2008/05/04

Török házastárs - 2008. május

Itt folytatódik a "Török házastárs - 2008. április" poszt.

Hónap végén váltás, a "Török házastárs - 2008. június" posztra.

Előzmények:

2004.
2005.
2006. (január - október)
2006. október - december
2007. január - december
2008. január - március
2008. április

111 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Miért van mindig új post minden egyes hónapban??? Így nehéz egy beszélgetés menetét rendesen követni... A régebbi rendszer sokkal jobb volt, legalább pár hónap lenne egybe...

2008. május 4. 23:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Hát azt hiszem nem sikerült. A párom szombaton elhagyott.
A gyász, a lelkiismeretfurdalás a saját hibái miatt elgyengítették, akik engem nem akarnak most meg tudták fogni.
Azt mondta a családja bántani fog, mi lesz ha őt választom és eévekkel később kiderül számomra, hogy hiba volt. Azt mondta retteg mindentől.
A könyebbik utat választotta. Nagyon rossz most..........

Szilvia

2008. május 5. 7:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Írtam neki levelet... leírtam, hogy mit gondolok a vallásról, családról. Én nagyon szeretem őt és tudom, hogy idővel minden akadályt legyőztünk volna. Akkor is ha ő most a gyász miatt nem látja maga előtt a jövőt, ha úgy érzi semmihez sincs ereje. Tudom, hogy így lenne.
Most várok... hátha ha lecsillapodik, rájön, hogy nem ez a helyes út... ha igazán szeret, ahogy egy éve mondja, ha fonos vagyok és hiányzom... talán rádöbben.
Addig is nap mint nap meghalok!

Szilvia

2008. május 5. 7:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szilvia

nagyon sajnálom ami veled történt, ugyanakkor lehet hogy jobb ez így. Egy ilyen kapcsolat csak akkor működik ha mindkét fél nagyon akarja. Még úgy is nagyon rögös az út, rengeteg útvesztő van benne, lehetséges konfliktusok, problémák. Minkét oldalnak nagyon kell akarnia. Lehet hogy rosszul értettem amit írtál, de abból úgy tűnt hogy még a párod bátyjának is fontosabb voltál, jobban érdeklődött irántad, mint ő. Értem a fájdalmát, de ezt neki meg kellett volna tudni ítélni, hogy rögtön temetés után jó-alkalom-e hogy bemutasson téged a családjának. Személy szerint én azt gondolom hogy ez nagyon rossz döntés volt. Én már egy éve voltam férjél mikor az első temetésre elmentünk, de életem egyik legsokkolóbb élménye volt. Törökországban a gyász sokkal vibrálóbb, érezhető, kifejezett, mint Európában, és hetekig tart.
Azt is kivettem a szavaidből hogy "nagyon igyekeztél" mindenben megfelelni, ami szerintem szintén nem helyes. Egy kultúraközi kapcsolatban mindkét félnek tudnia kell kompromisszumot kötni, te lehet hogy "tökéletes" török feleséggé vélnál 1 évre, 3 évre, 5 évre, de 50-60 évre?? Mikor törne ki belőled a flusztráció? ennek adok-kapok viszonynak kellene lennie - de amit írtán nem úgy tűnt hogy ő erre hajlandó lenne (és persze a családja is).
A harmadik ami feltűnt nekem, hogy nem is annyira a vallással terheltek le téged, inkább az indokolatlan szokásokkal, hagyományokkal. Ezeknek semmi köze a valláshoz. Az én férjem pl komolyan veszi a hitét, a családja is, de soha nem volt egy alkalom sem amikor rám szóltak volna hogy melyik kezemmel eszek vagy felsegítem-e rá a kabátot.A vallás elfogadása egy dolog, ezeké az kulturális szokásoké egy másik.
Úgy érzem nagyon szeretnéd hogy befogadjanak, talán túlságosan is.. talán most kaptál egy lehetőséget hogy végiggondold mit is szeretnél. Én a te helyedben időt adnék neki, hogy egyedül legyen, végiggondolja mit akar, mit veszíthet, és ha ő jön hozzád, akkor esetleg újra beszélnék vele a jövőről. Arra a férfira akit "rá kell beszélni" egy kapcsolatra, nem érdemes az egész jövődet ráépíteni. Ezt neki is kell akarnia, sőt, neki kell jobban, mert neki kell majd megküzdenie a mindennapos harcokat a családjával, a környezetével, és a te oldaladra állnia a vitákban...

Vigyázz magadra

Mandula

2008. május 5. 12:40:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves névtelenek!! Tényleg tényleg, kérlek titeket, legalább egy álnevet válasszatok hogy tudjunk reagálni a hozzászólásaitokra! Elég ha odabiggyeszted az megjegyzésed alá, még csak regisztrálni sem kell!!Köszi

Kedves névtelen aki a havi rendszert kérdezte, gondolom Efendi azért vezette be mert a múltban rendszeresen lefagyott az oldal egy adott számú hozászólás után, és napokig nem volt elérhető (ami szerintem sokkal zavaróbb volt mint az hogy át kell kattintani egy másik hónapra.. )ezt megelőzendő lettek havi bontásban az oldalak szerintem...

mandula

2008. május 5. 12:44:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

ezt a levelet annak a kedves névtelennek (sajnos nem írt alá nevet) írtam még áprilisban aki a vallási vitát elindította, csak amikor el akartam küldeni lefagyott az oldal és azóta nem tudtam elküldeni. Most küldöm, hátha még olvassa... vagy másoknak akiket érdekel. Sajnálom hogy az a vallási vita kicsit elfajult, mert amúgy fontos hogy többféle nézőpont is elhangozzon.
mandula

*****************************

Kedves névtelen

A szándékod, hogy felhívd a figyelmet bizonyos dolgokra, lehet hogy tisztelendő, a szavaid azonban nagyon provokálóak voltak. Én egy vallásos muszlim férfihoz mentem feleségül, előre utánanéztem mit is jelent mindez, és most már örülök, hogy a párom vallásos. Bevallom, elsőre ijesztő volt, sok mindent nem értettem és féltem az iszlámtól. Az évek alatt rengeteg minden tisztább lett. Megértettem mi a különbség a dogmák, tradíciók, és az igazi hit között. Nem vettem fel a vallását, és csak miatta nem is venném fel soha, csak ha én is, igazán, tiszta szívből akarom.

Igazad van, azok a férfiak, akik vallásosnak mondják magukat, közben pedig ennek egy jelét sem mutatják, nem igazán hívők. Több ilyen történetről hallottunk itt is a lányoktól pl. Marikáét. Ennek ellenére nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Változásról még nem hallottál soha? Arról, hogy valamilyen esemény hatására az emberek elgondolkoznak a múltjukon és hátat fordítanak azoknak a dolgoknak amiket szégyellnek? Azt nem tudod elképzelni, hogy egy fiatal fiú, aki a mai világban állandó kísértésnek van kitéve, találkozik egy lánnyal, akinek a hatására megkomolyodik, elveszi feleségül, komolyabban veszi a vallását, és ennek megfelelően él? Az én párom mondjuk már akkor is vallásos volt, amikor találkoztunk, de az ismerőseim körében több pár is van ahol hasonló dolgot látok. Tehát azért, mert valamikor valaki a múltban elkövetett hibákat, még nem kell elíténi (..ahol arról írsz hogy aki belemegy egy ilyen bűnös kapcsolatba az csak alapból rossz lehet... stb. ).

Más. A 6. században is megvolt a vallás helye az emberek életében és ma is. A Korán, a Biblia, a Tórák mind útmutatás, ami segít az embernek hogy tartással élje az életét. Nagyon sok szigorúan muzulmán országban túlértelmezik ezeket az útmutatásokat és sokszor nemcsak a Korán alapján hanem kulturális tradíciók alapján hoznak ítéletet emberek felett. Ez helytelen. Az ijesztegetéssel pedig nem hozol senkit közelebb a megértéshez (paráznaság.. vesszőzés.. megkövezés... muszlim férfinak csak muszlim feleség jó... stb) A vallásnak a mai kor emberéhez kell szólnia, őt megérintenie, az ő szaván szólnia ahhoz hogy közelebb kerüljön hozzá.

Az én felfogásom a vallásról és az iszlámról sokat változott az elmúlt években. Ma már én is azt gondolom, hogyha tisztán hívő, muszlim fiút találsz, akkor a legkevesebb az esélyed a csalódásra (már ha te is az elvárásainak megfelelően viselkedsz és nem ajánlod fel magad az első randin)mert a tiszta vallás tiszta kapcsolatot eredményez. Ezt nem láttam át az elején, féltem az iszlámtól, mert azt látod mindenhol hogy az iszlám az ellenség. De abban is hiszek hogy az emberek változhatnak, és aki most laza életet él, az is megkomolyodhat (főleg ha alapvetően hívő környezetben nőtt fel). Végül azt gondolom hogy legnagyobb esélye egy európai lánynak akkor van a csalódásra ha olyan fiúval találkozik, aki semmiben sem hisz (bármilyen nemzetiségű/vallású is). Így sem lehetetlen rendes, megbízható fiút találni, és nekünk is vannak nagyon jó, megbízható (és sem vallásos) török férfi ismerőseink akikkel rengeteg időt töltünk. De az esélyed hogy nem csak kihasznál, mondjuk ugyanannyi mitha egy hazai diszkóban ismerkednél valakivel - és ezzel jobb tisztában lenni.

Szerintem nem az a lényeg hogy valaki vallásos-e vagy sem, hanem hogy szilárd értékrendje van-e . A vallás (bármelyik) viszont az értékrend kialakításában és megtartásában segít nap mint nap. Ezért mondom hogy aki (nem dogmákat, tradiciókat, hanem tiszta hitet követ - bármilyet) az nagyobb eséllyel rendelkezik szilárd értékrenddel mint aki nem. Az sem lehetetlen, hogy valaki nem vallásosan, nem hívőként szilárd értékrenddel rendelkezzen, ehhez persze egyéni érettségre és akaraterőre van szükség, és ez vallás nélkül az emberek nagy többségénak nem sikerül, főleg a 21. században amikor már mindent lehet és minden elfogadott.... Fiatalon persze még minden szép és jó, az ember optimista... "én tudom meddig megyek el"..." én majd abbahagyom, ha... " "én nem leszek olyan mint a szüleim, vagy XY," ...de nézzünk körül a 40-50-60 éves ismerőseink között. Hánynak az életétt tette tönkre az alkohol, a cigaretta, hánynak a kapcsolata/egészsége ment rá, hánynak a gyerekei nőttek fel válások, csonka családok, megcsalt házastársak, civakodások mellett...? Én nem vagyok naív, látom a magyar valóságot. A vallás (bármelyik) sok embernek segíthetne, ha elérne hozzájuk, ha meg tudná őket szólítani.

Szerintem is fontos, hogy a lányok figyelmét felhívjuk a lehetséges veszélyekre, de a riogatás, meg az ijesztegetés nem segít. Látod, rögtön ellened fordultak többen is. Az sem segít, ha az iszlámot valamiféle rideg, konzervatív vallásként éllítjuk be (soraid a paráználkodásról, a megkövezésről, stb). ezzel csak elijeszted azokat, akik még nem tudnak semmit róla, és talán nyitottak lennének a megismerésére. Valjában az iszlám egy rettenetesen praktikus vallás, az élet minden területés segít, sokszor sokkal praktikusabb tanácsokkal mint pl. a saját vallásom (kereszténység). De végső soron mind a kettő egy Istenről szól és hogy hogyan éljünk tiszta, értékes életet. Az sem igaz amit arról írsz hogy egy muszlimnak csak egy muszlim feleség lehet jó. Mi a párommal lassan hatodik éve cáfoljuk ezt és sok hasonló ismerősünk is van. Nem hiszem hogy a teljes elutasítás a megoldás. Pont a vallások "együtt-éléséből" (szó szerint) lehet csak hosszú távon tolerancia család és világszinten is.

A múlt heti programon egyébként volt egy nagyon hiteles, őszinte, személyes beszámoló arról milyen az "igazi" muszlim házasság és női jogok az iszlámban. Nem a kulturális tradíciók, nem a media által keltett hamis kép, hanem a Korán szerinti eredeti szándék. Azt hiszem ha minden nő ilyen kapcsolatban élhetne boldog világban élnénk. Én a helyedben hasonló programok szervezésében segítenék és arra hívnám el a lányokat ha a célod a figyelemfelhívás...

Mandula

2008. május 5. 13:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

A kedvesem tegnap azt mondta, Ő török, hogy nem a vallás számít, hanem a human, mert minden ember egyenlő. És igaza van. Érdekes dolgokról beszélgetünk mostanában. És egyre jobban megértem őt. Hiányzik.... De tudom egy nap újra együtt leszünk...
zsuzsa

2008. május 5. 13:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Mandula!

Hát nem is tudom hol kezdjem.
Sok olyan dolgot leírtál, amiben van igazság, sőt amit én is leírtam a kedvesemnek az említett levelemben. Gondolok itt a vallás-kultúra dologra.
A beszámolóm nagyon dióhéjban volt, és tudom, hogy a párom minden tőle telhetőt megett értem, amíg ott voltam, ami erejéből telt.
Valószínűleg igazad van, hogy ez a családosdi most nagyon rosszkor történt. Édesapja halála után feltettem neki a kérdést, hogy biztos jó-e ha én elutazom most hozzá. Azt mondta menjek.
Az is igaz, hogy ez tényleg csak úgy működik ha mindkettő akarja. Épp ezért írtam le őszintén a levelemben, hogy szeretem az életemnél jobban, hiszem-tudom, hogy nekünk van jövőnk, de nem fogom keresni. Se levélben, se msn-en, se telefonon. Csak annyit kértem, hogy gondolkodjon, próbálja feldolgozni ami történt, magára találni. Leírtam, hogy akármit mondott, hogy együtt vagyunk-e vagy sem, én hűséges maradok és csak annyit kérek, hogy gondolkodjon és próbáljon magára találni.
Tudod/tudjátok... köztünk semmi probléma nem volt, se kompromisszum szinten, se érzelmileg, se erő szinten... az igazi gyengeség, gondok, támadások az apja betegségénél, halálánál kezdődtek.
Akármennyire is összetartó egy török család, az ő családja eléggé...hogy is mondjam... furcsa. Még a török barátaim szerint is, nemcsak szerintem.
Igen, tényleg próbáltam megfelelni, úgy gondoltam, hogy ebben a helyzetben nekem kell maximálisan alkalmazkodnom. Lehet hiba volt, nem tudom...
De abban biztos vagyok, hogy most várok. Mert akármennyire szeretem azzal én is tisztában vagyok, hogy ha ő nem akarja, a kapcsolatnak nincs jövője! Akármennyire is vérzik a szívem, ez van. Naív vagyok, de nem ennyire.
Ezerszer végigpörgettem már magamban az esetleges lehetesőgeket, de minduntalan arra jutok, hogy akarom! Nemcsak a szívem, az agyam is akarja.
Tökéletes török felességgé válni nem tudok, nem vagyok török, de tudom, hogy boldoggá tudom tenni. És ez neki elég és mindig is elég volt. Azt is tudom, hogy boldogabbá tudom tenni, mint adott esetben egy török nő. Szeretem, ő is szeret engem, tudom.
Ez egy iszonyú, nehéz és bonyolult időszak, de bízom benne, hogy ha ő is elkezdi feldolgozni a gyászát és rátalál magára, akkor dűlőre jutunk, vagy így, vagy úgy!
De őszinte leszek veled/veletek: nem akarom elveszíteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most már percenként halok meg, nemcsak napról napra. De kibírom!
Csak annyit még, hogy az én kis magánelképzelésem, ami edig bejött az-az, hogy amíg a szívben érzelem van, addig az agy is tud helyesen gondolkodni, addig van erőnk mindenhez!

