2008/11/21

Török házastárs - 2008. november 20-tól

Itt folytatódik a "Török házastárs - 2008. október 16-tól" poszt.

December végén - vagy kb. 200 hozzászólás után - váltás a "Török házastárs - 2009. január" posztra.

Előzmények:
2004.
2005.
2006. (január - október)
2006. október - december
2007. január - december
2008. január - március
2008. április
2008. május
2008. június (augusztus 19-ig)
2008. augusztus 20-tól
2008. október 16-tól

363 Comments:

Anonymous Névtelen said...

A csalódott lánynak: miért kell neked török pasi, ha mint írod, eddig mindegyik becsapott?
Persze gondolom nem a nemzetiségük miatt csaptak be, viszont kérlek szedd össze magad!

2008. november 22. 0:04:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Zsuzsa remélem fölszáll a gépünk

Halkirálynő :)

2008. november 22. 19:54:00 CET  
Blogger Unknown said...

LETESZTELTEM a szerelmemet..igen lehet egy kcisit bizarrnak látszik de bevallom sokat segytett a lelkemnek...és a végeredmény..nem tagadta le h van barátnöje és azt mondta egy másik lánynak h szeret engem és el akar majd jönni magyarba hozzám..és itt akar majd velem élni...hát nem édes? :) na puszz..csak gondoltam megosztom veletek ezt a jóhirt :)
Nushe

2008. november 23. 0:14:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Mert az persze nem lehet, hogy rájött a stiklire, ugye?

2008. november 23. 8:58:00 CET  
Blogger Unknown said...

nem ! Biztos vagyok benn hogy nem mert észre venném!És erre elég kicsi az esély sztem! :)

2008. november 23. 9:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Persze.....

2008. november 23. 10:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ti nagyon naivak vagytok.

2008. november 23. 17:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Névtelen!
Én is féltem a nagyon fiatalokat, a tapasztalatlanokat -idősebb vagyok, mint itt a többség-de mégis úgy gondolom, mindenki úgyis úgy alakítja a sorsát, ahogy akarja.Sajnos olyan élet, amiben semmilyen téren nincs csalódás, nem létezik.Ez a blog arra hivatott, hogy örömöt-bánatot meg lehessen osztani olyanokkal, akik hasonlóképpen keresik a boldogságot.Aztán együtt sírunk, együtt nevetünk.
Alina

2008. november 23. 20:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Emaja,
Még nem volt időm megköszönni a segítségedet a meghívólevéllel kapcsolatban:) Ha minden igaz jövő héten eljutok a Bevándorlási Hivatalba és leadom:) Remélem neked is összejön a dolog.

Olyanoktól szeretnék kérdezni, akik már férjhez mentek. Körülbelül mennyi időbe telik elintézni minden papírt a házassághoz? Csak azért kérdezem, mert hamarosan nekünk is szükségünk lesz ezekkel foglalkozni és szeretném majd időben megcsinálni:) Amúgy 2 hónap múlva hivatalosan is eljegyezzük egymást és után jönnek a kedvesem szülei, hogy megismerkedjenek az enyémekkel:) Remélem minden összejön időben:)

Legyen mindenkinek szép estéje:)

Üdv:

Ada

2008. november 23. 21:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ez igazán jó hír :)

Alina

2008. november 23. 21:36:00 CET  
Blogger Unknown said...

Köszönöm Alina hogy kiállsz a fiatalabbak mellett..mert teljesen igazad van!Az életben ugy sincs ojlyan hogy ne csalódnánk...ha pedig csalódunk ugy legalább tanulunk belöle...
Nushe

2008. november 23. 21:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

az előbbi hozzászólásom rossz helyre ment, szóval átmásolom ide:

gondolkodtam, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyi török férjjel rendelkező lány boldogtalan, meg válnak. legalábbis a Mo-n élők. szerintem -ahogy én ezt látom a török férjes ismerőseim körében- túl sok a kompromisszum, amit egy idő után nem bírel a kapcsolat. természetesen a nő részéről. meg a török ffiak nem úgy tekintenek a nőkre, ahogy mi az elvárnánk. mit is értek ez alatt? teljesen külön életet él a legtöbb török fiú, külön barátai vannak, külön jár kikapcsolódni, szórakozni, egyszóval igen nagy az a része az életének, amihez a feleségének/bnőjének köze sincs. szerintem ez nagyon gáz dolog. szinte minden vegyes párnál mindennapos dolog, hogy a férfi külön jár el a barátaival, akár este is simán feláll és elmegy "kikapcsolódni", a felesége mintha csak az anyja lenne vagy én nem is tudom mihez hasonlítsam. még -ahogy itt is többektől olvashattam- a jólműködő kapcsolatok titka is valami olyasmi hogy "én, mint jó feleség megbízom a törökömben, nem kérdezem hova megy kivel és mikor jön, kvázi elegendő szabadságot adok neki és persze mosolyogva kussolok". muszlim török ismerőseimnél meg aztán pláne így van, ott erre még rádob egy lapáttal a vallás álszenteskedése, nem ünnepelnek, imádkoznak együtt, néha még egy asztalnál se esznek ha vendégek vannak, az meg elő sem fordulhat, hogy pl "baráti" házaspárok alakulhatnak ki, ugye kizárólag nők a nőkkel, ffiak a ffiakkal barátkozhatnak.
számomra a török ffiak párkacsolathoz való hozzáállása rettentő fura. nekem alap, hogy a férjem/szerelmem a legjobb barátom is, megosztom vele az életemet, ahogy ő is megosztja velem az övét. közösek a programjaink, a barátaink. persze nem vagyok őrült, ez nyilván nem jelenti azt, hogy én a férjem nélkül már a közértig se megyek, vagy a barátnői röhögcséléseken is ül, meg fogja a kezem, de az számomra nonszensz, mint amit török férjjel rendelkező bnőm mond: azt se tudja kik a férjének a barátai, kikkel járkál el heti 4-5 estén, névről ismer kb 5öt, 1-et meg már látott....hát számomra ez maga a rettenet! az meg hogy rendszeresen bulizni járnak ezek a jóravaló férjek.persze feleségek nélkül...
na most kövezhettek! :)
hmmm...nem is tudom milyen nicket használtam az eddigi egyetlen hozzászólásom alkalmával, legyek mondjuk
VJ

2008. november 23. 22:03:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Hosszú hónapok óta olvasgatlak én is benneteket hol mosolyogva, hol szomorkodva. Természetesen az én párom is török. 23 napos házasok vagyunk :)

Ada:
A párodtól itthon születési anyakönyvi kivonatra, nötlenségi nyilatkozatra, és házassági szándéknyilatkozatra van szükség. Nem árt ha a személyi igazolványának a másolatát is elküldi.
Ezekkel szépen el kell ballagni az Országos Fordító Irodába, ahol 2 hét alatt (sürgős esetben 1 hét alatt) lefordítják, majd ezekkel és a saját születési anyakönyvi kivonatoddal felkeresed, vagy felkeresitek az anyakönyvi hivatalt.
Mivel nem magyar állampolgár kb 2 hónap míg engedélyt kaptok, majd utána 1 hónap a normál várakozási idő. Szóval elég nehéz időt egyeztetni, mivel ezek a dokumentumok csak bizonyos ideig felhasználhatóak és ő is csak max 3 hónapra kap először vizumot. Ha felhívod telefonon a helyi anyakönyvi hivatalt, ők mindenben pontosan tájékoztatnak, ők ebben a legilletékesebbek.

Hiss

2008. november 23. 22:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

VJ, én is nagyon sajnálom, amikor bizonyos alakok magukat muszlimnak kiadva az Iszlámról egy teljesen más és nem elfogadott képet mutatnak.

Ha elolvassa valaki a Qur'aan-t, akkor rájön, hogy milyen az igazi Iszlám.

2008. november 23. 22:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Hiss:

Én azt szeretném megkérdezni, hogy első lépés nem a budapesti nagykövetség, hogy kérjünk engedélyt a házasságkötésre?És oda csak közösen lehet menni..legalábbis nekem ezt írták e-mailbe.Ezek után meg fordító iroda meg ilyenek..És még a nőtlenségi nyilatkozatról szeretném megkérdezni, hogy azt honnan lehet beszerezni? És egyből kiadják?Mert a barátom csak rövid ideig lesz most Isztambulba.
Előre is nagyon szépen köszönöm!

Ada:
Igazán nincs mit.Én 21 napot írtam többet nem mertem:)Remélem meg lesz:DMost kérnénk időpontot és nyáron házasodnánk.:)

Sziasztok!

2008. november 24. 17:27:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Lemaradt, hogy Emaja voltam:)

Sziasztok!

2008. november 24. 17:29:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ada:
Nekünk nem mondták, hogy külön engedélyt kellene kérni. Az anyakönyvi hivatal tovább fogja küldeni az anyagotokat a Bevándorlási Hivatalba. Ott ellenőrzik le őt és adják meg az engedélyt kb 2 hónap múlva. Amúgy addig szóba sem állnak veletek amíg nincs meg a hiteles fordítás. Ez után következik a mindenkire vonatkozó minimum 1 hónapos várakozási idő. A születési anyakönyvi kivonatát és a nőtlenségi nyilatkozatot a lakóhelye szerinti hivatal adja ki. (olyan mint nálunk a polgármesteri hivatal) A házassági szándéknyilatkozatról annyit mondtak akár ő is írhatja, de minden adatotoknak szereplnie kell benne,gondolom tanukkal hitelesítve és természetesen ezt is hitelesen fordíttatni kell. Erről csak annyit, hogy szerintem itthon ... drágán csinálják. A sajátomat én fordítottam törökre és a nagykövetség csak 15 euroért hitelesítette. A nagykövetségre csak akkor menjen, ha már a meghívó levél a kezében van. Amúgy mindkét követségen van egy tolmács aki tudja őket telefonon tájékoztatni milyen dokumentumokat kell beszereznie a vízum kérelemhez. DE ajánlom előtte te is érdeklődj telefonon, ugyanis erőszeretettel rázzák le őket. Ez nem saját tapasztalat, velem nagyon segítőkészek voltak eddig, de nem ez a jellemző sajnos ahogy hallottam. Az itthon kötendő házasságról szinte semmit nem tudnak. Nagyon meg van ez itt bonyolítva, egyszerűbb kint azzal együtt, hogy még vérvételre is elküldenek benneteket. Mi azt választottuk. Most hitelesíttetem itthon és folyamatban van a meghívó levél kérelem is.
Kérdezz nyugodtan, legalább neked nem kell végigjárnod azt a rögös utat amit már páran megtettünk. :)

Hiss

2008. november 24. 22:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A nagykövetségre nem muszáj közösen menni. Közjegyzővel hitelesített papírt is elfogadnak- de a nagykövetségen kell érdeklődni ez ügyben.

2008. november 25. 8:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Én már írtam e-mailt a nagykövetségnek, és ők azt válaszolták, hogy kizárólag csak a barátommal mehetek és kérhetek engedélyt házasságra.Én úgy tudtam, hogy az anyakönyvi hivatal, csak a közigazgatási hivatalnak küldi tovább a papírokat.Ha megkapom a meghívót akkor elmegyek a helyi anyakönyvvezetőhöz:) talán az lesz a legbiztosabb:)
Sziasztok!
Emaja

2008. november 25. 10:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Kedves névtelen ... én nem mondtam, hogy közösen menjenek, csak annyit tanácsoltam párhuzamosan mindketten kommunikáljanak a nagykövetséggel amikor vizumért folyamodnak, mert az a tapasztalat, hogy ha a magyar fél nincs a képben ez elég "nehézkesen folyik".
http://www.macaristanvizesi.com/ ez talán egy kis segítség neki.
A magyarországon kötendő esküvőt pedig a bevándorlási hivatal engedélyezi az anyakönyvi hivatalon keresztül. Ott sem kell megjelenni mindkét félnek, csak a dokumentumok hiteles fordítással ott legyenek + a kimlik másolata meg némi türelem és energia a magyarázáshoz :) Ugyanis pl a kimliknek nincs érvényességi ideje és keresik rajta, vagy mindenáron meg akarják találni az édesanyja leánykori családi nevét. Ők azt nem jegyzik sehol, csak az apa és anya keresztnevét.

A törökországi házasságkötésnél pedig persze hogy ott kell lenni, hiszen mint írtam véranalizis vizsgálatot is kérnek. Az esetleges betegség nem kizáró tényező, de ha van a párodnak tudnia kell róla. Az eredmény még aznap megvan és automatikusan küldik a megfelelő hivatalba. Jah és ott nincs 60-30 napos várakozási idő, szóval ha minden dokumentum megvan akár másnap össze is házasodhattok. Mégegy tanács ide, vidd magaddal a személyidet és a lakcímkártyádat, ugyanis egy csomó adat nincs az útlevélben.

A másik témához pedig ... szerintem a nem ideális párkapcsolatot nem kell a muszlimságra fogni. Itthon is akad bőven olyan aki a haverokkal tengeti az idejét, kocsmázik, kártyázni jár, focizik a haverokkal, miközben elvárja hogy a párja munka után vásároljon, főzzön, takarítson, nevelje a gyerekeket. Az, hogy néhány lányt meg tudnak etetni ezzel ... valahol a nők hibája is, ha nem néznek utána mi tartozik bele és mi nem. Tudomásul kell venni, hogy ez is a párunkhoz tartozik, áttérni nem muszáj, de vele együtt ezt is tudnunk kell. Tény és való, szűkebb a nők mozgástere, de korántsem elviselhetetlen.

Hiss

2008. november 25. 10:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hiss, nem mondod.. Hűűű!!

2008. november 25. 15:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Vegre müködik a honlap, lehet ehhez nekem Törökorszagra kellett jönnöm?:))))

Epp parommal töltök 2 nagyon rövid hetet itt. )-(Aki nem emlekezne ram, majd ket eve vagyok török parommal, akit cseredfiakkent ismertem meg Törökorszagban). Ö februarban jön Magyarorszagra mint cserediak, aztan sokat faj a fejünk azon hogy hogyan tovabb.
Egy idöben Magyarorszagon gondolkodtunk de itt meg en sem talalok normalis munkat a friss diplomammal, mit tudna itt kezdeni szegeny törököm???
Aztan Amerika, ö ott töltötte a nyarat es nagyon jok a lehetösegek, de nekem sajnos eleg beteg Apukam es nem akarok olyan messze menni, ahonnan nem tudnek 1 napon belül hazarepülni.
Es vegül Törökorszag, azon belül is İsztanbul. Ö ott nött fel, ott elnek a szülei, sok a lehetöseg. En mar tanulok törökül, dolgoztam is mar Törökorszagban.. Ez eddig jo. De bizony oda hazassag kell. Ami együtt jar 500 rokonnal, meg sok maceraval.
İgazan jot tenne ebben a helyzetben par barati tanacs!!!
İtt a baratin van a hangsuly!!!! Anonym szitkozodok kimeljenek!!!

