!
További szép napot!

2008. április 7. 12:20:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Szép napot Mindenkinek!

Fejlemény van!

Töröltem a "pasámat" az ICQ-ból. A telefonomból még nem volt erőm....

De. Most ebben a minutumban jött tőle egy sms, miközben az egyik Marmarisi ismerősével beszéltem telefonon. Abban az sms-ben az áll, hogy ő megy holnap amerikába, Ontarioba és hogy majd onnan felveszi velem a kapcsolatot.

Ezt az sms-t én beolvastam ennek az ismerősnek, aki mondja, hogy az én "pasám" aki azelőtt azt hazudta, hogy ő félig amerikai, nem járt még soha amerikában!

Itt van az üzenet a telefonomban február 9-ről: "MY MUMMY DIED".... És most mondja nekem ez az ember, hogy az anyja ott él MARMARIS külvárosában és ez egy olyan török asszony, aki soha nem hagyja el azt a helyet!! Nemhogy amerikába.... Semmilyen háza nincsen Floridában, meg máshol amerikában.

A gyűrű+fülbevaló+nyaklánc a két éve befuccsolt ékszerüzletében megmaradt cuccokból van.

Egyébként nem írtam neki SEMMIT. Mindenfélét kitalálok, hogy mit is írjak. De nem bírom megtenni. Most ez az ismerőse elmondta nekem, hogy ő nagyon szégyenli magát mindezért, amit velem tett.

Hát most ennyi

Üdv.,

Marika

2008. április 7. 13:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!Már nagyon régen irtam be,csak olvasgatom az irasaitokat.Nekem török a férjem hál' nagyon normális férfi és szuper apa,vallásos is de nem mindig veszi komolyan.Multkor bele olvasott az irasokba és bocs:elröhögte magát szerinte a magyar nők tul misztifikálják a török fiukat és a török fiuk hülyét csinálnak a magyar csajokbol.tisztelet a kivételnek.A férjem üzenete a török férfi csak akkor hazudik ha nőröl van szo.Egyébként jön az anyosom kb:1 honap mulva,nagyon szeret engem eszembe sem jutott kezdettől fogva hogy nem fogad el mert nem vagyok török vagy muszlim.határozottan kell velük viselkedni már az elejétöl kezdve mert ha megérzik a gyengeséget azt kihasználják.Nekem szerencsém van a férjem nagyon civilizált már ha lehet ilyen csunyán fogalmazni.bocs érte.nem korlátoz semmiben de én sem kérdezgetem hová megy mit csinál ha "dolga" van mert néha van.Akik magyarországon élnek török fiuk azért jöttek mert nem birják a kinti kötöttségeket,meg a megélhetés miatt.sokkal egyszerübb itt keresni mint az interneten nap mint nap találkozhattok leinformálhatjátok őket.szerintem egyszerübb is.Itt ismertem meg a férjem magyarorságon de a kultura igy is átjött teljesen.hiszitek nemhiszitek nagyon sokan vannak itt.keressetek bátran itthon is.puszi Ismeretlen

2008. április 7. 14:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

Zsuzsa..
Ne haragudj, eszem ágában sem volt elbizonytalanítani Téged, sem Másokat , csak légy óvatos azt aszerettem volna éreztetni, hiszen miont Te is látod mekkora fájdalmat tudnak ezek a fiúk hagyni maguk után..Hihetetlen mekkora erővel tudnak felemelni és letaszítani....ez nem azt jelenti, hogy mindegyik török ilyen, ezt nem állítom...igaz nehezen tudok újra bízni bennük illetve a szerelmükben...Barátként imádom őket de a szerelemben..hhh..háááát nem tudom, talán óvatosabb lettem éskihangsúlyozom nem feltétlenül ez a jó megoldás amit én is választok a magam illetve a szívem védelme érdekében..Tehát, nyugodtan lebegj vele hisz talán Neked Ő lehet az igazi, véget nem érő szerelem, csak nagyon vigyázz a szívedre...Féltelek Titeket lányok, mert annyira tudtok szeretni és annyira jó szívetek van, hogy helyrehozhatatlan töréseket képesek okozni a fájdalommal amit maguk után hagynak...és mégegyszer mondom...nem szabad általánosítani őket sem, csak vigyázzatok Magatokra...

Szép estét

Günce

2008. április 7. 20:29:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Lányok!
Én már annyira kiteregettem a kártyáimat előttetek. Ne haragudjatok, de én az úgymond "áldozatok" közé tartozom immáron.
A helyzet a következő. Ma, azaz egy teljes hét elteltével elkezdett sms-eket küldözgetni. Én magamban mondom, "Mari ne válaszolj neki..." Ahogyan Ti is javasoltátok. De engem annyira felhúz az, hogy úgy ír, mintha mi sem történt volna...
Na a lényeg. Én egy Török barátom segítségével, aki nem az ő ismerőse megtudtam még az otthoni címét és telefonszámát is!!!! Ennek az itt élő Török haveromnak elmondtam ezt az egész esetet és ő azt mondta, legszívesebben megölné ezért amit velem művelt.
Szóval azt írta nekem sms-ben. Hogy én egy csodálatos, fiatal, inteligens és szép nő vagyok, de ő egy idősebb, lassúbb hölgyet szeretne most meg magának. Ha fiatalabb lenne, biztosan elvett volna. És. azt is írta, hogy sorry, de ő soha nem ígért nekem semmit (hozzáteszem én nem is kértem semmit). Hogy a marriage egy fontos döntés és most találkozott velem látta, hogy én nem vagyok neki való, mert a fentiek a kifogásai!!!
Az ICQ-ban az én adataim kint vannak. Tehát a koromat, a kinézetemet és a fiatalos életszemléletet volt módja megismerni december óta!
És még azt is írta, hogy Ő holnap indul USA-ban Ontarioba!!! És hogy majd onnan felveszi a kapcsolatot velem, mert hogy ő mindig is szeretni fog engem és a friendshipet nem akarja velem abbahagyni. FIGYELTEK?? Azt írta ma délután, hogy holnap indul. Ehhez képest most megint írt, hogy 22.00 órakor MA indul. Ez az ember egy notorius hazudozó!!
Vagy a franc tudja honnan hova megy most. De a pilótasága. Az is egy érdekes dolog. Mert pilótának Törökországban egy embert egy minimum magasságtól alkalmaznak. Ő pedig nálam (166 cm) nem sokkal magasabb!!
Az a Török, akinek ezt elmeséltem, megnézte a fényképét is, azt mondta, ennek az arcára van írva, hogy egy aljas patkány. Hogy én miért nem konzultáltam vele előbb..... Jaj. Mert én állandóan itt lógtam és olvastam a jókimenetelű történeteket és beleéltem magam. Akik engem esetleg a legelejétől olvasnak, azok tudják, hogy én abszolút odavoltam ezért az egészért. Mondhatni a messiást láttam ebben az egész kapcsolatban.
És most minden összedölt. Hol van a szerelem, amit felém ontott. Nap mint nap. Beszéltünk, írtunk egymásnak. Abszolút kiszívta az energiámat ez az egész. Amellett, hogy amikor még úgymond "velem" volt, tele voltam energiával, a kolléganőim is mondták, hogy ragyogok. De most? Kiűlt az arcomra ez az egész históría. És olyan nagyon fáj a szívem, olyan ingerült és ideges vagyok, hogy csak na!!
És csak kérdezem, miért???
Erre még az sem hat, ha küldesz neki egy búcsúlevelet, ahogyan javasoltátok.
Én írtam neki azt, hogy (kicsit blöfföltem is) mindent megtudtam róla, és legyen szíves adja át a feleségének és a gyerekeinek az üdvözletemet. Erre az a válasz, hogy neki ez a behaviour nem tetszik...
Na??

Jó éjt Kedves Lányok!


Marika

2008. április 7. 21:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

Marika, abba kell hagynod ezt az egészet. Nagyon komolyan mondom, hosszútávon csak magadnak okozol fájdalmat. Töröld ki mindenhonnan. Ha segít neked hogy megírod az érzéseidet, írd meg, és az otthoni címére küldd el (de az is lehet hogy már a megírás is elég).

Abban pedig egyesegyedül azt írd meg hogy őt Allah mindenhol és mindig látja, és neki minderről el kell majd számolnia egy napon és az a nap borzasztó lesz majd. Azt is írd meg hogy te Isten elé tiszta lelkiismerettel állsz majd mert őt tiszta szívvel szeretted.És azt hogy ezt mostmár nem teheti jóvá és ez a bűn örökké rajta marad. (én nem vagyok igazán vallásos de ő ettől szerintem nagyon rosszul érezné magát hiszen egyértelműen a vallásos férfi szerepében tetszeleg pedig messze van attól). Személy szerint azt gondolom hogy ha hosszú távon akartad ezt az embert, nagyon nagy hiba volt belemenned a testi kapcsolatba, persze amikor ott van az ember és annyira vágyik rá, nehéz nemet mondani, tudom. Gondolj a jövődre és a kisfiadra és felejtsd el ami történt.

Más: valaki kérdezte hová járnak imádkozni a törökök, nem a Móriczra (oda sok arab jár), mert saját mecsetük van az Orczy téren, oda csak törökök járnak.

Más: lányok, elszörnyedve olvasom a sok negatív történetet... az én párom a legcsodálatosabb ember a világon. Ne veszítsétek el a hitet, mert vannak nagyszerű török (és nem török) férfiak, de legyetek nagyon óvatosak az elején és mielőtt odaadod a szíved gondolkozz racionálisan. Különösen akkor legyetek óvatosak ha 1. párod eldugott kis török helyen, nagy szegénységben és egyáltalán nem ismeri az európai realitásokat (tehát esetleg anyagi érdekből vonzódik hozzád+ fogalma sincs mivel jár az ideköltözés) 2. ha párod valameylik turistaközpontban dolgozik és nap-mint-nap a tengerparton zajló 'erkölcsiséggel' találkozik (tehát esetleg csak trófea leszel neki) 3. ha párod nagyon sokat utazott (vagy azt mondja magáról) nagyon "nyugatinak" tűnik (- ez utóbbi esetben ugyanazok a szabályok érvényesek mintha egy európai fiúval kezdenél). Mindezek ellenére is lehet jó ember a párod, de időt kell adnod magatoknak hogy ezt bebizonyítsa neked!

Más: valaki kérdezte mit szólt a család, amikor össze akartunk házasodni - nos nagyon megrémült, féltettek, hisz ez természetes. 2 évig voltunk távkapcsolatban, azalatt megszokták a gondolatot, sokszor voltam kint, végiglátogattuk a családját, minden útról rengeteg képpel jöttem haza. Ő is itt volt majd egy hónapot, megismerni Magyarországot és a családomat, és akkor fogadták el igazán, mert ők is látták,hogy mennyire fantasztikus ember.

Mindenkinek sok boldogságot kívánok a jövőre nézve!! remélem megtaláljátok amit kerestek

Mandula

2008. április 8. 13:27:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Mandula!

Köszönöm szépen! Megteszem, amit írtál!

Azért is írtam le azt, mai velem történt, mert talán ez is egy bizonyos fokig segítség azoknak, akik kapcsolatot kezdenek egy TÖRÖK úriemberrel.

Lezártam a technikai részét ennek az ügynek. De a szívemben ott marad a fájdalom egy darabig.

A testi kapcsolat? Hát ebben is igazad van. De akár meg is történt, akár nem, azon nem változat, hogy ez az ember egy családos, többgyerekes illető! És ha én ezt tudom mindjárt az elején, SOHA nem vágok bele semmibe vele!

Üdv.,

Marika

2008. április 8. 15:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Halihóóóóóóó! Nah ma is elolvastam mindent. Az a helyzet, hogy szerintem egy rendes török férfi sokkal többet ér, minit bármelyik másik magyar. Mert tud szeretni igazán, és tisztel. Perxe neki is vannak dilijei, de kinek nincs.
Marika! Nem itéllek el jogom sem lenne hozzá, de mit tudtál volna tenni, amikor már ott vagy? nem tudtad volna kivédeni, hogy ne legyen sex. Én is voltam a kedvesemnél és azt, amit itt sosem tennék meg elsőre, szóval hosszú ismerettség realíte hosszú csak, szóval még jó, hogy szeretkeztünk.:) Csodálatos volt ott minden. És májusban megyek megint, ha minden jól megy jövőre össze is házasodunk. De az még odébb van. Szeretem, és tudom, hogy Ő is, de akkor is egy más kultura, szerencsére az én kedvesem nem vallásos. De azért a gondolkodása elég komoly. Mesélte nekem, sok magyar nő van,aki csak sexért utazik ki, vagy nem tudja, hogy csak ennyi lesz. Ezeket ő nem szereti, mert azt mondta ennek nincs értelme. Szerintem sem,de az ember amior kiutazik nem tudhatja mi lesz, és mi nem? és ha nem megyünk el, nem tudjuk meg soha milehetett volna. Az én kedvesem fényképét is mutattam valakinek aki azt mondta ne menj, mert 1 éjszaka után lelép. NOS!!!!!!!!! Nem kell képeket mutogatni, nem kell kérdezősködni olyanoktól akiknek elképzelése sincs ezekről! Marika azt hiszem az a bizonyos barát akivel most beszélgetsz.vagy ismerős dettó átver téged, sőt sztem a barátod szövegét tolmácsolja át neked. Jobb lenne nem beszélni vele sem. A másik! Gondolkozz egy kicsit, és ne harizz érte, de az a szerencsétlen török feleség nem tehet arról,, hogymegcsalják, Őt nem bántsd.Ha akarsz valamit osszd ki a pasit, mert én megtenném. Még egy, ha neked írogat, mégsem vagy annyira közömbös neki. Tisztázd vele a dolgokat!!!!!!!!! Mert a végén be fogsz zavarodni!!!!!!!!! Valahol azt érzem ez a meccs még nincs lefutva........ tehát intézkedj.