Félek, de várok!

Szilvia

2008. május 5. 14:26:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Átmenetileg azért lesz minden hónapban új post, mert bizonyos számú hozzászólásnál többet nem bír el egy-egy post. A Blogger már korábban bejelentette, hogy megoldotta a problémát, de ez még nem így van. Szerintem pár hónapon belül megoldódik a dolog és akkor nem kell külön havi postokon keresni a hozzászólásokat. Bár akkor meg azt lehet megint kifogásolni, hogy túlságosan hosszú a post, így aztán senki nem lesz mindig elégedett. Efendi

2008. május 6. 0:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Nemreg talaltam ra erre a blogra es azota figyelemmel kiserem.Sajnos hasonlo helyzetbe kerultem en is mint itt nehanyan...
Az en tortenetem 10 honapja kezdodott.Egy Nemetorszagban elo torok srac irt nekem egy tarskereso honlapon.(nemet)Eleinte nem is gondoltam vele kapcsolatban komolyan semmit es ezt meg is mondtam neki.Mivel o kint el en pedig itt nem lattam ertelmet a komoly kapcsolatnak.Ahogy multak a napok,hetek egyre jobban megkedveltem es ugy erzem o is engem,vegul ott tartottunk hogy napi tobb orat csetteltunk,smseztunk,telefonaltunk...
Nagyon szeretett volna velem talalkozni es megbeszeltuk hogy a nyaron kimegyek.
Azonban az utobbi hetekben kezdett egyre furcsabban viselkedni es egyre ritkabban jelentkezni.Most ott tartunk hogy mar 5 napja nem beszeltunk,ami eddig nem fordult elo!Sajnos az a megerzesem hogy o velem parhuzamosan masokkal is tartott fenn kapcsolataot es lehet talalt valakit...
De az is lehet hogy csaladja van.Nem sokat tudtam meg roluk,nem beszelt soha a csaladjarol.Egy kepen amit regebben kuldott arany gyurut viselt!En rakerdeztem a gyurure es o azt valaszolt,hogy nem nos,higgyek neki,naluk szokas a ferfiaknak gyurut hordani!
A masik kep pedig a furdoszobaban keszult es mikor kinagyitottam gyerek dolgok voltak a mosdon!O ezt is letagadta allitolag a novere lakasaban volt es ott keszitette a kepeket?!
Kicsit furcsa ez az egesz!
Aki esetleg tudna segiteni,megkoszonnem.Letezik e hogy viselnek arany gyurut csak ugy?szokas e ez naluk?

Szonja

2008. május 6. 12:26:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Szonja!

Nekem van egy kurd ismerősöm és ő hord aranygyűrűt, igaz pecsétgyűrű.De igazából nem tudom, hogy a törököknél mi a szokás, bár ha gondolkozom egy török barátom ujján is volt gyűrű, és ő sem volt házas.Szerintem azért vigyázz, én személy szerint nem rajongók az msn kapcsolatokért de a mai virtuális világban ez szinte mindennnapi.De semmi sem pótólhatja a személyes kontaktust.Próbáld jobban megismerni, mert a soraidat olvasva talán ezalatt a 10 hónap alatt ez nem iagzán sikerült.
És próbálj bízni benne, ha az érzéseid ezt diktálják, ha nem akkor ne félj kérdezni tőle.
Egyébként ezt én is észrevettem , hogy amikor közeledik a találkozás, megváltoznak..Én ezt már 2x tapasztaltam.:( Persze nem akarok általánosítani, mert nem lehet.

Vicus

2008. május 6. 13:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szilvi!

Van e valami fejlemény??Nagyon sajnálom,hogy most csalódott vagy,de próbálj türelmes lenni, adj neki időt, hogy átgondolhassa a dolgaitokat.:)Gondoltam rád amíg kint voltál is, szorítottam érted...:)Ha van kedved akkor akár msn-n is beszélgethetünk, nekem is van 1 pár tapasztalatom.

Vicus

2008. május 6. 13:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Vicus!

Várok, még mindig... ma beszéltünk, nem sokat. Semmit sem mondtam rólunk,nem kérdeztem, én a levelemben leírtam mindent, h várok, szeretem stb.... ő magától kezdte el mondani, hogy mennyire rossz most neki. Éreztem, hogy teljesen fásult....
Pl. hogy telnek a napjaid? - Nem tudom. Próbálok jól lenni, talán. Minden percben gondolkodom, mégsem tudom mit gondolok. Keresek valamit, de nem tudom mit.
Én csak tanácsokat adtam szelíden, de csak róla, neki.... az a szó, hogy MI, nem létezett. Így éreztem helyesnek. Ezt neki kell megvívnia... tudom, hogy tudja, hogy én itt vagyok. Nem az érzelmeinkről szólnak ezek... sokkal súlyosabb fájdalomról, félelmekről, kétségekről.
De nehéz várnom, de menni fog! Tudom, így kell lennie!!!!!!!!!!
Az msn címem: neeemkukacfreemailponthu

Írj nekem, és bárki aki akar beszélgetni!

Puszillak titeket, vigyázzatok magatokra és egymásra!
Szilvia

2008. május 6. 18:35:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Vicus!
Koszonom a tanacsodat.Megprobalok tole tobbet megtudni(persze ha ir egyaltalan).Nem mondhatom hogy nem ismertem meg,minden pillanatat tudom,tudtam hogy telnek a napjai,hol dolgozik,lakik,mit csinal eppen szabadidejeben...mivel naponta tobbszor hallottuk egymast.O elmondta hogy vannak erzesei felem,meg hianyzom neki es ez kolcsonos volt ugy erzem.Nekem nincs torok ismerosom es sajnos nem ismerem a szokasaikat.Itt olvasgatva az irasaitokat nagyon sok mindent megtudtam a torok kulturarol...Meselnel bovebben a te esetedrol?Sikerult velel talalkoznod vegul?

Udv. Sonja

2008. május 6. 19:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Szonja!

Az első esetben a találkozás előtti 2 hétben eltűnt az illető, se telefon, se msn, semmi.Teljesen kétségbeestem, és azon gondolkoztam talán mégsem olyan jó ötlet ez az egész, de ugye tudjuk, hogyha már minden le van rendezve akkor, bizony nehéz lemondani az utat.Gondoltam lesz ami lesz elmegyek.Az első napon nagyon kedves volt, de nem volt az igazi, állandóan a terveiről beszélt, és szomorúan konstatáltam, hogy én abban nem szerepelek...A második napon szabályosan eltűnt!Ott maradtam szinte egymagam, mégsem hibáztatom, mit gondoltam? Hogy 4 hónap után esküvő is lesz....?Szóval nem hibáztatom érte.Csodálatos napokat töltöttem nélküle is, rabja lettem az országnak, a kúltúrának.:)
Hazajöttem és azt mondtam, magamnak:soha töbet nem akarok újra csalódni...Ennek jegyében újra megismerkedtem vkivel , persze a neten, nagyon kedves volt és kialakult közöttünk amolyan barátság féle,de persze neki ez nem volt elég, és elkezdett udvarolni, annak tudatban, hogy elmeséltem az előző csalódásomat.Nagyon megértő és jó embernek ismertem meg.De eltelt 3 -4 hónap és ő is ritkábban jelentkezett.Nagyon rossz volt, nem tudtam mi történhetett, aztán amikor újra beszéltünk, csak annyit mondott, dolgozott.Éreztem vmi nincs rendben, de mégis bíztam benne.
Aztán úgy volt eljön hozzám, de az első esetben a főnöke nem engedte.Másodszor pedig azt mondta, hogy nem kapott fizetést, ezért új munkahely után néz.Szó volt róla, hogy én megyek, de amikor komolyabban beszélgettünk erről, megint eltűnt napokra.:)
Talán védekezési mechanizmus?? Nem tudom..De mostmár nem idegeskedem, ha jön akkor örülök, ha nem azt is elfogadom, nem vagyok szerelmes, de jó vele beszélgetni..:)Ezek ellenére jól esnek a bókjai és a kedvessége, nem ítélem el, hogyha 100 másik lánnyal is beszélget, gyakran mondom neki, hogy ez csak msn, nem a való világ, és ezen mindig nevet.De mégis azt mondom, hogy a személyes találkozást semmi nem pótólja.És soha ne felejtsük el, hogy ők más kúltúra más szokások más tradicíók.Én nagyon megkedveltem a török embereket, és nagyon tisztelem őket.
Mindig vidámak és kedvesek, legalábbis velem ilyenek voltak. :)

Vicus

2008. május 7. 10:10:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok! az én kedvesem is visel gyűrűt kettőt is!!!!! :) és nem nős! Még nem:) És ő is eltűnik néha..most is...mert dologozik, de szól előtte, és visszajön, csak 5 nap, ír smst, mondjuk nem erőlteti meg magát, no de sebaj, ez van. Ha mégsem maradnék vele, akkr is szeretem, megbántottam, igaza van. Soha Soha ne felejtsétel el, legyen az bármilyen nemzetiségű pasi, nE adjáto ki magatokat! Soha. Tötöknek pedig h hány pasid volt? hmmm jobb ha 2 nél nem több, bár nekik az is sok. De elfogaják ha nem vafy szűz, mert tudják ez nem Törökország. De ha már esetéleg volt előtte török barátod, ha csak barát is, akkor a köv törk soha SOHA nem fog komolyan venni! Ez bíztos! Nekik fontos, hogy ne hozzuk őket szégyenbe, ehhez nem kell vallás...semmi ilyenek......
Én most erősen filózom ,hogy elhagyom őt, pedig el is venne asszem. de nem tudok semmit sem.... Igen, más kúltúra de nem rossz, sőt, tiszteletre méltó.
Szeretem Őt, mindennél jobban, úgy ahogy soha senki mást!

Szílvi! Minden rendbe fog jönni! Vicus neked is.!! Akia gyűrűt kérdezte neki is, de kérlek téged Szonja, légy óvatos! Ki ne menj amíg nem ismered ki! Vigyázz, a lelkedre, ha már ott vagy, és jó vele minden szempontból , el fogsz veszni, és soha nem akarsz majd mást... úgy sem:) ha érted:)
szép napot nektek!

Zsuzsa

2008. május 7. 11:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Hat ma vegre jelentkezett az en torok baratom.Nem kerdeztem tole hogy hol volt majd egy hetig elveszve.Teljesen normalisan viselkedik ujra.Mivel mar emlitettem hogy o Nemetorszagban el es ott kene elvileg talalkoznunk en egy kicsit tartok ettol a talalkozastol.Nagyon felek hogy csak ''arra.. fogok neki kelleni.Olvastam itt Marcsi tortenetet is es meg kell hogy mondjam sok hasonlosagot eszleltem.Az en baratom is csak a sexrol tud beszelni,meg hogy hol fog hotelt foglalni de masrol valahogy nincs szo.Nem eliti hogy mi lesz utana,maradunk e baratok vagy esetleg tobb...arrol meg egyaltalan nem beszel hogy esetleg megismerhetnem a csaladjat ha mar ugyis kint leszek(meg el kell hogy mondjam nekem elnek kint rokonaim,eredetileg hozzajuk megyek latogatoba)nem pedig a torok pasihoz.O maskulonben nagyon kedves,aranyos semmi baj vele,de megis tartok attol hogy megszeretem es csalodas er...Egyebkent o sem vallasos,nekem ezt mondta.Nem tudom hogy dontsek,kozeledik a nyar.Egyet tudok nagyon kedvelem ot,talan meg szerettem es ez az erzes csak erosodni fog ha talalkozunk....irjatok ha van valakinek tanacsa,otlete szivesen meghallgatom,el vagyok veszve.Minden torok ferfinak csak a sex a fontos??vagy csak en talaltam egy ilyenre??Nem tudom...
udv.mindenkinek
Szonja

2008. május 7. 22:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia!

Nem minden török férfinek csak a szex a fontos. De sok olyan van, aki szeret szórakozni, hülyíteni a lányokat a neten és igen vannak a Marika szomorú történetében szereplő... hogy is mondjam mik..mert én az ilyet még embernek sem tudnám hívni, nem hogy férfinek.
Vigyázz!! Nagyon!!!!!
Nem rémisztgetni akarlak, hisz te ismered, tudsz dönteni, de sajnos a csalódás kockázata mindig fennt áll.

Én drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Szilvia

2008. május 8. 8:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Marhaba!

Tudna valaki információval szolgálni a Törökországba való beutazás feltételeiről? A többszöri belépésre feljogosító vízum megszerzésének van bármilyen speciális követelménye? Vagy 100%, hogy megkapom Isztambulban a reptéren?
Ez azért lenne fontos, mert Fethiyéből áthajózunk Rodoszra és onnan vissza Dalamanba, ahonnan is hazarepülök.