Mas tema, lattam hogy tema volt a nemi eröszak.
Erröl az jarja erre (dırekt ezt a szot hasznalom, mert nem talalkoztam senkivel akivel megesett), hogy sokszor nem is igazi eröszakrol van szo. Ha egy lany igazan el akarja vetetni magat, elcsabitja a baratjat (sokan jarnak együtt szex nelkül, föleg egyetemistak), aztan jön a feljelentes orvosi vizsgalattal alatamasztva. İtt az volt a törveny sokaig, hogy ha a ferfi elveszi a nöt ebben az esetben, akkor nem megy börtönbe. Ujabban eppen azert mert sokan kihasznalat ezt, a hazassaggal csak enyhiti a büntetest de mindenkeppem börtönbe megy.
Abba bele sem merek gondolni milyen harmonikus lehet egy ilyen hazassag, vagy milyen lany lehet aki ehhez folyamodik....Bar azt is hallottam, hogy itt egy kisse...hm...tul szenvedelyesre sikerült ejszaka utan, ha a lany nem tud ellenallni a baratjanak es elvesziti a szüzesseget, akkor olyan dramak szoktak lejatszodni mint nalunk azutan hogy kiderül a "veletlen" terhesseg. Magyarul ezek utan el kell vegyel különben megyek a rendörsegre!!!

Persze el ne felejtsetek ezt meseltek nekem!!!! Gondolom akivel tenyleg megesik az ılyesmi, az nem dicsekszik vele nagyon...

A reges regi tema, hogy csalok-e a török pasik. Mar csak mosolygok rajta.
Nagyon sokfele ember van ezen a vilagon es nem art nyitott szemmel jarni.
Nekem jelszavam az "Ujaknak". "İsmerd meg törököd es megtudod milyen ember"
Nem hiszem hogy ha valaki veszi a faradtsagot es odafıgyel a partnerere, tenyleg megprobalja megismerni es figyeli hogy következetes-e, azt becsapjak. Ennyire senki nem lehet tökeletes szinesz. Persze a szerelem vakka tesz, de azert nem art nyitott szemmel jarni....
Es biztos hogy a törökök nem rosszabbak mint a tuszik..... vagy a brazilok....bar az eszkimokert nem kezeskedem, elvegre nekik van fokajuk ami nagy különbseg:D

Ölel mindenkit:

En-Meryem

2008. november 25. 16:45:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nem hiszem, hogy te objektíven tudsz beszélni a nemi erőszakos esetekről.

2008. november 25. 17:04:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

sziasztok. tudna valaki segíteni a jegy módosításában? :( Dec 5 mentem volna. :( de.....átraktuk jun 5-re :(( és a Malév jegymódosításnál ezt írja ki az online jegyem hibás azonosító vagy nem létező járat pf :(

Sírok mint a záporeső.

Halkirálynő.

2008. november 27. 9:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: kb. hány euróra lenne szükségem ahhoz, hogy kinnt töltsek Töröko.-ban 2 hetet. Szállás nélkül, mert az meg van oldva. Gondolok a belépőkre, vonat-buszjegyekre, élelemre, stb.
Ti kb. mennyit szoktatok vinni? :S

Rita

2008. november 27. 12:24:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halkirálynő, miért tettétek át az időpontot?
Megértem,hogy vigasztalhatatlan vagy..


Alina

2008. november 27. 15:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nushe! Nagyon vonzó a szerelmed, nem csoda hogy elvarázsolt ! :-)

Alina

2008. november 27. 15:27:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ezek a "vallásos" fiúk már csak ilyenek..

2008. november 27. 17:30:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki írt a házassági papír maceráról:) Hamarosan akkor majd nekem is neki kell állnom, mert sürget az idő:)

Zsuzsa,

Akkor te mész dec. 5-én? Jó utat, ha igen:) Remélem jól vagy.

Halkirálynő,

Próbálkozz szerintem egy Malév irodában, neten általában az ilyenek bonyolultak. Sokkal jobb a személyes ügyintézés.
Amúgy fel a fejjel:)

Rita,

Vízumra kell 20 euró biztosan, ha buszon messzi utazol pl, 600 km-t az körülbelül 50 lira, metro (1.40 lira)és villamosjegy az nem olyan drága. Hasonló mint nálunk. Viszont, ha a barátodhoz mész ki, akkor ő valószínű, hogy fizetni fogja a kiadásaidat, szóval én azt ajánlom, hogy te saját magad döntsd el, hogy mennyi pénzt akarsz vinni. Természetesen az a legjobb, ha többet viszel és legyen tartalék pénzed a bankkártyádon, hogy ne függj teljesen a másiktól. Nem tudom, hogy ezeken felül lenne más kiadásod is. Remélem tudtam vmit segíteni.

Üdv:

Ada

2008. november 27. 19:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Halkirálynő:

Nekem is módosítottuk a jegyem amikor kint voltam Isztambulban.Mi a reptéren a Malév irodához mentünk és ott egyből kaptam is egy másik jegyet, és fizetni ráér a módosításért később.Ha nem tudsz bemenni személyesen,akkor hívd fel őket telefonon.És a jegy időpontját csak meghatározott időpontokra lehet változtatni.Nekem pl. választani lehetett,hogy 1 hónappal vagy 6 hónappal későbbre toljuk el.
Remélem segítettem valamennyit, és hamarosan megoldódik.
Sziasztok!
Emaja

2008. november 28. 8:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hétvégén is tudok menni a Malév irodába? Csak szombaton érek rá :((

Halkirálynő.

2008. november 28. 8:54:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Halkirálynő,

A honlapon azt írták, hogy pont most, október 1-jétől megváltozott és nincs nyitva szombaton:S Elküldöm a linket, talán telefonon lerendezheted az ügyet.
http://www.malev.hu/BP/HUN/I_CUSTOMER/2002-1115-1759-42RGLN.asp

Üdv:

Ada

2008. november 28. 9:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ada!

Köszönöm a segítséget! :)

Rita

2008. november 28. 12:33:00 CET  
Blogger Unknown said...

Alina!
Köszönöm... :)♥
Ha lehetne több képe is feltölteni szivesen töltenék még de nem lehet :S
Rita!
Majd beszéljünk már msn-en ha fent leszel majd irj!

2008. november 29. 14:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hali! akkor most ki fog jönni december 5.-én?????????????

Zsuzsa

a 12:00 Malévvel.

2008. november 30. 19:15:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

A nővérem volt a bevándorlási hiv.-ba a meghívós papírokkal és azt mondták ,hogy 1-2 hét múlva ki is postázzák a meghívót.Most nagyon boldog vagyok:), de én azt hittem ,hogy lesz átfutási idő, meg jönnek ki helyszíni szemlére:D Majd kiderül.:)
Jan. 4. én nem jön vki 12:00 Malévvel?:)
Sziasztok!
Emaja

2008. december 1. 10:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Emaja! Én január elején mennék, elvileg a 7.-ét néztem ki, de szerintem, át tudom mvariálni. Hová mennél pontosan? Én Antalyába készülök, de úgy néz ki, hogy csak Izstanbuli átszállással fog menni, és így kb. 100.000 - 125.000 Ft az oda-és visszaút. Megkérdezheteh, hogy Te hol és mannyiért vetted a jegyet? Jó lenne összefogni!!!
Puszi., Edit

2008. december 1. 12:05:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Emaja! Én január elején mennék, elvileg a 7.-ét néztem ki, de szerintem, át tudom mvariálni. Hová mennél pontosan? Én Antalyába készülök, de úgy néz ki, hogy csak Izstanbuli átszállással fog menni, és így kb. 100.000 - 125.000 Ft az oda-és visszaút. Megkérdezheteh, hogy Te hol és mannyiért vetted a jegyet? Jó lenne összefogni!!!
Puszi., Edit

2008. december 1. 12:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Emaja :)

Én csütörtökön meg is kaptam, igaz én személyesen bementem érte. Már kint is van nála :) 2 hetet mondanak, + 1-2 nap a postázás.
Utána kell kiküldened neki, ajánlatos ajánlva, vagy DHL-el, bár az nagyon drága. Ha gondolod tudok adni majd linket, ahol netről tudod követni a levelet.Nálunk se voltak helyszíni szemlén, viszont neki majd kell mennie a konzulátusra interjura.
Ja és hogy ne legyen olyan rózsaszín minden, ha jól hallottam 60 eu a viza kérelem.

Hiss

2008. december 1. 13:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Edit:

Én utazási irodában vettem a repjegyet kb.1 hónapja és 51400 Huf
volt Isztambulba.Most december 20-ig ha fizetsz akkor 2009 jan és március között van akciós jegy Isztambulba 38000Huf körül a Malévnál.Onnan majd mi is utazunk ciprusra,de még sztem maradunk Isztambulba egy pár napot.Ha meg tudod oldani gyere jan 4 én:D
Hiss:
Január 4.-én megyek ki és akkor viszem ki személyesen és jan-5 én megyünk a konzulátusra közösen, így megúszom a postázást:) De azért köszönöm , hogy írtál:)
Sziasztok!
Emaja

2008. december 1. 13:37:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Edit:
Azt elfelejtettem, hogy 100.000 az nagyon sok, sztem sokkal olcsóbban megtudod oldani, csak foglald le amilyen hamar csak tudod.Debrecenből pedig van közvetlen járat Antalyába, igaz csak nyáron, de ezt lehet amúgy is tudtad.
waaaaaaaaaa meglesz a meghívóóóóóóóóóóóó olyan boldog vagyok:) remélem tényleg itt lesz 2 hét múlva :D:D
Sziasztok!:)
Emaja

2008. december 1. 13:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A szívem darabokban :( Azt hiszem Rasit nagyon becsapott engem :(
Mi az igazság nem tudom....... szerintem ha valaki kedvel valakit igazából az nem tűnik el csak úgy :( S nem viselkedik így......... Nem tudom mi az igazság...miért..mi az ok...okok.okozója....

De semmi baj :(

Én azért várok rá júniusig :( Történjen bármi. Hiszen szeretem. Bármilyen ember is.


Halkirálynő. :(:(

2008. december 1. 17:24:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

sírok mint a záporeső :(:(

(De semmit nem bántam meg) Életem legszebb 9 napja volt :( Még soha senki nem volt velem ilyen kedves és gyöngéd........) Még ha csak minden hazugság volt.Nem tudom...nem tudok semmit...
Csak azt hogy nagyon szeretem, mindezek ellenére :(((és nagyon hiányzik :(((((((
Halkirálynő

2008. december 1. 18:07:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

düşlerde sevdim seni, söyleyemedim.
sessiz öptüm nefesini, söyleyemedim.

sana ben şiirler, sözler büyüttüm,
sana ben gözümde yaşlar büyüttüm,
sana ben hummalı aşklar büyüttüm,
söyleyemedim.

sana ben şiirler, sözler büyüttüm,
sana ben gözümde yaşlar büyüttüm,
sana ben sımsıcak düşler büyüttüm,
söyleyemedim.

şarkılar yazdım sana, okuyamadım.
şiirler yazdım sana, okuyamadım,
hep yanımdaydın oysa dokunamadım.

sana ben şiirler, sözler büyüttüm,
sana ben gözümde yaşlar büyüttüm,
sana ben hummalı aşklar büyüttüm,
söyleyemedim.

sana ben şiirler, sözler büyüttüm,
sana ben baharlar yazlar büyüttüm,
sana ben hummalı aşklar büyüttüm,


Ezt szerenádozta nekem, a tengerparton. és.és sok mást........ :(:(


Álom álom édes álom :( Hallgatom a söyleyemedim, és a strangers in the night és a szívem majd meg szakad :(

2008. december 1. 18:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

mi megmondtuk neked..

2008. december 1. 18:54:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Megmondtátok, megmondtátok....De egy cseppet sem bánom! Mert olyan boldog voltam, mint még soha. Ezért is megérte.

most fáj, nagyon, de szép emlék lesz míg élek.

2008. december 1. 18:58:00 CET  
Blogger Csally said...

Drága "névtelen"!

Nagyon sokszor örülünk a hozzászólásaidnak, de ilyenkor miért kell még egy tőrt döfni a másikba......

Csilla

2008. december 1. 20:00:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Névetelen!!! Ostom Csilla véleményét!! Miért kell bántani Halkirálynőt??? ez neked jó??? élvezed??? nincs elég filmed otthon amit nézhetnél vagy ennyire üres vagy?????

Halkirálynő! Vissza fog jönni, nekem elhiheted. Nem lesz semmi baj. ezt én már ismerem! így most nem repülünk együtt:(:(:( lehet nem is megyek, mert volt még valaki aki jött volna de nem tudom ki! és én félek a gépen egyedűl, és egyébként sem vagyok jól!

DEc 5 ?? 12:00 Malév??? VALAKIII????

Zsuzsa

2008. december 1. 21:35:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halkirálynő, együtt érzek Veled, bár tudom, ez nem enyhíti a fájdalmat ! Nagyon okosan- arra gondolj elsősorban, ami szépben részed volt.
Alina

2008. december 1. 21:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nem döfök senkibe tőrt.

2008. december 2. 0:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Tudom, hogy még jön valaki dec 5.-én, de KI??????

A másik , lehet hogy nem megyek el, hiába van jegyem, mert nem látom értelmét ennek a távkapcsolatnak, a szívem szakad meg, de lehet hogy ma este ezt közlöm vele, és hogy mi az oka,? vagyis mi is??? sok minden, egy itt 2008. december 1., hétfő 19:53
Isztambul európai oldalán pokolgép robbant a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja egyik központjának bejáratánál. A rendőrség szerint a pokolgépet feltehetően egy csomagba rejtették el a támadók. Az épület ablakai kitörtek, de szerkezeti károk nem keletkeztek.


A robbanásban megsebesült négy rendőr és két párttag. A két rendőr állapota válságos.

Zsuza

2008. december 2. 11:33:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Zsuzsa:

Én nem akarok beleszólni, mert semmi közöm hozzá,de szerintem egy szakításnak sok oka lehet,de egy oknak felhozni azt, hogy a barátod nem a legbiztonságosabb városban él az fura(számomra).Szóval csak te tudhatod az okokat, azért gondold meg, hogy biztosan ezt akarod-e és ne hamarkodd el.
Sziasztok!
Emaja

2008. december 2. 14:36:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Halkirálynő!

Mi történt veletek? :O Nagyon meglepődtem, amikor olvastam a blogot... Azt hiszem mostanában "szomorúság-front" van. Nekem sem alakulnak valami jól a dolgaim..:S
Bár abban reménykedek, h az idő majd mindent megold és rendbe lehet tenni azt, ami most reménytelennek látszik! Bár mindenkinek azt mondom Fel a fejjel! Ne legyünk elkeseredve, gondoljunk a pozitív dolgokra és arra, h mit tartogat nekünk a jövő.. Higgyünk benne h ennél már csak jobb lehet!