Már nem tudom ki írta, akinek török férje van, hogy a törökök nem hazudnak csak ha nőről van szó. Ezt pontosan hogy érted?
:) Egyébként tényleg nem hazudoznak , fontos nekik a bízalom, mindkét részről.
És baromira tudnak szeretni!:)

2008. április 8. 15:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Na sziasztok igen nekem török a férjem és Ő mondta mert sok barátja itt él és elég lazán veszik a nőügyeket.sokszor vagyok fültanuja a beszélgetéseiknek valamennyit értek bár nem jol de ezt ők nem tudják.Átgondolatlanul kimondják hogy szeretlek meg légy a feleségem aztán hirtelen máshogy gondolják holnap.Az én uram egy angyal otthon,nem vagyok féltékeny ,nem érdekel máshol mit csinál ha akarja ugy is megteszi.De az elején néha ugy éreztem átver talán azért lett jo a házasságunkmert látta hogy nem csüngök a nyakán,van saját elképzelésem az életemröl.Egyszerüen imádom Őt már 14 éve.Az Orczy térre jár imadkozni utánna elmennek kávézoba a haverjaival nekik ez fontos a közösségi élet.szoval jol választottam.Szeretném ha sokatoknak sikerülne metr remek emberek csak érteni kell a nyelvükön nem szabad a nyakukra mászni és elhalmozni őket kicsi távolság mindig kell.Ha elérhetetlen vagy addig izgalmas vagyha megalázkodsz már nem érdekes nekik.De fel a fejjel keressetek bátran ha az igazi megjelenik azt ugy is észreveszitek.Csodálatos apák a gyerek számukra a minden a férjem mindent megtesz értünk ugy vigyáz ránk jobban mint a saját életére de nekem is szerepem van benne mert kivivtam a tiszteletét és meg is kell tartanom.Szeretnek csajozni a testi szerelem lételmük és ha megakarják kapni mindent elkövetnek hogy meglegyen.Lányok 14 éve törökökkel vagyok körülvéve ismerem ezt a részét vigyázzatok informáljátok le Pasáitokat jol mert CSAK nektek fog fájni neki nem Ő tovább megy holnap uj lány várja akinek elmondja mennyire szereti.Szoktak jönni tanácsot kérni a férjem haverjainak az alkalmi barátnői hogy tényleg szeret?igazat mond?mit mondja az igazat hát nehéz felébreszteni őket.Ne adjátok fel csak ovatosak legyetek pusz

2008. április 8. 17:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Férjes Nő!:)

Igazat írtál, de az minden pasira igaz, hogy szeret csajozni, és azt is azért h megkapja mindent megtesz. Te 14 éve vagy törkökkel körülvéve, és bíztosan tudsz mindet, de akkor sem tudom elhinni, hogy minegyik egyforma. Már csak ha a én kedvesemből indulok ki. Ugyan miért mondaná másnak is hogy szereti? Miért? Nem hiszem ismerem eléggé, hogy ilyet ne tenne. ha pedig mégis félrelép, azt úgysem tudom meg, és van annyi eszem, hogy tudom kevés férfi bírja ki hosszabb távon sex nélkűl. De tudod mit mondott a kedvesem, igen lehetne neki, de a sex semmi, ha nincs szerelem. És ebben igaza van. és ha mégis nem bírja és félrelép akkor sem tudom meg, mert velem fog maradni. ezt tudom bíztosan! a földön járok, nem álmodozom.
szóval azért az itt élő török és az ottani között van némi különbség. Mert az én itteni barátaim is azt mondják: voltam discóban felszedtem agy K..t. ennyi.
és lehet h az a lány beleszeretett a pasiba, de az csak egy éjszaka volt.
szóval nem minden törk ilyen.

2008. április 8. 21:22:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok,

Na ez nekem erős kijelentés 'a testi szerelem a lételemük, szeretnek csajozni'. Miért csak a törökök szeretnek csajozni?Ez úgy hangzik mintha a törökök alapjában véve nagyobb nőcsábászok, mint a magyarok például. Remélem ez csak azt akarja jelenteni, hogy ők sem szentek és nem kell őket túlmisztifikálni, mint a tökéletes férfitípust, aki lekörözhetetlen. Hát szerintem a törököknél legföljebb a kultúrájukból adódó gondolkodásbeli különbség jelenthet előnyt (családcentrikus), de ott is vannak ugyanolyan szélhámosok, mint itt.Nekem is mesélte a ismerősei,haverjai történeteit és hát van olyan is, aki a menyasszonyát várta Törökországból, hogy végre házasodjanak, szóval ilyen fickó is elment lányokkal ismerkedni,amíg a menyasszony távol volt. Talán nem feküdt le velük, de csók az volt.Aztán amikor megjött a jövendőbelije, akkor bejelentette az ideiglenes lánynak, hogy többet nem találkozhatnak és az esküvő heteken belül megvolt.A másik folyton a bárokat járja és minden alkalmat kihasznál, hogy felszedjen egy csajt. Az egyiknek azt hazudta, hogy elvenné feleségül,annyira szereti.Udvarolgatott neki, nagy szavak,a csaj el is hitte 2-3 hónap ismerettség után és le is feküdt vele, aztán persze kiadta a csaj útját, ő meg nem értette, hogy történhetett ilyen. Ezek alapján nekem az jött le, hogy náluk sincs különbség a szélhámoskodás területén, magyar verziókat is ugyanúgy hallottam, csak mi nálunk a fiúk nem a házasággal etetnek, bár tudok ilyet is.Mindegy én már nem akarok, ilyen általánosítgatos hülyeségekbe belemenni, sok fejfájást okozott ez nekem kezdetben, mikor olvastam mások rossz véleményeit, aztán meg párhuzamokat próbáltam vonni. Az én szerelmem a vendéglátó iparban dolgozik,jelenleg külföldön, de mesélt a törökországi tapasztalatairól is. Ő azt mondta, hogy törökországban az európai turistákat sokan, mint könnyű célpont kezelik, avagy esély a szexre. Sok lány elég ledéren is öltözködik, ami ugye beinditja a vadászösztönt sok férfinál, na meg a csajok se rejtik véka alá, ha bejön a török srác.Kapott célzásokat, meg csábos mosolyokat, sok alkalma lett volna, amivel van aki él, van aki nem. Egyszer élt vele, de ő csak elfogadta, amit kínáltak, és nem ő kezdeményezett. Hát, ugye ezt én nem tudhatom, hogy teljesen igaz-e, de az a lényeg, hogy most mi van.Ahol jelenleg van, ott másabb a vendégkör (drága szálloda), de ez se jelent erkölcsös embereket (itt is vannak pikáns storik, csak itt nem vele kezdenek ki, hanem szemtanúja mások játékainak). Szóval kezdetben nekem is járt az agyam, hogy nem tudom elhinni, hogy hűséges tud maradni ilyen környezetben, túl sok hatás érheti,de aztán próbáltam bízni (oké tűzbe nem tenném a kezem érte, de talán egy férfiért sem). Abban biztos vagyok, hogy szeret, de sajnos túl messze vagyok tőle és mondtam neki, hogy félek, hogy egy egyéjszakás nő esetleg beszúszik nála.De ezen se akarok gondolkodni többet, arra akorok koncentrálni amit érzek és amit ő éreztet velem.Ha nem vagyok elégedett, na az már probléma. Valaki írt a bókokról, hogy az normális-e, hogy az ő kedvese nem sokat bókol. Miért ne?Nem mindenki tud, tökre egyénfüggő, nem nemzetiségtől.Oké lehet, hogy valahol jobban csinálják, de ott se mindenki. AMÚGY meg nem a bókokban kell mérni a szerelmet, ahogy a szélhámosok példája is mutatja, hanem inkább tettekben.

Üdv: Anna

2008. április 8. 21:51:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

SZiasztok,

Csak egy megjegyzés. Nekem is ugyanezt mondta, lenne rá alkalma, de szerelem nélkül nem ér semmit. Igen akarja, de csak velem.Hát majd kiderül, hogy az ösztön vagy a szerelem lesz erősebb.Én sajnos néha elég skeptikus vagyok, különösen depressziós pillanataimban. De tudom, hogy szeret és ő is biztos benne, hogy én szeretem.Tényleg erre akarok koncentrálni, a SZERELEMRE!!!!!

Üdv: Anna

2008. április 8. 22:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bocs nem akartam kiélezni ennyire a dolgot természetes a törökök sem különbek mint a többi ember a földön.Persze vannak akik az igaz szerelmet keresik és vannak a kik szélhámosak mint a világon mindenhol.Pusztán arra szerettem volna rávilágitani nagyon temperamentumos fériakrol van szo kulturájukbol neveltetésükböl mivel T.országban ha emancipáltak is a nők szigorubbak az iratlan szabályok mint nálunk ezért a szerelmes lányok elragadtatják magukat nem látják racionálisan a helyzetet ezért kiszolgáltatják magukat ill.a lelküket.Amikor megismertem a férjem, tetszett nem csak a férfi hanem akultuája is mecstbe mentünk bár én nem vagyok muszlim de sokszor elkisértem vagy kint jol alkalmazkodtam a szokásokhoz még a fejemet is bekötöttem volna de az uram ragaszkodott hozzá hogy europai ruhába járjak.De ez nagyon érdekes még a mai napig is ha kiutazunk Istambulba sokkal visszafogottabban viselkedik mint M.országon.Nem akartam felborzolni a kedélyeket mert minden ember egyforma de mégis más.Mi nők hajlamosak vagyunk elbujni a saját magunk álltal kreált világba és ha mégsem ugy alakul ahogy szeretnénk hát fáj nagyon.Nem akarok ömlengeni legyetek szerelmesek az én Szultánom dolgozni ment mivel reggel irok du vizipipázni megyünk kicsit lazit mert nagyon fáradt.Sokszor viccell de nem gondolja komolyan hogy neki hárem kellene 4-5 nö kényeztesse amikor hazaér a munkábol.Apujának 4 felesége volt és huszon valahányan vannak testvérek még én sem találkoztam mindenkivel.Na pusza

2008. április 9. 8:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok, szép estét!
Az enyém nagyon szép, ugyanis megkaptam az állást, így 1,5 hónap múlva indulhatok Törökországba és haza sem jövök októberig, az tuti. :D Annyi minden kavarog a fejemben még, de napok kérdése és mindent a helyére teszek. :D
Jó éjszakát, Liz

2008. április 9. 23:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Anna! Neked teljesen igazad van, én is így gondolom! És nem csak a pasikkal van baj, sok olcsó nő is van... sajnnos....... Bízni kell, mert bízalom nélkül halott egy kapcsolat. Pussz
Zsuzsa

2008. április 10. 13:30:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

jaj, még egy kérdés? Hány fok van Istanbulban május júniúsban? ha valaki tud válaszolni köszi előre!
Zsu

2008. április 10. 13:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Én nemrégiben bukkantam erre az oldalra és nagyon örültem neki, mert nekem is török párom van és jól jönnek az információk, illetve örültem, hogy közzétehetem ismerkedésünk történetét egy török férfival. :-) Egy internetes oldalon találtunk egymásra 6 hónapja és azóta minden nap több órát beszélünk s többször találkoztunk. Ő Ausztriában él, 38 éves... Egyből beleszerettünk egymásba, de félek a jövőtől. Ő nagyon komolyan gondolja a kapcsolatunkat, már a szüleivel is beszélt rólam. Elég sokat veszekedünk, mert iszonyatosan féltékeny. Ez nálunk a legfőbb vitaforrás. Mikor megismerkedtünk és még nem volt köztünk szoros a kötelék, hiszen még csak beszélgettünk, volt egy török srác, akivel barátságba keveredtem. Mikor megtudta, hogy van egy török fiú, akivel szoktam beszélgetni teljesen kiborult és azt mondta vagy ő vagy én... Ilyenek előfordulnak, de egy idő után lenyugszik. Már most az elején kikérdeztem mindenről, hogy később ne legyenek gondok. Milyen elvárásai vannak velem szemben? Ruházat stb. Ha lehet, akkor az elején le kell tisztázni mindent, hogy az embert ne érjék meglepetések. Eddig nagyon pozitív a dolog, mert azt mondta semmibe nem szól bele, csak azt kéri, hogy kihívóan ne öltözködjek. Mivel nem olyan stílusú lány vagyok ezzel nem lesz gond. A vallást sem ő, sem a szülei nem erőltetik. De azt el kell mondanom, hogy még sohasem találkoztam ilyen férfiavl, mint ő. Hihetetlenül tisztelik a nőket, nagyon figyelmes, mindent megtenne azért, hogy boldog legyek és ha egy török férfi igazán szeret egy nőt, akkor tiszta szívből szereti, tiszteli. Nem létezik semmi más számára csak a nő. Ő az egytlen férfi, aki mellett igazán nőnek érzhetem magam. Arról nem is beszélve, hogy nagyon szenvedélyes... :-) A kulturális, vallási különbségekből fakadóan azonban vannak apró nézeteltérések, amiket néha nagyon nehezen tudunk megoldani. Ragaszkodik az elveihez és sokszor nehéz őt eltántorítani tőle. Egy kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom...Bocsi :-)

Üdv mindenkinek!

2008. április 10. 23:58:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Sziasztok!

Tegnap az MTV 2 este volt egy igen jó Török film.
"NEONFÉNYES MESÉK GYEREKEKRŐL"
A titok gyermekei
Magyar-török játékfilm (2002)
Egy kisfiú érkezik Isztambulba: Cemil, aki brutális nevelőapja verései elől menekül...

És mit ad Isten, a DEKO tévén is egy másfél órás film ment Isztambulról.

És a jövő hét csütörtökén kezdem a török nyelvtanulást!

Mondhatni, én nem adom fel!

Puszi

Marika

2008. április 11. 9:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok mindenkinek!

Nekem a ferjem torok,es elmondtam neki a torteneteiteket,azt uzeni minden lanynak hogy "VIGYAZAT!".
sZerinte a torok ember torok feleseget akar mert egy a kultura,vallass tehat megertik egymast.Olyan fiuk chat-telnek akik nem tudtak torok lanyt kapni mert vagy csunyak,vagy nem tudnak viselkedni(tuskok)vagy nincs sok penz.Persze biztos van kivetel de RITKA.(mi is kivetelek vagyunk es nem internetetten ismerkedtunk meg,kulfoldon laktunk mind ketten, es bizony nem konnyu egy ferinak egy kulfoldit valasztani a egy torokkel szemben,nem azt mondom hogy ok jobbak hanem a kultura miatt).
Hidjetek el hogy sokan jatszikalnak mert van idejuk ugy mint ti is neha.A ferjem szerint nem logikus kulfoldi utan szaladni aki a vilag masik vegen van.