Előre is köszönöm

Lissa

2008. május 8. 12:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Szonja! Nem minden töröknek a sex fontos, de mint minden embernek ez is fontos perxe! Ha csak arról beszél, azért légy óvatos! Mert az kewés egy kapcsolathoz! Nagyon kevés! Sokkal több kell, és már bocs, de igenis kérdezd meg tőle, hol volt!!! Jogod van hozzá, ha már a barinője vagy! Mit képzel? ha nem kérdezed akor neki ez a továbbiakban is természerets lesz, és ha akkor kérdezed, akkor majd azt mondja majd eddig miért nem érdekelt? szóval legyél óvatos. ne ugorj elsőre! sexet itt is találsz, de tudom, milyenek ők, nagyon szépeket tudnak mondani, mint ahogy barinőm mondta, hogy tőlük szebben senki nem tud udvarolni. ez igaz.
te hány éves vagy egyébként?
az én törököm is néha furcsa, de szeretem, ő is remélem.
Zsuzsa

2008. május 8. 14:35:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szeretném felvenni a kapcsolatott valakivel, aki mostanság kötött házassságot...Nekem már kész káosz az egész. Mindenki mást mond- nem tudok kiigazodni a dolgokon.
A legújabb csak A típusú lapon fogadján el kint a nőtlenségi nyilatkozatomat, amiről a helyi önkormányzat még soha nem hallott :D :D
Már kezdek besokkalni, de még kitartok :D
A következő email-re várom a leveleket: newchance@freemail.hu-ra.
Köszönöm: Réka

2008. május 8. 20:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Zsuzsa ebben egyetertunk,nagyon tudnak udvarolni,kedvesek ,aranyosak.Messze nem olyanok mint a mi pasiaink...
Szoval ma megkerdeztem tole hogy hol volt es meg arra is rakerdeztem nem e veletlenul uj no van a dologban.O azt valaszolta nem.A mult het stresszes volt(nemet kifejezes)dolgozott .Ugyanakkor arra is kivancsi volt vajon en miert nem irtam?Na mindegy...azt is mondta hogy var ram...na igen de csak azert??hat nem is tudom hogy kerdezzek e ra?Persze tudom egy kapcsolat alapja a szex, nem is arrol van szo.De mi van ha mas lanyokat is igy hulyit??E#gyszer azt mondta ha szexet akarna azt ott is megkaphatna es nem varna ram.Egyebkent en 25 eves vagyok o meg 33.Kozgazdasz vegzettsege van.
Ti kapcsolattotok miota tart Zsuzsa?

Sonja

2008. május 8. 20:32:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Szonja! A miénk féléve:) Voltam már ott nála Istanbulban:)
Ha azt megkérdezed, hogy van e más nő ha lenne, akkor is azt mondaná, hogy nem, ha téged akar. A másik: Igaza van erre ott is kaphat nőt, ez igaz. Nézd, mondd meg neki még azt, ha rám hallgatsz, hogy jó, ok, hogy most eltűnt, de te aggódtál, hogy baja törtét, és mskor ne csiáljon ilyet, ha fontos vagy neki akkor legalább egy smst írjon. Lehet rájuk hatni, szépen. Tényleg aranyosak. A másik, ha kimész, figyelj, foglaljon hotelt, fizesse ki, a bizonylatot mutassa me neked, akár webcamon, akár emailban küldja át a másolatot. Én amikor mentem szinta mindenki le akart beszélni róla, elad, otthagy, stb,de nem érdekelt, mert bíztam benne,és minden úgy volt, ahogy ígérte, csodálatos volt, életem legszebb emléke. Komolyan mondom. Nekedis ez lehet, ne nagyon hallgass mindenkire, mert elened lesznek. A szívedre hallgass, és bízol benne, mert tesz érte menj nyugodtan. De legyen meg neked követség számától kezdve mnden. Nem olyan veszélyesek Ők. Ha szeretnek tiszta szívből őszintén tudnak szeretni, és akkor nem kell enkik más, hidd el. Itt ezt nagyon sok lány leírta és boldogok.:) Én is:) A nagyar pasik valóban nem jók, és meg kell mondjam még udvarolni sem tudnak, és csak "azt" akrják sajnos....
Azt azért tudd mennyire vallásos, nem emlékszem lehet h írtad, vigyázz az ismerkedésnél, mindegyik mejdnem azt mondja nem az. ne add ki magad soha teljesen, mert nagyon féltékenyek. jaj, annyi mindent lehetne még. Ne a negatív dolgokból indulj ki, mert én sem ezt tettem. én tudom, hogy 1x ott fogok élni vele, és ezt ő nem tudja csak egy szavába kerűlne ez:) nem vok naív, szeretem. Szeress te is, a szerelem örök!:)
És itt sokan tudnak neked segíteni ha bármire kiváncsi vagy.

Pussz

Zsuzsa

2008. május 9. 14:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szonja

ha ennyire aggódsz hogy csak 'arra' kellesz neki akkor foglalj magadnak hotelt, vagy kérd meg hogy egyágyasat foglaljon neked. Vagy lakj az ismerőseidnél és találkozzatok napközben. Ha ez egy török-török kapcsolat lenne akkor amúgy is ez lenne az események normális menete hogy első alkalommal még nem alszotok egy szobában, pláne nem együtt.

Akkor meglátod hogy viszonyul ehhez és pl mit mond ha ezt elmondod neki msn-en még az utazás előtt.... ha ott vagytok még mindig dönthetsz úgy a hét közepén hogy átköltözöl egy dupla szobába.

Amúgy én sem hagynám szó nélkül hogy 5 napra eltűnt. Az én párom még anno az elején egyszer 2 napra tűnt el de meg beszéltük és utána nem volt ebből soha semmi gond, minti jelezte ha szüleihez utazott v. dolgozott stb előre.

mandula

2008. május 9. 16:28:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Mandula,



Lehet hogy szavaim provokálóak voltak, hiszen olyat olvastatok sokan, amire nem számítottatok,
valamint sokan álomvilágban élnek, és nem hiszik el amiket írok. Igazándiból nagyon senki nem értett meg, de nem is zavar,
mert remélem lesz olyan, aki majd megérti a dolgokat. Ez csak annak volt riogatás és ijesztgetés, aki fél az igazságtól, és köd van a szeme előtt.
Mert az egész nem erről szólt.
Akik reagáltak, sokaknak tanácsoltam, hogy olvassák el újra amit írtam, mert nem értették meg, meg nem is arról beszéltek...
Mivel akikről én beszéltem azok hiper-képmutatóak. És nincs rosszabb egy képmutató embernél.
A vallásról biztosan nem fogok hazudni, ugyanis ezek így vannak az iszlámban, Allahnak hála ez nem is fog megváltozni, és eddig sem változott.
Akit pedig érdekel az iszlám, előbb-utóbb úgyis megtudja ezeket. De ha fontos neki a hit,
fontos számára a vallás, akkor ilyen dolgok nem fogják elriasztani. Hiszen muszlimnak lenni egy életforma is, és ezt nem árt tudnia annak aki szándékozik felvenni a vallást.
Az iszlámnak sosem volt arra szüksége, és nem is lesz, hogy megreformálják. Allah óvjon az olyanoktól akik ezeket megpróbálják.
Nem kell, hogy a "mai kor" emberéhez szóljon, hiszen ugyanabban a formában van ma is, ahogyan 1400 évvel ezelőtt leküldetett, s látod, az emberek tömegesen lépnek az iszlámba. Hála Allahnak- Magasztaltassék.
Az emberek ugyanolyanok, ugyanazokat a bűnöket követik el, mint az iszlám előtti időben. Az más dolog, hogy a zsebében mobil van, és farmerben jár...

egyébként én is ismerek sajnos olyan embereket, akik azt mondják, hogy ha majd megöregszenek akkor vallásosak lesznek, meg imádkoznak, stb... csak a gond az, hogy sosem lehet tudni, hogy mennyi időd van hátra...
lehet, hogy csak 20 perc, de lehet, hogy 20 év... ezt sosem tudhatjuk!

a muszlim feleséges dolgohoz annyit fűznék hozzá, hogy ha két embernek azonos az értékrendje, igenis jobban összepasszolhatnak.
az átlag muszlim férfi is így van ezzel, és általában muszlim feleségük van. így tudnak együtt imádkozni, böjtölni, stb.
a személyes véleményem pedig az, hogy egy muszlim férfinek a muszlim feleség a legjobb -és ez akkoris és most is egy megcáfolása egy beírásnak,
hogy "ti" sokkal jobbak vagytok, mint a muszlim feleségek, többet megtesztek "értük"
amire írtam ezt, az egy vélemény volt, ez pedig az én véleményem. szóval ezzel sem ijesztgettem senkit.

programok pedig vannak, hogy csak egyet ajánljak a sok közül: látogassatok el az iszlam.net oldalra, ahol az "iszlám könyvtár" menüpont alatt a főoldalra érve
olvashattok interneten (is) zajló előadásokról.


üdv

2008. május 10. 9:53:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Egy az Isten, mindegy minek nevezik!!! Ezt tudni kellene! A másik, nem igaz, hogy muszlimnak muszlim feleség kó csak, enek megcáfolására rengeteg példa van. Muszlim pasinak nagyon is jó a nem miszlim, is mert a szeretet a szerelem nem ismer vallást nem ettől függ! Az emberség számít, nem a hit. Valóban más az ő világuk, nekik, meg a miénk más, ennyi, nem több! Nem kell ezt túl misztifikálni!!!! Ez van. Van egy arab ismerősm nagyon régóta ismerem, itt él, orvos, Ő is az mondja tök minegy minek nevezzük azt akihez imádkozunk, egy az Isten!!!!! Igaza van. Hajrá magyar lányok! A tötk pasik rendik, és tudnak szeretni tiszta szívvel, jah és tudják mi a hűség!!!!! Tudnak várni! Szóval jobb ha ezt hiszitek el, nem az álszent dumákat!

Zsuzsa

2008. május 10. 15:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

En Büyük CİMBOM BOM

2008. május 10. 21:17:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Jó lenne egyszer már egy török férfi véleményét is olvasni ezekröl a érdekes témákról.

2008. május 11. 11:25:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Mennyire lehetunk ebben biztosak hogy a torok pasik nem csak szeretni tudnak hanem HUSEGESEK is?!Jellemzo rajuk?

2008. május 11. 13:25:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Mandula!
Megprobalom megfogadni a tanacsaidat amit adtal.En nem gondoltam vele mar az elso talalkozasunkor ugymond agyba bujni es szerintem ez igy a helyes,bar szerintem o nem ezen a velemenyen van.De ahogy mondtadtatok ez torrok -torok kapcsolatnal igy megy.Tudnal egy par jo tippet adni az elso talalkozashoz?nektek mar nagyobb tapasztalatotok van gondolom ilyen teren..mennyiben valtozott meg az eleted hogy torok a parod?Kellett e valtoztatnod valamin?O nekem meg mindig azt mondja nincs noje,var ram...nem tudom mennyire szabad hinnem neki,hisz meg nem is talalkoztam vele mennyire megbizhatoak ilyen teren?

udv.Sonja

2008. május 11. 13:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Zsuzsa!
Szeretnem ha meselnel meg altalanossagban a torok fiukrol,mire kell vigyaznom veluk kapcsolatban?mire ertetted azt hogy ne adjam ki magam?az en pasim is azt mondja hogy ok nem vallalsosak,de ha kiderulne utolag hogy megis mire szamithatok.ez engem mennyire fog erinteni vagy a kapcsolatunkat ha egyaltalan lesz belolunk valami.
en ma irtam neki az utazasommal kapcsolatban.Megirtam neki hogy lehet jobb lenne ha en mennek az o varosaba es ott foglalna hotelet nem pedig o jonne abba a varosba ahol a rokonaim vannak.most varom a valaszat mit szol hozza...ha elharitja az otletet akkor tudomasul kell vennem hogy valalmi gyanus nala ha nem akarja hogy oda menjek....mert mondhatna azt is hogy lakjam nala .nem?

ha van valakinek ezzeh kapcsolodoan jo tanacsa vagy otlete szivesen meghallgatom

udv.Szonja

2008. május 12. 12:36:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Kedves Szonja!

Szerntem nem lehet általánosságban a török fiúkról mesélni, mert közöttük is van ilyen is meg olyan is, akárcsak a magyar fiúk között. Az tény, hogy udvarolni nagyon tudnak:D És ha szeretnek akkor tényleg szívből szeretnek:)
A párom egyik ismerőse is megkérdezte tőlem, hogy a török pasik mennyiben különböznek a magyaroktól, de számomra annyira nincs nagy különbség. Nem tudom, hogy a többiek hogy látják.

Nekem volt egy-két török chates ismerősöm, akik rögtön azzal indítottak, hogy " ah, how beautiful u r és u r an angel és hogy seni seviyorum", nah hát ők azt hiszik, hogy ettől mindenki elájul:D Elég csalódottak voltak, amikor mondtam, h bocsi, de nem ájultam el. És mondták, h a török lányok bizony már rögtön férjhez is akarnának menni ezek után. Sajnos volt olyan aki megsértődött, de volt olyan, akivel a mai napig beszélek. Szerencsére a párom, akivel már lassan 9 hónapja együtt vagyunk (és insallah leszünk tobbára is) ő nem ilyen volt. Vele normálisan lehetett beszélni a kezdetektől:) És a mai napig ő életem párja és a legjobb barátom is egyben. Nincs olyan dolog, amit meg ne tudnék beszélni vele. És hihetetlen, hogy mennyire szeret, gondoskodik rólam és félt:) Már a családjnak is bemutatott, igaz azt csak a második találkozásunkkor, mert rettegett eleinte tőle, merthogy mit szólnak majd a szülei:D Természetesen az édesanyja nagyon boldog volt:) Nagyon édesek voltak, amikor elmentem hozzájuk a kedvesemmel.:) Én enyhén szólva be voltam ...-va és az anyukája észre vette, h mennyire izgulok:D Mondjuk hajnali 1 körül értünk hozzájuk:S Egész nap buszon ültünk és ugye eléggé rossz érzés volt, izgultam meg minden. Amikor átszálltunk a másik buszra akkor kezdtem csak igazán izgulni és pánkolni, hogy mit szólnak majd hozzám, de szerencsére nagyon megszerettek:) De ez itt most nem a családlátogatós téma:D Úgyhogy be is fejezem.


Ahogy én látom te jobbára a vallástól félsz. Ajánlom, hogy olvass utána egy kicsit interneten. Hidd el sokat segít, főleg megérteni mit miért csinálnak:)
Ha kiderülne, hogy tényleg vallásosak, akkor csak annyiban érinhető, hogy tolerálod és ha van vmi amit esetleg a párod nem szeretné, hogy csináld (teszem azt öltözködés stb..) akkor te azt elfogadod, vagy ha szeretnéd, hogy egy kicsit vegye lazábban, hiszen te nem vagy muszlim, akkor kompromisszumokkal meg lehet oldani. Bár szerintem ez nem okozhat akkora problémát. Velem szemben is csak öltözködési "tanácsok"-kal látott el a kedvesem, mert mi Törökországban voltunk, meg amikor a szüleihez mentünk mondta, hogy azért a szülei előtt nem kéne ilyen mge olyan dekoltázs, de ez nem jelentett problémát, mert itthon sem öltözködöm kihívóan. MOndjuk a kedvesm nagyon megértő és tisztában van az európai és a török szokások különbségével. Mellesleg szerintem ez nem okozhat nagy gondot nálad sem, hiszen Németországban vagy hol lakik a párod, ha jól emlékszem:D


Abban egyetértek veled, hogy felajánlhatta volna, hogy nála lakjál, de lehet, hogy jobb egy kis szabadság tőle. Sajnos én ezt nem tudom, mert én a páromnál laktam, amíg kint voltam Törökországban. Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom.

Zsuzsa megjegyzésére én is kíváncsi lennék. Mármint, hogy érti, hogy ne add ki magad. érzelmileg talán vagy esetleg konkrét adatokra gondolsz? Nem nagyon értem mire gondolsz.