Rita

2008. december 2. 15:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Csak ne alacsonyítsátok le magatokat soha! Ezt ne felejtsétek el!

2008. december 2. 16:54:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Ő jó ember. Csak a felsége nem akar válni sok pénzt követel... Ő akar...nagy a harc....ezt tudtam eddig is. Egy sms még rosszabbá tette a dolgokat már a lányát sem láthatja. :( Neki idő kell, béke..nyugalom, azt mondta nem szeret úgy mint ahogy én én őt (én meghalnék, fél karom lábam adnám) de nagyon kedvel és komolyak a szándékai...Nem voltam játék..nem hazudott nekem... bár mit vár az ember 9 nap alatt nem alakul ki igaz szerelem..ki tudja....várjak júniusig....ha nem várok rá találok mást szóljak neki. Megérti. Én várok rá. Reménykedem a legjobbakban. És nem bántam meg semmit. Remélem sikerülnek az álmaim, mert nekem soha nem sikerült semmi az életemben...millió dolog. Várok rá. És szorgalmasan tanulom az angolt és a törököt :) hogy jobban kifejezzem magamat....

Nem érdekel ki mit mond megérdemlem figyelmeztettek... nem számít, csak mosolygok az ilyenen, én érzem mennyit jelent, mit érzek...fájdalom s boldogság. de több a boldogság. Igaz most egyedül akar lenni. azt mondta írjak neki válaszol..meglátjuk mi lesz...Reméljük a legjobbakat ő is mert boldog akar lenni és is mert szintén

2008. december 2. 17:00:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

hal, adj egy e-mailcímet légyszí

2008. december 2. 18:43:00 CET  
Blogger Unknown said...

huu..mennyi negatívum...
Halikirálynő!
Sztem sem kell aggódnod..hidd el jelentkezni fog...és gondolj csak a jó dolgokra...tanulj szorgosan és hidd el meglesz a gyümölcse..és kifejezheted majd neki jobban h mennyire szereted...Ne busúlj!
Üdv : Nushe

2008. december 2. 18:49:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Így van Halkirálynő!! ne szomorkodj!
:) milyen klassz, hogy névetelen időnként beír egy egy mondatot :)

Most menjek vagy ne???
Még mindig nem tudom ki jön még dec 5.-én : halkirálynő te tudtad! nem??

Zsuzsa

2008. december 2. 19:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Halkirálynő,

Fel a fejjel:) De tudod azért én furcsának tartom, hogy azt mondta várj júniusig. Júniusig kiderül, hogy elválnak vagy sem?

Zsuzsa,

Ne félj a repüléstől:D Én nagyon szeretek repülni és sokszor hiányzik:D A merényletek miatt meg ne aggódj, ha sokan emiatt aggódtunk volna, akkor valószínű nem ott tartanánk, ahol. Habár tudom, hogy ezt könnyű mondani.
Osztom a véleményedet névtelenről... Mellesleg eléggé alpári módon közelíti meg a dolgokat, de ez legyen az ő problémája. Nem tudom, hogy mit szólna, ha őt itt valaki csak úgy "lehalazná"... Na de, szóra se méltassuk. Hadd mondja a magáét.

Legyen mindenkinek szép estéje!

Ada

2008. december 2. 19:57:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szerintem egy nő ne alázza meg magát. Baj, hogy ez a véleményem?

2008. december 3. 0:01:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Nem tudom hölgyeim. Várok rá. mi lesz elválik vagy sem, tudom kint nehéz a válás, és évekig tart a húzkodni. Msnre nem jön már fel, csak írjak heti 1 levelet, ha sírok panaszkodok akkor tényleg elfelejt. azt mondta legyek pozitív. Nagyon nehéz, ahogy jön 5 egyre szomorúbb leszek...oh ha nem küldtem volna az smst...:( akkor most nem ez lenne :( Bárcsak segíthetnék rajta.......magamon... De az nem jó ha azt mondta én nem szerettelek soha úgy mint te szerettél engem. Én 9 nap alatt megbolondulok, de áhhhhhhhhhh.
kitartás kicsi lány. Fel a fejjellel, idővel majd lesz jobb is. Erős vagyok.

2008. december 3. 8:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halkirálynő! nem tudom milyen smst küldtél neki, de hidd el, mindennek oka van. semmi sem véletlen. és ha tudni akarod, 98% hohy én sem ülök fel a gépre és nem is közlöm vele, és miért nem? nos napok óta nem beszéltünk, mert dolgozik hajnalig én meg akkor már alszom, de az, hogy egy emailt sem egy smst sem ír?? így hogy menjek?? komolyan nemértem, 2 nap múlva ilyenkor száll fel a gép, és semmit sem tudok, ezen berágtam, és nem is vagyok jól, semminek nem látom már értelmét, pedig volt idő amikor majdnem "belehaltam" a hiányába...
most itt van egy karnyújtásnyira, de ez a Fokker 70 es gép is egy ki vacak doboz, és nagyon rossz vele utazni.,
szal most én leszek aki lelép asszem... tudom nem szép dolog de az sem, hohy ő nmem jelentkezik most így nem mehetek!!
ma visszakérem az illeték árát.
Zsuzsa

( vagy holnap)

2008. december 3. 11:46:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Zsusza hogy kéred vissza? várj nekem még módosítani sem sikerült a neten. nem fogadta el a dátumot jun 5. semmi. sikerült belépnem a módosításba. hívtam minden számot ami ott található de csak gép gép gép nyomnyi ezt nyomnyi azt haha :) vagy minden munkatársunk foglalt

2008. december 3. 12:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halkirálynő! Hvd fel őket a 40 es számon, a malév oldalán ott van. nekem az iletéket adják vissza de az is több mit a jegy ára.
én az utazási irodába megyek ott adják vissza, ha malévnél vetted akkor ott fogják ill, modosíthatod, ezon a számon, felveszik mert én beszéltem már velük és mindig sikerűl.Infovonal (Magyarországon): 06-40-212121
Itt szólj hogy akarod modosítani . én elküldtem fél órája az utolső sms em neki, és ez van. mert nem is válaszolt rá, pedig egy kérdésem volt csak szeretsz valóban? mert ha nem akkor maradok. tudom hogy dolgozik, de akkor is van neki még félórája ha nem válaszol megyek a pénzemért, mert utazás előtt 2 nappal le kell mondani különben még az illetéket is bukom...

ne ítéljetek el, nagy harc volt a mi szerelemünk, most is szeretem valahol, de nem érzem az ő szerelmét és lehet hogy most baromi nagyot tévedek, most akart bemutatni anyukájának...
Zsuzsa

2008. december 3. 14:44:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

sikerült elértem visszamondtam, illeték visszajön :) veszek egy másik jegyet júniusra:) Zsuzs jössz fel msnre?

2008. december 3. 16:12:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halkirálynő:) Én nem tudom az msn címed...
A drággám egyfolytába írja az smseket, hogy nem tehetem meg hogy nem megyek stb, még nem hoztam el az illetéket, de holnap délelőtt el kell hoznom, ha nem megyek, most már teljesen össze vagyok zavarodva, mert ez a kiis Fokker gép nem is bíztonságos.

Zsuzsa

2008. december 3. 17:17:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Zsuzsi :) kattints a nevemre :) és ott van az msn címem kiírva a blog oldalon :) haha :) Örülj hiányzol neki :) ha még tudsz menni akkor menj repülj repülj sose félj! Én összeraknám a két kezemet ha hívna és mondaná hogi vogi :D :) de smst nem kaphatok. emailt majd hetente egyszer ír. msn szerintem most letiltott, mint mondta magányt akar békét. várjak. bízzak. Nincs mit tenni várok és bízok. :)))))

Ne félj :) Élj a mának :) Én egyedül mentem ki Isztambulba se nyelv angol is csak makogva oh yes no bla bla haha:) azt sem tudtam ki ő, leánykereskedő vagy szatír :) Csak 3 hónapja beszélgettem vele msn :) Igaz akkor nem mondta el hogy ityeg a fityeg azt csak később :) És mentem mert magyarok az álmok álmodói :) És bátor voltam :) Mentem láttam boldog voltam visszajöttem :) A repcsin nem féltem csak fájt a fülem :) De megérte :)))
menj :) az isten a bolondokat, az elesetteket és a magyarokat szereti haha :) kitartás :)
menj:)))

oh és mikor felveszel msnre :) akkor írj pár sort is hozzá :) mert naponta vagy 5 -8 ember akar felvenni italkin és kapásból kinyomom a meghívást :)

2008. december 3. 17:30:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

oh oh :) juj feljött msnre és beköszönt magától :) hogi vogi hungary frog (ez a frog egy nevetséges történet):) mondtam szomi vagyok, erre ne szomorkodj, ne sírj nem szeretem azt....jó volt vele beszélni:) A remény hal meg utoljára :)jujjjjjjjjjj

2008. december 3. 18:44:00 CET  
Blogger Unknown said...

Halkirálynő és Zsuzsa!

Fel a fejjel!Ne szomorkodjatok, mert a rossz dolgok után mindig jók jönnek!

Halkirálynő,szerintem nálatok még nincs minden veszve! Abban meg iagazad van,h " A remény hal meg utoljára!" Úgyhogy kitartást és sok erőt kívánok Neked!!!!

Zsuzsa, Te pedig ha még nem késő, akkor menj, menj, menj!!!!
Ne váltsd vissza a jegyet! Kint sok kérdésedre választ fogsz kapni!!!!

Szép napot Mindenkinek!

Üdv: Móni

2008. december 4. 13:50:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Zsuzsa

Asszem le vagyok maradva. Nem te mondtad, hogy a múltkor önmagából kifordulva mondta, hogy a magyarok bolondok és egy magyar lányt biztos, hogy nem fog elvenni??? Vagy tévedek? Komolyan már nem tudom követni az eseményeket. Ezek után én sem mennék... sőt szóba sem állnék vele...

Halkirálynő

Nem rosszindulatból mondom, de kérlek fontold meg, amit mondok. Szépek az álmok, és már többször is belevágtam pasi miatt olyan dolgokba, amin más csak ámult. Bevállalós voltam és nem bántam meg. DE! Már másfél éve együtt vagyok a párommal és sok időt töltöttem kint. Látom, hogy a török pasik mit művelnek. Nem hiszem, hogy komoly szándékai vannak feléd, ne ringasd magad hiú ábrándokba. Várj júniusig?? Miért is? Felesége van??? Menekülj, ha már belekezdtél!!! Nem fogja otthagyni. Szórakoznak, és nem csak a nős férfiak. A saját két szememmel láttam, mennyire hűtlenek kint a pasik.
Névtelennek abban igaza van, hogy a női tartás és a következetesség kell. Csak az nem tetszik, hogy folyton negatívumokról beszél. Léccccci léccci mesélj már egyszer valami szép történetet magadról, és esetleg más nemzetiségű fiúról, jó és rossz emlékekről, de please ne a koránról. Köszike
Senkit sem áll szándékomban megsérteni, de jobb tisztán látni és óvatosnak lenni.
Sok szerencsét mindenkinek!

Katus

2008. december 4. 21:07:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Lányok elrontottam visszamondtam a jegyet, és Ő elhagyott, azt mondta soha többé nem tud bízni bennem és ennek vége. SOHA SOHA ne hallgassatok senkire !!! bár előbb olvastam volna a bíztatást már nem maradt semmi, és igaza van, már tudom, mit kit veszítettem el...
bár visszaforgathatnám az egészet.....
senkre ne hallgassatok aki rosszakat mond, vagy azt mondja ne menjetek!!! menjetek és legyetek nagyon boldogok!! nekem már csak az emélk marad de ezt nem veheti el tőlem senki, örökre kitörölhetelenűl itt marad a szívemben, mert Ő volt az aki az igazi volt nekem...
igen olyan vok most mint egy hülye tini, nem tudom, nem tudom mi történt, igazából nem akarok élni, és ha nem lennék mondjátok meg neki mennyire szerettem, legyetek jók, szépek, és boldogok.....

Zsuzsa

2008. december 4. 23:29:00 CET  
Blogger Unknown said...

ZSUzsa!
Nagyon sajnálom...de tényleg :(
Hidd el minden rendbe fog jönni...ne szomorkodj!
Tudom most eek a szavak nem érnek semmit..de hidd el ha igazán szeret keresni fog..és minden rendben lesz...

2008. december 5. 5:43:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Miért ne beszéljek a Koránról? Félsz tőle?

2008. december 5. 6:37:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nushe! De igen ,köszönöm, sokat jelent hogy írtál igen, és nagyon köszönöm! Minden kicsi szó.,bíztatás nagyon sokat jelent.
Lehet hogy ennek így kellett most történnie. igen,.. és igazad van a többiben is.. remélem...

Zsuzsa

2008. december 5. 13:01:00 CET  
Blogger Unknown said...

Zsuzsa,

ne keseredj el ennyire! Én is azt mondom, ha szeret,akkor ezt nem tudja ilyen egyszerűen lezárni. Fog még keresni!
Sajnálom,hogy lemondtad a repjegyet és nem mentél ki!
De talán lesz még alkalmad kimenni hozzá...
1 biztos, mindig csak a saját megérzéseidre hallgass!

Móni

2008. december 5. 14:56:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

névtelen, tudod miért ne írogass ide a Koránról? Mert egy rendes hívö soha nem használna ilyen primitív stílust. Valami súlyos lelki problémád lehet, hogy egyfolytában minden értelmes ok nélkül ideírogatsz. - 1olvasó

2008. december 5. 15:51:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Zsuzsa,

Szomorúan olvasom a dolgot:(
Én azt hittem, hogy csak a robbantgatás miatt aggódtál utazás előtt.
Egyébként az nem igaz, hogy senkire ne hallgasson az ember!
Innen szeretnék üzenni, az "újoncoknak", akik még nem voltak kint vagy még kételyekkel vannak teli. Csak azokra szabad hallgatni, akik közel állnak hozzátok, vagyis a családra és barátokra, de inkább a családra, akikkel együtt éltek, akik ismernek benneteket és a helyzeteteket.
Aki ezt a blogot olvassa, annak nem szabadna, hogy pár önmagát nem vállaló személy dühvel teli véleménye befolyásolja. Hiszen csak ti ismeritek azt, akivel együtt vagytok. Ti beszéltek velük minden nap, ti tudjátok, hogy mit éltetek már át együtt. Ti látjátok belülről a kapcsolatotokat.
Egy kívül álló, nem dönthet helyettetek, főleg úgy, hogy ti csak pár mondatot osztotok meg általában a blog olvasóival. Legyen az akár 10 mondat vagy akár 100. És természetesen, mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Az, hogy mennyit tesztek meg egy kapcsolatért az tőletek függ, de mindig tartsátok szem előtt azt is, hogy ti mit kaphattok cserébe;)
A legfontosabb pedig a bizalom főleg távkapcsolatban.