2008. április 11. 21:56:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!Kedves névtelen akinek török a férje.nekem is örülök hogy Ti is ezen a véleményen vagytok amit én is irtam.A férjemmel mi is személyesen ismerkedtünk meg Magyarországon már14 éve és jol megvagyunk.A férjem is megnézte ezt az oldalt és ugyan ez a véleménye neki is.Kicsit ugy érzem nem örülnek az irasaimnak itt sokan pedig csak valos dolgokat fejtegetek.Interneten nehéz ismerkedni mert vagy igaz amit mond vagy nem lehet hogy sohasem derül ki.A férjemmel mielőtt együtt jártunk volna már ismertük egymást tetszett is de szerettem volna megismerni mert voltak dolgai amik nem voltak tiszták,de hála istennek minden jol alakult.Mindenki maga tudja mit csinál nincs jogom beleszolni,meg nem is akarok csak rossz olvasni a negativ kimenetelü kapcsolatokat pusztán azert mert nem testközelben ismerik meg egymást.pusza nektek

2008. április 12. 16:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Biztos sok igazság van abban amit a férjed mond, és a amit te írtál.
DE szerintem a legtöbb neten kezdődött külföli kapcsolat nem kifejezetten ismerkedési, párkeresési szándékkal indul, hanem barátkozásból, esetleg nyelvgyakorlás miatt. Lehet hogy most nagyon magamból indulok ki, de én eleve nem szívesen beszélgetek olyannal, aki egyből "rámmászik", letámad, ismerkedni akar. Mert tény, hogy nem logikus ekkora távolságból.
Engem a párom vett fel msn-re egy angol dumálós oldalról, azzal hogy szipmi vagyok, néha beszélgethetnénk. Úgy is volt, semmi közünk nem volt egymáshoz, de később átalakultak az érzelmeink. Az első kérdésem az volt, hogy miért vagy fent xy oldalon. Mondta hogy gyakorolja az angolt. Ezzel én is így voltam. Sőt először nem is akartam tőle semmit, pont a távolság miatt. De aztán máshogy alakult :)
Sok török barátom van, férfiak is, akiknek szinte belelátok a magánéletükbe.. mindegyik nagy netes, egyik sem különösebben csúnya, se nem tuskó, normális élettel, hátuk mögött pár TÖRÖK nővel folytatott kapcsolattal, van aki már házas is volt. Egyik sem kurvázásra használja a netet, és olyanok is vannak, akik a távolban leltek párra akaratlanul.
De természetesen vannak a "rosszabbik" fajtából is, de azoknak a viselkedéséből, szavaiból egyből le lehet szűrni mire megy ki a dolog...szerintem. Azokat le kell építeni, nem szabad bedőlni minden szép szónak! Sok mindenről le lehet szűrni mennyire gondolja a lovag komolyan... pl, mennyire enged be az életébe, mennyire tartja magát a szavához, mit hajlandó megtenni és mit nem.
Arról, hogy minden török férfi török feleséget akar az a véleményem, hogy ez már megdőlőben van :) Inkább a család akarja, mint ők. Itt, nálunk is van rengeteg olyan ismerősöm aki el nem tudná képzelni hogy egy külföldivel kezdjen. De sok olyan is, aki igen! :)
De könyörgöm, ne általánosítsunk.
Néha az-az érzésem, hogy úgy beszélgetünk itt a törökről mintha ők egy másik bolygón élnének!
Szerintem török, angol, francia, magyar, szlovák stb..egyre megy, mindnyájan emberek vagyunk. Tény hogy vannak közös jegyeik, de egyénre bontva kellene gondolkodni!Kalandorok, hazugok mindenhol vannak!

puszi

Szilvia

2008. április 12. 18:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szép estét! Szílviqa véleményével értek egyet! teljes mértékben!!!!
Akkor is ha az én kapcsoltaom lehet hogy most vége esz, és ha igen akkor sem a törk hagy majd el, hanem én őt. A netes dolog pedig: Nagyon sok ember dolgozik nincs ideje elmenni ismerkedni, mert fáradt, nem veszélyesebb így ismerkedni, mint az utcán vagy bárhol. A török pasik igenis rendesek semmivel sem rosszabak mint a magyarok. jah és az ágyban legalább tdnak teljesíteni!!
És odaadó szeretők és ha ezt el tudják csak hazudni is, akkor meg nagyon jó színészek. Grtatula nekik! Nem kell anyira kiakadni,jah és azok akik meg itt élnek nem is értem ennyire szeretik saját honfitársaikat, hogy ilyeneket mondanak róluk, de igaz a mondás, minden ember magából indul ki....

2008. április 12. 21:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Én még mindig munkát keresnék török páromnak Magyarországon. Ha esetleg valaki tudna segíteni, tippeket adni, nagyon megköszönném, tényleg :)

További szép estét :)

Kinga

2008. április 12. 22:35:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Én Szilvivel értek egyet. Nálunk is hasonlóan indult a dolog.Én a nyelvet akartam gyakorolni, ő tök jól beszélt angolul és értelmes dolgokról is lehetett vele beszélni és ismerte a saját kultúráját, történelmét, ami nagyon érdekes volt számomra.Csak barátkozásnak indult, de már egyből nagyon szimpatikus volt, talán ezért is engedtem, hogy lássa az arcom a webcamerán (nem vagyok az a típus, aki idegeneknek bekapcsolja).Teljesen más érzés volt vele beszélgetni, mert nem terelődött 'olyan' dolgokra a beszélgetés. Ő sokat dolgozott, néha unaloműzésként chatalt.Volt egy horvát lány, akivel visszatérően beszélt msn-en, de vele soha nem olyan hosszan. Én úgy gondolom, hogy magányos volt egy picit, mivel külföldön dolgozik és próbált valahogy ismerkedni, ő ezt tagadja, de szerintem keresett valakit, akivel jól érzi magát.Mindegy a horvát lánnyal abbahagyta és maradtam én és már majdnem 1 éve beszélgetünk (sajnos csak beszélgetünk, jó lenne már végre találkozni).

Üdv: Anna

2008. április 14. 8:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

abban hogy mennyire őszinte egy intereneten indult kapcsolat, nem tudok nyilatkozni mert a mienk nem így indult. Azzal egyáltalán nem értek egyet hogy török férfi török feleséget akar. Sok török lány borzasztóan fennhordja az orrát, nem lehet velük ismerkedni, vagy irreális összegeket kérnek a házasságért. Még azok is (vagy a szüleik) akik sokszor egyetemre járnak és modern környezetben élnek. Az, hogy sok fiúnak aki chatel, esetleg nincsenek milliói, szerintem nem jelent semmit (hacsak nem az a célod hogy gazdag pasit fogj magadnak)- a magyar lányok többségének sincs, szerintem. A szerény körülmények között élő fiúk sokszor érettebbek és keményebben dolgoznak, mint azok akiknek mindent a feneke alá toltak (ez bármilyen nációra igaz, nemcsak törökre.)

Abban egyetértek, hogy bármilyen formában is ismerkedsz, óvatosnak kell lenni és rengeteg személyesen eltöltött idő kell amíg megismeritek egymást. Az interneten nem látod hogy piszkálja az orrát, vagy hogy böfög, vagy hogy sosem takarít, vagy hogy éppen tisztaságmániás, vagy hogy válogatós, hogy reggelente 4kor kel, vagy 12ig ki sem dugja az orrát (és mondjuk te az ellentéte vagy), hogy csak főtt ételt hajlandó megenni, hogy hamar felemeli a hangját, tehát a rengeteg dolog ami együttéléskor problémát okozhat csak akkor derül ki, amikor együtt éltek. Szerintem még ha sürgős is az esküvő, vagy kevés a pénzetek, legalább 2-3 hónapot mindenképp menj ki vagy jöjjön ő ide és lakjatok együtt (csak ti). Egész életre szóló döntés előtt ez a minimum amit meg kell tenned magadért hogy a későbbi csalódástól megóvd magad.

A kedves "férjezett névtelenek"től kérhetném mindenki nevében, hogyha rendszeresen írtok (és írjatok!!) akkor egy nicknevet válasszatok magatoknak (mégha nem is igazi, vagy nem is akarsz a bloggerbe bejelentkezni) akkor is? Ilyenformán jobban tudjuk a hozzászólásokat az egyénekhez kötni, pl. hogy "Ayse" 14 éve itt él a férjével vagy hogy "Fatma" férje szerint xxx.

Köszi

Mandula

Mandula

2008. április 14. 16:32:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok leszek Fatma én vagyok aki 14 éve él a török férjével.Igaza van Mandulának teljesen és tekintsünk el a törököktöl bárkivel megismerketsz legyen akár Tinbuktubol akár a szomszéd utcábol a lényeg hogy meg tudd érinteni.Érzékeld a reakcioit és a napi ritmusát fel tudd venni.Sok minden kiderül az is mennyire passzoltok össze.Szultánom imád enni szereti ha jokat főzök.imádja a focit sokszor nálunk nézik a török tv-t beszélgetnek iszogatnak a haverokkal, ha ez nekem nem jött volna be már elejétöl kezdve a kapcsolatunk egészen másképpen alakult volna.Tiszteletben tartom a kedvenc idötöltését és ő is az enyémet.Ja Törökországban tényleg nagyon drága az esküvő a fius családnak sok aranyat pénzt kell letenni az asztalra a lányért,hosszu alkudozás elözi meg még a nagyon modern családokban is.Sok vendégeskedés,meg kell adni a modját nem csak az esküvőn hanem előtte is meg utánna is.Ez a tisztelet jele és kifejezése. cok öperim Fatma

2008. április 15. 11:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Tisztelettel meghívjuk Önt
2008 április 16-án, szerdán 19.00 órakor

ÉVENKÉNTI MEGEMLÉKEZÉSünkre
MOHAMED PRÓFÉTA (Áldás és Béke Vele)
ÉLETE és SZÜLETÉSÉvel kapcsolatban

A 2008-as év témája: "Jogok az Iszlámban"

Előadók: Dr. Abdul Fettah MÜNİF, Almak Eszter, Erden Ali

Program:
Köszöntő
Részletek a Szent Koránból
Dokumentumfilm ősbemutató Bilálról, az Iszlám első müezzinjéről
Előadások
Videóklip, Hilal zenekar
Állófogadás, kóstoló

Helyszín:


Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

2008. április 15. 11:34:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Névtelen meghívóküldő!

Szeretnék érdeklődni, az előadásra van e valami öltözködési elvárás? Tudom, a kérdés furán hangzik, de én inkább megkérdezem....

Üdvözlettel:

Marika

2008. április 15. 12:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marika

alapvetően ez egy vallásos program, azoknak, akik szeretnének ismerkedni a dologgal, vagy kiváncsiak rá. Én már többször voltam, mindig van ima is, esetleg kisfilmek, előadások egy adott téma körül. Ez direkt magyaroknak lesz (hallottam volt múlt héten ami inkább törököknek volt) és lesznek az itteni török háziasszonyok által készített finomságok is.

Konkrét öltözködési elvárás nincs, de azért, mivel a program vallásos, ha nem akarsz nagyon kitűnni, javasom a (térdet eltakaró) hosszú nadrágot/szoknyát, könyöködet/hasadat eltakaró felsőt. De ha nem így jössz akkor is szívesen várnak, elég befogadó a társaság. Kendő természetesen nem kell hacsak nem hordasz amúgy is.
Én is megyek szerintem.

Mandula

2008. április 15. 16:41:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ja a meghivót nem én raktam fel...
Mandula

2008. április 15. 16:42:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Kedves Mandula!

Akkor találkuzunk!

Üdv.,

Marika

2008. április 15. 16:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Én is megyek

2008. április 16. 10:56:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Szia Mindenki
En lehet hogy el fogok veszni a sok noi :) hozzaszolas kozt...

En Zoli vagyok , magyar allampolgar angliaban dolgozom reszben magan vallakozo kamion tulaj es soforkent, reszben webdesignerkent ( aupaironline.co.uk -nem reklam celjabol irtam be )

Derya torok lany, Izmirbol, s aupairkent volt angliaban ketto evig. Az interneten ismerkedtunk meg, s o utanam jott ki egy hozzam kozeli varosba egy csaladhoz aupairnek ( ahogy o mondta akkor 50 % angol nyeltanulas- 50% Jean --> most 100 % Jean :) csak a baj hogy nem johet.. )

Ketto es fel eve jarunk, s csak telefonon ( mailben )tudjuk a kapcsolatot tartani, mert o nem kap munkavallalasi engedelyt az uk-ba, s turista vizumot nem lehet tul gyakran igenyelni.

Iszonyat bonyolult es nagyon draga utakat is probaltunk mar( http://www.intercon.org.uk/ ), perpillanat a illegalis lehetosegeket keressuk job hijjan.

-tobb ismeros is mondta hogy hazasodjunk ossze, otthon es akkor megkapja az utlevelet par heten belul es egyutt lehetunk itt angliaban amig lesz penzunk fenyes - nagy lagzira mindket orszagban.

Sajnos amit olvastam Mandula egy korabbi irasaban , hogy erre is 30 nap, arra is 30 nap, plusz a tobb tiz ezer forintos illetek kiadasok. Ez tenyleg igy van jelenleg is? 2008 majdnem majusaban?

Sajnos munkaim miatt nem tudok tobb hetet otthon tolteni
Szeretnenk osszehazasodni, de Derya szulei plusz ket evet mondtak ( ja meg haz, fix bankszamla..) –en gondolkodom most jo a alberlet, de kellene uj kamion hogy tobb munkat lehessen vallalni, nem hazat venni.

Nem lehetek tul onzo, ha a jovot szeretnem csak biztositani a majdani csalad reszere.

Kernek mindenkit hogy ha van kuldje el legyenszives a torok es magyar nyelvu forrasait – ha vannak irasok, torok nyelven- en sajnos nem beszelem meg a nyelvet( mi angolul kommunikalunk :) )de Derya kitunoen megtanulta 26 ev alatt :) , ill a dokumentumok neveit, hogy Deryanak mit kell beszereznie ill inteznie Izmirben ill Isztanbulban.

Koszonom elore is megtisztelo es segitokesz valaszat mindenkinek.

Tessekur Ederim

Zoltan ( jean )
Budapest H – Swindon UK

jean@aupaironline.co.uk

msn: lucus@webmail.hu
skype: jeanpierre_74

Meg1x koszonom

2008. április 18. 0:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zoli
az angol vizum nagyon necces. A folyamatot részletesen leírják azok az angol lányok akik török fiúval házasodnak a www.egotm.com-on, amit én olvastam abból az derül ki hogy gyakran megtagadják, még akkor is ha a lány angol állampolgár, biztos lakhelye és munkája van, tehát magyarként ott, albérletben szerintem szinte esélytelen. Az illegálist nem javasom ( az előbb említett oldalon arról is van szó) mert bármikor kiutasíthatják és akkor soha nem teheti be a lábát többet Angliába.

A mostani folyamatokkal nem vagyok igazán tisztában mert mi mindent 3 éve csináltunk, de szerintem is az a legjobb ha itthon (vagy kint Törökországban) összeházasodtok. Azért jobb lenne itthon mert akkor utána nem kell honosíttatni és EU-s házassági papírotok van. Utána mint EUs állampolgár házastársát, már megilletik bizonyos jogok a párodat is. Esetleg annak is lenne értelme hogy bizonyos időre ő idejöjjön hogy megkapja a letelepedést, mert utána minden könnyebb. Nem tudom hogy hogy tervezitek a jövőtöket, Angliában, itthon vagy Törökországban... lehet hogy a papírok miatt meg kell alkudni egy kis időre és hazajönni.