Akkor minden jót!

Üdv mindenkinek:

Ada

2008. május 12. 15:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Szonja, És Ada!

Szonja , azt hiszem Ada szépen leírt neked mindent, én is így gondolom. A másik! NE ADD KI MAGAD! hmmm, nos! Az én és ismerőseim tapasztalata, de igazából ez nem is annyira török függő, csak abban, hogy nekik, valahogy piszkosul jó a memóriájuk. Szóval, ha megkérdezi, hány pasid volt eddig, NE moond el az igazat, mert ha 2-3 nál több, hmm, nos ezt hallgahatod amíg vele vagy, meg azt, hogy szerencséd, hogy magyar vagy, mert ha török lennél ,már nem kellenél, mert.... semmmit, de semmmit a múltbéli kapcsolatokról, Csak, nagyvonalakban, és ha ez itt valakinek nem teszik, akkor most szólók, ez nem hazugság, mert mi is csak azt tudjuk,amit Ők, mondanak el. Ennyi! Én most ezért vagyok, haragban vele, mert mondtam egy számomra lényegtelen dolgot, és emiatt megint féltékeny... ennyi lányok!
----------------------------------

A NÉVTETENNEK ÜZENEM!!! ÍRJON nevet, ha már ilyen okos!!! Igen meg lehet érdezni török pasit is, nekem is vannak itt élő ismerőseim, és van vélaményük, nem hülyék.

Zsuzsa

2008. május 12. 16:44:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Nem tudja valaki, hogy rövid tartozkodásra jogosító vízum- 90 nap- lehet-e legálisan munkát vállalni?

2008. május 12. 19:25:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Névtelen!

A rövid tartozkodásra jogosító vízummal - 30 vagy 90 nap - nem lehet legálisan munkát vállalni Törökországban.

Üdv.
Kati

2008. május 13. 11:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Nagyon nagy kérésem lenne, remélem tudtok nekem segíteni. Pontos leírást szeretnék kérni, a fatima szem-röl. Remélem jól tudom a nevét. Kör forma, kék a széle és fehér a közepe. Hogy mi is pontosan a jelentösége és jól e tudom a nevét.
Nagyon szépen köszönöm elöre is.

Laura

2008. május 15. 13:32:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Laura

Hát fatima-szemként eddig nem ismertem.... a török neve Nazar boncuk/nazar boncugu és a "rossz szemek ill szemmel verés ellen" véd. Minden formában és méretben kapható, tradicionálisan üvegből készül, és rengeteg helyen használják, pl. ajtó felett, kulcstartón, kisbabákra tűzve, még hűtőmágnesként is. :)

A törökök sokhelyütt elég komolyan hisznek a "szemmel verés"-ben tehát hogy valaki irígységből, rosszindulatból rosszat hoz rád. A mi esküvőnk pl. (nem a "party"-része hanem a vallásos szertartás) éppen ezért volt csak a legszűkebb családi körben... illetve az egész esküvő alatt a családban lévő öreg nénik szinte "dugdostak" a vendégek és a rossz szemek elől mert ha menyasszony "túl szép" akkor sokan irígykednek és szegénynek még valami baja (nazar) lesz. (És persze szőkén, fehér bőrrel eléggé nem voltam tipikus török menyasszony ezért mindenki folyton engem bámult).

Ha már érted a beszélgetést kint (főleg vidéken) akkor gyakran hallhatod hogy mondjuk XY-ra "nazar" jött pl. eltört a lába, meghalt a kutyája, stb akkor végigbeszélik ki és mi hozhatta rá a "nazar"-t :)

Angolul itt egy rövid leirás:
http://www.allaboutturkey.com/nazar.htm
http://www.nazarboncugu.com/

Mandula

2008. május 16. 10:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szonja...

hát, hazudnék ha azt mondanám hogy nem változott meg nagyon az életem mióta török férjem van. Sőt, nagyon is megváltozott. Ha a részletek érdekelnek, az elmúlt 4 évem itt van ezen a blogon... Efendi anno a mi kérésünkre indította, és én rendszeresen írtam mindenféle témáról.

Nagy vonalakban annyit mondhatok hogy életem legjobb döntése volt, ugyanolyan boldog vagyok most, mint 4 éve az esküvőnkön, a férjem fantasztikus ember. Tudom hogy ehhez szerencse is kellett, mert sok rossz történet van, de hiszek abban is hogy bizonyos fokig magunk alakítjuk a sorsunkat. Én tudatosan készültem a házasságunkra, olvastam az iszlámról, végiggondoltam mik azok a dolgok amiben tudok alkalmazkodni (és mi az amiben nem). Ezeket mind átbeszéltük még az esküvő előtt pl. vallás, böjt, ünnepek, nyelvek, gyerekek, hol fogunk és hogyan élni, mit eszünk, mit iszunk, stb. A dolgok, amiket feladtam, nagyon kis dolgok ahhoz képest, amit nap mint nap ettől a kapcsolattól kapok.

Az első találkozás? legfontosabb hogy érezzék rajtad hogy próbálsz kapcsolatot teremteni, nyitott vagy. Kérd a párodat hogy fordítson le pár kérdést meg a válaszokat, hogy legyen köztetek kommunikáció. Ha inkább konzervatív a család és nem nagyon "modern", akkor boldoggá teheted őket ha mindent megkóstolsz, és kimutatod ha valami ízlik, ha érdeklődsz a kultúra/vallás és az ország iránt, ha a szülők /idősebbek / vendégek jelenlétében tisztelettudóan viselkedsz (pl nem nyúlsz el a fotelban v. felállsz ha vendég jön köszönteni, kicsit vissafogottabban öltözködsz és nem tapadsz rá a párodra). Az is fontos hogy ők is megértsék és elfogadják a te másságodat, tehát ha valami nem ízlik, nyugodtan mond meg, de magyarázd is el (pl. én anno utáltam az olivabogyót de mindig elmondtam hogy magyaroszágon nem terem ezért mi nem eszünk, így jobban elfogadták) vagy ha valamit nem akarsz megtenni (pl. kendőt felvenni - nyugodtan mondd meg hogy nem szeretnéd, nem vagy muszlim) stb. vagy ha egyedül szeretnél maradni, pl. olvasni, stb akkor is megmondhatod( ez elég szokatlan kérés nekik).

Persze minden család más, az írott-íratlan szabályokat neked kell feltérképezned, de ha nyitott és kedves vagy és próbálsz kommunikálni, nem lehet semmi gond.

Amúgy ha nem akarja hogy az ő városába menj, az nem feltétlenül rossz jel, egy lányt hazavinni bemutatni Magyarországon is már elég komoly lépésnek számít, hát még törököknél... szinte már mintha a menyasszonyát mutatna be. Lehet hogy ez még túl korai. Akkor viszont gondolkozz el ha nem akarja elfogadni hogy esetleg külön szobában szeretnél lenni.

Közben rájöttem hogy lehet hogy a vele való találkozásról kérdeztél, nem a családjával? Szerintem csak az a fontos hogy élvezzétek egymás társaságát, és ismerjétek meg jobban egymást, beszélgessetek arról hogyan képzelitek el az életet, kinek mi a fontos, olyan programokat csináljatok amiből jobban megismeritek egymást. És ne csak ő meséljen a török dolgokról, hanem te is magyar dolgokról, én pl anno meséltem a karácsonyról, hogy ez nekem mennyire fontos, a szeretet ünnepe, és hogy mi ünnepeljük a névnapokat és születésnapokat is, meg egyéb családi szokásokról amik nekem fontosak.

Mandula

2008. május 16. 10:52:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Mandula,

Erika vagyok egy hónapja írtam neked az iwiwen és találkoztunk is egy előadáson.Jó lenne veled találkozni, mint ahogy beszéltük. Ha neked jó akkor üzenj az iwiwen.

Köszi: Erika

2008. május 16. 13:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Mandula, nagyon szépen köszönöm a leirást ill. a segitséget.
További szép napot!

Laura

2008. május 18. 11:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Mandula!
Olyan szépet írtál, hogy ezért írok neked!! Mostanában csak azt látom a jól felépített kapcsolatok , egyszer csak romba dőlnek. Nem tudom miért. Mi az amit a lányok nem ól csinálnak, és ezért a török férfi szakít? Mert semmi rosszról nem tudok, csak arról, hogy a barinőm kedvese is "bezavarodott" időt kér, stb.
Az én párom aranyos, tudom, hogy vele fogok élni, de akkor is neki is van sok hibája, perxe nekem is. Tudnál esetleg arról írni, és nem nekem inkább másoknak itt, hogy milyenek a török férfiak, jaj tudom most azt mondod nem lehet általánosítani, perxe, de bíztosan van olyan szabály-féle, amit mi nem tudunk. Én elkövettem egy hibát de elmondtam a kedvesemnek, de ezért most " büntiben " vok, 1 hónapja, ami nem azt jelenti hopgy nem beszélünk, hanem azt hogy kissé visszafogottabban. De tudod neki van igaza. Te hol élsz?

Pussz

Zsuzsa

2008. május 18. 16:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Erika

persze, szivesen, ritkán nézem meg az iwiw-et de szerintem a múltkor megírtam neked a számomat, nyugodtan csörögj rám. Legközelebb azért üzenek az iwiw-en is.

Mandula

Zsuzsa
végig gondolom általánosságban mit is mondhaték és jelentkezem.... .)

2008. május 19. 17:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Mandula!!!

Köszi szépen!!!
Csak egyet meg kell kérdeznem, ha szeret, igazán szeret, ugye képes várni hónapokat is?:) Mondd igen:)....

Zsuzsa

2008. május 20. 13:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves lányok!

Kérlek benneteket, ha tudok bármilyen munkahelyet itt Magyarországon, vagy van ismerősötök, aki alakalmazni tudná és hajandó lenne elindítani a kedvesem munkavállalói vízumázoz szükséges dolgokat (minden felmerülő költséget állok) KÉRLEK BENNETEKET SEGÍTSETEK!
Életbevágóan fontos!!
Az msn címem itt van kiírva az ehavi blogban, vegyetek fel akkor minden részletet elmondok!!
Kérlek segítsek ha tudtok!!
:'(:'(
Szilvia

2008. május 20. 17:20:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szeretnék megkérni valakit, hogy legyen szíves nekem lefordítani a Kubat Sen Gideli 2008 számot, mert nem tudom.

Köszönöm szépen!!!

Zsuzsa

2008. május 20. 18:46:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

szilvia

tud a párod angolul? milyen végzettsége van? akkor jól értem hogy most teljes pálfordulás van?
mandula

2008. május 21. 15:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Tud angolul, környezetmérnöki diplomája van, egészségügyi szakközepet végzett, ápoló az eredeti szakmája. De ért a programozáshoz, fémiparban dolgozik most....
Hát ahhoz itt kevés a hely, hogy a mostani szitut leírjam...... és még azt nem tudom, hogy én hol állok agyilag.. kicsit kikészültem....

Szilvia

2008. május 21. 16:36:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Én szintén munkát keresnék töretlenül páromnak, ehhez vízum szükséges neki is.
Persze nem akarom Szilvia elől elhalászni a lehetőséget, szóval ha tudtok valamit én is várom a válaszokat..
Szilvia csak annyit mondanék,hogy nem egyszerű.. Mi már kb fél éve keresünk.. Vagy több :( Jártunk mecsetekben, éttermekben, konzulátuson.. :( Azóta már hazament, de nem adom fel :P Akit esetleg idegesítenék a kb havonta beírt álláskeresős üzimmel szóljon nyugodtan :P Szóval Szilvia ha esetleg találnál valamit,ahol nem csak 1 hely van.. :P Természetesen én is szólok nektek :)
Előre is köszönöm mindenkinek :)
Kinga voltam

2008. május 22. 19:18:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Lányok, akiket érdekel az Iszlám, azok írjanak nekem az alábbi címre:

Iszlam@live.com

Több lánnyal nagyon együttérzek és a legtöbbnek személyesen is írnék, de nem tudom a címüket, szóval ezért hagyom meg az enyémet.
Akiknek írtam volna: Szilvia, Zsuzsa, Szonja, Ada, Laurának a szemről, Erika, Kinga.

Úgy döntöttem, hogy Laurának itt válaszolok, mert akkor más is okulhat.

Az a kő, ami egy amulett, az az Iszlámban tilos.
A muszlimok nem használják, elutasítják, ha valaki olyat akarna nekik adni.
Shirk, vagyis társítás Allah (SWT) mellé.
Ha azért hordja, vagy akasztja fel valaki, mert azt hiszi segít (hasznot hoz, a rosszat pedig távol tartja), akkor nagy Shirk (nagy társítás), máskülönben kis Shirk (kis társítás).
Az Allah mellé történő társításnak ugyanis két típusa van, de mindkettő hatalmas bűn, hiába áll az egyik előtt a "kis" jelző.
Allah a társításon kívül mindent megbocsát, ami azt jelenti, hogy aki jelenleg amulettet birtokol, fel van nála akasztva, használja, annak iszonyú gyorsan el kell ezt távolítania és meg kell őszintén bánnia ezt a tettet és soha ne térjen hozzá vissza többet.

Bizonyíték a Kegyes Koránból (magyar értelmezés) :

"Allah nem bocsátja meg, hogy [más isteneket] társítsanak mellé. Ami [vétek] ez alatt van, azt megbocsátja annak, akinek akarja. Aki [más istent] társít Allah mellé, az hatalmas bűnt eszel ki."

An-Nisa, A nők szúra, 4:48.


Boglárka

2008. május 23. 2:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok...

Hát röviden... teljes zűrzavar... bennem is, benne meg pláne...
Jönne ő, keresem neki a munkát... az anyja öngyilkossággal fenyegetőzik ha velem marad, már jó muzulmán lányt is kerített neki házasság céljából(most már bárkit csak én ne legyek a képben)... venne neki kocsi, házat, ezt ígérte ha elveszi a lányt... ez nem hatott, a párom elutasította... hát most már öngyilkossággal fenyegetőzik....
A nővére és bátyja azzal, hogy soha többé nem beszélnek vele ha eljön hozzám......
Ő meg vergődik, már semmiben sem biztos... én a pokolban élek 3 hete, nem látom a kiutat.... az idegeim tropára mentek... én is menekülnék...... nem tudom meddig bírom tovább.

Jó éjt, jó éjt mindenkinek.