Zsuzsa, fel a fejjel. Az élet megy tovább:) és idővel jobb lesz minden;)

Legyen mindenkinek szép estéje!

Üdv:

Ada

2008. december 5. 19:53:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Zsuzsa,

ne szomorkodj, fel a fejjel :) mi ketten nem adjuk fel:) küzdve küzdj és bízva:) bízz :)

Egy kis vídítás és humor :)

szorgalmasan tanulom az törököt, rajtam a füles :) Beszélgetek Mr Ilbeyvel aki a tanárom :)Van egy nagy Rottweiler kutyám, nagy kövér disznó :) de imádom, bent alszik a szobámban velem( mielőtt valaki azt mondaná fúj:) fürdetve van samponnal bolhairtó, fésű, szobatiszta, minden közre játszik. :) )

Szóval beszélek :) elvileg minden nesz hallatszik :) mert én is hallom mikor a kislány megy tányér ez az.... egyszer csak elpukizza magát a kutyám (emberesen) én is megijedtem, én a kutyára nézek vörös fejjel Brutusz mit csinálsz? a túloldalon egy pillanatra csend feltételezem hogy a másik is hallotta azt hitte hogy én vagyok. Egy szót sem szólt :) :D magában azt hiheti fú de undorítók a magyar nők haha :) nem számít kutyám egészségedre :) a gazdit jól beégetted, De sebaj :)))

Remélem egy kis mosolyt csaltam az arcodra :)

Ne legyél szomorú, találkozni fogsz vele, ahogy remélem én is Rasittal.

pápá:)

2008. december 5. 20:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Móni és halkirálynő meg aki írt nekem! Köszönöm!
Most... baromi nagy a csend... most én hallgatom a Kubat : Sen Gideli számot...

Most nem nekem kell lépnem, és mindketten makacsok vagyunk, és...
húú igen, hibáztam, hogy másokra hallgattam, félek.. ezt már nem lehet visszacsinálni...
nem akarom, hogy az élet menjem tovább, nélküle nem, lehet hogy itt sokan nem hisznek nekem, de nekem sem török sem magyar sem senki nem lesz már, mert nem akarom.
akkora falat építettem már most magam köré--
nem tudom , szeretném látni csak egy percre ő mit gondol most, gondol-e rám...
az utolsó sms, finish understand???????????
előtte vagy 20 hasonló...
Ésszel, de a szívetekre hallgassatok, akkor így mondom... mert én ma este már vele lehettem volna és erre az újboli találkozásra mindketten nagyon sokat vártunk.

Zsuzsa

2008. december 5. 21:05:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok,

Jön Valaki dec. 26-án Isztambulba Malévvel? Indulás 12:00-kor ..Egyedül talán nem izgulnék annyira :)

Umut :)

2008. december 6. 18:45:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Bocsi.....szóval ha nem lennék egyedül akkor nem izgulnék annyira :) Ehh már most izgulok mi lesz később?

Umut :)

2008. december 6. 18:49:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Kedves Zsuzsa.

Én is erre gondoltam December 5-én mikor este hazamentem a munkából, és lefeküdtem arra gondoltam hogy most Rasittal lehetnék. Nagyon vártuk. Bárcsak ne küldtem volna SMS-t. nem mondta volna hogy ne menjek ki, nem akar látni majd csak júniusban áll a bál....Azon gondolkozom vajon gondol e rám.....de nem hiszem ki tudja....

2008. december 7. 10:34:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nekem is az sms volt az ok, az egyik...

Zsuzsa

Már az msnről is törölt, vagy blokkolt, éjjel még láttam, ....

2008. december 7. 13:45:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ha van Messenger Plus! -od,akkor meg tudod nézni,hogy törölt-e
...
(persze ha nincs,akkor is)

2008. december 7. 15:17:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ne legyetek komplett naivak!
Egy sms nem lehet ok.
Persze, ha nincsenek mellette érzelmek, akkor jó ürügy a lepattintásra.

2008. december 7. 17:41:00 CET  
Blogger Unknown said...

Umut, nem akarsz jönni dec. 28-án?
Ugyanis én akkor megyek a 12.00-es Malévval...jó lenne....

Valaki más esetleg? Én is szívesebben utaznék "társasággal"!!!

Zsuzsa , remélem jobban vagy már valamennyire. Tudom ,ez nehéz időszak a számodra, de próbálj meg kicsit pozitívabban gondolkodni!
Ne engedd el magad! Erősnek kell lenni!Sajnálom,hogy nem volt időm lebeszélni Téged az utazás törléséről!
De ennek biztosan valamiért így kellett történnie!Hiszen véletlenek nincsenek!

Halkirálynő, Te se keseredj el!
Amíg remény van, addig a "fényre" is várhattok....Reméljük a legjobbakat!Mindenesetre én kitartást és sok erőt kívánok Nektek!

Üdv Mindenkinek!

2008. december 7. 19:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

NÉVTELEN!!! A jóó tudod annak írogass! Képzeld el te nyomorék hogy nem vagyok lepattintva!!!!! Komolyan imádkozz, hogy ne találkozzunk! Mit tudsz te erről az egészről???!! A Nagy semmit!!!!!

Hagyagolj!!!

Zsuzsa

2008. december 7. 21:11:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Móni! így igaz, mindennek oka van és én is tudom, ez a helyzet átmeneti... Minden jó lesz hamarosan vagy később... Időm van csak az van....

Zsuzsa

2008. december 7. 21:13:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok,
Halkirálynő, mindig érdeklődéssel olvasom,hogy mi van veled, magával ragadott a stílusod és a történeted is. Nagyon emlékeztetsz egy barátnőmre. Viszont most már én sem állom meg, hogy ne szóljak, bár eddig nem sok mondani valóm volt!
És főleg a többiekhez szólnék, nem csak hozzád!
Lányok!
Az isten szerelmére, hogy tanácsolhatjátok azt Halkirálynőnek, hogy ne adja fel, meg áhh fog még jelentkezni a pasi, meg legyen türelmes??? ennyire naiv itt mindenki? Már bocsánat, de szerintem ez egyértelmű, hogy a pasi csak játszik, hisz még ő maga is megmondta, hogy nem szereti úgy Halkirálynőt, csak kedveli....Ti mindezek ellenére azt tanácsoljátok, hogy nyugodtan szenvedjen még fél évig egy ilyen pali miatt, És akkor majd kimehet esetleg júniusban (ha addig jól viselkedik!!!) egy kis....izére. Hogy ő mégjobban összetörjön, a pasinak meg legyen 1 kellemes hete? Ha már most nem tudta összehozni....
Halkirálynő, neked is azt mondom, mint a drága barátnőmnek, (ne haragudj, hogy igy ismeretlenül osztom az észt)felejtsd el ezt a pasit sürgősen, töröld mindenhonnan, de legfőképpen a fejedből. Nem szabad szeretned, el kell felejtened, és ezt csak te tudod megtenni, más nem. Gondolom mindenki ismeri a gondolat erejét (hisz olyan népszerű lett a Titok c. film is). Minden órában mondd el magadban 20szor,hogy közömbös vagy iránta, és hidd el az leszel. Ti pedig lányok, kérlek ne akarjátok még jobban megnehezíteni az életét a fura tanácsaitokkal

vj

2008. december 7. 21:25:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Vigyázz vj, te is ki leszel majd utálva!

2008. december 7. 21:58:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Köszönöm vj.

De mint Zsuzsa mondta senki nem tud semmit. Tegnap is feljött msn-re. Játssza az Iceman-t. :D De erősen olvad is. Néha elszólja magát, játssza a mmmm én vagyok az úr a háznál. Szerintem van remény. Nem csak hiú ábránd. Én tudom hogy s mint. Sok dolgot nem meséltem el. vannak titkok, amik azok maradnak.

Köszönöm az intő óvó szókat :)

Ui: És ha az ember le van pattintva akkor nem küldenek mailt, nem jön fel msnre. Hanem töröl mindenhonnan és nevet a markába. És keres friss magyar húst. Ámen. Ennyi az üzenetem névtelenek.

Isten útja kifürkészhetetlen.
Halkirálynő okoz még csodát :D:D és hallat magáról.....

El ne kiabáljam....remélem ha minden jól megy Január de inkább Februárban...........

:)))))))))))))))))))))))))))


Ehhhhh nagyon furák ezek a török pasák:))
Önteltek, sértődékenyek, szeretnek büntetni, mondani nem, e téren kemények hihi:)))
Dee nagyon tudnak szeretni, udvarolni, isteniek az ágyban, tenyerükön hordoznak, királynő vagy. És ez mindent megér.

Az én pasám nős, és az elején hazudott. Azt mondta soha nem hazudik nekem többet. És így igaz, elmond mindent mindig. És azt is mondta nem szerelmes csak nagyon nagyon kedvel, nem akar elveszíteni szándéki komolyak....
Igen 9 nap alatt mit vár az ember férfi, a nők érzelmesebbek.

jujjjjjjj:)))
A nyelvtanárom MR Ilbey hihi :) kiderült hogy ő mondja a müezzint hahha. Azt hiszem ő Ezen? Vagy minek nevezik :) Majdnem leestem az ágyról :D fejemen a füles beszélgetünk :) egyszer csak belenyikorog hihi:) Bismillahirrahmanirahim
Én csak pislogtam. Ki ez? Mi ez. És elmondta hogy ő ez....
Nagyon kedves ember :) jujjjj és nem tudtam a szegény másik megfelelőjét csak a pénzes szegényt -fakir
azt akartam mondani szegény barátom nagyon beteg vagy.
Mire ezt kibarkáztuk vagy egy óra volt, mire rájött mit akarok mondani haha:D

2008. december 8. 8:20:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Ez pedig Halkirálynő tanácsa mindenkinek, jónak, rossznak, kicsinek és nagynak, erősnek, gyengének, elesettnek és bátornak.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))


Elsősorban Zsuzsának:)
Mert én e szerint élek :)

Az Álom valami, amire igazán vágysz, ami igazán fontos Neked. Az Álom valami, amit elképzeltél, és amiről nem szabad lemondanod. Mindegy, hogy nem érti senki, mindegy, hogy mit gondolnak Róla. Ez a Te Álmod, és mindent meg kell tenned érte, hogy valóra váljon! Mindent.. Nem szabad, hogy érdekeljen, mit gondolnak Róla az Emberek, nem szabad, hogy hagyd elrabolni Álmaid.

2008. december 8. 8:30:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

videók képek a blogomon

2008. december 8. 11:30:00 CET  
Blogger Unknown said...

Istenem..Halikirálynö!
Hogy ez az idézet mennyire gyönyörű és mennyire igaz!!!!
Hihetetlenül szép,és benne van az igazság...és minden!
Remélem neked is és Zsuzsinak is megoldódik minden gondotok!
Ne figyeljetek senkire,csak a saját megérzéseitekre,mert higgyétek el ha ezt teszitek akkor mint ahogy az idézet is leirja :"Ez a Te Álmod, és mindent meg kell tenned érte, hogy valóra váljon!"
Mindenkinek puszi : Nushe

2008. december 8. 11:49:00 CET  
Blogger Unknown said...

Elérhető a blogom..akit érdekel megnézheti milyenek vagunk mi♥ :)
Üdv : Nushe

2008. december 8. 12:57:00 CET  
Blogger Unknown said...

Nushe,

megnéztem a blogodat! Nagyon aranyosak vagytok-lesztek együtt!
Szép pár, az már biztos!
Sok sikert kívánok a mielőbbi találkozótokhoz!

2008. december 8. 13:08:00 CET  
Blogger Unknown said...

Mónika! Nagyon szépen köszönjük a párom nevében is!:)
Aranyos vagy! :)

2008. december 8. 13:13:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Nushe nézd meg az én blogom szépek vagytok

2008. december 8. 14:21:00 CET  
Blogger Unknown said...

Halikrálynő!
Láttam a tiédet és ekkor gondoltam rá hogy én is ugyanígy megmutatom nektek azt a személyt akit szeretek!
Ugyhogy te ihlettél meg! :)
remélem ez nem gond.. :)
Puszz

2008. december 8. 17:13:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Mónika! :)

sajnos már lefoglaltam a jegyet 26.-ra :( ..ezek szerint Te is kint töltöd a szilvesztert? Én már alig várom :)

Umut :)

2008. december 8. 17:21:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ohh Lányok!

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ebből nagy koppanás lesz. :(
De kívánom, hogy legyen olyan, amilyennek szeretnétek. Komolyan... De hát a tapasztalataim sajnos mást súgnak...

Katus

2008. december 8. 19:48:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

persze, hogy koppanás lesz, de lepereg róluk minden figyelmeztetés

2008. december 8. 20:15:00 CET  
Blogger Unknown said...

Katus és KEDVES DRÁGA névtelenünk!
Mért vagy ennyire biztos?
Persze mindekinek magára kell hagyatkoznia,és köszönjük hogy megosztottad h te csalódtál...
De sajna amikor mi beszélünk a kedvesünkel nincs ott más..csak te és ö...nem hallja,látja senki más a szavait..had döntsük már el saját magunkban mi hogy mennyire biztos vagy nem biztos a dolog!
Ha esetleg (hogy a szavaiddal éljek) koppanás lenne a vége..akkor meg legaláb tapasztalatot nyertünk...hisz tudjátok Mindenki a tapasztalataibol fog tanulni!
Irhattok a Blogomhoz megjegyzést is,aki akar:)
Üdv: Nushe...

2008. december 8. 21:09:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nem jött be.

2008. december 8. 21:34:00 CET  
Blogger Unknown said...

Hát...ez már neked szar h nem jött be...Sajnálom...

2008. december 8. 21:50:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Nushe!