Sajnálom hogy nem tudok pontosabbat segíteni.

Mandula

2008. április 18. 8:35:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Zoli

most látom hogy azt írtad "összeházasodunk akkor megkapja az útlevelet pár héten belül" milyen útlevélre gondolsz? Attól hogy összeházasodtok, ő még török állampolgár marad, tehát nem kap új útlevelet. Állampolgárságot legkorábban esküvő után 3 évvel lehet kezdeményezni, elég kemény magyar nyelvű általános műveltségi vizsga van, és 25,000 forint (akárhányszor próbálhatod). CSak ezután lesz kettős állampolgár és kap magyar útlevelet. Mondjuk, minél előbb összeházasodtok, annál hamarabb ketyeg a 3 év... Annak persze utána kell nézni hogy milyen más feltételek vannak (pl. itt tartózkodás, stb).

Mandula

2008. április 18. 8:41:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Zoli!

En a törökorszagı procedurat tudom, de az se egyszerü.
Ja utlevelet itt mındenkı kap csak penz kerdese, de pl vizumot az en ferjem nem kapott. Se meghivolevellel se sehogy. Pedig fix munkahelye van ( angoltanar). Most a Schengeni rendszer mıatt nagyon bonyolult. Szoval meg Magyarorszagra is nehez vinni, nem hogy Angliaba.
De azert proba szerencse...
Ja az esküvö , ha a papırok megvannak Törökorszagban gyorsabb ( nıncsenek 30 napok).

Mine

2008. április 18. 10:37:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Koszonom szepen a tanacsokat. -sajnos nagyon nagyon lelombozodtam, mert meg ebben a lehetosegben biztam.

Derya szuleinek szomszedja angol ffi-hoz ment felesegul, s megilletik azok a jogok mint barmely mas allampolgart angliaban ill az eu-ban.

:) - a hetvegen rakeresek az angol allampolgarsag hogyan lehetseges nekem.. :)

-de tenleg : attol hogy torok allampolgar marad a lany, a magayrorszagi hazassag utan is , meg megilletik a eu munkavallalasi jogok?

Vagy most hogy hungary is shengen orszag lett , meg bonyolultabb minden ilyen lehetoseg?

Mi nem tervezzuk magyarorszagi berendezkedest, inkabb torok orszag Fethiye :)

De meg kell a leendo kesobbi tervekre gyujteni.

-Meg1x koszonom a segitsegeteket.

Mandula illetve segitokesz mindenki :), ha megtenned hogy leirod torokul a procedurat, hogy mi a folyamata a hazassagnak ( a hivatalos reszere gondolok :) )megkoszonom szepen.

Perpillanat nem tudom hogyan, de ha tudok valamiben segiteni -szivessen.

Zoli ( Jean )

2008. április 18. 20:57:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

A Közel-Kelet és az Iszlám Kultúra Hete

http://interkulti.net/radio/iszlam_tabla.html

2008. április 19. 0:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok,

Zoli,en is Angliaban elek.
Neked 5 eves residential statusodnak kell lenni,hogy megkapd az utlevelet.Nekem vannak torok ismeroseim itt.Tanulo vizumot altalaban megkapjak.Fizessel be neki egy angol nyelvsuliba es kervenyezzetek a vizumot ugy,study visa-ra.Nagyobb az esely,esetleg te lehetsz a tamogato is.Azzal nyertek egy evet.A baratnom is ugy jott ki,bar az is lehet hogy o au-pair-kent.Mert nem engedik az au-pair visumot??
Igen,ha egy torok lany angolhoz megy hozza,megilletik a jogok,mar ha beengedik ot Angliaba.Nagyon komoly interview-n kell nekik atmenni,rengeteg bizonyitekot benyujtani ahhoz ,hogy egyaltalan megkapja a feleseg vizumot,es igy is lehetseges az elutasitas !!Nagyon sokuknak fellebezni kell.Tehat ha angolhoz megy felesegul,vagy ferjul akkor sem konnyu az elet.Jelentkezz fel arra a weboldalra amit Mandula ajanlott es el tudod olvasni a sok storyt,illetve nehany infot is talalhatsz.

Mas..Tarkan volt Londonban....lanyok/fiuk valami isteni volt a koncert!!!

Ani

2008. április 19. 1:44:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok!

lányok, olvasgattalak titeket kicsit, de aztan meguntam, mert ez túl sok lav-sztori egyszerre.
a kérdesem csak az lenne: ugye tudjatok, hogy a ti mecsetbe járó, "vallásos pasijaitok" milyen büntetést is kapnanak valójaban? gondolom nem, tehát hadd mondjam el. ha az illető nős, akkor halálra kövezes a shari'a szerinti büntetes. ha pedig nem házas, és még nem is volt házas, akkor a maximum szamú vesszőzést kapja, ami 100 ütes. ezt pedig a hivők egy csoportjának szeme láttara, a megszégyenítes miatt. ezután pedig egy évre el kell hagynia azt a helyet, a varost vagy országot, ahol elkövette ezt a bűnt.


mellesleg Allah megtiltotta a hivőknek, hogy olyannal házasodjanak, aki zinaa-t (paráználkodást) követtek el, tekintet nélkül arra, hogy nőről, vagy férfiról van szó.
"A parázna férfi csak parázna nővel, vagy pogány nővel házasodhat! És a parázna nő [ugyanígy] csak parázna férfival, vagy pogánnyal házasodhat! Ez tilalmas a hívőknek" (24:3)
tehát a házasság a nálatok leírt esetek többségében tiltott, érvénytelen házasság lenne.


De Allah Megbocsátó és Hatalmas, azt mondja a 25. szúra, 70-71. ájájában: "kivéve azokat, akik megbánást tanúsítanak, hisznek, és jótetteket cselekszenek. Allah az ő rossz cselekedeteiket jótettekre cseréli. Allah megbocsátó és könyörületes.
És aki megbánást tanúsít és jóravalóan cselekszik - az mély megbánással fordul Allah felé"

tehát megengedetté válik a házasság akkor, ha a bűnt valóban és őszintén megbánja az illető. persze egyértelmű, hogy ehhez teljesen fel is kell hagynia a bűnével, többé nem szabad elkövetni. a szándéknak ezért tisztának kell lennie. jótetteket kell tennie, stb.

ezt csak azért írtam le, mert valószínűleg 99%otok ezt nem tudja, aki meg tudja, az sem mondja.
nem támadásból írtam le ezeket, csupán egy figyelmeztetésből, mert lehet, hogy szép meséket hallotok "repülő szőnyegekről" meg mézes patakokról, de annak talán a fele sem igaz.
vigyázzatok magatokra, mert a végén esetleg koppanhattok.
és még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy aki egy ember miatt veszi fel az iszlámot, annak Allah szemében nem elfogadott az iszlámja, vagyis nem muszlim. hiába imádkozik, böjtöl, neki az csak mozdulat-sorozat, és éhezés lesz, semmi több. ha valaki muszlim szeretne lenni, akkor a szándéknak tisztának kell lennie, és Allah miatt, Isten miatt kell hívőnek lenni, nem egy ember vagy az ember családjának szeretete miatt. hinni kell és biztosnak kell lenni abban, hogy Allah az Egyedüli Igaz Isten, és Mohammed -béke legyen vele- az Ő Prófétája. tudnia kell a következményeket,azt, hogy mit fogad el,minek veti alá magát, miért tesz hűséget. igaznak kell lennie, valóban ezt kell akarnia, és szeretni kell mindazt, ami a tanúságtétellel (as-seháda) jár.

nos csak ennyi lett volna, remélem volt akit érdekelt is ez, és lesz olyan, aki elgondolkodik ezen.
nem volt célom senki megsértése, egyszerűen csak az igazságot mondtam el és figyelmeztettelek benneteket, amennyiben valaki komolyan gondolkodik házasságon vagy azon, hogy felvegye az iszlámot.

jó éjt.

2008. április 20. 1:24:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia,

Ezen mosolyognom kellett.Ne haragudj,nem bantalak,biztosan igy van leirva Koranba, de ha ez meg mindig igy tortenne minden muszlim orszagban ,akkor nem gyoznek a kovezeseket es veszzozeseket vegrehajtani,es nem hogy Torokben ,de meg az attol vallasosabb iszlam orszagokban is.
Mint hogy ok nem kapjak meg oly konnyen a sexet,talan a ver is kozrejatszik abban hogy a libidojuk meg magasabb mint egy Europai, es ez mindig is igy volt,szazadokkal ezelott.Akkor is megtalatak a modjat a vagyuk kielegitesere,es a mai idokben,es hejj, a jovoben is meg fog tortenni.

En tobbet hallotam nok megvesszozeserol,mint ferfirol!!??

Ani

2008. április 20. 2:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Ani,

Megpróbálom érthetően kifejteni, hogy miért is írtam ezt le.
Előszöris, noha tudom, hogyha elkövetném a paráznaságot, akkor valószínűleg semmiféle büntetést nem kapnék az emberektől, az itteni törvények szerint, mivel ez egy általános szokás, itt európában. páran, akik az iszlám országokból érkeznek, ezért sem tudják türtőztetni magukat ha itt vannak "a nyugaton", mivel sokmindent megtehetnek amit otthon nem.
Ugyanis igen, sok helyen -gondolom To. kivétel- nem nézik jó szemmel a rendőrök, ha az utcán enyelegnek. Istennek hála szaúdban pedig ilyen tényleg nem fordulhat elő, legalábbis nem nyilvánosan.
és szaudban szoktak is ilyen büntetést végrehajtani rendesen, a büntető jogrendszerük nagyrészt a shari'a-n alapul. ez is az oka annak, hogy ott kiváló a közbiztonság. de más országokról is lehet hallani néha-néha, hogy milyen büntetést kaptak.

de mindegyis, hogy hol mit és hogyan tesznek, mert most nem erről van szó.
hanem ahogy elkezdtem, mégha úgymond "engedett" is a paráznaság, egy muszlim ember tudja, hogy már itt a földön is mekkora büntetés jár(na) érte. tudja azt, hogy mekkora büntetést kap Allahtól ezért.
és ha ennyire nem bír a libidójával, és inkább enged a kísértésnek, nem teljesen biztos az, hogy mindig olyan őszinte, és megbízható emberről van szó. hiszen ugye legtöbben azt írjátok, hogy mecsetbe jár, meg imádkozik és stb. és talán nem is történik meg az aktus, viszont talán van kézenfogva sétálás, meg csók, simogatás, ami mind-mind egy út egy nagyobb bűn felé, ezért az is szigorúan tilos. és megjegyezném, hogy az iszlámban nincs olyan, hogy esküvő előtt "járunk" meg elmegyünk moziba, stb. nem szabad kettesben lenni egy nővel.


ahogy sioux is írja egy kommentjében: "mert ilyet egy református ember sohasem tesz, amit velem tettek"
és szegényt eléggé megsértették, és összetörték. kinek jó ez? a legtöbb ilyen pasi csak hülyíti a lányokat.
ha valóban vallásos férfiről van szó, már csak bele sem kezd a kapcsolatba, de ha bele is kezd és attól még vallásos, nem játszana az érzelmekkel és nem csak arra menne ki az egész, hogy minél több nőt megszerezzen. hiszen ha ő ott ül törökben, ti meg itt, akkor hogy tudjátok ellenőrizni? mert azt mondja, hogy "ő muszlim, és ő ezért sohasem hazudik"? akkor miért megy bele tiltott kapcsolatokba?
mit számít neki akkor már, hogy hány hazugsággal veszi körül magát...

nade nem akarok én átmenni semmiféle "lányom nélkül soha" stílusba:)
csak tényleg ezek, amiket mondtam egy jó előtesztelése annak, hogy mennyire lehet megbízni az emberben. amit leírtam, azt tudja az összes többi másfél milliárd muszlim a világon. akik ezeket nem tudják és fogalmuk sincs arról, hogy is kéne viszonyulni az iszlámhoz és a muszlimokhoz, azok ti vagytok, kedves lányok, és ezért is tudnak nektek kamuzni.

de nem csak a török férfiak, hanem arabok, perzsák, stb. is ugyanezt szokták csinálni sokszor.


és igen, mindig meg volt a módszer a vágyak és még sokminden más kielégítésére, amit úgy hívnak: házasság.
egy muszlimnak egyértelmű, hogy nincs a házasság előtt semmiféle kapcsolat, mármint a klasszikus értelembe vett járás tekintetében.

saját védelmetek érdekében megtehetnétek, hogy több és hiteles információt szereztek az iszlámról, mielőtt egy magát muszlimnak mondó férfival bármilyen kapcsolatot kezdtek.
hiszen, ha ti magatok is tudjátok, hogy miről szól az iszlám, akkor sem ebben, sem másban nem tud átverni benneteket senki.

a hiteles források alatt pedig természetesen a Koránt és a Szunnát értem. ajánlom ezt az oldalt:
http://islamqa.com/index.php?ln=eng

itt rengeteg kérdésre lehet választ találni, ez egy kérdezz-felelek típusú oldal, a válaszok pedig shari'a (iszlám törvénykezés) szerintiek.



nem tudom, hogy nők megvesszőzéséről hogy lehet többet hallani, talán inkább a sajtó jobban felkapja a dolgot, mert mégiscsak egy nőről van szó. nem tudom, tényleg fogalmam sincs, én nem szoktam többet hallani nők vesszőzéséről, hiszen a paráznaság miatt mindekét félnek jár a büntetés.

üdv

2008. április 20. 13:31:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Sziasztok Kedves Lányok!

Én megvagyok. Nem "süllyedtem el".
Mitöbb, elkezdtem törökül tanulni és még az is vaszínű, hogy török vonatkozású munkám lesz hamarosan.
Ez csak a bevezető.

A névtelen Hozzászóló írása ösztönöz engem is arra, hogy írjak pár szót.

A muszlim férfi ügy.... Igen. Abban teljesen igazad van, hogy illene a "jövendőbeli" vallási hátteréről több ismeretet szerezni. Én ezt párhuzamosan meg is tettem, ahogy az utamba keveredett az immáron "ex." hódolóm. De szerintem NEKIK is ugyen ezt kell tenniük!