Szilvia

2008. május 23. 3:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Akkor annyit csak, mert nem tudok mást.... Kérek mindenkit legyen nagyon óvatos, én is haragudtam némelyik beírásra, amikor pl, azt olvastam a török férfi csak akkor hazudik ha nőről van szó, és holnap már egy másik lánynak mondja el, hogy szereti, ezen felháborodtam akkkor........... Nos.... ma már nem. azt hiszem minden ellenére amit én is megtettem vége a kapcsolatomnak, én tegnap megírtam a búcsúlevelem neki, még annyit sem kaptam, hogy válaszojon...... de nem haragszom rá, nem tudom van-e valakije, lehet hogy nincs, de én már akkor sem maradok vele, valami történt nem tudom mi, de ezen em ois agyalok, egyet tudok, szerelmet kényszeríteni nem lehet... ha egyszer elmúlik, akkor el kell fogadni, ha a páros időt kér, az már rég rossz az a kapcsolat eleve halottt............... és ezen nem árt elgondolkozni. én szeretem Őt most is, mert egy olyan világot mutatott meg nekem, amit egyébként sosem láthattam volna, ebből a szemszögből...... Igen, a muszlim pasi muszlim nőt fog elvenni nagy valőószínűséggel. Nem kelll hiú ábrándokat kergetni, mint korábban írtam a jó sex nem jogosít fel arra, hogy feleségűl is vegyen a török srác......
Tovább kell lépni az élet nem áll meg, csak van hogy tévedünk, és ennek mindig fájdalom az ára..... el kell fogadni ha a hős szerelemes egyszer csak már nem akar, mert ennek valszeg oka van, és nem feltétlenűl Ő a hibás, nézzünk mélyen magunkba.... Örüljünk annak hogy megtörtént hogy részesei leghettünk annak aminek más talán soha. Én köszönöm neki Istanbult és mindent....és kívánom, hogy boldog legyen, meg kell tanulni elengedni azt akit igazán szeretünk, az erőszak nem jó tanácsadó és nem érünk vele semmit...

Még most is nagyon szeretem, hiányozni fog mindig.... látom minden este az msn.n mert nem törölt még nem... ez is csak idő kérdése, én nem fogom nekem nem megy...megszerzem ezt az örömöt neki..... Átkozottul hiányzik és fog is, amíg élek, ha élek......
egyszer mindennek vége léesz... és szerencsés az a kevés kívétel aki boldogan él török párjával. Innen kívánok nekik minden szépet és jót!!!! Mennyire igaz a mondás: nem megszerezni nehéz valakit hanem megtartani........... Vannak pillanatok amikor azt hiszem nincs tovább, a mostani is ez...... Lehet, hogy már nem olvasom Mandula írásást, amit ígért a török férfiakról......

Legyetek boldogk okosak, szépek, meg minden,,,,,,,,,,

Zsuzsa

2008. május 23. 13:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

A csalódást sajnálom, de így jártatok jobban.
MSN-ről töröljétek ki őket, ne hagyjatok semmilyen kiskaput nyitva nekik!
Jó muszlim lány sem megy bűnös férfihez, szóval ne aggódjatok!

Boglárka

2008. május 23. 14:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Boglárka! Igazad van!:) Tényleg nem megy a jó muszlim lány ilyenekhez!

A kiskaput hogy érted? már én értem , de te mégis hogyan? Az amira, gondolok, amitől sokan Óvtak, hogy ne gondoljam olyan könnyű megszabadulni tőlük??

Köszi előre is!

Pusssz

Zsuzsa

2008. május 23. 15:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zsuzsa!

Igen, úgy értem. Nem lenne jó, ha állandóan visszamenne, mert akkor arra emlékeztetne, ami már megtörtént és lehet, hogy ismét be is próbálkozna és ki tudja te vagy mások mit felelnétek arra.

Muszlim lányok pedig nem mehetnek hozzá olyan férfiakhoz, akik nem imádkoznak és akik paráznák (is). Továbbmegyek, hiszen ha valaki nem megbízható, már akkor azt sem ajánlja a wali (gyám, segítő), hogy te hozzámenj feleségül.
Az Iszlámot viszont a törökök nagy része másképpen értelmezi, így tehát nem tudom, hogy őket ez mennyiben szabályozza vagy tartja vissza bármitől is.

Boglárka

2008. május 23. 16:36:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Boglárka!

Nagyon köszönöm még 1x , hogy írtál, és csak remélni tudom mások is meg fogják ezt érteni, ahogyan én is. mert felesleges ábrándokat kergetni! Én ezt tudom. Tudod Bogi, az a helyzet, hogy akkor is akármilyen is volt, szép volt vele, ott is minden, nem bántott, és azóta sem, csak uralkodni akart felettem , nagyon is. stb.. lényegtelen. ha akarnám vele lehetnék, de nem látom értelmét.... sajnos... Igen sajnos nagyon sokan igérgetnek sok mindent , perxe ez a magyarokra detto vonatkozik:)
Itt az a baj, hogy sokan el is hiszik Ők majd török férfi feleségei lesznek...., De nem! ritka a kivétel, és ott a török férfi tisztességes, sztem. az én kedvesem ex k, mindig azt mondta ahazugságot gyűlőli a legjobban,nos nem tudom ki a liar:) de ezen nem is agyalok. Én csak azt tanácsolnám mindenkinek, ha összejön egy török férfival jöjjön a pasi előszőr! Bizonyítson Ő!!!! Istambul gyönyörű, boldog vagyok, hogy ott lehettem, és majd megyek máskor is, elvégre nem áll meg az életem. És még azt is tudom szeretett engem talán most is, de sajna van hogy a dolgok nem úgy alakulnak ahogy szeretnénk. Én nem leszek senki szereője, sem itthon, sem ott.... És a másik!!! Úgy mindenkinek!!!!! A török férfi is csak férfi, senki ne képzelje hogy majd hónapokat vár, vagy éveket., mert sajnos a távolság nagy úr, elszakít könnyen.... azért meg ne legyünk olyan ostobák hogy repcsire ülünk egy pár szép napért .....
Szeretem az én kis dilisem, de ma törlöm az msn-ről . ajajjj vagy lehet hogy még nem,mert annyira szeretné ha Ő tenné meg...:)
Pussz

Zsuzsa

2008. május 23. 18:29:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zsuzsa!

Még egyszer köszönöm, hogy írtál!
Az én fő aggályom az volt (és maradt is), hogy ezek a pasik nem praktizálják a vallásukat és titeket már eleve az Iszlámmal nem egyezően ismertek meg és később sem aszerint bántak veletek.

Nem hiú ábránd azt képzelni, hogy egy török elvehet titeket, de örüljetek neki, hogy nem az történik, mert akkor nem szabadultok tőlük.

Éppen most beszéltek a Híradóban olyan pasikról, akik észak-afrikából vagy valahonnan keletről jönnek és gyanútlan nőkkel házasodnak s alapítanak családot, de igazából furcsa elveket vallanak és ez igazi indoka a letelepedésüknek.

Nagyon nagyon remélem és bízom is abban, hogy ti szintén megtaláljátok a boldogságotokat valahogyan valakivel, és hogy megismeritek majd az Iszlám igazi arcát ahelyett, amit ezek a link pasik mutattak nektek.

Boglárka

2008. május 23. 19:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bogi! Még 1x köszönöm a válaszod, és teljes mértékben megint azt kell mondjam igazad van. Így van , az én exem sem volt vallásos, egyszer sem láttam imádlozni.. stb...

Csak azért szerettem volna ha valaki lefordítja akár angola is azt a számot amit beírtam a Kuba Sen Gideli-t hogy miről szól, mert azt hallgatta az utóbbi időben és rakit ivott elég sokat. ha esetleg ebben tudnál, tudnátok segíteni, akkor nagyon köszönöm, ár nem miatta érdekel, hanem magam miatt....

Pussz

Zsuzsa

2008. május 23. 19:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Kedves Zsuzsa!

Először is nagyon sajnálom, hogy vége lett a kapcsolatodnak.

Másodszor pár sort megpróbálok lefordítani neked, habár én még eléggé gyerek cipőben járok törökből, nem rég óta tanulom.

Ez egy szerelmes dal (ki hitte volna:D)

Itt a szövege törökül:

dünya bana zindan oldu
sen gideli oldum deli
bunca ömrüm ziyan oldu
sen gideli sen gideli
gitti aklım oldum deli

bizim hasretlik nesine
ömür yetmek sine sine

bir saniyem oldu sene
sen gideli sen gideli
gitti aklım oldum deli

yüzüm yere tuğrap oldu
işim gücüm harap oldu
sevdan bana şarap oldu
sen gideli sen gideli
gitti aklım oldum deli

gördüklerim serap oldu
sen gideli sen gideli
gitti aklım oldum deli
kalmadı dünyanın tadı
sensin dilimin bünyadı
dinmez aşığın feryadı
sen gideli sen gideli
gitti aklım oldum deli


Magyaru az eleje:

Sen gideli - mióta elmentél (cím)

A világ számomra börtönné vált
Mitóa elmentél őrült lettem ( vagy őrütté váltam, kinek hogy tetszik)
Az életem (annyira) őrültté lett (itt már sajnos nem tudok költőien fogalmazn:S Hatice kéne ide, ő olyan szépen fordít)
Mióta elmentél, mióta elmentél...
Elment az eszem, megőrültem

itt van egy két soros vmi, amit nem értek teljesen:S

Egy másodpercem egy évvé vált
Mióta elmentél mióta elmentél
Elment az eszem, őrült lettem



Ha nem probléma nem fordítom tovább, mert úgy érzem katasztrófa lenne belőle:S

Talán így is sikerült rávilágítani vmire:)

Akkor minden jót, és fel a fejjel;)

Üdv:
Ada

2008. május 23. 19:47:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

bocsi,

az volt, h "életem börtönné vált!" nem pedig őrültté, csak már benne voltam ebben az őrült dologban:D

Ada voltam

2008. május 23. 19:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Ada!!!
Nagyon szépen köszönöm! Nekem egyenlőre ez is elég!! Ha Hatice lenne nagyon szépen megköszönném neki a teljes fordítást!!

Ada! Ez nagyon érdekes, mert mostanában csak ezt hallgatta, ls azt mondta ezt nekem értenem kell, mert fontos, próbálta Ő angolul elmondani de asszem a sok Raki miatt nem ment...:)

Csak azt hajtogatta, hogy ez egy nagypn szép szám, és rólunk szól.... róla...

Akkor jól írtam én, hogy szeretett... (:) ha rám gondolt perxe...:)

Nagyon köszi!!!

Zsuzsa

2008. május 23. 19:55:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia!

Az ivás nagyon nagy bűn, már csak amiatt is, mert "másállapotban" tilos lenni.
Nem tudom mi az a raki, de a szavaidból ítélve kábításra alkalmas szeszes folyadék lehet. Több helyen is meg van említve a Qur'aan-ban, hogy miért és hogy totálisan tiltott belső fogyasztásra. Kivéve nagyon muszáj helyzetek, de én olyannal még nem találkoztam. Az már ilyen élet-halál jellegű kérdés és olyankor ha nincs más, persze hogy megihatod azt, ami van.

A zeneszámok egy külön téma. Ha érdekel, offline leírhatom.

Boglárka

2008. május 23. 20:25:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia!

Az ivás nagyon nagy bűn, már csak amiatt is, mert "másállapotban" tilos lenni.
Nem tudom mi az a raki, de a szavaidból ítélve kábításra alkalmas szeszes folyadék lehet. Több helyen is meg van említve a Qur'aan-ban, hogy miért és hogy totálisan tiltott belső fogyasztásra. Kivéve nagyon muszáj helyzetek, de én olyannal még nem találkoztam. Az már ilyen élet-halál jellegű kérdés és olyankor ha nincs más, persze hogy megihatod azt, ami van.

A zeneszámok egy külön téma. Ha érdekel, offline leírhatom.

Boglárka

2008. május 23. 20:25:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bogi! van skypod? én lizus38 vok. ott megtalálsz, érdekelne.

2008. május 23. 21:08:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Akkor az én exemnek nagy baja van ha iszogat . A raki egy nagyon erős ital, valami híres.

Jah Zsuzsa voltam az előbb is!!

Boginak írom.

2008. május 23. 21:15:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia!

Felvettelek!

Boglárka

2008. május 23. 21:48:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Nincs valakinek tapasztalata, hogy Magyarországon- magyar,mint idegen kurzussal kapcsolatban? hova érdemes jelentkezni? stb.

köszönöm: Réka

2008. május 24. 20:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Boglarka!
Nagyon szepen koszonom a leveled.Azt gondolom sokunknak itt szukseges hogy atlassuk ,megismerjuk a dolgok valodi arcat...nem biztos hogy minden ugy van ahogy mi latjuk.Meg egyszer koszonom.lenne meg hozzad egy -ket kerdesem ha tudnal segiteni..akkor megirnam oket.
a csatolt fajlokat is elolvastam,szep irasok ha fogalmazhatok igy.koszonom.a temaval kapcsolatban majd meg irnak neked ,ha lehet....

Udvozlettel Szonja

2008. május 24. 21:16:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia!

Én köszönöm, hogy megtiszteltél a bizalmaddal, és hogy végigolvastad a dokumentumokat és a levelemet is!

Semmit sem szeretnék erőltetni vagy kényszeríteni, és kérlek jelezzétek, ha esetleg úgy tűnne, hogy azt teszem! Előre is köszönöm!

Nyugodtan keress meg és remélem segítségre lehetek!

Boglárka

2008. május 24. 23:41:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zsuzsa!

Tegnap kikértem a sejk véleményét, viszont csak este tudtam skype-ra menni. Offline üzenetet hagytam, de félek, hogy nem olvastad.
Keress meg és elmondom mit válaszolt!

Boglárka

2008. május 25. 17:54:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bogi! az a helyzet, hogy még nem csináltam új címet, és igazából nem is érdekel semmi. szeretnék szólni mindenkinek, ha selcuk nevű pasival ismerkedne meg, meneküljenek!!!! elegem lett!

Zsuzsa

2008. május 26. 10:00:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zsuzsa!

Ha érdekel mit mondott a sejk, akkor leírhatom neked e-mailben, de ehhez előbb neked kell felém írnod, hogy lássam a címed.
Nem szeretném itt közzétenni a választ, de ha nem érdekel, amit a sejk mondott, akkor magamban tartom.
Csak ennyit szerettem volna mondani.

Remélem hamarosan jobb lesz neked! Pihenj sokat és próbálj túllépni a múlton! Tudom, hogy nem könnyű, de kérlek tarts ki!

Boglárka

2008. május 26. 14:30:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Már elolvastam és értem, hogy hogy kell török ismerős Magyarországra jutásához intézkedni.

Ámde a kérdés:
Schengen óta próbálta valaki? Mennyiben lett nehezebb?

Esetleg ha valaki utazási irodán keresztül jön, az mennyi költséget jelent?

Köszönöm, ha válaszol valaki.

Ági

2008. május 26. 14:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bogi! Tudod mit gondoltam leírhatnád itt is hátha tanul belőle más is. Most kész vagyok, assszem...

Zsuzsa

2008. május 26. 17:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zsuzsa!

Oké, akkor mivel megadtad a felhatalmazást, leírom ide az eredményt.