Azért mondom, mert láttam amit láttam. Szerintem több időt töltöttem kint és több török embert ismerek, mint te. Egy teljesen más világ. Nem misztifikálom túl, de a vérükben teljesen más van, mint neked vagy nekem. Nekem is török a párom, immáron másfél éve, hullámvölgyekkel teli pont a kultúrális különbségek miatt. De visszaolvasgathatod a blogot, ezelőtt Kata néven futottam. Szerintem szörnyen naívan álltok ehhez a dologhoz. Igaz, elég jóképű a te törököd és te sem vagy éppen csúnyácska, de remélem nem hiszed, hogy kint csúnyák a lányok, vagy épp nem találnak olyat, aki nekik való lenne. Tudom, amit tudok... láttam, amit láttam... és hidd el, nem bántásként mondom ezeket a dolgokat. De tudod, te még nem is találkoztál ezzel a fiúval, nem is ismered. Nem azt mondom, hogy ne add meg neki a lehetőséget, DE tartsd mindig a szemed előtt, hogy nem a te kultúrád, nem ismered, ne rózsaszín köddel menj ki, mert nagy csalódás lehet a vége. Lelkesedni lehet, de az érzésem és a tapasztalatom is azt súgja, hogy ez még fájdalmas lesz. Ahogy Halkirálynőt is láttuk. Egyébként VJ-nek teljesen igaza van Halkirálynővel kapcsolatban. Aki próbál figyelmeztetni az nem feltétlenül azért teszi, hogy bántson. Ne hidd, hogy mindig az a barát, aki a szemedbe dicsér...
Tudom, hogy mindenkinek tapasztalatokra van szüksége az életben, hát hajrá! De ésszel!!!!
Halkirálynőnek meg azt üzenem, hogy ez a férfi nem az a férfi... ha az lenne, akkor most nem ez lenne a felállás. Persze tudom, hogy egy szerelmes szív ilyenkor teljesen süket...
Azért tényleg sok siker kívánok!

Katus

2008. december 8. 21:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

A te feltételezésed nem jött be.

2008. december 8. 21:52:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Jah, még valami. A törökök és ezen kívül a mediterrán régió férfiainak a nagy része olyan szépen tud beszélni, hogy a lábad megremeg tőle. A szeretlek szót más értelmezésben használják... amihez persze mi nem vagyunk hozzászokva, és azt hisszuk hogy ez igaz. Na beszélni és udvarolni tudnak...

Katus

2008. december 8. 21:55:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szep estet mindenkinek..megprobalok rövid lenni es csak par gondolatot osztanek meg.İgazat adok VJnek..mintha en irtam volna.En most itt vagyok 2 honapja Alanyaban.Neten ismerkedtünk meg marciusban es 5 honapos mindennapos mobilhivas utan kijöttem hozza a nyaron 10 napra.
Most visszajöttem,hogy adjak eselyt a kapcsolatnak.Sajnos egy kicsit csalodtam benne,mert a foci es a haverok az elsök.İgy szocializalodott nincs mit tenni.En egyedül vok egesz nap es nem ismerek senkit..szoval unalmas lenne ha balfek lennek de feltalalom magam.De akkor is egyedül.A többi haver is ezt csinalja.Leteszik az asszonyt mint egy csomagot.Ja es legyel minidg szep es kedves es megertö...ha nem,akkor 'negativ energiakat' közvetitesz..(na köszi..es Ö mit közvetit?mondjuk az nem erdekel senkit)Nem lettem vakon szerelmes,ugy hogy megtudom itelni a dolgokat.A parom a turizmuban dolgozik ugy,hogy latom hogyan megy a szoszerinti növadaszat..Ö mondta,hogy nem szabad hinni ezeknek a nyari 9 napos nagy szavaknak mert az egesz hazugsag..Ö ugy fogalamaz ezek a gagyi palik...amelyek meg hosszabbak?Kivanok nekik boldogsagot..de az BİZTOS! A nönek kell felaldozni magat es nyelni..mert az aldozatot ne keverjük össze a kompromiszummal..es egy könyörgö,remenykedö labtörölöt sem erdemes magunkbol csinalni a nyari kaland utan.A török nök ezt mar megszoktak,hogy el vannak nyomva..igy nöttek fel..Mi nem...tehat logikus,hogy a gögösebb török megtartasahoz sok fojtogato nyeles tarsul.Mondjuk akik mazo beallitottsagu annak meg jo is....
Velem nem törtent semmi rossz..minden tenyleg ugy volt ahogy mondta...semmi hazugsag...de az emberi tenyezöre csak itt jöttem ra...az nem megy neten keresztül..es az nem olyan mint ami szerintem normalis egy kapcsolatban...nem az ö hibaja...csak török kulturaban nött föl.Ja es ne felejtsük el,hogy sok mindent meg tesznek a vizumert..hazassag es szeretlek szo kimondasa?Ugyan mar...laza kis nyelvgyakorlat....persze nem altalanositok de pont a szemem lattara köttetett egy ilyen hazassag...köver angol nö es helyes,fiatal török srac...szerintetek miert?Es ezt meg Ö is bevallotta a paromnak.
Szoval aki boldog annak meg sok boldog evet kivanok...de vigyazzon mindenki mert a ahol a szived ott a kincsed es nem biztos,hogy erdemes egy nyari szemfenyvesztesnek oda adni...

Sok szerencset mindenkinek
Jazmin

2008. december 8. 22:57:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

"mert a török nők el vannak nyomva, mazók, és lábtörlők, de ők ezt már megszokták"

Ugye ezt a török barátod mondta neked?
Jó lenne, ha nem írnál ilyesmiket, mert nem hiszem, hogy objektíven látod a helyzetet.

2008. december 8. 23:14:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Tevedsz...en latom..es nem ök a labtörlök hanem azok a lanyok,akik itthon sirdogalnak es magukat okoljak mert a hazas muki elfordul tölük.
Es nem a török nö a mazo,hanem aki elviseli a bermilyen mertekü elnyomast es meg elvezi is.
SZoval legyszives jobban olvasd el mielött valszolsz...es a parom persze ilyeneket nem fog mondani a sajt nepe fiairol...ugy logikus...nem is ertem,hogy erthetted ennyire felre...

Jazmin

2008. december 8. 23:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Egyebkent mi az objektiv?Tapasztalni a sajat börödön az szerintem elegge az.
Es pont ezert valo töröknek török mert azonos modon lettek szocializalodva.A magyar nö meg sokszor ne csinaljon mar hülyet magabol.Romantikus almok meg bla bla bla

Jazmin

2008. december 8. 23:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Most érdeks dolgokat olvastam nem új számomra. Akkor most elmondom az én nagy szerelmem azért dobottt, mert lemondtam az utat egy nappal előtte, és miért is? mert beteg lett a gyerekem. akkor meg milyen meber az ilyen??? állílag ők szeretik a gyerekekket, vagy mégsem???Mndegy, én anya vagyok elsőősorban és egy pasi sem ér annyit, hogy egy beteg embert magára hagyjak, ki tudja miért is??? Ez egy nagy szerelem?? hol van itt a meglrtls?? sehol!! arra jutottam aki ilyenért eldob az sosem szeretett vagy ha ifen akkor eléggé érdekes felfogása lehet errről, nem hinném, hogy ez itt kulturális dolog, a szerelem az szererelem, vagy van vagy nincs,erőltetni nem lehet.
igenis vannak nagyon rendes törökök és akik szeretnek azok igazán szeretnek!!! nézzük már meg a magyar pasikat!! milyen a felhozatal?? szánalmas. az hogy a mediterrán pasik tűzesebbek, hmm és?? és mi van ha én is?? én is azt akarom,?? semmi. de nekm több kell! sajnos vannak magyar nők akik ténylef puszta sex miatt utaznak ki, nem csoda hogy rossza vélemyény rólunk, nekik sem lenne szabad általánosítani. de mit tehetnek?? igen ott is van nagyon sok szép nő ( kurva) de itt a blogon szerelmes lányok vannak, akik tiszta szívvel őszintén mennk ki, és már miért nem??? itthon jobb?? mutasson már nekem valalki egy normális magyar pasit?? ezek még szép szavakt sem tudnak mondani!!!!! és sex kell neki is azzal a különbséggel hogy egy nagy nullák az áhyban!!!a legtöbb!!!szánalmas félimpotens szerencsétlenek akik úgyanúgy hűtlenkednek mint bárki más sőt!!!!
Névetelenek idpnként beírogat, de néha igaza van nem mindig, mert valóban azt csak az a két ember tudhatja hogy mi a helyzet akik együtt vannak, és vannak problémák, ohh istenem hol nincsenek???a törk családcentikus, szeret és nagyon aranyos, és nő lehetsz mellettte, a magyar meg hazamegy lehuppan a fotelba és szolgáld ki, jó esetben nagy nehezen sokerűl neki egy menet, az már tök mindegy neki hogy a nőnek jó volt e vagy sem, nah egy török ilyet sosem tenne!!!!!
Nekik van sexuális kulturájuk. és ez is fontos. nagyon is!!!
sztem nem kellene itt másokat bántani csak mert boldog és szerelmes, nem kell írígykedni!!!
van itt sok sok nagyon pozitív példa!!!!és ennek örülök.
Halkirálynőt sem kell bántani és a pasit sem!! mi van ha igaza van ha szereti csak még nem vált el!! emnnyivel rosszabb mint egy magyar aki lejúzza a gyűrűjét randi előtt és el sem mondja hogy nős????? mert a zöme ilyen!! néha fel ekllene nézni a magyar chatre is, iszonyat h mi megy ott én töröktől még ilyen mocskos dolgot sosem jallottam, és nem is fogok.
a másik, ők egészségesen élnek.
egyén függő hogy ki hűséges ki nem.

hajrá lányok menjetek csak rövid az élet, sosem tudhatni mi lehet és mi nem.

belehalok hogy nem tudtam elmenni, de ez már nem változik meg....
Zuzsa

2008. december 9. 7:58:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Én pedig nem vagyok mazoista

2008. december 9. 10:30:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Látom zajlanak az események.:)Én is leírok pár dolgot amit én tapasztaltam:)Én nagyon szerencsés vagyok még mindig ezt állítom és a barátom is egy csodálatos ember:)
Legutóbb amikor voltak focimeccsen a barátja vitte a feleségét is a focimeccsre:)szóval nem minden férfi hagyja otthon a feleségét vagy barátnőjét.Én 2 hónapig voltam kint és mindig vitt magával:)mindenhova sohasem voltam otthon egyedül.
De a barátom (igaz,hogy török) nincs túl jó véleménnyel a török férfiakról..de most nem sorolom...)
Viszont a barátom szerint tényleg igaz, hogy képesek EU állampolgárságért házasodni(ami tudom milyen hihetetlenül hangzik)
Én viszont nem akarok beleszólni senkinek a kapcsolatába(korábban tettem megfogadtam többet nem) amúgy is kb. annyit érne mint a pusztába kiáltott szó:)Én azt hiszem szerencsés vagyok nem érzem úgy, hogy bármit amit tettem az a "feladása" lett volna önmagamnak.
Az biztos , hogy rengeteg türelem és megértés kell a kapcsolatunkhoz, de úgy érzem ez minden jól működő párkapcsolathoz szükséges.
Már csak 26 nap és kint leszek Isztanbulba:D:D és a meghívó is meglesz szóval jövünk haza együtt:)
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Emaja

2008. december 9. 10:45:00 CET  
Blogger Unknown said...

Amit Zsuzsa leirt abban minden benne van!!
és ez benne a legigazabb :
Gyerekek!RÖVID AZ ÉLET!SOSEMLEHET TUDNI MI LEHET ÉS MI NEM!
Ebben benne van minden!
Köszönjük ZuZsa! éS sajnálom! Ne add fel!
Puszi: Nushe

2008. december 9. 13:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nushe! Ari vagy:)

Én már feladtam, most egyenlőre, az a helyzet, hogy nincs is sok időm ezen agyalni, mert nem akarok kikészűlni sem, az sem éri meg...
És a helyzet szerint nem dől össsze a világ...
De szeressetek, olyan boldog voltam ott, mint még soha, pedig elhihetitek átéltem már egy pár dolgot:)
és ezt köszönöm Neki... akkor is ha nincs tovább..

Pussz Nektek!!

Zsuzsa

2008. december 9. 16:18:00 CET  
Blogger Unknown said...

Komolyan mondom mindenkinek ilyen felfogással kéne élnie akinek török barátja van illetve volt...
:)
Minden jóra fordul!Hidd el!
Puszi! :)

2008. december 9. 20:21:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nagyon szomorú, ha szerintetek az msn-es chatelés egyenértékű a szerelemmel.

2008. december 9. 20:47:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Már megint az általánosítások miatt megy a vita, ami szerintem teljesen fölösleges..
Minden emberfüggő,nem lehet általánosítani.

Az én párom is török,sőt kamionos..Igen sok függ a szokásoktól, de még így sem egyforma mindenki. Ott voltam egész nyáron a családjával és semmilyen negatív tapasztalatom nem volt. Nem zártak be,nem hagytak egyedül, nem unatkoztam,mert vittek magukkal mindenféle helyre és rendezvényre.Ismerem a barátait,együtt mentünk csajok és fiúk közösen. Senki nem maradt otthon ilyen indokkal,hogy "kanbuli" van.

Nem ellenőrizget, nem féltékenykedik. Ha azt írom neki, hogy megyek a barátaimmal találkozni, időnként bulizni, akkor ez a válasz, hogy jó szórakozást és mindenkit üdvözlök.Mert mindenkit bemutattam neki,ha a legtöbb barátomat csak fényképen is.Többet ismer élőben is,innen a blogról is van barátnőm, akit látott. Ha tudja, hogy valamelyikkel beszélek, smsezek, akkor mindig megkérdezi, hogy jól vannak-e, minden rendben velük?

Volt olyan,hogy sütött nekem halat és nem mondta, hogy te vagy a nő te süss..Sőt ezt a család előtt tette és mosolyogtak rajta, hogy vacsorát csinál nekünk.Úgy látom,hogy ez amúgy nagyon jó közös szokásunk lesz,hogy együtt főzőcskézünk.

Sokat beszélgettünk amúgy arról is, hogy hol milyen szokások vannak. Az öccse eljegyzésén majd a lagziján is feljött témába,hogy nem lenne-e jobb neki egy török lány. Azt mondta, hogy neki nem kell, mert egyenrangú partnert akar egy kapcsolatban.Hogy barát is legyen, ne csak szerető..A szó szerinti társ..(azt, hogy a családtól mit kaptam ezért a mondatomért, már le se írom..:senki más nem kell a fiuk mellé, csak én:-)

Ő csak kecskéknek hívja az olyan férfiakat,akik a nőkkel úgy viselkednek, ahogy leírtátok.
Tisztában van azzal is, hogy a parancsokat nehezen viselem..úgyhogy mindenre szépen megkér,és ha értetlenkedek,akkor szépen elmagyarázza,hogy miért lesz az jó.Magyarul meggyőz.Vagy én őt..:-)

Hamarosan mi is összekötjük az életünket és megbeszéltük, hogy hol éljünk utána. Megbeszéltük a két ország gazdasági helyzetét,lehetőségeinket..és egyértelmű, hogy oda fogunk költözni.Ő látja, hogy mi folyik itt(kamion) és nekem sincs eszem ágában sem ide hozni őt.Hogy pont az általánosítások miatt ne tudjon dolgozni, mert "cigány"? Amúgy is, most itt nem lehet munkahelyet találni olyan egyszerűen...stb.
Már keresi az eredeti szakmájában a munkahelyet Istanbulban.
Megbeszéltük,hogy én is dolgozni fogok, mert én azt szeretném.Ő felvetette, hogy legyek szépen otthon,de megértette az én indokaimat, és elfogadta. Persze a gyerekekkel otthon maradok,az első rögtön lagzi után,közben felfejlődök olyan szintre törökből,hogy utána tudjak tanítani ott is.