Tulajdonképpen itt arról van szó, ha egy kerseztény nő muszlim férfivel tervez hosszabbtávú kapcsolatot (házasságot) akkor mindenképpen neki kell alkalmazkodnia a muszlim vallás szabályaihoz????? Fordítva ez miért lehetetlen? És miért fonódik össze szorosan Törökország és a török nép az ISZLÁMMAL? Hiszen a törökök maguk azok, akik HARSOGJÁK, mi nem vagyunk arabok, TÖRÖKÖK vagyunk. De az iszlám vallás erőszakosan rátelepedett erre a népre is... Ha ez a vallás ilyen idilli lenne, akkor miért van az, hogy a török fiatalok szinte menekülnek Törökországból egy másik államba, ahol SZABADON élhetnek? Direkt írom csupa nagybetűvel. Nagyjából az általam feltett kérdésekre tudom a választ, de azért kérdések formájában fogalmaztam meg, mert többféle válaszlehetőség adódhat FELŐLETEK...

Jött egy KEMAL ATATÜRK, aki nem is a mai Törökország területén született, ráadásúl KÉK-szemű volt és át akarta reformálni ezt az egész "cirkuszt", ami az iszlám vallással RÁTELEPEDETT a török népre is. Nagyjából sikerült is neki. És talán neki köszönhetjük, vagyis azok, akik most boldog házasságban élnek TÖRÖK férjükkel, hogy egyáltalán ezt meg lehet csinálni.

Az én kimenetelem és a negatív kimenetelű "kapcsolatom"-at immáron a szexualitás övezi. Igen. De viszont azt szeretném leszögezni, én SZERELMES voltam! Egy hülye.

De talán itt emlékszik egy pár lány arra, mielőtt kimentem és leírtam az égi jeleket, amelyeket én figyelmeztető üzeneteknek fogtam fel! És akkor kaptam olyen válaszokat, hogy ezeket a jeleket nem kell komolyan venni. Hát ezek után nem biztos, hogy ez így van!

Az én "törököm"-ről azóta sok szörnyűség kiderült. Már le sem merem írni.

Üdv.,

Marika

p.s.: az Iszlám előadásokról, bárki is tette fel a meghívót, kérem küldjön nekem az e-mail címemre emlékeztetőket! bodonmarika@citromail.hu

2008. április 21. 9:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Marika,

bocsánat előre, ez egy kicsit hosszú lesz...
ha te tudod, hogy egy muszlimnak tiltott az, hogy a házasság előtt belekezdjen bárminemű kapcsolatba, akkor talán már az elején furcsállod a dolgot, hogy miért és hogy is lehet az, hogy ő olyan stílusban levelezik veled. ha tudod, hogy egy muszlimnak jámbornak kell lennie, talán észreveszed, hogy másról szól a dolog az ő szemszögéből kettőtökkel kapcsolatban.
egy iszlám házasságban vannak jogok és kötelességek, amit egy valóban Istenfélő ember betart, legalábbis igyekszik.
a férjnek is és a feleségnek is vannak kötelességei, pl. a férjnek az, hogy megadja a feleségnek a hozományt (jegyajándék), ami kizárólag a nőé, senki másé. kötelező a fenntartás, az otthon biztosítása. persze ha a férfi szegény és a nő ezt tudja, de ezek ellenére összeházasodnak, ebben az esetben ez nem kötelezőség.
kötelessége még, hogy a Túztől próbálja megmenteni a nőt. A feleséget óvni kell és megvédeni, ha szüksége van rá. Elnézőnek kell lennie a kisebb hibákra, de a nagyobbakra (pl. imádkozás vagy böjt elhagyása -muszlim feleség esetében persze-) nem szabad.




A világon élő muszlimok kevesebb mint 20 %-a arab csupán, a többi nem.
Szóval az iszlám nem az arabok vallása. A törököké éppannyira, mint az indonézeké vagy északafrikaiaké, és még sorolhatnánk.



Allah minden embernek adott 3 dolgot, amit ha az ember jól használ, akkor rátalál az igaz útra. Akkor is, ha soha nem látta a Koránt és soha, senki nem tanította meg imádkozni.
Ez a három dolog pedig a szív, az ész és a lelkiismeret. Ezek alapján én azt gondolom, hogy mint minden embernek, ezek az eszközök nektek is rendelkezésetekre állnak.
Hogy ki hogyan él az eszközökkel, az már a saját döntése. Az emberek ha belegondolnak kicsit, egyedül, önállóan is el tudják dönteni, hogy cselekedeteikben mi a jó, és mi a rossz.
A muszlimok és a nem muszlimok között az az óriási különbség, hogy egy muszlim ember nemcsak tudja, és belátja, mi a jó és a rossz, hanem igyekszik elkerülni a rosszat és igyekszik minnél több jót tenni.
Ha mégsem ezt teszi, megkapja a rossztetteiért a büntetést. De a nem muszlim ember ugyanúgy meg fogja kapni a büntetését, csak nem akarja ezt elismerni előre.

A családban a férfi a családfő. Ez mindig, mindenhol így volt és így is lesz. Függetlenül földrajzi helytől vagy vallástól, vagy történelmi kortól.
Azt, hogy egy muszlim férfi elvehet keresztény vagy zsidó nőt is (de hitetlent nem), azt nem Kemál Atatürknek "köszönhetjük".
Ez a tény pedig már 1400 évvel ezelőtt, Mohamed Próféta (béke legyen vele) idejében is így volt, amikor még Kemal Atatürk bácsi sehol sem volt. Ezt Allah engedte meg.

Viszont ha gyermekük születik, a vallása az iszlám lesz. Ezt tudnia kell előre egy keresztény vagy zsidó nőnek ha hozzámegy egy muszlimhoz.


Ha két ember összeházasodik, legyenek bármilyen vallásúak, mindig alkalmazkodniuk kell valamilyen szempontból. Egy párkapcsolat adok-kapok dologból áll.
Nem lehet kényszeríteni egy keresztény vagy zsidó nőt, hogy vegye fel az iszlámot.
A tudósok többsége van azon a véleményen, hogy ha egy muszlim férjről és nem-muszlim feleségről van szó, akkor a férjnek meg kell tiltania, hogy alkoholt igyon, vagy disznóhúst egyen a nő például.
És ez szerintem egy érthető dolog. Mert ha gyerek születik és neki azt tanítják, hogy az tilos, de az anyja mégis megteszi, akkor összezavarodik a gyerek. de lássuk be, ha a férj nem látja, akkor azért sokmindent mégis megtesznek a nem-muszlim feleségek. Na és ez itt egy nagy különbség a hívő és nem hívő nők között. az egyik a férje haragjától fél, a másik Allah parancsait tartja be, a Paradicsomba vágyik, lelkiismeretes, és alapból betartja ezeket.
Ez is az oka annak, hogy egy muszlim feleség sokkal jobb, mint egy nem muszlim feleség. Az Istenfélelem, a hit, minden embert a jó cselekedetekhez, igazságossághoz, türelemhez, kitartsához vezet és ezek insaAllah a Paradicsomba juttatják.
Azt mondja Allah a Koránban: "Nincs kényszer a vallásban! (2:256)
ez azt jelenti, hogy senkit sem szabad kényszeríteni arra, hogy muszlim legyen, mivel az iszlám érthető és tiszta, és ugyanígy a vallás bizonyítékai is érthetőek és tiszták. ez az oka annak, hogy nem kell senkit sem kényszeríteni az iszlám felvételére. akit Allah az iszlám felé irányít, megnyitja a szívét és megvilágítja az elméjét, az őszintén fogja felvenni az iszlámot.
és bárki, akinek szívét, hallását és látását lepecsételi Allah, annak semmiféle haszna nem lesz abból, ha kényszer miatt felveszi a vallást. de ugyanez igaz a valaki kedvéért való muszlimmá válásra is. az ilyennek nem érvényes a tanúságtétele (az a kijelentés, amitől valaki muszlim lesz)


A török fiatalok ha menekülnek, hát meneküljenek. Isten büntetése elől úgysem tudnak elfutni. Teljesen mindegy hogy hol vannak.


Ezek nem nagy dolgok, és az ilyen infókért nem is kell könyvtárba rohanni. De mégis, nem árt, ha tudjátok.
Így lehet tudni, mit jelent muszlimnak lenni, ki lehet muszlim. És mi a közös a muszlimokban és a törökökben, és mi a különbség! Mert nem ugyanaz a kettő, és a különbségek fontosak, és a különbségek oka pedig segít megérteni a dolgokat.
Ne egy pár ember alapján ítéld meg a vallást, mert a vallás mást mond, mit amit ezek az emberek tesznek, vagy azok akik robbantanak meg különböző szörnyűségeket tesznek.

és még egy pár oldalajánló, ahol hiteles írásokat találhattok:
http://iszlam.net/
http://sultan.org/
http://islamworld.net/


üdv

2008. április 21. 21:07:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves névtelen...miért nem írsz egy nevet a hozzászólásaidhoz? :)

2008. április 21. 23:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Egyébként meg arról, hogy a török fiatalok menekülnek a vallástól csak annyit, hogy egyértelműen annak aki ezt írta, ilyen a török ismerettsége, valószínüleg ilyen a párja, és természetesen aki a "vallástól menekül" az hasonló barátokat is keres.
De ez azért nem egy általános dolog. Nekem például nagyon kiterjedt vallásos török baráti/ismerettségi stb köröm van. Köztük pl sok olyan török lánnyal akiknek eddig esélyük sem volt egyetemre járni, csak ,mert ragaszkodtak a kendőjükhöz , sokan ezért pl itt Magyarországon végzik az egyetemet...már aki megteheti. A többinek csak álom maradt eddig.

Én nem az Iszlám vallás előírásainak hasznosságáról akarok meggyőzni bárkit is, mert akit érdekel úgyis utánanéz és megérti...de mindig csodálkozom picikét amikor azt olvasom, hogy mindenki így kezdi "az én párom szerencsére nem vallásos, iszik alkoholt stb..."
Nem tudom...ha valaki eleve iszlámfóbiás ,miért muszlim társat választ? Van a világban sokmillió nagyon csinos, helyes nem muszlim férfi is .akikkel nem adódhatnak ilyen gondok.
Én pl biztos vagyok benne, hogy ha párt keresnék csakis olyan jöhetne szóba aki mindazok mellett hogy szeret, megtartja az imáit, a böjtjét, a vallás előírásai szerint él. Éppen ezért eszembe nem jutna olyan kapcsolatba kezdeni amelyikben a partner ennek nem felel meg...hogy aztán azt kelljen elvárnom, hogy majd alkalmazkodik hozzám.

Ráadásul általában véve a muszlim vallású emberek, bármennyire is eltávolodva élnek a hitüktől, nem ugyan olyanok, mint a hitüktől eltávolodott keresztények. Míg a gyerekkorában megkeresztelt emberek közt rengeteg önmagát ateistának vallót találni, ugyan ilyet a muszlimok között csak nagyítóval.
Az is elég gyakori náluk, hogy míg a fiatalság-bolondság eltávolítja őket a vallástól, az évek folyamán ahogy a múlandóságot tapasztalják egyre inkább visszatérnek ahhoz...
Ami meg biztos, legyen egy muszlim férfi akármilyen hitehagyott is, sosem lesz számára kérdés az ,hogy ha gyereke születik az muszlim legyen.
Ami még elég érdekes, hogy sokan félnek a vallásos emberektől, az előírások miatt...viszont ebből a szempontból sokszor sokkal rosszabbak a nem a vallásuknak megfelelően élők , főként ha összejönnek egy olyan lánnyal aki nem muszlim, így az Iszlámról nincs semmi fogalma.
Ők azok akik egyáltalán nem tartanak semmiféle előírást vagy tilalmat, viszont a lánypartnerrel előszeretettel betartatnak mindent. És természetesen a vallási előírásokkal magyarázzák minden hibájukat, bűnüket ...
Aztán természetesen ebből alakul ki az, hogy az emberek mindenféle olyan rossz dolgokat tulajdonítanak a vallásnak, aminek köze nincs hozzá, csak bizonyos emberek önös érdekből ezt mondják..

2008. április 22. 11:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok! de sok dolog jött itt össze!:) Megkövezés, talán valamelyik arab országban van, Törökben nincs:) ez ár vicc, tényleg. Me a sok minden ami itt csk találgatás szintjén zajlik. Nos, mindenhol, minden emner, legyen az férfi vagy nő, más... ezt el kell fogadni. Marika, nem voltál hülye, nem tudhattad, hogy kivel találkozol, és örülj neki, hogy láthattad azt a szép várost. Az én kedvesem is muszlim, de nem hívő, perxe azért meg vannak a saját hülyeségei., de kinek nem? Nem kellene itt a törköket megbélyegezni, komolyan lefordítom neki angolra ezeket némelyik írást, sztem ki lesz akadva....
Itt is sok pasi akar 1-3 éjszakás kalandot, a külnbség annyi, hogy nem fizet semmit, nem visz hozelbe sem aranyat nem kapsz. Ne értsetek félre nekem erre nincs szükségem, én szerelmet akarok. És aza van és lesz is, mert úgy döntöttem hozzámegyek egyszer.,mert itt is van egy életem, azt nem olyan könnyű felszámolni, de igazán semmi sem köt ehhez az álszent országhoz, semmi!!!!!!!!!! szeretm Őt tiszta szívemből és Ő is engem, ez a bíztos, és nekem ott a hazám ahol Ő va, ahol együtt lehetünk. Én nem is karnám hogy itt éljünk, nagyon jó nekem ott vele.... és még jobb lesz. Szeretném , ha a nők itt saját ostobaságuk miatt nem a törököket szidnák! nem utólag kell nyomozni, hanem előre. nos és ha csak sex volt? miért nem volt jó? akkor fel kell űlni az első gépre és visszajönni? azt hiszem akit átvertek akkor ott baromi jól érezte magát, csak azt hitte egy sex miatt, majd feleség lesz. nos ez itt sem működik így!:) vicces is lenne! Miért is venne el a török csak mert lefeküdtem vele? Ugyanmár ehhe több kell! magyar sem vesz el ezért!:)
Mély őszinte kapcsolatra van ehhez szükség:)
Szóval nem kell őket bántani, és ott sem bigott minden vallásos, példa erre sok sok ismerősőm, aki boldogan él a párjával....
Zsuzsa

2008. április 22. 16:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Zsuza,

írod: "Megkövezés, talán valamelyik arab országban van, Törökben nincs:) ez ár vicc, tényleg."

nem szeretem, ha nem olvasnak el figyelmesen, de legyen inkább az, hogy rosszul fogalmazok.
ez az iszlám szabálya. és mint írtam nem valószínű hogy ezt megkapja az illető, csak nagyon kevés helyen, de ez lenne a büntetés. ha ekkora a büntetés a földön, mekkora lehet a Túlvilágon?
és ez a baj, hogy őket úgy tűnik nem érdekli a túlvilág. nem is gondolnak ilyenekbe bele... közben pedig megy a mese arról, hogy ő muszlim....


majd írod: "Az én kedvesem is muszlim, de nem hívő,"
ilyen nincs. ha nem hívő, akkor nem muszlim. ha nem hisz, akkor nincs vallása.