Két opció van:

1. Mivel te nem vagy muszlim, nem hiszel a szemmelverésben (evil eye) és a gyógymódjában sem, így aztán mindegy, hogy mit teszel azzal a ténnyel, hogy a törökök ezt rád tették

2. Muszlim leszel, sokat fohászkodsz Allahhoz (SWT) és ha Allah (SWT) úgy akarja, akkor leveszi rólad a rontást, amit a törökök tetted rád (vagy bárki más tette rád). A Qur'aan-t is magadra tudnád olvasni vagy olvastatni.

Nem-muszlimként is fohászkodhatsz, de akkor nem ugyanaz az eredmény elvileg, mivel nem vagy hívő.

Boglárka

2008. május 26. 19:30:00 CEST  
Blogger orsolya bagala said...

Szilviának:
Nagyon szoritok neked, sokat gondolok rád, remélem hogy a kedvesed kitart majd melletted, de hidd el, hogy ha nem, akkor is biztos hogy nagyon szeret téged!
Es légy erös most, ne keseredj el, még szükség lehet rá hogy te szépen higgadtan tudod majd rendezni a dolgokat, és lehet hogy ez egy naiv gondolat a részemröl,de az is lehet hogy tényleg eljön hozzád és akkor nem lesz senkije a világon csak te.
Az is lehet megenyhülnek majd végül, és minden jóra fordul! Remélem egy kicsit vigasztal téged az én történetem:
Az én kedvesem családja sajnos szintén nagyon nem jó szemmel nézi hogy velem van, pedig külföldön élnek nem törökországban..
Nem találkoztam csak az édesanyjával és a hugával, de akkor is csak azért mert a kedvesemet megoperálták, és pont akkor jöttek látogatni ök is.Sajnos idétlenül viselkedtem mert nem igazán tudtam megszólalni, pedig még köszöntek is nekem, (kivéve a húga, ö utál engem)de hát mit is mondhattam volna nekik egy ilyen helyzetben, mikor tudom hogy ki nem állhatnak ráadásul nem is miattam jöttek hanem látogatni..nagyon cikis volt.
Hát azóta aztán nem is találkoztam velük évekig, de a kedvesem kitartott mellettem, söt van már egy kislányunk azóta aki négy éves.
Aztán néhány hete, egy boltban megláttam az anyukáját.Ès megint mit csináltam? Nem tudtam meszólalni!!! Legalább Merhaba vagy valami..De sajnos bepánikoltam, ugy tettem mintha nem vettem volna észre hogy ö az, pedig ö szinte közeledett, nagyon sokáig ott volt a boltban,pedig nem vett semmit,söt a kasszánál is ugy alakult hogy mellém került, nekem az összes áru lepotyogott és térden állva szedegettem öket, "anyósom" lábai elött leborulva, és már annyira kinoz a lelkiismeretfurdalás...hát ennyire hülye nem lehet valaki :D legalább köszönhettem volna.(legszivesebben össze vissza ölelgettem volna, de hát ki tudja hogy reagált volna szegény xD)
De te, Szilvia, nem tettél semmi rosszat, nem mulasztottál és legalább tudod hogy egyáltalán nem tehtsz róla hogyha nem fogadnak el téged, és legalább ami csak töled telhetö azt megtetted a jó kapcsolat érdekében.

Különben üdvözlök mindenkit a blogon, nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra!!!! ;D Már lassan hét éve van egy törökországi származású kedvesem, de eddig még nem találkoztam velem hasonló cipöben járó magyar lányokkal, talán azért is mert mi külföldön élünk.Nagyon hálás vagyok hogy belepillanthattam az itt leírt kapcsolatok menetébe,öszintén szólva lassan úgy érzem hogy újból szerelmes leszek ugyanabba akivel már évek óta együtt vagyok!!!!Ugyanis a leirtakat olvasva rádöbbentem hogy mennyire keveset tudtam mindig is, nem csak a kultúráról de arról is hogy tulajdonképpen hogy lehet egy ilyen "vegyes" kapcsolatot ápolni.

Csak azt sajnálom nem találtam rá erre a blogra korábban!!! : (

2008. május 26. 20:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Zsuzsa és mindenki

Fatma vagyok és én irtam azt amn felháborodtál akkor sajnálattal olvasom igazam volt.Nem én voltam ilyen okos hanem a török férjem az irasok alapján tette ezt a megjegyzést.Nagy a távolság és nem szeretném ismételni folyton önmagam csak a személyes találkozások,kapcsolat hozhat eredményt.Mi is sokáig csiszolodtunk,nekem szerencsém volt nemazért mert jo török hanem mert jo ember és kiegészitjük egymást.14 év után is vannak kérdéseim a vallásal és a szokásokal kapcsolatban mert itt élünk és nem Istambulban.Probáljatok itt élőkkel megismerkedni,mert sokkal könnyebb a helyzetet átlátni mint a messzi Törökországba irogatni.görüsmek üzere

2008. május 26. 22:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Fatma! Köszi , hogy írtál, azért egy kicsit összetettebb dolog a miénk,nem kis kaland volt, és tulajdonképpen azt sem tudom, hogy vége van-e, mert kib 1 hete egy kis semmiségem berágott, és azóta nem beszélünk. Én naponta írtam neki egy emailt, vagy szépet vagy kevésbé szépet, de válasz semmi. Az msn-n rejtve vagyok, nem tudnék most vele beszélni, és lehet nem is szólna hzzám, mert pár napja is mindketten voltunk, de egyikünk sem szólt...... Nos azért valami baj lehet, és nem tudom mi, mert nem ír. Már én megkérdeztem mindent, szépenmegkértem legyen szíves írja le elég email is ha van neki más, én meg fogom érteni, mert messze van, és mégiscsak férfi.... de semmi válasz semmire, mondtam mondd meg ha vége, de semmi......
kb, 1 hónapja adott nekem egy uccsi esélyt... hmm:) ezen bíztosan nevetsz, ez azért volt, mert megtudta, nekem volt egy kis kalandom régen egy másik törökkel, de semmi komoly, amit ő perxe nem hisz el, nah ekkor összeomlott, és azt mondta ez neki szégyen , el akrt venni feleségűl, de nem tudja, el tudja e ezt felejteni. és azt hiszem ebben igaza van..... sajnos.... nem kelllett volna őszintének lennem. Működött volna innen messziről is, hisz mentem volna hamar újra stb. de még ilyen senkivel sem volt, hogy elnémult, még nem nóblokkolt, nem törölt, én nemtudom megtenni, még nem... mert valaholma szívem mélyén érzem, hogy újra együtt leszünk......... hisz ezt igértük egymásnak........

nem tudom semmit sem tudok..... majd keres ha akar, de mint tudjuk a török pasik elég makacs emberek,így majd csak az lesz hogy adok neki lehetőséget, hogy keresseen, mert nekem meg kell tudnom, mi lett vele. nem véltozhatott meg, ilyen hírtelen. pár napja kérdeztem sétálsz a tengerparton? azt mondta nem , egyedű nem, mert te nem vagy itt velem, nélküled rossz. azután ezt asen gideli számot hallgatta folyton és ivott, és kérte, hogy fordítassam le mert az angol kevés ehhez, olyan szép szám, mert nekem értenem kell, rám gondol ezért hallgatja...... azután lett az egész.... talán lehet, hogy ő is kétségbeesett, és rájött a távkapcsolat nem nyerő, EZT MONOM MIDENKINEK!!! a pasik nem nagyon bírják ezt.

azért igazán megérdemlem, hogy közölje hova lett, mi lett vele.. mert addig képtelen vagyok magamban lezárni az egészet...... nem vok tini, ő sem, 34 éves.

nah pussz

Zsuzsa

2008. május 26. 23:14:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zsuzsa!

Bocsáss meg, hogy itt üzengetek neked, dehát nincsen most címed.

Én nem foglalkoznék ezzel az alakkal és nem venném magamra az ő problémáit.
Nagyfiú, és ha iszik, azt nem miattad teszi, és ha az imáját sem csinálja meg, azt se vedd magadra, kérlek.
A tetteiért ő a felelős és nem te! Van szabad akarata és tudna imádkozni, lehetne józan, de ehelyett egész nap zenélget, iszik stb.
Állandó jelleggel magadat hibáztatod és rossz ezt olvasni.
Ezek nem a te hibáid!

Az, hogy véletlenül elárultál neki valamit a múltadból, az sem elég indok ahhoz, hogy ő ne imádkozzon, és hogy közben igyon.
Maximum kapóra jött neki, hogy lepattintson. És te még emiatt is újra csak magadat hibáztatod.
Ha nem csúszott volna ki a szádon ilyesmi, akkor lett volna más indok, vagy csak simán lelép. Nem tudom. Allahu aleem.

A srác viselkedéséről nekem nem a makacsság jut eszembe, hanem a nemtörődömség.

Nagy női klisé, de akkor is: Te ennél sokkal jobbat érdemelsz!
Lépj túl rajta! Töröld ki, és jobban leszel! El kell kezdened a sarkadra állni és nemet mondani. Elsőként neki és a kísértésnek, amit okoz.


Tudom, hogy biztos nehéz, de blokkold a nevét. Ne hagyd, hogy ezt tegye veled. Nézz magadra. Nézd meg a bejegyzéseidet.
Ez a pasi a padlóra küldött téged, ő meg éli a világát és ahogy írtad, még iszik is.

Nem tépem a számat és nem is akartam beleavatkozni a dolgaidba, csak gondoltam hátha fel tudlak rázni.
Itt élő törököket felejtsétek el inkább. Csak egy tipp.

Ami a legfontosabb: kérd Allahot (SWT), hogy segítsen!


Boglárka

2008. május 27. 0:06:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Kedves Zsuzsa,

Egyetértek boglárkával, szerintem is jobban teszed, ha kitörlöd. Valószínű, hogy soha sem fogsz választ kapni a kérdésedre, hogy miért lett vége. De neked lesz sokkal könnyebb, ha kitörlöd. Sajnos ez már csak így megy. Ha szeretne veled barátkozni akkor még mindig ott van az e-mail címed. Bár nem hiszem, hogy az olyan jó ötlet lenne, mert hatalmas szerelemből sajnos nem lesz barátság. Maximum pár 10 év múlva. Bár ebben nincs tapasztalatom (túl fiatal vagyok még:P)

Próbálj meg túllépni, nehéz lesz, de egy idő után elmúlik;)

Üdv:

Ada

2008. május 27. 12:02:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Boglárka elnézést, hogy kisbetűvel írtam a nevedet:S Nem szánt szándékkal történt:S

Szóval javítás: Boglárka immáron nagy betűvel

Ada

2008. május 27. 12:03:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Boglárka, és Ada!
Tudom, hogy igazatok van, nagyon is Csak az ember nehezen tudja elfogadni, ha így "dobják", mert úgy gondolom egy intelligens pasi legalább mond egy okot vagy egyáltalán legalább kimndja azt, hogy vége. Nekem csak ennyi már a bajom, hogy ennyit sem kaptam meg, de tudom miért, mert annyi gerinc sincs benne, hogy ezt megtegye, egy gyáva senki............ sajnos...... és az is féj, hogy akit annyira szerettem, aról, mst ilyeneket írkálok, mindegy......
Talán nem az én hibám, talán tényleg keresett volna más okot... sok a talán, tudjátok.... akkor meg az már nem jó.... most töröltem... órákig űltem mire meg tudtam tenni, baromi nehéz volt.....
nem készűlte ki annyira idegileg, csak kicsit, csak a hallgatás a hazugsáh fáj nekem, de már kezdem érteni 34 évesen miért nem nős még mindig... valszeg sosem lesz.... (ottt már ismerik) sztem....

Legyetek jók, és okosan!! Tényleg nem jó belemenni ilyenbe...... vagyis igen, mert amikor az ember szerelmes lesz nem tud racionálisan gondokodni....

Bogi, egész nyugodtan írhatsz ide is nekem, ha már kihevertem az egészet, akkor adok címet....

szép napot mindenkinek!

Zsuzsa

2008. május 27. 13:19:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Zsuzsa!
Itt mindenki hasonlo cipoben jar?valoszinuleg engem is dobott a pasi,mivel valamit megtudott rolam es feltekeny lett.na most ot tartunk hogy nem ir tobbet,se valasz se magyarazat.ne bantson a dolog Zsuzsa ezeknel igy mukodik ugy nez ki....en mar rajottem hala Boglarkanank mire ment volna ki ez az egesz.es most egy kicsit megkonnyebbultem hogy nem nekem kellett veget vetnem a dolognak,megis bant hogy lehet az en hibambol,mert ha nem mondom azt amit....na mindegy,ezen mar kar agyalni tovabb...
Kitartast kivanok neked!!

Szonja

2008. május 27. 13:38:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok

csatlakoznek az elöttem szolokhoz
el sem hiszem hogy egy eve ilyemkor milyen boldogok voltunk, a közös eletünket tervezgettük, mar elkezdett lakast keresni nekünk
ma pedig azt kellett megtudnom hogy julius 4-en esküszik
a szivem szakad meg, folyamatosan porig alazom magam, könyörgök neki
nem tudom mit tegyek
N.

2008. május 27. 13:56:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Szonja! És N !!!

Én sem értek semmit, de Mi nem vagyunk sem hülyék, sem ribi,csak szerettünk, talán úgy ahogyan még soha senki mást.... Az eltűnés akkor is gerinctelen dolog, ezt írtam meg neki tegnap utóljára, meg még egy-két dolgot, hogy tudja kivel szemétkedett, és soha ne legyen nyugodt... Beszari alak, aki nem tud szépen szakítani....
Ha magam látom, szinte mindnki le akart beszélni anno róla, de én nem akartam hinni senkinek, hiszen Ő olyan meggyőző tudott lenni. És nem gyűlölöm annyira, mert megmutatta nekem Isztambult, és életemben előszőr... ott igazán boldog voltam... nagyon boldog.... ezt vesztettem most el....
jó szerencsétlen lehet mind, ha külföldről kell nekik nőt szereni.... asszem, otthon már nem talának.... max az olyan nő is. Szonja, te mit tudtál meg???? Mire megy ki? sexre? itt is nálunk, ne hidd, hogy jobb a helyzet, csak nem kell a repülőn imádkozni, hogy ne zuhanjon le...:)
Én csak magam sajálom, de ma jobb egy kicsit, hogy töröltem, de annyi számát is tudom, az otthoni vezetékest is a tesója telóját is, stb.... de ..hmm:) már magamon nevetek mert nekem attól nem kell félnem hogy ő keresni fog. mert nem fog, kis sunyi ember egy senki. nem tudja mit vesztett és nem is fogja soha megtudni, ... de ez már nem az én gondom.....

N! Nagyon sajnálom ami veled történt, bár röviden írtad le,,, de nagyon rossz lehet....