Persze mi elég sokat tudunk találkozni, elég jól kiismertük egymást, a nyár meg olyan volt, mintha együtt éltünk volna. Vonzatként a családját is alaposan megismertem, és nagyon megszerettem."Apósom" úgy mutat be mindenhol (és úgy is véd), hogy a lányom, és a komplett család és én is sírva búcsúzunk mindig..

Jól mondták itt a "nagy bloggos öregek", mikor még nem menekültek hét határon túlra a viták,a közönséges szavak miatt, hogy minél többet beszélgetni, minél többet találkozni és minél jobban kiismerni a másikat! És ez mindenféle párkapcsolatra igaz, nem csak a török-magyarra.

Jók legyetek! Kitartást mindenkinek!
Adrienn

2008. december 9. 21:16:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Hat akkor en is ernek par sort mert nem birom ki szo nelkül. En Törökorszagban egy kis varosban (messze Isztambultol) elek, török (ertelmisegi) ferjem van es egy harom honapos kisbabam. En ket diplomaval es egy eleg jo allas feladasaval erkeztem ide, egy mas kulturaba, szamomra ismeretlen emberek köze. Eddig nem bantam meg, szep eletünk van, gyönyörü terhessegem volt minden stressz nelkül ( ami valoszinüleg otthon nem lett volna). Egy szoval boldog vagyok, de az elet itt sem habostorta. En a lanyoknak inkabb azt mondanam, hogy ne ismerkedjenek msn-en, ne essenek szerelembe ismeretlenekkel. En ismerem a törököket nagyon szepen tudnak beszelni, de csak egy bizonyos szintig fogtok eljutni velük. Itt nem divat az együtteles, es a legtöbb csalad nem egyezne bele hogy a fiuk egy külföldi nöt vegyen el, pont azert mert tudjak hogy soha nem lesz olyan alazatos mint egy török nö. Es ha a kedvesed ott all hogy közted es a csaladja között kell valasztania, soha nem fog teged valasztani. Mert itt a csalad nelkül mindenki elveszett...
Halkiralynö!!! Itt egy valas sokkal egyszerübb mint otthon, amilyen gyorsan hazassagot tudsz kötni olyan gyorsan el is tudsz valni ( meg a hazassag kötes elött megbeszelik hogy valas eseten mi jar a nönek ennel többet vagy kevesebbet nem fog kapni), es a gyereken sem lehet nagy vita ha a nö haztartasbeli egyertelmüen az apjanak itelik a gyereket, ha a hölgy (ami itt eleg ritka) dolgozik akkor van eselye.
Vagyunk itt egyparan akiknek bejött, de eleg nagy kompromisszumokra van szükseg. Sok dologban egyetertek Jazminnal azt hiszem ö latja a legjobban a helyzetet.
Adrienn, tudom, hogy tervezes es almodozas nelkül nem lehet elni, de elöbb mindennek nezzetek utana,hogy ne csalodj tul nagyot.
Valoszinüleg mint tanar soha nem dolgozhatsz Törökorszagban, olyan szigoru rendszerük van hogy szinte lehetetlen hogy egy külföldi tanari allast kapjon, hacsak nem angoltanar. En is szerettem volna dolgozni, de allampolgarsagot csak 3 ev hazassag utan kaphatsz, addig nem dolgozhatsz csak munkavallalasi engedellyel (amit nem kis penzzel es idöraforditassal kell beszerezni). Arrol nem beszelve, hogy itt nincs Gyes meg Gyed meg szülesi szabadsag. Kapsz 4 honap szabadsagot 2 szüles elött, 2 szüles utan. Hat nekem nem volt szivem a 2 honapos babamat idegenekre hagyni. Ja es ha mar a babanal tartunk, ha Törökorszagban születik akkor török lesz, a szüleid nek meghivolevelet kell küldeniük, hogy vizummal hazavihesd a sajat babadat (vagy honapokig jarsz a Nagykövetsegre papirokat egyeztetni meg pecsetelni, hogy a gyereked magyar allampolgar lehessen sziguruan török nevvel, mert itt csak azt anyakönyvezik.)
Szoval lanyok, ha valakinek van ehhez kedve meg ereje csak az vagjon bele egy kapcsolatba egy török uriemberrel.
Azert en szoritok mindenkinek, sok szerencset nektek...

egy török feleseg

2008. december 9. 22:24:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

török feleség, őket nem érdekli a kritika, de azért kösz, hogy te is megpróbáltad

2008. december 9. 22:33:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Egy török feleség!!! Olyan szépen leírtál mindent.Ha egy török nem vehet el külföldi nőt akkor te hogyan is kerűltél oda????Ugye?? egyszerű kérdés-- Vagy csak neked síkerűlhet?? különleges vagy bíztosan...
Adrienn jó barátnőm, a török család imádja, tudom, sokszor camon beszéltem láátak engem én is őket, aranyos kedves emberek , apósa szereti , a kedvese nagyon rendes pasi.Ismerem...

Névtelenke, pedig nagyon megkeseredett ember lehetsz, sajnállak komolyan mondom, m,ert a neten való ismerkedés ma már egy általános dolog, és semmi kivetni való nincs benne!!!! én nem ott ismertem meg , de mindegy... ez sem tartozik rád!! Tényleg Névtelen!!! Te mindig szabadon vagy, vagy időnként bejársz kezelésre???? :):)

Én lehettem volna a kedvesem felesége, és leszek is, az idő mindent megold...

Zsuzsa

2008. december 9. 22:50:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

És Névtelen!! Igen az msn és a többi nagyon jó dolog!!!

Tudok jó dilidokit esetleg tudna segíteni neked,

Zsuzsa

2008. december 9. 22:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Előbb tanulj meg helyesen írni, aztán nyugodj meg.
Túl feszült vagy.
Miért kell mindenkire támadni, aki segíteni akar?
Török feleség nem ártott neked, sőt, aggodalommal van felétek, és nyilván azért, mert tudja miről beszél.

Látni valakit kamerán és ott élni velük elég nagy különbség. Remélem te is sejted.

Török feleség kint él, te nem.
Ő feleség, te nem vagy az.

Miért kell mindenkit azonnal betámadni?

2008. december 9. 22:55:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Miért személyeskedsz, zsuzsa?
Vagy ide csak hátbaveregetős kommenteket lehet írni?

2008. december 9. 22:57:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Utánajártam..:-) Elfogadják a diplomámat, ott kérdeztem meg Istanbulban.Van egy ottani ismerős(lengyelből ment férjhez oda) és tanít(nem angolt)..:-)
A gyerekkel úgy akarok otthon maradni, mintha itthon lennék...vagyis 3 évet.
Már az is le van beszélve, hogy előbb leszek terhes, minthogy kimennék. Esküvő után itthon leszek még egy kicsit, hogy a munkahelyemről kapjam a gyest és a gyedet.Ez csak másfél hónap, a papírok miatt. Így kapok Magyarországról pénzt..Már ennek is utánajártam.
Tudom, hogy ott sincs pénzből a kerítés, azt is láttam..
Ennyire részletesen azért nem akartam itt belemenni a dologba..:-)

Ez van..
Adrienn

2008. december 9. 22:57:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Névtelen! Tudok helyesen írni te nyomorult!!! Én is leszek török feleség, de te soha!!!!!! ha nem írok valamit jól azért van mert mással beszélek, tudod ?? Msn??? ugye ismered??

Kár volt bezárni a diliházat , azért van ennyi idióta szabadon, mucikám menj vissza keress orvost, vagy egy pasit aki kielégít, mert neked nagy bajod lehet..

Zsuzsa

2008. december 9. 23:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Látom itt az "érvek" nem állnak másból, mint mások sértegetéséből.

Mikor kérték meg a kezed?

2008. december 9. 23:15:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Névtelen utolsó válaszom neked, mert nem vagy velem egyenrangú. Mikor? Tavasszal! A többi meg szígorúan rám tartozik! Nem publikus!!

Menj már el egy jó elmegyógyászhoz, most komolyan.

2008. december 9. 23:17:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Az nem most volt.

Ha ennyire nem publikus a magánéleted, akkor talán ne publikáld.

2008. december 9. 23:20:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

ne csak ezt a blogot olvassátok, sok külföldi csaj él boldog házasságban török férfival. (munkahely, karrier is!)ne mondjátok már nekem, hogy nem lehet elhelyezkedni. miért ne tudna Adrienn a diplomájával??? kis helyen nem feltétlenül érdemes elkezdeni az biztos. na majd írok nektek, ha nekem nem jött be. de minek bántjátok egymást, a végén úgy is kiderül, hogy mi volt a helyzet :P jó éjt mindenkinek.

2008. december 10. 2:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

En nem szerettem volna senkit megbantani, egyaltalan nem ez volt a celom. Biztos hogy Adriennt el veszi felesegül a parja es biztos, hogy boldog lesz kint. Csak azt akartam mondani, hogy nem biztos hogy minden ugy alakul, ahogy azt elkepzeli. A diplomat lehet, hogy elfogadjak, de par eve van egy olyan rendszer, hogy az egyetem utan minden kezdö tanarnak egy vizsgat kell tennie (akarmit tanit mindenki ugyanabbol vizsgazik) es az ott elert pontok alapjan a török allam mondja meg hogy hova mehetsz tanitani ( ez lehet Kelet-Törökorszag is). Sajnos itt ez nem kivansagmüsor... Szerinted mi miert elünk itt? Kerdezd meg a lengyel ismerösödet, ha tanit akkor ezzel tisztaban kell lennie...
"Már az is le van beszélve, hogy előbb leszek terhes, minthogy kimennék." Na ez azert nekem eleg erdekes... Vagy azt jelenti, hogy mar terhes vagy, vagy eleg nagy butasagot irtal. Mert ezt a dolgot nem mi döntjük el, hanem "odafent" döl el.
Es tenyleg nem bantani szeretnelek... Nagyon sok sikert neked az itteni elethez.
Zsuzsa, gondoltam hogy nem birod ki, hogy ne köss belem. Igen en különleges vagyok:) Szerencsemre nekünk nem kellett szülei beleegyezes, mert mindenünk amink van a sajat ket kezünk munkajanak gyümölcse. Nem kertünk engedelyt az esküvöre es nem kertünk semmit a szülöktöl, szerencsenk volt mi megtehettük...Mar lassan-lassan elfogadnak az aposommal en is joban vagyok a gyermekünket imadja, a ferjem növereivel is jo a kapcsolatom, de tudom, ha elöbb kerdeztünk volna soha nem egyeztek volna bele...
Ugyhogy kedves Zsuzsa nem kellene egyböl mindenkire tamadnod. Hanem döntsd el melyik oldalon allsz, mert neha a török ferfiak mellett neha ellenük. Kicsit nekem skizonak tünsz, de a te bajod.
Majd szolj ha török feleseg lettel...
Ja egy regi hozzaszolasodban a mogyoros rizsen jot nevettem :)
Szep napot mindenkinek,

a török feleseg

2008. december 10. 9:51:00 CET  
Blogger Unknown said...

Jesszus,mi történik itt!
:) :)
Nekem van egy jó ötletem Csajok! (na és pár férfiú is irt már!)
Sztem a Névtelenkével nem kell foglalkozni hiszen még a nevét sem meri bevállni...
De az amit itt művel.az szánalmas... :)
Adrienn!
Neked gratulálok!Sok Sikert a jövöben a törököddel! :)
Zsuzsa!
Te meg ne foglalkozz a Névtelenkével...sztem kár rá pazarolnod az erödet is hogy vissza irj neki...had mondja csak a magáét...Tudod..egyik füleden be másikon ki.. :)
Üdv

2008. december 10. 10:01:00 CET  
Blogger Unknown said...

Juj..hallottátok mi folyik most Ferihegyen..aki megy a napokban esetleg Törökbe...az vigyázzon mert a szrájk miatt pár járatot már töröltek...
http://index.hu/gazdasag/magyar/sztrajk21210/

2008. december 10. 10:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

A postás pont most hozta meg a meghívó levelet:D és csak 9 napot kellett rá várnom:)
Amúgy , ez már tényleg elég csúnya ami itt megy.Mindenki fogadja el, hogy nem lát bele a másik életébe..és ha valaki úgy is gondolja, hogy van aki hibát követ el közülünk és a pasi csak átvágja ,akkor sajnos ez van, mindenki a maga életének a kovácsa.
Igaz, hogy a többség a családot választja, ha dönteni kell és a külföldi feleségnek sem nagyon örül általában a család, de ki tudja, hogy valamelyikőnk éppen nem egy olyan fiút fogott ki aki a szerelmet választja és nem a családot.A boldogságot pedig mindenkinek önmagában kell megtalálni elsőnek és utána jöhet minden egyéb.És mindenki figyeljen oda mit ír, én is megkaptam anno , hogy "remélem a te pasid nem olyan akihez minden héten más európai lány utazik" háát nem esett jól meg kell mondjam, és egy jóindulatú figyelmeztetést nem így fogalmaznék meg.De persze lepereg rólam, mert én tudom mi az igazság, és ez az egy ami számít.
Üdv mindenkinek:)
Emaja

2008. december 10. 11:05:00 CET  
Blogger Unknown said...

Kedves török feleség,

én nagyon szívesen olvasnám továbbra is a kinti tapasztalataidat.
Örülök,hogy jól érzed magad kint és boldog családi életet élsz!
Gratulálok a babátokhoz is!
Minden Jót kívánok !

üDV Mindenkinek!

2008. december 10. 12:31:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Kedves török feleség.
Az ő felesége dolgozik, és az ő félhavi fizetését követeli, meg ezt azt, és a gyereket is talán heti egyszer láthatná.

2008. december 10. 13:18:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

hal:

Az Iszlámban a nőnek nem kötelessége dolgozni, de ha mégis megteszi, nem kell odaadnia az azért kapott pénzt a férjének.

A házasságtörés súlyos bűn.