2008. április 22. 21:24:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Hozzászólók!

Hmm... ez a beszélgetés most megérintett vagy inkább felzaklatott, esetleg megnevettetett?!?! Na mind1. Látom, kedves Névtelen hozzászólónk nagyon vallásos. Én nagyon nem vagyok az, hivő vagyok... de nem egy vallásban. Erről sokat tudnék beszélni, de ez nem az a blog. A fő probléma az, hogy az emberek nem fogadják el a másik hitét. Ha muszlim akkor muszlim, ha keresztény, akkor keresztény, ha ateista, akkor ateista... stb. Miért kell egyáltalán a valláson vitatkozni?! Engem megkereszteltek, elvileg katolikus vagyok, gyakorlatilag nem. Most mi a különbség köztem és mondjuk a párom között, akinek az van beleírva a személyijébe, hogy muszlim, közben meg éli az életét úgy, mint én...semmi...szerintem. Se a szülei, se a nagyszülei nem tartják a vallásukat. Ne nézzük már le őket!!!! Azért mert valaki (politika, szülők, egyéb rokonok, stb...) úgy döntött, hogy egy vallásba besorol, attól nekünk még nem kell idomulnunk. Persze, ha valaki ezt mélyen magának érzi, az rendben van és TISZTELETben tartom. AZ ÉN PÁROM NEM VALLÁSOS, SZERENCSÉRE!!! Haticenak igaza van, aki vallásos, az hasonló társaságot fog keresni, bevonzani. Aki meg nem, az nem azt a társaságot keresi. Viszont egy dologban szeretnék ellentmondani neki. Nem hiszem, hogy jobban kéne tisztelni azt, aki vallásos, mint aki nem az. Nem attól vagy ember, hogy dogmák szerint élsz. Attól vagy ember, hogy EMBERként viselkedsz. Remélem ez a fajta vita hamar lezárul, mert azt tudom, hogy vallásról és politikáról nem szabad vitatkozni, mert csak indulatokat szül. Az meg minek??? Elég sok rossz dolog vesz körül, minek még rontani a saját lelki állapotunkat??? Remélem nem bántottam meg senkit ezzel a hozzászólással, nem állt szándékomban. Zsuzsi, ha jól emlékszem te nagyon fiatal vagy (17-18), javíts ki, ha tévedek. Komolyan mondom, elég éretten gondolkodsz! :) Ennek örülök!
Jah, még valami! Nem azért választottam a "muszlim" párom, mert helyes és jópofa, hanem azért mert ő az a férfi, akitől megkaptam azt a szerelmet és odafigyelést, amit még soha senkitől. És ez nem vallás vagy nemzetiség kérdése!

üdv

Kata

2008. április 22. 21:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kata,

ez az amit egy nem-muszlim sosem fog megérteni, hogy az iszlámban igenis fontos szerepe van a vallás midnennapi gyakorlásának. ugyanis ez a vallás szerves része, meghatározza a napjainkat. főleg az, hogy hisz Istenben. ha te meg vagy keresztelve, de közben például nem hiszel Isten létezésében akkor nem vagy hívő. nem vagy keresztény sem.
ezt nehezen érti meg tényleg egy keresztény, mert sokkal többről van szó. erre is próbáltam felhívni a figyelmet, hogy nem árt utánaolvasni. és főleg azoknál, akik azt mondják magukról, hogy nagyon vallásosak, közben pedig csak játszadoznak a nőkkel. próbáltam pár dologra felhívni a figyelmet, amivel esetleg megvédheti magát az, aki akarja.
de látom ez a része a kommenjeimnek nem nagyon maradt meg senkiben. ugyanis én nem vitatkozni jöttem, csak tényeket írtam le. az iszlám szabályairól írtam dolgokat. ezek a szabályok megváltoztathatatlanok, örök érvényűek. itt nincs olyan, hogy egyik-napról a másikra változtatnak szabályokon.


és igazad van, attól, hogy bele van írva a személyijébe, még nem lesz muszlim.

ha valaki azt mondja magáról, hogy muszlim, akkor muszlim.
viszont ha tudod, hogy nem hisz Istenben, akkor nem minősül muszlimnak az iszlám szerint.


tehát csak segíteni szerettem volna, nem beleszólni a dolgaitokba, mivel rengeteg panasz is van itt, hogy így a muszlim férfiak, meg úgy. de a segítő szándékomat félreértették vagy nem vettétek komolyan.

szóval javaslom, hogy még egyszer, figyelmesen olvasd el amiket írtam.

maradok tisztelettel,
a névtelen

2008. április 22. 23:48:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kata ,azt a részt megmutatnád, ahol szerinted, azt írtam ,hogy a nem vallásos embert nem kell tisztelni? :)

2008. április 23. 7:27:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Kata, és Anonym író!

Kata nem vok már 18 , de azért köszi!:) Valóban még ezt leírnám, ami nagyon fontos! Engem reformátusnak kereszteltek, vagy mi, de nem járok templomba sehova. Így igaz, az, hogy ki minek, és hova születik, az egy dolog, a másik az, amikor felnőtt lesz, joga van eldönteni, hogy hisz-e valamiben, avagy sem.
Névtelennek üzenem , ez így van! Igenis muszlima párom, de nem hívő!!! Mondta nekem, mert sokat beszélgettünk erről , sajnos, azt kell gondolja, nincs semmi a halál után , ez van itt, és nincs tovább. Én reformátusnak lettem k-ve, mégis azt gondolom, van lálekvándorlás vagy ilyesmi, nah, akkor a pokolba fogok kerűlni? nOs ez sem érdekel, ott valszeg több barátom lesz:)
Minden ember bűnős, ne felejtsük el, bűnben fogantunk... Ez egy nagyon fontos momnetum....
Még most is azt mondom, mert tudom, hogy a török férfiak, igenis nagyon rendesek, mindenhool vannak rossz emberek, nem lehet általánosítani, de nem kell úgy beszélni róluk, mintha földönkívűliek lennének. Kedves barátságos emberek. Amikor Istanbulba voltam, azt kellett tapaszalnm, ha vélatlen rálépek valaki lábára nem küld el a .. anyjába.. bocs. hanem mosolyog, ha elnézést kérek, nos itthon nem így van, lehetne tanulni tőlük, mondjuk,család stb.

Szóval igenis muszlim a ,kedvesem, de nem hívő és ez az ő dolga, nem szólók bele, minden embernek joga van eldönteni, hogy miben hisz és miben nem. És akkor is szeretem őt, már nagyon várom, ogy újra együtt legyünk. A barátnőm ma utazot lkedveséhez Istanbulba, kívánom neki, hogy legyen nagyon boldog, és megyek elé a reptérre, amikor megérkezik.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa

2008. április 23. 13:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

üdv

"Minden ember bűnős, ne felejtsük el, bűnben fogantunk... "

szerintem a legtöbb ember úgy született, hogy már össze voltak házasodva a szülei. köztük én is, ez az amit biztosan tudok.

minden embernek vannak bűnei, de egyik sem "alapból bűnös". nem létezik eredendő bűn.

2008. április 23. 17:57:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Na sziasztok látom felvetést felvetést szül.A férjem Török hetente egyszer imadkozik de a böjtöt csak egy hétig tartotta mert hiányzott neki a cigi.Soha sem szoltam bele,teljesen elfogadtam azt hogy Ő muszlim és mennyire tartja a vallását.Nekem saját istenem van ill.hitem de nem vallásom és ezt Ő is elfogadta.Kint egyszerübb tartani az elöirasokat mert a napi ritmus jobban alkalmazkodik.Magyarországon elég nehéz és van aki ezért nem tartja.A férjemnek van két barátja is akit abszolut nem érdekli a vallás és van aki teljesen a korán szerint él.Én mindegyiket egyformán szeretem és nem teszek külömbséget köztük.Ha vendégségbe jönnek hozzánk oda figyelek ki elé mit tegyek és ezt értékelik.Számtalanszor leirtam már az a baj hogy nem érzitek egymást nem látjátok egymást csak cam-on keresztül és az torzit tisztelet a kevés kivételnek.Teljesen mindegy muszlim vagy sem nem láttok bele az életükbe csak amit Ők mutatnak és az vagy igaz vagy nem.Minden mozdulat árulkodik és fontosak a lépcsöfokok is amin érlelődik a kapcsolat.Tudom könnyü nekem mert itt van velem de ez a házasság nem lett volna ilyen ha nem megyünk egyenesen az utunkom joban rosszban.Na pusz Fatma

2008. április 23. 18:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Zsuzsa...értem mit akarsz mondani, de a muszlim az tényleg nem lehet nem hívő, mert a muszlim szó azt jelenti, hogy önmagmagát (Istennek) alávető ...
Tehát lehet valaki olyan , hogy ugyan nem tartja a vallását bár Iszlám vallásúnak született , lehet erősebb vagy gyengébb hitű, de hitetlen muszlim nincs, mert hívőt jelent.
Ha valaki nem hisz Istenben az nem lehet muszlim.
Ugyanúgy ahogy nem lehet valaki mondjuk vizilabdázó ha nem tud úszni, nem lehet író ha analfabéta, nem lehet tolmács ha nem beszél idegen nyelveket egy hitetlen ember sem lehet önmagát Isten akaratának alávető, azaz muszlim :)

2008. április 23. 18:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Nem tudom, lehet, hogy így van, de akkor is ezt mondta, én csak azt tudom amit mond és látok, nem imádkozik a mecsetben, máshol sem. De lehet hogy magában igen. De mi van ha valaki zsidőnak születik az zsidó akkor is ha nem tartja vallását. Nem tudom.
NÉVTELENNEK írom!!!

Van olyan hogy eredendő bűn, talán kellene kicsit tanulmányozni a mi bibliánkat, nem hívőség miatt, hanem mert az alapműveltséghez tartozik. Sajnos eredendő bűn van, és a másik, manapság a legtöbb gyerek igenis házasságon kívűl születik....
Ez van.
Azért sztem tényleg hagyjuk ezeket a dolgokat, mert ez már nem tanács itt barátoknak.
szép éjszakát mindenkinek!

Kívánom nektek hogy mindenki találja meg a párját, az az embert aki megérdemli őt,és legyen nagyon boldog, és--- ha ez mégsem síkerűl, akkor ne felejtse el, minden azért van, hogy tanuljunk belőle, ezért mondják: ami nem öl meg az megerősít..............

Zsuzsa

2008. április 23. 23:21:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Tudnátok olyan információban segíteni, hogy török állampolgárnak milyen dokumentum kell, ha már magyar állampolgár férje, az esküvő Törökországban köttetett, és együtt akarnak Magyarországra jönni?
Köszi: Dia

2008. április 24. 7:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Zsuzsa,

én ismerem a Bibliát. tudom, hogy a kereszténységben létezik eredendő bűn, de az iszlámban nem. aki megszületik, annak nincs semmiféle bűne. egy olyan embernek, aki nem felelős a tetteiért, mint a csecsemő, vagy a fogyatékos, az nem bűnös, és más elszámolás alá tartozik, mint az, akinek ép az elméje és tudja mit tesz, mit szabad tennie, stb.

az alapműveltséghez sokminden tartozik, de én nem szeretnék személyeskedni, tehát ezt a beszélgetést be is fejeztem.

üdv

2008. április 24. 21:19:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Nekem török párom van és megmondom őszintén egy kicsit félek ettől a kapcsolattól. Még eléggé az elején vagyunk 5 hónapja ismerjük egymást... (Ő Ausztriában él a családjával együtt) Főként attól félek, hogy a családja hogy fog elfogadni engem. Mit fognak majd ahhoz szólni, hogy a párom nem török (muszlim) párt választ magának, hiszen egy mélyen vallásos, konzervatív családról van szó... Sokat segítene, ha leírnátok az ezzel kapcsolatos élményeiteket, tapasztalataitokat... Előre is köszi...

Kata

2008. április 25. 15:39:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok! Bea vagyok, és szeretném ha valaki meg tudná nekem mondani, miért olyan fontos egy török férfinak, hogy Ő legyen az első török az életemben???? Mert érdekelne. Miért baj, ha más is volt valakinek? Ezt miért nem lehet elfogadni?
Köszi%

2008. április 26. 16:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

GS :D

2008. április 27. 19:50:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Bea!

A kérdésed nem egy értelmű számomra. Az a kérdés, hogy miért fontor, hogy ő legyen az első török, vagy az első férfi, mert nem mindegy. Ha első férfi, akkor azért,mert a szüzesség nagyon fontos erény a törökök számára, ha első török férfi, akkor az meg vmi sajátosság és csak a török ismerősödnek fontos.

Remélem tudtam segíteni:)

Kedves Kata!

Látom neked még senki nem válaszolt. Ettől nem kell félni, de azért kérdezd meg a párodat, hogy szerinte a szülei mit szólnak hozzád.
Én 7 hónapja vagyok együtt a kedvesemmel és már találkoztam a szüleivel, habár az ő szülei talán annyira nem konzervatívak. Sajnos ebben nincs tapasztalatom, de már az, hogy Ausztriában élnek, jelentheti azt, hogy nem ragaszkodnak annyira török lányhoz, hanem megbíznak a fiúk döntésében. Bár nem ismerem őket, ez csak egy feltételezés. Szerinem nyugodtan rákérdezhetsz a párodnál, hogyha volt már téma a bemutatkozás a családjánál.
Sok sikert!

2008. április 27. 22:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kinga!
Ha adsz egy emailcímet itt akkor megkereslek állásügyben.

2008. április 29. 12:17:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Meg van az indulásom napja: május 31. :D Annyira várom már, de gondolom ezt nem kell bizonygatnom.

Magyar-török esküvővel kapcsolatban lenne még egy kérdésem - inkább Magyarországon legyen először és kint honosítassuk, vagy legyen kint és itthon honosítassuk? Van valami jelentősége, hogy hol van először az esküvő? Esetleg az pozitív, ha itt Magyarországon van, EU tagországban? Nekem vagy nekünk lehet e bármilyen hátrány - itt elsősorban ügyintézésre gondolok - ha kint van az esküvő?
Köszi - Liz

2008. április 29. 17:04:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Engem is érdeklene.Ha nem vagyok pofátlan.... Török férjemnek állást keresünk.

newchance@freemail.hu

R

2008. április 29. 18:23:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Segítséget szeretnék kérni esküvővel kapcsolatban.
Az esküvő magyarországon lesz.
Török páromtól kell: lakóhely bizonylat, anyakönyvi kivonat, családi állapotról igazolás. A negyedi dokumentumnak nem tudom a török nevét :(- az ország szerint törvényes akadálya nincs az esküvőnek. Tudna, ebben valaki segíteni? A tanusítvány, amiben az összesz személyi adat benne van + ki hol köt házasságot- ezt az itteni nagykövetség adja ki?