Tudjátok mit lányok??? szervezünk egy utat oda!!!:) nem lenne rossz ötlet!!!:)

A törk pasik nagy része hazudik, a netesek bíztosan,

Nos, mi csak áldozatok vagyunk, mert tiszta szívből tudunk szeretni,,ez a bűnűnk semi más... a lelki szegényeknek ez nem adatik meg.... nekünk igen.....

Zsuzsa

2008. május 27. 16:34:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok Lányok!

Ada: sajnálom, ami veled történt! A nevemet úgy írod, ahogy jól esik, de tényleg. Nem haragszom meg ilyen apróságok miatt!

Zsuzsa: Nagyon bátor vagy és büszke vagyok rád a lépésért, hogy kitörölted! Szerintem ezzel a többi lány is így van, mert mindenki drukkolt és bátorított téged.

N: a te történedet is nagyon sajnálom. Arra a pasira szavakat se találok.

Szonját is sajnálom. Nagyon kedves lánynak tűntök mind és nagyon szeretném, ha jobbra fordulna az életetek!

Zsuzsa gondolatmenetére visszatérve: Igen, én is így látom kívülről, hogy a szeretetéhségetekre hatva próbáltak a közeletekbe és a bizalmatokba férkőzni és ez nagyon gonosz dolog volt.
Főleg, ha kitervelve csinálták, de ez az, amit nehéz eldönteni, mert nem én voltam benne és nem tudom mi hogyan történt.

Zsuzsa, nagyon igazad van, az ilyen férfi nem intelligens és a helyzetet sem úgy kezelte, mert akkor nem úgy viselkedett volna, ahogy írod.

Azt hiszem a török nők úgy vannak a török pasikkal, ahogy a magyar nők a magyarokkal. Itt élünk és ismerjük őket és ezért írtátok ti is azt korábban, hogy jaj, csak magyar pasit ne.
Simán el tudom hinni, hogy török oldalról is ez hangzik el: jaj, csak török férfit ne..

Boglárka

2008. május 27. 17:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Bogi! Ez jó:):)

Köszi, hogy írtál, aranyos vagy...

Zsuzsa

2008. május 27. 19:07:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Bogi,

Köszönöm az együttérzésedet, de az a szó nélkül otthagyós szakításos dolog már jó régen volt. Azóta én már boldog párkapcsolatban élek török párommal. Immáron 10dik hónapja (előtte is ismertük egymást, de hivatalosan csak 10 hónapja vagyunk együtt). Mi a szerencsésebb netes ismerkedések közé tartozunk. Bizony mi is interneten beszéltünk legelőször. Egy közös ismerősön keresztül :D Aztán szeptemberben kiutaztam 10 napra, majd most februárban 24 napra, amikor találkoztam a családjával. Insallah, ha minden jól megy akkor júliusban megyek ismét ki, 30 napra:) Már megvettem a jegyemet és márcsak a vizsgáimon kell, hogy túl legyek:D Utána repülök ki kedvesemhez. Mi is már a házasságot tervezgetjük, de majd csak miutána mármindketten befejeztük az egyetemet, ami úgy bő 2 évmúlva lesz:S Addig marad a távkapcs.

És mielőtt még letámadtok, hogy ne higyjek neki:D elmondom, hogy teljes mértékben megbízom benne és szerencsére ő is bennem. Dehát sosem csináltam olyat, ami okot adott volna neki, hogy ne bízzon bennem:) És nagyon szeret hála az égnek. Engem pasi így még életemben nem szeretett. De inkább nem ecsetelem most ezt a dolgot, mert most inkább az együttérzésre van szükség itt a blogon, mert elszaporodtak a negatív tapasztalatok:S

Egyébként lányok, nem minden török pasi gerinctelen. Sokan vannak, akik igen, de sokan vannak, akik nem. Ez mind a neveltetéstől függ és a családi háttértől.
Az én párom családja teljes mértékben támogat bennünket házassági terv terén is:) egyetlen egy kikötésük van, hogy diplomázzunk le:D De mi is így számoltuk, hogy csak akkor tudunk összeházasodni, ha már munkánk is van. Az édesanyja nagyon szeret és ahogy láttam februárban a család többi tagja is elfogadott teljes mértékben:) Most nyáron is vagy 2 hetet náluk töltünk majd. Már kíváncsi vagyok rá:) Na de tényleg ennyit rólam. Csak tisztázni akartam, hogy én már nem járok hasonló cipőben, de már voltbenne részem...

Fel a fejjel mindenkinek!

Üdv:

Ada

2008. május 27. 20:01:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Huuu!Sziasztok Fatma vagyok Zsu!sajnálom ami veled történt.Nehezen jönnek a szavak mert nekem itt szuszog a háloszobában a pasám.Kint kicsit másképpen élnek mint itt és ezt az tudja aki török férfival él együtt ha jol tudom Hatice pl.Az erkölcsi normák szigoruak ha az én férjem megtudná hogy esetleg megcsalom nem tekinteme embernek nem bántana csak átnézne rajtam mert az Ő otthonrol hozott rendje ez.Egy nő nem szarvazhatja fel a férjét,itt sem de kint szégyenegy férfira nézve.Nem ismerlek se téged sem a fiut nem tudom voltál e kint nála de elképzelhetö hogy van kint családja állati nagy Istambul és egész Törökország.Ha nincs akkor lehet hogy megunta a dolgot tudom kemény szavak de szembe kell nézni a tényekkel.Kint is lehet csajozni csak kicsit bonyolultabb mit itt a férjem tudna mesélni rola.Ne éld bele magad nagyon hogy változni fog a helyzet ha valaki nem kell nekik gyorsan tovább lépnek.Jön az anyosom és a kiséret mert elég idős.Bazi nagy hangzavar lesz nálunk vagy egy honapig szoritsatok nekem.Szeretem őket de fáraszto lesz mindenhová együtt menni.Mind egyszerre beszélnek,szoval mozgalmas lesz.Ha valakinek van kérdése tegye fel nyugodtan.Öptüm

2008. május 27. 23:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves mindenki!

Nagyon nagy segítséget szeretnék Töletek kérni.
A barátnöm férjez megy egy török uriemberhez:) Irtam egy köszöntöt, amit szeretnék felolvasni, de ugye a meglepetés az lenne, ha ezt törökül is megvalósíthatnám.
Fél oldalas magyar szöveget török nyelvre kellene lefordítani. A szöveget nem akarom feltenni, mert félek, h fellátogat.

Az e-mail címem: dianaskalnicka@gmail.com


Elöre is nagyon szépen megköszönném a jelentkezést. Remélem tud nekem valaki segíteni.

További szép estét mindnekinek!

Diana

2008. május 27. 23:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Zsuzsa az en baratom is 34 lesz a nyaron .mlyen veletlen egybeees...Egyebkent en azt vettem eszre rajta hogy o csak egy dolgot szeretne tolem es az a szex. mi meg nem talalkoztunk a nyaron lett volna esedekes.tegnp azonban tortent valami...csettelt a baratnommel is es megtudott olyasvalamit rolam hogy egy fiu szeretne velem talakozni a netrol.mellesleg en meg nem s lattam az illetot,nem akarok tole semmit de a baratnom szajan kiszaladt...na ez betett.azota nem irt,nem valaszol semmire.ugy veszem eszre megsertodott,pedig nincs alapja a dolognak.nem csinaltam semmit megis most buntudatom van miatta.ugy erzem most lett vege a baratsagunknak.letezik hogy ennyire komolyan vette?feltekeny?de ha csak szexet akart eddig akkor miert teszi ez velem most?mi tegyek?hiaba irok nem valaszol.Komlyan mondom ezeken elmenni nem lehet.
Ada tortenetet jo volt olvasni,legalabb valakinek sikerul is.tul sok a negativum...
tudna e nekem valaki valamit irni az alevi dostlar mit jelent pontosan?

szonja

2008. május 27. 23:44:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Muci!

Köszönöm szépen a szavaidat, nagyon jól estek!!! :)
Hát majdcsak lesz valahogy...
Amúgy nem csodálom, hogy bepánikoltál. Én is így voltam..:D
Csak mosolyogtam,, mert hát ugye nem beszélek törökül...de megpróbáltam szépen nézni és csak mosolyogni.... hát nem hiszem, hog túl jó benyomást tettem..tekintve, hogy most mit művel..
Amúgy netes pasi akármikor eltűnhet, velem is előfordult már és az nem is török volt..
Nagy lutri ez, mi nők vagyunk, érzelmesek.. és vannak, akik kihasználják sajnos... :(:(
De nem mindenki ilyen..ezt is saját tapasztalatból mondom!!

Szilvia

2008. május 28. 1:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Fatma!

Te muszlima vagy? Hatice az?
Csak a neveitek miatt kérdem.

Boglárka

2008. május 28. 1:49:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Fatma! Igen kérdezek! Azért én nem csaltam meg 1x sem, és még most sem akarom. nem megy. Ő a múltamra féltékeny, idézem, el akartalak venni,de mivel nem én vagyok az első török az életedben így ez nekem szégyen lenne. rákérdezte,: miért egész Törökország tudja? erre Ő: nem csak az a másik, és ez neki elég és ha török nő lennék, már rég elhagytalak volna, de magyar vagy, tudom nálatok más a norma. remélem el tudom felejteni.... ezt mondta, de ezután még másfél hónapig minden este beszéltünk. apróságon vesztünk össze, nem ezen. én tudom, és nem képzele be, tudom, hogy nem játszott velem. nekem elmesélte, hogy sok külföldi lány kijár sexelni oda, és ez milyen csúnya dolog. nincs családja, anyukájával él együtt. tudom az egész család otthoni számát is. meg mindent, ...... tudom egyszer mag fogja magyarázni mi is történt valójában,Ő azért nem volt bunkó, még ha haragomban ezt is írtam róla. szóval nem szarvaztam fel,csak azt mondta aki a felesége lesz,annaka múltja is fontos neki... ennyi... és valahol megértem Őt... talán ebben igaza van........

Ada!én is örülök, hogy boldog vagy! Tudom, hogy vannak rendes törökk, hiszen nem lehet általánosítani.
Valahol érzem én még fogok vele beszélni egy napon....
de az már nem lesz ua, mint volt...

vagy jobb is lehet, nem temetek el olyat,aminek nincs vége, tegnap kérdzetem a barátját,hogy tud.e valamit,mondta e neki a drágám, hogy vége? a barátja mondta nem, miért baj van? mondtam nem,nincs...

ez a barát egyébként itt él, de most hazautazott.

nem kergetek hiú ábrándokat, majd lesz ahogy lesz...

Fatma, írj még nekem!

Zsuzsa

2008. május 28. 7:58:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok

amint olvasom sokan csalodtak az internetes szerelemben, de azert ez nem törvenyszerü, hogy a chat-es pasik hazudnak. en a neten ismerkedtem meg a ferjemmel, es en halogattam a talalkozast kb. 3 evig. de aztan ö meglepetesszerüen meglatogatott magyarorszagon, ra egy evre esküvö es most mar isztambulbol irok a blogra.
szoval ne adjatok fel a remenyt, rengeteg edes pasi van meg akik csak ratok varnak.
sajnalom azokat akiket ennyire megbantottak, es remelem hamarosan ujra megtalajak a boldogsagot
iyi günler
edina

2008. május 28. 8:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

szia Edina!
Azt mond meg hogy csinalatatok hogy 3 evig nem talalkoztatok?hogy lehetett ez kibirni?Rendes pasi lehet a ferjed ha kitartott melletted.Nagy ido a 3 ev.Most milyen az eleted vele?Minden olyan minta ahogy elkepzelted?Miben valtozott meg?

Udv.Szonja

2008. május 28. 8:42:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

szia Szonja,

igen ö egy kiveteles pasi, nagyon szeret, es mindent megtenne ertem.
ö sokkal rosszabbul viselte, hogy nem talakoztunk, csak en halogattam. nem voltam biztos a dologban. de nem bantam meg. idekint nem könnyü. nem ismerek senkit, nem beszelem a nyelvet. itt rengeteget dolgoznak, sokat vagyok egyedül. ez az egyetlen negativ dolog amit elmondhatok.
a ferjem egyaltalan nem valtozott meg. tudja hogy ez nem könnyü nekem es mindenben segit. a csaladja elfogadott, az anyukaja ugy szeret mintha a lanya lennek. nem bantam meg, hogy öt valasztottam. egyebkent ö nem imadkozik es alkoholt is iszik. csak isztambullal nem vagyok meg teljesen kibekülve. nagyon kevesen beszelnek angolul, tömeg van mindenhol, ovatosan kell öltözködni, meg akkor is ha 30 fok van arnyekban.
de nem panaszkodom, boldog vagyok.
edina

2008. május 28. 8:59:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Azért annyit írok, mert ma beszéltem vele,szeret tudom, és ez így is marad ezt is tudom. A hiány a baja, kibukott, hogy nem vagyunk együtt, nincs sekije, ezt eddig is tudtam.,...

nem álmodozom, csak ismerem, és én megvárom amíg kitisztul a feje, Ő nehezebben viseli a távolságot, ennyi, ....

Zsuzsa

2008. május 28. 10:37:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Zsuzsa,

Mégis jelentkezett?:O
Nem azért, mert akadékoskodni akarok, de ez olyan semmilyen indok, mármint az, hogy hiányzol neki és ezért nem volt hajlandó veled beszélni ilyen hosszú ideig. Nekem ez furi:S és nem lenne eléggé kielégítő válasz. Neked is hiányzik te mégsem leszel dühös kis apróságon, majd nem szólsz hozzá 1 hétig.
Kedvesemmel mi is szoktunk vitázni, de anélkül, hogy megoldást találunk rá, anélkül nem megyünk el semerre. Egyszer volt egy nagy vitánk, ami tulajdonképpen kis semmiségből adódott. Türelmetlenek voltunk és félreértettük egymást. És természetesen msn-en veszekedtünk vmikor este 10-11 felé és tök mérgesen váltunk el. Másnap addig nem hagytuk abba a beszélgetést, amíg ki nem békültünk és rá nem jöttünk, hogy nem csak az egyikünknek kell alkalmazkodni a másikhoz, hanem mindkettőnknek . Egyszerűen túlreagáltuk a dolgokat. Azóta pedig még jobban odafigyelünk egymásra.
Tudom, hogy ez mind ember függő, hogy ki mennyire tud alkalmazkodni a másikhoz, de ha szeretek vkit akkor csak azért is megpróbálok változtatni a makacs magatartáson.