2008. december 10. 13:42:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Török feleség,bocs , de most tényleg egy másik Zsuzsával keverhetsz, mert fogalmam sincs mi az a mogyorós rizs, vagy mi?, Ezt nem én írtam. És nem vok skizó.. sem!
Én is örülök neked, hogy boldogan élsz férjeddel, és azt kívánom itt a blogon másoknak is hogy síkerűljön nekik is. És az nagyon igaz, hogy ott nehéz lehet, akkor is ha a férj nagyon rendi és minden szép, mert azért mégsem a saját országunkban élünk..
És a gyerek is így igaz, de egy lány akivel együtt utaztam a relülőn aki ma már szintén török feleség, ők pl megbeszélték előre, hogy szűlni hazajön, pont emiatt, hogy ne legyen az a nagy macera, amit írtál.
Valahol ittt mindenkinek igaza van, csak néha nem ismerjük el.
Aki csalódótt nyílván támad, és szidja a török férfiakat, de azt kell mondjam , mindenhez 2 ember kell, és nem feltétlen a török férfi a hibás, tényleg nagyon oda kell figyelni ki az akiben megbízunk, de ez minden kapcsolatra igaz, és sajnos semmire sincs garancia...
Szóval inkább szép dolgokról beszéljetek, én is try :):)
Mert akik itt élnek és nem muszlimok azoknak 2 hét és Karácsony:)
Pussz
Zsuzsa

2008. december 10. 14:54:00 CET  
Blogger Unknown said...

Örülök,hogy kezdenek csillapodni a kedélyek!!!
Zsuzsa, igazad van 2 hét és Karácsony, ami a szeretet ünnepe!
Persze ez nem azt jelenti,hogy csak ilyenkor kell békében élni!

Más....képzeljétek, gondolom mindenki tudja,hogy Törökországban most Kurban Bayran van hétfő óta!
Tegnap este volt szerencsém itt Pesten részt venni egy ilyen török ünnepségen.
Csodálatos volt látni,hogy a török családok milyen szeretettel fogadták egymást és "minket-külsősöket".
Szóval lehetne Tőlük mit tanulni emberek!

Sajnos, itt egyre több a konfliktus, sokszor apró hülyeségeken, vagy pusztán csak amiatt,hogy elbeszélnek emberek egymás mellett.
Sokan eltűntek, pont ezen dolgok miatt....
Én hiányolom nagyon pl.: MANDULA-t is!!!!
Jó volt olvasni a tanácsait és tapasztalatait!

Üdvözlet Mindenkinek!

2008. december 10. 15:19:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Ismét elharapózott egy kis vita, nem értem miért minek kellett, de mindegy, nem is firtatom.

Kedves Török Feleség,

Jó volt olvasni az írásodat:) Én még ugyan nem vagyok török feleség, de erről a sok dologról, amiket leírtál már hallottam. Részletesen beszéltem erről a kedvesemmel, de nem rémültem meg attól, hogy kint éljek vele. Sőt, viszont azt nem akarom, hogy a gyerekeink kint szülessenek és ezt ő is elfogadta. Sőt, mi már gyereknévről is beszéltünk, és sikerült rávennem, hogy legyen magyar neve is a gyerekünknek, ha majd lesz (természetesen, szigorúan esküvő után).

Apropó, ilyen válási dolgokról is hallottam már és én is úgy tudom, hogy gyorsabban megy a dolog odakint, viszont amit Halkirálynő írt, hogy a feleség sok pénzt követel az szerintem összefüggésben van az esküvővel. Ha emlékeim nem csalnak, akkor van egy olyan része az esküvőnek (persze, ha valaki mind a "3féle" esküvőt meg akarja tartani), amit úgy hívnak, hogy imim nikahi, ha minden igaz (kérlek javítsatok ki ha tévedek) és ott van vmi mizéria a pénz körül, hogy válás esetén bizonyos pénzmennyiséget kell adni a feleségnek, amiben már korábban megegyeztek. De sajnos már régen hallottam erről és kopnak az emlékeim:S Aki erről többet tud az javítson ki légyszíves, mert nem akarok itt hülyeségeket mondani.

Ha esetleg még van valamilyen tapasztalatod szívesen olvasnám:)

Üdv:

Ada

2008. december 10. 15:46:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

névtelen a nő követel pénzt és a nem a férj

2008. december 10. 15:50:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

hal:

Tudom, viszont pont erre írtam, hogy jogában áll a nőnek.
A férj kötelessége a nő eltartása és a gyereké is.
Etetni, ruházni kell őket és fedelet biztosítani a számukra.

2008. december 10. 15:55:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!
Hú micsoda termelést csináltatok!
Ha ehhez egy kis szócsata kell, akkor nyugodtan folytassuk tovább..:-D

Én nem vettem semmit magamra,ezért is írtam a sok mosoly-jelet.
Itt bukik ki megint, hogy csak részleteket ismerünk egymás életéből. Igen jól kombináltál: nem olyan rég terhes lettem(fogamzásgátlás mellett), de sajnos elveszítettük a babát..:-(
Nem volt tervezve, de ha már ott volt, akartuk..nem szeretnék többet írni róla,majd jön a következő,ha az ég is úgy akarja.
A családjaink is mellettünk álltak , nem támadtak nekünk,hogy a házasság meg a papír hol van? Tudják, hogy nagyon szeretjük egymást,hogy ezt papírral vagy anélkül tesszük ,nekik is mindegy.Természetesen össze akarunk házasodni. Az itteni tapasztalatokból kiindulva, nagyon szerencsés vagyok, hogy egy ilyen családot kaptam a párom mellé.

Munka: mindenképpen utánajárok a dolgoknak. Úgyis megyek a téli szünetbe, majd kikérdezem. Ezt a dolgot nem tudtam, köszönöm, hogy szóltál. Itt is több lábon állok, eladói végzettségem is van,ha meg minden kötél szakad, akkor goblenezni fogok..Nem vagyok egy elveszett ember

Köszönöm a biztató szavakat!
Öptüm
Adrienn

2008. december 10. 17:23:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Huha, itt aztán mennek az indulatok!!!

Török feleség, nagyon köszi a sok figyelmeztetést, írhatnál még többet is, én személy szerint könnyebben megemésztem a dolgokat ha előre tudok róluk, mintha ott érnek váratlanul.
Bár mi még gyereket egy ideig nem akarunk, még csak a 20as éveink elején járunk.

Igen érdekes ahogy Adrienn, Ada és Török feleség mesélnek a török élményeikről. Én amíg ott éltem elég sok embert megismertem és az élményeitek is azt tükrözik amit én ott láttam: Törökország nagyon sokszínű! Aki csak európai országokban járt el sem tudja képzelni mennyire sokfajta világnézet, életstílus él egymás mellett. Ebből is fakadhat sok ellentét a blogon.

Én nagyon szeretek kérdezni, és kedvesem segítségével sokmindenkivel beszélgettem a témáról:
-van akinél már akkor botrány lenne ha a szomszéd faluból házasodna (de a legboldogabb akkor lenne a család ha elvenné az unokatesóját)

-van akinél szigorúan a szülök közvetítésével lehet csak házasodni (lehet választani párt, de bajos ha a megismerkedés és a házasság között több mint 3 hónap tellik el)

-van ahol szabad kezet kapnak a gyerekek, csak ne legyen semmi együttjárás, azonnal térjenek a házasságra (lány persze szigorúan legyen szűz)

-van ahol igazából minden mindegy csak anyagilag is minden ok legyen (ez amugy sokkal nagyobb hangsúlyt kap mint nálunk, pláne a férfinak kell jól állnia - ha nincs is vagyona legalább legyen egy ígéretes állása)

-találkoztam olyan lánnyal aki együtt él a barátjával, szülők tudják és nem érdekli őket.

És ez csak pár "típus" amivel összefutottam.

A párom családja olyan "átmenetinek" számít ezek között. Eredeti terveik között a rokonságból kellett volna választania, de legalábbis egy fedhetetlen török lányt.
Amikor megismerkedtem velük, féltem is, de azóta már mindenki "Gelin"-nek szólít, ami "menyet" jelent.
És a család állandóan a még a mi fejünkben nem is létező esküvőnk dátumát firtatja:)

Megjegyzem ez egy Istanbuli család, ami egy déltörök tartományból származik és náluk igen nagyok a generációs különbségek. De nem is hívnám generációsnak, inkább csak simán különbségek.

Párom egyik unokatestvére igazi török csadort hord (ami állnál záródik, nem mint az arab, ami orr fölött), és egy másik, aki nőiruha boltban eladó és olyan divatos hogy csak nézem (és imád discoba járni).
Egyszóval nagyon heterogének, és éppen ezért (is) a legfontosabb hogy a lány minél jobban ismerje meg a leendő körülményeit és ennek tükrében döntsön.

Nah, ez megint szép hegyibeszéd lett, de sajnálatos módon én képtelen vagyok rövidre fogni a mondanivalómat. :)))

Élőben is ez van, éppen ez a legföbb problémánk párommal, mert ő is imád beszélni és két dudás...
Erről jut eszembe a sokat tárgyalt kulturális különbségből származó bajok.

Nálunk is volt pár, de kikopóban vannak 2 év alatt. Már inkább a bajok a személyiségünkből fakadnak (mint a most ki nem hallgat meg kit), gondolom ez a közelebb kerüléssel jár.

Most már tényleg abbahagyom a dumát:
En-Meryem voltam:)

2008. december 11. 22:49:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

meglep a csador szó használata, mivel azt főleg iráni nők hordják, amikor az arcuk elé fogják

a szaudi nők over-head abaya-t, és niqaab-os hijaab-ot hordanak..

2008. december 12. 16:02:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Névtelen! Csadorban tényleg az arabok járnak, és a többi dologban is igazad van! De itt sajnos nem hallják meg a jó szót, de mindenki a saját kárán tanul.
Sok magyar meg nem magyar nő kijár oda szexelni, és el vannak ájulva milyen rendes a török, és amikor meg nem ők vannak ott, akkor megy más, na ez van.

Anonymuska

2008. december 12. 20:15:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

a perzsák nem arabok

2008. december 12. 21:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Üdv mindenkinek!

Már évek óta olvasgatlak benneteket, sok hasznos dolgot sikerült megtudnom tőletek a török férfiakról. Most adódott egy kis gondom, amivel kapcsolatban a segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék a török barátomnak írni egy levelet, de nem angolul, mert túl személyes és a szegényes szókincsünk miatt, attól tartok, elveszne a lényeg. Szóval akinek van kedve segíteni lefordítani a levelemet törökre, jelentkezzen a fodor.valentina@freemail.hu címre. Nagyon hálás lennék érte.


Üzenem mindenkinek: sok szerencsét lányok, használjátok ki az alkalmat, amit az élet kínál, de csak ügyesen!!!

Vali

2008. december 12. 23:25:00 CET  
Blogger Unknown said...

Köszönjük Vali! :)
Ezt fogjuk tenni!
Remélünk neked is minden jót! :)
Puszi

2008. december 13. 7:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Épp azért használtam a csador szót, mert azt az amúgy araboknál szokásos fekete egyberuhát értettem alatta, amit a médiából csadornak ismerünk. Gondoltam így mindenkinek beugrik, miről is van szó.

De ezt nem csak arabok hordják! Sok helyen átveszik más nemzetiségű nők is. Ilyen példa kedvesem unokatestvére, csak mint írtam, ők áll alatt zárják, míg az arabok többsége orr fölött.

Megnéztem google képkeresőben és mind a két szóra (csador és abaya) kb. ugyanazt a viseletet adja ki. Bár ahogy olvasom a csador defínicióját, tényleg nem a fekete leplet jelenti, de ilyen a média, saját fogalmakat alkot:)

A csador amugy törökül sátrat jelent:D

És BÉKE VELETEK, ezt el ne felejtsétek!

En-Meryem

2008. december 13. 21:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

meryem:

A csadort iráni nők hordják. Két típusa van.
Valószínűleg a google-ben is azért ad rá vegyes találatot, mert mások is rosszul nevezték el, tévesen.

Ti nem-muszlimok ugyanis minden egyes ruhadarabot "csadornak" neveztek..

Az abayát, a hijaabot, a niqaabot, az over-head abayát, a jilbaabot, midnent.

Az arabok abayát hordanak és overhead abayát, és erre ráveszik a niqaabot (amit sokszor komplett hijaab-ként is neveznek), ami az arcfátyol.
A tarkónál kötik meg a niqaabot.

Attól, mert valaki niqaabi, még nem biztos, hogy arab, sőt.

2008. december 13. 21:58:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

google, simán - de elírtam

2008. december 13. 21:59:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Húha, micsoda nagy okoskodást folytatsz te itt Névetelen. "'ti nem muszlimok" és ha van itt olyan is? Mert én is ismerek ilyen lányt! Akkor mi van?? De Névtelen örülj neki, hogy nem pakisztáni vagy, mert akkor körülmetélnének! Mielőtt még ebbe is belekötnél légyszíves olvass utána!!! Mert így van!!!
Nem attól lesz valaki jó muszlim, hogy ezt hangoztatja, hanem ha tíszta szívéből hiszi is, és gyakorolja a vallást.

Tök mindegy ki miben kiben hisz, egy az Isten, csak más a neve!! Jah tudtad, hogy a muszlim vallás a zsidóból ered???
Meg amúgy sok minden más is!!!
Zsuzsa

2008. december 14. 1:03:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

zsuzsa.. ah, erre már nem is írok semmit.. fáj..

2008. december 14. 5:49:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Tényleg médiás befolyásoltság alapján kevertem össze a ruhák helyes elnevezését, tahát én az arcot is takaró egybe fekete leplelre gondoltam, amit a török nők arctakarás nélkül hordanak.

De azért örülnék, hogy ha egy ruhadarab rossz megnevezése miatt nem veszne el a hozzászólásom LÉNYEGE, ami nem muszlim ruhákról szólt, hanem a török társadalom sokszínűségéről.

Nagyon köszönöm az építő jellegű kritikát, ezentúl én is jobban utánanézek, hogy megfelelő elnevezéseket használok -e.

Remélem azért valaki reagál a mondanivalómra is, kíváncsi vagyok mások milyen tapasztalatokkal rendelkeznek. Máshol is ilyen sokszínűek a családok, vagy ez isztambuli jellegzetesség?

Üdv,

En-Meryem

2008. december 14. 13:29:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Most látom hogy azt írtam "török nők", ez nem igaz, csak néhány hord ilyen fekete ruhát. Félek valakik, akik imádnak félreérteni mindent, ezt is félre fogják.

Ez a sok támadás már teljesen paranoiássá teszi ezt a fórumot meg engem:D

En-Meryem

2008. december 14. 13:31:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Ennek elkerülése érdekében nem árt pontos infókat megosztani, és akkor nem lesz kiigazításban részed..

2008. december 14. 13:38:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Hölgyeim!