Köszönöm: Rüya

2008. április 30. 17:23:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Én nemrég voltam Istanbulban, a tavaszi szünetben.

Most láttam először a családját. Az Anyukája rózsával várt a repülőtéren,és azalatt az idő alatt még ott voltam, el voltam kényeztetve. Állandóan etettek( bár nálam ez nem nagy gond..:-), és végigcipeltek a városon. Megnéztük a nevezetesebb dolgokat és ellátogattunk(,vagy ők jöttek megnézni engem) az összes rokonhoz(és baráthoz), akik a környéken laknak.(én voltam a fő látnivaló végig...:-) Mindenki nagyon aranyos volt és mindenki hűségesen szótárazott velem. :-)Az Anyukája meg a nőrokonok már második nap ölelgettek és mindannyian sírtunk, mikor eljöttem.Mindenkitől külön kaptam ajándékot, a bőröndömet alig bírtam becsukni...:-) Ezek mind fő helyen vannak a szobámban, szívemben..(nekik nyerő ajándék a Dunakavics, a Balatonszelet, meg a magyar bor és pálinka, bár ez utóbbiakat előre megkérdeztem, hogy vihetek-e)

Vele alhattam, amit a mai napig nem tudom, hogy hogy bulizott ki nekünk.(amikor a rokonoknál aludtunk,ott már szó sem lehetett ilyesmiről) Ugyanugy viselkedett velem, mint amikor M.o-on találkozunk, semmi különbség nem volt. Kicsit féltem, hogy ott másképp viselkedik, de nem..:-) A család előtt is becézgetett(askim, bitanem, sőt magyarul is ), az asztalnál etetett(meglepő szokása, de nagyon élvezem..:-)...stb.

Én is nagyon féltem a találkozástól a családdal, de semmi okom nem volt izgulni...Volt egy ilyen teóriám, hogy ha látom a családot, akkor nem lehet nős, vagy nem lehet török barátnője titokban. Nekem meg volt az az előnyöm, hogy vele találkozok viszonylag gyakran, meg a félelmem is, hogy azért mégis csak kamionos. Azóta nem gondolkozok ilyeneken. A család megadta mindenféle elérhetőségét és velük is tartom a kapcsolatot. Már másnap jött az sms, hogy induljak vissza , mert üres a ház nélkülem.(kicsit gondolkoztam , hogy ezt most dícséretnek vegyem vagy sem..Tudom nem vagyok egyszerű eset..:-D) A szívem majd megszakadt.

Már alig várom a nyári szünetet(még 6 hét a gyerekekkel+ 1 hét pakolás,leltár), és két hónap nonstop a kedvessel. Ami határozottan kell is, mert nincs közös nyelvünk, csak közös szótár...:-)

A repülőgépen hárman utaztunk együtt, ami mindenféle szempontból nagyon jól jött. Ezuton is köszönöm a lányoknak a segítséget, társaságot. Ott kaptam ezt a tanácsot,hogy mindig mosolyogjak + segítsek be a házimunkába. Nálam mindkettő alap, gondoltam semmi gond nem lesz....Hát én megfogadtam a tanácsot és az első reggeli után leszedtem a tálcát és elmosogattam.Mire észbe kaptak, már végeztem is és nem győztek rajtam derülni, mert mint kiderült mosogatógépük van. Én meg , mint itthon, szépen kézben elmosogattam...:-D

Én ennyit tudok segíteni,de ők

(hajaj, most vagyok bajban, az utóbbi idők vitái miatt nem tudom, hogy kéne kifejezni magam..Előre is bocsánatot kérek..:-), és értsétek úgy ahogy én azt szánom)

nem túlzottan konzervatívak vallási szempontból(nincs kendő,nem láttam egyikőjüket sem imádkozni, bár az sem lett volna gond, ha igen..+ együtt alhattunk..stb). Persze dekoltás ne legyen ki, meg ilyenek, meg család előtt nem borulunk össze( itt puszi belefért,+ mindig egymás mellett ültünk és szorongattuk egymás kezét,de azt nem tudom,hogy ezt minden családnál lehet, vagy csak szerencsém volt.)

Én is szeretnék segítséget kérni, az esküvői papírokat mindig kérdezitek és mindig válaszolnak, de mi a helyzet a lagzival, maga a szertartás hogy van, milyen ruhában kell ott megjelenni, tényleg 3 napig tart...stb??????????
Meghívtak a nagynénje esküvőjére(augustusban lesz) és nem akarok valami hülyeséget csinálni.

Szóval mire figyeljek?

Előre is köszönöm.

Adrienn

2008. április 30. 18:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves névtelen! :)

Itt egy mailcím itt elérhetsz: keenga2@freemail.hu
Köszönöm előre is! :)

Kinga

2008. május 1. 17:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Látom más is megosztotta részletesen a "találkozás a családdal" című sztorit, hát én is ezt teszem :)
Én tegnap előtt érkeztem haza. 8 napig voltam náluk, Gebzében.
Elég nagy meglepetés volt számomra, hogy a bátyja felajánlotta, hogy töltsem nála ezt a hetet. (említtettem már, hogy a családja idegenkedik tőlem, mert keresztény vagyok)Két gyereke van, az nagyobbik fiú Ahmet 3 éves, a kisebbik Ömer 5 hónapos. Mindkettő tüneményes kölyök :)
Sajnos a mi helyzetünk nem volt épp rózsás mert a párom édesapja 2 hete elhunyt és ez elvileg, még egy hónapig elég kemény gyászidőszak. Kétséges is volt, hogy utazhatom-e vagy nem. De azt mondták, hogy menjek, nem lesz gond.

A párom családja nagyon hagyománytisztelő, eléggé vallásos is, Gebze a kisváros, ahol élnek konzervatív környék, így külső szemlélő szemével is.. bár náluk is akad pár "lazább" felfogású egyén, mint a párom, a bátyja valamint néhány unokatesó:)

Erre a hétre a párom nem tudott szabadságot kivenni, tehát azzal töltöttem a napom nagy részét, hogy a bátyja feleségével ültem otthon, takarítottam, főztem és a két gyerekkel játszottam. Közös nyelv híján elég nehéz volt a kommunikáció, de a szótár azért segített utána:) A sógornő elég félénk volt, de nem távolságtartó, állandóan kedvesen mosolygott rám és ha összetákoltam pár török mondatot, készségesen válaszolgatott (vagyis kikereste a szavakat a szótárból) és nevetett velem. Próbáltam segíteni én is, mosogatni, porszívóztam, a gyerekekre állandóan ügyeltem. így utólag nézve teljesen úgy viselkedett, mintha a család része lennék, nem előzékenykedett mint egy vendéggel szokás, természetesnek vette, hogy ott vagyok. Ami nekem nagyon jól esett, hogy imádkozott is előttem, nem zavartatta magát, nem éreztette, hogy mennyire más vagyok, mint ők.

A kedvesem bátyja meg mindent megetett, hogy otthon érezzem magam.. kajával engem is tömtek(bár én itthon nem eszem sokat, meg az első nap izgalmai után nem is volt étvágyam, közölte, hogy: Török ember szeret enni, tessék benne partner lenni:), egy év alatt nem iszom annyi teát, mint amennyit ott egy hét alatt ittam:), a gyümölcsöt nyakra-főre vette, és akkor próbált kommunikálni amikor csak tudott (sajnálkozott is, hogy ha a suliban nem lusta és megtanulja, amit meg akartak neki angolból tanítani, akkor most könyebb lenne, de majd ha legközelebb megyek akkorra feljavítja a tudását:)). Egyik este három órán át ácsorogtunk a hideg konyhában, a párom töltötte be a tolmács szerepét, a bátyja meg megállás nélkül érdeklődött Magyarországról, a történelméről, gazdaságáról, a kereszténységről. A vége az lett, hogy mindhárman jól megfáztunk :) most is dögrováson vagyok, így jöttem haza.

Náluk a családi élet nagyon konzervatív... ha ott volt a család a párom nem érintett meg,csak ült mellettem, üdvözlésképp csak az arcomat puszilta meg, azt is gyorsan, hogy senki se lássa.A bátyja ugyanígy viselkedett a feleségével, sőt ők még az utcán sem fogták meg egymás kezét. Azt mondták, hogy minden egymás közötti gyengédség szigorúan magánügy, a négy falra és a két emberre tartozik, illetlenség a család előtt csinálni, vagy szavakkal kifejezni.
Ezt nagyon nehezen viseltem, bevallom, én nagyon érzékeny ember vagyok, itthon nálunk az ölelés, a simogatás természetes. De megpróbáltam helyt állni, csak megkértem a páromat, hogy próbáljon olyan helyzetet is teremteni, hogy kettesben legyünk, mert a gyengédség nagyon hiányzik nekem.

Amúgy sajnos az ottlétem vitát is szított, mert a párom idősebbik bátyja nagyon felháborodott, hogy a párom miért hagyja magára az anyjukat (pedig minden nap hazament hozzá munka után), meg hogy még nem vagyunk házasok és miért lakunk együtt egy hétig. Az én párom amúgy is kis pukkancs, nagyon összevesztek.

A párom édesanyját, minden velem kapcsolatos ellenérzése ellenére legyőzte a kíváncsisága és átjött, sőt ott is aludt. Nagyon rettegtem, mert tudom, hogy nem akar engem a fia mellé... a párom bátyja próbált nyugatatgatni és gyártotta a mondatokat, hogy ez az ő háza itt engem egy rossz szó nem érhet, semmi baj nem lesz.
Mikor megérkezett én csak mosolyogtam és hallgattam, mást nem nagyon tudtam tenni. Az anyja leült velem szembe és úgy végigmért, mintha embert még életében nem látott volna.Utána egész este engem nézett, mikor azt hitte hogy nem látom. Kétszer vissza is mosolygott rám, egyszer beszélgetni is próbált, de a kétségbeesett arcomra a párom bátyja felvilágosította, hogy nem beszélek törökül.

Amúgy sok olyan apró szabály van, amit nekem teljesen új volt, pl: nem szabad bal kézzel enni, utcán orrot fújni, utcán nőnek hangosan nevetni, a család férfitagjaival kettesben maradni(ez fordítva is így van a párom sosem megy a bátyjáékhoz, ha a bátyja nincs otthon csak a sógornője), lábat keresztbe tenni(ezt a párom megtiltotta pl mikor az anyja ott volt, sőt akkor együtt sem aludhattunk, még a szabadidőjét is átvitte a másik szobába, az anyja nehogy azt higgye, hogy "rosszalkodtunk"), ott a nő segíti fel a férje kabátját, öltözködésben kompromisszumos megoldásként megállapodtunk(ő eredetileg azt akarta, hogy én is földig-nyakig öltözzek be), hogy felkar közepéig érő rövidujjút viselhetek, de végül is olyan hideg volt, hogy garbóban voltam :)

Szóval elég megeröltető volt helytállnom egy ilyen gyökeresen eltérő kultúrában, nagyon próbáltam, miatta, mert nagyon fontos nekem, hogy nehogy szégyent hozzak rá valamivel. Azt mondta, hogy látja, hogy mennyire próbálok mindent jól csinálni!
S bár az ő kedve nagyon ingatag volt, sokszor kapott búrohamot az apja miatt, sőt nem egyszer össze is kaptunk, de aztán nagyon könnyen kibékültünk és már minden ok volt.

Remélem mindent jól csináltam és talán kicsit sikerült javítanom a helyzetemen a családja szemében :) Nem vagyok én veszélyes, csak máshonnan jöttem :)))

Puszi mindenkinek

Szilvia

2008. május 3. 7:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

folytatás a májusi poszton, ide már ne írjatok többet

Efendi

2008. május 4. 21:08:00 CEST  
Blogger Istanbulayran said...

Nagyon szépen köszönöm Zsuzsának, hogy ilyen "kedvesen" és jóindulatúan említett engem, meg az esetemet!
Meg kell tanulni olvasni a sorok között! Én soha egyetlen egy szóval nem szidtam a Törököket! SŐT!

Nem az ország helyzetével van a gond itt, hanem avval, hogy az emberek így viselkednek egymással!!

Mindegy, azért Te csak legyél boldog. És SOHA ne éld át azt, ami velem történt!
Minden jót!

2008. május 7. 16:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a "török családdal" :-) kapcsolatos tanácsokat, tapasztalatokat, sztorikat. Sokat segítettetek!!! Mégegyszer köszönöm mindenkinek. Igazából csak attól félek, hogy nehogy valami olyan dolgot csináljak, amit ők rossz szemmel néznek, nekem meg esetleg természetes. Amitől még egy kicsit tartok az az, hogy a páromnak 20 évig török felesége volt és ezután egy magyar "pogány" lány csöppen az életébe... Az apukája nagyon meg szeretne ismerni már engem és ő azt mondta a páromnak, hogy neki mindegy, hogy a fia kit választ a lényeg az, hogy boldog legyen vele. Persze az apjának csak egy feltétele van velem kapcsolatban és az a vallás. Már 100x megkérdezte a páromat, hogy én mikor fogom felvenni az iszlám vallást... de a párom leállította az apját, hogy csak akkor ha én is akarom ő nem fog soha rámerőltetni semmit. A családjának ugye nem mondhatta, hogy pogány vagyok, úgyhogy most keresztényként vagyok feltűntetve. De szerintem ez természetes dolog, hogy egy kicsit félek, hiszen alapesetben is tart az ember egy leendő apóssal, anyóssal való találkozástól, pláne ha a párod egy másik kultúrából való...

2008. május 7. 21:57:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Efendi!

Hol a májusi poszt? Lassan május vége van.Lehet hogy csak én nem találom?
Eszter

2008. május 24. 16:22:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia!
Sajnos eddig nincs májusi rész. Nekem is hiányzik és egyáltalán nem értem, hogy miért kell mindig több hetet, jelen esetben már egy hónapot várni arra, hogy ismét megoszthassuk egymással a gondolatainkat. Olyan lehangoló, de most komolyan!!!

Ági

2008. május 26. 22:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Selam mindenkinek!