Na de mit is akarok ezzel mondani? Azt, hogy ez a kifogás nem állja meg a helyét. Lehet, hogy szüksége volt időre, hogy lenyugodjon, na de ilyen sok????? Ennél még a kedvesem is gyorsabban megnyugszik, pedig ő csúcstartó lehetne:D Egy elvesztett foci meccs miatt is képes több órán keresztül morcosan ülni:d és csak tőmondatokban beszélni velem:D De már megszoktam:) Múlt alkalommal például amikor kint voltam egy banki probléma miatt teljesen vörös, ideges fejjel jött haza, amit próbált nem mutatni, de láttam rajta, hogy baja van. És mivel tudtam, hogy mérges vkire, ezért nem faggattam. Gondoltam jobb, ha lehiggad:) Apukám is ilyen és ez a legjobb megoldás rá:D Miután lehiggadt (ez olyan 1,5 óra volt:D)elmondta, hogy mi bántotta és megkérdezte,hogy miért nem kérdeztem rá, hogy mi baja van:D és akkor közöltem vele, hogy azért mert tudtam, hogy mi ilyenkor alegjobb. És igazam lett. azóta ha msnen beszélünk és esetleg mérges vmi miatt, azt mondja, h megy egy fél órára, hogy kitisztuljon a feje. És működik a dolog:) Miután visszajön már nem tőmondatokban beszél:D

Nah, nem hintem tovább az igét. Csak gondoltam elmondom a véleményemet.

Üdv:

Ada

2008. május 28. 17:33:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Ada! Lehet, hogy neked a te normáid szerint igazad van, és más norma szerint is, de ismerem, mindig ilyen volt, és végülis ne volt eltűnve mert minde este láttam, és sem szóltam hozzá....

Ismerem Őt, mindig ilyen makacs volt, tudom, hogy nincs neki más.

Most nem tudok mást írni, megvárom mi lesz. Azt tudom szenved, mert amíg beszéltünk végig a Sen Gideli számot hallgatta.....

Zsuzsa

Jah és még valami, szeretem annyira hogy képes vagyok elengedni ha ezt akarja majd, de azt hiszem Ő nem akar elveszíteni..

2008. május 28. 21:45:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Zsuzsa!

Azt nem tudtam, hogy mindig ott volt csak nem beszéltetek. Akkor elnézést bármilyen feltételezésért.

Remélem minden kiderül majd idővel:) Insallah nem hagyja veszni a szerelmedet;)

Üdv:

Ada

2008. május 28. 22:11:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Ada! Úgy legyen, de tudod semmi sem bíztos. Csak az érzelmeim... Ada Te olyan rendes vagy , te fordítottál nekem, képzeld ma, amíg beszéltünk végig ezt a Sen Gideli számot hallgatta. tényleg szép, és arról szól, amit fordítottál.mióta elmentél.... akkor értem....

Szeretném ha minden jó lenne, de az élet bonyolult, vagy mi teszük azzá nem tudom....

Köszönöm, hogy írtál, és írok majd ha tudok jót is:)

Zsuzsa

2008. május 29. 0:24:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szıa Agı!

Nem valtozott semmı a schengenı csatlakozas ota, en most csınaltattam kb 2 hete. Söt, mıntha meg egyszerübb ıs lett volna. Mar nem kell 0-as ıgazolas, csak jövedelemıgazolas. Jah, es postan küldık el, nem lehet szemelyesen atvennı. Sok sıkert1

Kata

2008. május 29. 11:13:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Már vagy egy éve benézek ide időről időre és elolvasom a történeteiteket. Azóta szeretném leírni az én történtemet, de lusta vagyok, be kell vallanom. Most még nehezebb, mert az elmúlt egy évben jó hosszúra nőtt a történetünk.

Tavaly tavasszal Erasmussal mentem ki Törökországba. Itthon egy igen rosszul működő kapcsolatom volt, de annyira szerelmes voltam hogy nem akartam szakítani (ez a külföldi pályázat - utólag úgy gondolom - egy tudatalatti menekülés volt). Kint természetesen az egyetem fele azonnak randizni akart velünk, magyar lányokkal (pedig egyikünk sem mehetne el modellnek, pláne a rettenetesen festettünk a divatosan felöltözött, hetente fodrászolt, sminkelt török lányok között). Minden magyar lánynak a csapatból volt barátja, így hamar rábeszéltük őket hogy inkább barátkozni szeretnénk (a török lányok nagyrésze nagyon távolságtartó volt velünk - talán a bennünket körberajongó fiúsereg miatt? - és amugy is a hallgatók 70%-a fiú volt a szakunkon). Hamar kivált három nagyon segítőkész fiú, akik úgy is barátkoztak velünk, hogy tudattuk, több nem lehet. Én elneveztem őket "Csipet-csapatnak", mert olyan idegesítőek tudtak néha lenni, de csupa kedvességből (a törökök általában nem érzik, mikor terhes a társaságuk). Közülük is egy srác megállás nélkül beszélt (én is megállás nélkül beszélős típus vagyok), és nagyon jókat kezdtünk társalogni.
A következő hetekben sikerült nagy nehezen szakítanom a problémás kapcsoltommal, és elhatároztam hogy most kiélem magamat, mert annyira szomorú voltam a zátonyra futott kapcsolatom miatt (oh, én ezt olyan sikerorientáltnak vettem, mintha egy üzleti vállakozás lett volna). Természetesen a sokbeszédű török fiút szemeltem ki (eleinte nem tartottam különösen helyesnek, de hamar rájöttem hogy rettentő vonzó és minél jobban nem akartam rá gondolni annál inkább vártam hogy mikor bukkan fel.Barátnőim már furán néztek rám, mert minél jobban vonzódtam hozzá, annál inkább megállás nélkül szidtam a háta mögött).
A meglepetés ekkor ért! Ő kijelentette hogy kalandról szó sem lehet! Mert ugyan mikor meglátta hogy európaiak vagyunk, azonnal arra gondolt hogy milyen jól lehetne velünk szórakozni (ez most nem feltétlenül szexet jelent, de pl.: sok népszerű discoba fiúk egyedül nem, csak lánnyal mehetnek be). Azonban a sok beszélgetésünk során megváltozott a szándéka és kezdett komolyan vonzódni (ő is).
Nekem persze 1 nappal a többéves kapcsoltom utáni szakításom után nem kellett. A mi kapcsoltunkban azok a rózsaszín első hetek, amik másnál csodásak szoktak lenni, voltak a legszörnyűbbek. Nagyon sokat kezdtünk veszekedni, én szemellenzős arabnak nevezetem (arab származású, de már nem beszéli a nyelvet) ő pedig szívtelen európainak engem. Azt hiszem ezekben a hetekben mi lerendeztük a sok-sok kulturális különbségből adódó vitát ami másoknak évekbe tellik. Mert hiába látszott minden reménytelennek (én személy szerint egyáltalán nem AKARTAM egy ilyen kapcsoltot, személyesen is ismerek olyan magyar lányokat akik rettenetes török-magyar kapcsoltban élnek), mégis megtaláltuk végül a közös hangot és együtt maradtunk. A komolyságát mutatta hogy már 1 (!) hónap után egész egyszerűen hazavitt a családjához egy hétre (ekkor én még teljesen komolyan úgy gondoltam, hogy ez egy izgalmas "Erasmus-kapcsolat" lesz, de utána pápá). Igaz akkor még azt mondta hogy egy igen jó barátja vagyok, azóta éltem is náluk egy hónapot:)

Igazán a sok nehézség erősítette meg a kapcsolatunkat, mikor haza kellett volna jönnöm; több hetes kutakodással és tervezgetéssel találtunk számomra egy állást Törökországban. Nyáron csak hetente egyszer találkoztunk, ami mindig szomorú és gyönyörű volt egyben (számomra ezek az egy napok voltak a legboldogabban), majd ősszel 2x egy hónapot nyaralgattunk (egyetemistának lenni jó:). Utána jött a neheze, 4 hónap távollét, csak MSN. Ez volt a kapcsoltunk mélypontja, de túléltük. Utoljára május elején voltam nála 2 hetet. És most őszig megint egy hosszú szünet:(
Tudtuk már amikor megterveztük tavaly decemberben az idei évet, hogy 2008 a lemondások éve lesz. Nekem diplomáznom, neki a jővőnket megalapozni kell (ő jővőre diplomázik, ugyanis 2 évvel fiatalabb nálam:)

A leújabb jóhír: jővő februárban jön az én egyetememre egy félévre:)

Remélem sikerült reményt adnom a történetünkkel többeteknek is. Megmutatja, hogy kell a személyes ismerettség, de működik a távkapcsolat is ha már elég erős a kötelék.

Üdv,
Meryem

2008. május 29. 15:46:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Szia Kata!

Köszönöm az információt, amiből persze kiderült, hogy sejtelmem sincs a dolgok menetéről. :) Ez a 0-s igazolás valahogy kimaradt.... ezek szerint már nem is kell, hogy tudjak róla. :)

Na jó, még csak elméletben, tapogatózva kell az info, de mindenesetre megnyugtató, hogy schengen leegyszerűsítette inkább a dolgokat.

Ha nem terhellek vele, akkor esetleg két mondatban leírnád, hogy hogy ment az ügyintézés?

Köszi!

Ági

2008. május 30. 0:57:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok

Szeretném a tanácsaitokat kérni.Én nyáron 1 hónapra megyek törökországba a kurd barátommal, nyaralni és hogy megltogassuk a szüleit. Több mint másfél éve együtt vagyunk, kisebb viták ellenére minden csodás. Viszont még sosem jártam Törökországba, alapszinten beszélem a nyelvet de szeretnék tőletek tanácsot és hasznos infokat kérni hogy mire számítsak illetve mire legyek felkészülve. Előre is köszönöm

meryem

2008. május 30. 14:28:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

2008. május 31. 0:19:00 CEST  
Blogger Efendi said...

Ide már ne írjatok, folytatás a júniusi poston itt:

http://torokorszag.blogspot.com/2008/05/trk-hzastrs-2008-jnius.html

2008. május 31. 20:09:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok. Látom, hogy az utolsó bejegyzés is régi, de a mondanivalóm idekívánkozik. Tanulságul írom azoknak, akiknek kurd vagy török kapcsolatuk van. Nekem egy németországi kurd kapcsolatom van/volt 9 hónapja. Emiatt az időm felét kint töltöm nála, tehát félig meddig együtt is lakunk. Nem részletezem, hogy hogy jutottunk el a mostan álláspontig, elég annyi hozzá, hogy fokozatosan és finoman alakult a ki a mostani helyzet, ami pedig a következő: - ha ott vagyok nála, csak vele hagyhatom el a lakást - egyszer mehettem el egyedül sétálni, telefonnal, fél órára - az összes jelszavamat tudnia kell minden e-mail-emhez, telefonhoz, és minden iwiw-hez hasonló oldalhoz (én nem tudom az övét) - telefonjaimat rendszeresen ellenőrzi, az e-mail-jeimat naponta - egyetlen egy férfival sem találkozhatok, aki nem rokonom - ne is álmodjak nyáron térd felett érő szoknyáról vagy rövidgatyáról, legjobb a hosszú nadrág - nem ismerem a barátait,kollégáit, a családját, sosem mutattott be senkit, ellenben ő az enyéimet igen - telefont nem szabad kikapcsolni, mindig elérhetőnek kell, hogy legyek - sexfilmet nézni tilos (nekem). Már nagyon terhesssé váltak ezek a dolgok, pedig semmi oka sincs féltékenykedni, mert igazán, tiszta szívből szeretem, és soha nem csalnám meg, mégis rendszeres , kemény kontrollnak vagyok alávetve, amit már nagyon nehéz elviselni. Más oldalról persze nagyon sokat kaptam tőle, nagyon figyelmes volt mindenben, nagyon mélyen szeret, de semmi kompromisszumra nem hajlandó. Ma írtam neki, hogy beszélni kéne, mert komoly gondok vannak a kapcsolattal. Azt mondta, adjam meg a lecserélt jelszavaimat. MOndtam, hogy esetleg később megadom, előbb beszéljünk a kapcsolatról, mert vannak dolgok, amiket helyre kéne tenni, és fontosabbak. Erre e-mail-ben szakított, mert mindig azt csinálom, amit én akarok (!!). Úgyhogy volt kurdom, nincs kurdom. Nagyon nehéz, mert magyar fiúkkal össze sem hasonlítható mentalitású, habitusú, tüzes és feszes, férfias egyéniség, gyönyörű, nem túl sötét külsővel. Vigyázzatok velük, és okuljatok!! Soha nem bántam meg hogy megismertem és hogy szerettem.

2009. április 13. 21:12:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Véletlen találtam rá erre az oldalra és megszeretném kérdezni vajon minden Magyarországon élő töröknek muszlim vagy mohamedan a vallása, olyan nics, hogy nem követi azokat?Mert megismerkedtem valakivel , de még nem beszéltünk erről és úgy tartok ettől a dologtól valahogy. hallotam ezt azt, hogy magyar nőt vettek feleségűl és ahogy kivitte a feleségét a családjához,miután megházasodtak akkor a feleségnek úgy kellett elmenekülni onnan,mert úgy viselkedett utána a nővel mint egy rabszolgával( a vallás miatt?), viszont előtte évekig normális volt. Akkor most mi az igazság? Cathie

2011. június 16. 1:08:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm

2018. június 17. 5:31:00 CEST  
Anonymous Névtelen said...

Az élet valóban kegyelem, Daan Sophia vagyok, jelenleg az USA-ban, Kaliforniában. Szeretném megosztani veletek tapasztalataimat arról, hogy hogyan szereztem 185 000,00 USD értékű hitelt a bankszámlám törlésére és egy új vállalkozás elindítására. Az egész akkor kezdődött, amikor elvesztettem az otthonomat és a holmimat a számlakibocsátás és néhány személyes szükséglet ellensúlyozására készített banki tervezet miatt. Olyan kétségbeesett lettem, és minden eszközzel elkezdtem forrásokat keresni. Szerencsére hallottam egy kollégámat erről a cégről beszélni, érdeklődni kezdtem, bár féltem, hogy átvernek, kényszerített a helyzetem, és nem volt más választásom, mint tanácsot kérni a barátomtól éppen ezzel a céggel kapcsolatban, és megadták nekik kapcsolattartási szám, az érintkezés velük valóban szkeptikus lett, mivel az online hitelezőkkel szereztem korábbi tapasztalataimat, nem tudtam, hogy éppen ez a társaság "A PROGRESSIVE HITEL INC. istenfélő volt számomra, a családom és az egész internetes világ számára. nagy segítséget nyújt nekem és néhány kollégámnak, és ma büszke tulajdonosa vagyok a jól szervezett üzleti tevékenységnek, és a felelősségét jól kezeljük, köszönhetően Josef Lewis-nak (progressiveloan@gmail.com). Szóval, ha valóban szüksége van egy kölcsön akár saját vállalkozásának bővítése vagy beindítása érdekében, akár bármilyen pénzügyi nehézség esetén, azt tanácsolom, hogy adjon Josef Lewis úrnak, a Progresszív kölcsönnek pénzügyi felemelés lehetőségét az Ön életében. E-mail: progressiveloan@gmail.com VAGY Wha tsApp / Text +13254005559 és ne essen online átverés áldozatává a hitel megszerzése jegyében. köszönöm


2020. november 17. 3:05:00 CET  

Megjegyzés küldése

<< Home