Elég a veszekedésből, a pócsárból.
Komoly nők vagyunk. Mindenki maga dönti el ki miben hisz, ki mit akar hinni. Mindenki maga dönti el ki kire hallgat. Mindenki saját kárán tanul ennyi. Én se hallgatok senkire, maradok a naivitásban ennyi, engem ez tesz boldoggá utoljára a remény hal meg.
Nos innentől kérem no comment.

a butaságokat vitákat lezártuk. :)))))

Jön egy nagyon komoly felhívás. Hölgyeim s török uraim, Török urak ha jól beszélnek angolul az is nagyon jó kezdetnek:) Hölgyeim aki nagyon jól beszél törökül s tud angolul az fantasztikus.
Egyesítsük erőinket s segítsünk egymáson :)
Van egy nyelvoktató oldal :) Képekkel szöveggel tanulsz, majd olvasnak s kiválasztod mit mondott, majd írsz, utána visszaolvasod. Mások kommentálnak s javítanak. Ingyenes oldal, nem kell fizetni a leckéért. Jelenleg angol, olasz, német, spanyol, mandarin, arab hamarosan jön, és koreai is hamarosan jön. De török nyelv még nincs :( mert nincs olyan személy aki török moderátort vállalná. Leckét szerkesztene saját hangján, írást.
Így kezdődik:pl.: kép alatta szöveg én férfi vagyok, és hallod ahogy mondja, következő kép ő férfi......számok, több szavak, ez egy kék épület.....majd egyre bővül, nagyon jó oldal. Hölgyeim s uraim kérem jöjjenek erre az oldalra és segítsenek, török leckét indítani. Nushe szólj a párodnak is:)

http://www.livemocha.com

2008. december 14. 13:53:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Én is teljesen egyetértek azzal, hogy nagyon sokan szeretik félre érteni amit írunk, és valahogy mindig rossz értelemben.Pedig nekem is rengeteg élményem van ,de inkább nem írok semmit, mert utána azt kell olvasnom, hogy ki hogyan forgatja át a szavaimat.Pedig ennek a blognak Törökországról kellene szólnia, és nem értelmetlen vitákról.És ha valaki valamit rosszul ír, akkor normális hangnemben is ki lehet javítani és nem kellene egyből cinikusan válaszolni..
Sziasztok!
Emaja

2008. december 14. 13:58:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

livemochára küldök meghívót akit érdekel.

2008. december 14. 15:20:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nem hiszem, hogy bántó volnék, de kicsit necces, ahogy a legtöbb nem muszlim minden muszlimok által viselt ruhadarabot csadornak nevez! Egyrészt hibásan, másrészt a csadort szinte csak iránban viselik és csak egy ruha neve ez, nem az összesé.

Nem bírjátok a kritikát, és mindig támadóállásba helyezkedtek, ha valaki olyat ír, ami a többségnek nem tetszik.
Viszont a kritika lehet konstruktív is..

2008. december 14. 15:23:00 CET  
Blogger Unknown said...

Halikirálynö!
Nekem küldhetnél meghivot ha kérhetném?!... :)
És..rendben fogok szólni a páromnak... :)
megkérdezem mit szól ehez a dologhoz :)
az email-cimemet leirtam a blogodban!
Köszi elöre is!
Puszii :)

2008. december 14. 18:26:00 CET  
Blogger Unknown said...

Sziasztok,
Olvasgatom a blogot már egy ideje, és megmondom őszintén, hogy döbbenettel szembesültem a "névtelenek" igazságosztó hadjáratával.
Azt tudom csak javasolni nekik, hogy ha ennyire zavarja őket ez a blog, akkor ne olvassák.........Ez a blog azért létezik, hogy a magyar - török jó kapcsolatot hirdesse és erősítse, nincs helye ennek a mocskolódásnak, amit néhol volt szerencsém olvasni.
MIndenkinek megvan a joga ahhoz, hogy szeressen, csalódjon, boldog legyen, ha török férfival, akkor török férfival. ha pedig csalódás ér itt egy-két lányt, az egyrészt nem azért van mert az illető török, másrészt pedig mindannyian tudjuk, hogy ami nem öl meg az megerősít, mindig a csalódásokból tanulunk. Ja és azt is tudjuk, hogy a magyar hapsik közt is vannak szemetek, akik becsapják a párjukat,, nem nemzetfüggő a görénység...
Szóval, én szurkolok nektek lányok, szeressétek ezeket a srácokat, kíváno annyit talán tanácsolhatok, hogy a szemetek azért legyen nyitva....;-))

Minden jót mindenkinek!!!

Anna

2008. december 14. 19:55:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok
Halkiralyno engem is érdekelne. Hogyan tudnánk felvenni a kapcsolatot?

Hiss

2008. december 14. 20:09:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

kattints a nevemre és a blogomba küld az emailedet

2008. december 14. 22:03:00 CET  
Blogger Unknown said...

Köszönjük Anna a kedves szavaidat! :)

2008. december 14. 22:27:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

A meghívólevéllel kapcsolatban lenne kérdésem. Egy török ismerősöm szeretne Magyarországra jönni 1-2 hétre és tőlem szeretne meghívólevelet. Én szívesen segítek neki, de előbb szeretném tudni hogy ez a meghívólevél milyen felelősséggel jár? Mert amennyire megismertem rendes és megbízható, de nem mondom hogy kívül-belül megismertem, szóval ki tudja.. Ha mondjuk valami történik, stb akkor engem felelősségre vonhat a hatóság? Mennyire komoly ez a meghívólevél?
köszi a segítséget
Adri

2008. december 15. 10:39:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Adri!

A meghívólevelen az áll,hogy kötelezettséget vállalsz arra,hogy szállást biztosítasz az eltartásáról gondoskodsz,szükség esetén eü.-i ellátásának és kiutazásának a költségeit fedezed.Nem tudom mennyire veszik ezt a hatóságok komolyan.A BÁH honlapján ez van: "Fontos tudnia, hogy a meghívó a meghívólevélben vállalt kötelezettség elmulasztásával a másnak okozott kárt és költséget köteles megtéríteni, továbbá a meghívólevél önmagában nem jogosítja a harmadik országbeli állampolgárt a Magyar Köztársaság területére történő beutazásra. "

Szia!
Emaja

2008. december 15. 11:12:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Kedves Emaja!

Köszönöm a választ :)

Adri

2008. december 16. 8:58:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Kedves hölgyeim :) aki akar török nyelvet tanulni s tvt nézni gyakorolni, vagy csak nosztalgiázni :)hihi:)
Itt van egy kicsi progi, letöltés, megnyitod és már nézed az online török tv adást :)))))) de jó :)
nagyon örülök neki :))))) 4-5 török adó bejön :))sok ország közül lehet választani :))

egyértelmű :))))))) TÖRÖK :)


Readon TV Movie Radio Player 3.6.0.0


Választ kommentár várom kinek hogy tetszik a progi :)

2008. december 16. 20:26:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halkiralyno Istennő vagy :) köszönöm
Sok működik. Tud majd tv-t nézni.

Hiss

2008. december 16. 22:46:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

En Szeretlek edes magyarol girl :))Siasztok:) Török Y

2008. december 18. 16:32:00 CET  
Blogger Unknown said...

Török Y!
Te török vagy? nagyon aranyos amit irtál :)
kinek szolt?:)

2008. december 18. 20:06:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Halkirálynő!!!

Nagyon köszönöm ezt a tv nézős programot!!!! nagyon jól működik:):)

Üdv:

Ada

2008. december 19. 14:54:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

nincs mit:)

2008. december 19. 17:27:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Nushe!
igen vagyok török. De én vidám beszél magyar :( , én szerelem ez edes cica magyar lány nagyon sok. Töröl Y

2008. december 19. 17:43:00 CET  
Blogger Zsófi said...

Sziasztok!anyum mesélte,hogy létezik ez a honlap és jééé tényleg;)nekem is török barátom van 6 hónapja.elég sok mindent olvastam Tőletek,ez jó és így látatlanban is köszi.
December 26-án 12:00-s géppel repülök Isztanbulba és olvastam,hogy 1 Umut nevű lány vagy fiú(?) szintén.szóval ha olvasod akkor ne félj nem leszel 1dül;):P.na és persze ha látod az üzit(és van kedved)reagálj;):
Zsófi

2008. december 19. 19:07:00 CET  
Blogger Zsófi said...

Sziasztok!anyum mesélte,hogy létezik ez a honlap és jééé tényleg.nekem is török barátom van 6 hónapja.elég sok mindent olvastam Tőletek,ez jó és így látatlanban is köszi.
December 26-án 12:00-s géppel repülök Isztanbulba és olvastam,hogy 1 Umut nevű lány vagy fiú(?) szintén.szóval ha olvasod akkor ne félj nem leszel 1dül.na és persze ha látod az üzit(és van kedved)reagálj:
Zsófi

2008. december 19. 19:08:00 CET  
Blogger Unknown said...

Török Y!
Nagyon aranyos vagy ahogy próbálsz beszélni... :)
és merre laksz?Hol élsz?

2008. december 19. 20:30:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nushe!!!
én vidám magyar. én beszél , török , német és angol.
én szerelem magyar lány , én akar megtanul magyar. én használ magyar - angol dictonary -hoz beszélgetés itt.
Szia...:)

2008. december 19. 20:50:00 CET  
Blogger Unknown said...

Török Y!
Nagyon ügyes vagy!
Jól használod a magyar nyelvet!
Hol laksz Törökországban?

2008. december 20. 10:49:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Nushe!!!
az en magyar lány a neve Kata.
ő fajta és jó személy , én szerelem őt tehát sok.de már van nekünk néha probléma :(
ÜDV: Török Y!

2008. december 20. 14:23:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

ÉN szerelem Kataaaaaaaaaaaaaaaaam amíg meghal. Török Y!

2008. december 20. 16:40:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

:)

Akkor mindenkinek akinek nincs éppen jókedve...

http://www.youtube.com/watch?v=byyESMMMdqw

Zsuzsa

2008. december 20. 19:01:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

És mindenkinek aki szerelmes, és elakarja mondani

http://www.youtube.com/watch?v=NCutlHSr0t8

2008. december 20. 20:49:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

Ezt pedig egy kedves szőke hajú szép barátnőmnek ajánlom. :)
Meseszép dal, ( sokat bőgtem én is rajta oly szép és lágy zene)

http://www.youtube.com/watch?v=IeujtaKPs-w

Sok ember fog ki és besétálni az életedbe, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomot a szívedben.
Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt, amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is, amit nem mondasz ki.
Szókratész

Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént.
Gabriel García Márquez

A kihullott könny megbosszulja magát azon, aki okozta.

Kitartás:):))))))))))))))))

2008. december 20. 20:55:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Hamarosan Karácsony! És szeressünk akkor is amikor nincsen. Mert az a legjobb dolog Földön.
Zsuzsa

2008. december 21. 14:51:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Azoktól szeretnék kérdezni, akik már intéztek meghívót.Nemsokára viszem ki magammal a meghívót és a kinti nagykövetségen a meghívón kívül még mire lesz szükség, valaki tudja esetleg pontosan?Mert a barátom , már felhívta a nagykövetséget, hogy időpontot kérjen, de mint kiderült nem kell időpontot kérni.Viszont azt nem kérdezte meg ,hogy milyen egyéb papír kell, mert barátom szerint érthetetlenül beszéltek törökül:)Gondoltam, hogy írok az itthoni nagykövetségnek, de szerintem ezzel ők nem foglalkoznak. A barátom irt még egy emailt egy török úrnak aki a nagykövetségen dolgozik, de azt válaszolta, hogy ő nem tudja milyen egyéb papír kell.
Előre is köszönöm:)
Sziasztok!

2008. december 22. 15:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Lemaradt hogy Emaja voltam:)
Sziasztok!

2008. december 22. 15:44:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Monika

kedves hogy hianyoltál! Nos azért tűntem el mert nemrég megszületett a kisfiúnk :)


Többieknek -

Mindenkinek boldog karácsonyt és új évet kivánok!

A blognak pedig vagdalkozásoktól mentes, kontstruktív hozzászólásokkal teli 2009-t... és hogy jövőre ne legyen "ti nem muszlimok" meg "mi muszlimok" és hasonló hozzászólások hanem próbáljuk (próbáljátok) egymást segíteni ahogy ezt az előző években tettük.

Mindenki jobban tud valamit a többieknél (ld. pl csador kérdést) de ezt a tudást meg lehet osztani kedvesen, segítve - és arrogánsan, kioktatólag is... Ez az én véleményem...

Ha a többség megmarad a segítő hangnemnél akkor mindannyian többet nyerünk hosszú távon. Nagyon sokan vannak akiknek jól jön a segítség mert még nem tudják, mibe vágtak bele.... Én már csak azért nézek vissza néha a blogra mert tudom mennyit jelent ez a fajta segítség. Nekem anno nem volt aki segítsen.

Mandula

2008. december 22. 16:04:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Emaja:
http://www.macaristanvizesi.com/
Ezt a linket küld el neki. Törökül írják mi szükséges.
Az én párom tegnap érkezett :) Mi már ezt a kálváriát végigjártuk. Most folytatjuk itthon.

Hiss

2008. december 22. 16:16:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Hiss :

Nagyon szépen köszönöm:)

sziasztok!:D

2008. december 22. 17:15:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

ow már megint lemaradt, hogy Emaja:D

2008. december 22. 17:16:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Mandula! Nagyon sok boldogságot és gratulálok a kisfiadhoz!!:)

Mindenkinek aki ünnepli pedig Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok!!

Zsuzsa

2008. december 22. 18:00:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Hiss!

Ha esetleg olvasod, azt szeretném kérdezni, hogy a barátom csak a turista és az üzleti vizumot találta azon az oldalon. Valamelyik ezek közül vonatkozik a "meghívós vízumra" is? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek.Köszönöm szépen a választ előre is:)!
Szia!
Emaja

2008. december 22. 19:41:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Sziasztok!

Hiss,

Szeretném a segítségedet kérni. Meg tudnád mondani, hogy melyik telefonszámot hívta a kedvesed a nagykövetségen?Mi is épp vízumot intézünk és a kedvesemnek vhogy nem válaszolnak, mármint nem veszik fel a telefont azon a számon,amin keresni őket:S Kérlek segíts és kérdezd meg a telefonszámot.

Előre is köszi!

Üdv:

Ada

2008. december 22. 20:03:00 CET  
Anonymous Névtelen said...

Szia Ada
Én pont a múlt héten beszéltem az Isztambuli Konzulátussal
A telefonszámuk 0090 212 344 12 65
(illetve még az utolsó 2 számjegy lehet 66, 67, 68 és 70 is)
Nagyon segítőkészek, azt, hogy törökül mennyire vagy mennyire nem beszélnek azt nem tudom, én magyarul próbálkoztam:-)
Viki

2008. december 23. 9:38:00 CET  
Blogger Krisztina-halkiralyno said...

BOLDOG KARÁCSONYT!! :) MERRY CHRISTMAS! :) MUTLU NOEL :))MINENKINEK :)

2008. december 23. 13:27:00 CET  

Megjegyzés küldése

<< Home