Új vagyok itt és egy kéréssel fordulnék hozzátok. Török párommal februárban házasodtunk össze és persze mi is elindítottuk a családegyesítési vízumot. Sajnos húzzák-halasztják és még mindig nem adták meg neki,pedig az ideiglenes vízuma hamarosan lejár. Sőt még be is hívták interjúra a bevándorlási hivatalba. HA valakinek volt hasonló interjúja leírná mire kíváncsiak? Miket kérdeznek, mit akarnak megtudni? Vigyen közös fényképeket? Már nagyon kezd idegesíteni ez a dolog , mivel én otthon se vagyok. Kijöttem egy szemeszterre Ankarába tanulni( persze a drágám többször kint volt:)), de legalább sokat fejlődött a törököm. Egyébként vágyok már haza, nemcsak a férjemhez, hanem mert nem volt annyira jó tapasztalatom itt Ankarában.

Segítségeteket előre is köszönöm
Yesilkiz

2008. június 4. 12:56:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Én is neten ismerkedtem meg egy török fiúval, és most valószínűleg utazom..:D Ha valaki fél évvel ezelőtt ezt mondta volna kinevetem, mert én igazán nem hiszek/ hittem abban , hogy neten bele lehet valakibe szeretni.Lenne néhány kérdesem az utazással kapcsolatban, meg esetleg ha valaki szintén utazást tervez a közeljövőben Isztambulba mehetnénk együtt:D Örülök , hogy megtaláltam ezt a blogot, mert jó látni hogy próbáltok egymásnak segíteni.Az email címem edusi@citromail.hu Akinek van kedve írjon, igazán örülnék neki.
Szép nepot mindenkinek!
szaisztok!
Edit

2008. június 10. 15:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok,
két török vendégdiák számára keresnék szállást 2008 szeptemberétől. kiado lakás lenne a legmegfelelőbb Budapesten. kérlek segítsetek, vidékiként nehezen ismerem ki magamat Bduapesten. címem: viktornagy@web.de
Köszönettel: Viktor

2008. július 11. 20:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Hahó:)
Olyan megnyugtató érzés olvasni,hogy milyen sokat éreznek úgy Törögország iránt,ahogy én:) Tegnap jöttem haza,egy nagyon jó netes barátot látogattam meg,és kiderült,a valóság is olyan szép ahogy elképzeltük és tényleg közös a jövőnk,túl szép volt ez a két hét,és örök hála anyunak,amiért megbízott bennünk:). Legszívesebben én is odaköltöznék,lenyűgözött az ország,az emberek,ám 16 éves vagyok,és vár a suli. Hogy lehet kibírni megint egy évet,így hogy tudjuk valóban szeretjük egymást?
Szép napot, Szandra

2008. július 17. 20:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Üdvözletem mindenkinek!!

Velem egy furcsa eset van :) Nem is tudom hogyan kezdjek bele. Tudom az interneten sok csaló van. De hátha ki tudja, talán a mesék léteznek. Én fent vagyok egy nemzetközi nyelvoktató oldalon, és jelenleg angolul és spanyolul és arabul tanulok nagyon jó oldal ajánlom mindenkinek. www.italki.com. aki szeretne törökül tanulni könnyen ez a hely nagyon jó. Szóval fent vagyok az oldalon, persze a legjobb fotómat raktam fel, ugyebár csak az országomat képviselem.... én egy Nigériait tanítok magyarul... :) Szóval egy nap jött meghívás egy török férfitól hogy tanítana angolul. Rendben felvettem msnre. Beszélgettünk. Bár nem tudom ez elég gyors. Még csak egy hónapja beszélünk, és minden olyan gyors. ő 32 és 24. Azt mondta hogy szeretne megismerni, ő keresi az igaz szerelmet.....mindenről beszéltünk vallás ez az amaz, nem szereti a makacs nőket, mit szeret szexben, mit szeret az életben színház mozi, úszás....sokminden. azt mondta szeretne látni élőben is hogyha találkozunk és érzi azt a kémiai vonzódást, nem csak kép és beszélgetés által, akkor szeretne komoly kapcsolatot velem. Család gyerek... Menjek ki Isztambulba. Én mondtam neki nem tudok csak úgy repkedni, én szegény vagyok a pénz kell az iskolára a szülőknek meg ez az. azt mondta nem baj, ő állja a szálloda költségeket. De nagyon boldog lenne ha mennék. De talán még a repülőjegyet is állná. visszautasitottam a jegyet. BEvallom kicsit félek. mi van ha elad 5 kecskéért? ÉS szerintem a szálloda árát le kellene dolgoznom...értitek. Én mondtam neki hogy nem olyan lány vagyok aki csak 5 nap után ágyba ugrik. azt mondta ő úriember.... ő nem olyan, de a kapcsolatban fontos a szex...nahát férfiak...Feltettem neki a kérdést hogy miért nincs felesége, mert nagyon nagyon jóképű. azt mondta sok nő akart vele lefeküdni és sokat visszautasított. Ő mint mondta az igazit keresi aki csendes romantikus, ne igyon ne cigizzen, ne legyen makacs, engedelmes.... olyan mint én. Magamben kuncogok ej ha tudnád milyen makacs vagyok!! Magyar vagyok ízig vérig. azt mondta ne legyek kivégott ruhában, persze elvárja otthon szexistennő legyek, de az utcán szolid. Na de :(:( én szeretem a nőies cicimutis ruhákat, és a miniszoknyát. Kérdeztem töle de én nem beszélek jól angolul törökül meg egyáltalán nem. azt mondat nem baj, majd beszélünk szemmel, a szem mindent elmond. És a nyelvet meg lehet tanulni. Ő nem beszédes, szereti a csendet. Beszéltük a vallást, mondtam én tudnék muzulmán lenni de a karácsony nagyon hiányozna, azt mondta hogy a karácsonyt megünnepelhetem akkor hazamennénk a családomhoz.... Nem tudom mit tegyek . Talán szeptemberben kimegyek, nem tudom. mondtam neki félek, mi van ha ....azt akarja..és utána elfelejt... azt mondta ha érzi a kémiai reakciót....akkor soha nem felejt el és....
Persze egy kicsit megsértettem azzal hogy olyan férfinak gondoltam.. mert megosztottam a gondolataimat mitől félek.... azt mondta a boldogsághoz vállani kell a kockázatot.. Ha nem akarom ne menjek.. Én mennék de nagyon félek. Talán a csalódástól, hogy csak azt akarja. Mert jóképű és sok nő van a lába elött szerintem. De mi van ha igazat mond ő nem olyan.

2008. július 19. 21:12:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Jó napot, hölgyem / Uram

Kölcsönöket kínálunk magán- és kereskedelmi testületeknek, nagyon alacsony 3% -os éves kamatláb mellett, 1 évtől 25 évig visszafizetve. 5000 és 500 000 000 közötti kölcsönöket adunk ki. Ennek célja a rossz hitelképesség növekvő története felszámolása, valamint stabil nyereség megteremtése mind társaságunk, mind ügyfeleink számára.

Elveszíti az éjszaka alvását, és aggódik, hogyan lehet hitelt szerezni? Kapcsolat: Paul Loan Agency most e-mailben: paulhelpfund@yahoo.com vagy a WhatsApp: +91 733 787 3110

Kínálunk kölcsönt alacsony 3% -os kamatlábbal, és kínálunk.

* Személyes kölcsönök
* Adósságkonszolidációs kölcsönök
* Kockázati tőke
* Üzleti kölcsönök
* Oktatási kölcsönök
* Lakáshitel
* Hitelek bármilyen okból

További sürgõs információkért azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot. paulhelpfund@yahoo.com vagy a WhatsApp: +91 733 787 3110
Üdvözlettel
Paul Moritz úr

2020. március 19. 21:55:00 CET  
Blogger Apply For urgent Loan within 24 hours said...


Helló, Ez arra törekszik, hogy tájékoztassa a nagyközönséget arról, hogy Morgan Erica asszony, a magánhitel-kölcsönadó pénzügyi lehetőséget nyit meg mindenki számára, aki pénzügyi segítségre szorul. 2% -os kamatot adunk az egyéneknek, cégeknek és vállalatoknak világos és érthető feltételek mellett. vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül, hogy adhatjuk meg a hitel feltételeit a következő címen:(renmoneyservices@gmail.com) WhatsApp + 192-03-063-228

2021. január 20. 12:06:00 CET  
Blogger Apply For urgent Loan within 24 hours said...

Jelentkezzen most személyes vagy szakmai kölcsönért, elfogadható 2% -os kamatlábbal és 100% -os garanciával. Jelentkezzen most, és kérjen hitelt a jóváhagyástól számított 48 órán belül, vegye fel a kapcsolatot a cég e-mail címével: (renmoneyservices@gmail.com) WhatsApp + 192-03-063-228
Tisztelettel
ROLAND SCOTT

2021. január 20. 12:06:00 CET  
Blogger Isabella Charlotte said...

Sürgős hitelajánlat.

Üdvözlet, sürgős szükség van-e sürgős kölcsönre, számlák kifizetésére, ingatlanvásárlásra, üzletre stb. Megbízható hitelező társaság? Ez a lehetőséged. 2% -os kamatozású hiteleket kínálunk. Kérjük, küldjön egy e-mailt a kölcsönről: (inforamzanloan@gmail.com)

2021. április 19. 14:06:00 CEST  
Blogger Isabella Charlotte said...

Sürgős hitelajánlat.

Üdvözlet, sürgős szükség van-e sürgős kölcsönre, számlák kifizetésére, ingatlanvásárlásra, üzletre stb. Megbízható hitelező társaság? Ez a lehetőséged. 2% -os kamatozású hiteleket kínálunk. Kérjük, küldjön egy e-mailt a kölcsönről: (inforamzanloan@gmail.com)

2021. április 19. 14:07:00 CEST  
Blogger lance hopkinson said...

A Hopkinson Finance Limited privát hitelezője különböző típusú kölcsönöket kínál, amelyek különbözőek
Magánkölcsön
Üzleti kölcsön
Építési kölcsön
Pénzügyi szolgáltatások
Ingatlan kölcsön
Olaj- és gázhitel
Rehabilitációs Hitel
Tanácsadás és általános pénzügyi szolgáltatások. Lépjen kapcsolatba a hopkinsonloan@hotmail.com címmel
Whatsapp: +1 978-792-4582

Kösz.

2021. november 11. 19:21:00 CET  
Anonymous LOAN OFFER said...

Üdv Uram/Hölgyem
10 000 és 9 500 000 € közötti kölcsönöket kínálunk 2%-os kamattal.
Tudod, hogy tilos pénzt felvenni.
Hitelt kell felvennie, figyeljen arra, hogy mely területeken tudunk.
Neked segíteni:
* Pénzügyileg
* Vállalati hitel
* Jelzáloghitelek
* Beruházási hitelek
* Autókölcsönök
* Adósságkonszolidáció
* Hitelkeret
* Második jelzálog
* Hitel visszavásárlása
* Személyi kölcsönök
*Diákhitel
Ön egy projektet keres, és finanszírozásra van szüksége, pénzre van szüksége a számláinak kifizetésére, pénzre van szüksége az üzleti életbe való befektetéshez.
lépjen kapcsolatba velünk e-mailben [ georgewilliamsloanfirm333@gmail.com ]

2022. március 21. 1:14:00 CET  
Blogger Loan Offer. said...

Szüksége van sürgősségi hitelre? 2% -os hiteleket kínálunk, adósságkonszolidációs kölcsönöket, üzleti hiteleket, magánhiteleket, autókölcsönöket, szállodai kölcsönöket, diákhiteleket, személyi kölcsönöket. Lakás refinanszírozási kölcsönök, további részletekért E-mail: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitelajánlat.

2022. november 9. 12:06:00 CET  
Blogger Loan Offer. said...

Tisztelt Ügyfelünk,

Szüksége van személyi kölcsönre, befektetési kölcsönre, üdülési kölcsönre, vállalkozási hitelre, diákhitelre, lakáshitelre vagy bármilyen kölcsönre? 2%-os kamattal kínálunk hiteleket. Megfizethető hiteleket kínálunk 2000 eurótól 8 000 000 euróig. Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: (dakany.endre@gmail.com) További információért

Sürgős kölcsön ajánlat.

2023. január 14. 22:47:00 CET  
Blogger Loan Offer. said...

Személyi kölcsön az összes projekt finanszírozásához
Személyes hitelünket felajánljuk projektje megvalósításához. 3 000 és 10 000 000 euró közötti összeget tesz lehetővé (a kiválasztott projekttől függően) személyes projektjei (autó, munka, szabadidő stb.) finanszírozására. Egyszerűen válassza ki a költségvetésének leginkább megfelelő összeget és a hitel futamidejét anélkül, hogy bármit is meg kellene tennie. A kamat mértéke 2%. További információért kérjük, írjon nekünk erre a címre: dakany.endre@gmail.com

2023. január 14. 23:20:00 CET  
Blogger Loan Offer. said...

Helló, Tanúsítvánnyal rendelkezünk a következő hiteltípusok vagy bármilyen típusú finanszírozás nyújtására: Magánhitel? Vállalkozási hitelek? Adósságkonszolidációs hitel? Javítja otthonát? Beruházási hitel? Kredit elérhető? Személyi kölcsönök? Kereskedelmi hitelek? Kombinált hitel? Konszolidációs hitelek? Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

2023. február 6. 22:06:00 CET  
Blogger Loan Offer. said...

Üzleti vagy személyi kölcsönre van szüksége?

Minden magánszemélynek és cégnek 2%-os kamattal nyújtunk hitelt évente. További információért vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: dakany.endre@gmail.com

2023. február 6. 22:06:00 CET  
Blogger Loan Offer. said...

Szia,

Tanúsítvánnyal rendelkezünk arra, hogy a következő típusú kölcsönöket vagy bármilyen finanszírozást kínáljunk: Magánkölcsön? Vállalkozási kölcsönök? Hitel adósságkonszolidációhoz? Javítja otthonát? Befektetési hitel? Rendelkezésre álló kreditek? Személyi kölcsönök? Kereskedelmi hitelek? Kombinált hitel? Konszolidációs hitelek? Ha felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot: (richardcosmos5@gmail.com)

Sürgős kölcsön ajánlat.

2023. július 13. 23:15:00 CEST  
Blogger lance hopkinson said...

Jó nap,

Jelentkezzen itt mindenféle kölcsönért, pénzügyi segítségért és alacsony kamatozású kölcsönért 24 órán belül minden rászoruló számára. Kapcsolatba lépni:
E-mail: hopkinsonloan@outlook.com
Whatsapp/Viber: +337 5314 7557
Weboldal: https://hopkinsonloan.wixsite.com/hopkinsonloan/

Kösz.

2023. augusztus 1. 0:29:00 CEST  

Megjegyzés küldése

<< Home